-
ΚΚΜ 940
Υπολογιζω οτι μεχρι να φυγω απο δω πανω το αλλο Σαββατο, θα εχουμε φτασει τουλαχιστον στο ΚΟΜ 54** -
Οριακά πιστεύω θα το πετύχεις focus το 54. Δίνονται περίπου 20-25 νούμερα την εβδομάδα
-
Πριν λιγο νομιζω οτι ειδα ΚΟΜ 5388 σε 3αρα αλλα δεν ειμαι και σιγουρος!
Παντως ikarus απο περυσι εχουν πεσει πολυ οι ρυθμοι (βεβαια εδω πανω περυσι ειχαν δωθει και αρκετα νουμερα στα λεωφορεια του ΚΤΕΛ Ροδοπης) Περυσι ημασταν τετοια περιοδο στο 39** και τωρα ακομα στο 53**... -
Και δυστυχώς φίλε focus προβλέπω να πέφτουν κι άλλο οι πωλήσεις με τα μέτρα που ετοιμάζονται από 2011. 1 πινακίδα την εβδομάδα και αν. Ευτυχώς γράφει και ο thaliarque καμιά ταξινόμηση, αλλιώς το τόπικ δεν θα κύλαγε καθόλου
-
ΑΗΜ-6640 στο δρόμο, κατά τα άλλα
ΗΗΥ 11 1/12 (ΗΗΥ 1 25/11)...
και μετά από αυτό νομίζω πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συνδυασμός ή κλάδος σε αυτοκίνητα και δίκυκλα που να μην
ξέρουμε, τι λέτε;ΕΕΕ-3807 10/11
ΜΟΟ-9470 11/10Ο χρήστης D1FF έγραψε:
Όντως οι Γάλλοι έχουν ξεφύγει
Σάν σύστημα μου αρέσει πολύ το Βρετανικό
Βέβαια άλλα τα μεγέθη κλπ , αφού μπορούμε και κάνουμε το υποτυπώδες spotting τη σήμερον εμείς (με τις πωλήσεις που έχουμε) καλά είμαστε
Άντε και με δικό μας forum κάποια στιγμήΤο βρετανικό είναι πολύπλοκο, αντί για νούμερα προχωρούν τα γράμματα και τα νούμερα δείχνουν έτος ταξινόμησης
πχ το 10 δείχνει 2010 α'εξάμηνο και το 60 β'εξάμηνο... Τόσο ανάποδο σύστημα-σπαζοκεφαλιά μόνο οι Βρετανοί θα
επινοούσαν. Πάντως παρόλο που μου άρεσε το παλιό γαλλικό σύστημα, για την Ελλάδα θα πρότεινα το σύστημα που
έχει τώρα η Ισπανία με ενιαία αριθμοδότηση σε όλη τη χώρα και χωρίς γεωγραφική ένδειξη προέλευσης. Το
ενιαίο του πράγματος θα απλοποιούσε τις παρατηρήσεις μας και θα καθιστούσε ευκολότερη την πρόβλεψη, το πιο
σημαντικό όμως είναι η έλλειψη γεωγραφικής ένδειξης για να εκλείψουν τα φαινόμενα ειδικής μεταχείρισης από μεριάς
τροχαίας/δημοτικής αστυνομίας ανάλογα με την πινακίδα που δείχνει προέλευση, εντοπιότητα κλπ. Το έχουμε
ξανασυζητήσει στο παρελθόν βέβαια και ξέρω πως υπάρχει αντίλογος (ο γραίος ας πούμε διαφωνεί κάθετα...).Για το δικό μας φόρουμ το έχω σκεφτεί και συζητήσει με κάποιους εδώ μέσα αλλά θέλει πολύ χρόνο να φτιαχτεί και
να συντηρηθεί και εγώ δε τον διαθέτω, ούτε μπορώ να απαιτήσω από άλλους να τον διαθέσουν μαζί με την απαραίτητη
υπομονή και επιμονή στη λεπτομέρεια. Οπότε προς το παρόν ας αρκεστούμε στη φιλοξενία του 4tforum, άλλωστε δεν
είναι και λίγα όσα έχουν γίνει ως τώρα.@mjr: όντως καλός ο απολογισμός, γι'αυτό και δε χρειάζεται να δίνω στοιχεία για την Ηλεία... Αν μάλιστα
καταφέρετε να μάθετε (από μέσα) τι θα ακολουθήσει μετά το ΡΑΟ-8500 στην Αμαλιάδα θα σας πω πολλά μπράβο!Πριν λιγο νομιζω οτι ειδα ΚΟΜ 5388 σε 3αρα αλλα δεν ειμαι και σιγουρος!
Παντως ikarus απο περυσι εχουν πεσει πολυ οι ρυθμοι (βεβαια εδω πανω περυσι ειχαν δωθει και αρκετα νουμερα στα λεωφορεια του ΚΤΕΛ Ροδοπης) Περυσι ημασταν τετοια περιοδο στο 39** και τωρα ακομα στο 53**...Καλά μην υπερβάλλουμε... Ούτε 50 λεωφορεία δεν αγόρασε το ΚΤΕΛ, δεν είναι αυτά που έκαναν τη διαφορά. Οι
ρυθμοί της Κομοτηνής είναι πεσμένοι όπως παντού, η εντύπωσή μου όμως είναι πως η Ξάνθη έχει αναλογικά μεγαλύτερη
πτώση....Αν δίνονται το πολύ 400 νούμερα τον μήνα, το ΥΝΤ θα δοθεί κατά Ιανουάριο ή Φεβρουάριο?...
Μπααα... ο μέσος όρος είναι κάτω από 350 αλλά ακόμα και 400 να υπολογίσεις ή 500, το ΥΝΤ δε μπορεί να φανεί πριν το
Μάιο. Εκτός αν αλλάξει κάτι και αυξηθούν οι ρυθμοί που δεν το βλέπω. Το 2011 θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά. -
Εγώ πάντως είμαι πρόθυμος να βοηθήσω σε κάποιο νέο φόρουμ. Πιστεύω θα ήταν κάτι πολύ καλό . Συμφωνώ για τους συνδυασμούς, πλέον ξέρουμε τα πάντα απ' τους σημερινούς, να είσαι καλά φίλε και εύχομαι να συνεχίσεις την πολύ καλή δουλειά
-
ΕΕΡ-3671 σε μαύρο Kia.
-
Ακούστε και το κουφό (θα μάθω περισσότερα και θα σας πω): έμαθα γειτόνισσα που ήρθε πρόσφατα στην γειτονιά ασχολείται με τις πινακίδες και από που προέρχονται!!! τι άλλο θα ακούσουμε... αν μάθω ότι ασχολείται κάπως παραπάνω θα την μυήσω στο φόρουμ
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Ακούστε και το κουφό (θα μάθω περισσότερα και θα σας πω): έμαθα γειτόνισσα που ήρθε πρόσφατα στην γειτονιά ασχολείται με τις πινακίδες και από που προέρχονται!!! τι άλλο θα ακούσουμε... αν μάθω ότι ασχολείται κάπως παραπάνω θα την μυήσω στο φόρουμΤο Βρετανικό όντως είναι πολύπλοκο , γι΄ αυτό μου κίνησε και την περιέργεια
Μέσα σε δύο νούμερα όμως κρύβει μια μεγάλη ευκολία για κάποιους που δεν ασχολούνται με το spotting όπως εμείς :
Το ποιο εξάμηνο ταξινομήθηκε ένα αυτοκίνητο
Έτσι ο καθένας εύκολα μπορεί να ξέρει το πότε κυκλοφόρησε ένα αυτοκίνητο! -
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Ακούστε και το κουφό (θα μάθω περισσότερα και θα σας πω): έμαθα γειτόνισσα που ήρθε πρόσφατα στην γειτονιά ασχολείται με τις πινακίδες και από που προέρχονται!!! τι άλλο θα ακούσουμε... αν μάθω ότι ασχολείται κάπως παραπάνω θα την μυήσω στο φόρουμΚαι μια συμμαθητρια μου στα Αγγλικα ασχολειται με πινακιδες!!! Θα προσπαθησω να την ψησω να μπει και δω...
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
ΑΗΜ-6640 στο δρόμο, κατά τα άλλαΗΗΥ 11 1/12 (ΗΗΥ 1 25/11)...
και μετά από αυτό νομίζω πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συνδυασμός ή κλάδος σε αυτοκίνητα και δίκυκλα που να μην
ξέρουμε, τι λέτε;ΕΕΕ-3807 10/11
ΜΟΟ-9470 11/10Όντως οι Γάλλοι έχουν ξεφύγει
Σάν σύστημα μου αρέσει πολύ το Βρετανικό
Βέβαια άλλα τα μεγέθη κλπ , αφού μπορούμε και κάνουμε το υποτυπώδες spotting τη σήμερον εμείς (με τις πωλήσεις που έχουμε) καλά είμαστε
Άντε και με δικό μας forum κάποια στιγμήΤο βρετανικό είναι πολύπλοκο, αντί για νούμερα προχωρούν τα γράμματα και τα νούμερα δείχνουν έτος ταξινόμησης
πχ το 10 δείχνει 2010 α'εξάμηνο και το 60 β'εξάμηνο... Τόσο ανάποδο σύστημα-σπαζοκεφαλιά μόνο οι Βρετανοί θα
επινοούσαν. Πάντως παρόλο που μου άρεσε το παλιό γαλλικό σύστημα, για την Ελλάδα θα πρότεινα το σύστημα που
έχει τώρα η Ισπανία με ενιαία αριθμοδότηση σε όλη τη χώρα και χωρίς γεωγραφική ένδειξη προέλευσης. Το
ενιαίο του πράγματος θα απλοποιούσε τις παρατηρήσεις μας και θα καθιστούσε ευκολότερη την πρόβλεψη, το πιο
σημαντικό όμως είναι η έλλειψη γεωγραφικής ένδειξης για να εκλείψουν τα φαινόμενα ειδικής μεταχείρισης από μεριάς
τροχαίας/δημοτικής αστυνομίας ανάλογα με την πινακίδα που δείχνει προέλευση, εντοπιότητα κλπ. Το έχουμε
ξανασυζητήσει στο παρελθόν βέβαια και ξέρω πως υπάρχει αντίλογος (ο γραίος ας πούμε διαφωνεί κάθετα...).Για το δικό μας φόρουμ το έχω σκεφτεί και συζητήσει με κάποιους εδώ μέσα αλλά θέλει πολύ χρόνο να φτιαχτεί και
να συντηρηθεί και εγώ δε τον διαθέτω, ούτε μπορώ να απαιτήσω από άλλους να τον διαθέσουν μαζί με την απαραίτητη
υπομονή και επιμονή στη λεπτομέρεια. Οπότε προς το παρόν ας αρκεστούμε στη φιλοξενία του 4tforum, άλλωστε δεν
είναι και λίγα όσα έχουν γίνει ως τώρα.Μάλλον δεν συμφωνώ με ένα σύστημα αριθμοδότησης σε πανελλαδικό επίπεδο, θα είχε λιγότερο σασπένς. Σκέψου το υπάρχον σύστημα χωρίς ανακατανομές, χωρίς πολλούς κλάδους, επτά κλάδοι σε ένα νομό (Κυκλάδες)πρέπει να είναι παγκόσμιο ρεκορ, χωρίς πισογυρίσματα, δεν θα ήταν καλύτερο; Βέβαια το επιχείρημα περί άνισης αντιμετώπισης αναλόγως της προελεύσεως της πινακίδας είναι σωστό, ένα πρόβλημα το οποίο νομίζω ότι δεν είναι τόσο έντονο πλέον όπως παλαιότερα. Δεν ξέρω εάν έχεις σκεφτεί το Ιταλικό σύστημα το τωρινό και το πρό του 1994. Εμένα μου άρεσε το παλιό.Απλό και κατανοητό σύστημα σε επίπεδο νομού. Υπάρχει site σχετικό http://www.targheitaliane.com .Και το παλιό Γαλλικό, θα συμφωνήσω μαζί σου, είναι ενδιαφέρον.
Πιθανολογώ όμως ότι το νέο σύστημα αριθμοδότησης, όποτε κάνει την εμφάνισή του, θα είναι προσαρμοσμένο στα νέα διοικητικά δεδομένα της χώρας, αριθμοδότηση σε επίπεδο περιφέρειας πλέον και όχι νομού.Ίδωμεν...
Συμφωνώ απόλυτα ότι το στήσιμο και η συντήρηση δικού μας φόρουμ είναι μάλλον δύσκολα πράγματα. -
Επιτέλους, μετά απο ημέρες και κάτι να γράψουμε...
ΡΟΤ-9200 σε λευκό τζίπ (ίσως και ελαφρώς εκτός σειράς, θα δείξει)
-
Kαλησπέρα,
ΡΥΖ-647 σημερινή θέαση. -
@thaliarque: Στις μηχανές πότε υπολογίζεται πάνω κάτω να εξαντληθούν τα νούμερα? τώρα με την πτώση των ρυθμών όντως θα αργήσσυν, αλλά λες πριν αλλάξουν αριθμοδότηση, εκεί που έχουν εξαντληθεί να παίρνουν από αλλού νούμερα μέχρι να φύγουν όλοι οι συνδυασμοί? ο Πειραιάς λογικά τα πήρε όλα τα νούμερα που είναι να δώσει συνολικά απ' ότι είδα ε? τεσπα, πολύ καλές και οι ταξινομήσεις, σιγά σιγά λύνεται και το κουβάρι των παλιών κόκκινων δίνοντας και τις τελευταίες σιγά σιγά παλιές κόκκινες.
-
XNI 6006 BMW σειρα 1 (υποθετω εκτος σειρας)
-
Ο χρήστης pgk έγραψε:
XNI 6006 BMW σειρα 1 (υποθετω εκτος σειρας) -
προταση...
στην Αθηνα (αντε και Θεσσαλονικη) να υπαρχει 'εργοστασιο' παραγωγης.. τσιγκου, και να στελνονται υπηρεσιακως ανα νομό συμφωνα με τις εκαστοτε αναγκες. το να υπαρχει αποθεμα σε ορισμενες περιοχες για ακομα 2 χρονια και αλλες να δανειζονται, μου φαινεται καπως...
ειδικοτερα στην Αθηνα εχει γινει πλεον μπαχαλο με 4-5 κατανομες.
καταργηση επαγγελματικων κλαδων. κατευθειαν οτι ζητηθει..
thanks. -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Η κρίση που περνάμε σε συνδυασμό
με την πτώση των ρυθμών, άρα και την απομάκρυνση του ενδεχομένου εξάντλησης των αποθεμάτων θα οδηγήσουν μάλλον
στην καθυστέρηση εμφάνισης τόσο νέου συστήματος αριθμοδότησης, όσο βέβαια και νέας παρτίδας πινακίδων.H αλήθεια και εμένα με είχε απασχολήσει κάποια στιγμή το θέμα αφου νομοτελειακά, μέ ή χωρίς ανακατανομές, οι διαθέσιμοι συνδυασμοί για τις μηχανές θα εξαντληθούν.
Σκεπτόμενος λοιπόν πώς θα μπορούσαν να αντικατασταθούν, το πιο λογικό μου φάνηκε η προσθήκη ενός ακόμη γράμματος. Το σημερινό δλδ ΓΓΓ-ΨΨΨ (πχ ΑΑΑ-123) να μετατραπεί σε ΓΓ-ΨΨΨ-ΓΓ (ΑΑ-123-ΑΑ ή Α-123-ΑΑΑ). Επίσης, μία άλλη ιδέα ώστε να εξαντληθεί το σημερινό ακόμη και για τα αυτοκίνητα (ώστε να ξεκινήσει το νέο ταυτόχρονα για όλα) είναι να αρχίσουν να δίνονται κλάδοι αυτοκινήτων σε μηχανές. Δλδ, υποθετικά, απο το ΑΑΑ-1000/9999 κάποιες χιλιάδες να παραχωρούνται στα δίκυκλα.
Αυτάααα
ΥΓ
Δεν γνωρίζω αν το έχετε ξανασυζητήσει το θέμα παλαιότερα στο φόρουμ. Σε τέτοια περίπτωση, συγγνώμη. -
Σημερινές θεάσεις:
ΡΟΤ-9178 και ΡΥΖ-657, το 9200 μάλλον ήταν εκτός σειράς, σε 2-3 μέρες θα καταλάβω σίγουρα. -
Φρεσκότατο ΧΑΙ 7541 ή 47 (τις κρατούσε κάποιος στο χέρι)
Πινακίδες κυκλοφορίας 2010