-
ποιος μιλησε για diesel?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ποιος μιλησε για diesel?Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν.
Μήπως ήθελες να το ποστάρεις στο άλλο τόπικ για την 120d και το ΤΤ?
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Σε σχέση με το golf που έχει τώρα ναι κάνει βαβούρα αλλά σε σχέση με το ραλλάκι και το mr2 πιστεύω πως είναι λιμουζίνα ....
α γειά σου
Εδω έκανα ταξίδια με το rallye και με το mr2, το EVO θα με χαλάσει?ναι αλλά άλλο 21-22 και άλλο 30 φεύγα ηλικία. (δεν ξερω την ηλικια σου ...υποθέτω)
μη λες τέτοια...
30 σκέτο, χωρις το φεύγα
σωστό και αυτό που λες, αλλά
άλλο 120
άλλο 140
άλλο 210
και άλλο 300Μη συζητάμε άλλο για το αν κάνει άνετο ταξίδι ή όχι.
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.
Αν ήθελα άνετο και οικονομικό ταξίδι θα κραταγα το GTI.βενζίνη στην καλύτερη 15,8
στην χειρότερη (μην φανταστείς υπερβολές απλά γρήγορη οδήγηση) πας στα 20 λίτρα!
όχι απλά δεν είναι άνετο για ταξίδι, κουράζει... γενικότερα, είτε είσαι στην κίνηση είτε στον αυτοκινητόδρομο που σε βγάζει off σε μια δυο ωρίτσες.
τα νούμερα υψηλών ταχυτήτων που αναφέρονται μερικοί εδω μέσα δεν επιτυνχανονται στον δρόμο με οποιοδήποτε EVO εκτός του 10 που είναι ελάχιστα πιο φιλικό... όλα έχουν κοντές σχέσεις και πρέπει να είσαι συνέχεια στην τσίτα για να πηγαίνεις με 140 -160χλμ/ώρα ενώ αυτοκίνητα σαν το δικό σου και το δικό μου πιάνουν μια σταθερή ταχύτητα των 160 με 180χλμ/ώρα με ελαφρύ γκαζάκι και έκτη στο κιβώτιο! Έχετε γειά βρυσούλες δηλαδή!
πάντως αφού το κυνηγάς το απόλυτο αισθητιλίκι πάρ΄το να τελειώνουμε! να σε πάμε καμιά βόλτα μέχρι να μάθεις να το οδηγείς
χρόνια πολλά φίλε και σου εύχομαι το 10 με 10 να βολτάρεις!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Καλά όχι και εντελώς άλλη άποψη...κοίτα κάτι 20άρια.Άλλωστε πέφτουν ΠΟΛΥ έξω γιατί εκεί μιλάμε για Ευρώπη...άλλοι δρόμοι και κυρίως ΑΛΛΗ κίνηση. Το si μου στο spritmonitor το βλέπω γύρω στο 10άρι...εγώ βγάζω 15 όμως ...είναι ένα 50% επάνω όπως καταλαβαίνεις.
την μέση κατανάλωση τη βλέπεις?
απέχει απο αυτά που ακούγονται...το οτι ειναι Ευρώπη δεν μου λέει κάτι
και εγώ σε εθνική θα το χρησημοποιώΑΛΛΗ κίνηση;
δεν πρόκειται να βρώ κίνηση...καθόλου!οσο για το si, εγώ δε θα χρησιμοποιώ το αμάξι καθημερινά μέσα σε κίνηση
-
Καλά όχι και εντελώς άλλη άποψη...κοίτα κάτι 20άρια.
Άλλωστε πέφτουν ΠΟΛΥ έξω γιατί εκεί μιλάμε για Ευρώπη...άλλοι δρόμοι και κυρίως ΑΛΛΗ κίνηση. Το si μου στο spritmonitor το βλέπω γύρω στο 10άρι...εγώ βγάζω 15 όμως ...είναι ένα 50% επάνω όπως καταλαβαίνεις.
δεν πρόκειται να βρώ κίνηση...καθόλου!οσο για το si, εγώ δε θα χρησιμοποιώ το αμάξι καθημερινά μέσα σε κίνηση
Ας ξεκινήσουμε ανάποδα...τι χρήση θα του κάνεις?
Μέσα στην Αθήνα πως θα το κινείς? Σε τρέιλερ? ...κάπου θα πας...κάπου θα κολλήσεις, δε παίζει!
Δε θα το έχεις μόνο για ταξίδια...δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας του. Στο ταξίδι αν το πηγαίνεις 120-140 ναι...δε θα κάψει. Αν περάσεις τα 160 θα κάψει κοντά στα 15.
Αν το σκίζεις τώρα (που λογικό είναι να το σκίζεις) θα δεις 20+ ...αν το τσιγκλήσεις κιόλας...άστα
edit...το γραφείο είναι 2κμ από το σπίτι μου και δεν έχει κίνηση. Αν είναι να κατέβω κέντρο θα πάρω ή το 500 ή το μετρό.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Καλά όχι και εντελώς άλλη άποψη...κοίτα κάτι 20άρια.
Άλλωστε πέφτουν ΠΟΛΥ έξω γιατί εκεί μιλάμε για Ευρώπη...άλλοι δρόμοι και κυρίως ΑΛΛΗ κίνηση. Το si μου στο spritmonitor το βλέπω γύρω στο 10άρι...εγώ βγάζω 15 όμως ...είναι ένα 50% επάνω όπως καταλαβαίνεις.
Ας ξεκινήσουμε ανάποδα...τι χρήση θα του κάνεις?
Μέσα στην Αθήνα πως θα το κινείς? Σε τρέιλερ? ...κάπου θα πας...κάπου θα κολλήσεις, δε παίζει!
Δε θα το έχεις μόνο για ταξίδια...δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας του. Στο ταξίδι αν το πηγαίνεις 120-140 ναι...δε θα κάψει. Αν περάσεις τα 160 θα κάψει κοντά στα 15.
Αν το σκίζεις τώρα (που λογικό είναι να το σκίζεις) θα δεις 20+.
αρχικά σου εξήγησα γιατι ειναι λάθος η σύγκριση που έκανες με τα δικά σου δεδομένα χρησης της si
τη χρήση την έχω αναφέρει αρκετες φορές ήδη (παλιά και νεα εθνική-κυρίως παλιά)
μεσα στην Αθηνα δε θα το κινώ. αν 'τυχει' καμία φορά θα ειναι οταν η πόλη κοιμάται
στην βόλτα θα το πάω...αλλα δε νομίζω οτι αυτοί στο εξωτερικό δεν τα πάνε...
-
αρχικά σου εξήγησα γιατι ειναι λάθος η σύγκριση που έκανες με τα δικά σου δεδομένα χρησης της siτη χρήση την έχω αναφέρει αρκετες φορές ήδη (παλιά και νεα εθνική-κυρίως παλιά)
μεσα στην Αθηνα δε θα το κινώ. αν 'τυχει' καμία φορά θα ειναι οταν η πόλη κοιμάται
στην βόλτα θα το πάω...αλλα δε νομίζω οτι αυτοί στο εξωτερικό δεν τα πάνε...
Ε γιαυτό σε ρώτησα τι χρήση θα του κάνεις...δε συγκρίνονται εννοείται! Εσύ έχεις ΚΑΙ turbo. Έχει απευθείας ψεκασμό?
Αυτοί στο εξωτερικό έχουν ένα 20άρι αν δεις...κάπου εκεί θα παίζεις. 15-20. Παραπάνω θα δεις αν το σκίζεις...που θα το σκίζεις
Προφανώς όμως δε θα σε απασχολεί η κατανάλωση όταν παίρνεις τέτοιο αμάξι ...
Για να σου κάψει το EVO 9 πάντως 12...θα πρέπει να το πηγαίνεις με 120, 6η και το γκάζι στο 1/3. Εκεί ναι..δε θα κάψει.
-
Mε τέτοια κατανάλωση ένα ΡοΧι8 θα σου άρεσε ; Δεν το έχω οδηγήσει...
-
Tο X ελαφρά βελτιωμένο καίει σε αυτοκινητόδρομο με 150-160 και περιστασιακά ανοιγματάκια προς τα 180-200 (πχ. σε στροφιλίκια στυλ Υλίκη, Αγ. Θεόδωροι Πελασγίας) κάπου 14-15 lt/100. Σε αυτές τις ταχύτητες κάνει μια χαρά ταξίδι (για μένα, για κάτοχο Mercedes μπορεί να φαίνεται σκληρό και θορυβώδες).
Με 200+ σε αυτοκινητόδρομο καίει 20+ χωρίς τρελλό θόρυβο (το Type-R ήταν σχεδόν ανυπόφορο συγκριτικά)
Σε επαρχιακό αεροπορία καίει 25+ και κινείσαι με 50% μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια από οτιδήποτε (το εννοώ) άλλο κυκλοφορεί
Σε πίστα καίει 30+Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι ένα αυτοκίνητο 300 αλόγων, μη το συγκρίνουμε με ένα πχ. 200 ακόμα και αν έχουν τις ίδιες 'τυπικές' προδιαγραφές (2λιτρο Turbo). Είναι λογικό όταν το πατάς (δηλ. τις 3 τελευταίες περιπτώσεις) με 50% ιπποδύναμη παραπάνω να έχεις αυξημένη κατανάλωση. Και επειδή αυτό το 50% παραπάνω ιπποδύναμη βγαίνει από την ίδια χωρητικότητα κινητήρα, το 'αρκετά αυξημένη κατανάλωση' είναι αναμενόμενο λόγω μεγαλύτερου Turbo και χαρακτήρα αυτοκινήτου.
Δεν καταλαβαίνω πάντως τη συζήτηση περί κατανάλωσης, αφού ο άνθρωπος είπε πως δεν τον απασχολεί. Αν αγοράζεις Evo και σε απασχολεί η κατανάλωση έκανες λάθος αγορά.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι ένα αυτοκίνητο 300 αλόγων, μη το συγκρίνουμε με ένα πχ. 200 ακόμα και αν έχουν τις ίδιες 'τυπικές' προδιαγραφές (2λιτρο Turbo). Είναι λογικό όταν το πατάς (δηλ. τις 3 τελευταίες περιπτώσεις) με 50% ιπποδύναμη παραπάνω να έχεις αυξημένη κατανάλωση. Και επειδή αυτό το 50% παραπάνω ιπποδύναμη βγαίνει από την ίδια χωρητικότητα κινητήρα, το 'αρκετά αυξημένη κατανάλωση' είναι αναμενόμενο λόγω μεγαλύτερου Turbo και χαρακτήρα αυτοκινήτου.
Δεν καταλαβαίνω πάντως τη συζήτηση περί κατανάλωσης, αφού ο άνθρωπος είπε πως δεν τον απασχολεί. Αν αγοράζεις Evo και σε απασχολεί η κατανάλωση έκανες λάθος αγορά.
+1 Από όποια πλευρά και να το δεις πρόκειται για ειδική αγορά. Καταρχάς δεν πρόκειται για ένα Α3 με μεγαλύτερο κινητήρα ή μια special 3 άρα. Οι όποιες αδυναμίες του είναι μέρος του χαρακτήρα του. Αν μπορείς να καλύψεις τα έξοδα και το γουστάρεις το αγοράζεις. Δεν κάνει γι αυτούς που ταξιδεύουν με το μάτι στην ένδειξη της κατανάλωσης, δεν κάνει γι αυτούς που θέλουν να δίνουν 100 ευρώ σε κάθε σέρβις.
Αλλά για κάποιον που στο αίμα του ρέει βενζίνη , αδιαφορεί για την εξωτερική εμφάνιση, θέλει να δοκιμάσει τους νόμους της φυσικής, και άλλα χαρωπά είναι ότι πρέπει. -
πολύ σωστά τα 2τελευταία ποστ. Αλλά μέχρι τώρα αυτό που δεν μου κάθεται είναι να αγοράσεις EVO και να το έχεις 90% στην Εθνική, σε τέτοιο δρόμο πόσο καλύτερο να είναι από ένα GTI/S3 ? Αν τώρα αγοράσεις το EVO, γιατί έτσι γουστάρεις βρε παιδί μου και δικαίωμα σου τα μεγάλα παιδιά πρέπει να αγοράζουν τα παιχνίδια που τους κάνουν κλικ γιατί η ζωή είναι μικρή, δεν είσαι κάθε μέρα 30 και ο ψυχολόγος μου, μου είπε ότι δεν πρέπει να έχω απωθημένα, για πράγματα που δεν έκανα !!!! Να το χαρείς και να το λιώσεις.
Μπορεί βέβαια σε ένα χρόνο, μαζί με το Evo, αφού το ευχαριστηθείς, να πάρεις και ένα 2ο για τα ταξιδάκια σου, δεκτό και αυτό !!!!
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Αλλά μέχρι τώρα αυτό που δεν μου κάθεται είναι να αγοράσεις EVO και να το έχεις 90% στην Εθνική, σε τέτοιο δρόμο πόσο καλύτερο να είναι από ένα GTI/S3 ?μην το βλεπεις σαν εθνική...
δες το σαν
Μπράλο
Γαλαξίδι-Ιτεα
Ναυπακτο-Γαλαξίδι
Αντιριο-Μεσολόγγι
Μεγαρα-Κορινθο απο παλιάΑν τώρα αγοράσεις το EVO, γιατί έτσι γουστάρεις βρε παιδί μου και δικαίωμα σου τα μεγάλα παιδιά πρέπει να αγοράζουν τα παιχνίδια που τους κάνουν κλικ γιατί η ζωή είναι μικρή, δεν είσαι κάθε μέρα 30 και ο ψυχολόγος μου, μου είπε ότι δεν πρέπει να έχω απωθημένα, για πράγματα που δεν έκανα !!!! Να το χαρείς και να το λιώσεις.
Δεν φαντάζομαι άλλο αμάξι στο γκαράζ μου, αυτή τη στιγμή εκτος απο ενα EVO 9.
Μπορεί βέβαια σε ένα χρόνο, μαζί με το Evo, αφού το ευχαριστηθείς, να πάρεις και ένα 2ο για τα ταξιδάκια σου, δεκτό και αυτό !!!!
οταν με το καλό το EVO κάνει τον κύκλο του θα πουληθεί...
-
με γεια και καλά στριψίματα
-
Νσ ρωτήσω κάτι?
Στο ένα πχ ταξίδι που θα κάνει κάποιος προς την Ελάτη για τα Χριστούγεννα ο σκοπός είναι να έχει κάποιος ένα σκληροπυρηνικό EVO9 για να ανέβει τέζα τον Δομοκό?Ποιος το κάνει αυτο ρε παιδιά στην πραγματικότητα?
Το να εχει κάποιος κανα πισωκίνητο και να κάνει κανα στενό ή καμμια πλατεία άντε πες παει στο διάλο.
Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι σκοπός κάποιου είναι να στρίψει στο όριο σε δημόσιους δρόμους. Γιατί κάποιος να θέλει να δοκιμάσει να στρίψει κάπου με 190χλμ στο ταξίδι και την επόμενη να δοκιμάσει στο ίδο σημείο με 195χλμ?Εγώ ρε φίλε θα σου συνιστούσα να πάρεις ένα αυτοκινητο για αναβάσεις ή για spintακι και να μπεις στους αγώνες.
Να μην σου πώ καλύτερα, κράτα τα λεφτά σου και πήγαινε σε μια σχολή αγωνιστικής οδήγησης στο εξωτερικό. Πίστεψε με ότι μετά δεν θα σε απασχολεί τι αυτοκίνητο έχεις στο γκαραζ σου. Αυτά που κάνεις στην πίστα δεν γίνονται σε δρόμο -
Στην γειτονια ειναι ενας Πατερας με δυο παιδια ο οποιος για τις καθημερινες του μετακινησεις χρησιμοποιει ενα Subaru Impreza του 97(αν θυμαμαι καλα το οποιο ειναι και Limited Ediotion παρακαλω ) γυρω στα 400 κατι αλογα .Ακουγεται απο 2 χιλιομετρα μακρια κυριολεκτικα , κι ομως πολλες φορες παει και ερχεται Αθηνα Πατρα και οταν πανε διακοπες πανε με το Subaru .
Αμα ειναι καβλωμενος ο ανθρωπος δεν καταλαβεινει τιποτα
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Νσ ρωτήσω κάτι?
Στο ένα πχ ταξίδι που θα κάνει κάποιος προς την Ελάτη για τα Χριστούγεννα ο σκοπός είναι να έχει κάποιος ένα σκληροπυρηνικό EVO9 για να ανέβει τέζα τον Δομοκό?Ποιος το κάνει αυτο ρε παιδιά στην πραγματικότητα?
Το να εχει κάποιος κανα πισωκίνητο και να κάνει κανα στενό ή καμμια πλατεία άντε πες παει στο διάλο.
Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι σκοπός κάποιου είναι να στρίψει στο όριο σε δημόσιους δρόμους. Γιατί κάποιος να θέλει να δοκιμάσει να στρίψει κάπου με 190χλμ στο ταξίδι και την επόμενη να δοκιμάσει στο ίδο σημείο με 195χλμ?Εγώ ρε φίλε θα σου συνιστούσα να πάρεις ένα αυτοκινητο για αναβάσεις ή για spintακι και να μπεις στους αγώνες.
Να μην σου πώ καλύτερα, κράτα τα λεφτά σου και πήγαινε σε μια σχολή αγωνιστικής οδήγησης στο εξωτερικό. Πίστεψε με ότι μετά δεν θα σε απασχολεί τι αυτοκίνητο έχεις στο γκαραζ σου. Αυτά που κάνεις στην πίστα δεν γίνονται σε δρόμο+100000000....000
(και αν τα κανει καποιος, οι μερες του θα ειναι πολυ πιο συντομες...)Aπο την αλλη βεβαια υπαρχει και η μεγαλη αναγκη εφοσον ειναι καποιος 'πυροβολημενος'
να εχει ενα καθημερινο γρηγορο 'παιχνιδι' για να χαιρεται ακομα και σε απλες μετακινησεις.
Προσωπικα παντως αν ηταν να ψαχτω για εισαγωγη απο Γερμανια, θεωρω οτι αξιζει
πολυ περισσοτερο μια Cayman S (ή ακομα και απλη. Τα συνολικα κοστη συντηρησης και λογω κυβικων θεωρω οτι θα εχουν αμελητεα διαφορα σε σχεση με ενα Evo).
Ειχα αναφερθει και σε προηγουμενo post, ακομα και η μετακινηση της με λιγα χλμ
αποτελει 'εμπειρια'. Ειναι τοσο καλοστημενη-μελετημενη, χωρις περιττο βαρος, με ιδανικο ζυγισμα και κινητηρα που 'γαργαλαει' τα αυτια, στερεοφωνικα! , και συγκινει
τον μυημενο στο 'αθλημα' ανα πασα στιγμη... -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Στην γειτονια ειναι ενας Πατερας με δυο παιδια ο οποιος για τις καθημερινες του μετακινησεις χρησιμοποιει ενα Subaru Impreza του 97(αν θυμαμαι καλα το οποιο ειναι και Limited Ediotion παρακαλω ) γυρω στα 400 κατι αλογα .Ακουγεται απο 2 χιλιομετρα μακρια κυριολεκτικα , κι ομως πολλες φορες παει και ερχεται Αθηνα Πατρα και οταν πανε διακοπες πανε με το Subaru .Αμα ειναι καβλωμενος ο ανθρωπος δεν καταλαβεινει τιποτα
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Νσ ρωτήσω κάτι?
Στο ένα πχ ταξίδι που θα κάνει κάποιος προς την Ελάτη για τα Χριστούγεννα ο σκοπός είναι να έχει κάποιος ένα σκληροπυρηνικό EVO9 για να ανέβει τέζα τον Δομοκό?Ο σκοπος ειναι να διασκεδασεις.
Αλλος διασκεδαζει πηγαίνοντας με 200+ στην εθνική...
Άλλος στρίβοντας τέζα...
Άλλος στρίβοντας γλυστρώντας...
Άλλος...Σκοπός υπάρχει...αυτοσκοπός δεν πρέπει να γίνει.
Εγώ ρε φίλε θα σου συνιστούσα να πάρεις ένα αυτοκινητο για αναβάσεις ή για spintακι και να μπεις στους αγώνες.
Να μην σου πώ καλύτερα, κράτα τα λεφτά σου και πήγαινε σε μια σχολή αγωνιστικής οδήγησης στο εξωτερικό. Πίστεψε με ότι μετά δεν θα σε απασχολεί τι αυτοκίνητο έχεις στο γκαραζ σου. Αυτά που κάνεις στην πίστα δεν γίνονται σε δρόμοΠίστα πάω με μηχανή (και έχω κάνει και μαθήματα).
Έχω μπεί και με το rallye, αλλα δεν μου αρέσει. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
40 χιλιάρικα ζητάνε για 9αρια οταν καινουριο κανει 44;;; ΕΛΕΟΣΣΣΣ καλυτερα να τα παντρευτούν..
Το 9 δεν έκανε 44.
Επίσης το 9 έχει περισσότερη ζήτηση από το 10.Το 9αρι σονικ εκανε γυρω στο 50αρι αν και για εκεινο ειχαν βγει προσφορες πριν βγει το 10 για να φυγει το στοκ. Τωρα, αν έχει περισσότερη ζήτηση το 9αρι, δε νομίζω. Απλα εχει δημιουργηθεί ενας μυθος γυρω απο αυτό (οχι αδικα) και βεβαια επειδή δεν ειναι και τοσα πολλά διαθέσιμα, οι ιδιοκτήτες (που συνήθως οικονομικά δεν ειναι και τπτ λιμαρια να εχουν αναγκη) εκμεταλλεύονται το νομο προσφοράς ζητησης και τα δινουν ακριβά. Τουλαχιστον να ήταν σιγουρα καλο το μτχ να τα δωσεις τα ψωρολεφτα ρε γμτ αλλά οταν γνωστός μου 8αρι το είχε κανει 400+ αλογα, το ειχε λιωσει στις κοντρες και μετα απλα ξηλωσε ολα τα αφτερμαρκετ, εβαλε μαμα ζαντες φρενα νεα λαστιχα τακακια σινεμπλοκ και εβαλε το μπαμπα του να το πουλήσει μαμισιο τοτε φιλε μου ο'τι και να μου λες το ακουω βερεσε!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ ρε φίλε θα σου συνιστούσα να πάρεις ένα αυτοκινητο για αναβάσεις ή για spintακι και να μπεις στους αγώνες.
Να μην σου πώ καλύτερα, κράτα τα λεφτά σου και πήγαινε σε μια σχολή αγωνιστικής οδήγησης στο εξωτερικό. Πίστεψε με ότι μετά δεν θα σε απασχολεί τι αυτοκίνητο έχεις στο γκαραζ σου. Αυτά που κάνεις στην πίστα δεν γίνονται σε δρόμο+1
Μονο που 1ον οι αγωνες ειναι ακριβη υποθεση και θελουν/προυποθέτουν πολυ χρονο, 2ον ντεν εχουμε σχολεια και πιστες καρντια μου (εξαιρουμενων των Σερρων, τα τσιμεντα στα μεγαρα μας τελειωσαν)
Παντως συμφωνω τα μαλα οτι η ποιοτητα οδηγησης σε πιστα δε συγκρινεται αν και η δημοσια εχει μια εθιστική arcade αίσθηση ειδικα οταν δεν εχει κινηση
(εμ τι περιμενες αφου μικρος ειχα τελικιασει το σκορ στο... carmaggedon!!!)
Επιλογή σκληροπυρηνικού αυτοκινήτου