-
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
Απλά θα αποδείξει το πόσο δίκαιο είχε η Ferrari που τον κράτησε τόσα χρόνια και το πόσο μεγάλες ήταν οι ανοησίες που γράφανε οι Αγγλικές κυρίως primadonnas της 'αντικειμενικής' Δημοσιογραφίας.
... εδώ δινω άκυρο. Ο Σουμι και η Φερραρι δεν εχουν να αποδείξουν ΤΙΠΟΤΑ για τα χρόνια που ήταν μαζί. Θα ξαναγράψω - για χιλιοστή φορά - ότι όποιος δεν 'ειδε' το μεγαλείο του Σουμι τα 15 χρόνια προηγούμενα χρόνια δεν πρόκειται να το δει-αναγνωρίσει ούτε και φέτος.
Βασικά θα αποδείξει πόσο Μ@Λ@Κ@Σ ήταν ο Luca που προτίμησε τον Αλόνσο από το Σούμι...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Απλά θα αποδείξει το πόσο δίκαιο είχε η Ferrari που τον κράτησε τόσα χρόνια και το πόσο μεγάλες ήταν οι ανοησίες που γράφανε οι Αγγλικές κυρίως primadonnas της 'αντικειμενικής' Δημοσιογραφίας.
... εδώ δινω άκυρο. Ο Σουμι και η Φερραρι δεν εχουν να αποδείξουν ΤΙΠΟΤΑ για τα χρόνια που ήταν μαζί. Θα ξαναγράψω - για χιλιοστή φορά - ότι όποιος δεν 'ειδε' το μεγαλείο του Σουμι τα 15 χρόνια προηγούμενα χρόνια δεν πρόκειται να το δει-αναγνωρίσει ούτε και φέτος.
Βασικά θα αποδείξει πόσο Μ@Λ@Κ@Σ ήταν ο Luca που προτίμησε τον Αλόνσο από το Σούμι...
Δεν νομιζω οτι μπορουσε να επιλεξει αναμεσα στον Αλονσο και τον Σουμι,γιατι το συμβολαιο του Ραικονεν το πληρωσε η σαντατερ με την προυπουθεση να παει ο αλονσο στη θεση του!Αρα θα επρεπε να βαλει απο την τσεπη του το συμβολαιο του Ραικονεν για να παρει τον Σουμαχερ!Εγω πιστευω οτι το λαθος εγινε το 2006 με το προσυμφωνο με τον Ραικονεν!Ισως ο Σουμαχερ δεν ηταν ετοιμος να αποσυρθει και τωρα που βρηκε ομαδα να του βγει αυτο το αποθημενο!
-
Ο χρήστης johnnypatras έγραψε:
Αν κι έχω καιρό να γράψω σε fora, παρακολουθώ το άθλημα με την ίδια ζέση ( αν και ίσως με λίγο λιγότερη από τότε που αποχώρησε, το ομολογώ...με σταθερή συνέπεια πάντως). Με αυτό που γίνεται τώρα νιώθω κι εγώ την ανάγκη να πω 2 λέξεις που πιστεύω αντιπροσωπεύουν πολλούς που υποστηρίζουν τόσο MS, όσο και Ferrari μέσα στα χρόνια.Νιώθω σκισμένος στα 2....μας ξέσκισες ρε Μιχάλη....τι να υποστηρίξω εγώ τώρα;;
Ένας χρυσός συμβιβασμός (προσωπικός, από θέμα δικής μου προσδοκίας δηλαδή )θα ήταν ίσως πρωτάθλημα οδηγού MS-ομάδας Ferrari; Ίσως, δεν ξέρω.
Αλλά αυτό που καίει είναι πώς θα αισθανθώ τη στιγμή του αγώνα, με τα μονοθέσια και τους οδηγούς να ανταγωνίζονται μεταξύ τους...
Και θα φτάσω στο σημείο να υποστηρίξω την @#%%#( )Mercedes ;;;
(καταλαβαίνετε πώς κάθεται κάτι τέτοιο στο λαιμό ενός tifoso...)
Μας &^@ησες την ψυχολογία!Όπως και να έχει, χαίρομαι που επιστρέφει ο θρύλος!
Η Mercedes με το Schumi θα φέρουν πρώην ΜακΛαρενικούς και Τιφόζι να πανηγυρίζουν παρέα καίγοντας αμφότεροι τις σημαίες των McLaren-Ferrari (μιας και το γυρίσαμε στο ποδοσφαιρικό πιο πριν)!
Και γω τα ίδια σκέφτομαι, αλλά μάλλον το πάω προς να παρατήσω τη Φερράρι για ένα χρόνο. Πάντως έχει και τα θετικά του, γιατί αμά κάτι από τα δύο πάει άσχημα θα έχεις ενδιαφέρον στο άλλο. Εκτός και αν πατώσει και η Φερράρι και ο Σουμάχερ.
Καλωσήρθες στο κλαμπ.
Πάντως όσοι είστε διχασμένοι δε χρειάζεται να αποφασίσετε από τώρα. Όταν ξεκινήσουν οι αγώνες, το συναίσθημα θα σας οδηγήσει τυφλά προς αυτό που πραγματικά αγαπάτε (ομάδα ή οδηγό). Γνώμη μου πάντως είναι να υποστηρίζεις ομάδα. Οι οδηγοί είναι για λίγα χρόνια ενώ οι ομάδες (οι μεγάλες τουλάχιστον) παραμένουν στο χώρο. Βέβαια αν πραγματικά υποστηρίζεις έναν οδηγό τότε το μόνο που πρέπει να σε νοιάζει είναι να τρέχει σε ένα αξιόμαχο μονοθέσιο χωρίς να σε πολυνοιάζει το χρώμα του. -
Όσοι ήταν 'Γκάλης' και όχι Άρης θα υποστηρίζουν τον Ναζιστάκο. Εμείς, οι πραγματικοί Αριανοί, θα έιμαστε πάντα με τον Θεό του πολέμου... ως τον θάνατο!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όσοι ήταν 'Γκάλης' και όχι Άρης θα υποστηρίζουν τον Ναζιστάκο. Εμείς, οι πραγματικοί Αριανοί, θα έιμαστε πάντα με τον Θεό του πολέμου... ως τον θάνατο!!!...έεεετσι ( αφαιρώντας την εκφραση 'Ναζιστάκο' )
Vamos ... ( και κολλάεεεειιιιιι )
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όσοι ήταν 'Γκάλης' και όχι Άρης θα υποστηρίζουν τον Ναζιστάκο. Εμείς, οι πραγματικοί Αριανοί, θα έιμαστε πάντα με τον Θεό του πολέμου... ως τον θάνατο!!!Είσαι κι Αριανός....Παναγία μου.....
(Αριανοί και Παοκτσήδες τα βρίσκουν για πλάκα όταν στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη μπαίνει η ομάδα βόλεϋ του Ολυμπιακού και αρχίζουν μαζί τα καντήλια. Ηρακληδεάς δεν υπήρχε...Σιγά να μην υπήρχε δλδ σε ενα 320 ) -
Η F1 είναι ένα σπορ που για μένα είναι δύσκολο να διακρίνω προτιμήσεις από πιλότους σε ομάδες ή το αντίστροφο... Και αυτό γιατί είναι ένα ολόκληρο σύμπαν - όχι απλά κόσμος, όπως 'ο κόσμος του ποδοσφαίρου' για παράδειγμα. Είναι ένα ολόκληρο εργαστήριο, καινοτόμου τεχνολογίας, φυσικών και τεχνικών που κάθε χρόνο ανοίγουν καινούργιους ορίζοντες. Δεν είναι ένα συνηθισμένο σπορ με άλλα λόγια, αλλά ο,τι πιο σύνθετο υπάρχει με τη μορφή σπορ στη γη! Ακόμα και μια ομάδα αλλάζει, μεταλλάσεται ή αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Για παράδειγμα η μαύρη JPS Lotus του αξεπέραστου παλιά Chapman, που με είχε ξετρελάνει, λίγη σχέση είχε με την Camel Lotus επί των ημερών του Senna και καμμία με την σημερινή. Αυτό συμβαίνει σε πολύ λιγότερο βαθμό και με την Ferrari των μέσων της δεκαετίας του΄90 μέχρι τα μέσα της τρέχουσας ή με την McLaren μετά τις εποχές Michael Schumacher και σια και Ron Dennis αντίστοιχα. Σκεφτείτε δε τι διαφορά είχε η βρετανική ομάδα πριν την αναλάβει η Project 4! Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις πρόσωπα και ομάδες σε τούτο το χώρο, αν παρακολουθείς για πολλά χρόνια, γιατί η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει άλλη ποιότητα και άλλη αξία συνολικά και δεν έχει και πολύ σχέση με άλλα οπαδικά αθλήματα - χωρίς να υποτιμώ την σημασία και την μαζικότητά τους εν προκειμένω. Για την ταμπακέρα: Ποιον θα προτιμήσω τώρα Schumacher ή Hamilton; Είμαι σε δίλημμα Θα αφήσω να κυλίσει ο χρόνος και θα κατασταλάξω ανάλογα, αν θα μπορώ να βλέπω και τους αγώνες από την τηλεόραση βέβαια...
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
κατι μου λεει οτι η brawn-mercedes-->mercedes θα εχει μονοθεσιο νικητη και το 2010και καποιος θα κανει 8 τους τιτλους του
Εγώ δεν βλέπω ότι το καινούριο σχήμα της ομάδας θα είναι εις θέσιν να αποδώσει τα μέγιστα από την πρώτη κιόλας χρονιά.
Η Mercedes μέχρι σήμερα περιοριζόταν αποκλειστικά στην κατασκευή και εξέλιξη κινητήρων.
Αμφιβάλλω αν ενόψει των σημερινών εξελίξεων είχε ετοιμάσει ήδη από το 2009 ένα μυστικό πρόγραμμα εξέλιξης σασσί & co.Η Brawn;Είχε περιορισμένο budget ήδη από πέρυσι και στο δεύτερο μισό της χρονιάς γονάτισε (για την ακρίβεια κέρδισε το πρωτάθλημα εξαιτίας του πλεονεκτήματος που απολάμβανε στο πρώτο μισό της χρονιάς.... και επειδή η Red Bull έκανε τα πάντα για να το χάσει).Έτσι,είναι εξαιρετικά απίθανο,παράλληλα με την εξέλιξη του μονοθεσίου μέσα στο 2009,να 'έτρεχαν' και πρόγραμμα εξέλιξης μονοθεσίου για το 2010.
Τώρα Brawn και Mercedes,όπως κάθε καινούριο μόρφωμα,χρειάζονται χρόνο προσαρμογής ώστε να μάθουν να συνεργάζονται.
Ο περιορσιμός των χειμερινών ιδιωτικών δοκιμών πολλαπλασίαζει το πρόβλημα του χρόνου προσαρμογής.
Τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο δεν τους βλέπω τόσο ανταγωνιστικούς,ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσουν πρωτάθλημα.Ο Schumacher θα βοηθήσει στην εξέλιξη του μονοθεσίου και θα τους μάθει πως πρέπει να εργάζονται.Σε επίπεδο απόδοσης,πιστεύω ότι θα μπορέσει να κινηθεί σε χρόνους ανταγωνιστικούς ή και καλύτερους από αυτούς του Rosberg.Και αυτό θα είναι ήδη μια επιτυχία.Το ενδεχόμενο πάντως να μπορέσει να διεκδικήσει πρωτάθλημα το θεωρώ έκπληξη πρώτου μεγέθους (όχι τόσο λογω της φυσικής του κατάστασης και του 'σκουριάσματος' από την τριετή αποχή,όσο λόγω δυνατοτήτων μονοθεσίου).
Μην μου πείτε τίποτα για τα μαγικά του Brawn.....γιατί ο Ross ήταν και το 08 στη Honda και δεν κέρδισε τίποτα,ενώ το περσινό πρωτάθλημα,εν πολλοίς θεμελίωθηκε πάνω στο ρόλο που έπαιξε ο Ross στην επιτροπή της FIA που πρότεινε τους τεχνικούς κανονισμούς του 09....που έπρεπε να ερμηνεύσουν όλοι οι υπόλοιποι. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Μην μου πείτε τίποτα για τα μαγικά του Brawn.....γιατί ο Ross ήταν και το 08 στη Honda και δεν κέρδισε τίποτα,ενώ το περσινό πρωτάθλημα,εν πολλοίς θεμελίωθηκε πάνω στο ρόλο που έπαιξε ο Ross στην επιτροπή της FIA που πρότεινε τους τεχνικούς κανονισμούς του 09....που έπρεπε να ερμηνεύσουν όλοι οι υπόλοιποι.
...μαγικά ξεμαγικά, απ' το 1991 που βρίσκεται συνεχόμενα στην F1 (με διάλειμμα το 2007) έχει κερδίσει 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 8 οδηγών αν δεν κάνω λάθος. Απλώς είναι τόσο low profile που περνάνε σχεδόν απαρατήρητες οι απίστευτες στατιστικές του.
Δεν ξέρω τι έχει σχεδιάσει για το 2010. Αλλά είμαι σίγουρος ότι και πάλι είναι ό,τι ευφυέστερο και καλύτερο μπορούσε να σχεδιάσει κάποιος που διέθετε το πακέτο που έχει αυτός. Κι αυτό με τρομάζει λίγο..!
Πότε ξεκινάμε είπαμε ??!?!
-
Δε νομίζω ότι ο Brawn σχεδίασε τίποτα με τα χεράκια του. Ότι διήυθηνε το τεχνικό επιτελείο ναι. Ειδικά στην Ferrari την εποχή της παντοδυναμίας της, τεχνικός διευθυντής ήταν ο Byrne και υπεύθυνος κινητήρων ο Martinelli. Αυτοί οι δύο έφεραν πολύ μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τις επιτυχίες της ομάδας. Ένας άνθρωπος δεν φέρνει ποτέ την νίκη, είτε λέγεται Brawn, είτε Schumacher, είτε Άγιος Βασίλης...
-
Ρε Realzeus... και εγω φεραρικός είμαι αλλα αυτές οι απόλιτες απόψεις σου λες κ είσαι ο Marey Walker με 800 χρόνια εμπειρία μέσα στον κόσμο της F1 είναι αμάν παναγιά μου... βγάλε τις παρωπίδες και δες οτι Tod Schumi Brawn σε συνδυασμό με τα μυαλά της φεραρι που σχεδίαζαν αμαξώματα και κινητήρες φέρανε τις νίκες...ακόμα και ο Luka που κάποιοι τον αποκαλούνε μ@λ@κα τώρα ,όταν έφερε τον shumi στην φεραρι ήταν θεός...όταν έφερε την εμπορική επιτυχία στα αμάξια παραγωγής για να παίρνει το money η scuderia ήταν θεός...και τώρα επειδή του κάρφωσε του μιχαλάκι να επιστρέψει αλλά δεν υπάρχει θέση γιατί θέλει να επενδύσει ο Λούκα σε έναν οδηγό με μεγαλύτερο μέλλον πέρα απο τα 3 έτη του Schumi είναι μ@λ@κας... αν είναι δυνατόν!!
Όσο και αν δεν θές να το παραδεχθείς ο scumi ήταν αυτός που αξιοποίησε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και με την δικιά του βοήθεια και feedback που έδινε για να ξεκλέβει δέκατα στους χρόνους, πήγε η φεραρι εκεί που πήγε, αυτό ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο του, να βοηθάει στην εξέλιξη του αυτοκινήτου. Το ίδιο αμάξι οδηγούσαν όλοι του οι team mate αλλά την ιστορία την ξέρεις! Επίσης όπως είχε πει και ο Αλμπα πρίν...όταν τα μυαλά της φεραρι σέρνονταν το 96-99 αυτός ο Brawn και ο Tod έβγαζαν από την μύγα ξίγκι με οδήγηση και στρατηγικές και διεκδικούσε πρωταθλήματα μέχρι τον τελευταίο αγώνα!
Ο φανατισμός είναι κακός και τυφλώνει τους ανθρώπους... ναι να υποστηρίζεις την ομάδα, ναι να θέλεις να λέγεσαι τιφόζι αλλά να αναγνωρίζεις και αυτούς που έδωσαν την ψυχή τους για να είσαι περήφανος εσύ και ο κάθε τιφόζι τώρα για τα κατορθώματά της!
-
Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία ...
Θα μας τρελάνει ο Ralf Schumacher http://wp.me/pxirO-9F
Ο Stefanovic στην Κολωνία http://wp.me/pxirO-9J
Ζητάμε την γνώμη σας για τον Schumacher http://wp.me/pxirO-9MΤα πάντα όλα στο http://f1enigma.wordpress.com
-
Κατ' αρχάς Χρήστο Χρόνια σου Πολλά και Καλά. Κατα δεύτερον, δεν καταλαβαίνω προς τι η προσωπική επίθεση αλλα θα την παραβλέψω καθώς στο παρελθόν ουδέποτε αψιμαχήσαμε και την θεωρώ απλά ως μια άτυχη στιγμή.
Δεν διαφωνώ στο μεγαλείο τους, διαφωνώ στο ότι προσωποποιείτε σε αυτους μόνο η επιτυχία μιας ολόκληρης ομάδας 1000 ανθρώπων. Ένας Schumacher ή ένας Brawn δεν φέρνει την άνοιξη. Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς με αυτό.
Όσο για τον Luca, για μένα είναι ο μεγαλύτερος συντελεστής της επιτυχίας. Αυτός είχε την υψηλή εποπτεία και αυτός προσέλαβε το super team. Αυτός ήταν και είναι το μεγάλο αφεντικό και αν πρέπει να αρχίσουμε να συγχαίρουμε προσωπικώς, θα πρέπει να αρχίσουμε από αυτόν.
-
@Realzeus Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και ανταποδίδω...
δεν θέλω να το πάρεις σαν προσωπική επίθεση αλλά σαν 'αγανάκτηση' στα λεγόμενά σου που δείχνουν να αφορίζουν και να μειώνουν όσους έχουν έχουν φύγει απο την scuderia. Δεν γίνεται να λες οτι Brawn Tod και Schumi δεν σχεδίασαν κατι με τα χεράκια τους στο αμάξι...αυτοί 'ζωγράφιζαν' τις στρατηγικές και το μανατζάρισμα της ομάδας και στην συνέχεια ο Μιχάλης ζωγράφιζε στις πίστες... όσο και αν δεν θέλω να προσωποποιήσω μια επιτυχία δεν μπορώ να μην τον κάνω όταν με τη απουσία των παραπάνω κυρίων το πράγμα για την σκουντερια πήγε αλλού. Μπορεί να μην είναι οι μόνοι λόγοι αλλά να είναι οι σημαντικότεροι.
Σίγουρα θα γνωρίζεις οτι όσο καλό ανθρώπινο δυναμικό και αν έχει μια εταιρεία (μηχανικούς-σχεδιαστές-αεροδυναμιστες κλπ) αν δεν έχει ταλαντούχους ανθρώπους να τους μανατζάρουν και να παίρνουν σωστές αποφάσεις (Tod-Brawn) η επιτυχία δεν μπορεί να έρθει. Επίσης όπως έχει δείξει η ιστορία αν υπάρχουν ταλαντούχοι μάνατζερ μπορούν να καλύψουν την 'ανικανότητα' του ανθρώπινου δυναμικού σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό και εδω θα ξαναγράψω το ίδιο παράδειγμα ακόμα μια φορά και θα πω για την περίοδο 96-99 που οι στρατηγικές και η οδήγηση έκαναν θαύματα...
Δεν θα προσωποποιούσα την επιτυχία στον Μιχάλη στον Τοντ η το Μπον για τα 5 πρωταθλήματα αλλά θα την προσωποποιούσα για αυτά που δεν πήραν και κόντεψαν στο παρα πέντε να πάρουν με ένα υποδεέστερο εργαλείο! Εκεί βλέπω το μεγαλείο τους και το πώς κατάφεραν βήμα βήμα να φτάσουν την ομάδα στο απόγειο της δόξας της.
Το επιτυχημένο μάνατζμεντ θέλει ηγέτες και αυτοί οι τέσσερεις (Λουκα-Μπρον-Τοντ-Σουμι) ήταν ηγέτες με πολλά κιλά ταλέντο, ο καθένας στο τομέα ευθύνης τους!
Εντελώς φιλικά και ειλικρινά αυτή είναι η άποψη μου.
-
Αντε πάλι ... Ο Kubica στην Ferrari για 3 αγώνες; http://wp.me/pxirO-aw
Θα έχουμε 14 ομάδες το 2010; http://wp.me/pxirO-aG
-
Ανάλυσέ το : Η μάχη Alonso - Schumacher http://wp.me/pxirO-aN
-
Δεν έχω όρεξη για αντιπαράθεση (ειλικρινά) αλλά μια παρατήρηση προς τον χρήστη f1enigma που θέλω να κάνω εδώ και καιρό. Καλά κάνεις και παραθέτεις link από το προσωπικό σου site. Αλλά το γεγονός ότι ΟΛΑ σου τα post είναι αποκλειστικά για αυτό το λόγο καταντά λίγο κουραστικό, spam όπως θες πές το. Δεν έχεις γράψει το παραμικρό σχόλιο για οποιοδήποτε θέμα χωρίς να πετάς και ένα σύνδεσμο από τη σελίδα σου.
Νομίζω ότι η χρήση του forum για διαφήμιση απαγορεύεται και εσύ κάνεις ακριβώς αυτό κατ' εξακολούθηση και τίποτα άλλο.
Μπορείς πιο απλά να κάνεις quote κάποιες πληροφορίες και να έχεις το site σου στην υπογραφή σου.
Φιλικά. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν έχω όρεξη για αντιπαράθεση (ειλικρινά) αλλά μια παρατήρηση προς τον χρήστη f1enigma που θέλω να κάνω εδώ και καιρό. Καλά κάνεις και παραθέτεις link από το προσωπικό σου site. Αλλά το γεγονός ότι ΟΛΑ σου τα post είναι αποκλειστικά για αυτό το λόγο καταντά λίγο κουραστικό, spam όπως θες πές το. Δεν έχεις γράψει το παραμικρό σχόλιο για οποιοδήποτε θέμα χωρίς να πετάς και ένα σύνδεσμο από τη σελίδα σου.
Νομίζω ότι η χρήση του forum για διαφήμιση απαγορεύεται και εσύ κάνεις ακριβώς αυτό κατ' εξακολούθηση και τίποτα άλλο.
Μπορείς πιο απλά να κάνεις quote κάποιες πληροφορίες και να έχεις το site σου στην υπογραφή σου.
Φιλικά.Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!
-
Νομίζω ότι έχετε δίκιο.
Διάφορα Νεα - Δεκέμβριος 2009