-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
αν δεν σου ερθει ειδοποιητηριο και δεν πας να τα πληρωσεις τα τελη... τι θα συμβει?
Το να μην σου έρθει ειδοποιητήριο δεν αποτελεί δικαιολογία. Πας σε εφορία με την άδεια κυκλοφορίας και το παίρνεις το σήμα.
Ισχυε πάντα και δεν νομίζω να άλλαξε ... 'Η μη πληρωμή τελών συνεπάγεται πρόστιμο διπλάσιο της αξίας του τέλους από την 1η Ιανουαρίου'.
Δηλαδή παίρνεις το σήμα μεν στη διπλάσια τιμή δε!Κοίτα να δείς τι έγινε χτές που ήμουν στην εφορία...
Ήταν ένας φουκαράς Παπάς μπορστά μου που του ήρθε χαρτί να πληρώσει για τέλη
από ένα αυτοκίνητο που του είχαν κλέψει το 2000.Αυτός το 2000 το δήλωσε στην Αστυνομία και στο Μηχανολογικό ... αλλά από ότι φαινεται όχι
στην εφορία... παρόλο που ισχυριζόταν οτι το είχε κάνει...Δεν του είχε έρθει καθόλου χαρτί για τέλη και θεωρούσε το συμβάν λήξαν... αλλά φέτος του ήρθε
και τα ζητάν όλα αναδρομικά.... Το μηχανολογικό έχει την δήλωση κλοπής ... αλλά ο υπάλληλος
τό 2000 δεν είχε γράψει ακριβή ημερομηνία κλοπής και η εφορία (που είναι άλλο κρατος προφανός)
δεν το δέχεται....Απότελεσμα είναι οτι ο εφοριακός δεν δεχόταν καμία δικαιολογία και τώρα έχει ένα φέσι 2000+ ευρώ
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Παραταση ως τις 15 Ιανουαρίου!του 2090;;;;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
αν δεν σου ερθει ειδοποιητηριο και δεν πας να τα πληρωσεις τα τελη... τι θα συμβει?
Το να μην σου έρθει ειδοποιητήριο δεν αποτελεί δικαιολογία. Πας σε εφορία με την άδεια κυκλοφορίας και το παίρνεις το σήμα.
Ισχυε πάντα και δεν νομίζω να άλλαξε ... 'Η μη πληρωμή τελών συνεπάγεται πρόστιμο διπλάσιο της αξίας του τέλους από την 1η Ιανουαρίου'.
Δηλαδή παίρνεις το σήμα μεν στη διπλάσια τιμή δε!Κοίτα να δείς τι έγινε χτές που ήμουν στην εφορία...
από ένα αυτοκίνητο που του είχαν κλέψει το 2000.
Αυτός το 2000 το δήλωσε στην Αστυνομία και στο Μηχανολογικό ... αλλά από ότι φαινεται όχι
στην εφορία... παρόλο που ισχυριζόταν οτι το είχε κάνει...
Δεν του είχε έρθει καθόλου χαρτί για τέλη και θεωρούσε το συμβάν λήξαν... αλλά φέτος του ήρθε
και τα ζητάν όλα αναδρομικά.... Το μηχανολογικό έχει την δήλωση κλοπής ... αλλά ο υπάλληλος
τό 2000 δεν είχε γράψει ακριβή ημερομηνία κλοπής και η εφορία (που είναι άλλο κρατος προφανός)
δεν το δέχεται....
Απότελεσμα είναι οτι ο εφοριακός δεν δεχόταν καμία δικαιολογία και τώρα έχει ένα φέσι 2000+ ευρώ... τα λάθη με τις ΔΟΥ δυστυχώς κοστίζουν!
Και αυτό ισχύει είτε για κλοπή, ολική καταστροφή αυτοκινήτου είτε σπάσιμο παρμπριζ και καταστροφή του σήματος!
Εγώ πριν 3 χρόνια που για ένα 7μηνο είχα ένα Aygo που καταστραφηκε ολοσχερώς σε ατύχημα πήγα χαρτί στο τμήμα αυτοκινήτων της ΔΟΥ και μου το διέγραψαν. Και φέτος που πήγα (λόγω μετακόμισης σε άλλη ΔΟΥ) για τα τέλη των άλλων ΙΧ μου όταν ρώτησα (απο αναλαμπή!) αν υπάρχει το Aygo στα κομπιούτερ τους με επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
από ένα αυτοκίνητο που του είχαν κλέψει το 2000.
Αυτός το 2000 το δήλωσε στην Αστυνομία και στο Μηχανολογικό ... αλλά από ότι φαινεται όχι
στην εφορία... παρόλο που ισχυριζόταν οτι το είχε κάνει...
Δεν του είχε έρθει καθόλου χαρτί για τέλη και θεωρούσε το συμβάν λήξαν... αλλά φέτος του ήρθε
δεν το δέχεται....
Απότελεσμα είναι οτι ο εφοριακός δεν δεχόταν καμία δικαιολογία και τώρα έχει ένα φέσι 2000+ ευρώ... τα λάθη με τις ΔΟΥ δυστυχώς κοστίζουν!
Και αυτό ισχύει είτε για κλοπή, ολική καταστροφή αυτοκινήτου είτε σπάσιμο παρμπριζ και καταστροφή του σήματος!
Εγώ πριν 3 χρόνια που για ένα 7μηνο είχα ένα Aygo που καταστραφηκε ολοσχερώς σε ατύχημα πήγα χαρτί στο τμήμα αυτοκινήτων της ΔΟΥ και μου το διέγραψαν. Και φέτος που πήγα (λόγω μετακόμισης σε άλλη ΔΟΥ) για τα τέλη των άλλων ΙΧ μου όταν ρώτησα (απο αναλαμπή!) αν υπάρχει το Aygo στα κομπιούτερ τους με επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει!από τη στιγμή που υπάρχει το χαρτί που αποδεικνύει ότι το αμάξι είναι κλεμμένο και δη από το 2000, δεν χρειάζεται να πληρώσει τίποτα.
Όπως επίσης δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να πληρώσει τέλη για το αμάξι του, αρκεί να κάνει μία υπεύθυνη δήλωση ότι το αμάξι του δεν θα κάνει χρήση σε δημόσιων Ελληνικών δρόμων.Επίσης...το ειδοποιητήριο ΔΕΝ δηλώνει υποχρέωση ότι πρέπει να πας να πληρώσεις το τέλος.
Εμένα ακόμα μου έρχεται το χαρτί του golf που πούλησα.Το έχω δηλώσει ότι το πούλησα από πέρισυ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το αγνοώ.
Το ειδοποιητήριο είναι απλή διευκόλυνση για τους πολίτες ώστε με την προσκόμισή του χαρτιού αυτού να πάνε σε κάποια τράπεζα* για να πάρουν το τέλος κυκλοφορίας του οχήματός τους και για να μην γίνεται λαοθάλασσα έξω από κάθε ΔΟΥ από τους πολίτες που θέλουν να πληρώσουν τα τέλη τους.
Παλιότερα (πριν 'εφευρεθεί' το ειδοποιητήριο), όλοι πηγαίναμε στις ΔΟΥ για να πάρουμε/πληρώσουμε το τέλος κυκλοφορίας*η τράπεζα κρατάει 1,5€/σήμα που δίνει (ασχέτως του ποσού που έχει το τέλος που δίνει σε κάποιον).not bad ως αμοιβή για απλή μεταφορά χρημάτων από τις τσέπες 'μας' στις τσέπες του κράτους.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγώ πριν 3 χρόνια που για ένα 7μηνο είχα ένα Aygo που καταστραφηκε ολοσχερώς σε ατύχημα πήγα χαρτί στο τμήμα αυτοκινήτων της ΔΟΥ και μου το διέγραψαν. Και φέτος που πήγα (λόγω μετακόμισης σε άλλη ΔΟΥ) για τα τέλη των άλλων ΙΧ μου όταν ρώτησα (απο αναλαμπή!) αν υπάρχει το Aygo στα κομπιούτερ τους με επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει!Αυτά τα στοιχεία μπορείτε να τα ελέγξετε και στο e-οχήματα του taxisnet, δεν χρειάζεται να τρέχετε μέχρι τις ΔΟΥ.
Όπως επίσης δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να πληρώσει τέλη για το αμάξι του, αρκεί να κάνει μία υπεύθυνη δήλωση ότι το αμάξι του δεν θα κάνει χρήση σε δημόσιων Ελληνικών δρόμων.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ, αυτό μου φαίνεται όμως παράλογο. Υποστηρίζεις ότι θα μπορούσε κάποιος λχ. να ζει με το ελληνικό του αυτοκίνητο στο εξωτερικό και να μην πληρώνει σε καμία από τις 2 χώρες τέλη; Εδώ, όπως λες γιατί δεν θα πατήσει καθόλου (ανέφικτο να ελεγχθεί αυτό επίσημα) και έξω γιατί θεωρητικά πληρώνει εδώ τέλη;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Στα υπόλοιπα συμφωνώ, αυτό μου φαίνεται όμως παράλογο. Υποστηρίζεις ότι θα μπορούσε κάποιος λχ. να ζει με το ελληνικό του αυτοκίνητο στο εξωτερικό και να μην πληρώνει σε καμία από τις 2 χώρες τέλη; Εδώ, όπως λες γιατί δεν θα πατήσει καθόλου (ανέφικτο να ελεγχθεί αυτό επίσημα) και έξω γιατί θεωρητικά πληρώνει εδώ τέλη;
Να σου απαντήσω:
πχ με το που μπαίνεις Ελβετία είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις τα ανάλογα τέλη ώστε να κινείσαι στους εκεί δρόμους ανεξάρτητα από το τι πινακίδες έχεις, που ανήκει το αμάξι σου (σε ποιά χώρα εννοώ) κτλ.
Αν εκεί μείνεις και το 2010, πληρώνεις στην Ελβετία τα αντίστοιχα τέλη.Στην Ελλάδα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν πληρώνεις τέλη του 2010 αν το αμάξι σου δεν πατήσει επί ελληνικού εδάφους.
Δεν καταλαβαίνω που κόλλησες.Τα τέλη είναι (όπως και σίγουρα γνωρίζεις) και καλά ως επιβάρυνση του χρήστη ώστε να του δωθεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει δημόσιους ελληνικούς δρόμους.ΑΝ δεν κάνει κάποιος χρήση αυτών (των δημόσιων δρόμων), ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να αγοράσει τα τέλη και αντίστροφα: αν δεν πληρώσεις τα τέλη του εκάστοτε έτους εκείνο το έτος δεν έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιείς δημόσιους ελληνικούς δρόμους.
Τέλος...μπορείς να κάνεις μία υπεύθυνη δήλωση που λέει ότι το αμάξι σου είναι φυλασσόμενο σε ιδιωτικό χώρο και δεν προτίθεσαι να το χρησιμοποιήσεις για να κινηθείς σε δημόσιο ελληνικό δρόμο και έτσι δεν χρειάζεται να πληρώσεις τα τέλη του 2010.
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός.
-
Κάβουρα αν υποθέσουμε ότι κάνεις αυτή τη δήλωση και δεν κυκλοφορείς μέσα σε ένα έτος, αλλά δεν καταθέσεις πινακίδες, μετά δεν μπορούν να σε χρεώσουν αναδρομικά;
Επίσης μου προέκυψε μια απορία από τη συζήτηση σας: αν κινείσαι μόνο σε ιδιωτικούς δρόμους (όλοι οι αυτοκινητόδρομοι τύπου ΑΟ) δε χρειάζεται να πληρώσεις τέλη; -
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Κάβουρα αν υποθέσουμε ότι κάνεις αυτή τη δήλωση και δεν κυκλοφορείς μέσα σε ένα έτος, αλλά δεν καταθέσεις πινακίδες, μετά δεν μπορούν να σε χρεώσουν αναδρομικά;
Επίσης μου προέκυψε μια απορία από τη συζήτηση σας: αν κινείσαι μόνο σε ιδιωτικούς δρόμους (όλοι οι αυτοκινητόδρομοι τύπου ΑΟ) δε χρειάζεται να πληρώσεις τέλη;όχι και στις 2 ερωτήσεις.Δεν θα πληρώσεις αναδρομικά, αρκεί στην αρχή κάθε έτους να κάνεις αυτή τη δήλωση ή εκ των υστέρων να μπορείς να αποδείξεις ότι δεν κινήθηκες σε δημόσιους ελληνικούς δρόμους (βλέπε το παράδειγμα που έφερα παραπάνω για κίνηση του οχήματος στο εξωτερικό ).
Δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας.
Και υπάρχει και κλασσικό παράδειγμα για τη 2η ερώτησή σου (αγωνιστικά οχήματα* ).*βέβαια αρκετά από αυτά δεν έχουν και πινακίδες, αλλά ορισμένα έχουν
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
όχι και στις 2 ερωτήσεις.Δεν θα πληρώσεις αναδρομικά, αρκεί στην αρχή κάθε έτους να κάνεις αυτή τη δήλωση ή εκ των υστέρων να μπορείς να αποδείξεις ότι δεν κινήθηκες σε δημόσιους ελληνικούς δρόμους (βλέπε το παράδειγμα που έφερα παραπάνω για κίνηση του οχήματος στο εξωτερικό ).
Και υπάρχει και κλασσικό παράδειγμα για τη 2η ερώτησή σου (αγωνιστικά οχήματα* ).*βέβαια αρκετά από αυτά δεν έχουν και πινακίδες, αλλά ορισμένα έχουν
Ευχαριστώ
ΥΓ πήγες τελικά στο Φιλοσίδη?
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
ΥΓ πήγες τελικά στο Φιλοσίδη?
πήγα...
τεράστια αρνητική εντύπωση ότι άφησε το αμάξι του αδερφού μου (πήγαμε για το polo του αδερφού μου που βάζει νερό -καλά διάβασες- το φανάρι ) χαλαρά 20m μακριά από το μαγαζί με το παράθυρο του οδηγού ανοιχτό και τα κλειδιά πάνω στο μίζα και έχοντας ζητήσει στο χαλαρό τα κλειδιά 'για να το παρκάρει λίγο πιο κει' μέχρι να βγει η καρτέλα.
Κατά τα άλλα πολύ καλός.Μπορεί να έτυχε το συγκεκριμένο περιστατικό...(αν και δεν το πιστεύω).
ίσως το 'κόλπο' είναι να πας με ραντεβού για οποιαδήποτε εργασία.Μάλλον έχω πολυ-παραξενέψει και ο ένας μου μυρίζει και ο άλλος μου ξινίζει.
Το service πάντως στο Κορωπί για μένα τελείωσε οριστικά (ακούσα απαράδεκτα πράγματα ).mods, sorry για το offtopic.
Ό,τι άλλο θες, ας τα πούμε με pm για να μη χαλάμε το topic.Επιστρέφοντας λίγο στο θέμα, θα ήθελα να συμπληρώσω το εξής:
χρήση δημόσιου δρόμου δεν σημαίνει μόνο να κινείσαι πάνω σε αυτόν αλλά ακόμα κι αν είσαι απλώς σταθμευμένος πάνω σε αυτόν. -
Επίσης μου προέκυψε μια απορία από τη συζήτηση σας: αν κινείσαι μόνο σε ιδιωτικούς δρόμους (όλοι οι αυτοκινητόδρομοι τύπου ΑΟ) δε χρειάζεται να πληρώσεις τέλη;όχι και στις 2 ερωτήσεις.Δεν θα πληρώσεις αναδρομικά, αρκεί στην αρχή κάθε έτους να κάνεις αυτή τη δήλωση ή εκ των υστέρων να μπορείς να αποδείξεις ότι δεν κινήθηκες σε δημόσιους ελληνικούς δρόμους (βλέπε το παράδειγμα που έφερα παραπάνω για κίνηση του οχήματος στο εξωτερικό ).
Που τα λέει όλα αυτά Γιώργο? Εκτός κι αν έχουν αλλάξει κάτι σχετικά πρόσφατα, αυτό που ξέρω εγώ ότι ισχύει είναι ότι ΜΟΝΟ αν καταθέσεις πινακίδες πριν την αρχή του έτους έχεις δικαίωμα να μην πληρώσεις τα τέλη (βλ. και κάτω μέρος ειδοποιητήριου 2007 στη φωτό). Διαφορετικά θεωρούν ότι κυκλοφορέις κανονικά (ή τουλάχιστον διατηρείς το δικαίωμα), άρα πληρώνεις.
Στην Ελλάδα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν πληρώνεις τέλη του 2010 αν το αμάξι σου δεν πατήσει επί ελληνικού εδάφους
Αν υπάρχει περίπτωση να πατήσει, πρέπει να έχεις πληρώσει τέλη. End of story, όσον αφορά το κράτος.
Τώρα, τι γίνεται αν πας στην εφορία σου και τους πεις 'θέλω να πάω Ιταλία με το αμάξι στις 30/12 και θα λείπω όλο τον επόμενο χρόνο από την Ελλάδα' δεν το ξέρω.
Τέλος...μπορείς να κάνεις μία υπεύθυνη δήλωση που λέει ότι το αμάξι σου είναι φυλασσόμενο σε ιδιωτικό χώρο και δεν προτίθεσαι να το χρησιμοποιήσεις για να κινηθείς σε δημόσιο ελληνικό δρόμο και έτσι δεν χρειάζεται να πληρώσεις τα τέλη του 2010
Άρα είναι ηλίθιοι όλοι αυτοί που κατέθεσαν τις πινακίδες τους ή σκοπεύουν να τις καταθέσουν προκειμένου να δηλώσουν ότι θα αφήσουν το ΙΧ τους να μαζεύει αράχνες σε κάποιο γκαράζ μέχρι νεοτέρας? Διότι αν ήταν έτσι θα μπορούσαν να κάνουν απλά μια υπεύθυνη δήλωση και πάπαλα... Και βέβαια θα μπορούσαν να το κυκλοφορούν στα μουλωχτά, κομπλέ με πινακίδες, με μόνο ρίσκο να τους σταματήσει για έλεγχο μπάτσος (εμένα που κυκλοφορώ Αθήνα σχεδόν καθημερινά μου έχει συμβεί 2 φορές σε 10 χρόνια ).
-
Εκτός από την υπεύθυνη δήλωση θέλουν και το Ε9 προκειμένου να διαπιστωθεί ο ιδιόκτητος χώρος που θα ακινητοποιηθεί το όχημα.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244 -
Κατεθεσε ο κολλητος μου πινακιδες που δεν ειχε στο Ε9 καποιο χωρο να δηλωσει δικο του και δηλωσε τοπο ''διαμονης'' του οχηματος το συνεργειο αλλου φιλου με αιτιολογια προς επισκευη...
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Εκτός από την υπεύθυνη δήλωση θέλουν και το Ε9 προκειμένου να διαπιστωθεί ο ιδιόκτητος χώρος που θα ακινητοποιηθεί το όχημα.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244όχι υποχρεωτικά.Μπορείς να νοικιάζεις χώρο στάθμευσης πχ ή να το αφήσεις σε χώρο γνωστού-φίλου.
(το έγραψε και ο zx lover )
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244όχι υποχρεωτικά.Μπορείς να νοικιάζεις χώρο στάθμευσης πχ ή να το αφήσεις σε χώρο γνωστού-φίλου.
(το έγραψε και ο zx lover )
Το Ε9 δεν ειναι σωστο να το ζητανε.... στο κτηριο μας εχει πηλοτι και δεν αναφερεται πουθενα σε συμβολαιο... αρα ουτε και στο Ε9... ομως εχω χωρο για δυο..... αν χρειαστει.... προς το παρων μονο το ενα!!!! χρειαστηκε θα δουμε του χρονου τι θα αποφασισουν οι Βολευτες!!!!
-
Και εγώ δεν το ήξερα, αλλά όταν το διάβασα... .
Αν δηλώσεις ότι θα παραμείνει στον χώρο κάποιου φίλου ή σε κάποιον ενοικιαζόμενο, τότε τι τους εμποδίζει να ζητήσουν υπεύθυνη δήλωση και από τον φίλο, ότι παραχωρεί τον χώρο του ή το ενοικιαστήριο για την δεύτερη περίπτωση. Το λέω επειδή οι τύποι στις Δ.Ο.Υ. δεν παίζονται -
Να σου απαντήσω:
πχ με το που μπαίνεις Ελβετία είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις τα ανάλογα τέλη ώστε να κινείσαι στους εκεί δρόμους ανεξάρτητα από το τι πινακίδες έχεις, που ανήκει το αμάξι σου (σε ποιά χώρα εννοώ) κτλ.
Αν εκεί μείνεις και το 2010, πληρώνεις στην Ελβετία τα αντίστοιχα τέλη.Στην Ελλάδα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν πληρώνεις τέλη του 2010 αν το αμάξι σου δεν πατήσει επί ελληνικού εδάφους.
Δεν καταλαβαίνω που κόλλησες.Ίσως εκεί που κόλλησα κι εγώ.
Στο ότι δεν έχουμε πρόχειρο το κείμενο του σχετικού νόμου που το αναφέρει αυτό που λες παραπάνω και στο ότι αυτό που είναι γνωστό (και που είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι καταθέτουν πινακίδες) είναι ότι αν δεν έχεις συμφωνήσει εκ των προτέρων (πριν την 1η του έτους) με την εφορία ότι το αμάξι σου δε θα πατήσει επί Ελληνικών δρόμων, με ότι διαδικασία προβλέπει ο νόμος, θεωρούν ότι διατηρείς το δικαίωμα να κινείσαι στους δρόμους της χώρας, άρα και χρωστάς τέλη (συν πρόστιμο). Αν παραθέσει κάποιος το σχετικό νόμο νομίζω ότι θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. -
nidosan
διάβασα και το προηγούμενο post σου.Δεν ξέρω γιατί όλοι αυτοί καταθέτουν πινακίδες όταν μπορείς να αρνηθείς να πληρώσεις τέλη γιατί το αμάξι δεν θα χρησιμοποιήσει δημόσιους ελληνικούς δρόμους.
Δεν ξέρω τι γίνεται βέβαια στην περίπτωση που πας στη μέση κάποιου έτους για να πάρεις τα τέλη κυκλοφορίας (πχ μετάνιωσες και θες να το κινήσεις κανονικά ).Θα προσπαθήσω να βρω το σχετικό του νόμου.
Κάποιος δικηγόρος ίσως μας διαφωτίσει περισσότερο.ΥΓ:εγώ αναφέρω ό,τι μου είπαν από την εφορία το 2008, όταν ένας φίλος πήρε το αμάξι και το άφησε στο εξωτερικό για προσωπική χρήση (ένα astra κάμπριο συγκεκριμένα με ελληνικές πινακίδες).Τα τέλη του 2009 και τώρα τα τέλη του 2010 δεν θα τα πληρώσει (δεν του ήρθε ειδοποιητήριο ούτε για το 2009 δεν τα πλήρωσε και δεν θα πληρώσει ούτε τα τέλη του 2010 - αν αυτό λέει κάτι ως ένδειξη )
-
Στην εφορία είναι σ' όποιιον πέσεις. Ο ένας σου λέει έτσι, ο άλλος γιουβέτσι. Και μετά σου έρχεται ένα ωραίο κουστουμάκι και ψάχνεσαι. Γι αυτό λέω ότι είναι απαραίτητο να δούμε ακριβώς τι λέει ο νόμος για την κάθε περίπτωση (π.χ. πας εξωτερικό πριν την 1η του έτους και μένεις εκεί, ή το αμάξι είναι χαλασμένο σε συνεργείο και δεν ξέρεις αν θα φτιαχτεί, κλπ).
Ο λόγος που όλοι καταθέτουν πινακίδες είναι ο νόμος (αυτό που γράφει και στο ειδοποιητήριο που παρέθεσα σε πρόηγούμενο ποστ μου) ο οποίος δε νομίζω να έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και να μην περιλαμβάνει πλέον την υποχρέωση κατάθεσης πινακίδων.
-
Το ειχα αναφερει και στο θεμα της παραδοσης των πινακιδων, οι περισσοτεροι εχουν δηλωσει οτι θα αφησουν τα αυτοκινητα τους σε καποιο υποτιθεμενο συνεργειο. Ετσι και αλλιως σιγα μην μπουν στη διαδικασια να το ψαξουν Θα γεμισουν οι δρομοι με παρκαρισμενα σαπακια
Σας έχουν έλθει τα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας;