-
Στην προκειμένη περίπτωση τίποτα δεν θα κάνεις και κακώς διαμαρτύρεσαι! Μόνος σου είπες ότι το φορτηγάκι έχει κολλημένα τέλη του '11 άρα ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να καταλαμβάνει νόμιμη θέση πάρκινγκ στο δρόμο-ακόμα κι αν αυτή είναι μπροστά στο σπίτι σου και σου την δίνει κι ας μην έχει πινακίδες.
sent from my E10i using Tapatalk while doing 230km/hr -
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Στην προκειμένη περίπτωση τίποτα δεν θα κάνεις και κακώς διαμαρτύρεσαι! Μόνος σου είπες ότι το φορτηγάκι έχει κολλημένα τέλη του '11 άρα ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να καταλαμβάνει νόμιμη θέση πάρκινγκ στο δρόμο-ακόμα κι αν αυτή είναι μπροστά στο σπίτι σου και σου την δίνει κι ας μην έχει πινακίδες.
sent from my E10i using Tapatalk while doing 230km/hrΤο έχουμε αναλύσει πολλάκις σε προηγούμενες σελίδες. Έχω παραθέσει το νόμο που αναφέρεται στις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού αυτοκινήτου ως εγκαταλελειμένο και στα βήματα που πρέπει να λάβουν χώρα για να απομακρυνθεί από δημόσιο χώρο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αναφορά στην ύπαρξη ή μη τελών κυκλοφορίας. Αν δεν υπάρχει πρόσφατη αναθεώρηση του νόμου (που να μου έχει δαιφύγει), καλό θα είναι να μη λέμε ότι θέλουμε. Από την άλλη, ΥΠΑΡΧΕΙ αναφορά στην ύπαρξη ή μη πινακίδων, αλλά μόνο για να προσθέσει ένα βήμα στη διαδικασία απομάκρυνσης του αυτοκινήτου. Και πάλι η ύπαρξη των πινακίδων ΔΕΝ είναι αποτρεπτική της απομάκρυνσης του αυτοκινήτου . & -
-
Δηλαδη οποιοδηποτε αμαξι δεν κινειται για καποιο καιρο, επειδη πχ μπορει ο ιδιοκτητης να λειπει, αυτοματως θεωρειται εγκαταλελειμενο κι ας πληρει τις νομιμες προυποθεσεις για να βρισκεται εκει? Δεν ειρωνευομαι ουτε και ξερω και γι αυτο ρωταω, μετα απο ποσο καιρο ακινησιας δλδ θα ερθει ο δημος στο δικο μου πχ νομιμο αυτοκινητο που εχει πινακιδες και σημα και θα μου το παρει θεωρωντας το εγκαταλελειμενο επειδη ενας δυσκοιλιος γειτονας πιστευει οτι ο χωρος μπροστα στο σπιτι του του ανηκει?
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Δηλαδη οποιοδηποτε αμαξι δεν κινειται για καποιο καιρο, επειδη πχ μπορει ο ιδιοκτητης να λειπει, αυτοματως θεωρειται εγκαταλελειμενο κι ας πληρει τις νομιμες προυποθεσεις για να βρισκεται εκει? Δεν ειρωνευομαι ουτε και ξερω και γι αυτο ρωταω, μετα απο ποσο καιρο ακινησιας δλδ θα ερθει ο δημος στο δικο μου πχ νομιμο αυτοκινητο που εχει πινακιδες και σημα και θα μου το παρει θεωρωντας το εγκαταλελειμενο επειδη ενας δυσκοιλιος γειτονας πιστευει οτι ο χωρος μπροστα στο σπιτι του του ανηκει?Μα ακριβώς εκεί είναι το θέμα: ότι ένα ακινητοποιημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα ΔΕΝ πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις για να βρίσκεται εκεί. Δυστυχώς, πήζω στη δουλειά και δεν μπορώ να ψάξω τώρα που είχα αναφέρει τις προϋποθέσεις. Με μια αναζήτηση για το username μου στο παρόν θέμα πιστεύω θα το βρεις
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δηλαδη οποιοδηποτε αμαξι δεν κινειται για καποιο καιρο, επειδη πχ μπορει ο ιδιοκτητης να λειπει, αυτοματως θεωρειται εγκαταλελειμενο κι ας πληρει τις νομιμες προυποθεσεις για να βρισκεται εκει? Δεν ειρωνευομαι ουτε και ξερω και γι αυτο ρωταω, μετα απο ποσο καιρο ακινησιας δλδ θα ερθει ο δημος στο δικο μου πχ νομιμο αυτοκινητο που εχει πινακιδες και σημα και θα μου το παρει θεωρωντας το εγκαταλελειμενο επειδη ενας δυσκοιλιος γειτονας πιστευει οτι ο χωρος μπροστα στο σπιτι του του ανηκει?
Μα ακριβώς εκεί είναι το θέμα: ότι ένα ακινητοποιημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα ΔΕΝ πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις για να βρίσκεται εκεί. Δυστυχώς, πήζω στη δουλειά και δεν μπορώ να ψάξω τώρα που είχα αναφέρει τις προϋποθέσεις. Με μια αναζήτηση για το username μου στο παρόν θέμα πιστεύω θα το βρεις
μαλλον θα ηταν προτιμοτερο να αναφερθουν ποιες ΕΙΝΑΙ οι νομιμες προυποθεσεις για σταθμευση (οσον αφορα το χρονικο περιθωριο). seriously..
-
@zx lover, edmond: Ο φίλος lokatzis έχει απόλυτο δίκιο. Το έχουμε συζητήσει παλιότερα.
Ρίξτε μια ματιά εδώ:
viewtopic.php?f=5&t=31808&start=150#p2092690ΠΔ 116/2004 ΦΕΚ 81/Α/5.3.2004
http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/a81_2004.1118398153847.pdf -
Ο χρήστης lokatzis στις 08 Φεβ 2011 00 έγραψε:
Σήμερα είναι βραδιά καθαριότητας για το δήμο Αθηναίων. Από την Ευελπίδων είδα σε διάστημα μιας ώρας να περνούν τρεις γερανοί φορτωμένοι με εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Τελικά, περνώντας από την υπόγεια (κάτω από το πεδίο του Άρεως) διαπίστωσα ότι υπήρχε παρκαρισμένη νταλίκα φορτωμένη με τέσσερα εγκαταλελειμμένα κι εκείνη τη στιγμή γερανός ξεφόρτωνε για να φορτωθεί στην νταλίκα το πέμπτο.Σήμερα το βράδυ στο ίδιο σημείο νταλίκα φορτωμένη με εγκαταλελειμμένα.
-
την εγκατέλειψαν μαζί με τα φορτωμένα;
-
Εγκαταλελειμένο Toyota Corolla 4d στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα μετά τα δηλιστήρια σε ένα σημείο που έχει δύο λωρίδες ο δρόμος. Κοντά στο Σκαραμαγκά άλλα κοντά στην Αθήνα. Είναι σκουριασμένο και σπασμενο με αριθμό κυκλοφορίας (πινακίδες απάνω). Είναι πάνω στο χώμα άλλα κοντά στο δρόμο. Δεν είναι πάνω από 13 χρόνων όχημα και είναι σίγουρα παρατημένο γιατί περνάω σύχνα από κει και είναι συνέχεια εκεί. Ας ιδοποιήσει κάποιος...
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Εγκαταλελειμένο Toyota Corolla 4d στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα μετά τα δηλιστήρια σε ένα σημείο που έχει δύο λωρίδες ο δρόμος. Κοντά στο Σκαραμαγκά άλλα κοντά στην Αθήνα. Είναι σκουριασμένο και σπασμενο με αριθμό κυκλοφορίας (πινακίδες απάνω). Είναι πάνω στο χώμα άλλα κοντά στο δρόμο. Δεν είναι πάνω από 13 χρόνων όχημα και είναι σίγουρα παρατημένο γιατί περνάω σύχνα από κει και είναι συνέχεια εκεί. Ας ιδοποιήσει κάποιος...Ας ειδοποιησεις εσυ που το ειδες.
-
Εγκαταλελειμμένα Οχήματα
Εγκαταλελειμμένα Οχήματα
Απευθυνθείτε:•Γραφείο Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων: 210 3470763
•Γραμμή Καθαριότητας & Ανακύκλωσης: 1960Ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, αλλά και για την αποσυμφόρηση του προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης αποτελεί η απομάκρυνση των παλαιών οχημάτων.
Η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας (βάση του Π.Δ. 116/2004) έχει ως εξής:
•Ενημερώνεται το Γραφείο Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων από τα Τμήματα Αποκομιδής ή Οδοκαθαρισμού, από τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τους δημότες.
•Κατόπιν, υπάλληλοι του Δήμου, έπειτα από επόπτευση, καταγράφουν το όχημα και τοποθετείται σε αυτό αυτοκόλλητη ειδοποίηση απομάκρυνσης.
•Το όχημα, εφ' όσον δεν φέρει πινακίδες απομακρύνεται μετά την πάροδο 45 ημερών, ενώ όταν φέρει πινακίδες αλλά δεν έχει επικολλημένο το σήμα τελών κυκλοφορίας απομακρύνεται μετά την πάροδο 90 ημερών.Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που περισυλλέγονται από το Δήμο Αθηναίων, οδηγούνται προς ανακύκλωση.
Πληροφοριες για εγκαταλελειμμενα οχηματα στον Δημο Αθηναιων...
-
Εγκατελελειμενα ή εγκατελειμενα;
Ποια η διαφορα;;(συγγνωμη για το οφφ τοπικ...)
-
Αν θυμάμαι καλά τα αρχαία από το σχολείο, είναι είτε 'εγκαταλειμμένα' είτε 'εγκαταλελειμμένα'. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε παθητική μετοχή παρακειμένου, με τη διαφορά ότι στη 2η περίπτωση έχουμε και αναδιπλασιασμό, δηλαδή επανάληψη του πρώτου γράμματος του ρήματος (στα σύνθετα ρήματα, αύξηση & αναδιπλασιασμός εφαρμόζονται στο συνθετικό ρήμα κι όχι στις προθέσεις!) ακολουθούμενο από ένα 'ε' (σε ειδικές περιπτώσεις - λέξη που ξεκινά είτε από 2-3 σύμφωνα είτε από φωνήεν - ο αναδιπλασιασμός αντικαθίσταται από αύξηση). Ο αναδιπλασιασμός είναι χαρακτηριστικό και του υπερσυντέλικου. Η πρώτη μορφή είναι της δημοτικής, η δεύτερη της αρχαίας. Στην καθαρεύουσα δεν ξέρω ποια μορφή ήταν η ορθή.
Υ.Γ.: Ας με συγχωρήσουν οι τριτοδεσμίτες για τυχόν λάθη
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά τα αρχαία από το σχολείο, είναι είτε 'εγκαταλειμμένα' είτε 'εγκαταλελειμμένα'. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε παθητική μετοχή παρακειμένου, με τη διαφορά ότι στη 2η περίπτωση έχουμε και αναδιπλασιασμό, δηλαδή επανάληψη του πρώτου γράμματος του ρήματος (στα σύνθετα ρήματα, αύξηση & αναδιπλασιασμός εφαρμόζονται στο συνθετικό ρήμα κι όχι στις προθέσεις!) ακολουθούμενο από ένα 'ε' (σε ειδικές περιπτώσεις - λέξη που ξεκινά είτε από 2-3 σύμφωνα είτε από φωνήεν - ο αναδιπλασιασμός αντικαθίσταται από αύξηση). Ο αναδιπλασιασμός είναι χαρακτηριστικό και του υπερσυντέλικου. Η πρώτη μορφή είναι της δημοτικής, η δεύτερη της αρχαίας. Στην καθαρεύουσα δεν ξέρω ποια μορφή ήταν η ορθή.Υ.Γ.: Ας με συγχωρήσουν οι τριτοδεσμίτες για τυχόν λάθη
για κατι τετοια προτιμησα την 4η δεσμη!!!
-
καλά τα λέει ο λοκ
εγκατελειμμένα στα νέα, εγκαταλελειμμένα στα αρχαία κ λογικά στην καθαρεύουσα.
Όχι ότι ο αναδιπλασιασμός είναι λάθος στα νέα, αλλα΄γίνεσαι άδωνις .Όμως άλλο τριμμένος, άλλο τετριμμένος, κ υπάρχουν ακόμα κάνα δύο παραδείγματα.
Γενικά αυτά είναι θέμα επιλογής κ συνοχής στο λόγο. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Όχι ότι ο αναδιπλασιασμός είναι λάθος στα νέα, αλλα΄γίνεσαι άδωνις .Έχει και τα θετικά του αυτό, δεν λέω...
Όμως άλλο τριμμένος, άλλο τετριμμένος, κ υπάρχουν ακόμα κάνα δύο παραδείγματα.
Πράγματι, το πρώτο παραπέμπει συνειρμικά σε κεφαλοτύρι...
-
Τους τελευταίους δύο μήνες έχω παρατηρήσει μια έξαρση στα ακινητοποιημένα σε πολλές περιοχές.
Αυτοκίνητα δεκαετίας τουλάχιστον παρατημένα γεμάτα σκόνη και χώμα από κάτω, αλλά με πινακίδες και σήμα. Κάτι μου λέει ότι από τον επόμενο χρόνο δε θα έχουν ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Δυστυχώς πιάνουν πολύτιμες θέσεις -
εγω δεν ειμαι αθηναιος αλλα ερχομε πολυ συχνα αθηνα.οοσο και να δυσκολευομαι να βρω παρκιν ποτε δεν θα ρουφιανευα να μαζεψουν την περιουσια του αλλου!!!τα ιδια μπορει να συμβουν σε ολους μας να μην εχουμε χρημα και να καταθεσουμε πινακιδες,πρεπει να μας το παρουν δηλαδη?
-
κι εγω παλια εβλεπα μια SL600 μονιμα στο Μαρουσι. Τωρα ειναι ακομα εκει αλλα πλεον δεν εχει πινακιδες...
-
Χωρις να συμφωνω απολυτα σκεψου ομως οτι ο αλλος εχει την περιουσια του παρανομα και καταχρηστικα στον δρομο που εσυ κι εγω πληρωνουμε για να κανουμε χρηση καθως και τον εκνευρισμο ενος ανθρωπου που γυριζει βραδυ απο την δουλεια και μπορει να κανει 15-20 λεπτα να παρκαρει και να υπαρχουν 6-7 θεσεις πιασμενες απο σαπακια ή απο μη πινακιδωμενα αυτοκινητα που μενουν εκει μονιμα να σκουριαζουν...
Ε, εχει τα δικια του να παιρνει αναποδες και ο αλλος!
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες