-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Απορώ που δεν έχει βγει ο Σαμαράς να ζητήσει να γίνουν εκλογές!!!Μα και καλά θα κάνει…αφού φταίει το κράτος!!!
Πάντως καμιά εικοσαριά οικογένειες (γιατί δεν νομίζω να είναι περισσότεροι οι μικροπωλητές εκεί πέρα) θα έχουν σοβαρό πρόβλημα!!! Αν υπάρξει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αποκατάσταση του δρόμου θα έχουν δίκιο να ξεσηκωθούν...αν και η μοίρα τους είναι γραμμένη πλέον με το που ανοίξουν οι σήραγγες.
Εμένα πάντως αυτό το πέρασμα μου άρεσε πάρα πολύ καθώς και η βόλτα στην γέφυρα του Πηνειού, όπως επίσης και οι λουκουμάδες στα Καμένα Βούρλα...αλλά πλέον όταν έχεις πάρει φόρα δύσκολα κάνεις παράκαμψη για να σταματήσεις. Όλοι μας θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα εκεί που πάμε.
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Απορώ που δεν έχει βγει ο Σαμαράς να ζητήσει να γίνουν εκλογές!!!
Μα και καλά θα κάνει…αφού φταίει το κράτος!!!
Πάντως καμιά εικοσαριά οικογένειες (γιατί δεν νομίζω να είναι περισσότεροι οι μικροπωλητές εκεί πέρα) θα έχουν σοβαρό πρόβλημα!!! Αν υπάρξει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αποκατάσταση του δρόμου θα έχουν δίκιο να ξεσηκωθούν...αν και η μοίρα τους είναι γραμμένη πλέον με το που ανοίξουν οι σήραγγες.
Εμένα πάντως αυτό το πέρασμα μου άρεσε πάρα πολύ καθώς και η βόλτα στην γέφυρα του Πηνειού, όπως επίσης και οι λουκουμάδες στα Καμένα Βούρλα...αλλά πλέον όταν έχεις πάρει φόρα δύσκολα κάνεις παράκαμψη για να σταματήσεις. Όλοι μας θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα εκεί που πάμε.
Βλεπε τι εγινε και στον Ισθμο στην κορινθο..... με τα μαγαζια...
-
Επειδή καλό είναι να βλέπουμε πιο μακριά από τα αυτονόητα (οι μικροπωλητές στα Τέμπη που θα μπλοκάρουν την κατασκευή των τούνελ ), μήπως θα έπρεπε να φοβόμαστε ότι η νέα Εθνική θα πρέπει οπωσδήποτε να περνάει μέσα από Ομόλιο - Στόμιο;
Σκεφτείτε το: Κοντά στα χωριά αυτά θα γεμίσουν τυροπιτάδικα και στάσεις για μπουγάτσα-καφέ-τραχανά-χυλοπίτες, τα ήδη υπάρχοντα θα χεστούν στο τάληρο.
Τι τους εμποδίζει με την πρόοδο του έργου, να στείλουν περιβαλλοντολογικές ομάδες, να κλείσουν το δρόμο οι τυροπιτάδες και καφετζήδες για καμιά εβδομάδα το Πάσχα και να χρησιμοποιήσουν και το μέσο πίεσης που λέγεται ψήφος;
ΌΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;
-
Και θα εχουν και της ευλογιες της Εκκλησιας μιας και το παγκαρι της Αγιας Παρασκευης θα βρισκεται υπο το καθεστως συνεχους νηστειας.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Και θα εχουν και της ευλογιες της Εκκλησιας μιας και το παγκαρι της Αγιας Παρασκευης θα βρισκεται υπο το καθεστως συνεχους νηστειας.Και εκεί είναι το μεγάλο μυστικό!!! Όχι οι μικροπωλητές!!!
-
«Για την εκδήλωση του φαινομένου των καταπτώσεων στην Κοιλάδα των Τεμπών πιστεύουμε ότι δεν είναι ικανή η παρουσία ενός και μόνο παράγοντα. Απαιτείται η συνύπαρξη πολλών παραγόντων, που έχουν σχέση τόσο με τις γεωλογικές, γεωτεχνικές και μορφολογικές συνθήκες όσο και με τις περιβαλλοντικές συνθήκες και ανθρώπινες παρεμβάσεις και δραστηριότητες»...
Το παραπάνω, επισημαίνονται σε ανακοίνωση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδας
Μιλάμε και για γ@μω τα πορισματα!!!
-
στην ουσία κάποια στιγμή θα γινότανε και αμα ανοίξει η συγκεκριμένη διαδρομή πιθανώς θα ξαναγίνει
λογικό
-
-
Καλά, γι'αυτό το προβληματάκι κάνουν έτσι; Σιγά πια.
Ορίστε, βρήκα τη λύση μέσα σε μόλις δέκα λεπτάκια:

-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Καλά, γι'αυτό το προβληματάκι κάνουν έτσι; Σιγά πια.Ορίστε, βρήκα τη λύση μέσα σε μόλις δέκα λεπτάκια:

Μα τι κανεις;!!!ΠΑνω στο αλμα θα επιτρεπεται η προσπεραση;
-
Τηλεφώνημα για βόμβα στη σήραγγα των Τεμπών
Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ έχει σπεύσει για να διαπιστώσει την ορθότητα της καταγγελίας.Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε σε αθηναϊκή εφημερίδα από αγνώστους, για τοποθέτηση βόμβας στη σήραγγα των Τεμπών από όπου διέρχεται το τρένο. Το τηλεφώνημα έγινε αργά το απόγευμα και αμέσως κινητοποιήθηκε κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο έχει σπεύσει επιτόπου προκειμένου να διαπιστώσει τη σοβαρότητα της καταγγελίας και να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.
Στο μεταξύ, σε μεγάλη ταλαιπωρία υποβάλλονται εκατοντάδες επιβάτες οι οποίοι επέλεξαν το τρένο για να ταξιδέψουν, καθώς είναι σταματημένες τρεις αμαξοστοιχίες προερχόμενες από Θεσσαλονίκη –στο Λιτόχωρο, στους Πόρους και στη Ραψάνη– και ένα τρένο καθηλωμένο στη Λάρισα, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη.
Προς το παρόν τηρείται στάση αναμονής μέχρι να διευκρινισθεί η κατάσταση και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σχετικά με τη μετακίνηση τρένων και επιβατών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση με τις αμαξοστοιχίες είναι ιδιαίτερα αυξημένη αυτή την εποχή, καθώς λόγω του κλεισίματος των Τεμπών πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν το τρένο για τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/01/2010_317018
Το κόβω για κακόγουστη φάρσα -
Στάνταρ οι ΚΤΕΛατζήδες το έκαναν.
-
Χθές ανάβηκα θεσσαλονίκη με την αδερφή μου οδικός για να της ανεβάσω το αυτοκίνητο να πηγαίνει στην δουλεία παράκαμψη από Συκούριο και πέρασμα από όλα τα παράλια ν. Λάρισσας αγιόκαμπος , βελίκα , κουτσουπία , σωτηρίτσα,... αρκετάτα τρακτέρ και φορτομένα αγροτικά στο δρόμο Λαμία - Θεσαλλονίκη σε 5,5 ώρες και επέστρεψα σήμερα με intercity 3 ώρες αναμονή στο Λιτόχορο για την βόμβα
-
Μετά την πρόσφατη κατολίσθηση και το κλείσιμο της Εθνικής οδού βρέθηκε γρήγορο πέρασμα του παραπάνω σημείου
παραθέτω την διαδρομή όπως την έγραψε Ο Χρήστος που την ανακάλυψε.
Επιστρεφοντας χθες απο Θεσσαλονικη με το Forester επρεπε να αντιμετωπισω την καθυστερηση της παρακαμψης των Τεμπων.
Πιο συμφερουσα χρονικως παρακαμψη φαινοταν η εξοδος προς Στομιο, Βελικα, Αγια κλπ... απο τα παραλια της Λαρισας δηλαδη, με εκτιμωμενο χρονο περιπου 1ωρα και 15'
Ψαχνωντας λιγο καλυτερα την περιοχη με GPS και google earth αποφασισα να κανω μια πολυ πιο συντομη παρακαμψη πανω απο το βουνο των τεμπων (Κατω Ολυμπος).
Η προσπαθεια πετυχε, και ανακαλυψα εναν δρομο που χρησιμοποιουν οι ντοπιοι για την παρακαμψη των τεμπων. Ο συνολικος χρονος με το χωματοδρομο των 9,4 χλμ ηταν 25 λεπτα με αποτελεσμα ο συνολικο χρονος μου για Αθηνα να παραμεινει κατω των 5 ωρων ως συνηθως.Συγκεκριμενα λοιπον για οσους κατευθυνονται απο Αθηνα προς Θεσσαλονικη.
-
Παράκαμψη Τεμπών = Γόνοι Φουρκέτες - Καλλιπεύκη - Παντελεήμονας
(Ράλι Ακρόπολις δεκαετίας 1970) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
(Ράλι Ακρόπολις δεκαετίας 1970)την (ξανα)έκανα πρόσφατα και είναι θεική
+ότι έχει ελάχιστη κίνηση -
Εδώ μπορείτε να δείτε τι κάνουν οι Νορβηγοί για να μην έχουν απρόοπτα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
(Ράλι Ακρόπολις δεκαετίας 1970)την (ξανα)έκανα πρόσφατα και είναι θεική
+ότι έχει ελάχιστη κίνησηΠόση ωρα πηγαίνοντας normal?
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
...βρέθηκε γρήγορο πέρασμα του παραπάνω σημείου...ανακαλυψα εναν δρομο που χρησιμοποιουν οι ντοπιοι για την παρακαμψη των τεμπων. Ο συνολικος χρονος με το χωματοδρομο των 9,4 χλμ ηταν 25 λεπτα με αποτελεσμα ο συνολικο χρονος μου για Αθηνα να παραμεινει κατω των 5 ωρων ως συνηθως.Επειδή με ενδιαφέρει σοβαρά το θέμα γιατί τα 80χλμ παράκαμψη από την άλλη μεριά προτιμώ να μην τα ξανακάνω θέλω κάποιες μικρές επεξηγήσεις, διευκολύνσεις σχετικά με τη διαδρομή.
Με κοινό αυτοκίνητο καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως βρέξει θα γίνει λασπουριό επικίνδυνο για δικίνητους ή είναι ασφαλές;
Νομίζω κατάλαβα τη διαδρομή.Το αρχικό κομμάτι μετά τη γραμμή του τραίνου (που μάλλον κατάλαβα ποιο είναι) μήπως είναι πολύ ανηφορικό;
Αν είναι εύκολο μπορείς να μου το στείλεις σε google earth αρχειάκι ή να το δείξεις σε google map για να σιγουρέψω τη διαδρομή;
Από την αντίθετη κατεύθυνση ισχύουν τα ίδια υποθέτω ή υπάρχουν σημεία με δυσκολία (είδα μια διασταύρωη πάνω στο βουνό...); Ευχαριστώ! -
Όπως διαπίστωσε η Νομαρχία Λάρισας, πολλά βαριά οχήματα δεν ακολουθούν τις παρακαμπτήριες οδούς που έχουν καθοριστεί από την Αστυνομία και χρησιμοποιούν άλλους οδικούς άξονες με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές, αλλά και κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Συγκεκριμένα, αντί να ακολουθούν το δρόμο προς Κοζάνη ή προς Ελασσόνα-Καλλιθέα- Άγιος Δημήτριος Πιερίας, πολλά φορτηγά, για λόγους συντομίας χρησιμοποιούν είτε την επαρχιακή οδό Γόννων-Καλλιπεύκης-Παλαιού Παντελεήμονα είτε την επαρχιακή οδό Ροδιάς-Συκαμινέας-Καρυάς-Λεπτοκαρυάς.
Προσοχή λοιπόν στις διαδρομές Ακρόπολις μην βρείτε μέσα κανα 18μέτρο
Παράκαμψη Τεμπών