-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
[...]Απορώ τι σόι Έλληνας είσαι συ που θες τον Αφγανό για δάσκαλο του παιδιού σου...
[...]Τα παιδιά κάνουν και λίγο πλάκα... Βάλε και λίγο χιούμορ στη ζωή σου. θα γίνει καλύτερηΠοιες είναι οι πιθανές απαντήσεις στο πρώτο; Έτσι για να μάθουμε ρε παιδί μ' και τι ειδών σόγια Ελλήνων υπάρχουν...
Γιατί αν υπάρχουν πολλά, τότε όπως καταλαβαίνεις τίθεται αυτόματα και το ζήτημα αν θα ήθελες και έναν ντεμέκ έλληνα από τα κατώτερα σόγια για δάσκαλο. Προφανώς όχι.
Οπότε το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν θα ήθελες έναν Έλληνα (ένα χαρακτηριστικό που κρίνεται αρκετά έυκολα και αντικειμενικά όπως το καταλαβαίνω -> έλληνας == ελληνική πολιτική ταυτότητα ) αλλά από ποιό σόι έλληνα και πάνω αρκείσαι.Επίσης κανά δυο λογάκια περί του γιατί είναι κακό ας πούμε να έχεις έναν Ινδό δάσκαλο μαθηματικών, μια τσέχα δασκάλα καλλιτεχνικών ή μια ρωσίδα γυμνάστρια ; Τι λιγότερο θα διδάξουν στο παιδί σου;
Γράψε μας και τπτ μεθόδους εξακρίβωσης της ελληνικής ποιότητας. Ας πούμε για να γίνεις δάσκαλος θα έπρεπε να έχεις έλληνες γονείς μέχρι και 45 γενιές πίσω, να είναι χρ. ορθόδοξος, να ψηφίζει γενικά δεξιά κ.ο.κ.; Να φτιάξουμε κανά σύστημα πιστοποίησης 'υψηλού σογιού' δηλαδής, με αντιστοιχία επαγγελματικής καταλληλότητας.
Έλληνας σόι ΑΑΑ+ -> κατάλληλος για εκπαιδευτικός.
Έλληνας σόι ΑΑ- -> κατάλληλος για υπάλληλος τράπεζας.
Έλληνας σόι ΑΒ -> κατάλληλος για σερβιτόρος.
Έλληνας σόι Γ- -> κατάλληλος για σκουπιδιάρης.Μήπως τελικά θεωρείς ότι κατάλληλος για εκπαιδευτικός των παιδιών σου είσαι μόνο εσύ, ή άντε και κανάς έλεος ή ο ιταλάκιας;
Εγώ σε διαβεβαιώ πάντως ότι αν είχα παιδί, και αν είχε για δάσκαλο κάποιον από εσάς, τότε θα του άλλαζα την ιθαγένεια
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έχω εδώ και πολύ καιρό πει ότι δέχομαι όλες τις απόψεις ο διάλογος είναι πολύ σημαντικό πράγμα αλλά δεν θα κάτσω να πιαστώ από ένα ορθογραφικό λάθος που μπορεί να συμβεί στον καθένα για να τον μειώσω ή να ''του την πω'' αν διαφωνώ μαζί του. Δεκτές όλες οι απόψεις. Άλλοι συμφωνούμε άλλοι διαφωνούμε. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να γνωρίζω αν ένα τόπικ είναι προβοκατόρικο και αν είναι υπάρχουν και πολλά άλλα τέτοια εδώ μέσα. Προσωπικά λ.χ. δεν θέλω άλλους μετανάστες έχουμε ήδη πάρα πολλούς δεν τους αντέχει η οικονομία μας και είμαστε και σε κακή γειτονιά και όσο αλλοιώνεται ο πληθυσμός τόσο δίνεις δικαιώματα να πιαστούν οι κινούντες τα παγκόσμια νήματα - ξεδιάντροποι. Δεν έχω τπτ με κανένα άνθρωπο όλοι μας ψυχές είμαστε και όλοι έχουν δικαίωμα και σε ελπίδα και σε εργασία και σε βασικά στοιχειώδη δικαιώματα. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε κράτη μιζέριας και κακουχίας. Η Ελλάδα όμως δεν είναι η λύση για κάθε δυστυχή. Δεν είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα μπείτε βγείτε. Κράτος είμαστε διαλυμένο μεν σε πολλούς τομείς αλλά όπως και να έχει πρέπει να λειτουργήσει και θεωρώ τη λύση και άλλοι μετανάστες ή διατήρηση των υπεράριθμων μη βιώσιμη.+1000!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου -
Προσωπικα δεν εχω συναντησει ποτε ατομα τοσο προθυμα να απεμπολήσουν την εθνικοτητα τους οσο οι Αλβανοι.Στην συντριπτικη τους πλειοψηφια δεν θελουν να γυρισουν πισω στα χωρια τους,και πανε αναγκαστικα μονο εαν εχουν τιποτα γερους εκει.Ονειρο τους η υπηκοοτητα εδω.
Αυτος ο Χοτζα δτους εκανε αντι-αλβανους τελικα,τους ξενερωσε πολυ ασχημα,τι να πω,ειναι αντικειμενο μελετης. -
Από :
**Center for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe
**http://www.cdsee.org/aboutus_mission.html
' Our Mission
Comprising a diverse range of people, backgrounds, faiths, ideas, genders, ages and skills, the Center for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe (CDRSEE) is one small group of people, in cooperation with considerable networks of groups of people, whose intent is to support and encourage democratic change in Southeast Europe. We at the CDRSEE believe that the key to a stable and peaceful region is the foundation of robust democracies and genuine peace; peace that has been constructed through reconciliation, discussion, open participation and agreement, rather than an imposed solution.
We are committed to investigating specific ways of enhancing and encouraging social dialogue and building social cohesion in this part of Europe. The CDRSEE activities raise awareness via publications, workshops, textbook analysis, academic conferences, opinion polls, training sessions, and cultural and artistic programmes. An increased exchange of information between the countries of the region via textbooks, school lessons, media, popular culture, art, and regional youth initiatives is essential to lasting peace.
The CDRSEE is a non-profit, non-governmental organisation advocating the principles of social responsibility and fostering civil society. '
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
http://www.stoxos.gr/2010/01/blog-post_3174.htmlΕμ πες τα ρε φιλε κι ημουνα κι επιφυλακτικος!
Τον 'Στοχο' διαβαζεις πουλακι μου; -
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Κάτω τα χέρια από τη Monika, την είδα πρώτος λιγούρια
+1000!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κάτω τα χέρια από τη Monika, την είδα πρώτος λιγούρια
+1000!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σουΝαι αμούρ αμούρ αλλά άμα είναι καμιά σαν τη Λουκά σας βλέπω να τρέχετε να ξεφύγετε. Μετανοείτε.
-
@ mjacob
ινδος δασκαλος δεν θα με πειραζε αλλα αλβανο δεν θα ηθελα με τιποτα.
δεν τους μισω τους αλβανους αλλα δεντους παω κιολας.αληθεια ξερεις γιατι οι αλβανοι ειναι συνηθως μουτρωμενοι και δεν γελανε ποτε;:shifty:
@ Monika
σε εβαλαν στον στοχο μου φαινεται -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;
Αύξηση κρουσμάτων φυματίωσης που είχε εκλείψει από την χώρα μας.
Αλματώδης αύξηση της ηπατίτιδας.
Υποβάθμιση παιδείας (ο γιος μου είναι μειοψηφία στο δημοτικό, 7 ελληνάκια 13 αλλοδαπά )Το παιδι ενος πολυ καλου μου φιλου που πηγαινει στο νηπιαγωγειο και μεσα στα 45 παιδια, ΜΟΝΟ ΤΑ 5 ειναι ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ και ολα τα αλλα απο οπου αλλου θες! Κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σου!
καλα αυτα τα δυο επιχειρηματα ειναι τουλαχιστον αστεια..
1)οταν ενας ανθρωπος εχει ερθει απο μια χωρα διαλυμενη εννοειται πως δεν θα εχει λαβει ουτε τον βασικο προληπτικο εμβολιασμο.εμεις εδω το θεωρουμε δεδομενο αλλα αυτοι οχι.ως κρατος ομως αντι να το λαβουμε υπ οψιν μας προς οφελος των ανθρωπων αυτων και κατ επεκταση δικο μας αναφερουμε απλα μια ''αυξηση κρουσματων''.αυτοι ζουν σε αθλιες συνθηκες και ειναι λογικο να ειναι αρρωστοι καποιοι απ αυτους.οποτε η αυξηση αφορα σε ποιους? στους ελληνες?? μπααα μαλλον σ αυτους.
2)η υποβαθμιση δεν γινεται απ τους μεταναστες γινεται απο οσους ειναι εντος σχολειου.δασκαλους κλπ
αν ο δασκαλος πηγαινει απλα για να παρει το χιλιαρικο δεν φταινε οι μεταναστες γιαα την υποβαθμιση.παραδειγματα??παρα πολλα.και στην τελικη εμεις ειμαστε λαος με υπογεννητικοτητα και συνεπως αυτο ειναι αναμενομενο. -
άμα είναι καμιά σαν τη Λουκά
Αν αλλάξουμε λίγο τον τόνο και πάμε στην υπουργό... έπεσε στα χέρια μου περιοδικό με άρθρο για την παρέα Γιωργάκη-Σαμαρά κλπ και είχε και φώτο της Κατσέλη. Τρελό τεμάχιο η κα υπουργός στα νιάτα της...
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
@ mjacobινδος δασκαλος δεν θα με πειραζε αλλα αλβανο δεν θα ηθελα με τιποτα.
δεν τους μισω τους αλβανους αλλα δεντους παω κιολας.αληθεια ξερεις γιατι οι αλβανοι ειναι συνηθως μουτρωμενοι και δεν γελανε ποτε;:shifty:
@ Monika
σε εβαλαν στον στοχο μου φαινεταιΔεν είσαι εσύ ρατσιστής αυτοί είναι μαύροι.
-
Να καταθέσω και εγώ τις απόψεις μου περί της «Ελληνοποίησης».
Κατ’ αρχήν διαφωνώ με τον όρο «Ελληνοποίηση». Ο όρος αυτός είναι τόσο ασαφής όσο και η θέση ενός ηλεκτρονίου όταν είναι γνωστό το διάνυσμα της ταχύτητας του. Αλλά ας θεωρήσουμε ότι το συγκεκριμένο thread ασχολείται με το ζήτημα που αφορά την «αυτόματη τακτοποίηση» των μεταναστών 2ης γενεάς οι οποίοι ως επί το πλείστον έχουν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα.
Καθώς πιστεύω ότι ο Έλληνας γίνεται και δεν γεννιέται προσωπικά δεν μπορώ να δω αρνητικά μία πιθανή τακτοποίηση του θέματος των μεταναστών. Η παιδεία, η πίστη σε μία σειρά ιδανικών όπως Ελευθερία, Δημοκρατία, Φιλία, Σεβασμός είναι κάτι που καλλιεργείται. Και ναι μεν το οικογενειακό περιβάλλον είναι σημαντικό αλλά σήμερα είναι οι κοινωνικές συναναστροφές κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι οποίες ως επί το πλείστον εκπαιδεύουν ένα παιδί. Το πρόβλημα μου όμως είναι αυτό. Η παιδεία που προσφέρουμε σήμερα είναι ικανή ώστε να δώσει σε κάποιον τα απαραίτητα εφόδια για να γίνει καλός πολίτης?
Εδώ η δική μου απάντηση είναι αρνητική. Κάθε γενεά διολισθαίνει όλο και περισσότερο σε ιδανικά αλά Coca Cola. Το 1981 «μάθαμε» ότι η έπαρση της σημαίας και ο Εθνικός Ύμνος κάθε πρωί στο σχολείο είναι «φασιστική πρακτική» και καταργήθηκε. Στη συνέχεια μέσα από τα βιβλία της Ιστορίας κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν τα πολιτικά και ηθικά τους πιστεύω μη λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ιστορία δεν μπορεί να είναι σημείο πειραματισμών. Στη συνέχεια ήρθε η «αρωγή» και «ευδοκίμηση» και η οργανωμένη προσπάθεια της παραπαιδείας να βάλει χαλινάρια στη παιδεία κάτι που οδήγησε στη σημερινή στρατιά αριστούχων-παπαγάλων που κατακλίζουν τις σχολές με μηδενικές ικανότητες αυτενέργειας. Στρατιές καταναλωτών των υπο-προϊόντων της trash TV με όνειρο να γίνουν Κορκολής, Αλεξανδράτου, Τριανταφυλλόπουλος, Πάνια, Καρβέλας, Λυριτζής, Τράγκας, Οικονόμου κ.λπ.
Οπότε τι απομένει?
Πως ως Έθνος θα εξασφαλίσουμε την επιβίωση μας σε ένα περιβάλλον εχθρικό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όταν οι διάφορες συντεχνίες (3 Έλληνες = μαφία έλεγαν χαριτολογώντας στο JRC πριν 15 έτη και δεν είχαν δυστυχώς άδικο) στο βωμό της δικιάς τους μακροημέρευσης δεν λογαριάζουν τίποτα και κανέναν?
Πως θα έχουμε την απαίτηση όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε οι ευατούληδες μας οι Ελληνοποιηθέντες Αλλοδαποί να λειτουργήσουν εκτός των δικών τους μικρό-Εθνικών συμφερόντων?
Πως θα εξασφαλίσουμε ότι οι 250,000 ή 500,000 ή 1,000,000 νέοι ψηφοφόροι δεν θα αποτελέσουν απλά τη νέα δεξαμενή ψήφων για την εξασφάλιση της μακροημέρευσης της παραπαίουσας Κοινοβουλευτική – Δημοσιογραφική «Δημοκρατίας» που εδώ και δεκαετίες λυμαίνεται τους κόπους μας ώστε κάποιοι να εξασφαλίσουν θέση πρώτη σειρά στην παραλία της Ψαρού???
Πως θα εξασφαλίσουμε ότι αυτά τα 1,500,000 άνθρωποι που βρέθηκαν στην Ελλάδα νόμιμα ή παράνομα πριν αποκτήσουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να εκβιάζουν καταστάσεις και πράγματα θα έχουν αγαπήσει τη χώρα αυτή? Χώρα που εμείς οι ίδιοι αφού την καταντήσαμε (με τις επιλογές μας) σε Δημόσιο Αφοδευτήριο Ελπίδων και Ψυχών ζητούμε σε ανθρώπους πεινασμένους, αγράμματους και χωρίς επιλογές να τη σεβαστούν.
Πως θα ελέγξουμε ποιοί και πως θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε Ευαίσθητες Δημόσιες Θέσεις όταν για τους περισσότερους από αυτούς δεν γνωρίζουμε καν τη χώρα προέλευσης τους ή το τρόπο με τον οποίο ζουν στο τόπο αυτό?
Πως λοιπόν θα προβούμε σε μία κίνηση που πιθανά να ισοδυναμεί με το θάνατο του Έθνους που συστάθηκε μετά το 1821, αποτινάσοντας το ζυγό του Σουλτάνου και του Πατριάρχη, εξαιτίας της θυσίας χιλιάδων ανθρώπων που στη συνέχεια χωρίς να το καταλάβουν παρέδωσαν το νέο αυτό κράτος στους Προεστούς και στα Τσιράκια των Τούρκων χωρίς να θέσουμε ένα ελάχιστο πλαίσιο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ προσόντων που θα πρέπει να πληροί κάποιος(α) πριν αποκτήσει το δικαίωμα της Ιθαγένειας-Υπηκοότητας.
Όλα αυτά θα φαντάζουν ρομαντικά σε κάποιους αλλά η αλήθεια είναι ότι πέρα των πολιτικών σκοπιμοτήτων ενός ακόμα εραστή της εξουσίας (το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει) εδώ το πρόβλημα είναι υπαρκτό και αφορά μεσό-μακροπρόθεσμα την επιβίωση του Ελληνικού Κράτους. Και καθώς έχω δει το πόσο σημαντικό είναι το Διαβατήριο σου να έχει αξία (αρκεί να δείτε πως φέρονται οι λοιποί «πολιτισμένοι» τους κατόχους Παλαιστινιακών Διαβατηρίων τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Μέση Ανατολή και θα καταλάβετε τι εννοώ).
Φυσικά κάποιοι αντι-κρατιστές αυτό (η διάλυση του Κράτους) θα ήθελαν να συμβεί. Είναι βέβαιοι όμως ότι το καθεστώς που θα αναπληρώσει το κενό που θα αφήσει η σημερινή «σάπια» Δημοκρατία θα είναι καλύτερο? Το ίδιο έπραταν οι Έλληνες – Ορθόδοξοι λίγο πριν την άλωση. Είχαν επιλέξει ότι είναι προτιμότερο το Τούρκικο φέσι από την Κουκούλα του Καθολικού. Τα αποτελέσματα του ραγιαδισμού τα νιώθουμε ακόμα στο πετσί μας από εκείνο το λάθος. Και φυσικά ακόμα κάποιοι αναρωτιούνται πως η Ελληνική Εκκλησία έχει τέτοια περιουσία....
Οπότε:
Ναι σε υπό προϋποθέσεις υπό ουσιαστικά κριτήρια αντιμετώπιση του προβλήματος και αποκατάσταση της αδικίας.
Αλλά σε καμία περίπτωση:
Εις βάρος της Θρησκευτικής Ελευθερίας. Γουστάρω να φοράω σταυρό και να ρίχνω 150 Χριστο-Παναγίες την ημέρα. Γουστάρω να χλευάζω και να σατυρίζω Θεούς και Δαίμονες οποτεδήποτε και οπουδήποτε και στη Χώρα μου δεν υπάρχουν ταμπού. Γουστάρω να ακούω τις καμπάνες να χτυπάνε πένθιμα τη Μεγάλη Παρασκευή. Δεν γουστάρω να ακούω τους Ιμάμηδες 5 φορές την ημέρα στην Αθήνα τουλάχιστον. Μου φτάνουν οι 2 ημέρες αργία δεν θέλω και την Παρασκευή.
Εις βάρος των Κοινωνικών Ελευθεριών. Γουστάρω να βλέπω τις γυναίκες το καλοκαίρι να κυκλοφορούν με 5 cm2 ύφασμα πάνω τους, να έχουν μακρύ μαλλί και να κολάζουν και Άγιο. Γουστάρω το χειμώνα να τις βλέπω ντυμένες σαν κρεμμύδι (που δεν φαίνεται τίποτα) αλλά κάτω από τα κολλητά φανταχτερά τους ρούχα να διαγράφονται οι θανατηφόρες καμπύλες τους. Γουστάρω να βλέπω τα καμάκια (έστω και αν μου προκαλεί ως άνδρα αηδία το θέαμα) με το πουκάμισο ανοιχτό ως τον αφαλό και το μαλλί στο στήθος να έχει γίνει τζίβα από τη μπίχλα και τον ιδρώτα να την πέφτουν και σε θυληκία γάτα. Δεν γουστάρω να μην μπορώ να δω το πρόσωπο ενός ανθρώπου γιατί η θρησκεία του το απαγορεύει έτσι απλά. Γιατί χρόνια ολόκληρα πολέμησα να αντιμετωπίσω τη Χριστιανική Μαντήλα και τις απολιθωμένες σκέψεις των παπάδων και δεν γουστάρω να μου καθορίζει ένας Ιμάμης αν θα πρέπει να πηδήξω ή όχι την αδελφή της γυναίκας μου και υπό ποιές προϋποθέσεις.
Εις βάρος των Εθνικών Ελευθεριών. Ναι γουστάρω να λέω ότι είμαι Έλληνας. Ναι γουστάρω να μην γουστάρω τους Τούρκους, Βούλγαρους, Ιταλούς, Γερμανούς, Αμερικάνους. Ναι γουστάρω να βρίζω τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή, την Παπαρήγα, τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος. Αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν άλλο να το κάνει αυτό. Εγώ τους ψήφισα εγώ τους έχω βάλει εκεί να τρώνε με χρυσά κουτάλια αλλά ως πελάτης που για ένα πιάτο φακές μου πέρνουν και το σώβρακο θέλω να μπορώ να τους βρίζω. Γούστο μου είναι.
Εις βάρος της Δυτικής Δημοκρατίας. Είναι ατελές μέσο διακυβέρνησης. Είναι ακριβό. Αλλά δεν έχω κάτι καλύτερο. Βλέπω τι γίνεται και σε ανεπτυγμένες Ισλαμικές χώρες που το χρήμα ρέει άφθονο. Και δεν γουστάρω να αλλάξω τη συγκεκριμένη Δημοκρατία με καμιάς μορφής Ισλαμοκρατία. Το 1821 απελευθερώθηκα και από τους παππάδες (μία σχέση αγάπης μίσους). Δεν θα τους αλλάξω με τους Ιμάμηδες.
Αυτά και ελπίζω να μην κούρασα.
ΥΓ. Τα οποιαδήποτε ορθογραφικά λάθη είναι το αποτέλεσμα της πλημμελούς παιδείας που έλαβα στο Γυμνάσιο και Λύκειο σε επίπεδο γλώσσας και ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής είναι το αποτέλεσμα του πολιτικού μου Alzheimer. Σε 50 χρόνια θα έχω πεθάνει προς χαρά των προοδευτικών πληκτρολογίων του forum.
-
Μετά την παιδική χαρά και την παπαγαλία τσιτάτων, ευτυχώς κάθισε ένας άνθρωπος να γράψει μερικές αυθεντικές κουβέντες με λογικά επιχειρήματα.
Δεν το συναντάς συχνά δυστυχώς, τις περισσότερες φορές αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε γήπεδο γεμάτο 'επιστήμονες'. -
Εδώ (στο Ελλάντα) ο κόσμος χάνεται και το edit mod ξυρίζεται, αλλά ξέχασα είμαστε ο εκλεκτός λαός του Θεού (ελληνορθόδοξου εννοείται) και καταγόμαστε από τους αρχαίους Έλληνες άρα όλοι στον κόσμο μας οφείλουν σεβασμό γιατί τους δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού και δεν πρέπει να χάσουμε την καθαρότητα της φυλής .
ΑΑΑΑ πόσο βαθειά νυχτωμένοι είστε όσα πιστεύετε αυτές τις παπαριές , διαβάστε και κανένα βιβλίο ιστορίας από κανένα ιστορικό της προκοπής και μην μένετε στα σχολικά εγχειρίδια της ιστορίας που μικρή σχέση έχουν με την πραγματική ελληνική ιστορία ή στις φυλλάδες του Λιακόπουλου , Γεωργιάδη και λοιπών πατριδοκάπηλων .
Πάρτε το χαμπάρι είμαστε το ΙΡΑΝ της μεσογείου όχι γιατί έχουμε πολλούς μουσουλμάνους μετανάστες αλλά γιατί εμείς οι Έλληνες λειτουργούμε σαν Αγιατολαχ και ταλιμπάν με βαρίδια όπως τη σχέση κράτους εκκλησίας και ευαγγέλιο την αρπαχτή, την διαπλοκή την διαφθορά, τη μίζα, το λάδωμα και το άρπα κόλλα.
Για πέστε μου έναν θεσμό του κράτους μας που λειτουργεί έστω ανεκτά, άρα το ή αλλάζουμε η βουλιάζουμε του ΓΑΠ ισχύει 100% όχι όμως μόνο για την οικονομία αλλά για όλο το πλάτος και μήκος του μπουρντέλου , θέλουμε δηλαδή έναν νέο Κολοκοτρώνη που να ξεκινήσει μια νέα επανάσταση όπως το 21( διαβάστε για να μάθετε τους πραγματικούς λόγους της επανάστασης του 21).
Δεν θα εφεύρουμε την πυρίτιδα ας δούμε τι κάνουνε κράτη που είναι πολύ μπροστά μας όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο .
Παρεμπιπτόντως είμαι υπέρ του εθνικού ύμνου (υποχρεωτικός για όλους) και πιστεύω ότι η έπαρση και η υποστολή της σημαίας πρέπει να γίνεται καθημερινά στα σχολεία μας, τουναντίον είμαι κατά της πρωινής υποχρεωτικής προσευχής και των εικόνων στις σχολικές αίθουσες.Σε ότι αφορά τους επιστήμονες, οι καλύτεροι γιατροί στην Βρετανία είναι πακιστανικής ή ινδικής ή αιγυπτιακής καταγωγής, στη δε λογοτεχνία τα νομπέλ πάνε καρφωτή σε συγγραφείς από τον τρίτο κόσμο.
Μήπως πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός είναι οι αιτίες που αποδημούν την ελληνικότητα μας και τον πολιτισμό μας και όχι οι λαθρομετανάστες.Ένας δάσκαλος
-
συμφωνω στο οτι η ινδια και η αιγυπτος εχει βγαλει πολυ μεγαλα μυαλα οπως και η ελλαδα.
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Αν ένας Αλβανός - Πακιστανός - Αυγανός διοριζόταν δάσκαλος στο σχολείο του παιδιού σας, τι θα λέγατε; Να διδάσκει χωρίς να ξέρει καλά καλά την ελληνική γλώσσα και την ελληνική ιστορία; Αν άρχιζε να λέει στα παιδιά σας ότι οι Έλληνες καταπάτησαν την Ήπειρο και την έκλεψαν από την Αλβανία, όπως έχουν βγάλει φιρμάνι αυτές τις μέρες και τα λένε αυτά, τι θα λέγατε; Αν άρχιζε να λέει ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική; Ότι η μισή ανοίκει στα Σκόπια και δεν ξέρω και γω πού αλλού; Ότι οι Πόντιοι (για τους Μακεδόνες φίλους ειδικά το λέω) δεν είναι καν Έλληνες αλλά μια φυλή του Καυκάσου που η μισή εξελληνίστηκε και η άλλη μισή είναι στην Τουρκία, όπως έχουν βγάλει φιρμάνι οι Βούλγαροι που ζουν εντός Ελλάδας;!!! Ότι ο αληθινός Θεός είναι ο Αλάχ; Διότι μπορεί να μην πιστεύετε πλέον πολλοί, αλλά δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς Έλληνας που θα 'θελε να λένε περί Αλάχ στο παιδί του. Αν έλεγε στη κορούλα σας 'Εσύ δεν αξίζεις μία και θα 'πρεπε να φοράς μπούργκα' τι θα του λέγατε;
Ορίστε οι διαφορετικές εθνικές ταυτότητες... Για όσους αναρωτήθηκαν τι κάνει τους Έλληνες ξεχωριστό έθνος από τους υπόλοιπους. Όχι καλύτερο ή χειρότερο, αλλά διαφορετικό και ξεχωριστό.Κοροϊδεύετε και με πειράζετε Μελαγχολική θα γίνω, όταν συμβούν τα παραπάνω...
Νομίζω πως για να διδάξει κάποιος ιστορία του ελληνικού έθνους, θα πρέπει να χει το αντίστοιχο πτυχίο, από ελληνικό ή ξένο πανεπιστήμιο. Οπότε πάμε στην περίπτωση της προπαγάνδας μέσω του σχολείου, κάτι που εμπίπτει στην ίδια κατηγορία με τους καθυστερημένους που μιλάνε στα παιδάκια για τον καλό θεούλη (ειδικά εκτός θρησκευτικών κλπ). Σε κάθε περίπτωση, θαρρώ πως είναι παράνομο.
Τώρα, αν κάνει ένας Αυγατηγανιστανός μαθηματικά στο μουλικό μου (προφανώς με πτυχίο μαθηματικών), στα @@ μου. Προφανώς, για να διοριστεί, θα έχει το κατάλληλο επίπεδο γνώσης της γλώσσας. Το ίδιο που θα ίσχυε και για οποιονδήποτε άλλο πολίτητη της ΕΕ, πχ. Μη μου πεις ότι φοβάσει να διδάξει μαθηματικά στο παιδί σου ένας Γερμανός, με τον φόβο μην αρχίσει να απαγγέλει αποσπάσματα απ' το Mein Kampf?
Καλά, τόσο καιρό δεν καιγόσασταν για την υπογεννητικότητα που ήτο απειλήν προς το έθνος ημών; Τώρα που τους φέρνουμε έτοιμους γιατί γκρινιάζετε;
-
Αν πάντως είχε βγει καμμιά ΚΚΚ και είχε ψηφίσει κάτι αντίστοιχο στας Αμερικάς, κάτι Νανόπουλοι κλπ θα καθάριζαν κρεμμύδια σε σουβλατζίδικα στην Αστόρια...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν πάντως είχε βγει καμμιά ΚΚΚ και είχε ψηφίσει κάτι αντίστοιχο στας Αμερικάς, κάτι Νανόπουλοι κλπ θα καθάριζαν κρεμμύδια σε σουβλατζίδικα στην Αστόρια...ο νανόπουλος μαθαίνει στα βλαστάρια της αμέρικα για τον μαρμαρωμένο βασιλιά
τρόμος στο ιλλινόις -
Πάντως για να τα λέμε και όλα εκείνος ο Οδυσσέας Τσινάει καλό @δάκι του λόγου του. Θυμάμαι όταν ήταν να είναι σημαιοφόρος και να γίνει τζέρτζελο με κανάλια κλπ δήλωνε Έλλην, Έλληνας, Γραικός, Ραγιάς, Ρωμιός και Καλαματιανός αλλά όταν πήγε στο Αμέρικα το ξανασκέφτηκε και δήλωσε Alban. Να ναι καλά ο άνθρωπος και φαντάζομαι εξαίρετος επιστήμονας (τα πήγαινε τα γράμματα και μπράβο του) αλλά θα μπορούσε να είναι και λιγάκι ξηγημένος και να μην γίνεται ξεφτύλα για ένα ζωντανό στον Εισαγγελάτο.
Ο Νανόπουλος δεν νομίζω να έχει δηλώσει ποτέ Αμερικανός και δεν τον κόβω να έμπαινε σε παιχνίδια με εθνόσημα.
Άλλο να σέβεσαι τη χώρα που σε φιλοξενεί και άλλο η ξεφτύλα. Βέβαια μικρό παιδί ήταν τότε, θα έχει μάθει. -
δεν φταιει αυτος οι ελληνες μαθητες φταινε που δινουν δικαιωματα, αφηνοντας εναν αλβανο να τους κανει ρομπα .
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;