-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
@Megane98hp αυτό με τα 6 χρόνια τηρείται καθολικά; Πώς ελέγχεται; Ή μόνο αααααααν σε πιάσουν; Γιατί στη Ρόδο κυκλοφορούν rent a car τύπου suzuki maruti (ή όπως λεγόταν) ...Ο καθε ένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Έχει πάρει το μάτι μου αμάξια που έχουν περάσει την 6ετία και εξακολουθούν να ενοικιάζονται. Ειδικά αν είναι αμάξια όπως πχ Panda πού δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου, ναι σίγουρα εξακολουθούν να τα δουλεύουν. Ένα μικρο 'πείραγμα' στο χιλιομετρητη και όλα καλά. Υπάρχουν πολλές rent a car που αγοράζουν αμάξια απο άλλες rent a car και τα δουλεύουν.
Μία σοβαρή εταιρεία που σέβεται τους πελάτες της δεν το κάνει. Είναι μεγάλη ξεφτίλα να νοικιάσεις αμάξι 6ετίας και βάλε.
Τώρα το πώς ελέγχεται είναι απλό μεν αλλά και πάλι ο Έλληνας βρίσκει τρόπους να ξεγλυστράει. Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά η κάθε εταιρεία πρέπει να στέλνει κάθε χρόνο μία λίστα με τους αριθμούς κυκλοφορίας όλων - ή κάποιο μέρος αυτών - των αυτοκινήτων της στον ΕΟΤ μαζί με φωτοτυποία της άδεις κυκλοφορίας οπότε μπορεί να υπάρχει ένας έλεγχος. Εννοείται βέβαια ότι κάποιοι ΔΕΝ στέλνουν όλους τους αριθμούς κυκλοφορίας. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ερώτηση προς φίλτατο Megane98hp :
Ο στόλος των rent κάθε πότε ανανεώνεται , και κατά μέσο όρο πόσα km κάνουν μέχρι να αποσυρθούν? Να υποθέσω δεν πάνε για σκράπ αυτά που αποσύρονται λογικά?Aνάλογα την εταιρία. Υπάρχει νόμος που λέει ότι δεν μπορεί να ενοικιάζεται αυτοκίνητα πάνω απο 6 χρονών. Αν το λέει η...τσέπη τους οι πιο πολλές rent a car αλλάζουν κατά μέσο όρο τα αμάξια τους κάθε 3 χρόνια. Κάποιες τα αλλάζουν κάθε 2 χρόνια, κάποιες κάθε 5 χρόνια και πάει λέγοντας. Θυμάμαι μια χρονιά, είχαμε πάρει Yaris καινούργια τον Απρίλιο και τα είχαμε επιστρέψει στην Toyota τον Αύγουστο την ίδια χρονιά. Ήταν πολύ πρίν τη κρίση, τα πείραμε σε καλή τιμή μεν αλλά και η Toyota τα μοσχοπούλησε όταν τα πήρε πίσω.
Αν δεν κατάλαβες το νόημα όλων αυτών που σου λέω να το πώ πιο καθαρά. Το 80% των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που βλέπεις στις μάντρες - για να μην πώ το 90% - είναι απο rent a car.
Σπάνια - σπανιότατα ένα αμάξι πάει για σκράπ. Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ. Υπάρχει στην εταιρία μας αυτη τη στιγμη ένα Scudo μοντ 2001 το οποίο όσο και να προσπαθήσαμε τα τελευταία 2-3 χρόνια να το πουλήσουμε δεν τα έχουμε καταφέρει. Αλλά και πάλι το βλέπω χλωμό να πάει για σκραπ. Το χρησιμιποιούμε για μεταφορές προσωπικού και γενικά για...εσωτερική χρήση. Κάααααααααααποια στιγμη θα το 'σκοτώσουμε' για κανένα χιλιάρικο.το 2006 ο πεθερος μου, πηρε ενα μεταχειρισμενο atos του 2004. στην μαντρα λοιπον που βρισκοταν υπηρχε και ενα αλλο ιδιο μοντελο(αδελφακι θα το ελεγα). μου κινησε την υποψια λοιπον και καθοτι δεν ειχε τις πινακιδες βιδωμενες επανω, τσεκαρα το σηματακι των τελων οπου φαινοταν ολοκαθαρα η πινακιδα του η οποια ειναι ΜΥΖ 16**. βλεπω και το διπλανο atos και ειχε τις ιδιες με αποκλιση 2 νουμερων. ανατρεχω στα.. κοιταπια μου και διαπιστωνω οτι ειναι απο το ομορφο νησι των.. ιπποτων!!( αν και νομισα για μυτιληνη επειδη ψιλογνωριζα λογω θητειας!). ψαρευω τον μαντρά αλλα λογω του οτι ηταν γνωστος τελικα αγοραστηκε, παραδεχομενος φυσικα οτι ηταν απο ανανεωση στολου ενοικιαζομενων. μεχρι στιγμης μας εχει βγαλει ασπροπροσωπους(κορεατης γαρ) ζητωντας μονο τα απαραιτητα και δεν παει το μυαλο για πρωην ενοικιαζομενο. να που χρησιμεψε σε κατι η γνωση των πινακιδων (εγινε εκπτωση στην τιμη φυσικα!!).
-
ΙΟΡ-4975 έτοιμο να παραδοθεί, ΙΟΕ-4882 στο δρόμο, κονταροχτυπιούνται Αγία Παρασκευή και Άλιμος, μάλλον
όμως η Αγία Παρασκευή θα πάρει κεφάλι, ίσως δύσκολα λόγω νοικιάρικων που βγάζει αυτή την εποχή
παραδοσιακά η Hertz και όχι μόνο... Επίσης ΙΜΟ-585* στο δρόμο, ο Χολαργός παίρνει (οριστικά; )
προβάδισμα όπως παλιά.Σωστές οι υποθέσεις του www2000! Ωστόσο νομίζω πως είναι υπερβολικό να πάρει από το ΚΤΖ-1000 η Κοζάνη,
γιατί η Καστοριά κοντεύει σε αυτό το νούμερο, ίσως μάλιστα το δώσει φέτος. Εντωμεταξύ η επόμενη
κατανομή είναι προ των πυλών, η Κοζάνη αργά ή γρήγορα θα πάρει τα ΚΖΧ της ενώ η Καστοριά δεν παίρνει
τίποτα. Μάλλον εκτός σειράς είναι λοιπόν αλλά μπορεί να έχει γίνει η έκπληξη και να έχει πάρει η Κοζάνη
μία (το πολύ) ακόμα χιλιάδα, ΚΤΖ-1000/2000. Θα δούμε.Πολύ πεσμένη κίνηση στις αντιπροσωπείες, χθες και σήμερα μόνο το παραπάνω ΙΟΡ είδα και, να πω την
αλήθεια, δεν περίμενα πια ούτε αυτό.Οφτόπικ (αρχικά): πέρασα ΚΤΕΟ στο Χολαργό σήμερα. Βαριούνται που ζουν ορισμένοι υπάλληλοι, μία
δουλειά των 10 λεπτών σύνολο και πολλά λέω, μου πήρε μία ολόκληρη ώρα χωρίς να υπάρχει ουρά. Είχα
μεγάλο πειρασμό να πεταχτώ να δω κάνα νουμεράκι μέσα στη διεύθυνση που είναι ακριβώς δίπλα επί της
Μεσογείων αλλά δε βρήκα να παρκάρω, βιαζόμουν να φύγω να πάω ΞΑΝΑ στο συνεργείο, οπότε δεν έχω
κάτι να αναφέρω. Κρίμα γιατί ήλπιζα να αναφέρω ΙΜΟ-6***, ΧΥΥ και τι ΕΕΕ δίνει πλέον ο Χολαργός. -
AKH 6711 DACIA LOGAN PICK UP στην τοπικη αντιπροσωπεια
-
ZXM-2569 φιεστα
-
thaliarqueΣωστές οι υποθέσεις του www2000! Ωστόσο νομίζω πως είναι υπερβολικό να πάρει από το ΚΤΖ-1000 η Κοζάνη,
γιατί η Καστοριά κοντεύει σε αυτό το νούμερο, ίσως μάλιστα το δώσει φέτος. Εντωμεταξύ η επόμενη
κατανομή είναι προ των πυλών, η Κοζάνη αργά ή γρήγορα θα πάρει τα ΚΖΧ της ενώ η Καστοριά δεν παίρνει
τίποτα. Μάλλον εκτός σειράς είναι λοιπόν αλλά μπορεί να έχει γίνει η έκπληξη και να έχει πάρει η Κοζάνη
μία (το πολύ) ακόμα χιλιάδα, ΚΤΖ-1000/2000. Θα δούμε.Παιδιά δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο να έχουν δοθεί στην Κοζάνη από την αρχή όλες οι πινακίδες ΚΤΖ. Είμαι 2 εβδομάδες Καστοριά και δεν έχουμε ανέβει πάνω από το ΚΤΕ- 92**. Επίσης είδα και δυο-τρία ΚΤΖ 12** που με παραξένεψαν γιατί είναι τελείως εκτος σειράς. Σε πρόσφατο ταξίδι στη Φλώρινα πέτυχα και ΚΤΖ-402*. Οπότε μετά τα ΚΤΕ να περιμένουμε ΚΤΖ-2001 για τις ταξινομήσεις της Καστοριάς;
-
KXX-441* χαρτινο σε kia ceed sw (facelift).
-
Τίποτα δεν είναι απίθανο. Θεωρώ πάντως σίγουρο ότι έχουν τελειώσει τα αποθέματα τουλάχιστον σε έναν απ' τους 2 κλάδους της κοζάνης απ' την καστοριά (στο κάτω κάτω έχουν μείνει γύρω στις 300 πινακίδες σύμφωνα με την τελευταία παρατήρηση εκεί) και είναι λογικό να έχουν δοθεί κάποιες επιπλέον πινακίδες
-
NIO-5579, KNP-7323, KXX-2745
Είδα και ΚΖΤ-9920 αλλά δεν πρόλαβα να δω πλαίσιο
και σε δίκυκλα
ΕΒΧ 96, ΝΜΥ 578, ΝΟΜ 689, ΡΜB 783.Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
...>...@edmond: ναι! Σκέψου πως τα πρώτα ΗΑΡ εντός σειράς δύσκολα θα φανούν πριν το 2012.
Αν ακολουθήσουν τις παρτίδες των δικύκλων, είναι πολύ πιθανό η Αμαλιάδα μετά το ΗΑΜ-6000 να δώσει ΗΑΡ...
Αν όταν φτάσει η Αμαλιάδα στο ΗΑΜ-6000 δεν έχει ακόμα προκύψει νέα παρτίδα για την Ηλεία, το
τωρινό απόθεμα μέχρι ΗΑΡ-1999 δεν της φτάνει αν ξεκινήσει από ΗΑΡ-1000* και βλέπω πιθανότερο κάτι σε
ΗΑΝ-8001 ή 9001. Αν όμως το απόθεμα αυξηθεί, αυτό που εικάζεις είναι όντως πιθανό.*γιατί ο Πύργος θα βρίσκεται στο ΗΑΝ-45 περίπου, σκέψου την αναλογία Πύργος:Αμαλιάδα στο 2:1
χοντρικά...Απλά υπολόγισα πως με 1000 νούμερα η Αμαλιάδα θα περάσει 1 χρόνο περίπου και ώσπου να περάσει θα έχει νέα προμήθεια. Με την παρούσα κατάσταση το σενάριο που αναφέρεις είναι πιο πιθανό.
-
IOP-5084 Kangoo επιβατικο.
-
ολοφρεσκο λευκο VW Polo TSI ΧΝΙ-307* φιλου. Ημερομηνια ταξινομησης 8/4. Επισης ΧΝΙ 3131 σε μαυρο Golf προφανως εκτος σειρας (λιγο μονο....)
-
Ο χρήστης pgk έγραψε:
ολοφρεσκο λευκο VW Polo TSI ΧΝΙ-307* φιλου. Ημερομηνια ταξινομησης 8/4. Επισης ΧΝΙ 3131 σε μαυρο Golf προφανως εκτος σειρας (λιγο μονο....)το 3131 κυκλοφορει ενα τριμηνο.. τοτε ηταν πολύ εκτος σειρας... ΖΧΜ-2844
-
επαγγελματικό ΙΟΡ 9082 Fiat Fiorino
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
ολοφρεσκο λευκο VW Polo TSI ΧΝΙ-307* φιλου. Ημερομηνια ταξινομησης 8/4. Επισης ΧΝΙ 3131 σε μαυρο Golf προφανως εκτος σειρας (λιγο μονο....)
το 3131 κυκλοφορει ενα τριμηνο..
Ταξίδι αστραπή στα Χανιά σήμερα το απόγευμα.
ΧΝΙ 3131 σε μαύρο Golf. Aπίστευτο 3 άνθρωποι να εχουν δει το ίδιο αμάξι. Το είδα να ανεβαίνει το δρόμο προς αεροδρόμιο. -
KIZ-8497 σε σχετικά πρόσφατο Kia venga με πλαίσιο Κιλκίς. Χθες βράδυ, ΧΚΝ-1403 και ΚΤΖ-4101 με πλαίσιο Κοζάνης.
-
ΒΙΜ-3164, ΑΡΜ-9314, ΖΧΜ-266*, ΙΚΑ-7651 (δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο).
ΚΧΧ-9942 και επιβεβαιώνεται η εμφάνιση της τελευταίας 'ιδιαίτερης' 100άδας του ΚΧΧ, ιδιαίτερης γιατί δεν
ανήκει στην ίδια παρτίδα με τα υπόλοιπα ΚΧΧ (και τα ΚΧΥ, ΚΧΟ...), αλλά στην επόμενη με τα ΜΗΟ και τα
(ακόμα; ) άφαντα ΜΗΥ...Ο χρήστης Njo έγραψε:
KXX-441* χαρτινο σε kia ceed sw (facelift).Νέος κλάδος κόκκινων δυτικής Θεσσαλονίκης μετά το ΚΧΧ-4200 από ΚΧΧ-4401; Εντωμεταξύ από 4451 δόθηκαν
στην Ημαθία και η 50άδα ΚΧΧ-4251/4300 δεν έχει ακόμα εμφανιστεί... -
ΙΜΟ 5624 σταματημένο μπροστά στο Χίλτον από την τροχαία.
ΟΙΖ 499 και ΧΥΤ 959
@Megane98hp ευχαριστώ για την ανάλυση! -
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται : ΧΑΙ 4827 και λίγο μετά ΧΑΙ 4848
EDIT : ΜΙΤ 3495 -
ΜΕΗ 2698.
ΙΜΟ 5661 σε 740.
ΙΜΟ 5961 σε νέο Astra.
HAO 410.edit και ΗΑΝ 2662.
-
Από χθες ΚΤΕ-9188, ΝΗΥ-9628 επαγγελματικό, ΕΡΤ-3139, ΙΟΕ-6552 επιβατικό.
Σήμερα ΕΒΜ-1511, ΚΤΖ-4635 επαγγελματικό και ΝΜΥ 606.
Πινακίδες κυκλοφορίας 2010