-
Η al qaeda δημιουργήθηκε από Σαουδάραβα (τον γνωστό). Το ISIS είναι παρακλάδι της. Και γενικώς στον ήσυχο και ήρεμο ισλαμικό κόσμο (που οι κακοί ευρωπαίοι και αμερικάνοι πάνε και ανακατεύουν) υπάρχει μια χρόνια κόντρα 'πρωτοκαθεδρίας' μεταξύ σουνιτών και σιιτών που μεταφράζεται σε κόντρα μεταξύ Ιράν και Σ Αραβίας. Η λύση του προβλήματος είναι δυστυχώς πιο πολύ στο χέρι το δικό τους και όχι τόσο στο χέρι των ευρωπαίων και των ΗΠΑ. Από αυτά βέβαια οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μαύρα μεσάνυχτα και τρώμε ότι μας σερβίρει η τηλεόραση.
Ωστόσο είμαστε μάλλον off topic αφού άλλο πράγμα είναι οι πρόσφυγες (που μάλλον καμία διάθεση δεν έχουν να 'ελληνοποιηθούν' και άλλο οι μετανάστες για τους οποίους έχει τεθεί το ερώτημα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
@Storm: Σου απάντησε ο Steve.O steve ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι όλοι αυτοί οι λαθραίοι που έρχονται 'νόμιμα', περνούν από ελέγχους στην Τουρκία, αγοράζουν εισιτήρια (ακτοπλοϊκά, αεροπορικά ή τροχοφόρων) και χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για να έρθουν στην ελλαδίτσα. Φυσικά γίνεται και έλεγχος των διαβατηρίων στα σύνορα είτε αυτά είναι στα λιμάνια της Τουρκίας και της ελλαδίτσας, είτε είναι στα ηπειρωτικά σύνορα π.χ. στον Έβρο.
Όλοι αυτοί οι άγνωστοι έτσι έρχονται. Δεν έρχονται με παράνομους διακινητές και χωρίς κανένα έλεγχο, στα μουλωχτά και σαν κοπάδια.ok. Με πείσατε.
υ.γ. εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους Αμερικάνους. Όποιος έχει πρόβλημα με τους Αμερικάνους ας πάει στην Πρεσβεία στην Αθήνα να την σπάσει ή να πλακώσει στο ξύλο τους ανθρώπους εκεί. Απλά τα πράγματα.
-
Ο Στιβ είπε ότι βάσει του Διεθνούς Δικαίου (που έχουμε υπογράψει και είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε), οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα εισόδου στην χώρα μας και μετά έχουν δικαίωμα να φύγουν για όπου θέλουν. Αν διαφωνείς με αυτό, τα παράπονα στον ΟΗΕ.
-
Όποιος περνά τα σύνορα παράνομα από χώρα που δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, είναι λαθρομετανάστης.
Οπότε δεν υπάρχει λόγος να παραπονεθώ στον ΟΗΕ.
-
Κάνεις λάθος!!! Σύμφωνα με τον ΟΗΕ η ιδιότητα του πρόσφυγα ΔΕΝ χάνεται μέχρι να τελειώσει ο κίνδυνος που διέτρεχε στο μέρος από το οποίο έφυγε αρχικά, ασχέτως με το πόσες χώρες πέρασε από τότε!!! Για αυτό σου λέω να αποτανθείς στον ΟΗΕ. Δεν μπορείς να ορίζεις από μόνος σου ποιός είναι ο πρόσφυγας και ποιός ο παράνομος μετανάστης. Αυτά τα ρυθμίζουν οι Νόμοι και το Διεθνές Δίκαιο!!!
-
Άντε πάλι τα ίδια.
Ρε συ το καταλαβαίνεις ότι για μένα όσο δεν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες από όλους αυτούς και για όλους αυτούς, εγώ θα αμφισβητώ ότι είναι πρόσφυγες; Αυτή είναι η δική μου άποψη.
Εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο Στιβ είπε ότι βάσει του Διεθνούς Δικαίου (που έχουμε υπογράψει και είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε), οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα εισόδου στην χώρα μας και μετά έχουν δικαίωμα να φύγουν για όπου θέλουν. Αν διαφωνείς με αυτό, τα παράπονα στον ΟΗΕ.Τωρα στις ειδησεις τις μεσημεριανες στο Σκαι η επιτροπος της ΕΕ ειπε οτι ειμαστε υποχρεωμενοι (η ΕΕ) να δεχτει τους προσφυγες και αν δεν μπορει να τους βρει δουλεια, να εξασφαλησει την ασφαλη επιστροφη τους. Εσυ μου ανακατευεις τους λαθρομεταναστες με τους προσφυγες. Πρεπει να τον στειλουμε στον ΟΗΕ
Με τους Αμερικανους σαν λαο δεν εχω κατι. Ενταξει αναλογα και με τι αμερικανο θα μιλησω. Αν ειναι ο κλασικος καουμποι που μαμαι και δερνει απο τους Ινδιανους μεχρι ολο τον πλανητη, εχω θεμα με αυτον. Οι ηγεσιες τους συνεχεια προκαλουν προβληματα και βαζουν τους αλλους να τα λυσουν. Εγω οποτε ειμαι στην Αμερικη τα λεω. Και επηδει ειμαι Δημοκρατης και οχι εθνικιστης Ρεπουμπλικανος οταν μιλαω με αλλους τα ακουω. Καποιοι με ανοιχτα μυαλα με καταλαβαινουν.Η al qaeda δημιουργήθηκε από Σαουδάραβα (τον γνωστό). Το ISIS είναι παρακλάδι της. Και γενικώς στον ήσυχο και ήρεμο ισλαμικό κόσμο (που οι κακοί ευρωπαίοι και αμερικάνοι πάνε και ανακατεύουν) υπάρχει μια χρόνια κόντρα 'πρωτοκαθεδρίας' μεταξύ σουνιτών και σιιτών που μεταφράζεται σε κόντρα μεταξύ Ιράν και Σ Αραβίας. Η λύση του προβλήματος είναι δυστυχώς πιο πολύ στο χέρι το δικό τους και όχι τόσο στο χέρι των ευρωπαίων και των ΗΠΑ. Από αυτά βέβαια οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μαύρα μεσάνυχτα και τρώμε ότι μας σερβίρει η τηλεόραση.
Ωστόσο είμαστε μάλλον off topic αφού άλλο πράγμα είναι οι πρόσφυγες (που μάλλον καμία διάθεση δεν έχουν να 'ελληνοποιηθούν' και άλλο οι μετανάστες για τους οποίους έχει τεθεί το ερώτημα.
fiverg γενικα ετσι τα ξερω. Σουνιτες εναντιον Σιιτων. Το θεμα ειναι οτι οι λαοι αυτοι εχουν πετρελαιο, το οποιο εφερε ευρωπαιους - Αμερικανους και τοτε μπλεχτηκε η κατασταση. Δλδ, στο ΙΡΑΚ οι Αμερικανοι βαλανε τον Σανταμ. Στον Ιραν οι αμερικανοι διωξανε τον Σαχη και φερανε τον Χομεινι. Ο Μουμπαρακ στην Αιγυπτο ηταν αγαπημενος των αμερικανων και οταν τους τελειωσε, οργανωσαν την αραβικη ανοιξη και τον εβγαλαν απο τη μεση. Ο Μπιν Λαντεν και αυτος απο την Αμερικη στηριχθηκε για να φτιαξει την Αλ Καιντα, πριν 10ετιας η οποια εδιωξε απο το Αφγανισταν την φιλορωσικη κυβερνηση και απο τοτε κυβερνουσαν οι καλοι ταλιμπαν μεχρι που εγινει η 11η Σεπτεβριου.
Και η υποκρισια. Λενε για τους φανατικους ταλιμπαν που τιμωρουν στο Αφγανισταν. Στην Σαουδικη Αραβια και λιθοβολισμοι γινονται και τα παντα ολα. Αλλα οι Αμερικανοι κλεινουν τα στοματα των 'ανεξαρτητων' οργανωσεων ανθρωπινων δικαιωματων και συντηρουν ενα θεοκρατικο καθεστως απανθρωπο. Οταν δεν θα το θελουν, θα βγουνε 'τυχαια' εκθεσεις για καταπατησεις δικαιωματων στην Σαουδικη Αραβια. Δλδ τους ενοχλει το θεοκρατικο καθεστως στο Ιραν και οχι στην Σαουδικη Αραβια. Θελουν να εκδημοκρατισουν το Ιραν, αλλα για την Σ.Αραβια, σιωπη. Ας κρινει ο καθενας.'**Οι σοβιετικές δυνάμεις συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από ένοπλες ομάδες ανταρτών μουτζαχεντίν. Στα πλαίσια της στρατηγικής του Ψυχρού Πολέμου οι μουτζαχεντίν υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ, το Πακιστάν, την Κίνα, το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία.[**4] Οι πολεμικές συρράξεις αναγκάζουν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.[5] Οι σοβιετικοί αποχωρούν το 1989 και ακολουθεί μια ακόμα περίοδος αστάθειας κατά την οποία αναδεικνύεται το ισλαμικό φονταμενταλιστικό κίνημα των Ταλιμπάν. Οι Ταλιμπάν καταλαμβάνουν την Καμπούλ το 1996 και επιβάλουν ένα αυστηρό ισλαμικό καθεστώς. Το 2001 οι Ταλιμπάν ανατινάζουν δύο γιγάντια σκαλισμένα στο βράχο αγάλματα του Βούδα στην περιοχή Μπαμιγιάν.[6][7]
Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 οι ΗΠΑ, η Βρετανία και συμμαχικές δυνάμεις αναλαμβάνουν στρατιωτική δράση και ανατρέπουν το καθεστώς των Ταλιμπάν.'
https://el.wikipedia.org/wiki/Αφγανιστάν -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
**Εσυ **μου ανακατευεις τους λαθρομεταναστες με τους προσφυγες. Πρεπει να τον στειλουμε στον ΟΗΕ
Το **εσύ **είμαι εγώ;
Αν ΝΑΙ τότε για να μην επαναλαμβάνομαι:Άντε πάλι τα ίδια.
Ρε συ το καταλαβαίνεις ότι για μένα όσο δεν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες από όλους αυτούς και για όλους αυτούς, εγώ θα αμφισβητώ ότι είναι πρόσφυγες; Αυτή είναι η δική μου άποψη.
Εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις.
Αν δεν είμαι εγώ, αγνόησε το παραπάνω.
-
Οι επίσημες αρχές τους διαχωρίζουν. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, αλλά η επίσημη πολιτική είναι αυτή που πρέπει να ακολουθείται.
-
Δεν καταλαβαινω ρε Storm με το Εσυ και το Εγω τι εννοεις. Δεν μπορω να σου απαντησω σε αυτο.
Ο χρήστης Storm έγραψε:
@Storm: Σου απάντησε ο Steve.
O steve ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι όλοι αυτοί οι λαθραίοι που έρχονται 'νόμιμα', περνούν από ελέγχους στην Τουρκία, αγοράζουν εισιτήρια (ακτοπλοϊκά, αεροπορικά ή τροχοφόρων) και χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για να έρθουν στην ελλαδίτσα. Φυσικά γίνεται και έλεγχος των διαβατηρίων στα σύνορα είτε αυτά είναι στα λιμάνια της Τουρκίας και της ελλαδίτσας, είτε είναι στα ηπειρωτικά σύνορα π.χ. στον Έβρο.
Όλοι αυτοί οι άγνωστοι έτσι έρχονται. Δεν έρχονται με παράνομους διακινητές και χωρίς κανένα έλεγχο, στα μουλωχτά και σαν κοπάδια.ok. Με πείσατε.
υ.γ. εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους Αμερικάνους. Όποιος έχει πρόβλημα με τους Αμερικάνους ας πάει στην Πρεσβεία στην Αθήνα να την σπάσει ή να πλακώσει στο ξύλο τους ανθρώπους εκεί. Απλά τα πράγματα.
Βρε αγορι μου, που εγραψα οτι περασαν απο ελεγχους κλπ; Δεν θυμαμαι να εγραψα πουθενα οτι οι λαθρομεταναστες ερχονται νομιμα!
Αλλα στο θεμα για τις Εκλογες 2015 εγραψα για τους λαθρομεταναστες και μαλλον δεν το διαβασες. Να τους γυρισουν πισω, γιατι ο τοπος δυστυχως δεν μπορει να τους βοηθησει. Οι Προσφυγες πρεπει να βοηθηθουν απο εμας οσο μπορουμε και απο την ΕΕ, αν και την μαμουνια την εχουν κανει οι ΗΠΑ που κανουν τον κινεζο στο προσφυγικο.Ενας φιλος εγραψε πως ειμαστε εκτος θεματος γιατι το θεμα ειναι οι λαθρομεταναστες και οχι οι προσφυγες. Ετσι ειναι, αλλα εικαζω πως το θεμα αυτο ανοιξε πριν γινει το πατατρακ με την Συρια και η μεγαλη αυτη εισοδος των προσφυγων στην Ελλαδα. Ενταξει οι Mods ισως δεν θελουν και καλυτερα για εμενα, να χωρισουν το θεμα σε Προσφυγες και Λαθρομεταναστες. Εδω δεν μπορουμε να συμφωνησουμε ποιοι ειναι προσφυγες και ποιοι λαθρομεταναστες. Δεν θα ξεραμε αν ηταν χωριστα θεματα, σε ποιο να γραψουμε.
-
Πετροβόλησαν όχημα του ΠΝ που τους πήγαινε φαγητό παράνομοι μετανάστες! Χάος και στο Ελληνικό
Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών είναι μεγάλη. Η χρησιμότητα και η αποτελεσματικότητα αυτής της παρέμβασης αδιαμφισβήτη. Κι όπως προκύπτει από τα γεγονότα η εμπλοκή αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη.Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr την περασμένη Παρασκευή όχημα του ΠΝ που μετέφερε φαγητό για όσους φιλοξενούνται στο Φλοίσβο και στο Ταεκβοντό, δέχτηκε επίθεση με πέτρες από μετανάστες κυρίως Μαροκινούς και Αλγερινούς! Το πετροβόλημα ήταν τόσο έντονο που τέθηκε θέμα για την ασφάλεια του προσωπικού του ΠΝ κι έτσι δόθηκε εντολή για αποχώρηση! Οι μερίδες φαγητού δόθηκαν στην Εκκλησία για διανομή στα συσσίτια που οργανώνει.
Το δεύτερο σοβαρό περιστατικό είναι όσα συμβαίνουν στις εγκαταστάσεις της ΠΑ στο Ελληνικό. Εκεί έχουν συγκεντρωθεί Μαροκινοί, Αφγανοί και Αλγερινοί. Τα όσα συμβαίνουν εκεί είναι ασύλληπτα όπως λένε οι πληροφορίες που όμως κανείς δεν επιβεβαιώνει επισήμως. Ένα περιπολικό όλο κι όλο έχει αναλάβει την επιτήρηση των εξαγριωμένων παράνομων μεταναστών οι οποίοι έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές,τις οποίες συνεργεία της ΠΑ προσπαθούν να αποκαταστήσουν. Φήμες κάνουν λόγο ακόμη και για δύο νεκρούς,ενώ υπάρχουν καταγγελίες για περιπτώσεις τεσσάρων βιασμών! Κατάσταση εκτός ελέγχου δηλαδή.
Σ΄ αυτό το κλίμα οι ΕΔ καλούνται να διαχειριστούν μια κρίση που πλέον αφορά όλους τους πολίτες κι όχι μόνο τους ακρίτες μας οι οποίοι μήνες τώρα έχουν υποστεί τις συνέπειες. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που περνούν το Αιγαίο, είναι πρόσφυγες κυνηγημένοι από τον πόλεμο,αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει με την απλή λογική πως Μαροκινοί και Αλγερινοί βρέθηκαν στην Ελλάδα…μέσω Αιγαίου. Αυτό μπορούμε να το απαντήσουμε κάποια στιγμή με στοιχεία. Αυτό που επείγει όμως είναι όλοι αυτοί που δεν πληρούν καμία απολύτως προϋπόθεση για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες ή μετανάστες να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ στις χώρες τους.
http://www.onalert.gr/stories/petrovolisan-oxima-tou-pn-pou-tous-pigaine-fagito-paranomoi-metanastes/46806 -
Steve είχα γράψει κάποια πράγματα αλλά τελικά τα έσβησα.
Άστο καλύτερα. -
Σε ποια αλλη χωρα θα πετροβολουσαν στρατιωτικο οχημα και θα συνεχιζαν να αναπνεουν;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σε ποια αλλη χωρα θα πετροβολουσαν στρατιωτικο οχημα και θα συνεχιζαν να αναπνεουν;;;;Δυσκολη ερωτηση Γιωργο. Παντως εδω ξερουν οτι τους παιρνει και τα κανουν. Κοιτα, εδω η κυβερνηση Συριζα-Ανελ εχει μαθει να ριχνει χημικα μονον σε αγανακτισμενους αγροτες απο την Κρητη που πετουσαν μπουκαλια με νερο. Αν εισαι Ελληνας εδω τρως μπολικο ξυλο. Ειναι το Ελληνικο Δημοκρατικο Συστημα.
Α! Συνελαβαν τοτε στην πορεια των αγροτων και εναν αγροτη, μετα τον αφησαν ελευθερο. Σου λεω ρε φιλε, Δημοκρατια. Πλακωνουμε τους ελληνες που πετανε μπουκαλια νερο, αφηνουμε στο απυροβλητο τους λαθρομεταναστες, που ειπα, τα ΜΜΕ τους βαφτιζουν 'Οικονομικους Μεταναστες'.Steve είχα γράψει κάποια πράγματα αλλά τελικά τα έσβησα.
Άστο καλύτερα.Με πληγωνεις. Γραψε βρε Storm δεν θα σε κρεμασει κανεις. Τεσπα οπως εσυ αισθανεσαι καλυτερα. Εγω ξερεις, οπως και ξερω πως μεταξυ δεν υπαρχει παρεξηγηση. Κουβεντα κανουμε
-
Κατά τα άλλα, είναι νόμιμη ροή...
14 Δεκεμβρίου 2015 - 15:40
**Η μαφία αναλαμβάνει τη λαθρομετανάστευση στην Τουρκία **
του Mehul SrivastavaΑνέβηκαν το τελευταίο διάστημα οι «τιμές» για το πέρασμα στην Ελλάδα. Η αστυνομία της Τουρκίας εμφανίζεται περισσότερο «δραστήρια» στην προσπάθεια αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης αλλά η ροή δεν δείχνει να ανακόπτεται.
Η μαφία αναλαμβάνει τη λαθρομετανάστευση στην ΤουρκίαΟ Abdul Naseer ξόδεψε περισσότερο από ένα μήνα για να περάσει κρυφά από τα αφγανικά και ιρανικά σύνορα και να φτάσει στο Τσεσμέ, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Τουρκίας σε πολύ κοντινή απόσταση από την Ελλάδα.
Αλλά καθώς ο 22χρονος έτρεμε από το κρύο ένα πρωί του Δεκεμβρίου, φαινόταν σχεδόν αδύνατο να διανύσει αυτά τα τελευταία λίγες εκατοντάδες μέτρα. Το νερό ήταν κρύο, οι άνεμοι ισχυροί και ο λαθρέμπορος στον οποίο είχε δώσει 800 δολάρια για μια θέση σε μια βάρκα δε φαινόταν πουθενά.
Είχε περάσει μια εβδομάδα από τη στιγμή που η τελευταία από τις πλαστικές βάρκες που χωρούν 40 άτομα, και έχουν γίνει το κύριο μέσο προς την ΕΕ, είχε φύγει από αυτή τη συγκεκριμένη παραλία, ανέφερε. Περίπου 1.200 άνθρωποι τριγύριζαν στην ακτή, καίγοντας σκουπίδια για να ζεσταθούν και κρατώντας τα παιδιά τους μπροστά από το γαλάζιο λαμπερό νερό αγναντεύοντας προς το στόχο τους.
Τις εβδομάδες μετά την προκαταρκτική συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ για να βοηθήσει στη διαχείριση της ροής των παράνομων μεταναστών, οι συμμορίες που διεξάγουν το μεγαλύτερο μέρος (αν όχι όλο) του λαθρεμπορίου στην Τουρκία έχουν βρεθεί για πρώτη φορά υπό συνεχή πίεση από την αστυνομία.
Σχεδόν 800 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 450 έχουν καταδικαστεί, τόνισε ο Himmet Uygun, επικεφαλής των πολιτικών για τη μετανάστευση στην επαρχία του Izmir.
«Ακόμη και για εμάς είναι μια διαδικασία που ακόμη μαθαίνουμε –δεν είχε χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο ξανά στο παρελθόν», εξήγησε. «Τώρα παίρνουμε αυστηρά μέτρα και εκείνοι γνωρίζουν– αν μπουν σε αυτή τη δουλειά, θα τους πιάσουμε».
Αν και ο άμεσος αντίκτυπος έχει γίνει αισθητός σε μέρη όπως το Τσέσμε, μετά βίας έχει αναχαιτίσει την καθημερινή ροή των μεταναστών προς την Ελλάδα: Σχεδόν 40.000 έφτασαν μόνο τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Έπειτα από μια αρχική πτώση, ο αριθμός των ανθρώπων που φτάνουν στις παραλίες της Ελλάδας έχουν επιστρέψει στα υψηλά του περασμένου μήνα.
Αντ' αυτού, συνεντεύξεις περίπου 12 ανθρώπων που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο αποκαλύπτουν μια διαδικασία γρήγορης προσαρμογής που καταδεικνύει την ελαστικότητα του προσοδοφόρου εμπορίου και το πόσο δύσκολο θα είναι για την Τουρκία να το πατάξει πλήρως.
Καθισμένος σε ένα γεμάτο καφέ στην Κωνσταντινούπολη, ένας από τους λαθρεμπόρους περιέγραψε την προηγούμενη ζωή του ως χειρούργος στη Συρία και τη δική του αποτυχημένη προσπάθεια να διασχίσει το Αιγαίο, κατά την οποία τσαλαβουτούσε στο νερό για 12 ώρες πριν διασωθεί από την τουρκική ακτοφυλακή.
Ο Γιατρός, όπως είναι γνωστός στους κύκλους των λαθρεμπόρων, καταζητείται από τη Europol, σύμφωνα με δύο δυτικούς διπλωμάτες, και ηγείται μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες λαθρεμπόρων στην Τουρκία. Εκείνο το απόγευμα, σχεδίαζε να μεταφέρει τουλάχιστον 15 βάρκες με πρόσφυγες, αλλά κατάφερε να στείλει μόλις τέσσερις.
Δείχνει μια φωτογραφία ενός πλοίου 232 μέτρων, για το οποίο έχει δώσει προκαταβολή 1,5 εκατ. δολαρίων. Σχεδιάζει να το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει μετανάστες, σχεδόν 400 τη φορά, από την επαρχία Μερσίν στη μεσογειακή ακτή της Τουρκίας, σε ένα ταξίδι τεσσάρων ή πέντε ημερών προς ένα σημείο ανοικτά της Ιταλίας όπου ψαράδες θα αναλάβουν τους πρόσφυγες κατά τα τελευταία λίγα χιλιόμετρα.
Όχι πολύ μακριά από εκεί, ένας μυώδης Σύρος γνωστός ως Bodybuilder, ανοίγει ένα μεγάλο ατσάλινο χρηματοκιβώτιο για να αποκαλύψει τα άδεια ράφια του. Μέχρι πρόσφατα έστελνε τουλάχιστον μια βάρκα με ανθρώπους στην Ελλάδα κάθε βράδυ. Τότε, έξι μήνες πριν, ένας άνδρας με ένα μικρό περίστροφο τον επισκέφθηκε και του ζήτησε να πληρώνει στη μαφία 40.000 δολάρια το μήνα για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του. Εκείνος πλήρωσε.
«Έπειτα, ένα μήνα πριν, η τιμή αυξήθηκε -1.000 δολάρια παραπάνω το άτομο σε κάθε βάρκα. «Είμαι τελειωμένος», είπε.
Εκτιμά πως τουλάχιστον άλλοι 20 που κάνουν μικροεπιχειρήσεις έχουν επίσης εκδιωχθεί από τη δουλειά.
Ένας εισαγωγέας βαρκών στην Κωνσταντινούπολη αντιμετώπισε παρόμοιες δυσκολίες. Η άδεια εισαγωγών του τού επέτρεπε να εισάγει σκάφη κινεζικής κατασκευής και να τα πουλάει μέχρι και 10.000 δολάρια την καθεμία.
Για τρεις μήνες η επιχείρησή του ευημερούσε μέχρι που δύο καλοντυμένοι Τούρκοι σε ένα μαύρο αυτοκίνητο πολυτελείας επισκέφθηκαν το σπίτι του στα τέλη Οκτωβρίου, τοποθέτησαν ένα περίστροφο στην τραπεζαρία του και του είπαν να σταματήσει την επιχείρησή του.
Το έκανε, μαθαίνοντας αργότερα από τους φίλους του τους λαθρέμπορους πως η μαφία γίνεται η μεγαλύτερη πηγή βαρκών.
Εκείνος και άλλοι, υποστηρίζουν πως οι ομάδες που πληρώνουν τη μαφία μπορούν να αγοράζουν βάρκες από ένα μικρό εργοστάσιο έξω από την Άγκυρα για περίπου 400 δολάρια, ενώ όσοι δεν το κάνουν, πληρώνουν μέχρι και 6.000 δολάρια για μικρότερα σκάφη. Έχει γίνει πολύ δύσκολο να βρεθούν εισαγόμενα σκάφη, λένε.
Στο Τσέσμε, η ύφεση και η ροή της ενοποίησης των επιχειρήσεων από μικρούς διαχειριστές σε οργανωμένες καλά χρηματοδοτούμενες ομάδες που συνδέονται με τη μαφία, είναι εμφανής.
Έπειτα από 10 μέρες στην παραλία, μια νέα ομάδα λαθρεμπόρων προσφέρθηκε να μεταφέρει τους πρόσφυγες απέναντι. Η νέα τιμή: 1.000 δολάρια.
ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article ... -sthn.html
FT.com Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved. -
Διεθνής Αμνηστία: Η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων δεν μπορεί να πλήττει ανθρώπινα δικαιώματα
Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος των δικαιωμάτων των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών, προειδοποιεί η Διεθνής Αμνηστία, ενόψει της δημοσίευσης της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα νέο ευρωπαϊκό σώμα φύλαξης συνόρων και ακτών (EBCG).
«Η ανακοίνωση αυτή έρχεται εν μέσω σωρείας παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταγράφονται από την Διεθνή Αμνηστία στα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα, από εθνικές αρχές που δρουν με λίγη ή έως καθόλου λογοδοσία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Κανένα σύστημα διαχείρισης συνόρων, είτε είναι εθνικό είτε ευρωπαϊκό, δεν μπορεί να βάλει σύνορα στη διεθνή προστασία. Το να διαφυλάττεις την πρόσβαση σε άσυλο δεν είναι επιλογή, είναι υποχρέωση», δηλώνει η Ιβέρνα Μακ Γκόουαν, διευθύντρια του ευρωπαϊκού γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας. Η ίδια κάνει λόγο για σοβαρό κενό λογοδοσίας αναφορικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα ευρωπαϊκά σύνορα.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγράψει πως άνθρωποι που επιχείρησαν να διασχίσουν τα ελληνικά, βουλγαρικά και ισπανικά σύνορα έχουν απωθηθεί από τις εθνικές αρχές διαφύλαξης των συνόρων, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου ή την ευκαιρία να προσβάλουν νομικά την επιστροφή τους, σε άμεση παραβίαση του διεθνούς δικαίου. «Οι παράνομες αυτές απωθήσεις συχνά συνοδεύονται από βία και βάζουν τη ζωή των ανθρώπων σε κίνδυνο».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64303183&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Ποιοι ειναι τελικα οι παρανομοι; Οι προσφυγες ή οι Ευρωπαιοι που γραφουν στα παλια τους παπουτσια το Διεθνες Δικαιο; Ειναι ομως πολιτισμενοι οι Ευρωπαιοι. Και δημοκρατικοι. -
Για να ξέρουμε για τι μιλάμε:
Δεν γράφω τίποτα παραπάνω. Εγώ τα συμπεράσματά μου τα έχω βγάλει.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για να ξέρουμε για τι μιλάμε:Δεν γράφω τίποτα παραπάνω. Εγώ τα συμπεράσματά μου τα έχω βγάλει.
Ελα πες μου τωρα μεταξυ μας Storm. Μπηκες για να γινεις μελος. Ποτε δεν ειχα επισκεφθει την σελιδα. Με μια προχειρη αναγνωση δεν βρηκα κατι υποπτο. Δεν βοηθας ομως και εσυ αν υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξουμε.
-
Μέχρι και ο Καμίνης ξέσπασε...
«Δεν υπήρξε καμία προετοιμασία στη χώρα» για το μεταναστευτικό
Ξέσπασμα Καμίνη: Το ρωτάω και κρύβονται. Γιατί δεν ανοίγουν στρατόπεδα για τους μετανάστες;Άφησε υπονοούμενα για το πώς διαχειρίζεται τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Πάνος Καμμένος μιλώντας για «εικόνα στεγανοποίησης των ΕΔ που κάπου έχουν παραδοθεί για αποκλειστική διαχείριση»
Ξέσπασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των μεταναστών επαναφέροντας το ζήτημα της χρησιμοποίησης των κενών στρατοπέδων για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών όπως είχε προτείνει από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν 600 Σύροι πρόσφυγες βρίσκονταν επι τρεις εβδομάδες στην πλατεία Συντάγματος.
«Να μας πει η κυβέρνηση γιατί το ρωτάω και κρύβονται. Γιατί δεν ανοίγουν τα στρατοπεδα; Ποιο είναι το πρόβλημα να το ακούσουμε» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Καμίνης.
Άφησε μάλιστα υπονοούμενα για το πώς διαχειρίζεται τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Πάνος Καμμένος μιλώντας για «εικόνα στεγανοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων που κάπου έχουν παραδοθεί για αποκλειστική διαχείριση και δεν συμμετέχουν στη διαχείριση του μεγάλου εθνικού προβλήματος»
«Δεν υπήρξε καμία προετοιμασία στη χώρα. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έλεγα ότι υπάρχουν άδεια στρατόπεδα για να ανοίξουν και να υποδεχθούν πρόσφυγες-μετανάστες, θα το δουμε» συμπλήρωσε. «Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιουνται ολυμπιακές εγκαταστάσεις και πάρκα» συνέχισε σε υψηλούς τόνους.
«Το να πετάμε τον κόσμο στην Αθήνα επειδή είναι σαν χοάνη αυτό το σενάριο τελείωσε. Ως δήμαρχος δεν θα επιτρέψω να επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο» συνέχισε ο κ. Καμίνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Κατέληξε, δε, ότι για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν άνθρωποι που δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες γιατί δεν έχουν το καθεστώς του πρόσφυγα θα πρέπει να ξεχωρίζονται οι δύο κατηγορίες στα hotspots και όσοι δεν είναι πρόσφυγες να επαναπροωθούνται στην Τουρκία άμεσα.
http://www.protothema.gr/politics/artic ... etanastes/
-
Τα εχω γραψει για τον Καμινη. Ευαισθητος πριν γινει δημαρχος και τωρα αρχισε να κανει μαθηματα. Τελικα ακουγα στις ειδησεις, μας απειλουσαν πως αν δεν κρατουμε τους προσφυγες θα μας πετουσαν απο την Σεγκεν. Τωρα μας απειλουν πως αν δεν δεχτουμε την φροντεξ θα μας πεταξουν απο τη Σεγκεν. Ετσι ειναι. Οταν σκυβεις το κεφαλι οι αλλοι δεν το εκτιμουν. Θελουν να ριχνουν φαπες. Καλα βαρουν παντως οι Φιλοι μας οι Ευρωπαιοι. Εχουν βαρυ χερι.
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;