-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Skye και Kon5, λέω τελικά να επιλέξω τον Διρτούλιο... τουλάχιστον ξέρει να κάνει και καμιά φασολαδίτσα, όπως γράφει στην υπογραφή του...
Ειπαμε ρε κοπελα να βοηθησουμε να ζευγαρωσεις να νοικοκυρευτεις κ να ανοιξεις δικο σου σπιτι οχι να γκρεμισεις των αλλων .
Τοσα ελευθερα παληκαρια κυκλοφορουν στο φορουμ, αμαρτια να διαλυσεις οικογενειαΜοιραία γυναίκα η Μονίκ
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Παντα θα πιανουμε τα ακρα .Λες και πριν ερθουν τοσοι πολλοι ξενοι δεν ειχαμε ληστειες,βιασμους,φονους. Δεναμε τα σκυλια με τα λουκανικα και τωρα εχουμε γινει Σικαγο.
Πριν το 1991 παντως κοιμομασταν με ανοιχτα παραθυρα και πορτες ,τωρα για καντετο αυτο
Δεν ήταν πριν το 1981 ή μηπως το 1971 ή μήπως το 1961 προσπαθώ να θυμηθώ πόσες εκδοχές έχω ακούσει για τα ανοιχτά παράθυρα και πόρτες.
Την επόμενη φορά που θα έρθεις Θεσσαλονίκη αν θέλεις έλα να πάμε μαζί στα πινάκια των ποινικών δικαστηρίων να δεις που το 80% των εκδικαζομένων υποθέσεων αφορούν αλλοδαπούς.
Δεν με ενδιαφέρει τι αφορουν τα πινακια αυτό είναι μια επιφανειακή αντιμετώπιση-δαιμονοποίηση των μεταναστών, αθιγγανων κλπ. Υπαρχουν πάντα ομάδες στις κοινωνίες που εμφανίζουν υψηλότερη παραβατικότητα σε σχέση με τον μέσο όρο μιας κοινωνίας. Το θέμα είναι τι είδους και γιατί και φυσικά δεν μπορεί να προσεγγιστεί σε ένα φόρουμ.
Οταν πήγαινα με τον πατέρα μου στα δικαστήρια έξω είχε μονίμους αθίγγανους, τα πινάκια για μικροκλεψιές κτλ αφορούσαν αυτούς και απο τις κλουβες βγαίνανε συνήθως αθίγγανοι. Νομιζω οτι ΚΑΙ αυτοί είναι Έλληνες -
Κοίτα ανέφερα αυτό που βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια κάθε μέρα. Το πινάκιο είναι κοινό δεν υπάρχει χωριστό για έλληνες και αλλοδαπούς και σου λέω απλά ότι το 80% των εκδικαζομένων ημερήσίως υποθέσεων είναι αλλοδαπά ονόματα. Αν δεν συννενοούμαστε και σε αυτό πάσο.
-
το 80% των εκδικαζομένων ημερήσίως υποθέσεων είναι αλλοδαπά ονόματα
Τι υποθέσεις είναι της μόδας μεταξύ αυτών?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Κοίτα ανέφερα αυτό που βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια κάθε μέρα. Το πινάκιο είναι κοινό δεν υπάρχει χωριστό για έλληνες και αλλοδαπούς και σου λέω απλά ότι το 80% των εκδικαζομένων ημερήσίως υποθέσεων είναι αλλοδαπά ονόματα. Αν δεν συννενοούμαστε και σε αυτό πάσο.Τα ρέστα μου
Οι αθιγγανοι έχουν ελληνικά ονόματα Μου διαφεύγει αυτή η λεπτομέρεια
Κατα τα άλλα όπως είπα προσεγγίζεις το θέμα επιφανειακα και έτσι συζήτηση δεν γίνεται. Υπόψιν οτι έγω δεν αμφισβήτησα αυτό που έγραψες -
...και για να ξεφύγουν αυτοί οι Έλληνες από την παραβατικότητα, το ελληνικό κράτος έχει ρίξει πολλά λεφτά σε επιδοτούμενη μόρφωση, επαγγελματική κατάρτιση, κοινωνικές υπηρεσίες. Αποτέλεσμα: μια τρύπα στο νερό, ελάχιστοι έχουν ενταχθεί στον κοινωνικό ιστό.
Το γιατί είναι απαραίτητο να τροφοδοτηθεί χωρίς όριο και προγραμματισμό (ποσοτικό, χρονικό και τοπικό) η διαρκής αύξηση ετερόκλητων ομάδων που επιδεικνύουν αυξημένη παραβατική συμπεριφορά στη χώρα, είναι κάτι που μάλλον δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί.
-
@ dstou κλοπές, ξυλοδαρμοί η πλειοψηφία.
@mirage
Θανάση μου νομίζω το θέμα είναι απλό. Περνάω από εκεί και βλέπω το πινάκιο όπως σου ανέφερα. Τί θέλεις να σκεφτώ και πώς να το προσεγγίσω? Ποινικές υποθέσεις είναι, που σημαίνει ότι έχει τελεστεί ένα ποινικό αδίκημα η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι κλοπές και ξυλοδαρμοί, λες ο εισαγγελέας να τους καλεί για να κάνουν απλά βόλτα? -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
@ dstou κλοπές, ξυλοδαρμοί η πλειοψηφία.@mirage
Θανάση μου νομίζω το θέμα είναι απλό. Περνάω από εκεί και βλέπω το πινάκιο όπως σου ανέφερα. Τί θέλεις να σκεφτώ και πώς να το προσεγγίσω? Ποινικές υποθέσεις είναι, που σημαίνει ότι έχει τελεστεί ένα ποινικό αδίκημα η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι κλοπές και ξυλοδαρμοί, λες ο εισαγγελέας να τους καλεί για να κάνουν απλά βόλτα?Κωνσταντίνε μου δεν διαβάζεις τι γράφω
@manosk
Οι Αθίγγανοι είναι ακραίο παράδειγμα. Πουθενά στην Ευρώπη και κανένα κράτος δεν έχει καταφέρει να τους ενσωματώσει στον κοινωνικό ιστό.
Τελικά έχουν ή δεν έχουν ελληνικά ονόματα; Θα μου την λύσει κάποιος την απορία
Κατα τα άλλα την μαγική λέξη την λές εσύ ο ίδιος. Βέβαια ο προγραμματισμός δεν είναι πανάκεια αλλά μπορεί να διατηρήσει καποιες ισορροπίες -
Αρκεί το τί βλέπω εκεί που πρέπει
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν χρειάζεται αρκεί το τί βλέπω εκεί που πρέπειΤο πρόβλημα είναι οτι απλοποιείς πάρα πολύ ένα ιδιαίτερα σύνθετο πρόβλημα. Η απλοποίηση είναι καλή αλλά πολλές φορές οδηγεί σε λάθη.
Α και ευχαριστώ που με υποτιμάς ως συνομιλητή σου -
Έτσι θα πω και στο φίλο μου τον εισαγγελέα που τα δικάζει κάθε μέρα, ότι τα απλοποιεί .
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Α και ευχαριστώ που με υποτιμάς ως συνομιλητή σουόταν πω και γω ότι ''τρολάρεις τρελά'' τότε να μου το πεις αυτό
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έτσι θα πω και στο φίλο μου τον εισαγγελέα που τα δικάζει κάθε μέρα, ότι τα απλοποιεί .δικαιοσυνη σου λεει μετα
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αρκεί το τί βλέπω εκεί που πρέπειόταν περάσεις απ την εύρεση της πληροφορίας στην επεξεργασία και στην ανάλυση, θα έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα.
Το τί είδους επεξεργασία θα κάνεις προφανώς θα διαφέρει από αυτή που θα κάνω εγώ ή ο άλλος. Στο τέλος αυτός με την καλύτερη τεκμηρίωση θα έχει βγάλει ένα χρήσιμο συμπέρασμα.Το κοντέρ του αυτοκινήτου μου δείχνει 240.
Α: το αυτοκινητό μου πιάνει 240
Β: σε όλα τα αβένσις η τουότα βάζει το ίδιο κοντέρ -
Εξαρτάται την υπηκοότητα. Οι Έλληνες ναι, και λάβε υπόψη ότι υπάρχουν πολλοί τσιγγάνοι που δεν είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια και δεν έχουν χαρτιά, ήτοι το κράτος αγνοεί παντελώς την ύπαρξή τους. Πολύ συχνά το επώνυμο των τσιγγάνων τελειώνει σε -όπουλος.
Υπάρχουν και αθίγγανοι από το εξωτερικό οι οποίοι διαβιούν στη χώρα μας, αλλά είναι λίγοι. Π.χ. έχω δει Αλβανούς. Αυτοί είναι συνήθως μουσουλμάνοι και φυσικά έχουν ξένα ονόματα. Βρέθηκαν εδώ για κανένα μεροκάματο. Υπάρχουν και κάμποσοι από Ρουμανία και πρώην Γιουγκ, μεγάλες τσιγγανομάνες αμφότερες.
Δεν αποκλείεται να γίνονται και μικτοί γάμοι μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών, τσιγγάνων το γένος. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έτσι θα πω και στο φίλο μου τον εισαγγελέα που τα δικάζει κάθε μέρα, ότι τα απλοποιεί .Δεν μίλησα για τρολάρισμα, απλά δεν διαβάζεις τι γράφω, παράπονο εξέφρασα. Το ξέρω οτι τα πινάκια έχουν στην πλειοψηφία τους ονόματα αλλοδαπών αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα του προβλήματος και όχι η αιτία του... Φυσικά δεν είναι δουλεία του εισαγγελέα ούτε του δικαστή να λύσει από την έδρα το όποιο κοινωνικό πρόβλημα και δεν είπα ποτέ αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδράς έτσι σε αυτό που γράφω. Εσύ το θεωρείς απλό γιατί βλέπεις το αποτέλεσμα. Εγώ το θεωρώ σύνθετο και ψάχνω τον λόγο που οδήγησε σε αυτό το απότελεσμα και πώς σε μια ευνομούμενη κοινωνία μπορεί να λυθεί αυτό ωστε να έχουμε πινακια 50-50.
Υ.Γ. Δεν είσαι ο μόνος που έχεις καθημερινή επαφή με τα δικαστήρια... -
Και νομικές και κοινωνιωλικές αναλύσεις βλέπω κατά το γνωστό τα ξέρουμε όλα. Όχι δεν νομίζω να είσαι τέτοιος άνθρωπος ειλικρινά.
Φτάσαμε να αμφισβητούμε ένα ξεκάθαρο πράγμα - δεδομένο φίλε rx8. Και αυτό είναι ότι το 80%+ των πινακίων ποινικών υποθέσεων αφορούν αλλοδαπούς. Δλδ αυτοί παραβίασαν κάποιο κανόνα ποινικό και φέρονται ως κατηγορούμενοι. Το ότι είναι πλειοψηφία των πινακίων δεν αμφισβητείται. Τώρα το ότι είναι εκεί κατηγορούμενοι κάτι έκαναν. Και σίγουρα δεν τους τρέχουν άδικα για κλοπές και ξυλοδαρμούς.
Λέω αυτό που βλέπω και μου αρκεί. Αναλύσεις επί αναλύσεων όσες θέλουμε μπορούμε να έχουμε. Όμως ποιά ανάλυση θα μου πει γιατί το 80% των παραβατών είναι αλλοδαποί?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εξαρτάται την υπηκοότητα. Οι Έλληνες ναι, και λάβε υπόψη ότι υπάρχουν πολλοί τσιγγάνοι που δεν είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια και δεν έχουν χαρτιά, ήτοι το κράτος αγνοεί παντελώς την ύπαρξή τους. Πολύ συχνά το επώνυμο των τσιγγάνων τελειώνει σε -όπουλος.
Υπάρχουν και αθίγγανοι από το εξωτερικό οι οποίοι διαβιούν στη χώρα μας, αλλά είναι λίγοι. Π.χ. έχω δει Αλβανούς. Αυτοί είναι συνήθως μουσουλμάνοι και φυσικά έχουν ξένα ονόματα. Βρέθηκαν εδώ για κανένα μεροκάματο. Υπάρχουν και κάμποσοι από Ρουμανία και πρώην Γιουγκ, μεγάλες τσιγγανομάνες αμφότερες.
Δεν αποκλείεται να γίνονται και μικτοί γάμοι μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών, τσιγγάνων το γένος.- και από την Βουλγαρία (τώρα free κιόλας)! Δες τα περισσότερα αμάξια με βουλγάρικες πινακίδες ποιοι οδηγούνε!
Δεν μοιάζουν με Σλάβους με τίποτα!!
- και από την Βουλγαρία (τώρα free κιόλας)! Δες τα περισσότερα αμάξια με βουλγάρικες πινακίδες ποιοι οδηγούνε!
-
Θα σου απαντήσω με το ότι τα 3/4 των φυλακισμένων στις ΗΠΑ είναι μαύροι, για να βγάλεις το ανάλογο συμπέρασμα
Και δεν κάνω πλάκα, όντως αυτό είναι το νούμερο.
εδιτ:
κάτι όχι ακριβώς σχετικό με το θέμα, αλλά όσον αφορά την ερμηνεία γεγονότων
http://www.iospress.gr/ios2000/ios20001015b.htm
η συνεχής αύξηση του πληθυσμού των φυλακών
-
η δημιουργία ενός διαρκώς ογκούμενου πληθυσμού, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς στο κατώφλι της φυλακής
-
η θεαματική διόγκωση του ποινικού τομέα στη δημόσια και την ιδιωτική εκδοχή του
-
η συνεχής αύξηση του ποσοστού των μαύρων (στις ΗΠΑ) ή των μεταναστών (στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ) μεταξύ των κρατουμένων.
Μέσα σε 20 χρόνια ο αριθμός των κρατουμένων στις αμερικανικές φυλακές έχει τετραπλασιαστεί. Από 380.000 το 1975 (με πτωτική μάλιστα τάση) έφτασε το 1.5 εκατομμύριο το 1995 και ήδη ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια. Η αύξηση αυτή συνεχίζεται με ρυθμό 8% το χρόνο, παρά το γεγονός ότι από το 1992 οι δείκτες της εγκληματικότητας είναι συνεχώς πτωτικοί. Η πολιτική αυτή στηρίζεται σε αναλύσεις των γνωστών νεοφιλελεύθερων 'θινκ τανκ' που εισηγούνται την κατάλυση και των τελευταίων μορφών κοινωνικής βοήθειας, πίσω από το νεοδαρβινικό επιχείρημα ότι τα βοηθήματα ενισχύουν την 'τεμπελιά' του ανέργου, του μετανάστη και του υποαπασχολούμενου.
Στην Ευρώπη η αύξηση του πληθυσμού των κρατουμένων οφείλεται κυρίως σε μια ριζική ανασύνθεση της ποινικής αντιμετώπισης των μεταναστών και των νέων ανέργων. Ο πρώτος στόχος είναι ο προφανής. Οπως γράφει ο Πιερ Τουρνιέ σε επίσημη έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 'πρόκειται για μια σκόπιμη επιλογή για να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση διά μέσου της φυλάκισης'. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης τα αδικήματα που σχετίζονται με την παράνομη είσοδο στη χώρα και την παραμονή χωρίς νόμιμα έγγραφα αντιμετωπίζονται με ποινές φυλάκισης χωρίς δυνατότητα μετατροπής ή αναστολής. Στη Γαλλία τα σχετικά αδικήματα βρίσκονται στην πρώτη θέση των ποινών χωρίς αναστολή.
Ομως αυτή η ανασύνθεση της ποινικής αντιμετώπισης των μεταναστών χρησιμεύει και ως 'βαλβίδα υπερχείλισης' στη νέα αγορά της ανειδίκευτης και προσωρινής εργασίας (Wacquant 1999). Εδώ και εξήντα χρόνια έχει επιβεβαιωθεί με εμπειρικές μελέτες ότι υπάρχει στενή αλληλεξάρτηση ανάμεσα στην επιδείνωση της αγοράς εργασίας και την αύξηση του αριθμού των φυλακισμένων, ενώ δεν υπάρχει ανάλογη σχέση μεταξύ του ποσοστού της εγκληματικότητας και του ποσοστού των κρατουμένων.
Ας προστεθεί ότι τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη, κατά τη δικαστική διαδικασία λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το αν ο κατηγορούμενος είναι άνεργος ή υποαπασχολείται. Το αποτέλεσμα είναι ότι για παρόμοια αδικήματα τιμωρείται με πολύ αυστηρότερες ποινές (και μάλιστα χωρίς δυνατότητα αναστολής) όποιος βρίσκεται στο περιθώριο της αγοράς εργασίας. Αυτό που διαπιστώνουμε, δηλαδή, είναι ότι αντίθετα από τη φυλάκιση για λόγους 'ασφαλείας', κυριαρχεί πλέον η φυλάκιση του κοινωνικού 'διαχωρισμού', που στόχο έχει να διατηρεί κάποιες πληθυσμιακές ομάδες εκτός κοινωνικού σώματος, όταν δεν είναι δυνατή η αποβολή τους από το έδαφος της επικράτειας.
Στους αριθμούς των 'νόμιμα' φυλακισμένων πρέπει βέβαια να προστεθούν και οι χιλιάδες κρατούμενοι των δεκάδων στρατοπέδων συγκέντρωσης που προορίζονται ως τόποι 'υποδοχής' (δηλαδή κράτησης και απέλασης) των μεταναστών, τα αστυνομικά τμήματα, οι μεθοριακοί σταθμοί και τα πρόχειρα καταλύματα-κρατητήρια που 'φιλοξενούν' με το ζόρι τους ανεπιθύμητους.
-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ το θεωρώ σύνθετο και ψάχνω τον λόγο που οδήγησε σε αυτό το απότελεσμα και πώς σε μια ευνομούμενη κοινωνία μπορεί να λυθεί αυτό ωστε να έχουμε πινακια 50-50.Βεβαίως και υπάρεχει κάποιος λόγος, κανένας πάντως δεν γεννιέται εγκληματίας, γίνεται λόγω συνθηκών - περιβάλλοντος. Δεν έχω τπτ απολύτως με τους ξένους από τις χώρες αυτές. Έχω κατ'επανάληψη πει πως είναι όπως όλοι μας άνθρωποι, ψυχές που περιφέρονται σαν κατάρες στην προσπάθειά τους οι περισσότεροι να βελτιώσουν την ζωή τους γιατί είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε χώρες με πολλά προβλήματα. Θα μπορούσε να τύχει και σε μένα.
Αλλά εμείς σαν χώρα δεν είμαστε η λύση για κάθε δυστυχή. Δεν αντέχουμε για πολλούς λόγους άλλους μετανάστες και τώρα κινδυνεύουμε να γίνουμε χώρα ευκαιρίας (κατά το σημαία ευκαιρίας που ισχύει στη ναυτιλία).
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;