-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Το επιχειρημα δεν ειναι καθολου βλακωδες. Και σιγουρα δεν καταριπτεται με το σκεπτικο οτι η χωρα ειναι μεγαλυτερη απο το σπιτι σου (ελεος δηλαδη) και οτι δεν εισαι αρχηγος γιατι ψηφιζεις για να εκλεξεις αρχηγο που θα δουλεψει για το συμφερον σου (των Ελληνων πολιτων δηλαδη).Προφανως τα βλακωδη επιχειρηματα αντιμετωπιζονται μονο με βλακωδη αντεπιχειρηματα ακριβως για να αναδειξουν το βλακωδες του επιχειρηματος.
-
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
. Edit1: για να μην το συνεχίζουμε χωρίς τέλος, αφού καθένας βλέπει το ζήτημα από τελείως διαφορετική σκοπιά...
Τι θα έλεγες αν 1. νομιμοποιούνταν υπό προϋποθέσεις όσοι μετανάστες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια, αλλά ταυτόχρονα 2. απελαύνονταν άμεσα οι οικονομικοί μετανάστες που θα μπουν παράνομα στη χώρα στο εξής, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων (πολιτικοί πρόσφυγες υπό στενή έννοια);
Έτσι θα λυνόταν ο παραπάνω φαύλος κύκλος αφενός της εκμετάλλευσης εργαζομένων (αλλοδαπών και ντόπιων) και αφετέρου της φθοράς των εργασιακών δικαιωμάτων.Λεω οτι
- συμφωνω με το νομοσχεδιο
- δε βαζω περιορισμους για τη μεταναστευση. Το συστημα θα 'ισορροπησει βασει των κανονων της αγορας' , οι μεταναστες που δε θα μπορουν να επιβιωσουν στην Ελλαδα θα φευγουν απο μονοι τους.
- οι μεταναστες δεν ειναι καποιου ειδους στρατος που απεργαζεται σχεδια για την εξοντωση ή υποδουλωση μας.
. Όπως δεν βάζεις στο σαλόνι σου 10 άστεγους μετανάστες, έτσι δεν νομίζω ότι είναι σκόπιμο να βάλουμε στη χώρα μερικά εκατομμύρια ακόμα, όταν δεν μπορούμε να σηκώσουμε (πλέον) ούτε το βάρος των Ελλήνων
Μην επαναλαμβανεις αυτο το βλακωδες επιχειρημα. Αλλο πραγμα η χωρα και αλλο το σπιτι σου (για παραδειγμα η χωρα ειναι πολυ μεγαλυτερη, για δευτερο παραδειγμα στο σπιτι σου εισαι αρχηγος ή εστω υπαρχηγος ενω στη χωρα δεν εισαι)
πρεπει να ανθεωρήσεις οπως και δηποτε τις αποψεις σου
πες μου που μένεις να σου πω ποτε θα χτυπήσει το πρόβλημα αυτο την πόρτα σου.
και οταν γίνει να εισαι σίγουρος οτι στις απόψεις σου θα γίνεις πιο 'σκληρος' και απο αυτους που αντικεινται στις αποψεις σου. (καλη ωρα οπως ενας αντικαπνιστής σε σχέση με εναν αλλον αντικαπνιστή που έχει κόψει το τσιγάρο)
Το επιχειρημα δεν ειναι καθολου βλακωδες. Και σιγουρα δεν καταριπτεται με το σκεπτικο οτι η χωρα ειναι μεγαλυτερη απο το σπιτι σου (ελεος δηλαδη) και οτι δεν εισαι αρχηγος γιατι ψηφιζεις για να εκλεξεις αρχηγο που θα δουλεψει για το συμφερον σου (των Ελληνων πολιτων δηλαδη).
Προφανως τα βλακωδη επιχειρηματα αντιμετωπιζονται μονο με βλακωδη αντεπιχειρηματα ακριβως για να αναδειξουν το βλακωδες του επιχειρηματος.
ξεχυλωνεις την λεξη που εσυ ο ιδιος ανεφερες για να προστατευτεις και σε ξεμπροστιασε..
ο delsol καλα τα ειπε
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πιστευω οτι ολοι εσεις που ειστε ΥΠΕΡ να πατε ακομη βολτιτσα στην Ομονοια,στα Λαδαδικα και οπου αλλου 10,000,000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να περασουν και με το αυτοκινητο τους ακομη μολις πεσει ο ηλιος.Ειναι τυχαια η αυξηση της εγκλιματικοτητας στη χωρα μας,δεν σας ενοχλει να σας ανοιξουν το σπιτι και αν ειστε μεσα....τον Κυριο ειδε,χαλαρα δινετε ελεημοσυνη στο εργατικο δυναμικο των φαναριων και τι εγινε που τα παιδια σας δεν θα βρουν ποτε δουλεια με αξιοπρεπη μισθο και θα ειστε υπεριφανοι που σε λιγα χρονια θα φυλαει τα συνορα ο αλβανος-ελληνας,ο πακιστανος-ελληνας,ο νιγηριανος-ελληνας κ.ο.κ!!!Μηπως βρικαμε ποιοι καινε την ελληνικη σημαια και δεν τρεχει τιποτα.....ΞΥΠΝΗΣΤΕ νεο-ΕΛΛΗΝΕΣ
εμ αυτό λέω.
Αφού δεν χάθηκε η ελληνικότητα -όπως καταλαβαίνω να λέτε- όταν από επαμεινώνδες του 12θεου γίναμε δημήτρηδες της ορθοδοξίας, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η επόμενη αλλαγή είναι διαφορετική;Φιλαρακο απο το 12θεο περασαμε στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ γιατι ηρθε ο ΚΥΡΙΟΣ και οχι γιατι ηρθαν τα αλβανοτουρκοπακιστανια,προσπαθησε να κατανοησεις αυτα που γραφω και πολυ περισσοτερο αυτα που ρωτας................................και μαθετε οτι ειδικα το Πακισταν οπου ο λαος πραγματικα υποφερει βρισκετε σε δοκιμες εξεληξης πυρινικων βαλιστικων πυραυλων σπαταλωντας το 70% των οποιων χρηματων εχει μονο σ'αυτο το σκοπο αλλα οντας υποτελεις στις ΗΠΑ δεν γινετε πουθεν κουβεντα!!!!!!!!!!!!
Η Αγκυρα παραλιγο να πετυχει να θεσει σε εφαρμογη το σχεδιο ''ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ' το Σ.Κ που μολις περασε!!!!
Τα αλμπανια κανουν λογο για τη μεγαλη αλβανια και οσονουπο θα θεσουν ζητημα μειονοτητας!!!
Λοιπες πληροφοριες κατοπιν πληρωμης ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑΣοβαρη τεκμηριωση στα παραπανω εχεις κανει..και εχεις και υφακι στς δημοσειευσεις..
Οταν λοιπον απαντανε ετσι απανταω αναλογα για να γινομαι και κατανοητος..Δε μπαινω στο κοπο να εξηγω τα αυτονοητα σε ανθρωπους μαλιστα που απ οτι καταλαβαινω εχουν και μια καποια ηλικια.. που εν ολιγοις και απο το τροπο που γραφεις και απαντας σημαινει οπως σου ειπα και στο αλλο ποστ οτι ειναι κολλημενα μυαλα (εδω κολλαει και η ηλικια).. Και ειπαμε φαινεται σε ολα οσα γραφεις και οχι μονο για ενα αντικειμενο..Αλλωστε οποιος σε διαβαζει καταλαβαινει..
Συνεχισε να νομιζεις οτι υπηρετεις ενα ανωτερο ιδανικο σπαταλωντας τη ζωη σου.. Η πλακα ειναι οτι ειστε ο πιο μονοχνωτος κλαδος, τα ιδια λετε ολοι απλα γιατι δε κοιτατε γυρω σας..Αν κοιτουσατε δε θα αντεχατε αυτο που ειστε.. Αλλα βεβαια οταν σου δινει 'η πατριδα' δουλεια κρεμεσαι απ τα @@ της..
Και σου ξαναλεω προτιμω το εγγονι μου σχιστοματικο αλλα να εχει να φαει παρα μαυρακι (ειλικρινα δε ξερω μηπως εισαι και ρατσιστης μετα τους τετοιου ειδους χαρακτηρισμους που χρησιμοποιεις στα ποστ σου) να λιμοκτονει σε αυτο το μπουρδελο που νομιζεις οτι υπηρετεις..
Δεν εχω να σου πω κατι αλλο και ειναι απο τις ελαχιστες φορες που δε με ενδιαφερει και ο αντιλογος σου περισσοτερο γιατι ξερω τι παπαριες θα ακουσω για αλλη μια φορα απο αλλον εναν σαν κι εσενα..
Φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις που εχουν επιγνωση..Και μη ξεχνας.. μονο κορεατο-γιαπωνεζικα...
Τραγικος πιτσιρικος ψαχνει......
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
-
πρεπει να ανθεωρήσεις οπως και δηποτε τις αποψεις σου
-
πες μου που μένεις να σου πω ποτε θα χτυπήσει το πρόβλημα αυτο την πόρτα σου.
-
και οταν γίνει να εισαι σίγουρος οτι στις απόψεις σου θα γίνεις πιο 'σκληρος' και απο αυτους που αντικεινται στις αποψεις σου. (καλη ωρα οπως ενας αντικαπνιστής σε σχέση με εναν αλλον αντικαπνιστή που έχει κόψει το τσιγάρο)
-
Στις επομενες εκλογες μη με ψηφισεις.
-
Αθηνα, κεντρο , οδος Ξουθου. Θες και αριθμο ?
-
Αυτο βγαινει απο δικια σου αναλυση ή στο ειπε το μεντιουμ Λιτσα ? Απο τις αρχες Δεκεμβριου το εχω κοψει και δεν ειμαι καθολου αντικαπνιστης.
ξεχυλωνεις την λεξη που εσυ ο ιδιος ανεφερες για να προστατευτεις και σε ξεμπροστιασε..
ο delsol καλα τα ειπε
You stuck me to the wall (Με κολλησες στο τοιχο)
-
-
Aρες μαρες κουκουναρες fasoulis
Απαντηση επι της ουσιας , ουτε λογος να γινεται.
Απο θεωρια ομως ... να φαν κ οι κοτες -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εμ αυτό λέω.
Αφού δεν χάθηκε η ελληνικότητα -όπως καταλαβαίνω να λέτε- όταν από επαμεινώνδες του 12θεου γίναμε δημήτρηδες της ορθοδοξίας, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η επόμενη αλλαγή είναι διαφορετική;Το 'Δημήτριος' παίζει να είναι και αρχαιότερο από το Επαμεινώνδας.
Πώς το κόλλησες αυτό ; -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
εμ αυτό λέω.
Αφού δεν χάθηκε η ελληνικότητα -όπως καταλαβαίνω να λέτε- όταν από επαμεινώνδες του 12θεου γίναμε δημήτρηδες της ορθοδοξίας, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η επόμενη αλλαγή είναι διαφορετική;Το 'Δημήτριος' παίζει να είναι και αρχαιότερο από το Επαμεινώνδας.
Πώς το κόλλησες αυτό ;Ναι βασικά πολύ λάθος το Δημήτρης
Ε.... βάλε κάποιο χριστιανικό όνομα τέλοσπάντων -
- δε βαζω περιορισμους για τη μεταναστευση. **Το συστημα θα 'ισορροπησει **βασει των κανονων της αγορας' , οι μεταναστες που δε θα μπορουν να επιβιωσουν στην Ελλαδα θα φευγουν απο μονοι τους.
http://www.astynomia.gr/index.php?optio ... ent&lang='.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣΑθήνα, 20 Φεβρουαρίου 20 10
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- Πρωινές ώρες της 19/2/2010, στον Ίλιον Αττικής, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός,υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 41 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον παραπάνω δράστη στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
· ΗΡΩΙΝΗ βάρους –3.055- γραμμαρίων.
· Ποσότητα άγνωστης νοθευτικής ουσίας βάρους -16.500- γραμμαρίων.
· Ένα (1) υποπολυβόλο με γεμιστήρα με -19- φυσίγγια.
· Το χρηματικό ποσό των -14.350- ευρώ.
· Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
· Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
· Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
- Βραδινές ώρες της 19/2/2010, στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν τέσσερις (4) άνδρες αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 30, 32, 32 και 34 ετών αντίστοιχα για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τους παραπάνω δράστες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ΗΡΩΙΝΗ βάρους –460- γραμμαρίων.
· Το χρηματικό ποσό των –1.960- ευρώ.
· Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
· Μία –1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
3.- Ανωτέρω συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα 20/02/2010 ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.- [/i]
**Το συστημα θα ισορροπησει και τριχες κατσαρες **
-
You changed my lights (μου αλλαξες τα φωτα)
-
Πολύ απλά, αυτό που αναφέρεις, ως δήθεν στήριξη της άποψής σου ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένα εμπόδιο εισδοχής μεταναστών (εξωφρενικό και παράλογο, εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι θέλει για τον οποιονδήποτε μετανάστη σκέψη το αν θα κερδίζει 1$ την ημέρα, αντί για 20-30-50$), δηλαδή περί ισορρόπησης του συστήματος όταν δεν θα συμφέρει τους μετανάστες να έρχονται στην Ελλάδα, δεν ευσταθεί (για να το χαρακτηρίσω ευγενικά).
Μάλιστα, ακόμα κι αν βρεθούν χωρίς εργασία δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, θα προτιμήσουν να στραφούν στο έγκλημα (κλοπές, ληστείες, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο κλπ) παρά να γυρίσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους (με το 1$ κλπ).
Απορώ, αλλά με την απορία θα μείνω.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εμ αυτό λέω.
Πώς το κόλλησες αυτό ;Ναι βασικά πολύ λάθος το Δημήτρης
Ε.... βάλε κάποιο χριστιανικό όνομα τέλοσπάντωνΠλην των Εβραϊκών , δεν υπάρχουν Ελληνικά ονόματα χριστιανικά.Ούτε καν το Μαρία.
-
@μανοσκ
Να στη λυσω την απορια. Δεν αποδεχομαι την εννοια του αποκλεισμου ανθρωπων. Ποιος βαζει τα ορια και ποια ειναι τα ορια ? Σημερα οι μεταναστες . Αυριο οι ανεργοι ? Μεθαυριο οι αναπηροι ? -
@μανοσκ
Να στη λυσω την απορια. Δεν αποδεχομαι την εννοια του αποκλεισμου ανθρωπων. Ποιος βαζει τα ορια και ποια ειναι τα ορια ? Σημερα οι μεταναστες . Αυριο οι ανεργοι ? Μεθαυριο οι αναπηροι ?Τι σχέση έχουν ρε φίλε οι ανάπηροι με τους; μετανάστες?
Ελυσες ως χώρα τα υπαρξιακά σου και πολύ περισσότερο τα πολιτικοοικονομικά σου προβλήματα και νοιάζεσαι για τους μετανάστες?
Αν χρειαζόμαστε εργατικό δυναμικό(που δεν χρειαζόμαστε) καλώς να έρθουν,απο κεςι και πέρα τι συζητάμε και τι σχέση ο ρατσισμός με την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.
Ας μάθουμε επιτέλους τα παιδιά μας να έχουν οράματα φιλοδοξίες κι αγάπη για τη δουλειά,ας τα μάθουμε να δουλεύουν και να μην τα χαρτζηλικώνουμε με 50ευρα κι αγορές αυτοκινήτων για να μην έχουμε τέτοιο πρόβλημα κι ας αφήσουμε κατά μέρους δήθεν ευαισθησίες της βιτρίνας,μόνο κοινωνικά και πολιτιστικά ευαίσθητοι δεν είμαστε απ'το θέμα της ανακύκλωσης μεχρι κι εγώ δεν ξέρω τι. -
Πλην των Εβραϊκών , δεν υπάρχουν Ελληνικά ονόματα χριστιανικά.Ούτε καν το Μαρία.Ή λέμε το ίδιο, ή δεν καταλαβαίνω τι λες
Το νόημα που προσπαθούσα να αποδώσω ήταν το εξής:
Προ των χριστιανών είχαμε κάποια ονόματα.
Μετά των χριστιανών είχαμε κάποια άλλα [οι 'πατεράδες' είχαν δώσει μεγάλη έμφαση στο να μην ονομάζουν οι χριστιανοί τα παιδιά τους με [προ-χριστιανικά] ελληνικά ονόματα.Κάποιος έγραψε ότι 'θες το εγγόνι σου να το λένε Αμπντούλ και να είναι μουσουλμάνος'.
Ε, όπως από τα προχριστιανικά ονόματα πήγαμε στα χριστιανικά [με ό,τι αλλαγές αυτό σήμαινε για θρησκεία, παραδόσεις κ.ο.κ.], έτσι μπορούμε να πάμε σε μουσουλμανικά.
Το αν τα χριστιανικά είναι ελληνικά ή όχι, μη το λες σε 'μένα. Εγώ -for the sake of conversation- δέχομαι την άποψη της 'ελληνορθόδοξης' κουλτούρας που λέει ότι και τα χριστιανικά είναι εξίσου ελληνικά
-
@fasoulis:
Αφού δεν δέχεσαι τον αποκλεισμό ανθρώπων, γιατί δεν δέχεσαι να εγκατασταθούν οποιοιδήποτε στην ιδιωτική περιουσία σου (και θεωρείς μάλιστα ότι δεν ευσταθεί το σχετικό επιχείρημα);
Γιατί νομίζεις ότι μιλάμε για ελληνική 'επικράτεια'; Επειδή εντός αυτής ισχύει η βούληση του αντίστοιχου λαού, δια των εκλεγμένων οργάνων του, όπως ακριβώς στην ιδιωτική σου περιουσία ισχύει η δική σου βούληση.
Όπως περιχαρακώνεις την περιουσία σου και δεν δέχεσαι την εντός αυτής εγκατάσταση άλλων χωρίς τη συγκατάθεσή σου, έτσι ακριβώς εντός της ελληνικής επικράτειας μπορούν να κινούνται νομίμως συγκεκριμένα άτομα και υπό συγκεκριμένους όρους.Θεωρείς ότι οι άνεργοι Έλληνες, οι ανάπηροι Έλληνες, οι εγκληματίες Έλληνες κλπ θα εξοστρακιστούν στο μέλλον; Το στηρίζεις κάπου αυτό, το θεωρείς σοβαρή πιθανότητα;
Αν όχι, γιατί κάνεις τέτοιους παραλληλισμούς; Αν ναι, θεωρώ ότι κάνεις λανθασμένη εκτίμηση και προβάλλεις απόψεις με λαϊκίστικο τρόπο (αντίστοιχο του ΛΑΟΣ ας πούμε, που χρησιμοποιεί φοβίες για να στηρίξει μια δική του ατζέντα). -
πω αυτό με την προτροπή του σπιτιού πραγματικά....
Δλδ ρε Μάνο, αν εγώ πω ότι είμαι υπέρ του ταμείου ανέργων, εσύ θα μπορείς να μου πεις 'τότε να σου στείλω 20-25 άνεργους στο σπίτι σου να τους πληρώνεις αποκλειστικά εσύ από την τσέπη σου' και εγώ θα πρέπει να είμαι 'λογικά' υποχρεωμένος να πω 'εντάξει';
Πραγματικά δεν καταλαβαίνετε το άτοπο της σύγκρισης;
Διαφορές μεταξύ ιδιωτικής υποχρέωσης και κοινωνικής/'κρατικής' υποχρέωσης δεν κάνουν register; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πλην των Εβραϊκών , δεν υπάρχουν Ελληνικά ονόματα χριστιανικά.Ούτε καν το Μαρία.
Ή λέμε το ίδιο, ή δεν καταλαβαίνω τι λες
Το νόημα που προσπαθούσα να αποδώσω ήταν το εξής:
Προ των χριστιανών είχαμε κάποια ονόματα.
Μετά των χριστιανών είχαμε κάποια άλλα [οι 'πατεράδες' είχαν δώσει μεγάλη έμφαση στο να μην ονομάζουν οι χριστιανοί τα παιδιά τους με [προ-χριστιανικά] ελληνικά ονόματα.Κάποιος έγραψε ότι 'θες το εγγόνι σου να το λένε Αμπντούλ και να είναι μουσουλμάνος'.
Ε, όπως από τα προχριστιανικά ονόματα πήγαμε στα χριστιανικά [με ό,τι αλλαγές αυτό σήμαινε για θρησκεία, παραδόσεις κ.ο.κ.], έτσι μπορούμε να πάμε σε μουσουλμανικά.
Το αν τα χριστιανικά είναι ελληνικά ή όχι, μη το λες σε 'μένα. Εγώ -for the sake of conversation- δέχομαι την άποψη της 'ελληνορθόδοξης' κουλτούρας που λέει ότι και τα χριστιανικά είναι εξίσου ελληνικά
Εγώ λέω ότι πλην ορισμένων , λίγων ονομάτων , δεν άλλαξαν τα ονόματα των Ελλήνων. Τότε και τώρα.
-
Εγώ λέω ότι πλην ορισμένων , λίγων ονομάτων , δεν άλλαξαν τα ονόματα των Ελλήνων. Τότε και τώρα.Νομίζω πως υπερβάλλεις τα μάλλα.
Ε όχι και ότι τα ονόματα στην προχριστιανική ελλάδα ήταν πάνω κάτω τα ίδια με την μετα-χριστιανική ελλάδα.Σε οποιαδήποτε ανάγνωση αρχαίου κειμένου δλδ εσύ βλέπεις τα συνήθη ονόματα να είναι ίδια με τα σημερινά;
-
και τούμπαλιν
Να, προχθές στον Αισχύλο, διάβαζα για την Πρίσκιλλα
-
@dimitris fasoulis
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;