-
Μην ασχολεισαι με τις ζαντες αν προκειται να δωσεις εξτρα χρηματα γ αυτες..Ουτως ή αλλως ειναι κατι ευκολα αναστρεψιμο η αλλαγη τους..Τα ξενον αντιθετα συμφωνω οτι πρεπει να τα ξανασκεφτεις,αφου με το που οδηγησεις μαζι τους θα ξεχασεις το εξτρα κοστος τους..Σιγουρα.
-
καλά η ζαντα προτιμώ να ειναι γνήσια, εαν δεν ταιριάζει τελεια ο ομφαλός (που τα ίδια καρε έχουν ποικίλους ομφαλούς στο κέντρο) τότε θα τρεμει συνέχεια στην εθνική οδό εκτος εαν κανεις λεπτομερη ζυγοσταθμιση πάνω στο αυτοκινητο, την πάτησα σε προηγούμενο αυτοκίνητο και το ξέρω. Μόνο γνήσιες, μάλλον θα μεινω στις 16αρες αλουμινίου για πιο φθηνά
τα ξενον θα τα σκεφτω πολυ σοβαρα, παντως αυτο το αυτοκίνητο μπορεί να το κρατήσω το μέγιστο μια τριετια γιατί να μην πέσω σε πληρη απαξίωση όπως στο rav. Αλλά βέβαια δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το μελλον από τωρα -
Βγάλε κάτι άλλο, πούλα την πεθερά σου, βάλε ξένον.
-
βρηκα ζαντολάστιχα ολοκαινουργια γνήσια απο sportline 700 ευρώ, θα αγοραστουν απο Θεσσαλονίκη και ελπίζω να συσκευαστούν καλά, ενώ δεν θα παω να τις δω, τις είδα από φωτό, αφου το παιδί είναι από το φορουμ BMW και άλλαξε στον 1,5 μήνα για 18αρες! δε μου διευκρίνησε αν θα μου δώσει και τα μπουλόνια τους γιατί έχουν άλλα οι αλουμινιου.
ενώ ως εξτρα οι αλουμινιου 16αρες εχουν 676 ευρω πριν την εκπτωση αρα μετα πες περίπου 600 με τα αντικλεπτικά μπουλόνια τους. Αν παρω 17αρες θα πουλήσω μετα ως ολοκαινουργια τα 16αρια σιδερενια ζαντολαστιχα οπότε θα βγάλω και από κει. Όμως προτιμώ 16αρες για λίγο λιγότερη κατανάλωση και για να μπορεί να κάνει ανάποδο τιμόνι. Άσε που δεν είμαι καλός στην αποφυγη των λακούβων, σε προηγούμενό μου αυτοκινητο με λαστιχα 195/50-15 είχα σκίσει δύο λάστιχα και είχα στραβώσει 6 ζάντες, εδώ στράβωσα τεσσερις σιδερένιες στο Rav4! Σιδεροφάγος κατα τα άλλα δεν είμαι!- Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά της εμφάνισης με τις 17άρες;
- τα ξενον θα τα προσπαθήσω παρα πολύ
- αυτο το servotronic (282 ευρώ) αξιζει τίποτε; Μα καλά μεταβλητή υποβοηθηση δεν εχει από στανταρ; Αν άλλαζε τις στροφες του τιμονιου από άκρη σε άκρη να το καταλάβω, αλλά κανονικά μεγαλη υποβοήθηση στις μικρες ταχύτητες και το αντιστροφο στις μεγαλες κανονικά δεν εχει;
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
καλά η ζαντα προτιμώ να ειναι γνήσια, εαν δεν ταιριάζει τελεια ο ομφαλός (που τα ίδια καρε έχουν ποικίλους ομφαλούς στο κέντρο) τότε θα τρεμει συνέχεια στην εθνική οδό εκτος εαν κανεις λεπτομερη ζυγοσταθμιση πάνω στο αυτοκινητο, την πάτησα σε προηγούμενο αυτοκίνητο και το ξέρω. Μόνο γνήσιες, μάλλον θα μεινω στις 16αρες αλουμινίου για πιο φθηνά
τα ξενον θα τα σκεφτω πολυ σοβαρα, παντως αυτο το αυτοκίνητο μπορεί να το κρατήσω το μέγιστο μια τριετια γιατί να μην πέσω σε πληρη απαξίωση όπως στο rav. Αλλά βέβαια δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το μελλον από τωραΔΕν είναι ακριβώς έτσι,υπάρχουν και τα δαχτυλίδια για τον αφαλό ,ακόμα και εργοστασιακές ζάντες έρχονται με τέτοια.
-
λεω να μην παρω πισω αισθητήρες παρκαρίσματος. Το λενε ελεγχος αποστασης πισω και εχει 552 Ε. Οπότε ετσι να μπορεσω να παρω τα ξενον που με το υποχρεωτικο συστημα πλύσης έχουν 1100 ευρώ. Ε με την εκπτωση υπολογιστε 10% μειων
χρειαζονται οι αισθητηρες παρκαρίσματος; Μόνο στο Rav4 τους χρειαστηκα επειδη πίσω δεν εβλεπα το καπω του άλλου αυτοκινητου αλλά μόνο την οροφή του! άλλωστε αυτοι μπαινουν και μετα -
Το servotronic αφού είσαι τόσο πιεσμένος δε χρειάζεται. Βάλε τα xenon.
Οι αισθητήρες για τόσο μεγάλο αυτοκίνητο χρειάζονται αλλά μπορείς να ζήσεις και χωρίς τους εργοστασιακούς.
Όσο για τις ζάντες, προσωπικά θα προτιμούσα τις γνήσιες.
Τι κόστος έχουν οι 17άρες? Νομίζω πάνω από 700 που αναφέρεις, δεν είναι.
Μη σε προβληματίζει η άνεση. Μικρή η διαφορά άνεσης από 16 --> 17, μεγάλη η οπτική όμως.
-
Αν πάρεις αισθητήρες 'μαμα' είναι ότι καλύτερο. Με την οπτική απεικόνιση στην οθόνη, παρκάρεις άνετα. Και πιστεύω οτι αξίζει σε sedan. Φυσικά απο εκεί και πέρα εξαρτάται και απο τον άλλο που ξεπαρκάρει, αν θα στο φάει ή όχι! Αλλα έχοντας οδηγήσει με αισθητήρες μαμά (οχι κινεζικους), ναι αξίζουν!
-
οι 17αρες ειναι οι γνησιες της σπορτλινε με τα runflat λαστιχα 225 που τις άλλαξε λεει στον 1,5 μήνα για να βάλει 18αρες. Το ειδα το αμαξι με τις 18αρες
Αφου έχει μεγάλη διαφορα λετε οπτικη, μηπως τις παρω απο αυτόν, αλλιώς είναι πολλα τα λεφτα
οι αισθητηρες παρκαρίσματος με τα 552 ευρώ φοβάμαι οτι δεν εχουν οθονίτσα, τουλάχιστον έτσι φαίνεται στο configurator της BMW, η οθονιτσα και άλλα λεφτα μου φαίνεται θελει. Μηπως αργοτερα βαλω κανενα συστημα με οθόνη πίσω από ebay -
μου ειπε ο Κωνσταντινου στη Χαλκίδα ότι είναι εξουσιοδοτημένο συνεργειο BMW, VOLVO, RENAULT, DACHIA, ISUZU LAND ROVER
και εχει και αντιπροσωπια πώλησης όλων των παραπάνω εκτος BMW, ROVER λογω οτι πήρε τη volvo
http://www.renkon.gr/index.php/episkeuastes -
Να βάλεις οπωσδήποτε xenon, θα σου κάνουν δώρο aftermarket αισθητήρες παρκαρίσματος. Η οθόνη είναι standard και αν επιλέξεις τους εργοστασιακούς αισθητήρες έχει ενδείξεις στην οθόνη. Αλλά τα λεφτά που ζητάει η bmw είναι εξωπραγματικά. Ζάντες μπορείς να βάλεις και μετά, βρίσκεις από ebay ότι θες και σε εξαιρετικές τιμές. Το servotronic το έχω στην f20 και μου αρέσει. Αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης χωρίς αυτό. Δες και τα sport καθίσματα ή cruise control, περίπου 500-600 ευρώ κοστίζει το καθένα.
-
σε ευχαριστω για τις συμβουλες, παρακολουθούσα προσεκτικά τι αγοραζες από extra όταν πήρες την 116D
αυτο το servotronic κάπως μου καθεται με 282 ευρώ,
διευρυσμενο πινακα οργανων 192 ε, ελπίζω να ειναι καλό
ξενον τελικα θα βάλω 1100 ευρω
cruise control οπωσδηποτε 315 ε
αισθητηρες βροχής και φωτων 147 ε σημαντικο
συστημα πισω παρκαρισματος με οθονη 552 ε ακριβο αλλα μπρος στα καλη...
δερματίνη 540 ευρω ανθρακι μου την αφηνει 400 ευρω
τωρα λεω να βάλω ζαντα αλουμινιου 16αρα κατευθειαν από την BMW, θα μου στοιχίσει τα ίδια με τα 2 μηνων γνήσια ζαντολάστιχα της sportline που μου τα πουλα ενας φιλος.αλλα πολυ φαρδυ το 225 της 17αρας, δε θα κανει υπερστροφη ισχυος με τιποτε -
Εσυ ξερεις καλυτερα τις αναγκες σου,αλλα εβαλες σωστα εξτρα και για να μη ξεφυγει η τιμη και για να μη λειπει τιποτα απολυτως απο το αυτοκινητο
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
σε ευχαριστω για τις συμβουλες, παρακολουθούσα προσεκτικά τι αγοραζες από extra όταν πήρες την 116D
τωρα λεω να βάλω ζαντα αλουμινιου 16αρα κατευθειαν από την BMW, θα μου στοιχίσει τα ίδια με τα 2 μηνων γνήσια ζαντολάστιχα της sportline που μου τα πουλα ενας φιλος.αλλα πολυ φαρδυ το 225 της 17αρας, δε θα κανει υπερστροφη ισχυος με τιποτεΟ διευρυμένος πίνακας οργάνων είναι must για τα λεφτά του. Έχω διαβάσει από αρκετούς σε ξένα φόρα ότι ο αισθητήρας βροχής δεν δουλεύει σωστά, δεν έχω όμως προσωπική άποψη. Δερματίνη είχα σκεφτεί να βάλω, 300 έβγαινε στον άσο, αλλά στην Ελλάδα φοβάμαι ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει θέμα. Την οθόνη την παίρνεις έτσι και αλλιώς, απλά θα βλέπεις και αυτό https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... 2Ts774W0XG εκτός από το μπιπ μπιπ. Προσωπικά θα προτιμούσα να βάλω με τα ίδια λεφτά τα sport καθίσματα που είναι εξαιρετικά (και μετάνιωσα που δεν τα έβαλα όπως και τα xenon). Η 17αρα είναι σίγουρα καλύτερη στο μάτι αλλά θα χάσεις λίγο σε παιχνίδι. Βέβαια σε τυπική ελληνική άσφαλτο δεν πιστεύω ότι θα δυσκολεύεται να ξεκολλήσει ακόμα και με 225αρι πίσω . Βάζεις και ένα πρόγραμμα αργότερα (hartge, schnitzer) και θα είσαι άρχοντας, με το καλό
-
κατ αρχας σας ευχαριστω όλους σας, για τη βοηθεια και το ενδιαφερον. Τρομερες πληροφοριες εχω αντλήσει από εδώ!
-
βασικα με ενδιαφερει ο αισθητηρας φωτων, γιατι στην Αττικη οδο όλο σήραγγες εχει και ολο ξεχνω αναμμένα τα φωτα! Ο αισθητηρας βροχής αδιάφορος μου ειναι, αλλα πάει μαζι με των φωτων
-
σπορ καθισματα ειναι μου φαινεται πλεονασμός, ε δεν εχει και χαλια καθισματα. Αν επαιρνα και αυτά τοτε θα επαιρνα την σπορλινε που είναι πακετο με 17αρες αλλά τα 2100 είναι πολλα!
-
Δερματίνη έχει ενας φίλος σε μια Χ3 που πήγαμε και την αγορασαμε μαζί και λεει ότι είναι πολύ καλύτερη από το γνήσιο δερμα του OPEL VECTRA που εχει, δεν παρουσιαζει ιδιαιτερο προβλημα τωρα το καλοκαιρι και θα την ξαναπαραγγελνε οπωσδηποτε!
-
τωρα οι 17αρες να μου στοιχίσουν το ιδιο με τις 16άρες είναι μεγάλη τυχη γιατι αλλιώς είναι παραπάνω χρήματα κανα χιλιαρικο. Υπολογίζω τη γνωμη σας και μάλλον θα τις βαλω
-
-
Δερματίνη?
Είσαι σίγουρος?
Φουλ πεταμένα λεφτά κατά την άποψή μου...βάλε τα σπορ καθίσματα. Νομίζω κι αυτά όπως στην Ε90 μου ρυθμίζονται στο bucket και ανοιγοκλείνουν.
Η δερματίνη είναι τραγική και δεν αναπνέει. Το καλοκαίρι θα κλαις από τη ζέστη.
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
τωρα λεω να βάλω ζαντα αλουμινιου 16αρα κατευθειαν από την BMW, θα μου στοιχίσει τα ίδια με τα 2 μηνων γνήσια ζαντολάστιχα της sportline που μου τα πουλα ενας φιλος.αλλα πολυ φαρδυ το 225 της 17αρας, δε θα κανει υπερστροφη ισχυος με τιποτεξενον να βαλεις
τον πινακα βαλτον
το cruιse να το βαλεις
αισθητηρες μην βαλεις
παρκαρισμα προσωπικα ΔΕΝ θα εβαζα (πολλα τα λεφτα)
δερματινη ΔΕΝ βαζεις
θα βαλεις 16αρα ζαντα
υπερστροφη ισχυος δεν θα σε νοιαζει ( ηλεκτρονικα γαρ)
servotronic δεν θα εβαζα.τι αλλο απο εξτρα εχεις;
-
μολις το παραγγειλα! απο τον Κωνσταντινου Χαλκιδα με τα παραπάνω ακριβως εξτρα εκτος των ζαντών που θα βαλω μολις ελθει. Επιπλεον εβαλα και μια μπρίζα 12V στο πορτ μπαγκαζ 11 ευρω.
Άρα εβαλα αυτά που σας ειπα: μαυρη δερματινη, αισθητηρες βροχης και φωτων, διευρυμενος πινακας πινακας οργανων, φωτα ξενον και πλυση αυτων, cruise control, συστημα παρκαρίσματος για πισω, servotronic
ζάντες θα τις βαλω μόλις έλθει
αρχική τιμή: 32.843,36 και τελικά μου το αφήνει 27.400
εδωσα προκαταβολή 9000
Σας ευχαριστω παρα πολύ για τις πολύτιμες πληροφοριες σας!
Τωρα για τα σπορ καθισματα λεω να γλιτώσω τίποτε, γιατι βάλε βάλε φτάνω ψηλα, καλουτσικα καθισματα εχει ετσι και αλλιως
Τώρα για τη δερματινη, ο φίλος με το Χ3 δε ζεσταίνεται το καλοκαίρι, μου λεει είναι πιο δροσερή από το γνήσιο εργοστασιακο δερμα του OPEL VECTRA που εχει ταυτοχρονα. Όμως αυτουνού ειναι μπεζ ενώ εμένα θα ειναι μαυρη. Έχετε εμπειρια προσωπικη από τη δερματινη της BMW; Γιατι υπολογίζω πολύ τη γνώμη σας. Και οι αντιπροσωποι που ρωτησα όταν επαιρνα προσφορες που ειπαν ολοι καλά λογια και μου ειπαν ότι το υφασμα κανει σταμπες. Ιδιαιτερα όταν αργοτερα θα εχω οικογενεια με παιδια -
με το καλό να το παραλάβεις φίλος
-
Αισθητηρες δεν ειχα ποτε, τωρα δεν προκειται να ξαναπαρω αμαξι χωρις....
Ειναι πολυ τεμπελικο και ευκολο το παρκαρισμα.
BMW 3-Series 2012 - F30/F32