-
Seat Ibiza 1,4 101 (2004) 42000χμ
-Αλλαγη δυο φορες πολλαπλασιαστη
-Αλλαγη μια φορα βαλβιδα φρενων.
-4-5 φορες εχει αναψει φωτακι κινητηρα &EPC(καποιες φορες εξαιτιας των δυο παραπανω,αλλες ανεξηγητα)
-Bγηκε το σωληνακι που πεταει νερο στο πισω παρ μπριζ
-Διαρροή φρεον απο το clima
-Τριγμοι απο τη πισω αναρτηση οταν βρεχει.
-Βουητο απο τα πισω δισκοφρενα κατα την οπισθεν. -
Ρε συ storm, για όνομα του θεού δηλαδή.
Αν ο προφυλακτήρας δεν ήταν καλά κουμπωμένος από το εργοστάσιο, θα φαινόταν από την αρχή. Μόνος του δεν ξεκουμπώνει, θέλει αρκετή δύναμη. -
Από τα αυτοκίνητα στην οικογένεια:
Renault Megane I μοντέλο 96, περίπου 200.000 km: ουδέν πρόβλημα, μόνο τα λαμπάκια στις οθόνες ενδείξεων για ηχοσύστημα και ώρα καιγόντουσαν συχνά και ήταν σπαστικό και ακριβό για επισκευή (εργατικά λόγω λυσίματος ταμπλό).
Audi A3 1.6 Fsi μοντέλο 05, περίπου 52.000 km: 1 καμμένος πολλαπλασιαστής
Renault Clio III μοντέλο 08, περίπου 23.000 Km: κανένα πρόβλημα προς το παρόν.
-
Καλησπέρα μετά από αρκετό καιρό...λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα (και αντιμετωπίζω βασικά ακόμα... )
Λοιπόν... έχουμε και λέμε:Fiat Uno 1000cc 1993 : Καμμένη ηλεκτρονική μετά από βροχή, σάπισμα εξάτμισης στα 2 χρόνια (σε 6 χρόνια χρήσης)
Hyundai Coupe FX 1.6 1999 : Πρόβλημα στον εγκέφαλο εντός εγγύησης, κατάρευση εμπρός δεξιάς ανάρτησης εντός εγγύησης, ακινητοποίηση πεντάλ συμπλέκτη (σε 5 χρόνια χρήσης)
Renault Megane CC 1.6 2004 :Καμμένοι πολλαπλασιαστές (με την σειρά και οι 4!!!), σπάσιμο 2 φορές σε βάσεις του κινητήρα (διαφορετική βάση κάθε φορά), κλείδωμα του τιμωνιού εν κινήση,πρόβλημα στο σύστημα VVTi (πεταλούδα που ανοίγει από 8 σε 16 βαλβίδες), εισαγωγή νερού στην καμπίνα μετά από βροχή ή πλύσιμο σε πλυντήριο,Ξεφλούδισμα διακοσμητικών 'φιλέτων' στα χερούλια της πόρτας,ποτέ δεν βρέθηκε γιατί άναβε το λαμπάκι της μηχανής (τελικά έσβησε μόνο του, ή κάηκε ),και όλο και κάτι άλλο θα ξεχνάω! (σε 4 χρόνια χρήσης)
Opel Insignia Cosmo 1.6T 2009 :Φτού μην το ματιάσω... αλλά μόνο 4200 χλμ έχει από τον Σεπτέμβρη που έχω να το οδηγήσω, και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αργήσω αρκετά ακόμα για να το οδηγήσω και πάλι -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Hyundai Coupe FX 1.6 1999 : Πρόβλημα στον εγκέφαλο εντός εγγύησης, κατάρευση εμπρός δεξιάς ανάρτησης εντός εγγύησης, ακινητοποίηση πεντάλ συμπλέκτη (σε 5 χρόνια χρήσης)Το είχα και εγώ δύο φορές...
1999 - 2002 ... Κανένα πρόβλημα, τίποτα απολύτως, στο συνεργείο μόνο για τα τυπικά...
2007 - 2009 ... Κανένα πρόβλημα, τίποτα απολύτως, στο συνεργείο μόνο για τα τυπικά... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Hyundai Coupe FX 1.6 1999 : Πρόβλημα στον εγκέφαλο εντός εγγύησης, κατάρευση εμπρός δεξιάς ανάρτησης εντός εγγύησης, ακινητοποίηση πεντάλ συμπλέκτη (σε 5 χρόνια χρήσης)
Το είχα και εγώ δύο φορές...
1999 - 2002 ... Κανένα πρόβλημα, τίποτα απολύτως, στο συνεργείο μόνο για τα τυπικά...
2007 - 2009 ... Κανένα πρόβλημα, τίποτα απολύτως, στο συνεργείο μόνο για τα τυπικά...Κοίτα, και εμένα σχετικά δεν ήταν τίποτα το σοβαρό αυτά που έβγαλε! Ο εγκέφαλος ήταν από την 'μαμα' κακοπρογραμματισμένος και δεν ανέβαζε πάνω από 3500 στροφές, τον άλλαξαν αμέσως (μόλις έστρωσα το αυτοκίνητο το κατάλαβα), την ανάρτηση, δεν ήταν υποχρεωμένοι να την αλλάξουν αλλά την άλλαξαν (λακούβα στην Βουλιαγμένης), και από το πεντάλ του συμπλέκτη, βγήκε απλά μία βίδα, και απλά μου το έφτιαξαν μέσα σε 1 λεπτό από την Express Service! Δηλαδή τίποτα απολύτως!!!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το είχα και εγώ δύο φορές...
2007 - 2009 ... Κανένα πρόβλημα, τίποτα απολύτως, στο συνεργείο μόνο για τα τυπικά...Κοίτα, και εμένα σχετικά δεν ήταν τίποτα το σοβαρό αυτά που έβγαλε! Ο εγκέφαλος ήταν από την 'μαμα' κακοπρογραμματισμένος και δεν ανέβαζε πάνω από 3500 στροφές, τον άλλαξαν αμέσως (μόλις έστρωσα το αυτοκίνητο το κατάλαβα), την ανάρτηση, δεν ήταν υποχρεωμένοι να την αλλάξουν αλλά την άλλαξαν (λακούβα στην Βουλιαγμένης), και από το πεντάλ του συμπλέκτη, βγήκε απλά μία βίδα, και απλά μου το έφτιαξαν μέσα σε 1 λεπτό από την Express Service! Δηλαδή τίποτα απολύτως!!!
-
κλείδωμα του τιμωνιού εν κινήση -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
κλείδωμα του τιμωνιού εν κινήση
Ναι ναι, ήταν όχι χειρότερο έχω ζήσει! Φυσικά στην αντιπροσωπεία δεν βρήκαν τίποτα (το έσβησα και το έβαλα μπροστά 2-3 φορές και επανήλθε!). Τότε αποφάσισα πως δεν πάει άλλο και πως πρέπει να αλλάξω αυτοκίνητο!
-
αυτο με το κλειδωμα με τρομαζει και μενα
ετρεχες εκεινη την ωρα;
σε προειδοποιησε τιποτα πριν συμβει δλδ πριν βαλεις μπροστα την μηχανη ξεκλειδωσε ευκολα το τιμονι η εκανε τιποτα παραξενα; -
Καλησπέρα μετά από αρκετό καιρό...λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα (και αντιμετωπίζω βασικά ακόμα... )
Λοιπόν... έχουμε και λέμε:Fiat Uno 1000cc 1993 : Καμμένη ηλεκτρονική μετά από βροχή, σάπισμα εξάτμισης στα 2 χρόνια (σε 6 χρόνια χρήσης)
Renault Megane CC 1.6 2004 :Καμμένοι πολλαπλασιαστές (με την σειρά και οι 4!!!), σπάσιμο 2 φορές σε βάσεις του κινητήρα (διαφορετική βάση κάθε φορά), κλείδωμα του τιμωνιού εν κινήση,πρόβλημα στο σύστημα VVTi (πεταλούδα που ανοίγει από 8 σε 16 βαλβίδες), εισαγωγή νερού στην καμπίνα μετά από βροχή ή πλύσιμο σε πλυντήριο,Ξεφλούδισμα διακοσμητικών 'φιλέτων' στα χερούλια της πόρτας,ποτέ δεν βρέθηκε γιατί άναβε το λαμπάκι της μηχανής (τελικά έσβησε μόνο του, ή κάηκε ),και όλο και κάτι άλλο θα ξεχνάω! (σε 4 χρόνια χρήσης)
Opel Insignia Cosmo 1.6T 2009 :Φτού μην το ματιάσω... αλλά μόνο 4200 χλμ έχει από τον Σεπτέμβρη που έχω να το οδηγήσω, και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αργήσω αρκετά ακόμα για να το οδηγήσω και πάλιΠρωτα απο ολα περαστικα για την περιπετεια που περνας.Hyoundai ειχε και ο πατερας μου ειχε το scoupe μοντελο του 91.Ηταν πολυ ομορφο αμαξι και για του 91 ειχε τα περισσοτερα βασικα εκτος απο air condition( προηγουμενου ιδιοκτητη επειδη το εβγαλε).Νομιζω πρεπει να ειχαμε το ιδιο προβλημα με τον εγκεφαλο.Και του πατερα μου ειχε προβλημα και εκανε διακοπες ο κινητηρας στη κινηση και καποιες φορες ετσι οπως πηγαινες εσβηνε το μουλαρι και δε ξαναπερνε! Επισης θυμαμαι που μαυριζε τα μπουζι και θυμαμαι οταν πηγαιναμε πατριδα(δε μας ειχε βγαλει προβλημα το αμαξι το ειχαν φτιαξει και καλα) μας εμεινε στον δρομο οπου δε τραβαγε ΧΡΙΣΤΟ!Ειχαμε μεινει κοντα σε ενα χωριο που δεν υπηρχε τιποτα για hyoundai!!!Θυμαμαι βαλαμε μπουζι απο mercedes E230 νομιζω και δουλεψαν μεχρι να φτασουμε στον προορισμο μας και μας εφεραν και πισω!Τα προηγουμενα μπουζι τα μαυρισε τα εκανε ετσι οπως τα κανει το Ταφ!
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
αυτο με το κλειδωμα με τρομαζει και μεναετρεχες εκεινη την ωρα;
σε προειδοποιησε τιποτα πριν συμβει δλδ πριν βαλεις μπροστα την μηχανη ξεκλειδωσε ευκολα το τιμονι η εκανε τιποτα παραξενα;Δεν υπήρχε καμία απολύτως προειδοποίηση φίλε μου, και ευτυχώς ότι είχα βγεί από την Εθνική οδό προς Πειραιά και είχα κόψει ταχύτητα... ξαφνικά το ένιωσα να είναι 'ασήκωτο' και με το ζόρι μπορούσα να το στρίψω λίγο δεξιά ή αριστερά (έβαλα όλη μου τη δύναμη για να το καταφέρω).Ευτυχώς σύζηγος και η φίλη της δεν πήραν χαμπάρι τίποτα! Το άναψα και το έσβησα και έφτιαξε στο πρώτο φανάρι που συναντήσαμε! Αν είχε συμβεί στο 'ποτάμι' δεν νομίζω να προλάβαινα να κάνω και πολλά πράγματα!
-
ετρεχες εκεινη την ωρα;
σε προειδοποιησε τιποτα πριν συμβει δλδ πριν βαλεις μπροστα την μηχανη ξεκλειδωσε ευκολα το τιμονι η εκανε τιποτα παραξενα;Δεν υπήρχε καμία απολύτως προειδοποίηση φίλε μου, και ευτυχώς ότι είχα βγεί από την Εθνική οδό προς Πειραιά και είχα κόψει ταχύτητα... ξαφνικά το ένιωσα να είναι 'ασήκωτο' και με το ζόρι μπορούσα να το στρίψω λίγο δεξιά ή αριστερά (έβαλα όλη μου τη δύναμη για να το καταφέρω).Ευτυχώς σύζηγος και η φίλη της δεν πήραν χαμπάρι τίποτα! Το άναψα και το έσβησα και έφτιαξε στο πρώτο φανάρι που συναντήσαμε! Αν είχε συμβεί στο 'ποτάμι' δεν νομίζω να προλάβαινα να κάνω και πολλά πράγματα!
Εννοεις οτι εχασες την υποβοηθηση ή οτι κλειδωσε οπως οταν βγαζεις το κλειδι;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ετρεχες εκεινη την ωρα;
Εννοεις οτι εχασες την υποβοηθηση ή οτι κλειδωσε οπως οταν βγαζεις το κλειδι;
Νομίζω ότι αν απλά είχα χάσει την υποβοήθηση, τότε το τιμόνι θα γύρναγε αφού το αυτοκίνητο δεν ήταν σταματημένο, απλά θα ήταν πιο βαρύ... στην περίπτωσή μου όμως ήμουν τυχερός που είχα να πάω μόνο ευθεία σε εκείνο το 'κομμάτι' του δρόμου, γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω ήταν ασήκωτο, και με άφηνε μόνο μερικές μοίρες δεξιά ή αριστερά να το στρίψω... πιό πολύ σαν να ήταν κλειδωμένο έμοιαζε! (δεν είχα ούτε στο ταμπλό καποια ένδειξη!)
-
οταν λες μοιρες ποσο δλδ;
-
Οποτε κυριολεκτικα κλειδωσε το τιμονι.
Καποιο προβλημα με τον διακοπτη μαλλον ,δεν τραβηξε αρκετα τον πειρο οταν γυρισες το κλειδι; -
Aν δεν κάνω λάθος, το μεγκάν του είχε ηλεκτρικό κλείδωμα τιμονιού.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν δεν κάνω λάθος, το μεγκάν του είχε ηλεκτρικό κλείδωμα τιμονιού.Έτσι είναι.
Το Megane δεν έχει κλειδί. Έχει κάρτα και κάνει εκκίνηση με κουμπάκι 'start-stop'...Φίλε Italakias όταν λέω λίγες μοίρες... φαντάσου περίπου 5-10 εκατοστά προς κάθε κατεύθυνση, ίσα ίσα για διόρθωση πορείας και όχι φυσικά για να στρίψεις σε κλειστή στροφή!
-
Για να απαντήσω κι εγώ, μιας και τα έγραψα και αλλού...
Κάτοχος 206 1,6 από τον Απρίλιο του 2003 και έχοντας καλύψει 175.000 σκληρά χλμ (and counting), στα οποία περιλαμβάνονται και πίστες και γενικότερα σκληρή χρήση καθημερινά οι βλάβες που μου έβγαλε είναι οι εξής:
- Ιμάντας εκκεντροφόρου (αλλάχτηκε προληπτικά 20.000χλμ πριν το προκαθορισμένο), κόστος 200 ευρώ στην αντιπροσωπεία
- Ένα καλώδιο στις ασφάλειες (που έμεινα χωρίς φώτα... ), κόστος 13 ευρώ στην αντιπροσωπεία
- Το μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων εμπρός (έμεινα χωρίς υαλοκαθαριστήρες Κυριακή απόγευμα που έβρεχε, σε άλλη πόλη... ), κόστος 50 ευρώ εκτός αντιπροσωπείας
- Ένα ημιαξόνιο που άντεχε ακόμα, αλλά το άλλαξα για να μην κοπεί στη μέση του πουθενά, με κόστος κάπου στα 80 ευρώ (αν θυμάμαι καλά), στην αντιπροσωπεία.
- Ρουλεμάν πίσω ανάρτησης με κόστος εκτός δικτύου 200 ευρώ (η αντιπροσωπεία ήθελε ν' αλλάξει όλο τον άξονα... για 1500 ευρώ...)
- Δίσκος - πλατώ, αλλά εδώ μάλλον φταίει ο κανίβαλος που οδηγεί... με κόστος 500 περίπου ευρώ (εκτός δικτύου.
Συνολικά 850 (περίπου) ευρώ για ζημιές (συν 500 ευρώ για δίσκο, αλλά επαναλαμβάνω ότι θεωρώ ότι εγώ φταίω και όχι το αμάξι) σε 175.000χλμ σκληρής χρήσης (με πίστες), δεν θα έλεγα ότι με προβλημάτισε ιδιαίτερα η αναξιοπιστία του... Βέβαια οι δύο μικρές βλάβες (φώτα και υαλοκαθαριστήρες) έτυχαν σε πολύ 'καλές' στιγμές, όταν έβρεχε ή όταν το ήθελα για βραδινό ταξιδάκι, αλλά γι' αυτό φταίει η σχέση μου με έναν επίτιμο...
Δεν θα το έλεγα βέβαια σκυλί, αλλά σε καμμία περίπτωση αναξιόπιστο, ιδίως αναλογιζόμενος τη χρήση που του κάνω (επαναλαμβάνω) και το ότι του κάνω σέρβις - αλλαγές λαδιών αυστηρά όπως λέει η αντιπροσωπεία (κάθε 20.000χλμ... ).
Εάν το συγκρίνω πχ με το Micra που είχα δει τότε και που μου είχαν πει για λάδια κάθε 5.000χλμ ( ), έστω και ότι το Γιαπωνέζικο δεν έβγαζε τίποτα, πάλι το 206 πιο οικονομικό μου βγήκε...
Για τη Νίτσα αναμένω μερικές δεκάδες χιλιάδες χλμ για να μιλήσω...
-
Ε μια που ειπε ο Μαρκος για το δικο του ας πω και γω για το δικο μου 307.
Αν και για τα 307 εχουν ακουστει παμπολα εγω εχω αντιθετη προσωπικη εμπειρια. Εχει τωρα 173000χλμ και ουσιαστικα δεν εχω καμια σοβαρη βλαβη. Ειχα καπου στα 115κ μια φλατζα κεφαλης και αρκετες φορες το αυτοκινητο εσβηνε στη μεση του πουθενα (σε ταξιδι κυριως) και εβγαζε το γνωστο 'antipolution fault'. Επερνε κατειθειαν μπρος. Αυτο ομως φτιαχτηκε δια παντως οταν καθαριστηκε η πεταλουδα του γκαζιου και ο αισθητηρας MAP(Thanks drdinos). Ο συμπλεκτης ειναι στα τελευταια του και παει σε λιγο για αλλαγη. Αμορτισερ αλλαχτηκαν 2 φορες αλλα αυτα τα θεωρω αναλωσιμα.
Τι ζημιες εχουν βγαλει τα αυτοκινητακια σας;