-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Σιγά μην φοράει σώβρακο την στιγμή αυτή που συζητάμε .... Αν φοράει σώβρακο απλά χάνει τον χρόνο του με μλκίες
Ξέρεις κάποια καινούρια πληροφορία για τον δρίφτερ που δεν την γνωρίζω;
Ναι ,υπάρχει κάποια που δεν τον αφήνει να φορέσει το σώβρακο
-
-
nice pic fog
τα κρυώματα περνάνε με ρακόμελα -
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Σιγά μην φοράει σώβρακο την στιγμή αυτή που συζητάμε .... Αν φοράει σώβρακο απλά χάνει τον χρόνο του με μλκίες
Ξέρεις κάποια καινούρια πληροφορία για τον δρίφτερ που δεν την γνωρίζω;
Ναι ,υπάρχει κάποια που δεν τον αφήνει να φορέσει το σώβρακο
Όχι, δεν το πιστεύω αυτό το πράγμα. Ο δρίφτ, μόνο με τις σπουδές του ασχολείται και λίιιγο με την φωτογραφία
Bill ΟΚ. Εξαφανιζόμασται και πάμε στα σουβλάκια
-
-
-
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Μου άρεσε πολύ αυτή η φωτο, αυτό το παιχνίδισμα με το βάθος πεδίου! Θα μου άρεσε ακόμη περισσότερο αν είχε ένα χτυπητό χρώμα! Γι αυτό είπα να παίξω λίγο... Ελπίζω να μη σε παιράζει...
Δεν με πειράζει καθόλου!
-
rocsta ωραία γωνία, αν σε βοηθούσε και η κόμπακτ (υποθέτω από το κόψιμο, λόγω κοντινού, μιας και δεν έχει exif) στο κάδρο, θα ήταν δυνατή σύνθεση. Θα δοκίμαζα να παίξω σε κάποιο πρόγραμμα με διόρθωση του white balance, αν και η συγκεκριμένη ατμόσφαιρα κολλάει.
Thanix ωραία σύνθεση και βέβαια το θέμα λέει έτσι και αλλιώς.
Nick-K και BEAMS σας ευχαριστώ πολύ.
dmitspan επίσης ευχαριστώ και ναι, σε κάποιο τοπικό εδώ τριγύρω είχα διαβάσει για την ...αντιβιωτική δράση του ρακόμελου. Δεν μου βρίσκονταν δυστυχώς και χρησιμοποίησα υποκατάστατα που όμως κατάφεραν να ανεβάσουν τη ...ντεφί-νη στο αίμα και βοηθούν στην ανάρρωση.
tasosdev οι φωτογραφίες με το φεγγάρι και τη διαφήμιση, η α/μ, έχουν μια δική τους ατμόσφαιρα ιδιαίτερη και αυτό είναι καλό. Επίσης η φωτογραφία με τα συγκρουόμενα είναι όμορφη και τα φώτα της δίνουν μια αίσθηση κάπως κινηματογραφική. Θα σκεφτόμουν να δοκιμάσω μια έκδοση με κροπαρισμένο κάμποσο μέρος από το κάτω της φωτογραφίας. Ίσως αναδείκνυε τη σύνθεση.
balo η φωτογραφία σου είναι το είδος που θάθελα κάποια στιγμή να βγάλω σε πόλη και γενικά σε ανοιχτά κάδρα. Το βασικό 'πρόβλημα', για τα δικά μου γούστα, που υπάρχει και στη δική σου φωτογραφία, είναι το πόσο ανοιχτό μπορεί να είναι το κάδρο και να διατηρεί την αίσθηση του βάθους πεδίου και του bokeh. Δυστυχώς, είναι κάτι που μόνο υπό συνθήκες γίνεται με τις μηχανές μας (crop factor, εστιακές μεγαλύτερης της νορμάλ και διαφράγματα όχι και τόσο ανοιχτά) και μπορεί να γίνει με τον 'τρόπο που πρέπει' μόνο σε μηχανές full frame, με κάποιο πολύ φωτεινό νορμάλ φακό. Αν όμως μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα ακόμα και με τις μηχανές μας, έστω και τμήμα αυτού που θα θέλαμε να έχει το κάδρο μας, είναι σημαντικό γιατί σημαίνει πως με τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα είχαμε την εικόνα που μας αρέσει.
rx8_drifter η ...ανεβαστικότητά σου έχει πέσει, ζήτα της την άδεια να σε αφήσει μια μέρα να τραβήξεις λίγες φωτογραφίες.
-
-
-
ωραίος καταυλακιώτη
αυτό το 'εφέ' με το νερό να φαίνεται σαν τρεχούμενο είναι απ τα αγαπημένα μου τερτίπια
και δε σε βοηθάει και η μηχανή σου
-
Δεν ξέρω και πολλά από φωτογραφία.
Αν μου αρέσει ένα τοπίο προσπαθώ να βγει όσο καλύτερα γίνεται η φωτό. -
Ο χρήστης fog έγραψε:
balo η φωτογραφία σου είναι το είδος που θάθελα κάποια στιγμή να βγάλω σε πόλη και γενικά σε ανοιχτά κάδρα. Το βασικό 'πρόβλημα', για τα δικά μου γούστα, που υπάρχει και στη δική σου φωτογραφία, είναι το πόσο ανοιχτό μπορεί να είναι το κάδρο και να διατηρεί την αίσθηση του βάθους πεδίου και του bokeh. Δυστυχώς, είναι κάτι που μόνο υπό συνθήκες γίνεται με τις μηχανές μας (crop factor, εστιακές μεγαλύτερης της νορμάλ και διαφράγματα όχι και τόσο ανοιχτά) και μπορεί να γίνει με τον 'τρόπο που πρέπει' μόνο σε μηχανές full frame, με κάποιο πολύ φωτεινό νορμάλ φακό. Αν όμως μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα ακόμα και με τις μηχανές μας, έστω και τμήμα αυτού που θα θέλαμε να έχει το κάδρο μας, είναι σημαντικό γιατί σημαίνει πως με τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα είχαμε την εικόνα που μας αρέσει.
Σε ευχαριστώ πρώτα από όλα που βρήκες το χρόνο να σχολιάσεις τη φωτογραφία μου
Όσο για την φωτογραφία τη συγκεκριμένη...Είναι τραβηγμένη με αναλογική Minolta Dynax 7 με τον 50mm f/1.4 νομίζω στο 3.2 ή 4.5 αν θυμάμαι καλά. Οπότε όντως μιλάμε για ff και πολύ φωτεινό φακό! Μου αρέσει να παίζω με το βάθος πεδίου αρκετά αλλά δεν είμαι σε καμία περίπτωση bokeh freak. Ίσα ίσα τώρα τελευταία αρχίζω να πειραματίζομαι στα πολύ μεγάλα βάθη πεδίου.
Φυσικά η οπτική είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό και δέχομαι απόλυτα το σκεπτικό σου. Νομίζω ότι αυτό που έχεις κατά νου [ανοιχτό κάδρο και μεγάλα διαφράγματα - bokeh] μπορώ να το αποτυπώσω στο φιλμ με τον πενηντάρη στο 1.8 - 1.4, εκτός αν εννοείς κάτι το διαφορετικό που δεν κατάλαβα. -
Ο χρήστης fog έγραψε:
rx8_drifter η ...ανεβαστικότητά σου έχει πέσει, ζήτα της την άδεια να σε αφήσει μια μέρα να τραβήξεις λιγες -
Ο χρήστης balo έγραψε:
Φυσικά η οπτική είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό και δέχομαι απόλυτα το σκεπτικό σου. Νομίζω ότι αυτό που έχεις κατά νου [ανοιχτό κάδρο και μεγάλα διαφράγματα - bokeh] μπορώ να το αποτυπώσω στο φιλμ με τον πενηντάρη στο 1.8 - 1.4, εκτός αν εννοείς κάτι το διαφορετικό που δεν κατάλαβα.Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για διαφορετική οπτική. Ναι νομίζω με το πιο ανοιχτό σου διάφραγμα και λίγη απόσταση θα είχες αυτό που λέω.
Εννοώ τη δυνατότητα να απομακρυνθείς από το κυρίως θέμα σου, το εστιασμένο, ώστε να το έχεις στο χώρο με 'άνεση' και ταυτόχρονα να διατηρείς το ανεστίαστο background. Στη φωτογραφία σου πχ. αυτό θα σήμαινε ότι θα είχα ολόκληρη την ομπρέλα, από κάποια απόσταση, καθαρή και να συνεχίζει η σειρά μέχρι να χάνεται. Ή σε αυτή τη φωτο μου:να μπορούσα να έχω όλο το φράχτη και πιο ανοιχτό κάδρο, χωρίς να χάσω το bokeh. Δεν ξέρω αν σου δίνω να καταλάβεις τι εννοώ. Α να, κάτι σαν αυτό ή αυτό
-
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Φυσικά η οπτική είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό και δέχομαι απόλυτα το σκεπτικό σου. Νομίζω ότι αυτό που έχεις κατά νου [ανοιχτό κάδρο και μεγάλα διαφράγματα - bokeh] μπορώ να το αποτυπώσω στο φιλμ με τον πενηντάρη στο 1.8 - 1.4, εκτός αν εννοείς κάτι το διαφορετικό που δεν κατάλαβα.
Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για διαφορετική οπτική. Ναι νομίζω με το πιο ανοιχτό σου διάφραγμα και λίγη απόσταση θα είχες αυτό που λέω.
Εννοώ τη δυνατότητα να απομακρυνθείς από το κυρίως θέμα σου, το εστιασμένο, ώστε να το έχεις στο χώρο με 'άνεση' και ταυτόχρονα να διατηρείς το ανεστίαστο background. Στη φωτογραφία σου πχ. αυτό θα σήμαινε ότι θα είχα ολόκληρη την ομπρέλα, από κάποια απόσταση, καθαρή και να συνεχίζει η σειρά μέχρι να χάνεται. Ή σε αυτή τη φωτο μου:να μπορούσα να έχω όλο το φράχτη και πιο ανοιχτό κάδρο, χωρίς να χάσω το bokeh. Δεν ξέρω αν σου δίνω να καταλάβεις τι εννοώ. Α να, κάτι σαν αυτό ή αυτό
Ναι, κατάλαβα τι εννοείς. Θα πρέπει να κατέβω στο 1.8 τουλάχιστον στον πενηντάρη ή να πάω σε τηλεφακό τουλάχιστον 70mm και πάνω στο 2.8. Αλλά ξέρεις κάτι, μου κάνει κάπως...συνηθισμένο το παιχνίδι με το φλου. Δεν ξέρω.. Κυνηγώ την πρωτοτυπία στις φωτογραφίες μου.Δεν το πετυχαίνω βέβαια αλλά προτιμώ να το επιδιώκω έστω και με αποτυχία.
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Φυσικά η οπτική είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό και δέχομαι απόλυτα το σκεπτικό σου. Νομίζω ότι αυτό που έχεις κατά νου [ανοιχτό κάδρο και μεγάλα διαφράγματα - bokeh] μπορώ να το αποτυπώσω στο φιλμ με τον πενηντάρη στο 1.8 - 1.4, εκτός αν εννοείς κάτι το διαφορετικό που δεν κατάλαβα.
Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για διαφορετική οπτική. Ναι νομίζω με το πιο ανοιχτό σου διάφραγμα και λίγη απόσταση θα είχες αυτό που λέω.
fog
Αυτό που περιγράφεις νομίζω οτι απαιτεί εξαιρετικά φωτεινό φακό. Για παράδειγμα στη φωτο του balo νομίζω οτι για να βγει ολόκληρη η εμπρός ομπρέλα, θα έπρεπε να είχε έναν πολύ φωτεινό ευρυγώνιο, ο οποίος με το μεγάλο του διάφραγμα θα θόλωνε το background.Μην ξεχνάμε 2 πράγματα: Πρώτον τον κανόνα των τρίτων όσον αφορά το βάθος πεδίου (δηλ τα 2/3 του Β. Πεδίου είναι πίσω από το θέμα) και δεύτερον οτι ένας ευρυγώνιος φακός έχει στην ουσία απεριόριστο βάθος πεδίου (πχ όταν τραβώ στα 18μμ=27 σε FF και f/16 ή μικρότερο, συχνά δεν εστιάζω καν!)
Άρα λοιπόν απαιτείται και η κατάλληλη τοποθέτηση σε σχέση με το background! Στη δική σου φωτό που παραθέτεις, αυτό δε θα μπορούσε να γίνει, αφού το background είναι...συνεχόμενο!Σε μια δική μου ωστόσο, αυτό ήταν πιο εύκολο, μια και το θέμα απέχει απ το background περίπου 4-5μ
Πόσταρε δικές σου φωτογραφίες!Σχολιασμοί & κριτικές εντός...