-
Ο χρήστης GIOSOU έγραψε:
[...θες να το ονομάζεις 'ελαστικότητα' 'ελιγμοί', πες το όπως θες. Το ζήτημα είναι ότι δεν λειτουργεί ούτε η δικαιοσύνη, ούτε το 'επιχειρείν', ούτε τίποτα απ' όλα αυτά το ίδιο για όλους, και τελικά αυτό το απολαμβάνει ένα συγκεκριμένο 'παρεάκι'. Αν εσύ τώρα πιστεύεις ότι γύρω από τους προαναφερθέντες (και μερικούς ακόμα) δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο 'παρεάκι' που απολαμβάνει τέτοιου είδους δικαιώματα [σε ελιγμούς και ελαστικότητες] τότε τι να πω.
Τώρα, αν το όλο πρόβλημα είναι αν θα το ονομάσεις 'ικανότητα ελιγμών' ή δικαίωμα, εξαρτάται και από την οπτική γωνία που θες να το δεις.
Το ζήτημα παραμένει ότι όπως και να το πεις, δεν έχεις 'ισότιμη συμμετοχή' σε σχέση με ένα συγκεκριμένο παρεάκι. Εθελοτυφλείς αν δεν το βλέπεις.Τώρα, όσον αφορά στις συγκεκριμένες πρακτικές με τις οποίες πραγματώνεται αυτή η ανισόμετρη συμμετοχή, φαντάζομαι πως καθένας πορεύεται μ' αυτά που γνωρίζει.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν ειμαι ουτε φασιστας , ουτε αριστερος
σιγα τη διαφορα
-
Οταν οι Ελληνες ήταν ανεπιθύμητοι ξένοι...
19 Φεβρουαρίου 1909: Ο νεαρός Eλληνας μετανάστης Γιάννης Μασουρίδης (βρισκόταν από το 1906 στις ΗΠΑ) συλλαμβάνεται, έπειτα από καταγγελία ότι «είχε σχέσεις» με 17χρονη Αμερικανίδα. Καθ΄ οδόν προς το αστυνομικό τμήμα, ο Ελληνας τραυματίζεται και ο αστυνομικός πέφτει νεκρός, ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών. Ο Μασουρίδης καταφέρνει να γυρίσει στο σπίτι του. Αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν εκεί και τον κακοποιούν μέχρι αναισθησίας. Εκατοντάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι σπεύδουν με σκοπό να τον λιντσάρουν (ο «νόμος» του Λιντς επιβίωνε ακόμη). Τελικά, φυγαδεύεται ζωντανός από την αστυνομία στην πρωτεύουσα της Πολιτείας.
20 Φεβρουαρίου: Προπαγανδιστική εκστρατεία κατά των «βρωμερών» Ελλήνων. Προβάλλει η αξίωση να «εξοριστούν» από την περιοχή. Συγκαλείται για την επομένη μέρα συλλαλητήριο.
21 Φεβρουαρίου: Πογκρόμ κατά των Ελλήνων και όσων έμοιαζαν με Ελληνες. Επιθέσεις με τραυματίες, καταστροφές καταστημάτων, περιουσιών και λεηλασίες. Περίπου 1.300 Ελληνες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη και μαζί τους άλλοι Βαλκάνιοι.
Μάρτιος: Απεσταλμένος της ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, που φθάνει στην πόλη για να καταγράψει τις καταστροφές, συστήνει στους εναπομείναντες Ελληνες να είναι «κόσμιοι» και «να μη ομιλώσιν εις τας γυναίκας» όταν τις συναντούν στο δρόμο!
Ιούνιος 1909: Ο Μασουρίδης καταδικάζεται σε θάνατο δι΄ απαγχονισμού (οι ένορκοι αποφάσισαν μετά 19ωρη συνεδρίαση). Σύμφωνα με την κατηγορία πυροβόλησε και σκότωσε τον αστυνομικό επιχειρώντας να διαφύγει. Κατά τον ίδιο επιχείρησε να πετάξει το όπλο του, όταν τον έπιασαν για να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο. Ο αστυνομικός τον πυροβόλησε τότε και τον τραυμάτισε. Αμυνόμενος πυροβόλησε κι αυτός (η σφαίρα βρήκε τον αστυνομικό στην καρδιά).
Μάιος 1910: Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νεμπράσκα ακύρωσε τη θανατική ποινή, λόγω ανεπάρκειας στοιχείων και παραλείψεων στη διαδικασία. Επέβαλε στον Μασουρίδη συνολική ποινή 14 ετών. Αυτός έμεινε στις φυλακές πεντέμισι χρόνια και μετά επέστρεψε στο χωριό του στην Ελλάδα.Το πρώτο κύμα
Το πρώτο μαζικό μεταναστευτικό κύμα προς την Αμερική πρωτοεμφανίζεται στη δεκαετία του 1890. Μέχρι το 1920 περίπου 400.000 Ελληνες, από το μισό εκατομμύριο που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα δουλεύουν στις ΗΠΑ. Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς σε συνθήκες παρόμοιες με εκείνες των σημερινών μεταναστών.5.000 με υπηκοότητα
Στην αμερικανική απογραφή του 1910 αναφέρονται μόλις **5.000 **περίπου Ελληνες που έχουν αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα. Αλλά και στην επόμενη απογραφή, του 1920, ο αριθμός δεν φθάνει τις 30.000[με μια απλή πράξη βγαίνουν και οι λαθρομετανάστες ]. Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς την είχαν αποκτήσει, υπηρετώντας στον στρατό κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.Διάλυση της κοινότητας
Η ελληνική κοινότητα της Ν. Ομαχα στη Νεμπράσκα ιδρύθηκε το 1908 (Ελληνες αναφέρονται στην περιοχή από τη δεκαετία του 1880). Μικρέμποροι, εργάτες στα τοπικά σφαγεία και τους σιδηροδρόμους έφθαναν τους 2-3 χιλιάδες, σ΄ έναν πληθυσμό 35.000. Μετά το πογκρόμ παρέμειναν εκεί λιγότερα από 60 άτομα.Τοπικά δημοσιεύματα καταφέρονταν «κατά των Ελλήνων και παρεκίνουν τον λαόν εις εξέγερσιν, δύο επίσης βουλευταί της Nebraska και ο Δήμαρχος της S. Omaxa προσεκάλουν τον λαόν εις συλλαλητήριον». Πράγματι αυτό έγινε την επομένη έξω από το Δημαρχείο και «αφού ηγόρευσαν οι ρήτορες και εξώθησαν τον λαόν εις επίθεσιν κατά των Ελλήνων ο όχλος ώρμησε κατά των Ελληνικών καταστημάτων και επέφερεν τελείαν καταστροφήν».
-«Είναι αδύνατον να περιγραφή η αγριότης, την οποίαν επέδειξεν ο Αμερικανικός λαός... Ελιθοβόλησε τους Ελληνας, κατέστρεψε τα καταστήματά των και εν τέλει έθεσεν πυρ εις τας οικίας των...»
-« Το επιτεθέν εναντίον των Ελλήνων πλήθος και καταστρέψαν τα καταστήματα αυτών συνίστατο εξ ανθρώπων της κατωτάτης κοινωνικής τάξεως?» Αλλά το έκανε αυτό με την «αδράνεια ή μάλλον την ενοχήν της αστυνομίας ως και μερίδος του Τύπου». Εξακριβώθηκε ότι « η αστυνομία της S. Omaha όχι μόνον δεν επιχείρησεν να ματαιώση την επίθεσιν του όχλου, επιβάλλουσα την ισχύν του νόμου, αλλ΄ υπεβοήθησεν εις την καταστροφήν».
-«Εις όλα τα σημεία της πόλεως είχε κηρυθεί αμείλικτος διωγμός εναντίον των Ελλήνων. Εις την περίστασιν ταύτην ο Αμερικανικός λαός υπερέβη και αυτούς του Βουλγάρους. Η κατάστασις αύτη διήρκεσε μέχρι της 19ης νυκτερινής ώρας, οπότε συνεπλήρωσαν το έργον της καταστροφής και μετέβησαν εις τας οικίας των ήσυχοι και με την συνείδησιν αναπαυμένην ότι εξετέλεσαν το καθήκον των».Η εξήγηση που δίνεται για το πογκρόμ είναι «το μίσος» άλλων μεταναστών και ιδιαίτερα των Γερμανών: «Οι Ελληνες αφού εγκαταστάθηκαν εν S. Omaha και ήρχισαν να ανοίγουν διάφορα μικρομάγαζα... Οι Βοημοί βλέποντες τας εμπορικάς προόδους των Ελλήνων και την πολιτικήν αυτών δύναμιν ήρχισαν ν΄ανησυχούν και να σκέπτονται περί εκτοπίσεως αυτών. Την ευκαιρίαν έδωσεν ο φόνος του αστυφύλακος...»
Η αιτία του «μίσους», πάντως, δεν ήταν αποκλειστικά αυτή. Οι Ελληνες μετανάστες, όπως σημειώνουν σύγχρονοι ιστορικοί, είχαν φθάσει στην περιοχή ως απεργοσπάστες σε εταιρεία συσκευασίας κρεάτων. Αυτό σε συνδυασμό με την προσφορά φθηνής εργασίας στους σιδηροδρόμους προκαλούσε εχθρότητα.
Το αποτέλεσμα ήταν ν΄ αποξενωθούν από τους άλλους κατοίκους της πόλης και να γίνουν στόχος συχνών επιθέσεων. Ο τοπικός Τύπος άρχισε να δημοσιεύει άρθρα στα οποία οι Ελληνες περιγράφονταν ως «πρόβλημα» και «απειλή», παρενοχλούσαν τις γυναίκες, ζούσαν σε ανθυγιεινές συνθήκες και άλλα συναφή. Εφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να καταγγέλλονται ως εστίες μολύνσεων των κρεάτων που συσκευάζανε και επομένως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία!
Από το σημείο αυτό έως το πογκρόμ η απόσταση δεν ήταν πολύ μεγάλη..για να μην ξεχνιόμαστε
-
Τι να μην ξεχάσουμε; Ότι τα κάναμε και μεις κάποτε αυτά ή σαν ντόπιοι πρέπει να ξεκινήσουμε να τους καίμε τα σπίτια όπως κάνανε τα αμερικανά σε μας;
Προσωπικά έφυγα από την Ελλάδα πριν 2 χρόνια, ήρθα ΝΟΜΙΜΑ στην Αγγλία, δουλεύω ΝΟΜΙΜΑ, πλήρώνω ΚΑΝΟΝΙΚΑ φόρους και λογαριασμούς, ΔΕΝ προκαλώ ποτέ και πουθενά και ΣΕΒΟΜΑΙ το κράτος που μου 'δίνει' στέγη και ψωμί. Ούτε ναρκωτικά πουλάω, ούτε απλώνω στο πεζοδρόμιο τη παράνομη πραμάτια μου, ούτε είμαι εδώ χωρίς χαρτιά, ούτε ούτε ούτε....
Ας συγκρίνουμε τις καταστάσεις με τα σημερινά δεδομένα, όχι με του 1890.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Τι να μην ξεχάσουμε; Ότι τα κάναμε και μεις κάποτε αυτά ή σαν ντόπιοι πρέπει να ξεκινήσουμε να τους καίμε τα σπίτια όπως κάνανε τα αμερικανά σε μας;Προσωπικά έφυγα από την Ελλάδα πριν 2 χρόνια, ήρθα ΝΟΜΙΜΑ στην Αγγλία, δουλεύω ΝΟΜΙΜΑ, πλήρώνω ΚΑΝΟΝΙΚΑ φόρους και λογαριασμούς, ΔΕΝ προκαλώ ποτέ και πουθενά και ΣΕΒΟΜΑΙ το κράτος που μου 'δίνει' στέγη και ψωμί. Ούτε ναρκωτικά πουλάω, ούτε απλώνω στο πεζοδρόμιο τη παράνομη πραμάτια μου, ούτε είμαι εδώ χωρίς χαρτιά, ούτε ούτε ούτε....
+1000
-
Μολις διαβασα αυτο αν ειναι αληθεια πρεπει οπωσδήποτε να παρθουν τωρα αυστηροτατα μετρα , δεν παει αλλο η κατασταση
Μετανάστες κατέλαβαν το στούντιο του Αθήνα 9,84
Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι περισσότεροι από 30 μετανάστες έφτασαν στις εγκαταστάσεις του Αθήνα 9,84 στο Γκάζι. Οι πληροφορίες λένε ότι μπήκαν ενώ το μεσημεριανό μαγκαζίνο ήταν σε εξέλιξη. Μάλιστα, φώναξαν συνθήματα και τώρα αντιπροσωπεία τους, κάνει εκπομπή στο ραδιόφωνο η οποία θα τελειώσει στις 4 το μεσημέρι.Τα θέματα της εκπομπής αφορούν το μεταναστευτικό ενώ την εκπομπή έχουν φτιάξει επαγγελματίες. Η Επιτροπή Σωματείων Συνδικαλιστών Εργαζομένων, η Διακλαδική Πρωτοβουλία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 καθώς και το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης στηρίζουν την κίνηση των μεταναστών.
Πάντως, μόλις η εκπομπή τελειώσει οι μετανάστες μαζί με τους υποστηρικτές τους θα αποχωρήσουν από το ραδιοφωνικό σταθμό.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/1 ... hina-984-/ -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Τι να μην ξεχάσουμε;α) κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι οι έλληνες ως μετανάστες ήμαστε κάτι διαφορετικό
β) καλό είναι να κοιτάμε την ιστορία, μπας και μας περάσει τπτ παρπαάνω στην κούτρα
γ) όταν κοιτάμε το 1900 και βγαίνει ίδιο με το 2010, το πρόβλημα δεν είναι στο 1900και sorry αλλά εσύ σήμερα δεν είσαι στην ίδια κατηγορία μετανάστη με αυτούς που έρχονται σήμερα στην ελλάδα ή που πήγαιναν στις ΗΠΑ το 1900, οπότε μιας που θέτεις το ζήτημα της σύγκρισης, καλό είναι να συγκρίνουμε όμοια πράγματα.
Και οι μετανάστες που δεχόμαστε στην ελλάδα σήμερα μάλλον μοιάζουν με τους τότε έλληνες στις ΗΠΑ παρά με εσένα σήμερα στην αγγλία. Οπότε το παράδειγμά σου μικρή σχετικότητα έχει. Αν θες να συγκρίνεις τα σημερινά δεδομένα (της μετανάστευσης προς την ελλάδα μη μου βάζεις τον εαυτό σου ως παράδειγμα.
-
Το θέμα είναι λοιπόν εμείς τι κάνουμε ΤΩΡΑ για να δούμε πως σκ@τ@ θα σωθεί το κέντρο.
-
Μιτζάκωβε επιμένεις να βλέπεις το θέμα λανθασμένα. Με αυτά που λες απαντάς στον Oberst και όχι στα περισσότερα από αυτά που γράφονται εδώ.
Για να στο θέσω με άλλα, πιο απλά λόγια.
Πώς μπορούν να χωρέσουν 1000 άνθρωποι σε ένα seicento;
Απάντηση: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.Και Ελβετούς να πας να φέρεις, αν τους πετάξεις σε καθεστώς παρανομίας στο κέντρο μιας πόλης, τους αφήσεις παράλληλο το περιθώριο για οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα και δεν τους εντάσσεις στο σύνολο νόμιμα και ομαλά θα κάνουν τα ίδια ακριβώς που κάνουν και οι Νίγκερς. Είναι καθαρά βιολογικό το θέμα, δηλαδή επιβίωση.
Όπως και είναι καθαρά πρακτικό το πρόβλημα, ότι δηλαδή δεν χωράνε ΟΛΟΙ όσοι έχουν μαζευτεί. -
Μία και μιλάμε για το 1900.
Ο Έλληνας που έκανε την οποιαδήποτε ανομία έμενε ατιμώρητος? Μήπως το ΣΥΡΙΖΑ των ΗΠΑ οργάνωνε πορείες και demonstrations στο White House σε ένδειξη συμπαράστασης στους χειμαζόμενους (sic) Έλληνες Μετανάστες? Μήπως οι Ελληνικές συνοικίες που δημιουργήθηκαν έγιναν κάτι περιοχές όπου ο Νόμος και η Τάξη δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν ? Μήπως ο κάθε κατσαπλιάς που θεωρούσε μία οργανωμένη χώρα το Σουλτανάτο του Δηλιγιάν Πασά δεν σάπιζε στη φυλακή και δεν έσπαγε τόση πέτρα όση δεν θα έσπαγαν 10 αράπηδες σε όλη τους τη ζωή??
Συγκρίσεις αν θα θέλουμε να κάνουμε καλό είναι να τις κάνουμε all the way. Εγκληματίες υπάρχουν παντού και πάντα και θα υπάρχουν ως και το τέλος της μίζερης ύπαρξης μας σε αυτό το πεπερασμένο σύμπαν. Το γεγονός ότι κάποιοι στη χώρα αυτή ζητούν εκβιαστικά την άνευ όρων παράδοση του κράτους στα χέρια τους και την χωρίς κανέναν έλεγχο εισροή ανθρώπων στη χώρα όμως σε πιο κράτος έχει εφαρμοστεί ποτέ? Είναι δυνατόν να δέχομαι εκβιασμούς από λαθρομετανάστες (κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να ελέγχει το ποιος μπαίνει και ενίοτε και το ποιος βγαίνει από τα σύνορα του) και να συνδιαλέγομαι μαζί τους όταν έχουν καταλύουν το νόμο και να μην ζητώ να εφαρμοστεί την ύστατη έστω ώρα ο νόμος (που εδώ συμβαδίζει απόλυτα και με την καλώς ή κακώς εννοούμενη κοινωνική ηθική)? Που στο κόσμο γίνονται αυτά? Που στο κόσμο έγιναν αυτά?
@ mjacob
Μου αρέσουν οι εξαιρέσεις που κάνεις όταν δεν ικανοποιεί τη μετρική σου ένα παράδειγμα. Υποθέτω ότι αν είσαι Πακιστανός-Αφγανός-Νιγηριανός-Σομαλός δεν είσαι υποχρεωμένος να α) σέβεσαι τη χώρα που σε φιλοξενεί, β) να πληρώνεις φόρους, γ) να εργάζεσαι νόμιμα και δ) να εισέρχεσαι στη χώρα φιλοξενίας νόμιμα. Πλέον αυτού έχεις το δικαίωμα να απαιτείς από μία χώρα που δεν μπορεί να σιτίσει καλά καλά το δικό της πληθυσμό, τροφή, κατάλυμα, εργασία, χώρους λατρείας και το δικαίωμα να μην αλλάξεις τα δικά σου ήθη και έθιμα αλλά να αλλάξει τα δικά του αυτός που σε φιλοξενεί. Υποθέτω δε, για να μην θίξουμε το Θρησκευτικό συναίσθημα των Ισλαμιστών αδελφών μας να απαγορεύσουμε στον γυναικείο πληθυσμό να κυκλοφορεί χωρίς μαντήλα, να έχει κλειτορίδα, να έχει το δικαίωμα να οδηγεί, να ψηφίζει και να κυκλοφορεί στο δρόμο. Για πες μου λοιπόν μια και το πάμε σε αυτό το επίπεδο. Σε πια άλλη χώρα του πλανήτη εφαρμόζουν την ουτοπία που προτείνετε σε παρακαλώ (ήτοι ελεύθερη χωρίς όρους είσοδο του οποιοδήποτε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα και απόλυτη συμμόρφωση-υποταγή με τα ήθη και έθιμα αυτών που φιλοξενούνται). Γιατί αν υπάρχει έστω και μία τότε προτίθεμαι να κάνει μία μικρή δωρεά και να στείλω 10 λαθρομετανάστες με one-way ticket εκεί. Fair. Γλυτώνω και εγώ και αυτοί κερδίζουν γιατί θα βρεθούν στη γη της επαγγελίας.
ΥΓ. Έλεος με την πιπίλα των Ελλήνων στην Αμερική. Ο Έλληνας για να μπει στη χώρα της επαγγελίας έπρεπε να περάσει τους ελέγχους και την καραντίνα στο Ellis Island και στη συνέχεια αν έκανε οποιαδήποτε μαλακία τον μάζευαν και τον έτρωγε το μαύρο το σκοτάδι. Στην Ελλάδα που εφαρμόζεται στην ουσία έστω και ένα από τα παραπάνω?
-
@eddie
Μάιστα.Εγώ τα βλέπω λάθος, και 'εσείς' που νομίζετε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας οι ροή μεταναστών απλώς θα πάψει να υπάρχει τα βλέπετε σωστά.
ΟΚ.Live your myth in greece, που λέτε κι 'εσείς'.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ mjacobΜου αρέσουν οι εξαιρέσεις που κάνεις όταν δεν ικανοποιεί τη μετρική σου ένα παράδειγμα. Υποθέτω ότι αν είσαι Πακιστανός-Αφγανός-Νιγηριανός-Σομαλός δεν είσαι υποχρεωμένος να α) σέβεσαι τη χώρα που σε φιλοξενεί, β) να πληρώνεις φόρους, γ) να εργάζεσαι νόμιμα και δ) να εισέρχεσαι στη χώρα φιλοξενίας νόμιμα. Πλέον αυτού έχεις το δικαίωμα να απαιτείς από μία χώρα που δεν μπορεί να σιτίσει καλά καλά το δικό της πληθυσμό, τροφή, κατάλυμα, εργασία, χώρους λατρείας και το δικαίωμα να μην αλλάξεις τα δικά σου ήθη και έθιμα αλλά να αλλάξει τα δικά του αυτός που σε φιλοξενεί. Υποθέτω δε, για να μην θίξουμε το Θρησκευτικό συναίσθημα των Ισλαμιστών αδελφών μας να απαγορεύσουμε στον γυναικείο πληθυσμό να κυκλοφορεί χωρίς μαντήλα, να έχει κλειτορίδα, να έχει το δικαίωμα να οδηγεί, να ψηφίζει και να κυκλοφορεί στο δρόμο. Για πες μου λοιπόν μια και το πάμε σε αυτό το επίπεδο. Σε πια άλλη χώρα του πλανήτη εφαρμόζουν την ουτοπία που προτείνετε σε παρακαλώ (ήτοι ελεύθερη χωρίς όρους είσοδο του οποιοδήποτε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα και απόλυτη συμμόρφωση-υποταγή με τα ήθη και έθιμα αυτών που φιλοξενούνται). Γιατί αν υπάρχει έστω και μία τότε προτίθεμαι να κάνει μία μικρή δωρεά και να στείλω 10 λαθρομετανάστες με one-way ticket εκεί. Fair. Γλυτώνω και εγώ και αυτοί κερδίζουν γιατί θα βρεθούν στη γη της επαγγελίας.
ΥΓ. Έλεος με την πιπίλα των Ελλήνων στην Αμερική. Ο Έλληνας για να μπει στη χώρα της επαγγελίας έπρεπε να περάσει τους ελέγχους και την καραντίνα στο Ellis Island και στη συνέχεια αν έκανε οποιαδήποτε μαλακία τον μάζευαν και τον έτρωγε το μαύρο το σκοτάδι. Στην Ελλάδα που εφαρμόζεται στην ουσία έστω και ένα από τα παραπάνω?
πέρα από τις παπαριές που μου χρεώνεις (sorry αλλά έχω αρχίσει να κουράζομαι μ' αυτή τη μαλακία) περί εξαιρέσεων κλπ που ουδέποτε έχω κάνει
απλώς να αναφερθώ στην έτερη παπαριά περί σουπερ ελέγχων. Τι από το νούμερο των 300.000 μεταναστών εκ των οποίων οι άντε 30.000 ήταν δηλωμένοι δεν κατάλβες;
Θα μου πεις, μαλακίες των αριστερών κι αυτές (του έθνους ) και θα πας παρακάτω ως συνήθως -
Δεν είπα εγώ ότι θα πάψει να υπάρχει, αλλά ότι πρέπει να τη σταματήσουμε.
Για να καταλάβω τώρα... Εγώ είμαι υπέρ της άποψης να πουν η χώρα μπορεί να φιλοξενήσει χ αριθμό μεταναστών. Να βγάλει κάποια κριτήρια και να διαλέξει τους χ. Οι άλλοι πηγαίντε στο παρακάτω Χάνι γιατί εδώ είμαστε full.
Και αυτούς τους χ να τους θεωρεί Έλληνες πολίτες με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με εμάς.
Ούτε καθαρότητες αίματος και ούρων ΑΛΛΑ ούτε και εγώ είμαι από το Αφγανιστάν και εκεί έχουμε το έθιμο να βιάζουμε μια παρθένα κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα, οπότε κάντε τουμπέκα, σεβαστείτε το multiciltural μη σας πάω στη Χάγη.
Εσύ αν επιτρέπεται υπέρ ποιάς άποψης είσαι; Να έρθουν και άλλοι; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μιτζάκωβε επιμένεις να βλέπεις το θέμα λανθασμένα. Με αυτά που λες απαντάς στον Oberst και όχι στα περισσότερα από αυτά που γράφονται εδώ.
Για να στο θέσω με άλλα, πιο απλά λόγια.
Πώς μπορούν να χωρέσουν 1000 άνθρωποι σε ένα seicento;
Απάντηση: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.Και Ελβετούς να πας να φέρεις, αν τους πετάξεις σε καθεστώς παρανομίας στο κέντρο μιας πόλης, τους αφήσεις παράλληλο το περιθώριο για οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα και δεν τους εντάσσεις στο σύνολο νόμιμα και ομαλά θα κάνουν τα ίδια ακριβώς που κάνουν και οι Νίγκερς. Είναι καθαρά βιολογικό το θέμα, δηλαδή επιβίωση.
Όπως και είναι καθαρά πρακτικό το πρόβλημα, ότι δηλαδή δεν χωράνε ΟΛΟΙ όσοι έχουν μαζευτεί.Ωπα ρε συ, αν ειναι ΠΡΑΚΤΙΚΟ το προβλημα βρες ενα πρακτικο τροπο να το λυσεις, εμ δεν γινεται εκτος κι αν πας σε λυσεις παρομοιες με αυτες που προτεινει ο Χρ.Δημου.
2 πρακτικα (?) ερωτηματα
-Ποιος ειναι αρμοδιος να πει ποσοι χωραμε και με ποια κριτηρια.
-Ποιοι ειναι αυτοι που πρεπει να φυγουν (κριτηρια ιθαγενειας,κριτηρια νομιμοτητας, κριτηρια εργατικοτητας)Τι να μην ξεχάσουμε; Ότι τα κάναμε και μεις κάποτε αυτά ή σαν ντόπιοι πρέπει να ξεκινήσουμε να τους καίμε τα σπίτια όπως κάνανε τα αμερικανά σε μας;
Προσωπικά έφυγα από την Ελλάδα πριν 2 χρόνια, ήρθα ΝΟΜΙΜΑ στην Αγγλία, δουλεύω ΝΟΜΙΜΑ, πλήρώνω ΚΑΝΟΝΙΚΑ φόρους και λογαριασμούς, ΔΕΝ προκαλώ ποτέ και πουθενά και ΣΕΒΟΜΑΙ το κράτος που μου 'δίνει' στέγη και ψωμί. Ούτε ναρκωτικά πουλάω, ούτε απλώνω στο πεζοδρόμιο τη παράνομη πραμάτια μου, ούτε είμαι εδώ χωρίς χαρτιά, ούτε ούτε ούτε....
+1000
-1000 και πατσισαμε, ημαρτον ρε μαγκες τι σχεση εχει το ενα με το αλλο, ακομα ομως και ετσι ας μην ημασταν στο Σενγκεν και θα σου ελεγα τι νομιμα και ωραια θα δουλευες στο Αγγλια...
Φιλος κανει αιτηση για βιζα, παραμονη αδεια εργασιας κλπ.
ακουστε (μαλλον διαβαστε)-Τα εγγραφα που του ζητηθηκαν αριθμουσαν γυρω στις 200-250 σελιδες, μιλαμε για ενα τεραστιο ντοσιε με
-διαβατηρια, πτυχια (πρωτοτυπα) συμβολαια εργασιας, διευθυνση κατοικιας, τραπεζικοι λογαριασμοι, μεχρι και φωτογραφιες του ιδιου με φοντο το ποταμι και κερασακι 700-800 λιρια τα οποια τα δινεις παρεις δεν παρεις την βιζα, μονο για την αιτηση.
-ουρες 4ωρου στις πρεσβειες αμοιβες δικηγορων, τρεξιμο κλπ. και ολα αυτα ξαναμανα σε καναδυο χρονακια.Και ολα αυτα για να ειναι νομιμος
ΥΓ. δεν σεβεσαι απλα φοβασαι το κρατος(τον εργοδοτη) που σου δινει τα ψιχουλα, να τα λεμε σωστα.
-
2 πρακτικα (?) ερωτηματα
-Ποιος ειναι αρμοδιος να πει ποσοι χωραμε και με ποια κριτηρια.
-Ποιοι ειναι αυτοι που πρεπει να φυγουν (κριτηρια ιθαγενειας,κριτηρια νομιμοτητας, κριτηρια εργατικοτητας)1)Υπουργείο εσωτερικών
2)Υπάρχουν πολλές κατηγορίες κριτηρίων. Απ' όσο γνωρίζω αρκετές χώρες (πχ Σουηδία) λειτουργούν έτσι.Η αντιπρόταση δεν έχω καταλάβει ποιά είναι; Να έρθουν και άλλοι; Να φτάσουμε σε πλήρη γκετοποίηση του κέντρου;
-
Δεν είπα εγώ ότι θα πάψει να υπάρχει, αλλά ότι πρέπει να τη σταματήσουμε.[...Να βγάλει κάποια κριτήρια και να διαλέξει]Η διαφορά μας είναι ότι εσύ πιστεύεις ότι μπορείς να διαλέξεις, ενώ εγώ σου λέω ότι δεν μπορείς. Το γιατί δεν μπορείς το έχουμε αναλύσει 1.000.000 φορές.
-
τις ίδιες κλαπαρχιδιές τραβαει κι η φίλη μου η Ιρανή
Εγώ της είπα πάντως, άμα δεις και δεν την παλεύεις κάνουμε λευκό γάμο -
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
ΥΓ. δεν σεβεσαι απλα φοβασαι το κρατος(τον εργοδοτη) που σου δινει τα ψιχουλα, να τα λεμε σωστα.Δε φοβάμαι, σέβομαι. Όπως σέβομαι και τη χώρα μου, όπως σέβομαι όταν πάω διακοπές σε άλλες χώρες. Δεν παρανομώ για να φοβηθώ, δεν καταπιέζομαι να κάνω κάτι. Όπως επίσης δεν παίρνω ψίχουλα εδώ που είμαι, αμοίβομαι κανονικότατα για όσα προσφέρω. Και τι πάει να πει ότι είμαστε στο Σένγκεν; Δηλαδή θες να μεταναστεύσω στη Σομαλία για να είσαι ευχαριστημένος; Έλα νινί στο τόπο σου....
-
Η αντιπρόταση δεν έχω καταλάβει ποιά είναι;έτσι κράξιμο να γίνεται, ας το πιάσουμε και από μια πιο koutsanια πλευρά:
ΕΕΠ γιατί βαρύνομαι εγώ με την αντιπρόταση; Όσο υπάρχει το ελληνικό κράτος (και γενικότερα η δύση φυσικά), μία και μόνο πολιτική έχει εφαρμοστεί. Νταξ σύμφωνα με ένα μανόσκειο Δήμου, μπορεί να μία να είναι αυτή που έχει την πλειοψηφία, την εξουσία, τις αποφάσεις, αλλά κάποια άλλη φταίει
Ένα και μόνο πράγμα έχει εφαρμοστεί, αυτό τα έχει κάνει σκατά, κι εγώ για να έχω δίκιο ότι τα έχει κάνει σκατά πρέπει να του βρω τη λύση (με τα δικά του πλαίσια για να μην ξεχνιόμαστε ).
Να σου βρω τη λύση σου στο πρόβλημά σου
Ας εντοπίσουμε τα προβλήματα, γιατί ούτε αυτό δεν υπάρχει, ώστε να έχει οποιοδήποτε νόημα η συζήτηση της λύσης (αν και συνήθως είναι προφανής)
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑΣαφής.
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;