-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
δεν ειπα οτι δεν θελει εξατμιση,αλλα και χωρις εξατμιση μπορει να βγαλει πολλα παραπανω αλογα.Ψυγεια νερου οχι δεν χρειαζεται,αντλια βενζινης σε μερικα μοντελα δεν χρειαζεται,σε αλλα χρειαζεται.
δεν εχεις δει α4 να τα περνανε ολα? δεν ειπε κανεις οτι τα ''περνανε ολα''Οποτε δεν βλεπω ακριβως που Διαφωνεις.....Οσο για το οτι τα περνανε ολα αν μου λες πως απο 180 φτανουν τα 300 με την ιδια τουρμπινα χωρις θεμα τοτε περνανε Σχεδον τα παντα.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
δεν ειπα οτι δεν θελει εξατμιση,αλλα και χωρις εξατμιση μπορει να βγαλει πολλα παραπανω αλογα.Ψυγεια νερου οχι δεν χρειαζεται,αντλια βενζινης σε μερικα μοντελα δεν χρειαζεται,σε αλλα χρειαζεται.
δεν εχεις δει α4 να τα περνανε ολα? δεν ειπε κανεις οτι τα ''περνανε ολα''Οποτε δεν βλεπω ακριβως που Διαφωνεις.....Οσο για το οτι τα περνανε ολα αν μου λες πως απο 180 φτανουν τα 300 με την ιδια τουρμπινα χωρις θεμα τοτε περνανε Σχεδον τα παντα.
διαφωνω οτι με εναν επαναπρογραμματισμο το οποιοδηποτε αυτοκινητο θα εχει θεμα αξιοπιστιας.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
διαφωνω οτι με εναν επαναπρογραμματισμο το οποιοδηποτε αυτοκινητο θα εχει θεμα αξιοπιστιας.
Μπορεις να διαφωνεις οσο θελεις αλλα ειναι αδιαμφισβητητο γεγονος. Ποσα αμαξια θελεις να σου φερω που με ενα προγραμμα εσκασαν τουρμπινες ? Εχω φιλους με Astra OPC, Golf GTI, S2000 (οχι μαμα εννοειται) και S3 που ειχαν αρκετες κακιες εμπειριες με προγραμματα που πουσαραν ειτε την τουρμπινα ειτε γενικα τον κινητηρα παραπανω απο οτι πρεπει.
-
και εγω ξερω χιλιαδες νορμαλ που εκλασαν τουρμπινες,μπεκ,τρομπες,γρυλλοι παραθυρων τα παντα ολα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
και εγω ξερω χιλιαδες νορμαλ που εκλασαν τουρμπινες,μπεκ,τρομπες,γρυλλοι παραθυρων τα παντα ολα.Χιλιαδες ντε ? Καλα χαλαρωσε λιγακι....Αυτα που λεω ειναι γεγονοτα και οποιον και να ρωτησεις που γνωριζει θα σου πει πως ισχυουν. Παιζει ρολο αν μπει το ιδιο προγραμμα σε 100 αμαξια και μονο τα 5 βγαλουν προβλημα ? Μιλαμε για ενα 5% ναι αλλα απο εκει μεχρι το 'διαφωνω οτι με εναν επαναπρογραμματισμο το οποιοδηποτε αυτοκινητο θα εχει θεμα αξιοπιστιας' υπαρχει Πολυς δρομος.
-
και εγω ξερω χιλιαδες νορμαλ που εκλασαν τουρμπινες,μπεκ,τρομπες,γρυλλοι παραθυρων τα παντα ολα.
Χιλιαδες ντε ? Καλα χαλαρωσε λιγακι....Αυτα που λεω ειναι γεγονοτα και οποιον και να ρωτησεις που γνωριζει θα σου πει πως ισχυουν. Παιζει ρολο αν μπει το ιδιο προγραμμα σε 100 αμαξια και μονο τα 5 βγαλουν προβλημα ? Μιλαμε για ενα 5% ναι αλλα απο εκει μεχρι το 'διαφωνω οτι με εναν επαναπρογραμματισμο το οποιοδηποτε αυτοκινητο θα εχει θεμα αξιοπιστιας' υπαρχει Πολυς δρομος.
ποιος πολυς δρομος.Εγω μπορω να σου δειξω για οποιδηποτε μοντελο,οποιασδηποτε μαρκας σε νορμαλ αυτοκινητα πολυ μεγαλυτερα ποσοστα βλαβων.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Χιλιαδες ντε ? Καλα χαλαρωσε λιγακι....Αυτα που λεω ειναι γεγονοτα και οποιον και να ρωτησεις που γνωριζει θα σου πει πως ισχυουν. Παιζει ρολο αν μπει το ιδιο προγραμμα σε 100 αμαξια και μονο τα 5 βγαλουν προβλημα ? Μιλαμε για ενα 5% ναι αλλα απο εκει μεχρι το 'διαφωνω οτι με εναν επαναπρογραμματισμο το οποιοδηποτε αυτοκινητο θα εχει θεμα αξιοπιστιας' υπαρχει Πολυς δρομος.
ποιος πολυς δρομος.Εγω μπορω να σου δειξω για οποιδηποτε μοντελο,οποιασδηποτε μαρκας σε νορμαλ αυτοκινητα πολυ μεγαλυτερα ποσοστα βλαβων.
Ναι γιατι εξω θα βρεις 1000 νορμαλ αυτοκινητα και 50 φτιαγμενα....Εμεις αναφερομαστε σε αυτα τα 50 αν βαλεις προγραμμα για να τα πουσαρεις περισσοτερο το αν μπορουν καποια να βγαλουν προβλημα εξαιτιας του πουσαρισματος και ειναι γεγονος πως μπορουν.
-
οχι δεν θα βγαλει προβλημα επειδη εκανες προγραμμα.
-
Ξέρεις κάποιο Α3/Α4 που να τα έπαθε αυτά που λες μετά από πρόγραμμα για τις ιπποδυνάμεις που συζητάμε ?
Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα αλλα εχω δει αρκετα Α3 turbo να βγαζουν ζημιες. Α4 δεν ξερω κανεναν που να εχει το 1.8 turbo και να εχει βλεψεις να του διπλασιασει σχεδον τα αλογα με ενα προγραμμα. Αν δεν καταλαβαινεις πως η τουρμπινα εχει καποιες προδιαγραφες (που πανε χερι χερι με την αντλια βενζινης, την εισαγωγη-εξαγωγη αερα και ακομα και την ιδια την μηχανη) δεν ειναι κατι που μπορω εγω να στο μαθω. Προτεινω λοιπον να το κανεις και να μας πεις τι εγινε.
ΥΓ : Το οτι καποιοι λενε πως το εχουν κανει απλα με ενα προγραμμα δεν σημαινει πως ισχυει. Ειναι το ιδιο οταν πας διπλα διπλα σε καποια S2000 και σου λενε πως εχω απλα προγραμμα και εξατμιση και στην διαδρομη μαθαινεις πως ειναι φιδια.
Αρχικά ,αφού όπως λες δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα Audi καλύτερα να μην εκφέρεις ατεκμηρίωτες απόψεις χωρίς να ξέρεις.
Είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν κάνει επαναπρογραμματισμό σε TFSI σε όλο το κόσμο .Υπάρχει και εδω μέσα μέλος που εχει κανει το Α3 του 220ps ,και δεν έχει τα προβλήματα που αναφέρεις.Μάλιστα τη περασμένη βδομάδα εγώ είδα 3 ,ναι τρία, 120αρια Α4 Β8 που έχουν κάνει επαναπρογραμματισμό στα 200+ και επίσης δεν παρουσιάζουν τα προβλήματα που αναφέρεις.
Προφανώς τα εξαρτήματα που μπαίνουν σε ορισμένους κινητήρες της Audi αντέχουν και μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις.Οι προδιαγραφές τους είναι και για μεγαλύτερες αποδόσεις.
Με τα θέματα αυτά ασχολούνται σοβαρές εταιρείες με παράδοση στο χώρο εδω και δεκαετίες.
Αμα νομίζεις οτι ξέρεις καλυτερα εσυ απο την ΑΒΤ και την MTM δε μπορώ να σου αλλάξω γνώμη...http://www.mtm-online.de/en/Audi/A5-Spo ... ID=A5SB132
http://www.abt-sportsline.de/en/audi-tu ... echnology/ -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ξέρεις κάποιο Α3/Α4 που να τα έπαθε αυτά που λες μετά από πρόγραμμα για τις ιπποδυνάμεις που συζητάμε ?
Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα αλλα εχω δει αρκετα Α3 turbo να βγαζουν ζημιες. Α4 δεν ξερω κανεναν που να εχει το 1.8 turbo και να εχει βλεψεις να του διπλασιασει σχεδον τα αλογα με ενα προγραμμα. Αν δεν καταλαβαινεις πως η τουρμπινα εχει καποιες προδιαγραφες (που πανε χερι χερι με την αντλια βενζινης, την εισαγωγη-εξαγωγη αερα και ακομα και την ιδια την μηχανη) δεν ειναι κατι που μπορω εγω να στο μαθω. Προτεινω λοιπον να το κανεις και να μας πεις τι εγινε.
ΥΓ : Το οτι καποιοι λενε πως το εχουν κανει απλα με ενα προγραμμα δεν σημαινει πως ισχυει. Ειναι το ιδιο οταν πας διπλα διπλα σε καποια S2000 και σου λενε πως εχω απλα προγραμμα και εξατμιση και στην διαδρομη μαθαινεις πως ειναι φιδια.
Αρχικά ,αφού όπως λες δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα Audi καλύτερα να μην εκφέρεις ατεκμηρίωτες απόψεις χωρίς να ξέρεις.
Είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν κάνει επαναπρογραμματισμό σε TFSI σε όλο το κόσμο .Υπάρχει και εδω μέσα μέλος που εχει κανει το Α3 του 220ps ,και δεν έχει τα προβλήματα που αναφέρεις.Μάλιστα τη περασμένη βδομάδα εγώ είδα 3 ,ναι τρία, 120αρια Α4 Β8 που έχουν κάνει επαναπρογραμματισμό στα 200+ και επίσης δεν παρουσιάζουν τα προβλήματα που αναφέρεις.
Προφανώς τα εξαρτήματα που μπαίνουν σε ορισμένους κινητήρες της Audi αντέχουν και μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις.Οι προδιαγραφές τους είναι και για μεγαλύτερες αποδόσεις.
Με τα θέματα αυτά ασχολούνται σοβαρές εταιρείες με παράδοση στο χώρο εδω και δεκαετίες.
Αμα νομίζεις οτι ξέρεις καλυτερα εσυ απο την ΑΒΤ και την MTM δε μπορώ να σου αλλάξω γνώμη...http://www.mtm-online.de/en/Audi/A5-Spo ... ID=A5SB132
http://www.abt-sportsline.de/en/audi-tu ... echnology/Καλα πηγαινε δυναμομετρησε ενα απο αυτα που να εχει ΜΟΝΟ προγραμμα και απο 120 να το εχουν παει 200+ και μιλαμε μετα.
-
Αυτό είναι τώρα το θέμα σου ή αν θα σπάσουν τα μοτέρ?
Δυναμομετρήσεις γίνονται πάρα πολλές. Ειδικά από όσους έχουν βάλει custom πρόγραμμα.Και τα αποτελέσματα είναι μια χαρά.
Επίσης ο 120αρης κινητήρας είναι σχεδόν ίδιος με το 160αρη ,οπότε το να πάει στα 200 είναι +40 άλογα.
Περιμένω και σχόλιο σου για ABT&MTM. -
Αυτό είναι τώρα το θέμα σου ή αν θα σπάσουν τα μοτέρ?
Δυναμομετρήσεις γίνονται πάρα πολλές. Ειδικά από όσους έχουν βάλει custom πρόγραμμα.Και τα αποτελέσματα είναι μια χαρά.
Επίσης ο 120αρης κινητήρας είναι σχεδόν ίδιος με το 160αρη ,οπότε το να πάει στα 200 είναι +40 άλογα.
Περιμένω και σχόλιο σου για ABT&MTM.Το να φτιαξεις ενα προγραμμα δεν ειναι πυρηνικη επιστημη, με τα καταλληλα εργαλεια και εσυ το κανεις. Το θεμα ειναι πως για να πετυχεις απο 120 στα 200+ σε ενα τετοιο αμαξι που εχει ΣΧΕΔΟΝ την ιδια μηχανη με το 160αρι δεν θα φτασει απλα το προγραμμα, θα χρειαστεις και αλλα πραγματα το πιο πιθανο εκ των οποιων οπως ειπαμε να ειναι φιλτρο και ολοκληρο συστημα εξατμισης περα απο την αντλια που αναφερθηκε που μπορει και αυτη να θελει αλλαγη. Και μετα παμε στο στησιμο που απο 120 στα 200+ αλλαζουν πολλα.
-
-
Και τι δειχνεις εδω ακριβως ? Ξερεις αν ειναι μονο προγραμμα ? Μπορει να εχει φιλτρο, downpipe, εξατμιση πολλαπλης απο μπροστα μεχρι πισω και πολλα αλλα. Μην μπερδευεσαι, το οτι απο 120 μπορεις να το πας 200+ ΜΕ μετατροπες δεν ειναι απιθανο. Με ενα προγραμμα ομως ναι.
-
Αυτό δε συζητάμε τόση ώρα?
Μόνο με πρόγραμμα ειναι... -
Αυτό δε συζητάμε τόση ώρα?
Μόνο με πρόγραμμα ειναι...Δλδ μονο με προγραμμα το πηγε απο 120 στα 230 ? Οκ.....
Επειδη δεν θελω να ειμαι απολυτος αρχισα να διαβαζω και βλεπω κατι παραξενα νουμερα, πχ 215-220 αλογα μονο με τσιπ και 0-100 γυρω στα 8.5 δευτερολεπτα (1 που ελεγε 7.6δ με ΜΤΜ τον χρονομετρησα 4 φορες και χτυπαει κοντα 9δ οποτε δεν διαφερει απο αλλους).
Μηπως το προγραμμα ειναι πολυ 'απλο' ωστε να μην θελει και αλλα επιπροσθετα γιαυτο δεν ειναι και τοσο γρηγορο ? Οπως και να εχει καποιο λακο εχει το ολο θεμα. -
Ειχε φαγωμένα λάστιχα οπότε στην εκκίνηση σπιναριζε υπερβολικά.
-
Ειχε φαγωμένα λάστιχα οπότε στην εκκίνηση σπιναριζε υπερβολικά.Καταρχην ειναι ξενος οχι Ελληνας και κατα δευτερον και ? Δλδ αν καποιος εχει φαγωμενα λαστιχα αφερει κοντα 1.5δ απο το χρονομετρο?
-
Καταρχην ειναι ξενος οχι Ελληνας και κατα δευτερον και ? Δλδ αν καποιος εχει φαγωμενα λαστιχα αφερει κοντα 1.5δ απο το χρονομετρο?
ναι γιατι σου φαινεται περιεργο? οσο δυνατοτερο ειναι,τοσο μεγαλυτερη δυσκολια εχει να ξεκινησει με φαγωμενα ελαστικα.Ειδικα για προσθιοκινητα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Καταρχην ειναι ξενος οχι Ελληνας και κατα δευτερον και ? Δλδ αν καποιος εχει φαγωμενα λαστιχα αφερει κοντα 1.5δ απο το χρονομετρο?
ναι γιατι σου φαινεται περιεργο? οσο δυνατοτερο ειναι,τοσο μεγαλυτερη δυσκολια εχει να ξεκινησει με φαγωμενα ελαστικα.Ειδικα για προσθιοκινητα.
Εμενα χτυπαει 5.4δ 0-100 τωρα, εχει 300 αλογα, πισωκουνα και σπινιαρει σαν μπιπ.....Δλδ να αφαιρεσω αλλο 1.5δ ? Αν το εκανα θα ειχα Ferrari και Δεν εχω......
Οπως και να εχει το θεμα ειναι πως ακομα και απο 120 να το παει καποιος 215-220-230 το προβλημα δεν ειναι αναγκη να βγει αμεσως. Εμενα στα 340 κοντα αλογα μου το εβγαλε το προβλημα με τα μπεκ μετα απο 1 χρονο κοντα. Αυτο το λεω γιατι το να βγαλει μια δυναμομετρηση ενα αυτοκινητο δεν σημαινει πως ειναι οκ.
Τι ζημιες εχουν βγαλει τα αυτοκινητακια σας;