-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
είμαστε επισκέπτες σε αυτή τη χώρα και σε αυτόν το πλανήτη = μια φορά ζεις
απλά για να δείξω οτι μπορεί να διαβαστεί απο πολλές πλευρές το παραπάνω.είμαι σίγουρος οτι έχει ξαναμπει παρόμοιο θέμα...
έκοψα συμβόλαια κινητής.
εκπτώσεις κλπ με αφήνουν αδιάφορο όταν τα βρίσκω -100% -200% απο Αμερική-ebay κλπ ιντερνετ.
μιλώ φυσικά για ρούχα παπούτσια γιατί ηλ/κα ήδη έπαιρνα πολλά απο έξω. αλλά τώρα τα έκοψα και αυτά(δεν έχουν μεινει και πολλά να πάρω ακόμα.)άμα δεν ήταν η μηχανή και κάποια κοκόψαρα που έχω βάλει θα μπορούσα να πω οτι έχω πετύχει το απόλυτο σε οικονομία.
Είσαι ο ήρωάς μου. Λόγω δουλειάς αναγκαζόμαστε να φοράμε σχετικά καλό κοστουμάκι. Boss εδώ ένα χιλιάρικο... αμ δε. Αυτοκίνητο Μέτσινγκεν δίπλα σε Στουτγκαρτ και σινιέ κοστουμάκι από το τεράστιο μαγαζί της boss 290 έουρος και πολλά άλλα όπως τζινάκι joop 50 έουρος... Έλα Αλέκο...
-
Ψιλομετρημένα επειδή ξεκινώ να χτίζω σπίτι. Εχω παρατηρήσει όμως αλλαγή στην συμπεριφορά μου όταν είναι να αγοράσω κάτι. Το ναβι στο αμάξι για παράδειγμα για να αποφασίσω να δώσω 500 ευρά το σκέφτόμουν 1 εβδομάδα. Οχι λόγω κρίσης αλλά μάλλον επειδή αρχίζω να μεγαλώνω. Δεν κάνω παρορμητικές αγορές όπως όταν έκανα όταν ήμουν μικρότερος.
Πάντως η κρίση ...κρίση αλλά οι τιμές στον θεό. (σουπερμαρκετ, λαική αγορά, ηλεκτρονικά είδη κτλ)
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Εκτός του νέου κολλήματός μου με τα πούρα που είναι πολύ ελεγχόμενο καθώς κάνω μία στο τόσο, κατά τα άλλα μείωσα πολύ τα έξοδά μου. Αποταμίευση. Μάζευε και ας είναι ρώγες γιατί με αυτά που βλέπω δεν πάμε καλά..και αν σου δεσμεύσουν τις καταθέσεις όπως στην Αργεντινή το 2001;
κάντα λίρες και βάλτα στο καζανάκι. -
-
Συνεχίζω ακριβώς όπως και πριν.... Δεν με είχε πιάσει καταναλωτική υστερία δεν χρειάζεται να μειώσω την κατανάλωση μου.
-
Εγώ ψήφισα το 4...έχω κόψει αρκετές σπατάλες και κυρίως το 'δεν βαριέσαι' για περιττά έξοδα.
Καφέ δεν πίνω με 5€, ούτε με 4€ αν δεν υπάρχει κατάλληλο περοβάλλον και εξυπηρέτηση.
Ποτό δεν πληρώνω 10€ αν δεν έχει ζωντανό πρόγραμμα ποιότητος και σεβασμό στον πελάτη.
Γάλα δεν παίρνω πάνω από 1€
Άρχισα και συγκρατώ στην μνήμη μου τις τιμές απο Σ/Μ ...και χωρίς έκπτωση στην ποιότητα ψωνίζω το φθηνότερο...
Όλα αυτά για να είμαστε έτοιμοι για τις χειρότερες μέρες που σίγουρα 'ερχονται...
Άυτή την στιγμή δεν με έχει επηρρεάσει ακόμα η κρίση...αλλά είναι τέτοια η ανασφάλεια που αφουγκράζομαι, που πρέπει να κάνω ότι μπορώ για να μην βρεθώ προ εκπλήξεων. Εχουμε φθάσει στο σημείο, να μην ξέρουμε και να μην μπορούμε να προγραμματίσουμε έστω και το παραμικρό...Και ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι πλέον σίγουρο... -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
είμαστε επισκέπτες σε αυτή τη χώρα και σε αυτόν το πλανήτη = μια φορά ζεις
απλά για να δείξω οτι μπορεί να διαβαστεί απο πολλές πλευρές το παραπάνω.είμαι σίγουρος οτι έχει ξαναμπει παρόμοιο θέμα...
έκοψα συμβόλαια κινητής.
εκπτώσεις κλπ με αφήνουν αδιάφορο όταν τα βρίσκω -100% -200% απο Αμερική-ebay κλπ ιντερνετ.
μιλώ φυσικά για ρούχα παπούτσια γιατί ηλ/κα ήδη έπαιρνα πολλά απο έξω. αλλά τώρα τα έκοψα και αυτά(δεν έχουν μεινει και πολλά να πάρω ακόμα.)άμα δεν ήταν η μηχανή και κάποια κοκόψαρα που έχω βάλει θα μπορούσα να πω οτι έχω πετύχει το απόλυτο σε οικονομία.
Είσαι ο ήρωάς μου. Λόγω δουλειάς αναγκαζόμαστε να φοράμε σχετικά καλό κοστουμάκι. Boss εδώ ένα χιλιάρικο... αμ δε. Αυτοκίνητο Μέτσινγκεν δίπλα σε Στουτγκαρτ και σινιέ κοστουμάκι από το τεράστιο μαγαζί της boss 290 έουρος και πολλά άλλα όπως τζινάκι joop 50 έουρος... Έλα Αλέκο...
http://www.designeroutletroermond.com/a ... hp?lang=en
-
Καμμια αλλαγη.
Οσο ξοδευα, ξοδευω.
Παντα μετραγα το χρημα και τη χρησιμοτητα/σκοπιμοτητα οσων αγοραζα/αγοραζω με αυτο.
Μετρημενα πραγματα δηλαδη.Μεχρι εκει που φτανω και οχι μεχρι εκει που θελω. -
ζουμε σε μια καταναλωτικη κοινωνια.
απο παντου μας βομβαρδιζουν με διαφημισεις ,παρε το ενα παρε το αλλο ,συνηθως πραγματα που δεν εχουμε τοσο αναγκη.τα τελευταια χρονια προσπαθησαν να μας πεισουν με εκφρασεις τυπου
ο εξυπνος τα βαζει κατω και σκεφτεται τι εχει αναγκη και τι οχι,τι θα τον ωφελησει καποια αγορα και αν αξιζει τον κοπο.
ο βλακας ψωνιζει ,συνηθως σαχλαμαρες βλεπε ακριβα αυτοκινητα ,ακριβα ρουχα σε υπερβολικο αριθμο,υπολογιστες καινουριους επειδη ο παλιος ειναι πιο αργος,περιοδικα παντος τυπου ολο μαλακιες γραφουν,κινητα αλλη μαλακια κιαυτη,ειναι αλλοι που πετανε ολα τους τα λεφτα στο αυτοκινητο τους με διαφορες χαζομετατροπες .
ενας βλακας πεθαινει και 10 γενιουνται.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ζουμε σε μια καταναλωτικη κοινωνια.
απο παντου μας βομβαρδιζουν με διαφημισεις ,παρε το ενα παρε το αλλο ,συνηθως πραγματα που δεν εχουμε τοσο αναγκη.τα τελευταια χρονια προσπαθησαν να μας πεισουν με εκφρασεις τυπου
ο εξυπνος τα βαζει κατω και σκεφτεται τι εχει αναγκη και τι οχι,τι θα τον ωφελησει καποια αγορα και αν αξιζει τον κοπο.
ο βλακας ψωνιζει ,συνηθως σαχλαμαρες βλεπε ακριβα αυτοκινητα ,ακριβα ρουχα σε υπερβολικο αριθμο,υπολογιστες καινουριους επειδη ο παλιος ειναι πιο αργος,περιοδικα παντος τυπου ολο μαλακιες γραφουν,κινητα αλλη μαλακια κιαυτη,ειναι αλλοι που πετανε ολα τους τα λεφτα στο αυτοκινητο τους με διαφορες χαζομετατροπες .
ενας βλακας πεθαινει και 10 γενιουνται.
O ζωντανός άνθρωπος είναι και 'εγκεφαλικά' ζωντανός (σύμφωνα και με τους γιατρούς), τουτέστιν βάζει κάτω το μυαλουδάκι του και δεν συμπεριφέρεται σαν αυτόματο στα χέρια των διαφημιστών και της τηλεόρασης... Μας πουλάνε ζωή δήθεν, αλλά στην πραγματικότητα προωθούν τον εγκεφαλικό ακρωτηριασμό μας... Τι κι αν γεμίσουμε ένα σπίτι ολόκληρο με ηλεκτρονικά και άλλα υλικά αγαθά παντός είδους και χάσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό;
Ίσως η κρίση να μας κάνει και καλό εντέλει... Ίσως αν δεν έχουμε λεφτά να καταναλώνουμε, να ασχοληθούμε και με τίποτα άλλο. -
οσοι αντιστεκονται στους πειρασμους βγαινουν κερδισμενοι και σωματικα και πνευματικα.
-
οσοι αντιστεκονται στους πειρασμους βγαινουν κερδισμενοι και σωματικα και πνευματικα.- εισιτήριο για τον παραδεισο
-
καλο ακουγεται.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
οσοι αντιστεκονται στους πειρασμους βγαινουν κερδισμενοι και σωματικα και πνευματικα.
- εισιτήριο για τον παραδεισο
-
μαλιστα
-
Απ΄ ότι είδα τους περισσότερους εδώ μέσα δεν τους έχει επηρεάσει η κρίση και ξοδεύουν τα ίδια!!!
Αν έχεις οικογένεια όμως και στηρίζεσαι αποκλειστικά στις δικές σου πλάτες ξοδεύεις περισσότερα από πριν και παίρνεις πολύ λιγότερα πράγματα, για να μη πω τα απαραίτητα!!!!! -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
- εισιτήριο για τον παραδεισο
Οι Αμερικανοί το 'χουν χάσει τελείως το νόημα, ακόμα και τη λογική σε πολλά πράγματα. Ακόμα και στα ουσιώδη. Είναι για να τους εμπιστεύεσαι τόσο; Και τι είναι αυτός ο τύπος για να τον ακούμε; Μια απλή γνώμη λέει. Τη γνώμη του.
Εξάλλου αυτοί έχουν για θεό τους μόνο το δολάριο. Με την έννοια αυτή, ναι έχει δίκιο. Το δολάριο δεν είναι θεός. Η 'θρησκεία' αυτή είναι όντως bullshit. Καλά το λέει. Η δική τους 'θρησκεία' όμως. -
οι αμερικανοι το εχουν χασει το νοημα και οι ελληνες δεν χανουν ευκαιρια να τους μοιασουν σε οτιδηποτε .
αμα βλεπεις ανθρωπος και εβαλε υπογραφη μια μαλακια που ειπες καποιος καραγκιοζης.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
και αν σου δεσμεύσουν τις καταθέσεις όπως στην Αργεντινή το 2001;
κάντα λίρες και βάλτα στο καζανάκι.Αλλοιμονο μας. Εχω (καλως ή κακως ) αρκετα χρηματα στην τραπεζα και πολλες φορες εχω σκεφτει αυτη την δυσμενη εξελιξη (περιπτωση Αργεντινης), αλλα δυστυχως δεν υπαρχει προοπτικη συγκεκριμενης επενδυσης την παρουσα περιοδο (σπιτι, οικοπεδο κλπ), αφου θα πρεπει να συμπληρωσω το ποσο με δανειο 100.000 ευρω, προκειμενου να κινηθω.
Και η λεξη 'δανειο' ειναι στις ημερες μας 'χυδαια' (παλιοκουβεντα).
Επιπλεον, φοβαμαι μηπως οι λιρες στο καζανακι σκουριασουν....
ΥΓ: Ευχαριστουμε για τις διευθυνσεις των outlet. Τελικα ισως εκει 'επενδυσουμε' τις οικονομιες μας, προκειμενου να μας τα φανε αυτοι που πηραν 'δανεικα' και τωρα δεν εχουν να τα επιστρεψουν.. -
οι αμερικανοι το εχουν χασει το νοημα και οι ελληνες δεν χανουν ευκαιρια να τους μοιασουν σε οτιδηποτε .αμα βλεπεις ανθρωπος και εβαλε υπογραφη μια μαλακια που ειπες καποιος καραγκιοζης.
Δικτατορία έχουμε και δεν επιτρέπεται ο καθένας να έχει τη γνώμη του;;
Το έχεις παρακάνει με τους χαραχτηρισμούς. Τι θα έλεγες να ηρεμήσεις λίγο;;
-
.
Πόσο έχει αλλάξει η κρίση την καταναλωτική σας συμπεριφορά;