-
Ψηφιακή μετάβαση σημαίνει αυτόματα και μετάβαση στο 16:9 φορμά?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ψηφιακή μετάβαση σημαίνει αυτόματα και μετάβαση στο 16:9 φορμά?Οχι
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οχι
Κατάλαβα.....Ουζμπεκιστάν
Με τις πλασμα πως βλέπετε ρε παιδιά τηλεοπτκό σήμα,με τις μπάρες? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Οχι
Με τις πλασμα πως βλέπετε ρε παιδιά τηλεοπτκό σήμα,με τις μπάρες?Εχει επιλογη για το φορμα η τηλεοραση....
αλλα καναλια χρειαζονται αλλαγη αλλα οχι... αναλογα την ταινια και την εκπομπη..... αυτο κανω τουλαχιστον εγω που βλεπω ΝΟΒΑ..... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Οχι
Με τις πλασμα πως βλέπετε ρε παιδιά τηλεοπτκό σήμα,με τις μπάρες?Εχει επιλογη για το φορμα η τηλεοραση....
αλλα καναλια χρειαζονται αλλαγη αλλα οχι... αναλογα την ταινια και την εκπομπη..... αυτο κανω τουλαχιστον εγω που βλεπω ΝΟΒΑ.....Εχω μια crt samsung ακόμα.
Η γυναίκα πήρε μια grundig lcd 32' και στα πλαινά η εικόνα είναι τραβηγμένη,είναι θέμα τηλεόρασης ή προγράμματος 4:3?(γι αυτό και ρώτησα),καλά από ποιότητα εικόνας μιλάμε για ένα τρισάθλιο πράμα.
Tο ίδιο φαινόμενο είδα και σε μια επίσης τρισάθλια nordmende(ακόμα χειρότερη ποιότητα εικόνας). -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Η γυναίκα πήρε μια grundig lcd 32' και στα πλαινά η εικόνα είναι τραβηγμένη,είναι θέμα τηλεόρασης ή προγράμματος 4:3?(γι αυτό και ρώτησα),καλά από ποιότητα εικόνας μιλάμε για ένα τρισάθλιο πράμα.
Tο ίδιο φαινόμενο είδα και σε μια επίσης τρισάθλια nordmende(ακόμα χειρότερη ποιότητα εικόνας).είναι θέμα ότι 'αυτοί' εκπέμπουν εικόνα 4:3 και εσύ θες να το προβάλεις σε τηλεόραση 16:9
Γίνεται να κάνεις και τη δική σου προβολή 4:3 αλλά πρακτικά έτσι έχεις μικρότερη τηλεόραση και τσάμπα πήρες τον όγκο της μεγαλύτερης (αφού δεν αξιοποιήσεις όλη τη διαγώνιο ).Γενικά...ό,τι νά ναι.
Όλοι γυρίσανε σε 16:9, εμείς εδώ ακόμα επιμένουμε σε 4:3.
ΥΓ:ξέρω ότι θα ακουστεί κάπως, αλλά πλέον οι CRT με κουράζουν μετά από κάποια ώρα (πχ ταινία).
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Οχι
αλλα καναλια χρειαζονται αλλαγη αλλα οχι... αναλογα την ταινια και την εκπομπη..... αυτο κανω τουλαχιστον εγω που βλεπω ΝΟΒΑ.....Εχω μια crt samsung ακόμα.
Tο ίδιο φαινόμενο είδα και σε μια επίσης τρισάθλια nordmende(ακόμα χειρότερη ποιότητα εικόνας).Υποθετω οτι ειναι θεμα 4:3
Οι περισσοτερες LCD τηλεορασεις (αν οχι ολες) σου δινουν την δυνατοτητα να δεις σε 4:3 με μπαρες,ψαξτε τις ρυθμισεις.Eπισης με κακο σημα οι CRT υπερέχουν σαφέστατα. -
Εχω μια Hitachi 32 3 ετων... εχει επιλογη για 3:4, πανοραμικ, 16:9, σινεμα,.... αυτο που λες συμβαινει σε μια επιλογη απο αυτες..... νομιζω την πανοραμικ.... αν το αλλαξεις σαν ρυθμηση τοτε δεν θα σου παραμορφωνει τις ακρες..... αλλα δεν θα βλεπεις σωστα οταν το εχεις στο 16:9 και βλεπεις ας πουμε παλια ταινια των 60'ς Διαβασε το μανουαλ για τις επιλογες της ρυθμισης καδρου εικονας...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Εχω μια Hitachi 32 3 ετων... εχει επιλογη για 3:4, πανοραμικ, 16:9, σινεμα,.... αυτο που λες συμβαινει σε μια επιλογη απο αυτες..... νομιζω την πανοραμικ.... αν το αλλαξεις σαν ρυθμηση τοτε δεν θα σου παραμορφωνει τις ακρες..... αλλα δεν θα βλεπεις σωστα οταν το εχεις στο 16:9 και βλεπεις ας πουμε παλια ταινια των 60'ς Διαβασε το μανουαλ για τις επιλογες της ρυθμισης καδρου εικονας...Ευχαριστώ,θα το δω το βράδυ και θα ενημερώσω.
Είχα μπει λίγο στο μενού και είχε όντως τις επιλογές ρυθμίσεων που λες αλλά δεν έδωσα σημασία στο αν στρώνει η εικόνα ή όχι σε κάποια απ τις επιλογές που έχει. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οχι
Tο ίδιο φαινόμενο είδα και σε μια επίσης τρισάθλια nordmende(ακόμα χειρότερη ποιότητα εικόνας).Υποθετω οτι ειναι θεμα 4:3
Οι περισσοτερες LCD τηλεορασεις (αν οχι ολες)** σου δινουν την δυνατοτητα να δεις σε 4:3 με μπαρες**,ψαξτε τις ρυθμισεις.Θάνατος όμως για τις πλασμα,και ρωτάω γιατί εβαλα στο ματι μια panasonic
Eπισης με κακο σημα οι CRT υπερέχουν σαφέστατα.
Στο σήμα της ΝΕΤ το οποίο θεωρώ ότι είναι το πλέον κορυφαίο έχει μακράν χειρότερη εικόνα απ την crt.
Η δε nordmende είναι ακόμα ποιο χειρότερη απ την grundig. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το πιο απλό αντεπιχείρημα στο παραλήρημα περί MPEG4= DVB-T2 είναι οτι ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές των τηλεοράσεων με MPEG 4 αποκωδικοποιητή δεν τις διαφημίζουν ως DVB T2 compliant.BTW, μία διόρθωση στο παραπάνω.
Η Digea δεν θα εκπέμπει σε DVB-T2. Θα εκμπέμπει σε DVB-T / MPEG4 (H.264).
Το DVB-T2 είναι το ακόμα πιο νέο standard μετάδοσης, που προς το παρόν αρχίζει μόλις τώρα στο U.K. και μόνο!
Δηλαδή πάλι αρχίζουμε σε 'προηγούμενο' standard. Το 'προηγούμενο' βέβαια είναι 'σχετικός' όρος στο industry...
-
Γιατί έχω την αίσθηση ότι θα επικρατήσει ο κακός χαμός και θα μπλέξουμε τα μπούτια μας σαν καταναλωτές ?
-
Δεν έχω καταλάβει τίποτα
Ερώτηση...εμένα η τηλεόρασή μου πίσω γράφει ότι παίζει DVB-T.
Αυτό τι σημαίνει? Πρέπει να πάρω αποκωδικοποιητή να έχω ΑΚΟΜΑ ένα τηλεκοντρόλ?
-
Ο χρήστης Dark_Side έγραψε:
Γιατί έχω την αίσθηση ότι θα επικρατήσει ο κακός χαμός και θα μπλέξουμε τα μπούτια μας σαν καταναλωτές ?Απλα ειναι τα πραγματα...
Ψηφιακοι αποκωδικοποιητες πωλουνται εδω και 2 χρονια στην αγορα και με επιθετικο marketing απο τηλεφωνα κτλ,δεν νομιζω οτι υπαρχουν πολλοι που δεν εχουν παρει πρεφα ακομα.
Οι καινουριες τηλεορασεις (πχ μετα το 2005)συνηθως τα παιζουν ολα χωρις να χρειαζονται εξωτερικο αποκωδικοποιητη...
Οι κεραιες νομιζω ολες ειναι ΟΚ,δεν χρειαζεται αλλαγη ισως σε καμια...
Το μονο που ισως χρειαζεται ειναι 'να ερθει το παιδι που ειναι τεχνικος να βαλει τα κανάλια' -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ψηφιακοι αποκωδικοποιητες πωλουνται εδω και 2 χρονια στην αγορα και με επιθετικο marketing απο τηλεφωνα κτλ,δεν νομιζω οτι υπαρχουν πολλοι που δεν εχουν παρει πρεφα ακομα.Προσωπικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι μίας... μεγάλης ηλικίας δεν έχουν πάρει χαμπάρι.
Οι καινουριες τηλεορασεις (πχ μετα το 2005)συνηθως τα παιζουν ολα χωρις να χρειαζονται εξωτερικο αποκωδικοποιητη...
Μπα. Ελάχιστες αποκωδικοποιούσαν MPEG 4.
Οι κεραιες νομιζω ολες ειναι ΟΚ,δεν χρειαζεται αλλαγη ισως σε καμια...
Αυτό είναι σωστό.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δεν έχω καταλάβει τίποταΕρώτηση...εμένα η τηλεόρασή μου πίσω γράφει ότι παίζει DVB-T.
Ναι, έναν αποκωδικοποιητή (+ένα τηλεκοντρόλ) για κάθε τηλεόραση, βίντεο ή DVD recorder...
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Δεν έχω καταλάβει τίποτα
Ναι, έναν αποκωδικοποιητή (+ένα τηλεκοντρόλ) για κάθε τηλεόραση, βίντεο ή DVD recorder...
Δε παίζει δηλαδή το DVB-T που έχω ε?
Οι νέες τηλεοράσεις παίζουν χωρίς αποκωδικοποιητή?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δεν έχω καταλάβει τίποτα
Δε παίζει δηλαδή το DVB-T που έχω ε?
Οι νέες τηλεοράσεις παίζουν χωρίς αποκωδικοποιητή?
Όχι, δεν παίζει το DVB-T που έχεις, παρά μόνο με τα ψηφιακά της ΕΡΤ (μέχρι να αλλάξουν κι αυτά σε MPEG-4). Μη στεναχωριέσαι πολύ, κι άλλοι 200.000 Έλληνες είναι στην ίδια θέση με σένα
Οι νέες παίζουν χωρίς αποκωδικοποιητή, εάν υποστηρίζουν MPEG-4.
-
οντως επρεπε να εχουν ανακοινωσει νωριτερα τι συμπιεση θα χρησιμοποιηθει.
η δικια μου, απο τυχη, το υποστηριζει.
-
Eρώτηση άσχετου.
Έχω παλιά τηλεόραση, μπαούλο δηλαδή, βλέπω με εξωτερική κεραία ότι δωρεάν υπάρχει, δεν πληρώνω Νοβα κ.α. και δεν επιθυμώ να αλλάξω ΤΙΠΟΤΑ μέχρι να παραδώσει πνεύμα.
Τι θα βλέπω και τι δεν θα βλέπω από κανάλια?
Ψηφιακή τηλεόραση - Αυτό που δεν λένε οι διαφημίσεις