-
επισης πρεπει να πουμε οτι πρεπει καθε χρονο να δηλωνεις 3.000 ευρω εισοδημα και απο που το βρηκες. Αφου λοιπον δε δουλευεις θα πρεπει να σου κανει δωρεα ο πατερας σου. Δηλ καθε χρονο 300 ευρω στην εφορια
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
επισης πρεπει να πουμε οτι πρεπει καθε χρονο να δηλωνεις 3.000 ευρω εισοδημα και απο που το βρηκες. Αφου λοιπον δε δουλευεις θα πρεπει να σου κανει δωρεα ο πατερας σου. Δηλ καθε χρονο 300 ευρω στην εφοριαΤι του λες μωρέ του ανθρώπου, ό,τι να ΄ναι τελείως : αν δεν ξέρετε δεν είναι ανάγκη να απαντάτε.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
επισης πρεπει να πουμε οτι πρεπει καθε χρονο να δηλωνεις 3.000 ευρω εισοδημα και απο που το βρηκες. Αφου λοιπον δε δουλευεις θα πρεπει να σου κανει δωρεα ο πατερας σου. Δηλ καθε χρονο 300 ευρω στην εφορια
Τι του λες μωρέ του ανθρώπου, ό,τι να ΄ναι τελείως : αν δεν ξέρετε δεν είναι ανάγκη να απαντάτε.
Συγνωμη, αλλά γράφει πουθενά ότι εδώ μέσα δίνονται* δωρεάν *φοροτεχνικές συμβουλές; Όλοι τη νγνώμη τους λένε. Αν θέλει κάτι επίσημο και σωστό ο οποιοσδήποτε ας αποτανθεί στα αρμόδια γραφεία, τα οποία πληρώνονται για αυτό.
-
Πολύ σοβαρό το επιχείρημά σου ομολογουμένως.
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Μισό λεπτό.Απ ότι διάβασα ισχυει το ελάχιστο όριο για να μην φορολογηθείς τα 12.000 ευρώ.Άρα για αυτοκίνητο μέχρι τα 8999 ευρώ για έναν φοιτητή δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς 8999+3000 =11999 άρα κάτω απ το όριο.Εγώ που μιλάω για αγορά μεταχειρησμένου γύρω στα 3-4 χιλιάρικα οπότε να μην φοβάμαι;Απλά εγώ απο αυτά που διάβασα είμαι ανάμεσα στο να μου κάνει δωρεά ο φάδα τα λεφτά για την αγορά ή να έρθει ο ίδιος και να το αγοράσει για μένα στο όνομα του.Στην μια περίπτωση το αρνητικό είναι τα 300-400 ευρώ δηλαδή το 10% της δωρεάς το άλλο είναι τό ότι αφού το αμάξι επομένως και η ασφάλεια θα είναι στο όνομα του φάδα και σε περίπτωση που δεν γίνει ατύχημα για αρκετό καιρό και έχει κάποιο μπόνους απ την ασφαλιστική μετά όταν θα το κάνει μεταβίβαση σε μένα κάποια στιγμή θα χαθεί το όποιο μπόνους υπάρχει.Σωστά;Σίγουρα δεν με πιάνουν τα υπόλοιπα αφού μιλάω για αυτοκίνητο τέτοιας τιμής και πρέπει να με απασχολούν μόνο αυτά τα 2;Λοιπον εφόσον το τίμημα που θα πληρώσεις για το αυτοκίνητο + 3000 ευρώ + τεκμήριο χρήσης του αυτοκινήτου για τους μήνες του έτους που απομένουν από τη στιγμή αγοράς του είναι μικρότερο ή ίσο των 12.000 ευρώ, τότε προσκομίζοντας αποδείξεις ίσες με το 10% του τεκμαρτού εισοδήματος που θα σου βγει (δηλ. μέγιστο 1200 ευρώ για τεκμαρτό εισόδημα 12.000 ευρώ) είσαι οκ και αφορολόγητος.
Πχ 4000 ευρώ τίμημα + 3000 ευρώ + 2500 τεκμήριο χρήσης αυτοκινήτου = τεκμαρτό εισόδημα 9500 ευρώ, άρα αν προσκομίσεις 950 ευρώ αποδείξεις είσαι αφορολόγητος. -
Α και προφανώς η απόδειξη από δαπάνη αγοράς αυτοκινήτου εννοείται ότι δεν μπαίνει στις αποδείξεις που μπορεί ο φορολογούμενος να προσκομίσει για εξασφάλιση αφορολόγητου : εμπίπτει στις 'Δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων του άρθρου 17 του ΚΦΕ' όπου περιλαμβάνονται οι δαπάνες για 'αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, δίτροχων ή τρίτροχων αυτοκινούμενων οχημάτων, πλοίων αναψυχής και λοιπών σκαφών αναψυχής, αεροσκαφών και κινητών πραγμάτων μεγάλης αξίας'.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι του λες μωρέ του ανθρώπου, ό,τι να ΄ναι τελείως : αν δεν ξέρετε δεν είναι ανάγκη να απαντάτε.
το να δηλωνεις ενα εισοδημα στην εφορια καθε χρονο ετσι ξεκαρφωτα, δεν ξερω...δεν πρεπει να το δικαιολογησεις καπως?
Να σου δωσω να καταλαβεις ποσο παραλογο ειναι το πραγμα και ποσο πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι
Η μητερα μου επερνε επι 10 χρονια αναπηρικη συνταξη με εγγραφη αποφαση της Προνοιας.
Εγω βαση Νομου λειτουργουσα επιχειρηση χωρις βιβλια κοβωντας αθεωρητες αποδειξεις.
Ουτε το ενα ουτε το αλλο μπορουν να χρησιμοποιηθουν ως αποδεικτικα για εισοδημα σε περιπτωση καποιας αγορας
τι να λεμε τωρα... -
Δεν χρειάζεται να αποδείξεις σε κανένα τίποτα, στην εφορία καλείσαι να 'αποδείξεις εισόδημα' (αν και η έκφραση πάσχει) όχι για γούστο αλλά γιατί η εφορία σκοπεύει να σε φορολογήσει γι αυτό. ΟΜΩΣ μέχρι 6000 € εισόδημα (είτε τεκμαρτό είτε πραγματικό, δεν έχει καμία διαφορά) είναι τελείως αφορολόγητο και δεν εξαρτάται καν από την προσκόμιση ούτε μίας απόδειξης. Κατά συνέπεια η εφορία αδιαφορεί.
-
Να το πω απλα, αν κ δεν εχω εξειδικευμενη γνωση. Mikegr για να φορολογηθεις δηλωνεις χ εισοδημα. Δηλωνεις επισης κ τα υπαρχοντα σου, στα οποια αντιστοιχει y τεκμηριο. Δηλαδη εαν εγω δηλωνω 10€ αλλα στο σπιτι το σκαφος και το αυτοκινητο μου αντιστοιχει τεκμηριο συνολικα 15€, θα φορολογηθω για 15€ κι οχι για τα 10 που δηλωνω.
Στην προκειμενη μεχρι τα 6Κ δε φορολογεισαι. Οποτε αν εγω δηλωνω 0 εισοδημα κι ενα αυτοκινητο με τεκμηριο 4000€ θα φορολογηθω σα να βγαζω αυτο το ποσο ασχετα αν εγω δηλωνω 0. Αφου ομως ειναι μικροτερο των 6χιλιαδων δε θα εχω καθολου επιβαρυνση:)
Ελπιζω να το εξηγησα σωστα, αν κανω καπου λαθος διορθωστε με.
-
εγω λεω το εξης
εχοντας δηλωσει 3-4 χιλιαδες ευρω οχι απο ενοικια ουτε απο μισθο ή συνταξη, δεν υπαρχει περιπτωση να γινει καποιος ελεγχος?Αν εγω πχ βγαζω 50.000 μαυρα και δηλωνω 5.000 το χρονο ειμαι οκ επειδη ειμαι αφορολογητος? -
Αν βγαζεις 50Κ μαυρα και δηλωνεις μονο 5Κ (ουτε αμαξι ουτε τπτ) απο μεροκαματο στην οικοδομη, μενεις με τους γονεις σου και τα 50Κ τα'χεις σε σακουλια ναι, εισαι ενταξει. Αν δηλωνεις 5Κ κι εχεις golf gti σκαφος 10 μετρα κι ενα διαμερισμα 100τμ θα φορολογηθεις βασει των υπαρχοντων σου. πχ: 'χ'ποσο το αυτοκινητο 'y'ποσο το σκαφος και 'z'ποσο το σπιτι = 'Ν' Ε, θα φορολογηθεις τοσο οσο αν δηλωνες αυτο το 'Ν' κι οχι για τα 5Κ της φορολογικης σου. Κοιτα κι εδω για τα τεκμηρια που τα εξηγει καλυτερα http://el.wikipedia.org/wiki/Τ�% ... E%BC%CE%B1
Τωρα για το αν θα σου γινει ελεγχος επειδη το εισοδημα δε συμβαδιζει με τα υπαρχοντα δεν το ξερω.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
εγω λεω το εξης
εχοντας δηλωσει 3-4 χιλιαδες ευρω οχι απο ενοικια ουτε απο μισθο ή συνταξη, δεν υπαρχει περιπτωση να γινει καποιος ελεγχος?Αν εγω πχ βγαζω 50.000 μαυρα και δηλωνω 5.000 το χρονο ειμαι οκ επειδη ειμαι αφορολογητος?Μα εδώ συζητάμε για άνθρωπο που έχει όχι 50.000 εισόδημα αλλά 0.
Συζητάμε για ανθρώπους που έχουν εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό μικρότερο των 6.000 ευρώ και όχι για απατεώνες που κάνουν ψευδή δήλωση. Φυσικά και μπορεί να γίνει έλεγχος αλλά δεν θα δείξει ΤΙΠΟΤΑ εφόσον ο άλλος έχει εισόδημα 0 ή 3 ή 5 κ ευρώ. Όλα αυτά είναι το ίδιο : είτε έχεις εισόδημα 0 είτε 5 κ για την εφορία δεν 'υπάρχεις', δεν υπάρχει εισόδημα που υπόκειται σε φορολογία, δεν έχεις καν υποχρέωση να υποβάλλεις φορολογική δήλωση (αν τα 6.000 € είναι αποκλειστικά από μισθωτές υπηρεσίες ή σύνταξη) πως αλλιώς να στο πω. Είτε ο έλεγχος δείξει 0 είτε δείξει 5000 ευρώ φορολογικά είναι η ίδια αντιμετώπιση = 0 φόρος.(βέβαια όποιος έχει στην κυριότητά του αυτοκίνητο ή αγοράζει αυτοκίνητο υποβάλλει δήλωση ανεξάρτητα από το αν έχει φορολογητέο ή όχι εισόδημα, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη φορολογική του μεταχείριση).
-
καταλαβα τι εννοεις και δεν θελω να γινομαι κουραστικος αλλα οταν καποιος δηλωνει ενα εισοδημα, εστω και αφορολογητο, δεν ειναι υποχρεωμενος να δηλωσει απο που το βρηκε?
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
καταλαβα τι εννοεις και δεν θελω να γινομαι κουραστικος αλλα οταν καποιος δηλωνει ενα εισοδημα, εστω και αφορολογητο, δεν ειναι υποχρεωμενος να δηλωσει απο που το βρηκε?Φυσικά κι είναι υποχρεωμένος. Επι του προκειμένου η εμφάνιση τεκμηρίου 6000 ευρώ μπορεί μεν να σημαίνει ότι είσαι αφορολόγητος, αλλά από τη στιγμή που δεν εμφανίζεις και την αντίστοιχη 'πηγή' εσόδων που καλύπτει αυτό το τεκμήριο, μπορεί μεν να μην ασχοληθεί η εφορία μαζί σου(λόγω του μικρού ποσσού), αλλά ανα πάσα στιγμή έχεις και το κίνδυνο του πόθεν έσχες. Βέβαια, στην πράξη....
-
σε καποιο σαιτ διαβασα οτι για σκαφη που δηλωνονται σε ακινησια για καποιους μηνες δεν υπολογιζεται τεκμηριο για αυτους τους μηνες. Ξερετε αν ισχυει κατι τετοιο για τα αυτοκινητα?
-
Φυσικα και ισχυει Για οσο εχεις καταθεσει τις πινακιδες στην εφορια, δεν επιβαρυνεσαι
-
Μισό λεπτό.Απ ότι διάβασα ισχυει το ελάχιστο όριο για να μην φορολογηθείς τα 12.000 ευρώ.Άρα για αυτοκίνητο μέχρι τα 8999 ευρώ για έναν φοιτητή δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς 8999+3000 =11999 άρα κάτω απ το όριο.Εγώ που μιλάω για αγορά μεταχειρησμένου γύρω στα 3-4 χιλιάρικα οπότε να μην φοβάμαι;Απλά εγώ απο αυτά που διάβασα είμαι ανάμεσα στο να μου κάνει δωρεά ο φάδα τα λεφτά για την αγορά ή να έρθει ο ίδιος και να το αγοράσει για μένα στο όνομα του.Στην μια περίπτωση το αρνητικό είναι τα 300-400 ευρώ δηλαδή το 10% της δωρεάς το άλλο είναι τό ότι αφού το αμάξι επομένως και η ασφάλεια θα είναι στο όνομα του φάδα και σε περίπτωση που δεν γίνει ατύχημα για αρκετό καιρό και έχει κάποιο μπόνους απ την ασφαλιστική μετά όταν θα το κάνει μεταβίβαση σε μένα κάποια στιγμή θα χαθεί το όποιο μπόνους υπάρχει.Σωστά;Σίγουρα δεν με πιάνουν τα υπόλοιπα αφού μιλάω για αυτοκίνητο τέτοιας τιμής και πρέπει να με απασχολούν μόνο αυτά τα 2;
Tελικά ρε παιδιά γνωρίζει κανένας τι πρέπει να κάνω;Κατευθείαν να φέρω τον φάδερ να το αγοράσει αυτός στο όνομά του;
-
ενα πράγμα μπορείς να κάνεις για να εισαι 100% σίγουρος, να πας με τον φαδερ σε ενα λογιστή για να σε ενημερώσει το τη μπορεί να γίνει με το πι κ με το σίγμα!
-
Θα ήθελα κάποιος να βοηθήσει με τις γνώσεις του σχετικά με τα τεκμήρια κατα την αγορά αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με το site http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=11120 για τα αυτοκίνητα με κινητήρες έως 1.200 κ.εκ. (βλ. 3.000 ευρώ), αλλά και για εκείνα με χωρητικότητα από 1.201 έως και 2.000 κ.εκ. (3.000 ευρώ + 300 επιπλέον ευρώ για κάθε 100 επιπλέον κ.εκ. άνω των 1.200 κ.εκ.).
Δηλαδή για ένα αυτοκίνητο 1400cc με αξία αγοράς 26000 euro το τεκμιριο είναι 3000+ 600= 3600 euro. Επομένως, το εισόδημα που θα κάλυπτε τα παραπάνω έξοδα θα ήταν 26000+3600= 29600 Εuro
Αν για παράδειγμα τα καθαρά έσοδα κάποιου είναι π.χ. 20000 euro τότε θα πρέπει να πληρώσει φόρο για τη διαφορά 29600-20000= 9600¤ .
α) γνωρίζει κάποιος τι ποσοστό των 9600¤ πρέπει να πληρώσει αν δεν έχει τίποτα άλλο στο όνομά του? μήπως όλο το ποσό? υπάρχει κάποιο ποσοστό υπολογισμού του φόρου?
β) γίνεται να γραφτεί το αμάξι σε δυο ονόματα και να μοιραστεί το ποσό των 29600 στα δυο? αρα 14800¤ στον καθένα? πάντα όλα σύμφωνα με το νόμο.Ευχαριστώ.
-
Νομίζω έχεις μπερδέψει τα τεκμήρια με το πόθεν έσχες.
Αν το 2010 έβγαλες 20000 και αγόρασες αυτοκίνητο των 26000 τίθεται θέμα πόθεν έσχες, που τα βρήκες δηλαδή. Πιθανότατα όμως είχες μερικά από τα λεφτά από πέρσι πρόπερσι. Αυτό το δηλώνεις σαν ανάλωση κεφαλαίου προηγουμένων ετών και δηλώνεις τόσα όσα χρειάζονται για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα (αν βέβαια έχεις υπόλοιπο από τα προηγούμενα έτη). Επίσης βοηθάει αν το πήρες με δάνειο γιατί τότε δίνεις πολύ λιγότερα το χρόνο.
Τεκμήριο είναι άλλο πράμα, έχεις 3000 που υπάρχεις (ή 5000 ανά ζεύγος) και 3600 για το αυτοκίνητο =6600. Βγάζεις παραπάνω οπότε μάλλον είσαι οκ. Εννοείται ότι προσθέτεις σε αυτό και 3-4000 για μέτριο σπίτι και άλλα για βάρκες, πισίνες κλπ αλλά υποθέτω ότι αυτά δε σε απασχολούν ακόμα.
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012