-
Για να διεκδικεις αυτα που σωστα αναφερεις πρεπει να εισαι συνταξιουχος ... στο Ελλαδα, και να εχεις μεγαλο στομαχι για να μην σου σπασουν τα νευρα απο τον τροπο που αντιδρουν οι μηχανισμοι στις καταγγελιες σου. Συμφωνω ομως οτι καπως ετσι πρεπει να αρχισουμε να διεκδικουμε.... για ζωντανεψουν οι μηχανισμοι επιβολης του αυτονοητου...
-
Εξαρταται απο τις αντοχες του καθενα μας.Εγω πχ δεν εχω την ορεξη να καθομαι να τσακωνομαι για το καθε στραβο που βλεπω.Για αυτο και δεν γραφω πλεον εδω.Οτι μου συμβαινει το 'ξεχναω' μετα απο λιγα λεπτα.
Περιπτωσεις ομως σαν αυτες που εγραψε ο Γιωργος ή ο Kacey δεν μου εχουν τυχει και εκει δεν ξερω πως θα αντιδρασω. -
Όσο υπάρχει η ανοχή των “σωστών” οδηγών σε αυτά τα καθημερινά φαινόμενα οδηγικής τρέλας τόσο θα βρίσκουν και θα κάνουν.
Εάν η δικαιοσύνη ενεργούσε άμεσα σε τέτοιες περιπτώσεις σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Από την στιγμή όμως που αυτό είναι δύσκολο να γίνει, σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται και η λογική kacey (αν σε παίρνει βέβαια ) παρόλο που ίσως βρεις το μπελά σου.
-
Ταρίφας σήμερα στην Πατησίων να μπαίνει πίσω από ασθενοφόρο για να εκμεταλλεύτει την παραχώρηση προτεραιότητας από τους υπόλοιπους.
-
Δεν μπορείς απλώς σε όλες τις περιπτώσεις να εξηγήσεις στο άλλο που έχει άδικο ή απλώς να μη δώσεις σημασία όπως πολύ σωστά είπε ο bill. Το να κάθομαι να πλακώνομαι με τον κάθε άσχετο - μαλάκα - εκνευρισμένο, πιστεύεις ότι θα τον συνετίσει ???? Τι θα κάνω δλδ θα τον πλακώσω στις σφαλιάρες μέχρι να μου πει συγνώμη έχεις δίκιο ??? Και μετά τι ??? Δεν θα το ξανακάνει ??? Δεν θα ξανατσαμπουκαλευτεί ??? Θα προσέχει ??? Θα αποκτήσει παιδεία και οδηγική και ευρύτερη ??? Και όλα αυτά με ξύλο ??? Η μόνη λογική που μπορώ να σκεφτώ είναι να έχεις φτάσει σε σημείο να έχεις πλακώσει μερικές εκατοντάδες ζώων οπότε και να έχεις βγάλει φήμη σαν λαϊκός ήρωας, οπότε μετά δεν θα σε πλησιάζει και δεν θα διαφωνεί μαζί σου κανένας και όλα καλά ...
-
Αυτος που εχει μαθει να απαιτει να περασει το δικο του, κ σου λεει 'μεγαλε κανε ακρη γιατι θα σε γαμησω', ή σε βριζει επειδη δεν του εκατσες σουζα, αμα εκεινη την στιγμη φαει μια κουτουλια, κ μετα την ακριβως επομενη φορα που κανει το ιδιο φαει αλλη μια κ καταληξει με σπασμενη μυτη, κ την τριτη φορα φτασει στο νοσοκομειο, θα το ξανακανει?
Μονοι σας το λετε. Ολοι αυτοι βρισκουν κ τα κανουν επειδη η συμπεριφορα τους δεν εχει συνεπειες. Απο την τροχαια δεν μπορεις να περιμενεις τιποτα σε αυτα τα σκηνικα. Εγω κληση δεν μπορω να τους δωσω. Αυτο που μπορω να κανω ειναι μηδεν βημα πισω οταν εχω δικιο, κ οταν μου λεει 'θα σου κανω' να απαντω 'ελα να μου κανεις'. Εσεις μπορειτε να τους αφηνετε να κανουν αυτο που θελουν 'γιατι δεν μπορω να ασχολουμαι με τον καθε μλκ'. Η κοινωνικη υπευθυνοτητα που λεγαμε...
Κοινωνικη υπευθυνοτητα ειναι να μην ανεχεσαι τετοιες συμπεριφορες. Οταν ομως σε απειλησει ο αλλος επειδη δεν το ανεχτηκες, τι κανεις? Πισω? Ασ'το μεγαλε, καλυτερα να μην εκανες τιποτα.
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Στο παράδειγμα της ταβέρνας ο φίλος έχει δίκιο. Ποιά θα πρέπει όμως να είναι η αντίδραση μου αν δεν μου δώσουν απόδειξη; Να τους πλακώσω στο ξύλο; Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα παραδείγματα.
Καλα, δεν εχεις επαφη με την πραγματικοτητα...Στην ταβερνα, αν κανεις μια καταγγελια, την ΕΠΟΜΕΝΗ μερα θα ειναι εκει η ΥΕΕ να του σκιζει τον κωλο για οποια πιθανη κ απιθανη παραβαση.
Στον δρομο, μονο ως αστειο μπορει να ληφθει οποιαδηποτε νυξη για 'καταγγελια παραβασης'.
Πηγαινοντας λοιπον στο παρακατω:
Αν θέλετε να είσαστε κοινωνικά υπεύθυνοι ακολουθήστε τις διαδικασίες που υπάρχουν και καταγγείλετε τα περιστατικά. Και αν πχ η μια αρχή δεν κάνει τίποτα να προσφύγετε σε άλλη και σε άλλη μέχρι να δικαιωθείτε.
Τα πιστευεις αυτα που λες? Ερχεται ο αλλος να σου χωθει απο την ΛΕΑ ενω εσυ εχεις φαει 10 λεπτα σταματα-ξεκινα, τον αφηνεις κ παιρνεις τηλ. την αστυνομια να κανει τι? Να ερθει να τον βρει? Δεν τον αφηνεις κ οταν σε απειλει κανεις τον κινεζο? Κ μετα καταγγελεις την απειλη? Φωναζεις τον μπαμπακα σου να τον μαζεψει?
Σε ποιο συμπαν ζεις?
Και φυσικά με τη χρήση βίας το όποιο δίκαιο χάνεται και όποιος την ασκεί κινδυνεύει να βρεθεί αυτός νομικά εκτεθιμένος στην καλύτερη και άσχημα χτυπημένος στην χειρότερη.
Εδω ειναι που δεν καταλαβαινεις τι λεμε. Δεν ψαχνεσαι για ξυλο. Απλα δεν κανεις ουτε μισο βημα πισω οταν εχεις δικιο κ επειδη ολοι αυτοι οι τραμπουκοι εχουν μαθει να περναει το δικο τους (ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ), σε απειλουν με ξυλο. Ε εγω τους κανω την χαρη κ τους καθομαι στις προθεσεις τους, αυτο δεν σημαινει οτι θα κατσω να τις φαω κιολας. Κ οταν ξεκινας τετοια νταβαντουρια, δεν καθεσαι να μετρησεις αντιδρασεις για να δεις τι ειναι ο αλλος. Φουλ επιθεση απο το μηδεν.
-
Την άλλη φορά που θα παραβιάσει κάποιος STOP ηθελημένα και κοντέψει να χτυπήσει εσένα ή το παιδί σου ή την γυναίκα σου, εσείς να του πείτε ότι έχει άδικο ή μην δώσετε σημασία.
Σε ακραίες περιπτώσεις χρειάζεται λίγο , όχι βέβαια σε καθημερινά φαινόμενα.
Τονίζω ξανά ότι βρίσκουν και κάνουν...
-
Ας δώσω και ένα παράδειγμα :
1.Περνάει τύπος από στοπ , του τι λέω και αυτος με βρίζει (μέχρι εδώ έχω δίκιο)
2.Τον βρίζω και εγώ τη μαμά του, το απίτι του , το σόι του κλπ (πέφτω στο επίπεδο του)
3,Τον σαπίζω στο ξύλο
Συμπέρασμα : Έχω χτυπήσει κάποιον άγνωστο (πιθανόν άσχημα) γιατί πέρασε με στοπ και του την είπα ....
Στο τέλος αυτού του περιστατικού εγώ θα αισθανόμουν όχι δικαιομένος αλλά μεγάλο ζώο !!!!
Απλά γιατί για ασήμαντο λόγο χτύπησα κάποιον ...
Ίσως είμαι φλώρος ίσως είμαι 'μαλακός' αλλά οι λόγοι (αν υπάρχουν)που θα έφτανα στο σημείο να χειροδικήσω απέχουν πάρα πολύ ...
Αυτή η συμπεριφορά τι σου λέει από κοινωνική υπευθυνότητα ???
-
Περνάει ο τύπος το STOP σε βρίζει και από πάνω και εσύ δεν κάνεις τίποτα...
Είναι αυτό κοινωνική υπευθυνότητα;
Φιλικά πάντα jtblaster συζήτηση κάνουμε...
-
Ναι np
Δεν είναι κοινωνική υπευθυνότητα ότι δεν του σπάω τα μούτρα ???
Εντάξει είναι ζώο, χωρίς παιδεία που κάνει τη μ@λακία και βρίζει και από πάνω !!!!
Είναι αυτά αρκετά για να ασκήσω βία εναντίον του ???
-
Αν είσαι κοινωνικά υπεύθυνος δεν το αφήνεις να φύγει καθώς είναι επικίνδυνος.
Δεν λέω να τον πλακώσεις με την μια αλλά και από την άλλη δεν ξέρω πως μπορείς να βρεις το δίκιο σου (σίγουρα δεν θα το βρεις με το ξύλο).
Anyway αυτή η συζήτηση έχει γίνει πολλές φορές εδώ μέσα και δεν οδηγεί πουθενά.
-
Παρε ενα αλλο παραδειγμα:
Περναει καποιος ΣΤΟΠ εσκεμμενα. Του λες 'ρε μεγαλε γιατι περασες το στοπ, ποιος σου εδωσε το δικαιωμα', σε βριζει κ σου λεει 'προχωρα παρακατω μην φας καμμια σφαλιαρα', πραγμα που δεχεσαι κ κανεις.
Μετα το κανει στην επομενη διασταυρωση.
Μετα το κανει στην επομενη.
5 μερες μετα κ αν δεν εχει σκοτωσει καποιον, το κανει στην γυναικα σου, η οποια του κορναρει κ του λεει 'ρε μεγαλε γιατι περασες το στοπ, ποιος σου εδωσε το δικαιωμα'? Κ βγαινει κ της σκαει μια σφαλιαρα επειδη τολμησε να μην της αρεσει το οτι αυτος κανει οτι γουσταρει.τι καταλαβες?
Δεν ανεχομαι να μου κανουν μλκια κ μετα να μου ζητανε τα ρεστα. Τελος. Θα μιλησω μια φορα, κ αν δεν παιρνει απο λογια θα φαει την πρωτη σφαλιαρα (κ μετα βλεπουμε). Απλο δεν ειναι? Κ το πλεον λογικο.
ερωτηση προς ολους εσας τους λογικους, απο εμενα τον παραλογο τραμπουκο:
Περναει καποιος ΣΤΟΠ εσκεμμενα, οταν βαρεθηκε να περιμενει αλλο ή οταν ειδε οτι εσυ εισαι μηχανακι/ποδηλατο οποτε εκβιαζει το να σε αναγκασει να σταματησεις. Του λες 'ρε μεγαλε γιατι περασες το στοπ, ποιος σου εδωσε το δικαιωμα', σε βριζει κ σου λεει 'προχωρα παρακατω μην φας καμμια σφαλιαρα'.
Με ποιον τροπο τον συνετιζεις, με ποιον τροπο προσπαθεις να φροντισεις να μην ξανασυμβει?
Απαντηση 'δεν ειναι δουλεια μου κ δεν ασχολουμαι' δεν γινεται δεκτη, οταν μιλαμε για κοινωνικη υπευθυνοτητα. Ασε που καποια στιγμη θα γινει δουλεια σου, οταν θα καταληξει πανω σου.
Ακουω προτασεις.
-
Σκηνικό που θυμήθηκα από το καλοκαίρι.
Είμαι στο Γύθειο, στον κεντρικό δρόμο με τη νησίδα που πάει προς Σπάρτη (δεν θυμάμαι το όνομα του δρόμου δυστυχώς), φτάνω στον προορισμό μου και στρίβω δεξιά σε ένα στενάκι για να παρκάρω. Να σημειώσω ότι όλα τα κάθετα -στον κεντρικό- στενά ήταν μονόδρομοι, η φορά των οποίων πήγαινε εναλλάξ, δηλαδή το πρώτο στενό έφευγε από τον κεντρικό, το δεύτερο ερχόταν, το τρίτο έφευγε, κοκ. Όπως στρίβω, βλέπω μία με ένα Corsa να έρχεται πατημένη (ανάποδα προφανώς). Φρένα και να με κοιτάζει περιμένοντας να κάνω όπισθεν στον κεντρικό ( ). Ατάραχος εγώ, χειροφρενάκι, AC, μουσικούλα κλπ. Μετά από κανά λεπτό αποφάσισε να κάνει όπισθεν. Στρίβοντας εγώ στο επόμενο στενό την είδα να ξαναμπαίνει ανάποδα στον μονόδρομο. Ρε πούστη μου, 10 μέτρα αν έκανε μέχρι το επόμενο στενό θα έβγαινε νόμιμα στον κεντρικό. Άμα ο άνθρωπος είναι μαλάκας...
-
Νομίζω ότι δεν κατάλαβες τη δικιά μου λογική ....
Οτιδήποτε συμβαίνει στο δρόμο δεν είναι λόγος ξύλου.
Δεν θέλω να συνετίσω κανέναν !!!!
Προτιμώ να μου ρίξουν σφαλιάρα παρά να ρίξω. Το μάγουλο μου θα ξεκοκκινήσει - ξεπρηστεί σε 1-2 ώρες η συνείδηση μου σε 2-3 βδομάδες ...
Απλό δεν είναι ???
-
Ρε σεις, για αυτό πάμε κατά διαόλου γενικότερα σαν χώρα. Εδώ οι ίδιοι που αποδεδειγμένα μας έκλεψαν και μας #@$$#%^#^ μας κυρβενούν ακόμα. Και δεν μπορούμε να τους αγγίξουμε, γιατί πρόλαβαν και 'καλά' παρέγραψαν τις λαμογιές τους.
Συγνώμη κιόλας, δεν κυκλοφορώ για να παίζω ξύλο, και ούτε παίζω συχνά, αλλά όταν ο άλλος θέλει να τις φάει δε θα του χαλάσω το χατήρι.
Έχω ξαναπεί μερικά σκηνικά που μου έχουν συμβεί. Έχω γενικά κάμποση υπομονή, και θα την εξαντλήσω μέχρι να φτάσω στο να χειροδικήσω, αλλά πόσο να αντέξει κάποιος.Όταν κάνεις μια βλακεία (πχ να περάσεις STOP, κόκκινο κτλ) το να την παραδεχτείς και να ζητήσεις συγνώμη είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνεις. Και όχι να πουλήσεις μαγκιά. Όταν λοιπόν κάνεις %@#^$@%#^ και ζητάς και τα ρέστα, τότε σου αξίζουν πολλές σφαλιάρες.
Το να κάνουμε πίσω και να ξεχνάμε δεν είναι λύσει. Αυτό κάναμε τα τελευταία 40-50 χρόνια και τώρα μας φταίει το ΔΝΤ. Το να υποστηρίζουμε το δίκιο μας είναι λύση. Νομίζω ότι έχουμε υπερτιμήσει λίγο το τι εστί ανθρώπινο δικαίωμα και πολιτισμένη συμπεριφορά.
Αν κάποιος μπει στο σπίτι μου τι πρέπει να κάνω?
Τουμπεκί και να του κάτσω αν μου το ζητήσει για να είμαι πολιτισμένος, να μη χάσω το δίκιο μου και να μην πάω φυλακή?
Προσωπικά θα τον θάψο επί τόπου και ας τολμήσει οποιοσδήποτε να μου ζητήσει τα ρέστα.Ξεκωλίστε. Αν η σύνείδηση σας χαλιέται επειδή ζήτησες το δίκιο σου, τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Η συνείδηση σας πρέπει να χαλιέται που επιτρέπετε να συμβαίνουν αυτά εδώ και δεκαετίες επαναλαμβανόμενα. Γιατί μπορεί το να γίνει μια τροχαία παράβαση να μη μοιάζει σοβαρό (που άμα σκάσει στην πόρτα σου ο λακαμάς και έχεις την οικογένεια σου μέσα να δεις πόσο σοβαρό είναι) αλλά αυτή η νοοτροπία συνεχίζει και γενικά στη ζωή μας.
Και έχουμε πολιτικούς που είναι άρχοντες της λαμογιάς και δεν τιμωρούνται, αστυνομία που απλά δεν υπάρχει και ένα κράτος που πάει κατά διαόλου κτλ... -
Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα pro ....
Η στάση μου είναι ιδιαίτερα επιθετική στα υπόλοιπα που αναφέρεις ...
Η βιαιοπραγία είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα ...
Να πολεμήσω και να σταθώ απέναντι σε οτιδήποτε άδικο με όλες μου τις πνευματικές δυνάμεις ΝΑΙ !!!
Να προκαλέσω την οποιαδήποτε σωματική βλάβη σε οποιονδήποτε ΟΧΙ !!!!
Απλό δεν είναι ??? Όχι βία σε όλες τις περιπτώσεις !!!
Πιστεύεται δηλαδή ότι αν χειροδικούσαμε αβέρτα θα ήταν όλα καλύτερα και όλοι θα βάζαν μυαλό ???
Εμένα γιατί μου κάνει κάτι σε επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων ...
-
Έχουμε και λέμε:
@kacey: +1
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
1.Περνάει τύπος από στοπ
..
Απλά γιατί για ασήμαντο λόγο χτύπησα κάποιον ...Συγκεντρώσου! Επίσης το βαρύ βρίσιμο που αναφέρεις είναι πινελιά σου , κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτό.
Ίσως είμαι φλώρος ίσως είμαι 'μαλακός' αλλά οι λόγοι (αν υπάρχουν)που θα έφτανα στο σημείο να χειροδικήσω απέχουν πάρα πολύ ...
Άσε λίγο προς το παρόν τον εαυτό σου και αναρωτήσου: το καταλαβαίνω αυτό σα συμπεριφορά; Καταννοώ γιατί μπορεί να αντιδρά έτσι κάποιος; ( Το λέω, καθώς δεν είναι απαραίτητο/ εφικτό να ασπαζόμαστε κάθε νοοτροπία, μπορούμε όμως να καταλαβαίνουμε την προέλευσή της και να την εκτιμούμε ή να την καταδικάζουμε ή *συνηθέστερα, *να κρατάμε κάποια στοιχεία αυτής. Με τα πολλά..: απόρριψέ τη, όχι γιατί δε φαντάζεσαι εσένα να την κάνει ( και στον BILL πάει αυτό), αλλά γιατί αποφάσισες ότι δε συμφωνείς με τη βάση της
Δεν είναι κοινωνική υπευθυνότητα ότι δεν του σπάω τα μούτρα ???
Λαϊκισμός. Έπιασες τώρα την κοινωνική υπευθυνότητα που ανέφερα, και χτυπάει λίγο στο αυτί και πήγες και την εξίσωσες με το μπουνίδι, παρακάμπτοντας όλη τη λογική ενδιάμεσα. Λογική που συνοψίζεται καλύτερα με το να μην κάνεις τόόσο εύκολα αυτό το βήμα πίσω και τίποτα παραπάνω. Γενικά η χειροδικία είναι απλά μία πιθανή κατάληξη. Αποφεύγεται κιόλας ξέρεις, χωρίς να είναι απαραίτητο να κάνεις αμέσως πίσω.
Anyway αυτή η συζήτηση έχει γίνει πολλές φορές εδώ μέσα και δεν οδηγεί πουθενά.
Πάντως, έτσι όπως έχει τεθεί αυτήν τη φορά, δεν έχει γίνει.
-
Απλά για εμένα η χειροδικία ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση λογική κατάληξη !!!
Αυτό νομίζω τα συνοψίζει όλα ...
-
Επίσης δεν κατάλαβα σε τι πρέπει να συγκεντρωθώ ???
-
Ας υπόθέσουμε ότι δέχομαι πως το ξύλο αποτελεί την καταλληλότερη λύση όταν κάποιος έχει άδικο και δεν καταλαβαίνει. Για απαντήστε μου στα παρακάτω:
-
Κατά το 'Μπόχουμ δέρνουμε;' αν ο άλλος είναι 200 κιλά, τούμπανο κτλ συνεχίζουμε να είμαστε τσαμπουκάδες ή τσαμπουκαλευόμαστε όπου μας παίρνει;
-
Αν τσαμπουκαλευόμαστε έτσι κι αλλιώς γιατί έχουμε δίκιο και μετά φάμε μήνυση τι κάνουμε; Το χάνουμε το δίκιο ή όχι;
-
Αν πέσει η πρώτη σφαλιάρα από μέρους μας και ο άλλος λόγω γκαντεμιάς πέσει και χτυπήσει σοβαρά τι κάνουμε; Συνεχίζουμε την μαγκιά ή μας κόβονται τα πόδια;
-
Αν όλα πάνε καλά και τον δείρουμε χωρίς να πάθει κάτι σοβαρό αλλά μετά μας βάλει στο μάτι και μαζί με 5 φιλαράκια του μας κάνει το αμάξι καλοκαιρινό και εμάς τόπι στο ξύλο τι κάνουμε;
Παιδιά μην το κουράζουμε. Όσο παράνομο είναι να κάνεις μια τροχαία παράβαση, άλλο τόσο και παραπάνω παράνομο είναι να χτυπήσεις κάποιον ακόμα και εαν έχεις χίλια δίκια. Και ειλικρινά απορώ εαν έστω και ένας από τους υπέρμαχους του ξύλου και της αντίστασης στην απάθεια που οδήγησε εδώ την χώρα κτλ έχει προσπαθήσει να βρει το δίκιο του μέσα από τις υπάρχουσες διαδικασίες.
Και επειδή δεν βλέπω να συμφωνούμε, προτείνω χαριτολογώντας να παίξουμε ξύλο .
-
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#3]