-
Δεν του φωναξε μια μλκια (που ειναι βασιμοτατος λογος να τον σφαλιαρισεις, οταν ο αλλος ενω εχει αδικο σου την λεει).
α) Του αφησε ενα ανωνυμο απειλητικο σημειωμα που θα ειχε αποτελεσμα πιθανως να μην ξαναπαρκαρει για να μην βρει το αμαξι του με ζημια = αποτελεσμα να περασει το δικο του του μαλακα [που απαιτει δημοσιο χωρο για την παρτη του (ασε που ετσι ειναι κ κουραδομαγκας = αξιζει ξυλο), κ
β) οταν ειδε ποιος παρκαρε στον δημοσιο χωρο που θεωρει οτι του ανηκει τον απειλησε.
Δηλαδη τι επρεπε να γινει ακομα για να τον κυνηγησει? Να τον στησει στα 4?
-
δεν λέω οτι είχε άδικο. μάλλον έχω αναπτύξει πολύ σταρχιδισμό και αν κάποιος δεν με απειλεί άμεσα, πχ να βγει έξω ή να μου πετάξει κάτι, δεν μπλέκω, δεν χαλάω τη διάθεση μου.
εάν τον έβριζε πίσω, πχ 'όπου γουστάρω θα παρκάρω σαλεμένε σκατόγερε' νομίζω θα έδειχνε εξίσου καλά οτι δεν μασάει απο τις απειλές.
anyway, έχω προσωπικά ένα φόβο οτι μπορεί ο άλλος να μείνει στο τόπο είτε γιατί θα φάει καμία καλή είτε απο καρδιά/εγκεφαλικό, και προσπαθώ να αποφεύγω το physical όσο γίνεται. -
Πόσο διαφορετικά είναι τελικά τα πράγματα στην επαρχία, που όχι μόνο κανείς δεν διαννοείται να παρκάρει έξω από γκαράζ αλλά ούτε καν έξω από ξένο σπίτι! Ο καθένας παρκάρει στην 'πόρτα του' και κανένας δεν 'ενοχλεί' κανέναν. Βέβαια στην επαρχία δεν υπάρχουν τόσα πολλά αυτοκίνητα ούτε τόσες πολυκατοικίες. Κυρίως μονοκατοικίες που η 'φάτσα' τους ισούται με το μήκος 2-3 αυτοκινήτων και οι περισσότερες έχουν αυλές ή γκαράζ. Ο κάθε γείτονας ξέρει πού θα 'ενοχλούσε' αν πάρκαρε και δεν το κάνει, ξέρει ποιός παρκάρει πού. Πράγματα αδιανόητα (φαντάζομαι) για όσους κατοικείτε στην Αθήνα. Είναι ένα από τα + της επαρχίας.
-
Αδιανοητο ειναι να θεωρει ο οποιοσδηποτε οτι καποιος δεν μπορει να παρκαρει ΟΠΟΥ θελει (ή αντιστοιχα να δεχεται καποιος να μην μπορει να παρκαρει οπου θελει), οταν μιλαμε για δημοσιο χωρο. Ολα τα αλλα ειναι ελληνικες πατεντες.
-
Έτσι λειτουργεί η επαρχία όμως! Εγώ απ' την άλλη θεωρώ αδιανόητο να γυρνάω σπίτι μου και να ψάχνω ώρες για πάρκινκ ώσπου να βρω ή να μην βρίσκω καν. Είναι τελικά απίστευτο τι μπορεί να συνηθίσει ένας άνθρωπος . Φαντάζομαι, για πολλούς είναι καθημερινότητα αυτό.
-
Άλλο αυτό που σου λέει ο Kacey. Εγώ πάντως συμφωνώ μαζί σου. Αν υπάρχει άνεση χώρου, το σωστότερο είναι να παρκάρει ο καθένας μπροστά στο σπίτι του.
-
Σε πια επαρχια γινετε αυτο ομως να μας πειτε που εχει πηξει απο αυτοκινητο ο τοπος ολος...
-
Ημαθία έτσι είναι.
-
Οταν λες Ημαθια εννοεις Βεροια πχ;
Γιατι εδω σε μας εχει τυχει 4 τη νυχτα ν αφησω το αυτοκινητο 5 τετραγωνα μακρυα απ το σπιτι μου και μετα απο 20λεπτο ψαξιμο για να βρω το πιο κοντινο... -
Τα χωριά γύρω από την Βέροια εννοώ (που φαντάζομαι αυτό εννοεί ο φίλος πιο πάνω) . Στην Βέροια λίγοι έχουν μονοκατοικίες και όσοι έχουν, διαθέτουν και γκαράζ. Στο χωριό μου όμως λίγο έξω από την Βέροια, δεν υπάρχει θέμα .
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αδιανοητο ειναι να θεωρει ο οποιοσδηποτε οτι καποιος δεν μπορει να παρκαρει ΟΠΟΥ θελει (ή αντιστοιχα να δεχεται καποιος να μην μπορει να παρκαρει οπου θελει), οταν μιλαμε για δημοσιο χωρο. Ολα τα αλλα ειναι ελληνικες πατεντες.Αδιανοητο μεν υπαρκτο δε. Παρατηρημενο εδω και πολλα χρονια στα στενα του Ευοσμου που ο καθενας 'παρκαρει' μπροστα απο την πορτα του μηχανακια, καφασια, καρεκλες, καμια γρια κλπ και ο επισκεπτης ... αντε να βρει παρκινγκ.:-x
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Γνωστός κατάφερε με τον ακόλουθο τρόπο να απαλαγγεί από τη συνήθεια γειτόνων να βάζουν καφάσια, μηχανές, ποδήλατα, κλπ. για καβάτζο. Όταν το έκαναν αυτό, έβαζε κι αυτός στην ίδια θέση δικό του καβάτζο (δλδ. στην ίδια θέση υπήρχαν δυο καβάτζα από διαφορετικούς ανθρώπους),οπότε ούτε κι ο άλλος μπορούσε να παρκάρει.
Από ότι μου είπε, μετά από λίγο καιρό όπου κανένας από τους δυο δεν μπορούσε να παρκάρει, ο άλλος σταμάτησε αυτή τη συνήθεια, και φυσικά το ίδιο έκανε κι ο γνωστός. Τώρα ισχύει το 'first come first served', όποιος βρει ελεύθερη τη θέση παρκάρει.
Υπάρχει, από την άλλη, και το 'άτυπο' καβάντζο, από το οποίο δεν ξεφεύγεις με τίποτα. Για παράδειγμα, «αυτή» είναι η θέση του αφεντικού, του ανώτερου σε εργασία κλπ. και χωρίς να χρειάζεται καβάντζο, δεν παρκάρει κανένας (εκτός από κάποιον καινούργιο, που πολύ σύντομα μπαίνει στο νόημα και 'συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις').
Επίσης, είναι κακή συνήθεια αυτών που έχουν πάρκινγκ (σε μονοκατοικία, πυλωτή, κλπ.), να μη βάζουν μέσα το αυτοκίνητο, αλλά να παρκάρουν στο δρόμο, επειδή σχεδιάζουν να ξαναφύγουν σε 1-2 ώρες και βαριούνται τις μανούβρες. Σε αυτό το διάστημα προσπαθεί να παρκάρει κάποιος που δεν έχει δικό του παρκινγκ και ταλαιπωρείται άδικα. Είναι κι εκνευριστικό να βλέπεις ότι δεν υπάρχει θέση, επειδή κάποιος που έχει δικό του πάρκινγκ απλά βαρέθηκε να παρκάρει σε αυτό.
Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Επίσης, είναι κακή συνήθεια αυτών που έχουν πάρκινγκ (σε μονοκατοικία, πυλωτή, κλπ.), να μη βάζουν μέσα το αυτοκίνητο, αλλά να παρκάρουν στο δρόμο, επειδή σχεδιάζουν να ξαναφύγουν σε 1-2 ώρες και βαριούνται τις μανούβρες. Σε αυτό το διάστημα προσπαθεί να παρκάρει κάποιος που δεν έχει δικό του παρκινγκ και ταλαιπωρείται άδικα. Είναι κι εκνευριστικό να βλέπεις ότι δεν υπάρχει θέση, επειδή κάποιος που έχει δικό του πάρκινγκ απλά βαρέθηκε να παρκάρει σε αυτό.Jacob
Δεν είναι καθόλου κακή συνήθεια. Το ιδιωτικό πάρκινγκ, υπάρχει για τη δική του ευκολία, και όχι για τη δική σου. Το πάρκινγκ που είχα στην πόλη ήταν 5 τετράγωνα μακρυά με ασανσέρ για το 3ο υπόγειο. Βάλε-βγάλε κανένα 20λεπτο. Περνούσα από κάτω από το σπίτι, και αν έβρισκα θέση το έβαζα(αν θα το χρησιμοποιούσα ξανά σύντομα).
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Επίσης, είναι κακή συνήθεια αυτών που έχουν πάρκινγκ (σε μονοκατοικία, πυλωτή, κλπ.), να μη βάζουν μέσα το αυτοκίνητο, αλλά να παρκάρουν στο δρόμο, επειδή σχεδιάζουν να ξαναφύγουν σε 1-2 ώρες και βαριούνται τις μανούβρες. Σε αυτό το διάστημα προσπαθεί να παρκάρει κάποιος που δεν έχει δικό του παρκινγκ και ταλαιπωρείται άδικα. Είναι κι εκνευριστικό να βλέπεις ότι δεν υπάρχει θέση, επειδή κάποιος που έχει δικό του πάρκινγκ απλά βαρέθηκε να παρκάρει σε αυτό.Jacob
Πολλα ++++ σε αυτο.
Ειναι ακρως εκνευριστικο, ακομα και οταν εξω υπαρχουν καποιες ελευθερες θεσεις. Εχεις το παρκινγκ σου ρε φιλε, κανε τον κοπο και βαλτο μεσα το ρημαδι, γιατι με αφηνεις να γαμιεμαι στο ψαξιμο;
Συνεχεια μαλωνω με τον αδερφο μου για αυτο, οταν παω στο πατρικο και εχει το αυτοκινητο εξω (βρω-δεν βρω θεση, του τη λεω...) -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δεν είναι καθόλου κακή συνήθεια. Το ιδιωτικό πάρκινγκ, υπάρχει για τη δική του ευκολία, και όχι για τη δική σου. Το πάρκινγκ που είχα στην πόλη ήταν 5 τετράγωνα μακρυά με ασανσέρ για το 3ο υπόγειο. Βάλε-βγάλε κανένα 20λεπτο. Περνούσα από κάτω από το σπίτι, και αν έβρισκα θέση το έβαζα(αν θα το χρησιμοποιούσα ξανά σύντομα).Εσυ εισαι θρασυτατος, λογω τοπου κατοικιας και δεν μετρας!
Δεν λεμε ρε συ για να κανεις ενα 20λεπτο, αλλα εξω απο την αυλη ή την πιλοτη ειναι μαλακια να το αφηνεις, επειδη βαριεσαι να κανεις μια μανουβρα.
-
Το καλοκαίρι το αφήνω καμιά φορά έξω ακριβώς από την πόρτα για να μη με κλείσουν
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Επίσης, είναι κακή συνήθεια αυτών που έχουν πάρκινγκ (σε μονοκατοικία, πυλωτή, κλπ.), να μη βάζουν μέσα το αυτοκίνητο, αλλά να παρκάρουν στο δρόμο, επειδή σχεδιάζουν να ξαναφύγουν σε 1-2 ώρες και βαριούνται τις μανούβρες. Σε αυτό το διάστημα προσπαθεί να παρκάρει κάποιος που δεν έχει δικό του παρκινγκ και ταλαιπωρείται άδικα. Είναι κι εκνευριστικό να βλέπεις ότι δεν υπάρχει θέση, επειδή κάποιος που έχει δικό του πάρκινγκ απλά βαρέθηκε να παρκάρει σε αυτό.
Jacob
Πολλα ++++ σε αυτο.
Ειναι ακρως εκνευριστικο, ακομα και οταν εξω υπαρχουν καποιες ελευθερες θεσεις. Εχεις το παρκινγκ σου ρε φιλε, κανε τον κοπο και βαλτο μεσα το ρημαδι, γιατι με αφηνεις να γαμιεμαι στο ψαξιμο;
Συνεχεια μαλωνω με τον αδερφο μου για αυτο, οταν παω στο πατρικο και εχει το αυτοκινητο εξω (βρω-δεν βρω θεση, του τη λεω...)Όπως προανέφερε και ο kyr80,
Το ιδιωτικό πάρκινγκ το έχω για να βολεύομαι, αλλά δεν είναι παράνομο ούτε βέβαια αντιδεοντολογικο να παρκάρω έξω, όπως όλος ο κόσμος.
Ένα παράδειγμα στη γειτονιά μου (Θεσσαλονίκη). Σε περιοχή, όπου όλα τα σπίτια είναι σχεδόν νεόχτιστα ( -
Το ιδιωτικό πάρκινγκ σίγουρα υπάρχει για την ευκολία αυτού που το έχει, αλλά στην κοινωνία καλό θα ήταν να μην κοιτάζουμε μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους.
Η δυσκολία για κάποιον που δεν έχει πάρκινγκ και κάνει γύρους για να βρει μια θέση για να παρκάρει και να αφήσει στο σπίτι κάποιον ανήμπορο ή κάποιο μωρό, ίσως να μετράει περισσότερο από τη δική μου ταλαιπωρία που απλά είναι μια μανούβρα.
Επίσης, η δική σου περίπτωση, να βρίσκεται δλδ. το πάρκινγκ τόσο μακριά από το σπίτι, είναι εξαίρεση, δεν αναφερόμουν σε αυτό, αλλά να έχεις π.χ. θέση στην πυλωτή, και να βαριέσαι να το βάλεις μέσα. Η εξαίρεση επιβεβαιώνει, λένε, τον κανόνα, άρα έχω δίκιο.
Φυσικά και δεν είναι παράνομο να παρκάρει κάποιος απέξω, αν και έχει πάρκιγνκ, απλά είναι θέμα σεβασμού στους άλλους, άσχετα με παρανομίες άλλων, κλπ. Ούτε μπαίνω σε λογική 'συμψηφισμού 'έκαναν, δλδ. και οι άλλοι παρανομίες, άρα δε δικαιούνται να μου την πουν.
Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της Ελλάδας. Πολύ προσοχή στο τι κάνουν οι άλλοι, κάτι το οποίο μας δίνει άλλοθι να κάνουμε τα δικά μας.
Jacob
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Άλλο αυτό που σου λέει ο Kacey. Εγώ πάντως συμφωνώ μαζί σου. Αν υπάρχει άνεση χώρου, το σωστότερο είναι να παρκάρει ο καθένας μπροστά στο σπίτι του.Μην τα λες αυτά εδώ μέσα γιατί κάποιοι θα μας πάρουν με τις πέτρες!
Πάντως, στην πόλη που μένω, έτσι είναι τα πράγματα. Ο καθένας παρκάρει μπροστά από το σπίτι του και φυσικά το θεωρώ σωστό, εφόσον υπάρχει άνεση χώρου. Άλλο στην Αθήνα ή στις μεγαλουπόλεις που αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει. Είναι άλλωστε γνωστό ότι πράγματα που σε ένα μέρος τα έχεις δεδομένα, σε ένα άλλο πρέπει κάθε φορά να τα αναζητάς!
-
Αν υπαρχει ανεση χωρου, τοτε δεν θα ερθω να παρκαρω μπροστα στην πορτα της μονοκατοικιας σου. Βεβαια αυτη η λογικη εννοει κ οτι μπροστα στην ΔΙΚΙΑ μου πορτα, δεν θα ειναι καποιος αλλος...
Ο καθενας εχει δικαιωμα να παρκαρει στο δημοσιο δρομο. Αυτος που το βαζει εξω ενω εχει νομιμο παρκινγκ, ειναι λιγο γαιδαρος (γιατι τρωει 2 θεσεις για να βολευτει), αλλα δεν ειναι παρανομος. Αυτος που το βαζει εξω απο την εισοδο του δικου του νομιμου γκαραζ, δεν ειναι τιποτα απολυτως. Η ιδια θεση παει χαμενη ειτε ετσι ειτε αλλιως.
Καβάντζο-parking