-
To Quiz της ημερας...
Τι ζαντες/λαστιχα φοραει η 328 της παρουσιασης?α) Τις βασικες της εκδοσης (225/50-17')
β) Κατι ποδηλατου εβαλαν οι τσιπιδες-ντροπη τους
γ) Λαστιχοζαντες αλα Golf
δ) 8χ19' με 225/40 εμπρος και 8.5χ19' με 255/35 πισω..περιεργως μονο μια πηγη το αναφερει...
-
Aν μπεις στο Configurator της 3αρας θα το δεις...Αν θυμαμαι καλα, ειναι οι 19αρες (εξτρα) της σπορ εκδοσης.
Παντως κανουν μπαμ, οτι ΔΕΝ ειναι 17αρες...Με τοσο λιγο λαστιχο σε προφιλ, δεν θα μπορουσαν και να ειναι...
-
19αρες.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Προφανως και ειναι οι 19αρες...δεν σας λεει κατι αυτο?
Μηπως Γρηγορη, θα επρεπε να εισαι λιγο πιο επιφυλακτικος οσον αφορα τα διθυραμβικα σχολια του τυπου και το συμπερασμα που ετσι κι αλλιως ηδη απο τη μακετα ειχες βγαλει? Λεω εγω τωρα, αν και ειναι γνωστο οτι ειμαι αντι-Μπεμβεδακιας, οποτε αφου το λεει κι o Steve who gives a shit... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τι θα γίνει ρε Νίκο, θα αγοράσεις επιτέλους καινούρια BMW; Αλλιώς ησυχία δεν πρόκειται να βρεις, ελπίζω να το έχεις καταλάβει. Βάλε και ένα poll, 'Τι προτιμάτε: 116i με Schnitzel (+ M-pack + Active steering εννοείται + αυτόματο κιβώτιο 8άρι, επειδή είσαι large και μπρούκλης) ή 316i με Schnitzel (+ M-pack + Active steering εννοείται );Να είσαι σίγουρος πως οι συμφορουμίτες καταλαβαίνουν το δράμα σου και θα συμβάλουν με ό,τι μπορεί ο καθένας.
Άντε, να το λήξουμε κι αυτό, γιατί πολύ κράτησες την si και δεν πάει άλλο!
Πρέπει να ανοιχτεί poll μαζί με donate button νομίζω.
Αν και νομίζω ότι είναι οργανωμένο σχέδιο να μου 'φάνε' το αμάξι
Επαναλαμβανω την ερωτηση.
Εγραψα οτι η f30 θα ειναι για τα μπαζα;
Για τη συγκριση με το si σου εξηγησα, μη τα λεμε παλι. Ειναι ανουσιο.
Δεν το δεχεσαι και προχωραμε...
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Οχι, υπονοησες ομως ολα τα αλλα που θυμισα στο προηγουμενο Post.
Την συγκριση με την si εσυ δεν την δεχεσαι, θετοντας την παραλληλα ως 'το αγιο δισκοποτηρο'
ως αξεπεραστη, στα της οδηγικης ανωτερωτητας-ευχαριστησης σε επιπεδο σειρας 3 γενικως...
Καποιοι ομως, μεταξυ αλλων, μολις στο video και ο Steve, τοποθετηθηκαν βεβαια ΞΕΚΑΘΑΡΑ, με την ελευση της νεας 3αρας, επιβεβαιωνοντας με το παραπανω, τις αρχικες υποψιες/πεποιθησεις μου για την ακρως οδηγοκεντρικη προσεγγιση, παρολη την εξελιξη της τεχνολογιας, που καποιες φορες λειτουργει ανασταλτικα ως προς την οδηγικη ευχαριστηση...
Τωρα, προχωραμε...Να σου υπενθυμίσω ότι από τις φωτογραφίες του press release είχες βγάλει τη 316i με κάποιο υποτιθέμενο πακέτο βελτίωσης σνίτζελ (το οποίο ακόμα δεν έχει λανσαριστεί όπως ούτε και η 316i/318i) καλύτερη από την si μου χωρίς να έχεις εμπειρία ούτε από το ένα, ούτε από το άλλο.
Επίσης να σου υπενθυμίσω ότι είχα γράψει πως με την 328i άνετα άλλαζα το si αλλά θα κάνει μια περιουσία, οπότε δεν αξίζει. Η κουβέντα λοιπόν ήταν για το 316i vs 320si και σου είχα εξηγήσει τους λόγους.
Τα άρθρα γράφουν για την 328i η οποία αναμφίβολα θα είναι γ@μ@το αμαξάκι...αλλά μην ενθουσιάζεσαι τόσο γιατί μας ενδιαφέρει στην Ελλαδίτσα αυτά που μπορούμε να αγοράσουμε εν συγκρίσει με αυτά που έχουμε. Δηλαδή 316i και 318i. Αυτό που ενθουσιάζει στην 328i είναι το μοτέρ.
Τώρα τις απόψεις μου για τους δημοσιογράφους και τα περιοδικά τη ξέρεις.
Τι θα λέγανε? Ότι η νέα 3άρα, η ναυαρχίδα της BMW, είναι γτπ? Μάλιστα μιλάμε για ένα αυτοκίνητο όπου η BMW έριξε ΠΟΛΥ χρήμα επάνω στην εξέλιξή της και δεν φαίνεται να το παίρνει πίσω. Το περιθώριο κέρδους της F30 για τη BMW AG είναι ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ από την Ε90. Κάπου το είχα διαβάσει.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Προφανως και ειναι οι 19αρες...δεν σας λεει κατι αυτο?
Μηπως Γρηγορη, θα επρεπε να εισαι λιγο πιο επιφυλακτικος οσον αφορα τα διθυραμβικα σχολια του τυπου και το συμπερασμα που ετσι κι αλλιως ηδη απο τη μακετα ειχες βγαλει? Λεω εγω τωρα, αν και ειναι γνωστο οτι ειμαι αντι-Μπεμβεδακιας, οποτε αφου το λεει κι o Steve who gives a shit...1oν δεν το λεει μονο ο Steve, (για τον οποιο, εσυ μπορει να μην δινεις ουτε...shit, αλλα τυχαινει να γνωριζει κατι παραπανω απο εμενα/εσενα και αρκετους επαγγελματιες μαλιστα...) 2ον αφου εισαι αντι-μπεμβεδακιας, γιατι να κουραζομαστε...
Το αν το συμπερασμα δεν ειναι ΑΤΟΦΙΟ δικο μου, δεν μειωνει σε τιποτα, -το αντιθετο μαλιστα- το οτι προκειται για ενα συμπερασμα και μαλιστα εγκριτου σεβαστου δοκιμαστη, και οχι wannabe δημοσιογραφισκου, σαν αυτους που εχουμε με τον τονο στην χωρα μας, και που τους βαζΕΤΕ ΟΛΟΥΣ μαζι, στο ιδιο καζανι... -
Σχολιο για τις 19αρες ακομα τιποτα ομως....ουτε απο τον Steve, ουτε απο εσενα...μονο για τις γνωσεις του τυπα, και για το ποσο εγκριτος ειναι ο εγκριτος τυπος του εξωτερικου
-
Ας πουμε και κατι πιο ενδιαφερον τωρα...
Νικο, τι χωρο αποσκευων δινει η νεα 3αρα? Εβαλαν κι εδω μπρατσα αντι για αμορτισερ απ' οτι φαινεται, και δειχνει να του κοβει πολυ σε σχεση με την Ε90. Επισης στις φωτο δεν φαινεται να εχει και μεγαλο βαθος -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Να σου υπενθυμίσω ότι από τις φωτογραφίες του press release είχες βγάλει τη 316i με κάποιο υποτιθέμενο πακέτο βελτίωσης σνίτζελ (το οποίο ακόμα δεν έχει λανσαριστεί όπως ούτε και η 316i/318i) καλύτερη από την si μου χωρίς να έχεις εμπειρία ούτε από το ένα, ούτε από το άλλο.
Δεν ξερω για τι φωτο μου λες, το πακετο βελτιωσης, οπως θα ξαναπω για πολλοστη φορα, το διαφημιζει γνωστος Ελληνας αντιπ/σωπος, ο οποιος συνεργαζεται με τον διασημο ξενο βελτιωτικο οικο. Τωρα εαν ολα αυτα ειναι φουμαρα, και ο τοπικος αντιπ/σωπος ρισκαρει την φημη του, για να 'προτρεξει' με ανυπαρκτη βελτιωση, εγω δεν μπορω να κανω κατι για αυτο.
Επιπλεον, για να τα λεμε ΟΛΑ, και οχι να υπενθυμιζουμε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, η αναφορα μου συγκριτικα με μια Si vs ακομα και μια αναβαθμισμενη μηχανικα μεσω schnitzer 316i με 200ps περιπου και Μ-αναρτηση (ή και πακετο), προεκυψε μετα απο ΔΙΚΗ ΣΟΥ
, και με απολυτη σιγουρια, τοποθετηση, οτι η νεα τουρμπατη 3αρα σε καμμια περιπτωση, δεν θα ειναι οδηγικα οπως μια si...viewtopic.php?f=8&t=39363&start=510#p2351149
Φυσικα δεν ειπα οτι η νεα entry level σε κινητηρα 3αρα με μηχανικη αναβαθμιση και Μ-αναρτηση, οτι θα ειναι καλυτερη, ειπα οτι δεν θα ειναι δα και τοσο χειροτερη. Εχει διαφορα το ενα απο το αλλο:
' Μα ειδες που καταλαβαινεις αλλο πραγμα? Δεν ειπα ρε συ οτι θα ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΗ απο την si μια f30 με m-pack.
Ειπα, να μην εισαι σιγουρος οτι θα ειναι χειροτερη. Μπορει δηλαδη να ειναι περιπου στα ιδια.
οκ υδραυλικο ειπαμε τελος, αλλα για τα υπολοιπα, θα δουμε...'viewtopic.php?f=8&t=39363&start=525#p2351783
Tελος, εχεις εσυ εμπειρια, ΚΑΙ απο το ενα , αλλα ΚΑΙ απο το αλλο, και εισαι ΤΟΣΟ σιγουρος...?
Επίσης να σου υπενθυμίσω ότι είχα γράψει πως με την 328i άνετα άλλαζα το si αλλά θα κάνει μια περιουσία, οπότε δεν αξίζει. Η κουβέντα λοιπόν ήταν για το 316i vs 320si και σου είχα εξηγήσει τους λόγους.
Μονο που και η si μια περιουσια εκανε. 47κ καινουργια με δυο τρια εξτρα της προκοπης, οπως και η δικη σου.
Αλλο αν την πηρες ελαφρως μτχ. Παλι μηλα με πορτοκαλια συγκρινουμε.
Ακομα ομως και μια 316i με μηχανικη αναβαθμιση, και 200ps/28χλγμ ροπης περιπου, και Μ-αναρτηση , σε ενα
-χοντρικα- εκτιμωμενο κοστος στα 35-37κ ειπα , και το πιστευω, οτι μπορει να κοιταξει στα ματια, μια si
που καινουργια ειχε 10κ πανω. Εδω ειναι η εξελιξη της τεχνολογιας, η υιοθετηση turbo σε χαμηλα κυβικα, που
αναβαθμιζει γενικως την 3αρα.Τα άρθρα γράφουν για την 328i η οποία αναμφίβολα θα είναι γ@μ@το αμαξάκι...αλλά μην ενθουσιάζεσαι τόσο γιατί μας ενδιαφέρει στην Ελλαδίτσα αυτά που μπορούμε να αγοράσουμε εν συγκρίσει με αυτά που έχουμε. Δηλαδή 316i και 318i. Αυτό που ενθουσιάζει στην 328i είναι το μοτέρ.
Προσεξες αυτα που ανεφερε στο video? Δεν μιλησε μονο, ουτε και σταθηκε μονο στο μοτερ.
ΚΥΡΙΩΣ για το σασι, το ποσο 'ελαφρυ' εδειχνε σε αλλαγες πορειας, ευελικτο, αλλα και τι ακριβεια ειχε σε επιπεδο
χειρισμων. Δεν ενθουσιαζει ΜΟΝΟ το μοτερ λοιπον.Τώρα τις απόψεις μου για τους δημοσιογράφους και τα περιοδικά τη ξέρεις.
Κλασσικα, αυτοι (ΟΛΟΙ) δεν ξερουν τιποτα, τα παιρνουν (ολοι παλι), τα στρογγυλευουν, και παραδοσιακα, ο
απλος, ο καθημερινος, ακομα και ψαγμενος οδηγος, οπως ειμαστε εδω στο Forum, εγω, εσυ, και πολλοι αλλοι, ξερουμε και γνωριζουμε καλυτερα(?) απο τον καθε Steve , που δοκιμαζει για καμμια 15αρια χρονια, απο 'πατινια' μεχρι 'ρουκετες' σε τεσσερις τροχους, και εχει και αγωνιστικη εμπειρια σε αξιοπρεπεις κατηγοριες...Τι θα λέγανε? Ότι η νέα 3άρα, η ναυαρχίδα της BMW, είναι γτπ? Μάλιστα μιλάμε για ένα αυτοκίνητο όπου η BMW έριξε ΠΟΛΥ χρήμα επάνω στην εξέλιξή της και δεν φαίνεται να το παίρνει πίσω. Το περιθώριο κέρδους της F30 για τη BMW AG είναι ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ από την Ε90. Κάπου το είχα διαβάσει.
Οταν δεν αρεσει κατι Νικο, ο Steve, και 5-6 δοκιμαστες σοβαροι, (τους οποιους δεν παρακολουθειτε τακτικα οι περισσοτεροι, εδω στο Forum, και τους 'ανακατευετε' με αυτους του TopGear και πολλους απο τους wannabe Ελληνες δοκιμαστες) τα λενε χωρις περιστολες. Ο ιδιος πχ χυμα ελεγε για την 1Μ oτι δεν εχει πετυχει οδηγικα στον βαθμο μιας Cayman R, και οτι δεν εντυπωσιαστηκε. Περιμενε κατι καλυτερο, παροτι για τα λεφτα της θεωρειται πολυ καλη περιπτωση.
Τα ιδια και χειροτερα για τις X5, X6 M.
Ευκολα βγαζει κανεις συμπερασμα για ολους τους δοκιμαστες, μετα απο ενα δυο αρθρα...
Δεν ειναι ετσι ομως, και δεν ειναι ΟΛΟΙ ιδιοι. Σε καμμια δουλεια αλλωστε... -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Σχολιο για τις 19αρες ακομα τιποτα ομως....ουτε απο τον Steve, ουτε απο εσενα...μονο για τις γνωσεις του τυπα, και για το ποσο εγκριτος ειναι ο εγκριτος τυπος του εξωτερικουΤι σχολια θελεις να ακουσεις? Συνδυασαν 19αρες με ενεργητικη αναρτηση και 3 ρυθμισεις, για να υπαρχει πολυδιαστατη
προσεγγιση, απο την πλευρα του κατασκευαστη. Τον καλυτερο δυνατο συνδυασμο θα διαφημισει, οχι τον χειροτερο.
Αν την δοκιμαζαν με βασικες 16αρες δηλαδη τι θα ελεγες? Οτι 'ααα το κανουν γιατι, ειναι κουτσουρο, και με πιο μεγαλες θα κοπαναγε ασχημα'...?
Υπονοεις οτι με 17αρες δεν θα στριβει? Το οτι με τις 19αρες στριβει καταπληκτικα, αλλα δεν κουραζει κιολας, δεν ειναι καλο?
Compact sedan ειναι Κωνσταντινε, ακρως μελετημενο, να στεκεται με ποικοιλια διαστασεων, και με μεγαλες διαδρομες αναρτησεων. Εξαλλου οσο καλο μπορει να ειναι για το κρατημα μια 19αρα σε σχεση με 18αρα ή και 17αρα, αλλο τοσο κακο μπορει να ειναι λογω του αυξημενου μη αναρτωμενου βαρους της μεγαλυτερης διαστασης (εφοσον μιλαμε για απλες εργοστασιακες, και οχι Μ, ή aftermarket 'αγωνιαρικες'). Η 328i της δοκιμης εντωμεταξυ ηταν με το σπορ πακετο. -
αυτο που μου μενει εμενα απο την παρουσιαση ειναι
1.δεν του παει με την καμμια το κοκκινο...
2.Το ταμπλω συνεχιζει να μην μου αρεσει
3.Εκανε λαθος το νεο αμαξι δεν ειναι πιο φαρδυ.
4.Ειμαι σιγουρος οτι ειναι στον δρομο ανωτερη απο την Ε90 αλλα δεν μεενδιαφερει
5.Ειναι ασχημουλα και θελει τις γνωστες πινελιες ΜΠΑΣ και φτιαξει.κατα τα αλλα προσπερναω αυτην την γενια θελοντας και μη,
-
Το θέμα καθαρίστηκε -όσο είναι δυνατόν- και παρακαλώ να μην υπάρξει συνέχεια. Τα προσωπικά σας με πμ, έχετε κουράσει. [mod]
-
Review της νεας 328i απο το Road&Track:
-
-
Τιμές και πακέτα της νέας 3άρας για την Αμερική:
2012 328i - $35,775
2012 335i - $43,275Compare this to the outgoing 2011 E90 sedan:
2011 328i - $34,600
2011 335i - $42,050The base price increase over the 2011 models are just $1,175 and $1,225, which are very reasonable considering the increased standard equipment and features that the F30 3 series receives.
The full list of options and packages can be found in the F30 Ordering Guide we recently posted.
The BMW F30 3 series will make its world public debut at the Detroit auto show (NAIAS) in January 2012.
FULL 2012 3 SERIES SEDAN (F30) PRICING (with all options and packages):
MSRP PRICES: (also see related F30 Ordering Guide)
Base 328i USA Pricing: $34,900
Base 328i Euro Delivery: $32,505Base 335i USA Pricing: $42,400
Base 335i Euro Delivery: $39,480Non Metallic Paint Options - Standard
300 - Alpine White 668 - Jet Black
Metallic Paint Options - $550
475 - Black Sapphire Metallic A17 - Mojave Metallic A75 - Melbourne Red Metallic A83 - Glacier Silver Metallic A89 - Imperial Blue Metallic A96 - Mineral White Metallic - Starting March 2012 B39 - Mineral Grey Metallic B06 - Sparkling Bronze Metallic - Starting March 2012 - Priority 1 B40 - Liquid Blue Metallic - Starting March 2012 - Priority 1
Leatherette Upholstery - Standard
Venetian Beige - KCDF Black - KCSW
Dakota Leather Upholstery - $1,450
Venetian Beige - LCDF Black - LCSW Black with Dark Oyster Hightlight - LCL8 - Priority 1
Interior Trim
Silver Matte - Standard on 328i Dark Burl Walnut - Standard on 335i
Luxury Line (ZLL) - requires ZPP
Base Price 328i: $1,400
Base Price 335i: $2,100255 Sports leather steering wheel
2H2 18' light alloy wheels Multi-spoke style 416
or 2A4 19' light alloy wheels Double-spoke style 401 with mixed tires + $900 (335i only)
4CE Anthracite Wood Trim
or 4B8 Burl Walnut Trim with Inlay
4DM Pearl Gloss Chrome Highlight Trim
7S2 Luxury Line aesthetic elements
LCLZ Black Dakota Leather with exclusive stitching
or LCLX Saddle Brown Dakota Leather with exclusive stitching
or LCLY Venetian Beige Dakota Leather with exclusive stitchingModern Line (ZML) - requires ZPP
Base Price 328i: $2,100
Base Price 335i: $1,400255 Sports leather steering wheel
2P5 18' light alloy wheels Turbine styling 415
or 2A4 19' light alloy wheels Double-spoke style 401 with mixed tires + $900 (335i only)
4AD Brushed Aluminum Trim
or 4DT Pearl Trim (P1)
or 4DD Textured Pure Wood Trim
4DM Pearl Gloss Chrome highlight Trim
7S1 Modern Line aesthetic elements
LCL9 Oyster Dakota Leather with Dark Oyster highlight
or LCL8 Black Dakota Leather with Dark Oyster highlight (P1)Sport Line (ZSL)
Base Price 328i: $2,500
Base Price 335i: $1,700255 Sports leather steering wheel
2A5 18' light alloy wheels Double-spoke styling 397
3BE Black mirror caps
481 Sport seats
4AT High-Gloss Black Trim
or 4AD Brushed Aluminum Trim
4DN Matte Coral Red highlight Trim
or 4DL High-Gloss Black highlight Trim
704 Sport Suspension
or 2VF Adaptive M Suspension + $900
775 Anthracite Headliner
7AC Sport Line aesthetic elements
840 Increased Top-Speed Limiter
KCL3 Black Leatherette with Red highlight
or LCL3 Black Dakota Leather with Red highlight + $1,450
or LCL4 Everest Grey Dakota Leather with Black highlight + $1,450
or LCL5 Coral Red Leather with Black highlight + $1,450Cold Weather Package - ZCW
Base Price 328i: $1,350
Base Price 335i: $1,350Heated Steering Wheel - $248 Split Fold Down Rear Seat - $465 Heated Front Seats - $494 Heated Rear Seats - $496 Retractable Headlight Washers - $502
Driver Assistance Package - ZDA - Requires ZPP and ZTP
Base Price 328i: $1,100
Base Price 335i: $1,100Lane Departure Warning - 5AD Active Blind Spot Detection - 5AG
Parking Package - ZPK - Requires ZPP
Base Price 328i: $1,550
Base Price 335i: $1,550Rearview Camera - 3AG Park Distance Control - 508 Side and Top View Cameras - 5DL
Premium Package - ZPP
Base Price 328i: $3,600
Base Price 335i: $1,900Universal Garage Door Opener - 319 Comfort Access - 322 Moonroof - 403 (Standard on 335i) Auto-dimming Interior and Exterior Mirrors - 430 Auto-dimming Rearview Mirror - 431 (Standard on 335i) Power Front Seats with Driver Seat Memory - 459 (Standard on 335i) Lumbar Support - 488 (Standard on 335i) Leather Dakota
Premium Sound Package - ZPS
Base Price 328i: $950
Base Price 335i: $950Sirius Satellite Radio with 1 Year Subscription - 655 Harman Kardon Surround Sound System - 688
Technology Package - ZTP
Base Price 328i: $2,550
Base Price 335i: $2,550Navigation System - 609 Heads-Up Display - 610
Standalone Options
205 - STEPTRONIC Automatic Transmission (Standard on 328i and 335i) 2TB - Sport Automatic Transmission with Paddle Shifters $500 ZMT - Manual Transmission -- $0 248 - Heated Steering Wheel -- $190 2VL - Variable Sport Steering -- $300 302 - Anti-theft alarm system -- $400 on 328i (Standard on 335i) 3AG - Rearview Camera - requires ZPK or 508 -- $400 on 328i (Standard on 335i) 403 - Moonroof -- $1,050 on 328i (Standard on 335i) 417 - Rear Manual Side Window Shades -- $575 459 - Power Front Seats with Driver Seat Memory -- $995 on 328i (Standard on 335i) 465 - Split Fold-Down Rear Seat -- $475 494 - Heated Front Seats -- $500 508 - Park Distance Control -- $750 522 - Xenon Headlights - requires ZPP -- $900 on 328i (Standard on 335i) 5DP - Parking Assistant - requires ZPK -- $500 655 - Satellite Radio -- $350 6NL - BMW Assist -- $650 6NR - BMW Apps - requires 6NL and ZTP -- $250 8TH - Speed Limit Information - requires ZDA -- $100
Από εδώ: http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=612580
-
ελα να βαλω και εγω τον ιταλικο καταλογο 3 σελιδες να δουμε τι θα καταλαβουμε....
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
ελα να βαλω και εγω τον ιταλικο καταλογο 3 σελιδες να δουμε τι θα καταλαβουμε....Και δεν τον βάζεις?
Εδώ αναλύσαμε τη ντίζα του si στο τόπικ...σε οντόπικ θα κολλήσουμε?
-
-
Nα βαλω και εγω τον αγγλικο καταλογο;
Μπορει καποιος να μας εξηγησει ποιες ειναι οι μηχανολογικες διαφορες της 320ι απο τη 328ι και αν αξιζει να παρει καποιος την 328 (νομιζω η διαφορα ειναι 3-4κ).
-
Λαμβανοντας υποψιν τις σχετικα κοντινες τιμες Ιταλιας-Ελλαδας μεχρι πρωτινως σε οτι αφορα τουλαχιστον την σειρα 1 της Bmw, (1000ευρω ακριβοτερη, η βασικη 116i στην Ιταλια...) δειχνουν προσγειωμενες, ειδικα εαν συνυπολογισουμε την αποδοση των κινητηρων τους οπου η νεα 328i με τα τουρμπισμενα 245ps και 35χλγμ ροπης, συγκρινεται -σε δυνατοτητες κινητηρα- με την απερχομενη 330i των ατμοσφαιρικων 272ιππων αλλα και 32χλγμ ροπης, η οποια στην βασικη εκδοση, κοστολογειται στην Ιταλικη αγορα στα 43,358ευρω, δηλαδη 4,500ευρω ακριβοτερα απο την νεα 328i.
Αν προσθεσουμε σε ολα αυτα και την σκληρη...Ελληνικη φορολογηση των μεγαλων κυβικων, με την απερχομενη 330i sedan E90
να ξεκινα απο 52,850 ευρω, το γενικοτερο οφελος, των νεων τουρμπατων Bmw, (εκτος του εξακυλινδρου ηχου) τουλαχιστον για την ελληνικη πραγματικοτητα, ειναι πλεον πασιφανες...
BMW 3-Series 2012 - F30/F32