-
Σαν αυτοκίνητο μου αρέσει το Kia Ceed έστω και είναι πιο μεγάλο και πολύ θετικο για μένα ο εξοπλισμοός που έχει. Το θέμα είναι αν το παραγγείλω τώρα θα έρθει η καινούρια έκδοση με 90Hp και όχι 109.
Από την άλλη στην ίδια κατηγορία μου αρέσει το i30 και στα πιο μικρά το ford fiesta και το suzuki swift.
Βέβαια στα παραπάνω ξεφεύγουμε στα +1000ευρω αλλά θα το παλέψουμε το θέμα.
-
δεν υπαρχει αυτη με τα 109? το fiesta παντως ειναι καλο αμαξακι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν υπαρχει αυτη με τα 109? το fiesta παντως ειναι καλο αμαξακιΘα πάω αύριο στην ΚΙΑ να ρωτήσω αλλά το δίλλημα είναι παίρνω το παλιό με τα 109 ή το Facelift με τα 90??
Για Fiesta είχα ρωτήσει. Η έκδοση Titanium βγαίνει στα 16.229€ αλλά χωρίς ESP και πίσω ταμπούρα.
-
Ο χρήστης bfc_xxx έγραψε:
Σαν αυτοκίνητο μου αρέσει το Kia Ceed έστω και είναι πιο μεγάλο και πολύ θετικο για μένα ο εξοπλισμοός που έχει. Το θέμα είναι αν το παραγγείλω τώρα θα έρθει η καινούρια έκδοση με 90Hp και όχι 109.Από την άλλη στην ίδια κατηγορία μου αρέσει το i30 και στα πιο μικρά το ford fiesta και το suzuki swift.
Βέβαια στα παραπάνω ξεφεύγουμε στα +1000ευρω αλλά θα το παλέψουμε το θέμα.
αν το παρεις τελειως αντικειμενικα το θεμα, η πιο συμφερουσα επιλογη ειναι το clio 1,2T το οποιο πλοιρει σχεδόν ολα τα κριτηρια και με το παραπανω
από την άλλη αν σου αρεσει περισσότερο από όλα το ceed, θα σου ελεγα να μη διστασεις, και ας ερχεται με μειωμένη ιπποδυναμη... σιγά και τι εγινε.. ετσι και αλλιως στη χρήση που λές οτι θα κάνεις δε χρειαζεσαι τη δυναμη του 1,2Τ αλλά και ουτε θα το πηγαινεις κόφτες για να βγαλει το τωρινο ceed τα 110 αλογά του, οπότε μια χαρα θα σε καλύπτουν και τα 90..
το παν ειναι να σου αρεσει εσενα και να μην κανεις παραχωρησεις σε εμφανιση για κατι που σου λεμε εμεις η οποιοσδηποτε οτι ειναι καλύτερο αφου στην ουσία ολα τα αυτοκινητα σημερα καλα ειναι..
προς θεου μην παρεις το fabia ομως
-
Δηλαδη το Clio ειναι πιο δυνατό απο το Ceed?
-
μαλλον ναι και επειδη θα ειναι και πιο ελαφρυ θα ειναι και πιο γρηγορο
-
Γύρισε καλύτερα όλες τις αντιπροσωπίες να πάρεις προσφορές ανάλογα με τον εξοπλισμό που θέλεις στον οποίο βλέπω να βασίζεις την επιλογή σου και όχι σε άλλα -κατ' εμέ- πιο ουσιώδη θέματα όπως μηχανικά-οικονομικά κλπ.
Προσωπικά απο τα Polo/Fabia/Ibiza 1,4 85ΗΡ θα προτιμούσα ή το Ibiza ή το Polo (σαν πιο ακριβή κατα το 'φαίνεσθαι' και 'ακούγεσθαι') και όχι το Fabia που σαν να το ξέχασε και η ίδια η εταιρία!
Από εκεί και πέρα οι επιλογές turbo ή ατμόσφαιρα, Ευρώπη ή Ιαπωνία κλπ αλλά και νεανική μοδάτη ή κλασική-συντηρητική εμφάνιση κλπ!
Αυτή τη στιγμή θα ήμουν κάπου μεταξύ Clio TCE και Grande Punto (το καινούριο EVO) ή Yaris 1,33, Colt 1,3/Jazz 1,2 και I20 1,4. -
Δηλαδη το Clio ειναι πιο δυνατό απο το Ceed?ναι ειναι πιο γρηγορο..οχι τοσο στο 0-100, αλλά στις ενδιαμεσες επιταχυνσεις (ρεπριζ)(40-60,60-80,80-120 κτλ)
σκεψου οτι στις ρεπριζ ειναι ελαχιστα πιο αργο απο το αντιστοιχου βαρους fiesta 1600cc 120hp
και φαντασου σε σχεση με το ceedγιαυτο βλεπεις τα περισσότερα καινούρια να ειναι turbo
-
Το clio δε με ενθουσιάζει τόσο. Από την άλλη ωραίο και το i20. i20 ή i30??????????
Αχ έχω μπερδευτεί τόσο πολύ. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αυτο είναι 1150cc, εγώ θέλω 1400cc.
Μην κοιτάς μόνο τα απόλυτα νούμερα των κ.ε.
Προσωπικά το αμάξι μου έχει το 1400άρι του γκρουπ VAG με τα 100 άλογα, θα προτιμούσα χίλες φορές όμως ένα 1200άρι με 100 άλογα, +20-30% ροπή και πολύ χαμηλότερη μέση κατανάλωση, τέλη, κτλ...Αρκει και τα 2 αυτα μοτερ να ηταν ατμοσφαιρικα ( οχι turbo δηλαδη για να καταλαβαινει και ο φιλος μας).
Εγώ για turbo 1.2 μιλάω...
Ναι αλλα εκει βγαινει η ροπη πολυ πιο χαμηλα ξεκουραστα και με λιγοτερο στροφαρισμα..
Αν σ αρεσει να στροφαρεις ειναι αλλο θεμα.. -
Σε πιο νησί μένεις αν επιτρέπεται? Άν είναι τόσο άσχημο το οδικό δίκτυο δεν θα πρότεινα το ceed, παρά το γεγονός ότι φοράει πολλαπλούς συνδέσμους έχει αρκετά σφιχτή ανάρτηση και νομίζω θα σε κουράσει.
Μήπως να κοίταγες σε κάτι πιο ψηλό? Όπως Suzuki SX4? Δεν ξέρω σε τι τιμές βγαίνει, μη με πετροβολήσετε. Ή ένα polo με μαλακή ανάρτηση?
-
Το clio δε με ενθουσιάζει τόσο. Από την άλλη ωραίο και το i20. i20 ή i30??????????
Αχ έχω μπερδευτεί τόσο πολύ.Από θέμα αισθητικής το ένα supermini το άλλο είναι μικρομεσαίο (και το βρίσκω και πιο όμορφο)
Αν θέλεις περιορισμένες διαστάσεις το Ι20.
Αν θέλεις περισσότερους/πιο άνετους χώρους το Ι30.
Σε θέμα ποιότητας νομίζω είναι τα ίδια, ίσως με κάποια υπέρ από την ευρωπαική κατασκευή του Ι30.
Σε θέμα συμπεριφοράς το Ι30 προσφέρει περισσότερα με τον οικογενειακό του χαρακτήρα.
Έχοντας οδηγήσει το Ceed 1,4 νομίζω πως πρόκειται για καλή πρόταση και καλύτερη απο το Ι20!... και όσο είναι καιρός, πριν μπει ο 1,4 του νέου Ceed που είναι (τουλάχιστον στα νούμερα) πιο 'μαζεμένος' χάριν της οικολογίας απο τον υπάρχοντα.
-
Aπό την άλλη πιστεύω ότι θα του είναι μια χαρά και ένα yaris 1,33. 5πορτο στην έκδοση Luna που έχει τα πάντα έρχεται κάτω από 14 αρχική τιμή.
*Για νησί με άσχημο οδικό δίκτυο, μάλλον ούτε πολύ σβέλτα χρειάζεται να πηγαίνει και δε χρειάζεται τόσο να είναι turbo, όπως επίσης καλό είναι να πάρει κάτι όσο το δυνατόν πιο άνετο...
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Σε πιο νησί μένεις αν επιτρέπεται?Μυτιλήνη
-
Τελικά κλείνω προς το i20 1.4 GLS από άποψη εξοπλισμού και τιμής.
-
Τελικά κλείνω προς το i20 1.4 GLS από άποψη εξοπλισμού και τιμής.εγω θα σου προτεινα να παρεις ενα μεταχειρισμενο .
με 15000 παιρνεις εργαλειο ζορικο η
με τα μισα λεφτα παιρνεις ενα αμαξι πολυ καλο και κανεις την δουλεια σου.τα καινουρια ειναι πεταμενα λεφτα ειδικα με την κριση που υπαρχει σημερα ειναι οτι χειρωτερο .
εξοδα φακελου ,τοκοι και ενα σωρο μαλακιες. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Τελικά κλείνω προς το i20 1.4 GLS από άποψη εξοπλισμού και τιμής.
εγω θα σου προτεινα να παρεις ενα μεταχειρισμενο .
με 15000 παιρνεις εργαλειο ζορικο η
με τα μισα λεφτα παιρνεις ενα αμαξι πολυ καλο και κανεις την δουλεια σου.τα καινουρια ειναι πεταμενα λεφτα ειδικα με την κριση που υπαρχει σημερα ειναι οτι χειρωτερο .
εξοδα φακελου ,τοκοι και ενα σωρο μαλακιες.Για μεταχειρισμενο πηγαινα στην αρχη αλλα μετά απο αυτό που έπαθα με τον πονηρο τον μαντρά επειδή είδε ότι δε ήξερα αυτοκίνητα και πήγε να μου πουλήσει 1200 για 1400 και κοντεψα να χάσω τη προκαταβολή, ευχαριστώ δε θα ξαναπάρω.
-
Τελικά πήρα το i30 luxury.
-
Τελικά πήρα το i30 luxury.τεφαρικι....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Τελικά πήρα το i30 luxury.
τεφαρικι....
Σε σχέση με το Fabia που ήθελα στην αρχή νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερη επιλογή. χαχα
Βοήθεια για αγορά καινούριου εως 15.000