-
Θα έχετε δει φαντάζομαι διάφορα ζωα που βάζουν σιδεριές, καρέκλες, καφάσια κτλ στο δρόμο για να μη τους πιάσει το parking κάποιος άλλος.
Και όταν πας να τους τα μετακινήσεις κατεβαίνει η γυναίκα του κάθε wanna be ιδιοκτήτη και αρχίζει τα μπινελίκια.
Τελικά ύστερα από λίγο ψάξιμο βρήκα την αρμόδια υπηρεσία και την παραθέτω μπας και βοηθηθούν και άλλοι.
Τμήμα Κατάληψης Κοινοχρήστων Χώρων, Καταστημάτων και Οικοδομών
Τμηματάρχης: Θολιώτη Αικατερίνη
Τηλέφωνο: 210 3258917
Ε-mail: mp.cs@cityofathens.gr
URL: http://www.cityofathens.gr/el/ypiresies ... astynomias -
Θα έχετε δει φαντάζομαι διάφορα ζωα που βάζουν σιδεριές, καρέκλες, καφάσια κτλ στο δρόμο για να μη τους πιάσει το parking κάποιος άλλος.
Και όταν πας να τους τα μετακινήσεις κατεβαίνει η γυναίκα του κάθε wanna be ιδιοκτήτη και αρχίζει τα μπινελίκια.
Τελικά ύστερα από λίγο ψάξιμο βρήκα την αρμόδια υπηρεσία και την παραθέτω μπας και βοηθηθούν και άλλοι.
Αν καλέσεις το 100, δεν προωθούν αυτοί την καταγγελία στην υπηρεσία αυτή (όπως, άλλωστε, κάνουν και με τις καταγγελίες για παράνομο παρκάρισμα)?
-
E ok, τα στοιχεία που δίνεις πρέπει να είναι μιας δημόσιας (δημοτικής;) υπηρεσίας που λειτουργεί μέχρι τις 3 και το πολύ πολύ να στείλει την δημοτική αστυνομία.
Τηλεφωνάκι καλύτερα στο 100 όλη την μέρα και καθάρισες.
-
στη γειτονια που μενω στα Χανιά, καθε μαγαζί εχει και από 2-3 τουλάχιστος σαραβαλιασμένα μηχανακια για να καβαντζώνει τις θεσεις.. ειναι πολύ μπροστα εδω, δε χρησιμοποιούν απαρχαιωμένες λύσεις του στυλ τσιμεντολιθους, δοκαρια κτλ.. μόνο μηχανακια..
οι μόνοι που δικαιολογω ειναι μια σχολή οδηγών, που όντως χρειαζονται τις θεσεις που καβαντζάρουν
το αποτέλεσμα ειναι οταν γυρναω σπίτι σε ωρες αιχμής να μην μπορώ να παρκάρω πουθενα στα 10 κοντινα τετράγωνα..
το αποκορύφωμα ειναι οτι εχουν παει να με τραμπουκισουν 2 φορες από διαφορετικα μαγαζια οταν πηγα να παρω το αυτοκίνητο μου που το ειχα παρκαρει τη νυχτα μπροστα από την εισοδο του μαγαζιου
-
Ειναι παρανομο να πιανεις μια θεση οδηγησης με τα κουτια-καρεκλες, κλπ. Μια φορα που πηγαινα επισκεψη σε ενα φιλο που μενει στη Κυψελη ως δια μαγειας βρηκα μια θεση κατω απο το σπιτι του πιασμενη απο κουβαδες Εβαλα αλαρμ μιας και δεν ειχε κινηση και πηρα τους πλαστικους κουβαδες και τους εστειλα μια βολτα στον μπλε καδο
-
Στη γειτονια ενας ηταν πολυυυυυυ ποιο εξυπνος,καβατζωνε τη θεση με μια χ@στρα και ενα δοκαρι πανω σ αυτην .Για αρκετο διαστημα κανεις δεν πηγε να την μετακινησει.
-
άπαξ και είναι δρόμος ότι και να βάλει ο οποιοσδήποτε είναι παράνομος. Μόνο με ειδική άδεια μπορει να καβατζώσει πχ ανάπηρος κλπ Εγώ τις περισότερες φορές αποφεύγω να τσακώνομαι. Εξαίρεση είναι όταν βιάζομαι ή έχω σοβαρη δουλειά και δεν με παίρνει να γυρίζω γύρω γύρω σαν το λαλάκα. Έχω μετακινήσει αρκετές φορές καρέκλες, ζαρτινιέρες και φυσικά έχω τσακωθεί άπειρες φορες΄με διάδορα υποκείμενα απο απλούς ιδοκτήτες μέχρι πετσαράδες. Δε με νοιάζει ας τολμήσουν να μου κάνουν μιση γρατζουνιά στο αμάξι. Αν είναι του κάθε ενος να παραβαίνει το νόμο εις βάρος μου το ίδιο θα πάθει κι αυτός. Πέςτε μου ότι είμια λάθος - που ξέρω ότι είμαι - αλλά δεν το ανέχομαι εγώ να ζορίζομαι και ο άλλος να έχει 2-3 'ρεμίζες' έξω απο το μαγαζί του επειδη μπορει.
-
Εγώ θα σας πω για μια καβάντζα διαφορετική αλλά εξίσου 'ελληνική' στην τρέλλα αυτής της χώρας:
Στο σταθμό της Εθνικής Άμυνας υπάρχει ένα κοινόχρηστο δωρεάν πάρκιγκ στον παράδρομο των λεωφορείων. Είναι περιφραγμένο με συρματόπλεγμα, η είσοδός του όμως είναι πάντα ανοιχτή. Στο πλάι προς την μεριά του μετρό έχει μια πορτίτσα που θα προσέφερε πιο γρήγορη πρόσβαση στο σταθμό αλλά είναι πάντα κλειδωμένη. Όχι για όλους όμως!!!! Υπάρχει μία κυρά που αφού παρκάρει το αυτοκίνητό της εκεί δίπλα, βγάζει ένα κλειδί, ξεκλειδώνει, βγαίνει και ξανακλειδώνει πίσω της!!!!!! Ιδιωτική είσοδος σε ανοιχτό, δημόσιο, πάρκιγκ!!!!!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Εγώ θα σας πω για μια καβάντζα διαφορετική αλλά εξίσου 'ελληνική' στην τρέλλα αυτής της χώρας:Στο σταθμό της Εθνικής Άμυνας υπάρχει ένα κοινόχρηστο δωρεάν πάρκιγκ στον παράδρομο των λεωφορείων. Είναι περιφραγμένο με συρματόπλεγμα, η είσοδός του όμως είναι πάντα ανοιχτή. Στο πλάι προς την μεριά του μετρό έχει μια πορτίτσα που θα προσέφερε πιο γρήγορη πρόσβαση στο σταθμό αλλά είναι πάντα κλειδωμένη. Όχι για όλους όμως!!!! Υπάρχει μία κυρά που αφού παρκάρει το αυτοκίνητό της εκεί δίπλα, βγάζει ένα κλειδί, ξεκλειδώνει, βγαίνει και ξανακλειδώνει πίσω της!!!!!! Ιδιωτική είσοδος σε ανοιχτό, δημόσιο, πάρκιγκ!!!!!
LOGO στιγμηε στην κλειδαρια
-
Μη δείτε άνθρωπο να προκόβει.
-
A καλα αυτα τα σκηνικα ειναι personal favorites! Επειδη μενω σε γειτονια που γενικα το παρκαρισμα ειναι ...καπως (sic) εχω ζησει σκηνικα απειρου καλλους! Απο να κατεβαινω και να βαζω καθετα στο δρομο παπακια που τα αφηνουν σαν αμαξια για να κρατανε θεση μεχρι να μετακινω δοκαρια και καρεκλες και γλαστρες κτλ κτλ και φυσικα εχω λογομαχησει ουκ ολιγες φορες...Ενα απο τα καλυτερα ηταν που μια γιαγια σε μονοκατοικια εννοει οτι ο δημοσιος χωρος μπροστα στο σπιτι της ειναι για τον εγγονο της με ενα Ibiza και μονο και κανεις δεν εχει δικαιωμα να παρκαρει εκει και ως εκ τουτου κραταει τον χωρο με 2 κουβαδες με τσιμεντο...1-2-3 μου σβουραει μια μερα και οπως γυρνοβολουσα να βρω θεση τραβαω τους κουβαδες και παρκαρω...Τσουπ, να σου και πεταγεται η γιαγια στο μπαλκονακι και μολις βγαινω απο το αμαξι αρχιζει:
-' Τους κουβαδες δεν τους ειδες? Να το παρεις το αμαξι απο εδω!'
-' Για ποιο λογο ακριβως παρακαλω?'
-'Αυτο που σου ειπα, εδω μενουμε μεγαλοι ανθρωποι, εχω αντρα αρρωστο θα χρειαστει καποια στιγμη να τον παω νοσοκομειο!'
-' Και πως ακριβως ενοχλει το αμαξι μου σε αυτο?'
-' Σε παρακαλω , ειμαι γρια γυναικα εχω να παω και λα'ι'κη '
-' Καταρχας λα'ι'κη εχει μεθαυριο και κατα δευτερον και παλι δεν καταλαβαινω πως εμπλεκεται το αυτοκινητο σε ολα αυτα...'- ' Να το παρεις απο εδω αλλιως θα φωναξω το 100!'
και εκει της σκαω την θε'ι'κη ατακα
-' Μαλιστα, εδω ειμαι πειτε μου ! Ασφαλεια και το αυτοκινητο (Xsara VTS bye the way...) ειναι υπηρεσιακο!'
σαφως και δεν ισχυει τιποτα απο αυτα αλλα το εχω παρει στο χαβαλε
τα χανει για λιγο η γιαγια
-' Α ωστε ετσι , αστυνομος εισαι και μου κανεις τον καμποσο...ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ που αντι μας βοηθας εμας τους μεγαλους ανθρωπους φερεσαι κι ετσι! Θα φωναξω την τροχαια να ερθει να το μετακινησει!' - 'Κυρια μου το αυτοκινητο ειναι παρκαρισμενο νομιμα σε δημοσιο χωρο.Οποιον συναδελφο και να φωναξετε θα σας το βεβαιωσει.Επισης αυτο που κανετε με τους κουβαδες ειναι παρανομο και απλα τοσο καιρο δειχνω ανοχη...Παντως να ξερετε οτι για τον νεαρο με το μαυρο Seat που παρκαρει εδω (ο εγγονος) και κραταει καταχρηστικα θεση εχει γινει θεμα και καποια στιγμη θα βρει τον μπελα του!'
ασπριζει η γιαγια και αρχιζει τα παρακαλια
-' ΟΧΙ ΟΧΙ ΑΛΙΜΟΝΟ το παιδι δεν φταιει σε τιποτα, κανα 2 φορες το αφησε εκει κτλ...'
Ε η ιστορια με τους κουβαδες τελειωσε μια και καλη!
Καφριλα το ξερω αλλα τι να κανω πια!?
Επισης καποια στιγμη το καλοκαιρι ελειψα 10 μερες διακοπες και ειχα αφησει την ΖΧ παρκαρισμενη εξω απο μια 2οροφη μονοκατοικια , νομιμοτατα βεβαια...Ενα πρωι λοιπον χτυπαει το κινητο μου στις 9 και ειναι απο την ασφαλιστικη μου...
-' Ναι καλημερα σας ο κυριος ταδε, κατοχος του αυτοκινητου με αριθμο κυκλοφοριας ταδε...?'
-'Μαλιστα , ποιος ειναι?'
-'Σας τηλεφωνο απο την ασφαλιστικη σας!'
τρελαθηκα, σκεφτηκα οτι κατι σοβαρο εγινε!
'Ξερετε μας πηρε τηλεφωνο μια κυρια ταδε απο την ταδε διευθυνση και μας ζητησε να επικοινωνησουμε μαζι σας γιατι το αυτοκινητο σας εμποδιζει εκει που ειναι παρκαρισμενο!'
τα παιρνω κρανιο, και αφου κλεινω και ριχνω μερικα 'Γαλλικα' επικοινωνω με τον πατερα μου και του λεω να παει να δει τι συμβαινει...Τελικα η κυρατσα απλα δεν το ηθελε μπροστα στο σπιτι (υποψιν απο την πορτα της μεχρι το αμαξι μεσολαβει 3 μετρα πεζοδρομιο!) και θεωρησε καλο να σηκωσει ολο τον κοσμο! Με παιρνει ο πατερας μου και μου λεει το και το , να το μετακινησω...?
-' ΟΧΙ! Πες της να παει να αγαπηθει καλοκαιριατικα η αργοσχολη!'
ΕΛΕΟΣ!
- ' Να το παρεις απο εδω αλλιως θα φωναξω το 100!'
-
Εμένα θα μου πείτε τι μπορώ να κάνω με την περίπτωση αυτού του κτηρίου?
Έχουν βάλει κίτρινα κολωνάκια και στην Χαροκόπου και στην Δοϊράνης έτσι ώστε να μην παρκάρει κανείς μπροστά στην είσοδο του κτηρίου... Μερικά από αυτά μετακινούνται κιόλας....
Υπάρχει περίπτωση να έχει πάρει κάποια εταιρία από εκεί μέσα άδεια ώστε να έχει αποκλειστική χρήση του δημόσιου δρόμου?
-
εγώ πάντως αποφεύγω να μετακινώ μηχανάκια, καφάσια, τσιμεντόλιθους ktlp γιατί ο αποδεδειγμένα πλέον κάφρος δεν το έχει σε τίποτα να σου χαράξει το ωραίο σου αυτοκίνητο και τότες τι κανεις??
-
Ο χρήστης babiz έγραψε:
Εμένα θα μου πείτε τι μπορώ να κάνω με την περίπτωση αυτού του κτηρίου?Έχουν βάλει κίτρινα κολωνάκια και στην Χαροκόπου και στην Δοϊράνης έτσι ώστε να μην παρκάρει κανείς μπροστά στην είσοδο του κτηρίου... Μερικά από αυτά μετακινούνται κιόλας....
Υπάρχει περίπτωση να έχει πάρει κάποια εταιρία από εκεί μέσα άδεια ώστε να έχει αποκλειστική χρήση του δημόσιου δρόμου?
Μπορει να τα εβαλε η ΕΘΕΛ για να χωραει να στριψει το 040, ή αν διαβασα καλα ειναι μονο εξω απο αυτο το κτιριο?
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
εγώ πάντως αποφεύγω να μετακινώ μηχανάκια, καφάσια, τσιμεντόλιθους ktlp γιατί ο αποδεδειγμένα πλέον κάφρος δεν το έχει σε τίποτα να σου χαράξει το ωραίο σου αυτοκίνητο και τότες τι κανεις??Πολεμος...Δεν καταλαβαινω τιποτα...Μια φορα μου ειπε ενας οτι αν μου ξαναακουμπησεις το μηχανακι θα σου σπασω το αμαξι και του απαντησα με απολυτη ειλικρινια οτι θα του καψω το σπιτι νυχτα για να ειναι μεσα με την οικογενεια...
Τραβηγμενο βεβαια αλλα εκει παει μια σου και μια μου...Γρατζουνια θα βρω...? 4 σκασμενα λαστιχα και ολος ο ακαθιστος υμνος χαραγμενος στον ουρανο του...Και θα δουμε ετσι ποιος την εχει πιο μεγαλη την....μικτη!
Μπορει να στο γρατζουνισει να απαντησεις με αντιποινα και να φας ξυλο αλλα εν τελει ειναι θεμα του ποιος εχει να χασει πιο πολλα... -
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
εγώ πάντως αποφεύγω να μετακινώ μηχανάκια, καφάσια, τσιμεντόλιθους ktlp γιατί ο αποδεδειγμένα πλέον κάφρος δεν το έχει σε τίποτα να σου χαράξει το ωραίο σου αυτοκίνητο και τότες τι κανεις??
Πολεμος...Δεν καταλαβαινω τιποτα...Μια φορα μου ειπε ενας οτι αν μου ξαναακουμπησεις το μηχανακι θα σου σπασω το αμαξι και του απαντησα με απολυτη ειλικρινια οτι θα του καψω το σπιτι νυχτα για να ειναι μεσα με την οικογενεια...
Τραβηγμενο βεβαια αλλα εκει παει μια σου και μια μου...Γρατζουνια θα βρω...? 4 σκασμενα λαστιχα και ολος ο ακαθιστος υμνος χαραγμενος στον ουρανο του...Και θα δουμε ετσι ποιος την εχει πιο μεγαλη την....μικτη!
Μπορει να στο γρατζουνισει να απαντησεις με αντιποινα και να φας ξυλο αλλα εν τελει ειναι θεμα του ποιος εχει να χασει πιο πολλα...Ετσι θελουν τα ζωα!!!! Αλλιως δεν χαμπαριαζουν
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Πολεμος...Δεν καταλαβαινω τιποτα...Μια φορα μου ειπε ενας οτι αν μου ξαναακουμπησεις το μηχανακι θα σου σπασω το αμαξι και του απαντησα με απολυτη ειλικρινια οτι θα του καψω το σπιτι νυχτα για να ειναι μεσα με την οικογενεια...
Μπορει να στο γρατζουνισει να απαντησεις με αντιποινα και να φας ξυλο αλλα εν τελει ειναι θεμα του ποιος εχει να χασει πιο πολλα...ναι ρε zx άλλη όρεξη δεν έχω να πλακώνομαι με τον κάθε παπαρομυαλο
πάντως οποτε βλέπω μηχανάκι παρκαρισμένο κάθετα μου μπαίνουν ιδέες στο μυαλό
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
Μπορει να στο γρατζουνισει να απαντησεις με αντιποινα και να φας ξυλο αλλα εν τελει ειναι θεμα του ποιος εχει να χασει πιο πολλα...ναι ρε zx άλλη όρεξη δεν έχω να πλακώνομαι με τον κάθε παπαρομυαλο
πάντως οποτε βλέπω μηχανάκι παρκαρισμένο κάθετα μου μπαίνουν ιδέες στο μυαλό
Εχω εναν γειτονα που παρκαρε ετσι το μηχανακι του και οποτε του επιανα την θεση λες (λες και ηταν ιδιοκτησια του ο δρομος) μου εκανε φασαριες! Μεχρι και μια γνωστη του αστυνομο επιστρατευσε να με φοβερισει! Τελικα απο τα πολλα το μηχανακι του το βρηκε ενα πρωι λιιιιιιιιγο ρημαγμενο! (Λιγο υγρο φρενων εκανε καλα τη δουλεια του) Απο τοτε το μαζεψε και δεν με ξαναενοχλησε!
Καβάντζο-parking