-
Αγαπητοί φίλοι,
Κατ' αρχάς Χρόνια Πολλά γιά τις γιορτινές ημέρες.
Θέλω να ρωτήσω γιά φίλτρο Κ&Ν.Δεν ξέρω αν έχουν συζητηθεί ξανά όλα ή μερικά,συγγνώμη, είμαι σχετικά καινούργιος στο φόρουμ.Θέλω να βάλω ένα φίλτρο αέρα Κ&Ν σε Focus Mk1 1600.Το ίδιο φίλτρο πού φοράει στο κουτί,αλλά σε Κ&Ν.Από τότε που το συζήτησα,έχω ακούσει χίλιες απόψεις,π.χ.,λαδώνει την πεταλούδα καί τις σωληνώσεις,παρουσιάζει μείωση της δύναμης στις χαμηλομεσαίες (κάτι λίγο δίνει πολύ ψηλά) καί το έβγαλε,θέλει κάποιες μέρες να προσαρμοστεί η ηλεκτρονική μονάδα γιατί είναι πιό ελεύθερο,δεν προστατεύει τον κινητήρα όπως το γνήσιο κ.λ.π. Αν είναι έτσι γιατί έχει κάνει γνωστό όνομα καί κοστίζει πολλαπλάσια από ένα απλό 'χάρτινο'? Υπ' όψιν δεν το κάνω γιά ίππους επί πλέον,ξέρω είναι ψιλοπράγματα.Απλά έχω την εντύπωση ότι όταν λειτουργεί πιό ελεύθερα ο κινητήρας,λειτουργεί καλύτερα.Θα ήθελα τις απόψεις σας καί ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Αγαπητοί φίλοι,
Θέλω να ρωτήσω γιά φίλτρο Κ&Ν.Δεν ξέρω αν έχουν συζητηθεί ξανά όλα ή μερικά,συγγνώμη, είμαι σχετικά καινούργιος στο φόρουμ.Θέλω να βάλω ένα φίλτρο αέρα Κ&Ν σε Focus Mk1 1600.Το ίδιο φίλτρο πού φοράει στο κουτί,αλλά σε Κ&Ν.Από τότε που το συζήτησα,έχω ακούσει χίλιες απόψεις,π.χ.,λαδώνει την πεταλούδα καί τις σωληνώσεις,παρουσιάζει μείωση της δύναμης στις χαμηλομεσαίες (κάτι λίγο δίνει πολύ ψηλά) καί το έβγαλε,θέλει κάποιες μέρες να προσαρμοστεί η ηλεκτρονική μονάδα γιατί είναι πιό ελεύθερο,δεν προστατεύει τον κινητήρα όπως το γνήσιο κ.λ.π. Αν είναι έτσι γιατί έχει κάνει γνωστό όνομα καί κοστίζει πολλαπλάσια από ένα απλό 'χάρτινο'? Υπ' όψιν δεν το κάνω γιά ίππους επί πλέον,ξέρω είναι ψιλοπράγματα.Απλά έχω την εντύπωση ότι όταν λειτουργεί πιό ελεύθερα ο κινητήρας,λειτουργεί καλύτερα.Θα ήθελα τις απόψεις σας καί ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Αγαπητοί φίλοι,
Eγω εβαλα φιλτρο KN σε Grande Punto T-jet και ειδα μεγαλη διαφορα.Δεν περιμενα να δω τετοια διαφορα , ομως μην ξεχνας οτι ειναι τουρπατο αμαξι.Σε ατμοσφαιρικο μπορει να μην δεις μεγαλη διαφορα αλλα σιγουρα θα δεις.
-
Αν θες να αλλάζεις τα λάδια σου πιο συχνά, βάλτο. Κατά τα άλλα, σαν την κατακράτηση του εργοστασιακού χάρτινου δεν έχει.
-
Πιό πολύ από όλα όσα λέγονται,με απασχολεί εάν κόβει στις χαμηλές καί μεσαίες.
-
ειχα βαλει στο δικο μου αυτ-το μια Corolla G6,kai σιγουρα δεν εκοβε,το εβγαλα ομως γιατι περνουσε σκονη και ακαθαρσιες στο AFM και ειχα προβλημα, η γνωμη μου μην το βαλεις,οπως ειπαν και παραπανω δεν φιλτραρει σε καμμια περιπτωση σαν το νορμαλ φιλτρο
-
Ειχα βαλει k&n πανελ φιλτρο κ σε 106 rallye 1.3 k σε punto gt που ειχα στο παρελθον...Και καλυτερη αποκριση στο γκαζι ειχαν κ πιο ανετα στροφαραν...αλλα ηταν κ ''σκαλισμενα'' τα μοτερ τους
Επιπλεον τα καθαριζα με τα ειδικα υγρα 1-2 φορες το χρονο κ ηταν παντα αψογα...Ουτε κοψιματα ουτε τιποτα. Το πληρωνεις μια φορα κ δεν χρειαζεται να τα σκας αλλαζοντας φιλτρα στα σερβις!
Για τις φιλτροχοανες τις σκετες ειμαι επιφυλακτικος κατα ποσο ρουφανε ζεστο αερα μια κ την εχω πατησει...Για τα πανελ δεν εχεις να φοβασαι κατι...Και αν βρεις τροπο να βαλεις μεγαλυτερο σωληνα αερα στο φιλτροκουτι ή να το τρυπησεις (αν γινονται αυτα βεβαια, δεν ξερω που ειναι το δικο σου) τοτε ακομα καλυτερα!
-
Ο χρήστης delman62 έγραψε:
Πιό πολύ από όλα όσα λέγονται,με απασχολεί εάν κόβει στις χαμηλές καί μεσαίες.υπάρχουν κι αυτά με σφουγγάρι πάλι για αντικατάσταση του εργοστασιακού, π.χ. pipercross, που δεν περνάει σκόνη περισσότερη από το μαμίσιο... και από προσωπική εμπειρία και μόνο πάνω σε αυτοκίνητα του γκρούπο φολκσβάγκεν τα K&N δεν μου άρεσαν για λόγους που αναφέρονται πιο πάνω αλλά και για την γενικότερη συμπεριφορά του κινητήρα μετά την τοποθέτηση. Μάλιστα στο προηγούμενο Α3 που είχα με αναβάθμιση αντιπροσώπου και εισαγωγή oettinger έβαλα πάλι το μαμά γιατί μου άρεσε έτσι
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
υπάρχουν κι αυτά με σφουγγάρι πάλι για αντικατάσταση του εργοστασιακού, π.χ. pipercross, που δεν περνάει σκόνη περισσότερη από το μαμίσιο... και από προσωπική εμπειρία και μόνο πάνω σε αυτοκίνητα του γκρούπο φολκσβάγκεν τα K&N δεν μου άρεσαν για λόγους που αναφέρονται πιο πάνω αλλά και για την γενικότερη συμπεριφορά του κινητήρα μετά την τοποθέτηση. Μάλιστα στο προηγούμενο Α3 που είχα με αναβάθμιση αντιπροσώπου και εισαγωγή oettinger έβαλα πάλι το μαμά γιατί μου άρεσε έτσι
Στα Pipercross,υπάρχουν φίλτρα πάνελ,κατευθείαν στο φιλτροκούτι (αντί το εργοστασιακό)? Καί με απόδοση τί γίνεται,κόβει πουθενά? Με την ECU? Θέλει πείραγμα το πρόγραμμα? Μήπως τελικά να αφήσω
το 'χάρτινο'. -
υπάρχουν κι αυτά με σφουγγάρι πάλι για αντικατάσταση του εργοστασιακού, π.χ. pipercross, που δεν περνάει σκόνη περισσότερη από το μαμίσιο... και από προσωπική εμπειρία και μόνο πάνω σε αυτοκίνητα του γκρούπο φολκσβάγκεν τα K&N δεν μου άρεσαν για λόγους που αναφέρονται πιο πάνω αλλά και για την γενικότερη συμπεριφορά του κινητήρα μετά την τοποθέτηση. Μάλιστα στο προηγούμενο Α3 που είχα με αναβάθμιση αντιπροσώπου και εισαγωγή oettinger έβαλα πάλι το μαμά γιατί μου άρεσε έτσι
Στα Pipercross,υπάρχουν φίλτρα πάνελ,κατευθείαν στο φιλτροκούτι (αντί το εργοστασιακό)? Καί με απόδοση τί γίνεται,κόβει πουθενά? Με την ECU? Θέλει πείραγμα το πρόγραμμα? Μήπως τελικά να αφήσω
το 'χάρτινο'.ναι υπάρχουν, έχω ένα τέτοιο στο δικό μου. Το είχα βάλει πριν την αναβάθμιση του κινητήρα και μου άρεσε. Μετά το έκανα stage1 και μου άρεσε πάλι. Μετά δοκίμασα να το βγάλω και να βάλω πίσω το χάρτινο και είδα σημαντικές διαφορές... το έβαλα πάλι πάνω ταιριάζει με το πρόγραμμα πολύ.
Εμένα δεν κόβει αντιθέτως νιώθεις ότι ο κινητήρα (μα μαμά πρόγραμμα) ήταν πιο γλυκός χωρίς εναλλαγές στην απόδοση της ροπής στις μεσαίες στροφές... ψηλά δε νιώθεις την ελευθερία στο τράβηγμα που είναι πιο συνεχές και με σαφή κορύφωση έναντι του χάρτινου εργοστασιακού που πέθαινε...
-
Φίλε μου σε ευχαριστώ.Τα ήξερα τα Pipercross,αλλά δε μου έλεγαν τίποτα ενδιαφέρον.Θα το δοκιμάσω. Την αγορά την έκανες από Αγγλία ή έχει καί εδώ.Μήπως είναι πιό φτηνά να το φέρεις απ' έξω?
Συγγνώμη,αν σε ζάλισα. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. -
Τα pipercross θέλουν λάδωμα όπως τα ΚΝ?
-
Φίλε μου σε ευχαριστώ.Τα ήξερα τα Pipercross,αλλά δε μου έλεγαν τίποτα ενδιαφέρον.Θα το δοκιμάσω. Την αγορά την έκανες από Αγγλία ή έχει καί εδώ.Μήπως είναι πιό φτηνά να το φέρεις απ' έξω?
Συγγνώμη,αν σε ζάλισα. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.το ίδιο κοστίζουν...
εδώ το αγόρασα. Πολύ καλή εταιρία πάντως και στα αγωνιστικά της...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τα pipercross θέλουν λάδωμα όπως τα ΚΝ?όχι...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
όχι...
Είσαι σίγουρος? Φίλτρο αφρού χωρίς λάδι δέν κρατάει τίποτα απο σκόνες.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
όχι...
Είσαι σίγουρος? Φίλτρο αφρού χωρίς λάδι δέν κρατάει τίποτα απο σκόνες.
δεν είναι αφρού, κάτι άλλο περιέργο διάβασα στα paper του, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι δεν έχει λάδι από την παραγωγή του... πάντως μετά δεν βάζεις κάτι ούτε έχει κιτάκι επισκευής και πλύσης όπως τα κειενεν...
-
Από το site:
Pipercross Cleaning Instructions
The cleaning of a Pipercross air filter should be carried out as below. Failure to do this could result in damage to the air filter or even the vehicle.
- Remove excess dirt by gently brushing the filter.
- Apply cleaning additive (C9003 or C9000) liberally. Massage in with soft brush. Allow to soak for around 5 minutes.
- Flush the filter out with warm water from the clean side of the foam to the dirty side.
- Allow the filter to dry naturally (do not apply any heat to the filter!!)
- Lightly apply dirt retention additive (C9007 or C9001) on the dirty (black) side of the foam.
Steps 2-4 may need to be repeated until the filter is clean. Do not over oil the foam as this will cause a lack of performance.
Pipercross Air Filters
-
Περνανε σκονες με το ελευθερο φιλτρο με οτι αυτο συνεπαγεται μελλοντικα.Γιατι ο κατσκευαστης χρησιμοποιηει φιλτρα σαν κουβερτα στο παχος? Αν ηθελε να περιφανευεται για την αποκριση του κινητηρα του δεν θα εβαζε ενα ελευθερο φιλτρο εξαρχης?
Οντως δινει λιγο καλυτερο ''μπαμ'' το Κ&Ν αλλα να ξερεις και τι μειονεκτηματα εχεις... -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Από το site:Pipercross Cleaning Instructions
The cleaning of a Pipercross air filter should be carried out as below. Failure to do this could result in damage to the air filter or even the vehicle.
- Remove excess dirt by gently brushing the filter.
- Apply cleaning additive (C9003 or C9000) liberally. Massage in with soft brush. Allow to soak for around 5 minutes.
- Flush the filter out with warm water from the clean side of the foam to the dirty side.
- Allow the filter to dry naturally (do not apply any heat to the filter!!)
- Lightly apply dirt retention additive (C9007 or C9001) on the dirty (black) side of the foam.
Steps 2-4 may need to be repeated until the filter is clean. Do not over oil the foam as this will cause a lack of performance.
Pipercross Air Filters
καλά! που τα βρήκες όλα αυτά? το κουτί που περιείχε το δικό μου δεν είχε παρά μόνο το φίλτρο και δυο αυτοκόλλητα... καμία οδηγία, καμία σύσταση, τίποτα! Ενώ όταν είχα αγοράσει το K&N συνοδευόταν από χαρτιά και έτσι έμαθα για τα πλυστικά σετ και αγόρασα ένα το οποίο και δώρισα στον επόμενο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου...
τώρα που πείρα και τον υποτιθέμενο αντιπρόσωπο δεν έχει ιδέα περί όλων αυτών αλλά και ούτε έχει εισάγει τέτοια καθαριστικά σέτ ποτέ του! αλλά πράγματι το σάϊτ τα γράφει....
άντε βγάλε άκρη... θα κάνω postal order γιατί μάλλον το δικό μου με 25χιλ.χλμ θα έχει στουμπώσει! Ή καλύτερα θα αγοράσω ένα καινούργιο να τελειώνω.
ευχαριστώ πάντως. Μ'άρέσει που υποτίθεται ότι τα ψάχνω τα προϊόντα που αγοράζω...
ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ Κ&Ν