-
Ο Κ.Ο.Κ . δε λεει οτι τα δικυκλα πρεπει να ειναι παρκαρισμενα **παραλληλα με το πεζοδρομιο ** και σε αποσταση 20 εκ. απο αυτο? Κανω λαθος?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για να το κλεισουμε, σε τι νομιζεις οτι εισαι διαφορετικος απο τον νταβατση του club που κλεινει δημοσιο δρομο για να παρκαρει τους πελατες του κ σε απειλει να μην παρκαρεις? Οι αγνες σου προθεσεις περι θεας? ΚΑΜΜΙΑ διαφορα δεν εχεις.
......
ΥΓ Κ να εισαι σιγουρος οτι εχω ΠΟΛΥ φαντασια για να βγω χαμενος σε σαματα.
Σε τίποτα δε διαφέρω. Αν μου πειράξεις έστω και μια καρέκλα ή μια ξαπλώστρα, άλλαξε χώρα.
υ.γ. δεν έχω καθόλου φαντασία, θα ακολουθήσω τα γνωστά....
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αδοκιμο παραδειγμα. Δεν ειναι εφικτο ενω για μηχανακι ειναι. ΑΛΛΑ αν μπορει να το παρει με τα χερια του κ να το ακουμπησει πιο περα χωρις να του κανει ζημια, μπορω εγω νομικα να του προσαψω κατι? Μπορω να ζητησω απο την τροχαια να τον γραψει για κατι? Χμμμ . Μπορω να τον μηνυσω για κατι? . Σκεψου κ απαντησε μου σε παρακαλω.
Mια χαρά παράδειγμα είναι, μόνο στην απαιτούμενη μυική δύναμη υπάρχει διαφορά. Και για να σου μιλήσω στη γλώσσα που καταλαβαίνεις, δοκίμασε να μετακινήσεις μια μοτοσυκλέτα παρκαρισμένη έξω από καφετέρια και μετά δεν θα έχεις πόδια για να ξαναχρειαστεί να αγοράσεις παπούτσια στην υπόλοιπη ζωή σου...
Aυτο ακριβως.
Το αν ειναι εφικτο να μετακινησω ενα αμαξι, ειναι δικο μου θεμα. Ισως δε χρειαστει να το μετακινησω ολοκληρο. Απλα, θα μετακινησω μονο το πισω μερος ωστε να το φερω καθετα στο δρομο και θα φωναξω τροχαια να γραψει τον ασυνειδητο οδηγο που παρκαρε ετσι...
Δυο ατομα χρειαζονται...
Αλλωστε, οπως λες και εσυ, οτι δεν απαγορευει ο νομος, ειναι νομιμο. Αρα μπορω να το ρυμουλκισω η να χρησιμοποιησω ενα...κλαρκ. (Δεν αναφερεται πουθενα οτι κατι τετοιο ειναι παρανομο)
Και επειδη αναρρωτηθηκα (οπως με προετρεψες, εαν κατι τετοιο ειναι νομιμο) μαλλον μπορω να το κανω.Παντως, ειμαι πεποισμενος πως εαν εσυ ειχες το μαγαζι του kyr, θα πλακωνοσουν καθε μερα με ανθρωπους που νομιμα θελαν να παρκαρουν μπροστα.
Μαλλον θα ειχες ακριβως την αντιθετη αποψη για το θεμα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν παρκάρω μπροστά από μαγαζί το οποίο έχει θέα, θεωρώ πως όποιος το κάνει ενώ υπάρχει άνετο πάρκινγκ σε λογική απόσταση είναι πίθηκος.Μπουρδέλο είμαστε επειδή υπάρχουν αυτοί οι πίθηκοι που θέλουν να μπανίζουν το αμάξι τους και όχι την θαλασσίτσα ή βαριούνται να περπατήσουν 20 μέτρα.
+1
-
Απο την αλλη:
viewtopic.php?p=1656991#p1656991
Στο παραπανω θεμα, γραφω για 2-3 'εξυπνους που καβατζωνουν θεσεις.
Ο ενας, επαγγελματιας, ταχα για φορτωεκφορτωσεις.
Ο αλλος για να μη ψαχνει θεσει οταν γυριζει κουρασμενος απο τη δουλεια
Ο τριτος, για να βλεπει το αμαξι του απο το μπαλκονι.Σχετικη κατανοηση δειχνω ΜΟΝΟ για τον επαγγελματια, αλλα και παλι με ενοχλει γιατι δεν αρκειται στο να καβατζωσει μια θεση προκειμενου να κανει τη δουλεια του, αλλα καταλαμβανει 2!
Να πλακωθω με ολους?
Δε θελω. Ξερεις γιατι? Η βια, γενναει βια. Αμα του ριξω καμμια ψιλη, θα απαντησει με μπουνια. Μετα θα πρεπει να του σπασω τα δοντια. Αυτος φυσικα θα πρεπει να με μαχαιρωσει και εγω να απαντησω με μια σφαιρα. Καταλαβαινεις τι εννοω ε?Η λυση ηταν ευκολη. Τον ρωτησα εαν μπορει να μετακινησει λιγο το ΙΧ του, χωρις να χασει τη θεση του, γιατι 'ειναι κριμα' να βολευεται αυτος σε 2 θεσεις και εγω να ψαχνομαι...
Μαντεψε! Μετακινησε το αμαξι του ενα μετρο πισω ,μου ζητησε και συγγνωμη! -
Επειδή αναφέρθηκε το μικρολίμανο, εκεί παρκάρουν τόσο κολητά που αν δέν έβαζαν τα μαγαζιά καρέκλες να καβατζώσουν χώρο, δέν θα χωρούσαν να περάσουν ούτε οι πεζοί, πόσο μάλλον όταν είναι ηλικιωμένοι ή έχουν κινητικά προβλήματα.
Τώρα για τον άλλο που πάει με το τσαμπουκά και βγάζει τις καρέκλες τι να πώ. Αν είχαμε βρεί τρόπο να εξάγουμε τη γαιδουριά τότε η Ελλάδα θα ήταν μέλος στη G8
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Επειδή αναφέρθηκε το μικρολίμανο, εκεί παρκάρουν τόσο κολητά που αν δέν έβαζαν τα μαγαζιά καρέκλες να καβατζώσουν χώρο, δέν θα χωρούσαν να περάσουν ούτε οι πεζοί, πόσο μάλλον όταν είναι ηλικιωμένοι ή έχουν κινητικά προβλήματα.Αυτά είναι δικαιολογίες του κ@λου (μετά συγχωρήσεως) γιατί δεν πιάνουν 1 θέση ή έστω μισή (όση χρειάζεται για να κάνουν τη δουλειά τους όλοι αυτοί που λες ) αλλά πιάνουν 2 και 3 θέσεις και ΑΝ έρθει κάποιος με κανένα γ@μ@ω αμάξι, βγάζουν τις καρέκλες.
Τώρα για τον άλλο που πάει με το τσαμπουκά και βγάζει τις καρέκλες τι να πώ. Αν είχαμε βρεί τρόπο να εξάγουμε τη γαιδουριά τότε η Ελλάδα θα ήταν μέλος στη G8
Δεν είναι γαϊδουριά και ναι...αν είχα το ψυχικό σθένος να τσακωθώ με όλα τα μαγαζιά (που δεν κρατάνε πχ ένα μικρό διάδρομο για να περνάνε τα γκαρσόνια και οι πεζοί αλλά μου καβατζώνουν όλη την πρόσοψη του μαγαζιού), ΝΑΙ θα το έκανα και δεν ντρέπομαι καθόλου.
Απαγορεύεται το παρκάρισμα?όχι?
Από το 2010 θα ακουμπήσω στο ταμείο του κράτους 350€ για να έχω δικαίωμα να χρησιμοποιώ το δημόσιο δρόμο?Ναι.Απαγορεύεται να παρκάρω εκεί?Όχι...Τότε θα παρκάρω.-
Όπως με τσαμπουκά-τραμπουκισμό, καβατζώνει τον δημόσιο δρόμο, έτσι και με τσαμπουκά πρέπει να κατέβεις και κουνήσεις τις καρέκλες (ή αν έχεις χρέπι αμάξι να μην κατέβεις καν για να τις μετακινήσεις ).
Γιατί με την ίδια λογική, να κατέβω κι εγώ να πιάσω μία θέση κάτω από το σπίτι μου με το έτσι θέλω
Και ναι, έχω τσακωθεί και έχω μετακινήσει καρέκλες στο μικρολίμανο (στην πλευρά που βλέπει στο δρόμο ) που έπιαναν 3 θέσεις, έβαλα το δικό μου εκεί με τσαμπουκά, τσακώθηκα με όλο το μαγαζί, κάλεσα και την τροχαία και μάντεψε ποιός κέρδισε.
Απλά έχασα βέβαια 2 ώρες από τη ζωή μου και ΟΚ...τότε ήμουν νέος και είχα όρεξη...
Πλέον απλώς τους διαολοστέλνω, τους βρίζω και παρκάρω παρακάτω ή πλέον κάνω το ακόμα καλύτερο:δεν πάω καν οπότε δεν τα βλέπω και δεν εκνευρίζομαι.-
Για μένα αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος τιμωρίας. -
κανεις δεν εχει το δικαιομα να καβατζονει θεσεις και δεν με ενδιαφερει εαν εχει καφετερια φαρμακειο η εισοδο γκαραζ οπου απαγορευεται το παρκινκ υπαρχει σχετικη πινακιδα η καταληψη διμοσιου χωρου απαγορευεται και εγω εχω 2 αυτοκινιτα και 2 μηχανες δεν χρεισιμοπιο τις μηχανες για να παρκαρω τα αυτοκινιτα διοτι το θεωρο ποταπο παρολο που αρκετοι στην γειτονια το κανουν και στο τελος δεν βρισκει κανεις να παρκαρει ωσο για τον κυριο με την καφετερια που θεωρει οτι ο χωρος μπροστα στο μαγαζι του του ανηκει και ειναι προθυμος να τσακωθει για αυτον εγω εαν ημουν πελατης του και των εβλεπα να λογομαχει γιαυτον το λογο δεν θα ξαναπαταγα στο μαγαζι του αλλα μαλον δεν τον νοιζει γιατι εχει και αλλα εισοδιματα
-
ανασα
-
Ο χρήστης makis406 έγραψε:
ωσο για τον κυριο με την καφετερια που θεωρει οτι ο χωρος μπροστα στο μαγαζι του του ανηκει και ειναι προθυμος να τσακωθει για αυτον εγω εαν ημουν πελατης του και των εβλεπα να λογομαχει γιαυτον το λογο δεν θα ξαναπαταγα στο μαγαζι του αλλα μαλον δεν τον νοιζει γιατι εχει και αλλα εισοδιματαEγω παλι, οταν θελω να βγω για ενα καφε, θελω να ξεφυγω και να ηρεμισω, οχι να βλεπω παντου αμαξια...
Στην πολη, αυτο ειναι δυσκολο. Αλλα στη Χαλκιδικη (οπου εχει μαγαζι ο kyr) το να παρκαρεις μπροστα στη θεα, ενω μπορεις να παρκαρεις 5-6 μετρα πιο διπλα, ειναι -
saxon_747 ουτε εγω θα παρκαρα μπροστα στο μαγαζι εαν ειχε θεση παρακατω αλλα δεν απαγορευεται
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Προσωπικά μπροστά στο μαγαζί μου έχω μηχανάκια,ποδήλατα κλπ. Σε ένα μέρος που ΔΕΝ υπάρχει κανένα πρόβλημα για parking, ο κλασικός ο μλκς ο Έλληνας θέλει να πίνει τον καφέ του παρέα με το αυτοκίνητό του. Και αρκετοί κάνουν μανούρα γιατί λέει θα πιούνε εδώ τον καφέ τους.
Δεν απαγορευεται, αλλα ειναι ζωο οποιος μπορει να παρκαρει λιγο πιο διπλα αλλα προτιμαει να κλεισει την εισοδο του μαγαζιου.
Οπως επισης δεν απαγορευεται να παρκαρει και ο μαγαζατορας τα μηχανακια και τα ποδηλατα του. -
Οποτε ο καθε καταστηματαρχης αστυνομευει τον δημοσιο χορο και οπωσ αυτος κρινει .Ποιος του δινει αυτο το δικαιωμα?
-
Οποτε ο καθε καταστηματαρχης αστυνομευει τον δημοσιο χορο και οπωσ αυτος κρινει .Ποιος του δινει αυτο το δικαιωμα?Οχι οπως κρινει. Παρκαρει νομιμα τα μηχανακια και τα ποδηλατα του.
Eφ'οσον δεν παρανομει.... Ο ιδιος ο νομος του δινει το δικαιωμα. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
το να παρκαρεις μπροστα στη θεα, ενω μπορεις να παρκαρεις 5-6 μετρα πιο διπλα, ειναιπροφανώς και αυτό είναι μ@λ@κί@...
Κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια με την επόμενη (και την προηγούμενη) και προφανώς δεν μπορούμε να τσουβαλιάσουμε όλες τις περιπτώσεις και να τις χειριζόμαστε το ίδιο, αλλά όταν δεν βρίσκεις πουθενά αλλού σε περίμετρο 30m, sorry...αλλά θα γίνει το 'αναπόφευκτο' και θα κόψω τη θέα στο μαγαζί (όπως πιστεύω ότι θα έκανε και οποιοσδήποτε άλλος ) από τη στιγμή που επιτρέπεται.Η καλύτερη λύση είναι όντως αυτή της οικονομικής τιμωρίας όπως ανέφερε και ο makis406, ειδικά από τη στιγμή που ο μαγαζάτορας είναι διατεθημένος να διεκδικήσει με τσαμπουκά το δρόμο μπροστά από το μαγαζί του.Σταματάς να πατάς στα μαγαζιά που καβατζώνουν τον δημόσιο δρόμο για δικό του όφελος και λήγει το θέμα.
Άλλωστε όλοι αυτοί μόνο όταν τους χτυπάς στην τσέπη καταλαβαίνουν.Εδώ όμως κολλάει το 'αλλά':
αλλά επειδή δεν είμαστε όλοι σκεπτόμενοι άνθρωποι αρκετοί (από τους 'άλλους' - ακούγεται περίεργα αυτό ) θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στα χ-ψ μαγαζιά γιατί είναι trendy και in και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, οπότε μάλλον εδώ κολλάει η ειρωνική φράση: 'ναι...θα τους κάνεις τη μούρη κρέας'.ΥΓ:Πρέπει να τραβήξω φωτογραφία έναν Ιταλό που έχει μεταναστεύσει εδώ και μένει Καλλιθέα να δείτε τι σημαίνει 'καβάτζωμα θέσεων με μηχανές' Δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω τη φατσούλα που γελάει ( ) ή τη φατσούλα που λυπάται ( )...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Οποτε ο καθε καταστηματαρχης αστυνομευει τον δημοσιο χορο και οπωσ αυτος κρινει .Ποιος του δινει αυτο το δικαιωμα?
Οχι οπως κρινει. Παρκαρει νομιμα τα μηχανακια και τα ποδηλατα του.
Eφ'οσον δεν παρανομει.... Ο ιδιος ο νομος του δινει το δικαιωμα.Δεν καταλαβαίνω όμως αυτό με τα μηχανάκια και ποδήλατα μπροστά από το μαγαζί.
Ουσιαστικά τι διαφορά έχει από το να παρκάρουν αυτοκίνητα?**ΠΑΛΙ δεν σου κόβουν τη θέα?**Απλώς δηλαδή είναι ψυχολογικό επειδή τα έχεις παρκάρει εσύ (που έχεις το μαγαζί) και όχι ο άλλος που είναι θαμώνας ή κάτοικος της περιοχής ή περαστικός/επισκέπτης? -
Για σκεψου ποσο ογκο εχουν πχ τα suv.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
αλλά όταν δεν βρίσκεις πουθενά αλλού σε περίμετρο 30m, sorry...αλλά θα γίνει το 'αναπόφευκτο' και θα κόψω τη θέα στο μαγαζί30 ολοκληρα μετρα!
Μιλαμε για πολυ περπατημα!Για σκεψου ποσο ογκο εχουν πχ τα suv.
Ελα ντε.
Να κατσω να απολαυσω ενα καφεδακι στη Χαλκιδικη και να εχω μπροστα μου ενα τερας!
Ε αυτο το κανω και στη Θεσσαλονικη, γιατι να παω Χαλκιδικη? -
Ο νομοσ σου δινει το δικαιομα να παρκαρεισ τις μοτοσυκλετες οπου επιτρεπεται αλα το να πιανεις με 3 μηχανακια εντεχνως παρκαρισμενα 10 μετρα ειναι κατι το οπιο εμπιπτει στην κατηγορια τις καφριλας
-
Ο νομοσ σου δινει το δικαιομα να παρκαρεισ τις μοτοσυκλετες οπου επιτρεπεται αλα το να πιανεις με 3 μηχανακια εντεχνως παρκαρισμενα 10 μετρα ειναι κατι το οπιο εμπιπτει στην κατηγορια τις καφριλαςΠοιος μιλησε για 10 μετρα? Και στη σειρα να τα βαλεις, τοσο χωρο δε πιανουν.
Και προπαντων, τοσο ΟΓΚΟ
Καβάντζο-parking