-
μηπως γιατι εχασε την δουλεια του και το δανειο τρεχει;;
φοροδιαφευγει ο γιατρος, ο ηλεκτρολογος, ο υδραυλικος, ο φαναρτζης....
ακομα και ο τηλεαστερας και η πορνοσταρ....
ο μισθωτος δεν μπορει...χωνεψτε το....
εκτος και αν δουλευει σε πολεοδομια, εφορια, και λοιπες υπηρεσιες...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Γιατί όχι;
γιατι θα παρεις τα αρχιδια του.Δεν εχει να στα δωσει.
Θα του πάρω το σπίτι.
μετα αποτι παρεις τα αρχιδια του.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν σου ζήτησα να μου ζητήσεις να βρω λύση.
Σου ζήτησα να προτείνεις εσύ λύση, λαμβάνοντας υπόψη τη διαμορφωθείσα κατάσταση.Επειδή δεν βλέπω να προτείνεις κάτι, πλην του να λες το αυτονόητο, δηλαδή ότι τα μέτρα είναι άδικα κλπ, καλύτερα να σταματήσεις να φωνάζεις. Εκτός αν θεωρείς επιχείρημα το ότι το τσερόκι φορολογείται το ίδιο με τη μόντενα, όταν το δίλιτρο kia φορολογείται το ίδιο με το grand vitara ή την Χ3, γνωστά αυτά.
Η δε φοροδιαφυγή αυξάνεται ακριβώς επειδή 'τα άλλα μέτρα είναι άδικα'. Και δεν είναι νέα η ιστορία, κάαααθε χρόνο τα ίδια γράφονταν και λέγονταν. Άδικα τα τεκμήρια, κακά τα τεκμήρια, αντισυνταγματικά τα τεκμήρια. Κι έμενε ζωντανό το ίδιο σύστημα που είχε ευνοήσει τη φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Ε λοιπόν, FYI, το σύστημα χρεωκόπησε. Αν επιθυμείς να πληρώσεις τα ίδια και περισσότερα, όπως κάθε χρόνο, ενώ ο άλλος με τα ακίνητα και τη ζωάρα να δηλώνει μισθό εργάτη και να τον φωνάζουν για περαιώσεις, δηλαδή νομιμοποίηση φοροδιαφυγής, με γεια σου, με χαρά σου.ΣΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ: Τα χρήματα που λείπουν ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ακόμα κι αν το ψωμί πάει στα 5 ευρώ, χωρίς να δώσεις περισσότερο φόρο άμεσα. Εφόσον το φορολογικό σύστημα παραμείνει ίδιο. Τα παράπονά σου στους εφοριακούς και τους φοροφυγάδες.
θες λυση θα την εχεις την λυση....
-ελεγχος αεροφωτογραφιων...ποσες πισινες ειναι δηλωμενες...προστιμο οσο η αντικειμενικη του ακινητου
-ελεγχος στους γιατρους και λοιπους ελευθερους επαγγελματιες...
-ελεγχος για αποδοση ΦΠΑαλλα οταν βαζεις παραλαγο τελη και φορους σε καποιον με δεδομενο εισοδημα τον οδηγεις στην καταστροφη...
ως τα 1200 κυβικα το τεκμηριο ειναι 4000....δηλαδη ξοδευω το χρονο 4 χιλιαρικα για το καντετ και δεν το πηρα χαμπαρι;;
σε αμαξι αξιας 500 ευρω;;;και θελει 1500 ευρω το σπιτι στο χωριο που παω 15 μερες το χρονο και ειναι κλειστο και κανω ολες τις δουλειες μονος μου;;
και τις ποιες δουλεις...να γυρισεις ενα κεραμιδι και να ξεβοτανισεις μιση ωρα;; -
Το σύστημα είναι φτιαγμένο για να πιάνει όσους δεν μπορούν να ξεφύγουν .
τίμιοι - απατεώνες - τυπικοί - λαμόγια . Δεν το ενδιαφέρει .
Αν μπορεί να σε ακουμπήσει σε πιάνει , αλλιώς διάγεις βίο Αγίου .Έχει τρομερές αδικίες , είναι στοχοποιημένο και εχθρικό .
Τα υπόλοιπα είναι φιλολογία και ψηλά γράμματα .
Οποίος θέλει ας δει τα αντίστοιχα συστήματα σε άλλες χώρες να καταλάβει την διαφορά .
Α! και όποιος διαφωνεί . . . Ας δει το αποτέλεσμα . . .
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
μηπως γιατι εχασε την δουλεια του και το δανειο τρεχει;;Και πως πληρώνει το δάνειο?
Κοίταξε, ο τίμιος μισθωτός που δηλώνει θέλοντας και μη το εισόδημά του (και έχει εισόδημα, δεν είναι άνεργος ας πούμε), δεν θα πάθει και τίποτα, υπερκαλύπτει συνήθως και αυτά τα τεκμήρια.
Οι φοροφυγάδες που έχουν ένα σκασμό ακίνητα για τα δισέγγονά τους, αυτοί ναι, θα πληρώσουν κατιτίς. Με πρόχειρους υπολογισμούς, διαπιστώνω ότι κάποιοι γνωστοί μου με 3 τουλάχιστον ακίνητα, εκ των οποίων τα 2 είναι άνω των 300 τμ, που δηλώνουν συνήθεις μισθούς αλλά τσεπώνουν διάφορα μαύρα (και παράνομα μαύρα μάλιστα...), θα φάνε χοντρό αγγούρι.
Σίγουρα την πληρώνουν και άσχετοι, συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Να περιμένουμε πάντως να βγουν στην αγορά κοψοχρονιά ΠΟΛΛΑ ακίνητα.Έτσι ακριβώς είναι.
Ο τίμιος μισθωτός δεν έχει να κρύψει τίποτα.
Παράδειγμα-κατάντια: ο γείτονάς στο πατρικό μου (Νέα Σμύρνη) ο οποίος είναι στην ηλικία μου, κυκλοφορεί με F430 Spider. ...για να δούμε, θα τη κυκλοφορεί και του χρόνου?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τα τεκμήρια είναι μαχητά για τους ανεργους.!
Δωσε μου ενα παραδειγμα οτι ειναι μαχητο.
Ανεργος με σπιτι 125 τετραγωνικων σε μετριο προαστιο(1200-1500 το μετρο) ραβ 2λιτρο και εξοχικο 100τμ στο Κιατο απο τον αποθανεντα γονιο 40ετιας που θελει αλλα 40κ για να γινει ''σπιτι''.Στο στεγαστικο πληρωνει 7000 ευρω το χρονο.Αν θελεις μπορεις να μου υπολογισεις αυτος που αγορασε 125τμ το 2004 και εγραψε στο συμβολαιο την αντικειμενικη και όχι την πραγματικη αξια συναλλαγής (γιατι ετσι ήταν το συστημα όπως ακούω από όλους και πήγαιναν όλοι με βαλιτσακια ή τραπεζικες στους πωλητές γιατι έτσι ήταν το δίκαιο) πόσα λεφτα στέρησε από το Κράτος σε φόρους το 2004?
Και γιανα το ενώαω με του Μάνου. Τα χρήματα που δεν έδωσες το 2004 θα τα δώσεις και με τους τόκους 7 ετών!
Μα πως θα δηλωνες την πραγματικη αξια το 2004 οταν η ιδια η τραπεζα ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ,αλλα την αξια της αντικειμενικης ΜΟΝΟ? Πως θα ελεγες στην εφορια οτι το αγορασες πχ 200.000 ? Που τα βρηκες ρε αρχηγε οταν απο την τραπεζα πηρες 60-80κ? Η τραπεζα τα υπολοιπα σου τα εδινε σαν επισκευαστικα.
Ποια χρηματα γλυτωσα το 2004 που αγορασα το σπιτι?Καλα ο άνεργος πως πληρώνει 7000 στεγαστικό; Και άλλος με 15 χιλ εισόδημα ούτε σε δυαρι 60 τμ δεν μπορείς να μείνεις με αυτα τα λεφτά. Επιτέλους ας σταματήσουν τα μη σοβαρά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν αυτοί που φοροδιαφευγουν για να συνεχίσουν το πάρτυ τους.
Ποιος σου ειπε οτι το πληρωνει? Δεν μπορει πλεον να το πληρωνει,αλλα το κρατος θελει να του παρει και 3-4 χιλιαρικα στο τελος γιατι δεν καλυπτει τα τεκμηρια με την ανεργη πλεον συζυγο.Μιλαμε για δικαια πραγματα τωρα,και παταξη της φοροδιαφυγης Ειναι αυτος που λεει ο cpp οτι πρεπει να δωσει και 12600 ευρω γιατι οταν πηρε το δανειο το 2004 ''φοροδιεφυγε'' γιατι και να ηθελε δεν μπορουσε να κανει αλλιως με το ρδελο κρατος/τραπεζες.
-
-ελεγχος αεροφωτογραφιων...ποσες πισινες ειναι δηλωμενες...προστιμο οσο η αντικειμενικη του ακινητου
-ελεγχος για αποδοση ΦΠΑαλλα οταν βαζεις παραλαγο τελη και φορους σε καποιον με δεδομενο εισοδημα τον οδηγεις στην καταστροφη...
ως τα 1200 κυβικα το τεκμηριο ειναι 4000....δηλαδη ξοδευω το χρονο 4 χιλιαρικα για το καντετ και δεν το πηρα χαμπαρι;;
σε αμαξι αξιας 500 ευρω;;;και θελει 1500 ευρω το σπιτι στο χωριο που παω 15 μερες το χρονο και ειναι κλειστο και κανω ολες τις δουλειες μονος μου;;
και τις ποιες δουλεις...να γυρισεις ενα κεραμιδι και να ξεβοτανισεις μιση ωρα;;Τους ελέγχους που προτείνεις στη λύση σου ΠΟΙΟΣ θα τους κάνει;
Επίσης τι σχέση έχει η αξία ενός αυτοκινήτου με το κόστος χρήσης του;
-
Γιατι εχει με τα κυβικα?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Γιατι εχει με τα κυβικα?
Να βάλουν μεγάλο τεκμήριο στα ιταλικά (που χαλάνε συνέχεια + καίνε πολύ) και με φθίνουσα σειρά γαλλικά, γερμανικά, ιαπωνικά. Τα ιαπωνικά να μην έχουν καθόλου επειδή έχω εγώ.
-
και τις ποιες δουλεις...να γυρισεις ενα κεραμιδι και να ξεβοτανισεις μιση ωρα;;Τους ελέγχους που προτείνεις στη λύση σου ΠΟΙΟΣ θα τους κάνει;
τοτε να το κλεισουμε το μπουρδελο το κρατος...
ετσι και αλλιως
ΥΓΕΙΑ-αποτυχια...
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-αποτυχια..
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-αποτυχια...δηλαδη ιδιο κοστος εχει ο Μητρος που το γαμ..το αμαξι του, κανει 50.000χκμ το χρονο με τον Μητσο που εχει ιδιο τυπο αλλα το εχει μονο για εκδρομες αντε 8-9 χιλιαδες χλμ το χρονο;;
ιδια τα ανταλλακτικα ενος Σεβρολετ Κρουζ με αυτα μιας Σααμπ, ή μπεμπας;; -
Γιατι εχει με τα κυβικα?
Να βάλουν μεγάλο τεκμήριο στα ιταλικά (που χαλάνε συνέχεια + καίνε πολύ) και με φθίνουσα σειρά γαλλικά, γερμανικά, ιαπωνικά. Τα ιαπωνικά να μην έχουν καθόλου επειδή έχω εγώ.
τσου ρε....
το Καντετ και το Οκταβια να ειναι καλα και τα αλλα να γινουν τηγανια...
-
Δεν σου ζήτησα να μου ζητήσεις να βρω λύση.
Σου ζήτησα να προτείνεις εσύ λύση, λαμβάνοντας υπόψη τη διαμορφωθείσα κατάσταση.Επειδή δεν βλέπω να προτείνεις κάτι, πλην του να λες το αυτονόητο, δηλαδή ότι τα μέτρα είναι άδικα κλπ, καλύτερα να σταματήσεις να φωνάζεις. Εκτός αν θεωρείς επιχείρημα το ότι το τσερόκι φορολογείται το ίδιο με τη μόντενα, όταν το δίλιτρο kia φορολογείται το ίδιο με το grand vitara ή την Χ3, γνωστά αυτά.
Η δε φοροδιαφυγή αυξάνεται ακριβώς επειδή 'τα άλλα μέτρα είναι άδικα'. Και δεν είναι νέα η ιστορία, κάαααθε χρόνο τα ίδια γράφονταν και λέγονταν. Άδικα τα τεκμήρια, κακά τα τεκμήρια, αντισυνταγματικά τα τεκμήρια. Κι έμενε ζωντανό το ίδιο σύστημα που είχε ευνοήσει τη φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Ε λοιπόν, FYI, το σύστημα χρεωκόπησε. Αν επιθυμείς να πληρώσεις τα ίδια και περισσότερα, όπως κάθε χρόνο, ενώ ο άλλος με τα ακίνητα και τη ζωάρα να δηλώνει μισθό εργάτη και να τον φωνάζουν για περαιώσεις, δηλαδή νομιμοποίηση φοροδιαφυγής, με γεια σου, με χαρά σου.ΣΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ: Τα χρήματα που λείπουν ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ακόμα κι αν το ψωμί πάει στα 5 ευρώ, χωρίς να δώσεις περισσότερο φόρο άμεσα. Εφόσον το φορολογικό σύστημα παραμείνει ίδιο. Τα παράπονά σου στους εφοριακούς και τους φοροφυγάδες.
και τις ποιες δουλεις...να γυρισεις ενα κεραμιδι και να ξεβοτανισεις μιση ωρα;;Φίλε Μάνο...
Τα τεκμήρια είναι ευθεία παραδοχή ότι οι εφορίες είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να κάνουν τις δουλειές τους.
Η λύση ξεκινά από την άμεση απόλυση όλων των εφοριακών, διάλυση και επανασύσταση όλου του μηχανισμού αυτού. Και από την παραδειγματική φυλάκιση και τιμωρία (για να μην πω εκτέλεση) ΟΛΩΝ των υπουργών οικονομικών από το 2000 μέχρι και σήμερα.
Δεν έχει καλοί ή κακοί εφοριακοί. Σημασία έχει το γεγονός ότι είναι αναποτελεσματικοί. Ας απολυθούν, ας πληρώσουμε όλοι με τεκμήρια για ένα χρόνο μέσω της ΔΕΗ και στον χρόνο αυτό να στηθεί το σύστημα από την αρχή.
Λύσεις υπάρχουν πολλές, για πολλά θέματα. Η πληροφορική είναι ανεκτίμητο εργαλείο και μπορεί να βοηθήσει.
Για παράδειγμα: Μπορούν να ζητήσουν από το car.gr την βάση δεδομένων τους όπως είναι τώρα και κάθε χρόνο να υπολογίζονται τα τέλη (συγνώμη, ο φόρος) κυκλοφορίας για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου με βάση την μέση εμπορική του αξία. Ο ενδιαφερόμενος/λογιστής/τραπ. υπάλληλος/εφοριακός μπαίνει στη βάση, χτυπάει το μοντέλο με βάση την άδεια κυκλοφορίας και κόβει το σήμα. Σιγά το δύσκολο.
Η έκτακτη εισφορά γιατί υπολογίζεται επί του ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥ εισοδήματος κι όχι με την αφαίρεση των τεκμηρίων διαβίωσης; Είναι δίκαιο αυτό; Γιατί ο άλλος να πληρώσει κάτι τόσο εξόφθαλμα άδικο;
Αρκεί να βρεθούν άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν Μάνο μου. Κι αρκεί να πάψουν οι μπακάληδες να φορομπήγουν με ΑΔΙΚΟ τρόπο. Αλλιώς δεν γίνεται τίποτα.
-
Βρήκα ένα blog που τα χώνει υπέροχα στο Βενιζέλο που φέρνει νέα απίστευτα τεκμήρια. Σόρρυ για τις βρισιές που υπάρχουν στο κειμενο αλλά νομίζω πως κάποτε θα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους όταν έχουμε να κάνουμε με άσχετους και επικίνδυνους πολιτικάντηδες. Μεταφέρω αυτούσιο το κείμενο από το εν λόγω blog και εάν θέλετε διαγράψτε το αλλά νομίζω πως είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση του κόσμου πια και κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει, δεν πάει άλλο. http://ygro-pyr.blogspot.com/2011/12/blog-post_29.html
Ρε μαλάκα των διακοσίων κιλών, από που και ως που ένα αυτοκίνητο 1.200ων κ.ε. μπορεί να έχει τεκμήριο 4.000 ευρώ; Ρε μαλάκα, από που και ως που ένα αυτοκίνητο 1.400ων κ.ε. μπορεί να έχει τεκμήριο 5.200 ευρώ; Ρε μαλάκα, από που και ως που ένα αυτοκίνητο 1.600ων κ.ε. μπορεί να έχει τεκμήριο 6.400 ευρώ; Αυτά είναι και τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα που έχουν οι μικρομεσαίοι και ήδη πτωχοί. Πως δικαιολογούνται τέτοια τεκμήρια όταν οι Έλληνες πλέον κάνουν σέρβις στα αυτοκίνητα τους κάθε 3 με 4 χρόνια και δεν τα κουνάνε καν αφού έχουμε και την ακριβότερη βενζίνη στον πλανήτη; Δηλαδή ο Έλληνας να κλειστεί στο σπίτι του και να μην έχει ένα αυτοκινητάκι να πηγαίνει με στοιχειώδη ασφάλεια την οικογένεια του κάθε Πάσχα και καλοκαίρι στο χωριό του; Πες μας ρε μαλάκα πως φορτώνεις τέτοια απίστευτα τεκμήρια στους πλέον πτωχούς πολίτες; Δεν είπαμε να μη βαρέσεις τεκμήρια αλλά βάρα από τα 2.000 ή έστω από τα 1.800 κ.ε. και πάνω. Ξέρετε πως ο μαλάκας έβαλε τεκμήριο 4.000 ευρώ και στην φουσκωτή βάρκα των τριών μέτρων και η οποία δεν κοστίζει ούτε 400 ευρώ με κουπί ή δύο χιλιάρικα με μηχανή;
Δηλαδή έχεις ένα σπιτάκι 80 τετραγωνικών με τεκμήριο 4.500 ευρώ, ένα αυτοκινητάκι 1.400άρι με 5.200 ευρώ τεκμήριο και 4.000 ευρώ τεκμήριο για μία φουσκωτή τριών μέτρων για να πιάνεις καμιά μαρίδα ή να χαίρεται το παιδί σου το καλοκαίρι, αμέσως αμέσως σου έκατσε ο μαλάκας των διακοσίων κιλών 13.700 ευρώ τεκμήριο διαβίωσης και ας σου κουτσούρεψαν τον μισθό ή την σύνταξη κατά 55%, και ας σου πήγαν το αφορολόγητο στα 5 χιλιάρικα και στη χειρότερη ας σε έριξαν στην ανεργία... Και θέλουν να βάλουν και αντικειμενικά τεκμήρια και στους ελεύθερους επαγγελματίες όταν μέχρι και στο Κολωνάκι έχουν κλείσει παραπάνω από τα μισά μαγαζιά ενώ η Πατησίων αποτελεί πόλη φάντασμα και όσα μαγαζιά έμειναν εκεί δεν πατάει κανείς το πόδι του γιατί ποιος θα πάει να ψωνίσει σε γκέτο να τον φάνε και λάχανο και ποιος θα μπει σε κατάστημα όταν από έξω αράζουν χιλιάδες μαύροι και αφορολόγητοι παραέμποροι; Και δεν φτάνουν όλα αυτά, έχεις πλέον και το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος, το χαράτσι της ΔΕΗ, τα ακριβότερα τέλη κυκλοφορίας στον πλανήτη χωρίς καν να έχουμε δρόμους και τόσα άλλα χαράτσια και λογαριασμούς να τρέχουν....
Είναι φανερό πλέον πως ο μαλάκας των διακοσίων κιλών δεν είναι μαλάκας αλλά υπάλληλος ξένων κέντρων εξουσίας της παγκόσμιας διακυβέρνησης η οποία θέλει να αναγκάσει τους Έλληνες να φύγουν από την ίδια την χώρα τους για να πέσει αυτή στα χέρια των λαθρεποίκων λαθρομεταναστών που συνεχίζουν να έρχονται κατά εκατομμύρια στην χώρα εκτελώντας διατεταγμένες και επί πληρωμή αποστολές κατάληψης της πατρίδας μας.....
Το ζήτημα είναι όμως, εμείς τι κάνουμε γιατί όσο και να μας ψεκάζουν, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση τέτοια παράδοση άνευ όρων και αμαχητί.....
ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΆ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ; ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΑΛΙΟ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΑΡΑ 10 ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΙ. ΤΟ ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΑ; ΟΚ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ...
-
αμα δεν αντιδρασουμε και τωρα ..τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας....
πχ για ενα 1400αρι ειναι 5200...(μεχρι 6ετιας..να το διευκρινησουμε γιατι τα πρασινοπαπαγαλια θα τσιρτσιρισουν..)
ποιος κανει τοσα εξοδα ;;;
750 ασφαλεια
250 σημα
----------------------------1000 ευρωχιλια ευρω σερβις;;;;!!! καθε χρονο;;;!!!
μενουν αλλα 3200
βαλε
10λτρ στα 100χλμ
1000λτρ στα 10.000χλμ
με 1.8 την βενζινη 1800μενουν ακομα 1400 που αντιστοιχει σε αλλα 10.000χλμ με πιο οικονομικη....
καπου δεν κολλαει...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Καλα ο άνεργος πως πληρώνει 7000 στεγαστικό; Και άλλος με 15 χιλ εισόδημα ούτε σε δυαρι 60 τμ δεν μπορείς να μείνεις με αυτα τα λεφτά. Επιτέλους ας σταματήσουν τα μη σοβαρά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν αυτοί που φοροδιαφευγουν για να συνεχίσουν το πάρτυ τους.
Δεν μπορεις με 1250ε το μηνα να ζησεις σε 2αρι 60τμ που εχεις νομιμα κ δηλωμενα αγορασει κ τωρα σου ανηκει (=δεν πληρωνεις νοικι)? Μας δουλευεις?
Κατ'αρχας θα περιμενα αυτοκινητακηδες να ειναι πολυ περισσοτερο αντιθετοι στην ταξινομηση αυτοκινητου με βαση τα κυβικα, αντιθετα βγαινει ο αλλος κ λεει 'ΧΙΛΙΑ ΟΚΤΑΚΩΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΥΒΙΚΑ ενω εισαι ανεργος, στην πυρα'. Σιγα ρε μεγαλε, κρατα τ'αλογα που λενε κ οι αγγλοι. Σιγα το πραγμα:
α) ανεργος μενεις αφου αγορασες το αμαξι.
β) τα κυβικα δεν δειχνουν τιποτα:ΜΧ5 1.8 του 2007, αγορα 14 χιλιαρικα μεταχειρισμενο. Merc E250 cabrio καινουρια, 60 χιλιαρικα αξια, επισης 1.8 = ιδιο 'τεκμηριο διαβιωσης' δηλαδη υποτιθεμενο εισοδημα βασισμενο στις αναγκες συντηρησης των πιο πανω αυτοκινητων.
Εγω φετος εκτος απο τα 900 ασφαλεια κ τα 140 σερβις, για συντηρηση του αυτοκινητου εχω δωσει μονο τις βενζινες μου που στην τελικη βαζεις οταν εχεις λεφτα για να βαλεις.
Δεν μπορω να βλεπω ανθρωπους με επαφη με το αντικειμενο, να καθονται να κοιτανε τα κυβικα του αυτοκινητου κ να τα συνδεουν με το φορολογικο προφιλ του ιδιοκτητη.
Σκληρό, αλλά λιγότερο άδικο.
Καλα οκ...
Ας αφησουμε στην ακρη οτι ο τροπος υπολογισμου τους ειναι εντελως για τον πεο (αρκει να δεις τα αυτοκινητα με τα κυβικα).
ΟΛΟ το συστημα των τεκμηριων ειναι εξοχως αντισυνταγματικο (οπως κ γενικα οι φορολογικες διαταξεις) για τον εξης απλο λογο:
Θεωρει οτι εγω που δηλωνω Χ χρηματα ως εισοδημα, αφου εχω το ταδε αυτοκινητο (το οποιο μπορω να εχω αποκτησει με 1002 τροπους*), τοτε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ψευδομαι, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ εχω υποπεσει σε ψευδη δηλωση εισοδηματος, κ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πληρωνω το φορο για το εισοδημα που το κρατος λεει οτι ειχα (ενω εγω λεω αλλιως), ΧΩΡΙΣ να εχω τη δυνατοτητα εστω να αποδειξω απο τη μερια μου οτι δεν ειναι ετσι.
Αντιθετως οταν εκτελεσω καποιον με οπλο θεωρουμαι αθωος μεχρι το κρατος να αποδειξει το αντιθετο. Κ γαμω τα δικαια συστηματα.
*κ ναι, ξερω οτι το τεκμηριο αφορα τη συντηρηση κ οχι την αποκτηση. Καμμια M5 E60 δεν κοστιζει 48 χιλιαρικα το χρονο για συντηρηση ομως...
ΥΓ Για αυτο κ εγω θα γινω κατοικος Λιχτενσταιν, κ ελατε μετα με την οπισθεν να μου πειτε τι θα φορολογησετε.
-
Και η πλάκα είναι πως του χρόνου θα αυξήσουν και πάλι τα τεκμήρια κατά 70 μέχρι 200% και έτσι θα κάνουν κάθε χρόνο εάν δεν σηκωθούμε κάποτε από τον καναπέ. 5.200 ευρώ τεκμήριο για ένα 1400αράκι; Αφού πλέον το αμάξι το έχει ο κόσμος μόνο για να πηγαίνει στο χωριό του τις γιορτές ενώ και για σέρβις δεν γίνεται λόγος. Κάθε 4 χρόνια σέρβις και άμα. Που τα βρήκαν τα 5.200 ευρώ τεκμήριο διαβίωσης για ένα 1400αράκι;
Και το άλλο; Τι σημαίνει τεκμήριο 4.000 ΓΙΑ ΜΕΧΡΙ 1.200 κ.ε.; Γιατί το 800αράκι το Ματίζ να έχει το ίδιο τεκμήριο με το Jetta 1.2tsi?
-
Κατά την γνώμη μου τα φετινά τεκμήρια είναι το καψούλι που θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους για να διαλύσει το πολιτικό σκηνικό όπως τουλάχιστον το ξέρουμε.
Τα περισσότερα παραδείγματα που έχετε βάλει παραπάνω αφορούν πολίτες που έχουν εισόδημα.
Φανταστείτε όμως τι είναι να ζητάς από έναν άνεργο (ακόμα χειρότερα μακροχρόνια άνεργο) που δεν έχει καθόλου εισόδημα χιλιάδες ευρώ επειδή εσύ τεκμαίρεις ό,τι τα εισέπραξε επειδή απλώς αναπνέει (ατομικό τεκμήριο), έχει ένα σπίτι 100 τμ από τον πατέρα του ή ένα σαράβαλο αυτοκίνητο.
Ο πλήρης παραλογισμός!Το πολιτικό σύστημα κατά την γμώμη μου ξέρει ό,τι παίζει με την φωτιά γι αυτό και οι εκλογές θα γίνουν πριν από την κατάθεση των φορολιγικών δηλώσεων για να εκτονωθεί ο θυμός του κόσμου.
Νομίζω όμως μάταια.
Ο λαός έχει δύναμη (άλλωστε έριξε την κυβέρνηση Τζέφρυ με τις διαμαρτυρίες του την 28η Οκτωβρίου) και μπορεί να τους την δείξει και πάλι.
Εξάλλου τώρα που καλόμαθε ο Παπούλιας στο να μην στέκεται όρθιος στην παρέλαση είναι κρίμα να του την χαλάσουμε... -
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Και η πλάκα είναι πως του χρόνου θα αυξήσουν και πάλι τα τεκμήρια κατά 70 μέχρι 200% και έτσι θα κάνουν κάθε χρόνο εάν δεν σηκωθούμε κάποτε από τον καναπέ. 5.200 ευρώ τεκμήριο για ένα 1400αράκι; Αφού πλέον το αμάξι το έχει ο κόσμος μόνο για να πηγαίνει στο χωριό του τις γιορτές ενώ και για σέρβις δεν γίνεται λόγος. Κάθε 4 χρόνια σέρβις και άμα. Που τα βρήκαν τα 5.200 ευρώ τεκμήριο διαβίωσης για ένα 1400αράκι;Και το άλλο; Τι σημαίνει τεκμήριο 4.000 ΓΙΑ ΜΕΧΡΙ 1.200 κ.ε.; Γιατί το 800αράκι το Ματίζ να έχει το ίδιο τεκμήριο με το Jetta 1.2tsi?
ξερουν οι πολιτικοι μας ταγοι!!!!...
ειναι φιλοι μας στην τροϊκα...μας αγαπανε.... -
κ το αποτελεσμα πιο ειναι? στην προσπαθεια του να πιασει το μεγαλοφοροφυγα, γαμαει ολους τους μικρους/μικρομεσαιους/μεσαιους, κ ξεσκιζει τον μεγαλο που εχει το θρασος να γουσταρει να χαιρεται ενα ακριβο αμαξι που αποκτησε νομιμως κ δηλωμενο.
-
Μα δεν τον πιανει ουτε με τα τεκμηρια, απλως μετριαζει την κλεψια. Αν βγαζω 100Κ και δηλωνω 25Κ, με τα τεκμηρια αντε να μου ζητησει να πληρωσω για 50Κ.
Τα αλλα ? Τα περσινα, προπερσινα κλπ ?
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012