-
Απλά στην ερώτηση περί αισθητικής του αμαξώματος που ετέθη, αφορά το στατικό μοντέλο της προηγούμενης σελίδας;[/quote]
Αφορά τόσο το στατικό μοντέλο όσο και κάποια σκίτσα που αναρτήθηκαν , τα οποία ουσιαστικά στηρίζονται στο στατικό μοντέλο.
-
εδω θα το δούμε?
http://en.wikipedia.org/wiki/Baja_1000 -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Αφορά τόσο το στατικό μοντέλο όσο και κάποια σκίτσα που αναρτήθηκαν , τα οποία ουσιαστικά στηρίζονται στο στατικό μοντέλο.
η ιδέα με το ξεχωριστό φτερό πάνω στο τροχό είναι πρώτη φορά που την βλέπω κάπου και μου φάνηκε πολύ καλή και ταιριαστή στο χαρακτήρα, όπως τον καταλαβαίνω τουλάχιστον.
δυστυχώς δεν βρίσκει το δρόμο μέχρι το στατικό μοντέλο όμως.
επίσης στο στατικό η γραμμή που ξεκινά πίσω απο το μπροστά θόλο και ανεβαίνει, φαντάζομαι χωρίζει βαμμένο με άβαφο τμήμα. έχει μεγαλύτερη κλίση απο οτι στα σχέδια και δεν μου αρέσει.
αντίθετα στα σχέδια φαίνεται μια χαρά.
οι τριγωνικές εξατμίσεις πλάκα έχουν για concept αλλά σηκώνουν βελτίωση ΙΜΗΟ.
κάτι σε ανεστραμμένο τραπέζιο με τις 2 πλευρές όπως τις έχεις ήδη.
αν μου επιτρέπεις την εισβολή κάπως έτσι
-
Σαν αυτοκίνητο εκτός δρόμου δεν είναι απαραίτητος ό χώρος για **ρεζέρβα **?
Απόλυτα σωστός!
Δεν μπορώ να αναρτήσω σχέδια packaging σ αυτή τη φάση.
Θα ήθελα όμως τη γνώμη σας για την αισθητική του αμαξώματος.Mερικές σκέψεις-απορίες, απόλυτα καλοπροαίρετες φυσικά.
Είπες σε προηγούμενο ποστ ότι υπάρχει σκέψη (ή είναι ελλειμμένη απόφαση;) να δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος αποσκευών πάνω από τον κινητήρα. Δεν ξέρω πώς ακριβώς το έχετε σκεφθεί, αλλά μήπως θα ήταν προτιμότερο ο χώρος αποσκευών να βρίσκεται πίσω από το μοτέρ, ως μικρός πρόβολος; Μου φαίνεται προτιμότερο τόσο ως προς την κατανομή βάρους και το ΚΒ, όσο και προς τις καλύτερες δυνατότητες packaging που δίνει: δυνατότητα για ρεζέρβα από κάτω ή για διαχύτη (το οποίο προϋποθέτει και συνολικά μελετημένο δάπεδο βέβαια), εφόσον το αυτοκίνητο έχει potential για υψηλές ταχύτητες ή και τα δύο, αν η ρεζέρβα τοποθετηθεί 'εσωτερικά' και όχι απευθείας στο δάπεδο. Δεν ξέρω αν μπορεί να αξιοποιηθεί και ο χώρος μπροστά για αποσκευές (σε κεντρομήχανες διατάξεις, συχνά συνυπάρχουν και οι δύο χώροι, εμπρός και πίσω, π.χ. Cayman, δείγμα κορυφαίου packaging και μάλιστα με compact διαστάσεις αμαξώματος).
Προσωπικά πιστεύω ότι ένας χώρος αποσκευών συνολικά περί τα 250-300 λίτρα VDA (πλην ρεζέρβας) θα ήταν μια χαρά.Με τις νόρμες παθητικής ασφάλειας και προστασίας πεζών τι ισχύει; Θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις για να πάρει έγκριση τύπου;
-
με την εισαγωγη που εχεο επροσθιως μου θυμιζει το αστον μαρτιν που εχουμε στα μελλοντικα μοντελα..επισης φερνει λιγο σε μαντμαξ..
μου αρεσει παρα πολυ! -
Aν μπορώ να πω και εγω την γνώμη μου στα περι σχεδιασμού ....ειναι το οτι προτιμώ τα πίσω φωτιστικά ''αλα maseratti'' και οχι αυτα ''αλα fiat coupe'' του υπο κλίμακα πρωτοτύπου , διότι τα πρώτα δίνουν την αίσθηση οτι είναι σε εκ διαμέτρου αντίθεση με την σπορ εικόνα του μοντέλου...
Και οταν βλέπουμε χαρακτηριστικά ''διαμάχης'' μεταξύ κύριου κορμού και φωτιστικών σωμάτων,
που στην περίπτωσή μας τα σωματα δινουν την αίσθηση πολυτελούς κατασκευής και ο κορμός ενος σπορ αυτοκινήτου ,μας κανει έμμεσα να τα προσέχουμε περισσότερο διότι αυτη η μικρή αντίθεση προκαλεί το ματι και την αισθητικη μας με γλυκό και σωστό τρόπο..Ενώ στην αντίθετη περίπτωση πλήρως εναρμονισμένα σώματα με την σπορ κατασκευή θα δώσουν ενα δυναμικό σχήμα το οποίο θα -παλιώσει- εύκολα διότι δεν θα εχει την αντίθεση που θα το κάνει και μετά απο χρόνια άξιο παρατήρησης
η ''ουρα'' επιβάλλεται να έχει έντονη κλίση στα πρότυπα της porsche cayman και της bmw χ6..Διοτι
τονίζεται ο σπορ χαρακτήρας και θυμίζει αυτοκίνητα dakar .... γεγονός που θα τραβήξει την προσοχή του κοινού που παρακολουθεί τετοιου είδους αγώνες και πιθανότατα θα ειναι το αγοραστικο κοινο του αυτοκινητου. -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
εδω θα το δούμε?
http://en.wikipedia.org/wiki/Baja_1000Πολύ πιθανό ....
-
[ Δεν ξέρω πώς ακριβώς το έχετε σκεφθεί, αλλά μήπως θα ήταν προτιμότερο ο χώρος αποσκευών να βρίσκεται πίσω από το μοτέρ, ως μικρός πρόβολος; Μου φαίνεται προτιμότερο τόσο ως προς την κατανομή βάρους και το ΚΒ, όσο και προς τις καλύτερες δυνατότητες packaging που δίνει: δυνατότητα για ρεζέρβα από κάτω ή για διαχύτη (το οποίο προϋποθέτει και συνολικά μελετημένο δάπεδο βέβαια), εφόσον το αυτοκίνητο έχει potential για υψηλές ταχύτητες ή και τα δύο, αν η ρεζέρβα τοποθετηθεί 'εσωτερικά' και όχι απευθείας στο δάπεδο. Δεν ξέρω αν μπορεί να αξιοποιηθεί και ο χώρος μπροστά για αποσκευές (σε κεντρομήχανες διατάξεις, συχνά συνυπάρχουν και οι δύο χώροι, εμπρός και πίσω, π.χ. Cayman, δείγμα κορυφαίου packaging και μάλιστα με compact διαστάσεις αμαξώματος).
Προσωπικά πιστεύω ότι ένας χώρος αποσκευών συνολικά περί τα 250-300 λίτρα VDA (πλην ρεζέρβας) θα ήταν μια χαρά.
Με τις νόρμες παθητικής ασφάλειας και προστασίας πεζών τι ισχύει; Θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις για να πάρει έγκριση τύπου;Δυστυχώς η επιλογή για πολύ μικρές γωνίες διαφυγής δεν επιτρέπουν την αύξηση του πίσω προβόλου (κάτι το οποίο ισχύει και για τον εμπρόσθιο).Τα 250 λίτρα θα προκύψουν στο σημείο πάνω από τον κινητήρα ίσως και σε βάρος της ορατότητας προς τα πίσω.Σχετικά με την παθητική ασφάλεια ο κλωβός έχει περάσει διάφορα τέστ και ανταποκρίθηκε απόλυτα σε όλες τιος νόρμες.Με το κομμάτι της προστασίας των πεζών δεν έχει γίνει (απ όσο γνωρίζω) κάποια ιδιάιτερη μελέτη. Πιθανό να είναι κάτι το οποίο θα διερευνηθεί στη φάση κατασκευής και δοκιμών του βιομηχανοποιημένου πρωτοτύπου.
Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα πολύ ειδικό όχημα , οπότε δεν έρχεται σε άμμεση αντιπαράθεση με κάποια supercar σε τομείς που άπτονται της παθητικής ασφάλειας , της προστασίας πεζών , της εκπομπής ρύπων κλπ. -
Ακόμα μία προσπάθεια διερεύνησης της εξωτερικής εμφάνισης.
όπου φαίνεται ο δρόμος που έχει διανυθεί από τα σχέδια του 2004
έως σήμερα. -
Προσωπικά δεν μ' ενδιαφέρει η εμφάνιση. Αν κάνει όσα υπόσχεται, και είχα τα €, θα το έπαιρνα ΧΘΕΣ, ασχέτως με του αν είναι Ελληνικό, Αμερικάνικο, Κινέζικο ή Ουγκαντέζικο...
Αν το ψειρίσω λίγο, ένα κλικ με χαλάει το ογκώδες πίσω μέρος σε όλα τα σχέδια, αλλά λογικά δεν θα μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα, λόγω του κινητήρα και των διαφοτικών αξόνων...
-
[quote][/quote][quote='markvag']Προσωπικά δεν** μ' ενδιαφέρει η εμφάνιση. Αν κάνει όσα υπόσχεται, και είχα τα €, θα το έπαιρνα ΧΘΕΣ**, ασχέτως με του αν είναι Ελληνικό, Αμερικάνικο, Κινέζικο ή Ουγκαντέζικο...
Ίσως εκεί 'παίζεται' τελικά το παιχνίδι!
Στο πρώτο βιομηχανοποιημένο πρωτότυπο δεν θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο αισθητικό σκέλος.
Εν αναμονή των επόμενων γενεών! -
ακόμη δεν μπορώ να βρω το target group του superSUV του Κορρε
ειδικά με όλους τους περιορισμούς -από ηλεκτρονικά ως χώρους- που φαίνεται να έχει
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ακόμη δεν μπορώ να βρω το target group του superSUV του Κορρεειδικά με όλους τους περιορισμούς -από ηλεκτρονικά ως χώρους- που φαίνεται να έχει
Δες τα μοντέλα που παράγει η Kirhkam....Μέγιστος αριθμός παραγώμενων μονάδων , 60 μοντέλα ανά έτος. Για μια αγορά όπως η ΗΠΑ 100 'τρελαμένοι' θα υπάρξουν σε πρώτη φάση.
Σίγουρα ο Κορρές θα τους ...περάσει από ένα 'ψυχολογικό' τέστ!
Δεν μίλησε κανείς για μαζική παραγωγή , αλλά περισότερο προσεγγίζεται η λογική ενός club. -
[ Δεν ξέρω πώς ακριβώς το έχετε σκεφθεί, αλλά μήπως θα ήταν προτιμότερο ο χώρος αποσκευών να βρίσκεται πίσω από το μοτέρ, ως μικρός πρόβολος; Μου φαίνεται προτιμότερο τόσο ως προς την κατανομή βάρους και το ΚΒ, όσο και προς τις καλύτερες δυνατότητες packaging που δίνει: δυνατότητα για ρεζέρβα από κάτω ή για διαχύτη (το οποίο προϋποθέτει και συνολικά μελετημένο δάπεδο βέβαια), εφόσον το αυτοκίνητο έχει potential για υψηλές ταχύτητες ή και τα δύο, αν η ρεζέρβα τοποθετηθεί 'εσωτερικά' και όχι απευθείας στο δάπεδο. Δεν ξέρω αν μπορεί να αξιοποιηθεί και ο χώρος μπροστά για αποσκευές (σε κεντρομήχανες διατάξεις, συχνά συνυπάρχουν και οι δύο χώροι, εμπρός και πίσω, π.χ. Cayman, δείγμα κορυφαίου packaging και μάλιστα με compact διαστάσεις αμαξώματος).
Προσωπικά πιστεύω ότι ένας χώρος αποσκευών συνολικά περί τα 250-300 λίτρα VDA (πλην ρεζέρβας) θα ήταν μια χαρά.
Με τις νόρμες παθητικής ασφάλειας και προστασίας πεζών τι ισχύει; Θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις για να πάρει έγκριση τύπου;Δυστυχώς η επιλογή για πολύ μικρές γωνίες διαφυγής δεν επιτρέπουν την αύξηση του πίσω προβόλου (κάτι το οποίο ισχύει και για τον εμπρόσθιο).Τα 250 λίτρα θα προκύψουν στο σημείο πάνω από τον κινητήρα ίσως και σε βάρος της ορατότητας προς τα πίσω.
Περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση τότε.
Ελπίζω να μην ακουστεί ως 'παρατήρηση', αλλά προσωπικά ίσως επέλεγα να θυσιάσω κάποιες λίγες μοίρες διαφυγής (ούτως η άλλως το αυτοκίνητο με τέτοια απόσταση από το έδαφος και τέτοιες τεχνολογικές λύσεις θα είναι σίγουρα μακράν σε σχέση με οποιοδήποτε off-roader παραγωγής, σε trial και όχι μόνο), προκειμένου να έχω καλύτερη ορατότητα, κάτι που προσθέτει πολλούς πόντους χρηστικότητας ακόμα και σε ένα τέτοιο εξιδεικευμένο όχημα, και ενδεχομένως πιο ρέουσα ανάπτυξη αμαξώματος (δεν ξέρω για την ψύξη του μοτέρ τι λύσεις έχουν προταθεί, φαντάζομαι ότι όλα αυτά έχουν μελετηθεί ή είναι υπό μελέτη.).
Αν ο εμπορικός στόχος είναι στα 80-100 κομμάτια κατ' έτος, πιστεύω ότι μπορεί να επιτευχθεί άνετα, και με σεβαστό κέρδος ανά μονάδα φυσικά.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους τομείς.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση τότε.Ελπίζω να μην ακουστεί ως 'παρατήρηση', αλλά προσωπικά ίσως επέλεγα να θυσιάσω κάποιες λίγες μοίρες διαφυγής (ούτως η άλλως το αυτοκίνητο με τέτοια απόσταση από το έδαφος και τέτοιες τεχνολογικές λύσεις θα είναι σίγουρα μακράν σε σχέση με οποιοδήποτε off-roader παραγωγής, σε trial και όχι μόνο), προκειμένου να έχω καλύτερη ορατότητα, κάτι που προσθέτει πολλούς πόντους χρηστικότητας ακόμα και σε ένα τέτοιο εξιδεικευμένο όχημα, και ενδεχομένως πιο ρέουσα ανάπτυξη αμαξώματος (δεν ξέρω για την ψύξη του μοτέρ τι λύσεις έχουν προταθεί, φαντάζομαι ότι όλα αυτά έχουν μελετηθεί ή είναι υπό μελέτη.).
Αν ο εμπορικός στόχος είναι στα 80-100 κομμάτια κατ' έτος, πιστεύω ότι μπορεί να επιτευχθεί άνετα, και με σεβαστό κέρδος ανά μονάδα φυσικά.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους τομείς.
Φίλε Pai Mei oι παρατηρήσεις σου είναι απόλυτα εύστοχες!
Όλα αυτή τη στιγμή είναι υπό μελέτη! (και αρκετά ρευστά).
Σχετικά με το στόχο παραγωγής έχεις βρεί ακριβώς το προσδοκούμενο όριο! -
..πάλι ξέχασα το Quote!!!...ποιος ακούει τον ΙΚΕ τωρα!!!
-
..πάλι ξέχασα το Quote!!!...ποιος ακούει τον ΙΚΕ τωρα!!!κάνε edit
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
..πάλι ξέχασα το Quote!!!...ποιος ακούει τον ΙΚΕ τωρα!!!
κάνε edit
Φοβάμαι μην τα κάνω χειρότερα τα πράγματα!!!
-
Κατασκευές της εταιρίας που θα αναλάβει την παραγωγή....
Youtube Video -
εχει μια τετοια εταιρεια και στα παλια εθνικη Κατερινης -Θεσσαλονικης...η οποια ελεγε πως περνα και απο crash test τα μοντελα της και κατασκευαζε συμφωνα με γερμανικες ISO νομιζω
Ελληνικη Αυτοκινητοβιομηχανια!