-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Σε ένα φόρουμ διάβασα ότι ενος κατόχου καρτοκινητού του 'κλέβουν' μονάδες...Και φέρνει παραδειγμα ότι ενώ έχει το ραδιόφωνο ανοιχτό ακούει τον ήχο παρεμβολής του κινητού όταν κάνουμε κλήση ή στέλνουμε/λαμβανουμε μνμ...
Είναι αυτό εφικτό?Να αφαιρούνται μονάδες χωρίς να τις χρησιμοποιεί?Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό οτι κλέβουν μονάδες. Τώρα το αν γίνεται και πως δεν έχω ιδέα.
Πάντως αυτές τις παρεμβολές μπορείς να τις ακούσεις και όταν το κινητό 'ψάχνει' για σήμα. Οταν πχ μπαίνεις σε μια σήραγγα η για κάποιο λόγο χάνεται το σήμα, το κινητό αυξάνει την εκπομπή και μπορείς να ακούσεις τις παρεμβολές (ετσι ξέρω). Εχει τύχει να ακούσω κι εγώ αυτές τις παρεμβολές στα ηχεία του υπολογιστή μου χωρίς να υπάρχει ανταλλαγη δεδομένων και χωρίς καμία χρέωση. -
π.χ Όταν ακούω μουσική ή όταν έχω ανοικτά τα ηχεία του υπολογιστή μερικες φορες γίνεται παρεμβολή χωρις να χρησιμοποιείται το κινητό!!Υπάρχει περιπτωση καποιο κινητο από γειτονικό σπίτι να κανει παρεμβολη σε μεγαλη απόσταση?
-
Κι εγω το ακουω αυτο, απο το ραδιοφωνο κυριως, ενω εχω παρατηρησει πως χρεωνομαι απιστευτα ποσα, πχ στελνω 2 μηνυματα και μου εχει φυγει 1€!!
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
π.χ Όταν ακούω μουσική ή όταν έχω ανοικτά τα ηχεία του υπολογιστή μερικες φορες γίνεται παρεμβολή χωρις να χρησιμοποιείται το κινητό!!Υπάρχει περιπτωση καποιο κινητο από γειτονικό σπίτι να κανει παρεμβολη σε μεγαλη απόσταση?Το οτι δεν μιλας στο κινητο δεν σημαινει οτι δεν λειτουργει ανταλλασοντας στοιχεια με τις κυψελες.Επισης οι μοναδες δεν ειναι στο κινητο σου αλλα στο λογιστικο συστημα της εταιριας και αμα θελει τα τραβαει απο εκει χωρις καν να εχεις ανοικτο το κινητο.
-
Αν όντως πιστεύετε ότι σας έχουν φαγωθεί μονάδες [συστήματα είναι, λάθη γίνονται ], παίρνετε ένα τηλ και ζητάτε να γίνει επανυπολογισμός. Αν όντως είναι έτσι, θα διαπιστωθεί και θα σας τις 'επιστρέψουν'.
Αυτά περί παρεμβολών και όταν δεν μιλάς κλπ είναι αστεία πράγματα.
-
αυτό που ακούς σαν παρεμβολή δεν είναι το ping του δικτύου για το κινητό ρε mjacob? τί δουλειά έχουν οι μονάδες με αυτό
-
Το keep alive σήμα είναι ναι. Δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση η χρέωση μονάδων με αυτό.
Και γενικά οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν διαδικασίες που δεν επιτρέπουν το 'φάγωμα' μονάδων από άγνωστες αιτίες. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Και γενικά οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν διαδικασίες που δεν επιτρέπουν το 'φάγωμα' μονάδων από άγνωστες αιτίες.άγνωστες δεν θα είναι όταν κάποιος κάτσει επί τούτου να ξεψαχνίσει γιατί φαγώθηκαν.
Τυχαίες αιτίες υπάρχουν, είναι αδύνατο να μην. Μιλάμε για αρκετά περίπλοκα συστήματα και μέχρι να ανακαλυφθεί bug-less software, θα υπάρχουν κι αυτά.Το σύνηθες βέβαια είναι ότι σε περίπτωση προβλήματος, η κλήση δεν χρεώνεται. Και αυτές οι περιπτώσεις είναι πολλές πολλές περισσότερες από το να γίνονται λάθος χρεώσεις 'προς τα πάνω' [οπότε μην ψάχνετε θεωρίες συνωμοσίας]. Αν παρ' όλ' αυτά έχει γίνει λάθος χρέωση, μια επικοινωνία με τον πάροχο θα σας λύσει το πρόβλημα.
-
Συμφορουμίτες αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με το κινητό μου,οπότε χρειάζομαι τη βοήθειά σας.Έχω ένα sony ericsson satio για το οποίο αγόρασα μια κάρτα Micro sd.Την τοποθέτησα στο κινητό αλλά αυτό δεν την αναγνωρίζει.Τι μπορεί να φταίει?
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
Συμφορουμίτες αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με το κινητό μου,οπότε χρειάζομαι τη βοήθειά σας.Έχω ένα sony ericsson satio για το οποίο αγόρασα μια κάρτα Micro sd.Την τοποθέτησα στο κινητό αλλά αυτό δεν την αναγνωρίζει.Τι μπορεί να φταίει?μήπως είναι πολύ μεγάλη ? μέχρι πόσο μέγεθος αναγνωρίζει?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Συμφορουμίτες αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με το κινητό μου,οπότε χρειάζομαι τη βοήθειά σας.Έχω ένα sony ericsson satio για το οποίο αγόρασα μια κάρτα Micro sd.Την τοποθέτησα στο κινητό αλλά αυτό δεν την αναγνωρίζει.Τι μπορεί να φταίει?
μήπως είναι πολύ μεγάλη ? μέχρι πόσο μέγεθος αναγνωρίζει?
νομίζω μέχρι 16.αυτή που αγόρασα είναι 4.οπότε κάτι άλλο φταίει...
-
κάνε την ένα φορμάτ στο πισι και μετά βάλτην στο κινητό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
κάνε την ένα φορμάτ στο πισι και μετά βάλτην στο κινητό.δεν έχω αντάπτορα...υπάρχει άλλος τρόπος για να της κάνω φορμάτ?
-
Ο άλλος τρόπος θα ήταν απ' το κινητό, αλλά αφού δεν την αναγνωρίζει, τότε μόνο με αντάπτορα... Εκτός κι αν έχει το PC σου Card reader...
-
Σε κάποιο άλλο κινητό..?
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Ο άλλος τρόπος θα ήταν απ' το κινητό, αλλά αφού δεν την αναγνωρίζει, τότε μόνο με αντάπτορα... Εκτός κι αν έχει το PC σου Card reader...μπα δεν έχει...
Σε κάποιο άλλο κινητό..?
από αυτά που έχω μόνο αυτό παίρνει micro sd.αλλά θα τσεκάρω για σιγουριά
-
Τότε βρίσκεις ένα άλλο κινητό που να δέχεται micro SD (τα πιο πολλά σήμερα) και κάνεις φορμάτ!
-
Το Nokia N91 μου πνέει τα λοίσθια (δε φταίει αυτό, το κεράσανε κρασί), οπότε ψάχνομαι από το πρωί στο ίντερνετ για να βρω το επόμενο αλλά είναι ένα χάος. Καταλήγω στο ένα, μετά μου γυαλίζει το άλλο, κάτι με χαλάει στο τρίτο...
Δίνω μέχρι 150, το πολύ 200€.
Το κινητό το χρησιμοποιώ κυρίως για να ακούω μουσική. Παίρνω κανένα τηλέφωνο, στέλνω κανένα μήνυμα.
Αν όμως έχει επιπλέον δυνατότητες δεν θα πάνε χαμένες. Πχ GPS, wifi, εφαρμογές, παιχνίδια κλπ.
Αρκετά σημαντικό θεωρώ το να μην έχει ανάγκη για φόρτιση κάθε μέρα. Με είχαν βολέψει πολύ τα dedicated πλήκτρα για τον έλεγχο του mp3 player μιας και το χρησιμοποιούσα χωρίς να το βγάλω από τη τσέπη μου. Δυστυχώς απ'ότι βλέπω δεν υπάρχουν πια τέτοια.Είχα καταλήξει για λίγο στο Nokia V5-00, αλλά είναι περσινό κινητό και με λίγα παραπάνω παίρνω πολύ περισσότερες δυνατότητες. Μου αρέσει και το Sony Ericsson Hazel Black αλλά αντιπαθώ τα SE, και η υποδοχή για ακουστικά δεν είναι 3,5mm. Γενικά προτιμώ τα Nokia αλλά δε ξέρω που βρίσκονται από πλευράς λογισμικού πλέον.
Αν και δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα touchscreen κινητά (όσο τα'χω χρησιμοποιήσει δεν μου έχουν κάνει καλή εντύπωση, εκτός από το iPhone (€€€)) μάλλον προσανατολίζομαι για android λόγω των πολλών δυνατοτήτων. Στα 150-200 ευρώ ποιό είναι καλό; To Wildfire θεωρείται καλό; Το android αναβαθμίζεται στη τελευταία έκδοση του σε οποιαδήποτε συσκευή ή εξαρτάται από τον κατασκευαστή;
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Το android αναβαθμίζεται στη τελευταία έκδοση του σε οποιαδήποτε συσκευή ή εξαρτάται από τον κατασκευαστή;Ανάλογα τις δυνατότητες του κινητού (cpu κτλπ).. 'Αμα θες android να προσέχεις να είναι τουλάχιστον 2.2 έκδοση γιατί στις προηγούμενες 1.6,2.1 δεν υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκεύεις εφαρμογές στην κάρτα sd..
Aπό android σε αυτά τα λεφτά που είπες αξίζει αυτό και το ideos x5 από την wind που νομίζω ότι παίζει σε αυτά τα λεφτά..
-
Στην πλειοψηφια των συσκευων η αναβαθμιση εξαρταται απο τον κατασκευαστη.Στα λεφτα που ψαχνεις θα βγαινει το huawei ideos x5.http://www.gsmarena.com/huawei_u8800_ideos_x5-3596.php Αλλα για την ωρα δεν το εχουμε δει στην αγορα.Απο αποψη specs και κατα τη γνωμη μου εμφανισης ειναι οτι καλυτερο σε android στα +- 200 ευρω
Περί κινητών τηλεφώνων [#5]