-
-
Το παρατημενο της γειτονιας μου το χασαμε
Ο ιδιοκτητης του πιθανως το πουλησε καπου αντι να το βλεπει να ρημαζει,λογικη επιλογη. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Στις 16 Ιανουαριου ειχα γραψει το παρακατω:Σε κοντινο δρομο του σπιτιου μου καποιος παρκαρισε μια Αλφα 146 πριν καποιους μηνες.Το αυτοκινητο με τις πευκοβελονες και τις κουτσουλιες εχει γινει σαν κοτετσι
Αλλα ελα που στο δρομο αυτον γινεται λαικη καθε βδομαδα;Πιασαν λοιπον οι μαγκες μιας και εμποδιζε και το κουβαλησαν ακριβως στη γωνια δημιουργωντας ετσι προβλημα ορατοτητος
Δεν ξερω πως ενεφανισθη περιπολικο,περιεργασθη το αντικειμενο (ναι εχει και πινακιδες,νομιμες οπως τις ειδα) και απηλθε.
Το αυτοκινητο δεν ξερω πως επανηλθε στη προτερα του θεση και εχθες που ειχαμε λαικη μετεφερθη ξανα ΕΠΑΝΩ στο πεζοδρομιο τωρα πια οπου και παραμενει.Η Αλφα εξακολουθει να μας κανει παρεα,με τα κολημενα χαρτακια της, με τα σκασμενα λαστιχα και τις απειρες πευκοβελονες να παιζουν αψογα το ρολο της παραλλαγης.
εαν καποιος αρχισει και σπαει κανα τζαμακι που και που και με τις βροχουλες αρχιζει και σαπιζει το σαλονακι, στο τελος θα το παρει και κανας γυφτος απο αυτους που κυκλοφορουν με φορτηγα και βιντσι στο πισω μερος.
-
Εφυγαν 2 και ηρθε ενα Honda Civic παλιο χωρις πινακιδες και τελη κυκλοφοριας. Αυριο ενα τηλεφωνακι στον Δημο
-
Αν και δε θα αναφερθώ σε δρόμο, το κλειστό πάρκινγκ κοντά στη δουλειά μου έχει γεμίσει με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες. Από δεκαετίας μέχρι καινούρια παραμένουν παρατημένα-άπλυτα.
-
Ο χρήστης ambient έγραψε:
Αν και δε θα αναφερθώ σε δρόμο, το κλειστό πάρκινγκ κοντά στη δουλειά μου έχει γεμίσει με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες. Από δεκαετίας μέχρι καινούρια παραμένουν παρατημένα-άπλυτα.Ασχημο πραγμα να 'νομιζεις' οτι εχεις λεφτα και λιγο αργοτερα να διαπιστωνεις το λαθος σου!
-
-
Εδω και κανα 6 μηνο ακριβως απο κατω εχει παρατηθει ενα Huyndai Coupe. Ο ιδιοκτητης του στην αρχη το ειχε παρατησει σκεπασμενο υστερα απο λιγο καιρο καποιος εβγαλε την κουκουλα και το ρημαδι απο κατω εχει πινακιδες κανονικα. Ειναι λιγο καγκουρικο γτ εχει τα κλασσικα αυτοκολλητα στο πλαι λ.χ SPARCO και λοιπες αηδιες εχει σκασμενο πισω λαστιχο αλλα φερει πινακιδες με απληρωτα τελη και δεν μπορει να κανει τπτ ο Δημος θα πεταξω μολοτωφ
-
Φυσικά και μπορεί. Δεν έχεις δικαίωμα να ακουμπάς αυτοκίνητο για όσο θέλεις. Αν διαβάσεις και τη φωτό με το αυτοκόλλητο πιο πριν αναφέρεται η περίπτωση αυτή. Το αν έχει πινακίδες και τέλη δεν έχει σχέση. Έχεις δικαίωμα να κινείς το αυτοκίνητο και να το παρκάρεις όχι να το έχεις ακίνητο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φυσικά και μπορεί. Δεν έχεις δικαίωμα να ακουμπάς αυτοκίνητο για όσο θέλεις. Αν διαβάσεις και τη φωτό με το αυτοκόλλητο πιο πριν αναφέρεται η περίπτωση αυτή. Το αν έχει πινακίδες και τέλη δεν έχει σχέση. Έχεις δικαίωμα να κινείς το αυτοκίνητο και να το παρκάρεις όχι να το έχεις ακίνητο.Αυτος ομως εδω και 6 μηνες ακινητο το εχει ακριβως απο κατω δεν μπορω να το βγαλω φωτο τωρα απο το μπαλκονι γιατι το καλυπτει η νεραντζια.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φυσικά και μπορεί. Δεν έχεις δικαίωμα να ακουμπάς αυτοκίνητο για όσο θέλεις. Αν διαβάσεις και τη φωτό με το αυτοκόλλητο πιο πριν αναφέρεται η περίπτωση αυτή. Το αν έχει πινακίδες και τέλη δεν έχει σχέση. Έχεις δικαίωμα να κινείς το αυτοκίνητο και να το παρκάρεις όχι να το έχεις ακίνητο.+10000000000000000000000000000000000
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φυσικά και μπορεί. Δεν έχεις δικαίωμα να ακουμπάς αυτοκίνητο για όσο θέλεις. Αν διαβάσεις και τη φωτό με το αυτοκόλλητο πιο πριν αναφέρεται η περίπτωση αυτή. Το αν έχει πινακίδες και τέλη δεν έχει σχέση. Έχεις δικαίωμα να κινείς το αυτοκίνητο και να το παρκάρεις όχι να το έχεις ακίνητο.τον δημο-κρατος, τον ενδιαφερουν τα τελη κυκλοφοριας. εαν δεν υπαρχουν και παρατηρηθει ακινησια τοτε ερχονται και κολλανε το αυτοκολλητο και οτι ηθελε προκυψει... κατα τ'αλλα μπορει να ειναι σταθμευμενο(εχοντας ολα πληρωμενα), οσο θελει απεριοριστα σε ενα συγκεκριμενο σημειο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχεις δικαίωμα να κινείς το αυτοκίνητο και να το παρκάρεις όχι να το έχεις ακίνητο.Ορίζει ο νόμος το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορεί να είναι ακίνητο ένα όχημα το οποίο έχει πληρώσει τέλη, εφορίες πινακίδες κτέο κλπ κανονικά? Αν δεν κάνω λάθος όχι.
Η μόνη παράβαση που διακρίνω εγώ είναι το σκασμένο λάστιχο, μόνο για αυτό μπορεί να τον γράψει (για το ότι το όχημα είναι επικύνδηνο για κυκλοφορία δηλαδή).
-
εφοσον δεν υπαρχουν πληρωμενα τελη, μπορει αυτοματα να γινει καταγγελια για 'μαζεμα' ακομα και αν υπαρχουν κανονικα πινακιδες, ασφαλεια και τα σχετικα. ελλειψη τελων σημαινει και ελλειψη 'δικαιωματος' χρησης του δρομου.
-
Λοιπόν, ο δήμος έχει διακαίωμα να μαζέψει (βασικά υποχρεούται) αυτοκίνητα:
- Δεν έχουν ούτε πινακίδες, ούτε τέλη (κοινώς παρατημένα).
- Αυτοκίνητα που έχουν πινακίδες, αλλά δεν έχουν πληρωμένα τέλη.
- Αυτοκίνητα έχουν και πινακίδες και τέλη, αλλά έχουν παρατηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (γύρω στους 3 μήνες αν θυμάμαι καλά) στην ίδια θέση, με τη λογική ότι αποτελεί εστία μόλυνσης, και ότι απαγορεύεται η κατάληψη οδοστρώματος. Μπορείς να παρκάρεις κάπου και όχι να το κάνεις μόνιμο πάρκινγκ.
Αλλά ο δήμος πρέπει να κολήσει το αυτοκόλητο στο όχημα, και μετά από 45 μέρες (τόσο ήταν όταν το έψαχνα) να πάει με τον γερανό να το μαζέψει. Αν όμως έχει μετακινηθεί το αυτοκίνητο έστω και κάποια μέτρα πρέπει να ξανακάνουν την διαδικασία από την αρχή, ακόμα και για αυτά που θεωρούνται 'παρατημένα'.
Το αυτοκόλητο που χε βάλει ο φίλος σε φωτό πιο πάνω είναι και το πιο σωστό που έχω δει ποτέ μου.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Λοιπόν, ο δήμος έχει διακαίωμα να μαζέψει (βασικά υποχρεούται) αυτοκίνητα:- Δεν έχουν ούτε πινακίδες, ούτε τέλη (κοινώς παρατημένα).
- Αυτοκίνητα έχουν και πινακίδες και τέλη, αλλά έχουν παρατηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (γύρω στους 3 μήνες αν θυμάμαι καλά) στην ίδια θέση, με τη λογική ότι αποτελεί εστία μόλυνσης, και ότι απαγορεύεται η κατάληψη οδοστρώματος. Μπορείς να παρκάρεις κάπου και όχι να το κάνεις μόνιμο πάρκινγκ.
Αλλά ο δήμος πρέπει να κολήσει το αυτοκόλητο στο όχημα, και μετά από 45 μέρες (τόσο ήταν όταν το έψαχνα) να πάει με τον γερανό να το μαζέψει. Αν όμως έχει μετακινηθεί το αυτοκίνητο έστω και κάποια μέτρα πρέπει να ξανακάνουν την διαδικασία από την αρχή, ακόμα και για αυτά που θεωρούνται 'παρατημένα'.
Το αυτοκόλητο που χε βάλει ο φίλος σε φωτό πιο πάνω είναι και το πιο σωστό που έχω δει ποτέ μου.
Το Χιουνται Κουπε που προανεφερα εχει 6 μηνες παρατημενο ακριβως απο κατω, με τελευταιο σηματακι στο παρμπριζ του 2008! Εχει ενα σκασμενο πισω λαστιχο και δεν το μετακινει κανεις! Φερει πινακιδες αλλα δεν εχει πληρωμενα τελη κυκλοφοριας. Ερχεται τηλεφωνακι στο δημο
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Λοιπόν, ο δήμος έχει διακαίωμα να μαζέψει (βασικά υποχρεούται) αυτοκίνητα:
- Δεν έχουν ούτε πινακίδες, ούτε τέλη (κοινώς παρατημένα).
Το Χιουνται Κουπε που προανεφερα εχει 6 μηνες παρατημενο ακριβως απο κατω, με τελευταιο σηματακι στο παρμπριζ του 2008! Εχει ενα σκασμενο πισω λαστιχο και δεν το μετακινει κανεις! Φερει πινακιδες αλλα δεν εχει πληρωμενα τελη κυκλοφοριας. Ερχεται τηλεφωνακι στο δημο
πες μου ότι είναι πρασινοπο, κυππαρισι να σαλταρω!
-
Δυστυχως nEK ειναι ασημι. Ασ επου ειναι απο τη τελευταια γενια Κουπε.
-
Α, οκ!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
πάνω σε παρατημένο (ερείπιο, σκασμένα λάστιχα) Golf Mk2, με πινακίδες μεν, αλλά με τελευταίο σήμα και ασφαλιστήριο από το 2007....ακόμα εκεί είναι. Έχουν περάσει ήδη >45 μέρες, το αυτοκόλλητο είναι από τις 11/5.
Συν τοις άλλοις, υπάρχει κι ένα Atos που είναι παρατημένο παραπάνω από 2 μήνες. Είναι πρόχειρα παρκαρισμένο (απέχει πάνω από 30-40cm από το πεζοδρόμιο). Τα λάστιχα του είναι όλα ξεφούσκωτα, στην αρχή δεν ήταν νομίζω. Έχει πινακίδες αλλά δεν έχει τέλη 2010.
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες