-
Όσο χάλια και να γίνει η κατάσταση, πάντα θα υπάρχουν αυτοί που έχουν.
Και όσο καλή και να γίνει, πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα παίρνουν 700 ευρώ ή θα δουλεύουν μαύρα για 400 ευρώ (δεν υπήρχαν και στις'καλές μέρες')?
Και στην κατοχή, η κρίση, σύμφωνα με κάποιους, ήταν κάτι ανύπαρκτο έως εξωγήινο. Μάλιστα, πολλοί, έκαναν ολόκληρες περιουσίες.
Απ`την άλλη, για κάποιους, πολλούς, σήμαινε θάνατο. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Και αφού γινονται αυτα που λέτε και τα γνωρίζω πολύ καλά,θεωρώ ότι η χθεσινή μέρα έδειξε το αντιθετο ακρο της κρίσης.
θέλετε να είναι το 40%,το 30%,το 20% ,το θέμα είναι ότι εγώ προσωπικά δεν είδα καμιά ένδειξη δυσφορίας.To 20% είναι 2.000.000 άνθρωποι.
Εσύ δλδ στις ταβερνούλες τις περιοχής σου είδες δύο εκατομμύρια ανθρώπους; Ή μήπως τρία εκατομμύρια; Ή καλύτερα τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους;Είχαμε λοιπόν στις ταβερνούλες του coupea μερικά εκατομμύρια ανθρώπους να ανεμίζουν πράσινα.
Με κανά μισόκιλο ψάρι ο καθένας, κατανάλωσαν ίσα με 1.500 τόνους ψαριού
-
Ας μην το παρατραβάμε....
Η παρατήρηση καταναλωτικής συμπεριφοράς από ένα άτομο σε μία περιοχή μία μέρα του χρόνου και μάλιστα ειδική δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ενδεικτικό (και πολύ λιγότερο σαν αποδεικτικό) για τίποτα.... Θα ήταν βέβαια πιο ενδιαφέρον να ξέραμε τι πελατεία θα έχουν τα μαγαζιά αυτά αύριο Τετάρτη μετά την Καθαρά Δευτέρα και κατά πόσον πέρσι ήταν καλύτερα.... -
Συμφωνώ μαζί σου!
Ο φίλος παραπάνω μάλλον δεν ανήκει στα 2.000.000 όπως και εγώ και τον ενοχλεί όσο να'ναι!..
Ο γαμπρός μου που ειναι διευθυντης στη ΔΕΗ εχασε 500 ευρώ στο μισθό του.Ήταν πρώτος με το πράσινο στο χέρι.......
Αν αυτο ειναι κρίση για όλους τους έλληνες τότε οκ και συγνώμη.
Επαναλαμβάνω ότι ακομα δεν είδαμε τίποτα!.....για όλους και σε όλα!..Επειδή έχω συγγενεις εκει κοντα και πηγαινω ομολογώ ότι καθε χρονο και περισσότερα αυτοκίνητα ,πελάτες πηγαίνουν.Και κρατησεις απο Αθηνα κτλ.όσον αφορα τις άλλες μέρες υπάρχει πτώση όπως παντού .Αυτό δεν αποτελεί ΄φόβο για αυτούς που έχουν. Ίσα ίσα.Και είναι ακομα πολλοί!
-
Δηλαδή το μέτρο με το οποίο μετράς την κρίση, είναι ένας ισόβια ΚΑΛΟβολεμένος της ΔΕΗ? Και μάλιστα διευθυντής?
Και όχι οι άνω του ενός εκατομμυρίου άνεργοι? Ή όσοι πάνε στα συσσίτια για πρώτη φορά στη ζωή τους? Και που συνεχώς αυξάνονται? -
ε ναι βρε coupea ευτυχώς στη δική μου περιοχή είχε καμιά δεκάρα εκατομμύρια καρέκλες κι έτσι βρήκα κι εγώ μια δυο από τις τελευταίες να κάτσω.
Άργησε λίγο το σέρβις, αλλά τι να κάνεις. δέκα εκατομμύρια κόσμου είχαν να εξυπηρετήσουν.
Ευτυχώς μας έδωσες και το κρίσιμο στοιχείο για τον κουμπάρο σου, γιατί νταξ για τα υπόλοιπα 9.999.999 μας τα είπες. ΑΥτός ο ένας μας έλειπε.Ρε panoss, λέμε είδε τα εκατομμύρια κόσμου να συρρέουν στην περιοχή του.
Όχι μεταφορικά, κυριολεκτικά λέμε είδε τρία τέσσερα εκατομμύρια κόσμου. -
Οκ, πολύ θα θελα να ζω στον κόσμο του, είναι πραγματικά, για μένα τουλάχιστον, αξιοζήλευτος. Τουλάχιστον.
-
Να γιατί δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ( ή εξοφλούνται μέσω διακανονισμού)....γίνονται πράσινα για καβάτζωμα καρεκλών στις ταβέρνες
Ας σοβαρευτούμε.
Η κρίση είναι εδώ για τους χαμηλού και μέσου εισοδήματος συνανθρώπους μας. -
Το μέτρο μου ειναι αυτό που βλέπω με τα ματια μου και οχι τι λεει ο καθενας ειδικά σε τετοιες καταστασεις.Ο γαμπρος μου ειναι μια απο τις πολλες περιπτωσεις των ΔΥ.Εδω μεσα εσεις οι ιδιοι λέτε οτι ολοι ειναι διευθυντες στην Ελλάδα και αμοίβονται πολλά! Το ΥΠ .ΟΙΚ. μαζι με καποια αλλα ειναι γεματα.Χωρια οι υποκατηγορίες.Υπαρχουν και οι εμποροι που τρωνε απο τα έτοιμα.Οι δικοι μου γνωστοι και φιλοι τουλάχιστον.
Αναλυση θελετε.Εγω παρατηρησα ενα αμοκ καταναλωσης σε μια ειδικη μερα και σιγουρα δεν αφορά μονο ενα μερος.Ουρες τα αυτοκινητα για δυο μαγαζιά.Πρωτακουστο για κριση.Προβλημα εργασίας υπαρχει αλλά η σπαταλη του χρηματος που εγινε τοσα χρονια εχει γινει πλέον ορατή σε αυτες τις ειδικες μερες.
Δεν αρεσει αλλά έτσι ειναι.Πάνο επρεπε να σε ειχα χθες μαζί μου και να σου πω ''κανονισε τραπέζι''...... ..να σου πω εγω τι ευτυχια θα ένιωθες...
-
Επιμένεις να αναφέρεις ως μέτρο της κρίσης ισόβια βολεμένους, δημόσιους υπαλλήλους. Αυτοί είναι εκεί για να μην νιώσουν, σε αυτή τη ζωή τουλάχιστον, τι εστί κρίση, ποτέ. Φυσικά, όσο και να ψάχνεις να βρεις την κρίση στο δημόσιο ΔΕΝ θα τη βρεις.
Εκεί έγινε και η σπατάλη (και γίνεται, δεν σταμάτησε, ούτε καν περιορίστηκε) που αναφέρεις, γιατί δεν μας αρέσει που την αναφέρεις? Δεν κατάλαβα. -
Δεν ξερω βρε παιδια αλλά γιατι σας φαινεται παραξενο αυτο που εγραψα στην αρχή.Ελλάδα δεν ειναι μονο η Αθήνα.Στο κατω κατω για μενα η κριση δεν εφτασε εκει που πρέπει και δεν εννοω αυτούς που ηδη υποφερουν, και πρέπει να κανω αναλυση για να το καταλάβετε τελικά παρ'οτι τα ξερετε καλυτερα απο μενα. Επαθα πλάκα χθες με τα πρασινα. Που ειναι το λαθος?
-
ότι βλέπεις τι κάνει το 0.001% του πληθυσμού, και αυτό σου αρκεί για να βγάλεις συμπέρασμα για το υπόλοιπο 99.999%.
-
Ρε σεις ακόμη και γω που γενικά έχω κόψει τις εξόδους, -σπάνια βγαίνω και συνήθως προτιμώ τη φάση παρέα σε σπίτι-, χθες βγήκα. Οκ 5 άτομα 100ευρώ σε γεμάτο από κόσμο μαγαζί. Σχεδόν όλοι έχουν μαζευτεί, αλλά μια φορά στις τόσες θα βγούν. Δεν σημαίνει πως ντε και καλά έχουν απόθεματα χρημάτων ή είναι υψηλόμισθοι ΔΥ.
Τα φαινόμενα απατούν
Στο κοντινό μέλλον θα βγαίνουμε μια φορά τη βδομάδα, θα παίρνουμε μπύρες από το Lidl, θα γινόμαστε ντίρλα και μετά θα πηγαίνουμε σε μπαρ, κλαμπ κλπ. να δώσουμε 10 ευρώ and that's all. Κλασική βορειοευρωπαϊκή συνταγή.
-
delete
-
Ντάξει τον στήσαμε τον κουπέα στον τοίχο
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
@coupeas
Εντελώς άστοχη η αναγωγή που έκανες με βάση την ΜΙΑ και μοναδική σου εξόρμηση στην επαρχία.
Για να καταλάβεις, κάνε μία βόλτα στην Βουλγαρία (μια χώρα με μισθούς 200-300€), πήγαινε σε συγκεκριμένα μέρη που πηγαίνουν μαφιόζοι, και δεν θα πιστέψεις τον πλούτο που θα δεις αναρωτόμενος αν και 'οι Βούλγαροι έχουν φράγκα'...
Λυπήσου μας φίλε !Μετά πήγαινε και Ελβετία, που θα δεις ένα εστιατόριο ανά πόλη κι αυτό άδειο, κι έλα να μας πεις για την Ελβετική πείνα που θερίζει μια άλλοτε πλούσια χώρα.
Ντάξει τον στήσαμε τον κουπέα στον τοίχο
Δεν έχεις κι άδικο, θα λέει από μέσα του 'τι ήθελα και μίλησα!!'
-
Οικονομική κρίση και ύφεση ΔΕΝ σημαίνει εξαφάνιση των πλουσίων και της πολυτελούς διαβίωσης ... σημαίνει εξαθλίωση των φτωχών, φτωχοποίηση του μεσοστρώματος (με έσοδα πχ 25-40 χιλιάδες ευρώ το χρόνο) και δυνατότητες περαιτέρω πλουτισμού για τους οικονομικά ισχυρούς και τους ξύπνιους (με ή χωρίς εισαγωγικά) ...
-
έτσι δεν ήμασταν την δεκαετία του '60 ?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έτσι δεν ήμασταν την δεκαετία του '60 ?Έτσι ήταν από την απαρχή του κόσμου...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
έτσι δεν ήμασταν την δεκαετία του '60 ?
Έτσι ήταν από την απαρχή του κόσμου...
και στην ΕΣΣΔ ;
Πόσο έχει αλλάξει η κρίση την καταναλωτική σας συμπεριφορά;