-
Επιτέλους να φέρω την Osella των ονείρων μου
-
Χαλαρωσε go_for που θες και osella, απλα ριξε μια σκαλωσιά σε ένα MR2...Ε Μανο;
Aκου εκει που θες και τετοια. Freni λεμε, όχι σαν αυτόν:
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Όχι, όχι και πάλι όχι
Και εγω τρελο το βλεπω , λες και εχουμε εξαντλισει σ'αυτην την χωρα τα εξειδικευμενα οχηματα για καθε τυπο ταπιτα .....και μας λειπουν τα εξτριμ ακροβατικα !
Απ' όσο γνωρίζω, το θέμα έχει ανακινηθεί επειδή υπάρχουν περίπου 20 τέτοια οχήματα στην Ελλάδα και κάποιοι από τους κατόχους ψάχνουν να βρουν κάπου να τρέξουν.
Αυτά τα οχήματα μπορεί να έχουν μέτρα ασφαλείας βάσει J, αλλά δεν έχουν έγκριση τύπου και άρα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην απλή διαδρομή ενός ράλλυ ή σπριντ. Όμως μπορούν να τρέξουν σε οτιδήποτε άλλο έχει μόνο κλειστή διαδρομή. Συγκεκριμένα, σε κάποιες χώρες του εξωτερικού τρέχουν σε τρεις μορφές αγώνων:- χωμάτινες πίστες (ανεδαφικό για τη χώρα μας, αφού δεν πρόκειται να μαζευτούν αρκετά οχήματα και ο οργανωτής θα χρεοκοπήσει).
- ασφάλτινες αναβάσεις
- ειδικά μικρά χωμάτινα ή ασφάλτινα σπριντ που δεν κυκλώνουν αλλά επιστρέφουν για το β' σκέλος από την ίδια τη διαδρομή. Εκεί τρέχουν μαζί με Ν, Α και διάφορες άλλες παράξενες κατασκευές.
Το αν αξίζει να τους επιτραπεί η συμμετοχή και στη χώρα μας σε κάποιες μορφές ας το αποφασίσουν οι αρμόδιοι. Προσωπικά δε μου καίγεται καρφί, αρκεί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στις διαδρομές. Αυτά τα οχήματα είναι θεαματικά, αλλά επίσης είναι πολύ γρήγορα. Οι χρόνοι τους είναι ψηλά στη γενική. Δεν πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς χαλαρά το θέμα της ασφάλειάς τους.
Και μια άποψη από το κράνος του Χίρβονεν
www.youtube.com/watch?v=HOxY4WYXeGc -
As το παμε απ'την αρχη ρε παιδια .
Υποτιθεται οτι καποιοι εχουν φερει τετοια , και θυμαμαι οτι πριν πολλα χρονια Βωβος , Λουμου ,Πιτσος και αλλοι ειχαν ενφανιστει σε καποιες χωματινες φιεστουλες παρειστικες και επαιζαν .
Ηταν πανακριβα και απλησιαστα για τον κοινο νεαρο που θα ηθελε να εχει ενα τετοιο για προπονηση αν ο στοχος του ηταν τα χωματινα ραλλυ , ετσι δεν ειναι ? Γιατι αν ο στοχος ηταν οι ασφαλτινοι αγωνες .... τι πιο λογικο να πηγαινε στον χωρο των καρτ να μαθει να οδηγει και σωστα και εξειδικευμενα !
Ειναι δυνατον να λεμε οτι ειμαστε 20 που εχουμε τετοιες κατασκευες (ακομα και αγορασμενες απο κατασκευαστες με εγκριση , οχι ιδιοκατασκευες ) και να να βρουμε αλλο αγωνιστικο χωρο εκτος απο χωματινες διαδρομες με ενα κατασκευασμα με διαδρομες αναρτησης που ειναι εκ της βασης του σχεδιασμενο για χωματινες ανωμαλιες ?
Ποιος ο λογος να αρχισουμε να ανησυχουμε αν ο Χ οδηγος τετοιου οχηματος (που δεν εχει καμια σχεση με την ασφαλτο και την οδηγηση της) δεν θα σκοτωθει η δεν θα σκοτωσει κοσμο σε μια αναβαση π.χ. (με τις κλασικες ιδιαιτεροτητες της , οπως οι περισσοτερες δικες μας) με ενα τετοιο πυραυλο εδαφους-αερος -εδαφους (οταν προσγειωθει)Αυτα τα με τα τυπου ...... εχουν καταντησει τον χωρο με υποτιθεμενες οδηγαρες που στην ουσια απεχουν απο αγωνιστικη οδηγηση αλλα κατααχειροκροτουντε απο αδαεις παπακο ιδιοκτητες
Ειναι τα χρονια δυσκολα , πρεπει να προλαβουμε να φτιαξουμε βασεις και νεολαια με αγωνιστικη παιδεια γενικα και ειδικα , κι οχι φαμφαρονους του αθληματος που δεν θα μπορουν ποτε να μας εκπροσωπουν σαν χωρα !
Ετσι πιστευω , κι ας βγουν για αλλη μια φορα καποια φωστηρακια (θυμαστε πριν καποια χρονια με κατι αλλες φαντασιοπληκτες κουλομαριες που ηθελαν να φτιαξουν κατηγορια στα μετρα τους ωστε να .......... αναδειξουν το ταλεντο τους (βασικα την εκ γεννετης ματαιοδοξια τους )
Κυριοι και σουπερ οδηγαρες .............ο μονος τροπος για να δειξει το οδηγικο ταλεντο του ενας νεος ..... ειναι ο τυπος του ενιαιου αυτοκινητου που θα εχει χαμηλο κοστος , ωστε να μπορει ευκολα να μαζεψει πολλα παιδια ! εκει πρεπει να ασχοληθει το αθλημα πλεον .
Υ.Γ. θα τα χαιρομουν ομως να τα εβλεπα ολα αυτα να ετρεχαν στο παραλληλοδρομιο η στα διαμορφωμενα και με χωματινη διαδρομη Μεγαρα (κατι σαν τα ραλλυκρος ) σε δικους τους αγωνες να εβαζαν επ τελους τις βασεις γιαυτου του ειδους αγωνες !
-
κε Χρηστο κοιταξτε και αυτο:
Ωραια πραματα αν ειχαμε τα χρηματα να κανουμε και εμεις ενα τετοιο θεσμο:
http://www.adac-procar.de/default.aspx?ID=2454&t=Technical regulations 2014
http://www.adac-procar.de/default.aspx?ID=199&DetailID=5781 -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
κε Χρηστο κοιταξτε και αυτο:
Ωραια πραματα αν ειχαμε τα χρηματα να κανουμε και εμεις ενα τετοιο θεσμο:
http://www.adac-procar.de/default.aspx?ID=2454&t=Technical regulations 2014
http://www.adac-procar.de/default.aspx?ID=199&DetailID=5781Oxi απλως ωραια φιλε μου S3 , υπεροχα ονειρα για μας ολους τους πυροβολημενους των τυπου ενιαιων θεσμων !
Αλλα εδω βλεπεις στην δικη μας πραγματικοτητα εκτος το νοου χαου για πολλες απ'τις < λεπτες > απαγορευσεις που εχουν εκεινοι και τα ελεγχτικα μεσα τους (που παιζει και το οικονομικο στην υποθεση μας ) , εμεις δεν εχουμε ουτε τον φοβο του καθε αγωνιζομενου που θα πιαστει παρανομος (τουλαχιστον μεχρι τωρα)!
Εξω π.χ. και να πεταξουν 5-6 μαιμουδαkoυς , θα τους μεινουν και καμια .....50αρια για τον επομενο αγωνα .... και δεν θα σκεφτουν ακομα κι αν ειναι ο γιος του Ρενιε του Μονακο ενας απ'αυτους !
Ειναι πολυ δυσκολο (η τουλαχιστον ΗΤΑΝ), πιστεψε με , να μπορεσουμε σ'αυτην την χωρα να κανουμε κανονισμους ΔΙΚΑΙΟΥΣ , συγχρονως αυστηρους για ολους , την στιγμη που και οι απωλειες , μερικες φορες μπορει να φερουν την καταστροφη !
Ειδικα οι κατηγοριες που βασιζοντε σε ορισμενα κυβικα , μαχ αριθμο στροφων , κιλα , πλατος , κι ολα αυτα με ιδια ζαντα -λαστιχα και δεκα διαφορετικες μαρκες αυτοκινητων ........ με τρελαινουν σαν ιδεα με σασπενς και ολες τις εκπληξεις τους ...... αλλα , δυστυχως ακομα οχι εδω !
-
Έχεις ρέντα τις τελευταίες μέρες βλέπω, μπήκα και τα διάβασα μαζεμένα.
Φαρμάκι ...
Ο χρήστης APR έγραψε:
Απο ......τυγανιτα ? ενας παππους τους παιρνει τα στριγκακια μονιμως στα 1600αρια που υποτιθεται οτι ειναι η κλαση της πυρκα@λης ηλικιας !
Ο πύρκαυλος 20άρης, φαντάζομαι υποχρεούται να έχει και το πιο τέλεια προετοιμασμένο όχημα, φυσικά τα καλύτερα χέρια στον κόσμο και προφανώς να κερδίζει τους πάντες ... γιατί Έτσι !
Έρχομαι με φόρα ...
-
Με φορα ελα , μονο προσεχε την φορα
(στον τονισμο ειναι το μυστικο , πιτσιρικοοοο)
https://www.youtube.com/watch?v=C1oIUhy ... Vz-MaThHo_
-
Πιτσιρίκος, με φόρα και φούλ καυλωμένος. Να έρχεσαι να μου βαράς παλαμάκια
-
Για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους , παλαμακια με ολη μου την καρδια , μονο στα παιδια που ετρεχαν - τρεχουν ενιαιους θεσμους , εχω ριξει , υποκλινομαι και στον τελευταιο της καταταξης γιατι τα εχει μεγαλα για να βρησκεται εκει !
Τις σαπουνοπερες τυπου και ξεκιναω ετσι , και αλλα εκλεκτα ανεκδοτα ............ τις γραφω !
-
Εγώ θα βαράω παλαμάκια μόνο στους οδηγούς με καστανά μαλλιά, μάτια μελιά και ύψος πάνω απο 180cm.
Τις σαπουνόπερες τύπου 'Θέλουμε νέο αίμα για να πάει το σπορ μπροστά, αλλά τους θέλουμε σε συγκεκριμένες κατηγορίες με συγκεκριμένα οχήματα' και άλλα εκλεκτά ανέκδοτα ............ τις γράφω !
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Εγώ θα βαράω παλαμάκια μόνο στους οδηγούς με καστανά μαλλιά, μάτια μελιά και ύψος πάνω απο 180cm.Τις σαπουνόπερες τύπου 'Θέλουμε νέο αίμα για να πάει το σπορ μπροστά, αλλά τους θέλουμε σε συγκεκριμένες κατηγορίες με συγκεκριμένα οχήματα' και άλλα εκλεκτά ανέκδοτα ............ τις γράφω !
Like Like Like !!!
'el-em'
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Εγώ θα βαράω παλαμάκια μόνο στους οδηγούς με καστανά μαλλιά, μάτια μελιά και ύψος πάνω απο 180cm.A xa xa ....... μην ξεχασεις και τους ......χιουμοριστες ! j.l.y. & l.m. !
-
off topic [mod]
-
Μη το συνεχίζεται και οι δυο σας. [mod]
-
-
Θέλουμε το σπορ να πάει μπροστά ; Θέλουμε !
Θέλουμε νέες συμμετοχές για να γίνει αυτό ; Θέλουμε ;
Απο εκεί και πέρα, δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάμε αν η νέα συμμετοχή θέλει να τρέξει με καροτσάκι του super market στην κατηγορία με τα καροτσάκια. Δεν θα πάει έτσι μπροστά το σπορ ; Και αν όχι, γιατί ;
Πως θέλουμε τελικά να πάει μπροστά ; (1) Απο άποψη οικονομικής ανάπτυξης της ομοσπονδίας ; (2) Απο άποψη εμπορική, προώθηση του αθλήματος και προβολής αυτού ; (3) Απο άποψη προσέλευσης θεατών ; (4) Απο την άποψη της ανάπτυξης της αγοράς των συνεργείων και των ανταλλακτικών ; Μήπως όλα τα παραπάνω ; Και για ποιόν λόγο δεν θα βοηθήσει σε όλα τα παραπάνω μια συμμετοχή, ανεξάρτητα με την κατηγορία που θα επιλέξει να συμμετέχει ; Δεν είναι λιγάκι υποκριτικό λοιπόν το να χειροκροτούμε επιλεκτικά, ενώ παράλληλα ισχυριζόμαστε πως η άνθηση του αθλήματος ήταν, είναι και θα παραμείνει η μοναδική μας προτεραιότητα ;
Τι περιμένουμε τελικά απ'το motorsport ; Να μας βγάλει απ'την κρίση ; Μα μας βγάλει απ'την ύφεση ; ΝΑ φύγει το ΔΝΤ ; Γιατί τελικά, όλοι θέλουμε να πάει μπροστά,αλλά ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Αποφασίστε τι είναι τελικά αυτό που θέλετε να επιτευχθεί, αλλά μέχρι τότε αφήστε με ήσυχο να τρέχω με το καροτσάκι μου χωρίς κριτικές και ειρωνείες.
Είχαμε τους εθνοπατέρες στην πολιτική, τώρα μας ήρθαν και στον μηχανοκίνητο ...
-
Mηπως να πεταχτεις μεχρι την χωρα των λορδων να ευχαριτηθεις οτι τραβαει ο οργανισμος σου ?
Εδω στην χωρα αυτη του .... , που οπως (κι απο καποιες επιστολες) που ειδα , αρεσει σε αρκετους νεοελληναρακους αδιαφοροντας για το αυριο (που φυσικα δεν θα ειναι εκει οι ιδιοι) το εχουμε δει ....εκατονταδες φορες το εργο , απο την παντελη ελλειψη αγωνιστικης τους παιδειας
**Πουλανε **μονον , μουρη για ριζοσπαστικες δηθεν ιδεες , πρωτοποριακες (τις ιδιες με παραλαγες απαιτησεις ειχαν χροοονια κι αλλοι πριν ψευτοοδηγαραδες ) που εξαφανιστηκαν οταν διαπιστωσαν οτι ειναι λουζερς !Ακομα ειναι νοπο το αιμα των παιδιων στο ωτοφεσιβαλ , απο κατι παρομοιους οδηγαραδες και κατι αλλους ελαφρομυαλους που τους το τους πραγματικοτητα !
Εισαι πολυ ** σε ολα ** για να πουλησες εξυπναδες εδω μεσα ! στην παρεα σου ισως μπορεις !
Εχεις δει πουθενα στον κοσμο να λεει ο αθλητης θελω να μου κανετε προκηρυξη στα μετρα του μ'αυτο το ακοντιο η την σφυρα η το σκαφος που εχω ?
Σοβαρευτειτε ............ η νεολαια του ιντερνετ , που ξερει μονον να βλεπει , να θελει να μιμηθει τι γινεται στο εξωτερικο , ΚΑΙ να ζητα μονον αυτα που εξυπηρετουν .... .
Φοβερες πρωτοποριακες ιδεες ,( μερους νεολαιων ) διακεκριμενης ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ !
Αυτοι θελουν να κανουν και υποδειξεις στην νεα αρχη του σπορ , για ......αναπτυξη !
Φυσικα δεν εχουν καταλαβει και δεν γνωριζουν (γιατι ειναι μακραν νυκτομενοι απ'το σπορ γενικα , ) οτι η θλιβερη κατασταση που βρησκεται το σπορ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ , ειναι γιατι η , εχει ΤΑ εκκατομυρια δρχ. των αγωνιζομενων , η κυρια απασχοληση τους καιι ενδιαφερον της ηταν το Ακροπολις , δεν ακουσε σχεδον ποτε οπως ωφειλε τα προγραμματα -υγιεις ιδεες αναπτυξης του σπορ απ'τους οδηγους (ΣΟΑΑ) , που τις περισσοτερες φορες μονοι τους εσωναν την πληρη καταρευση , και εξυπηρετουσε τις απαιτησεις ημετερων μονον .
Αναπτυξη απο * δεν υπαρχει ουτε μια στο εκκατομυριο να ερθει , μονον πασαλειμματα , για συμμετοχουλες στα ταμεια , προτιμω κι ας αργησει η νεα γενια οδηγων που ετοιμαζεται , που τουλαχιστον θα εχει αυτα που χρειαζοντε να μποουν να μας κανουν υπερηφανους κι εξω !
Τωρα τι καθομαι και προσπαθω .........(να πεισω? ) σε μια κακο- μαθημενη μεριδα που στην ουσια δεν εχει καμια σχεση με το αθλημα..................
-
Εγω νομιζω οτι καποια πραγματα (οπως τα παραπανω) πρεπει να τα εξηγεις καλυτερα κε Χρηστο. Δεν γνωριζουν ολοι την προϊστορια που αναφερεις (ή εστω δεν γνωριζουν λεπτομερειες).
Σου λεει ο αλλος 'εγω θελω να τρεξω με το MR2 μου, δηλαδη αν εχετε μια παραπανω συμμετοχη στην ταδε αναβαση πχ, θα σας χαλασει;' Κανε τον κοπο και εξηγησε του το γιατι αυτη η συμμετοχη δεν προσφερει κατι ή εστω προσφερει την Χ ποσοτητα, στην υποθεση. Εξηγω:
Εσυ θελεις να δημιουργησεις ενα υποβαθρο του στυλ:
Μαζευω πιτσιρικαδες (που απο την οδηγικη κ@υλα, δεν βλεπουν περα απο το πουλι τους) και θες να τους βαλεις σε ιδια αυτοκινητα για να μαθουν πως, τι και γιατι. Αρα θες αυτο το 'ιδιο' αυτοκινητο να ειναι φτηνο, ευκολο και βολικο, για να σου ρθουν πολλοι και να εχεις ενα μεγαλο δειγμα ωστε να βγαλεις απο κει μεσα και τα ενα δυο ταλεντα, αλλα και οι συμμετεχοντες να εχουν αποκτησει αγωνιστικη 'παιδεια'. Οπου παιδεια --> κερδιζω γιατι οδηγαω, στηνω, ρυθμιζω, εχω μυαλο και τακτικη, οχι ξεχειλωνω κανονισμους για να φτιαξω 'τερας' / μαϊμου κλπ με σκοπο να κερδισω απλα πατωντας γκαζι.Υ.Γ. Ο Αννιβας εχει δικιο παντως σ' αυτα που προτεινε λιγο παλιοτερα.... νομιζω, δηλαδη.
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Εγω νομιζω οτι καποια πραγματα (οπως τα παραπανω) πρεπει να τα εξηγεις καλυτερα κε Χρηστο. Δεν γνωριζουν ολοι την προϊστορια που αναφερεις (ή εστω δεν γνωριζουν λεπτομερειες).
Σου λεει ο αλλος 'εγω θελω να τρεξω με το MR2 μου, δηλαδη αν εχετε μια παραπανω συμμετοχη στην ταδε αναβαση πχ, θα σας χαλασει;' Κανε τον κοπο και εξηγησε του το γιατι αυτη η συμμετοχη δεν προσφερει κατι ή εστω προσφερει την Χ ποσοτητα, στην υποθεση. Εξηγω:
Εσυ θελεις να δημιουργησεις ενα υποβαθρο του στυλ:
Μαζευω πιτσιρικαδες (που απο την οδηγικη κ@υλα, δεν βλεπουν περα απο το πουλι τους) και θες να τους βαλεις σε ιδια αυτοκινητα για να μαθουν πως, τι και γιατι. Αρα θες αυτο το 'ιδιο' αυτοκινητο να ειναι φτηνο, ευκολο και βολικο, για να σου ρθουν πολλοι και να εχεις ενα μεγαλο δειγμα ωστε να βγαλεις απο κει μεσα και τα ενα δυο ταλεντα, αλλα και οι συμμετεχοντες να εχουν αποκτησει αγωνιστικη 'παιδεια'. Οπου παιδεια --> κερδιζω γιατι οδηγαω, στηνω, ρυθμιζω, εχω μυαλο και τακτικη, οχι ξεχειλωνω κανονισμους για να φτιαξω 'τερας' / μαϊμου κλπ με σκοπο να κερδισω απλα πατωντας γκαζι.Υ.Γ. Ο Αννιβας εχει δικιο παντως σ' αυτα που προτεινε λιγο παλιοτερα.... νομιζω, δηλαδη.
Πολυ σωστα (τα μπλε σου) , Τιμο μου , μα αυτο ειναι η βαση για την αναπτυξη του αθληματος , ετσι δεν ειναι ?
Τωρα αντι να περιμενουν απ'τον κυρ.Χ να τους γραψει την ιστορια τωρα , οταν απο μικροι οπως λενε καποιοι απ'αυτους πηγαιναν και εβλεπαν με τον πατερα τους αγωνες , δεν αισθανθηκαν ποτε την αναγκη να πλησιασουν το σπορ αφου το συμπαθησαν , και να μαθουν πως σωστα ? Αλλα εστω οτι δεν εγινε ποτε αυτη η σωστη κινηση ..... ειναι σε θεση να βγαζουν και με την τεραστια ημιμαθεια τους ?
Τα απο κουνια , δυσκολο να προσαρμοστουν σε αθλητικη παιδεια , φιλε μου 'timkoul' ! αρα , εχει την αναγκη τους το αθλημα ? η τα ευρω τους για ενα ελαχιστο διαστημα μαζι με τις οποιεσδηποτε συνεπειες (ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΑ , πλεον )................. τα παντα πρεπει να ειναι για να μην ξαναγινουν τα ιδια λαθη !
ελευθερη σκηνη .. σκεψεις , προτασεις ,και αλλα !