-
Εγω δε ψηφιζω τιποτα πλεον αλλα ΝΔ δε θα ψηφιζα ουτε νεκρος. Οι τυποι ανεβηκανε 2 φορες πανω και καταρρευσανε στην τριετια.Και τα τεκμηρια το ΠΑΣΟΚ τα κατεργησε.Κι αν θυμαστε περσι τετοιο καιρο η κυβερνηση σχεδιαζε τεκμηρια τυπου 'εχεις Polo 1400 και Avensis 1800 στην κατοχη σου? μμμ... το τεκμηριο που σου αναλογει ειναι 49.800€. Κατι τετοιες σκεψεις κανανε.
Και οσοι φωναζουν δικαιως για τα υψηλα τελη ας σκεφτουνε οτι αν ηταν ο Καραμανλης θα πληρωνανε τωρα +50% στα πρασινα τελη.
Το +40% στα διοδια του σουφλια ειναι ανευ προηγουμενου.
Μεχρι και στην εκτακτη εισφορα σκατα τα κανανε, ουτε τους νομους δε ξερανε και τωρα η κυβερνηση πρεπει να πληρωσει τα λαθη τους -
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Εγω δε ψηφιζω τιποτα πλεον αλλα ΝΔ δε θα ψηφιζα ουτε νεκρος. Οι τυποι ανεβηκανε 2 φορες πανω και καταρρευσανε στην τριετια.Και τα τεκμηρια το ΠΑΣΟΚ τα κατεργησε.Κι αν θυμαστε περσι τετοιο καιρο η κυβερνηση σχεδιαζε τεκμηρια τυπου 'εχεις Polo 1400 και Avensis 1800 στην κατοχη σου? μμμ... το τεκμηριο που σου αναλογει ειναι 49.800€. Κατι τετοιες σκεψεις κανανε.
Και οσοι φωναζουν δικαιως για τα υψηλα τελη ας σκεφτουνε οτι αν ηταν ο Καραμανλης θα πληρωνανε τωρα +50% στα πρασινα τελη.
Το +40% στα διοδια του σουφλια ειναι ανευ προηγουμενου.
Μεχρι και στην εκτακτη εισφορα σκατα τα κανανε, ουτε τους νομους δε ξερανε και τωρα η κυβερνηση πρεπει να πληρωσει τα λαθη τουςΑν ηθελε δεν ηταν υποχρεωμενη να τα εφαρμωσει.... αλλα μαλλον ηθελε......
-
εγινε προταση απ την αντιπολιτευση απ οτι διαβασα και το ΠΑΣΟΚ δεχτηκε.Σε αναμονη...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Με το τσιγγέλι θα σου τα βγάζω. Αλλά θα τα βγάζω.
Μετά το αλά-Αυριανή λιβάνισμα μιας εποχής που διέλυσε μια χώρα(*), ακολούθησε το β' μέρος: ναι, καλοπέρασα εις βάρος των πολλών και είμαι υπερήφανος γι' αυτό.
Χαλάλι σου παλαιόπαδο, αφού αποδεικνύεις όσα γράφω με τόση ευκολία (περίμενα, να πω την αλήθεια, λίγη αντίσταση ακόμα, μερικά τσιτάτα του 80 που ξέχασες να γράψεις, αλλά ευτυχώς τα γλιτώσαμε ).
(*): διχασμός, λαϊκισμός, αναξιοκρατία, κομματισμός, νομιμοποίηση παρανομίας, διαπλεκόμενοι, κατασπατάληση εθνικών και κοινοτικών πόρων, εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων, τραμπουκισμοί....
ΥΓ: για τα περί ευγένειας και απειλών ότι θα την ξεχάσεις, μας τα είπαν κι άλλοι. Ξυδάκι._
Και ξυδάκι (μπαλσάμικο) και λεμονάκι και ό,τι θέλεις Μάνο μου, χατήρι θα σου χαλάσω;
Τώρα που μας ξαναγύρισες κανακάρη μου, να σε πικράνω;Τι θέλεις , μήπως να σου λιβανίσω το Μητσοτάκη; Συγνώμη, δεν μου πάει η καρδιά, ευτυχώς για σένα υπάρχουν άλλοι γι' αυτή τη δουλειά(δεν το περίμενα ποτέ βέβαια, αλλά κι όμως υπάρχουν!).
Εγώ θα επιμείνω πως καμιά χώρα δεν καταστράφηκε τότε, χρειάστηκαν δεκαετίες πριν και μετά και οι περισσότεροι (ναι και ο Μητσοτάκης σου ήταν ένας από τους καλυτερους σ' αυτό...) έβαλαν τα δυνατά τους.
Δεν καλοπέρασα εγώ καλέ μου μόνον, πολλοί καλοπέρασαν τότε σε αντίθεση με πριν ή μετά. Τουλάχιστον τότε καλοπέρασαν κάποιοι... Σε βάρος σου Μάνο μου; Νομίζεις πως τώρα που σε...γνώρισα, να έχω μετανοιώσει; Μήπως έπρεπε να πεινάσουμε κιόλας για να σε χαροποιήσουμε Μάνο μου; Δεν σε είδα να αντιδράς για τα δανεικά που πήρε ο Κωστάκης να στηρίξει τις τράπεζες, για τα δανεικά του Α. Παπανδρέου ενοχλήθηκες μόνον....
Αγιοποίηση δεν κάνω σε κανέναν. Μόνος μου είπα τα στραβά του μακαρίτη. Εσύ πήγες να αγιοποιήσεις τον Μητσοτάκουλα, αλλά πραγματικά, θα χρειαστείς μεγάλη προσπάθεια... Εγώ, και να μην έλεγα τίποτε, δεν χρειαζόταν: για τον ...δικό μου (και δεν τον έχω ψηφίσει και ποτέ τον έρμο.... ), καλά λόγια θα πουν πάρα πολλοί, ακόμη και σήμερα.... Αλλά όλοι αυτοί είναι λαμόγια, άχρηστοι, ηλίθιοι κλπ κλπ, δεν είναι σαν και σένα Μάνο μου, δουλευταράδες και έξυπνοι...
Ας μπουν τα πράγματα στην θέση τους, για αρχή.
Το λιβάνισμα το έκανες εσύ, αναφέροντας την προπαγάνδα της Αυριανής, με τον γιο του Αγωγιάτη κλπ κλπ.
Είναι πολύ εύκολο να δείχνεις μια εποχή μετά από κατοχή και εμφύλιο και μετά από εθνικό διχασμό και χούντα και να λες 'να πως ζούσαν οι Έλληνες', όταν σε αυτά τα χρόνια στήθηκε σχεδόν από το μηδέν μια χώρα, μπήκε στην ΕΟΚ (ενώ σήμερα θέλουν να μας πετάξουν έξω πρακτικά) και δημιουργήθηκε μια καλή οικονομία (γι' αυτό άλλωστε μπήκαμε στην ΕΟΚ, όχι επειδή ο Κ.Κ. είχε ωραία φρύδια).Τα στραβά του Μητσοτάκη τα έχω ήδη γράψει, αλλά το να λένε οι ΠΑΣΟΚοι, μετά από μια δεκαετία με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα παραπάνω, ότι κατέστρεψε τη χώρα, με το ΠΑΣΟΚικό κράτος να ανθίσταται σε κάθε προσπάθεια, με τα ταμεία άδεια και τον δανεισμό στο φουλ, με την ανάπτυξη να είναι σε μηδενικά επίπεδα ενώ τα ευρωπαϊκά κονδύλια έρχονταν με τη σέσουλα χωρίς πολλές ερωτήσεις, είναι γελοίο. Όσο γελοίο θα είναι να πούμε, μετά την κακή επίδοση του Κωστάκη, ότι αν σε 2 χρόνια μπουκάρει το ΔΝΤ και μας πάρει τα σώβρακα θα φταίει κυρίως ο ΓΑΠ κι όχι ο προηγούμενος.
Στον κοσμάκη που χόρευε όταν του έδιναν ΑΤΑ με πληθωρισμό διψήφιο και με δανεικές παροχές που θα τις επέστρεφε με τόκους, τι να πεις; Ότι τον ξεγέλασαν;
Το πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ ήταν κυρίως το εξής (άποψή μου): βρήκε πάτημα σε αμέτρητες μετριότητες, δίνοντάς τους θέση που δεν την άξιζαν.
Αυτόν που αξίζει, αν τον ανεβάσεις, δεν θα αισθάνεται υποχρεωμένος.
Αυτόν που δεν αξίζει, αν τον ανεβάσεις, θα είναι σκλάβος σου γιατί θα ξέρει ότι του χάρισες κάτι.
Είναι στην ανθρώπινη φύση, δεν είναι περίεργο. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν σήμερα χουντικοί και βασιλόφρονες, γιατί κάποτε αυτοί έφαγαν με χρυσά κουτάλια, πήραν άδειες επαγγελματικές, ανέλαβαν δημόσια έργα και προμήθειες, έχτισαν επιχειρήσεις στις παραλίες και τα δάση, απέκτησαν οφίτσια και κοινωνική αναγνώριση από το τίποτα. Ε, δεν ξεχνάς τον ευεργέτη σου - και το ΠΑΣΟΚ ευεργέτησε με αυτόν τον τρόπο ΠΟΛΛΟΥΣ τέτοιους. Μεγάλη υπόθεση....Πας εσύ τώρα και μιλάς επί προσωπικού. Ότι 'εμένα' με έκλεψαν και καλά, ότι πρέπει να 'πεινάσετε' 'εσείς', ότι 'εσείς' είστε άχρηστοι κι εγώ ο 'δουλευταράς' και άλλες επιφανειακές αστειότητες των πράσινων καφενείων του χθες .
Έτσι κι αρχίσω να γράφω τους τομείς που έβλαψε τη χώρα ιδίως η πρώτη οκταετία των 'συντρόφων', δεν θα τελειώσω ούτε μεθαύριο κι έχω καλύτερα πράγματα να κάνω. Κόντυνε όμως λιγάκι την προπαγάνδα της συμφοράς, γιατί κάτι με γαργαλάει κάθε φορά που τη διαβάζω.Εdit:
Άκουσα σήμερα ότι ξεκινάει ο διάλογος για τις ευέλικτες μορφές εργασίας και για το ασφαλιστικό. Προχωράει η ιστορία με τα αντικειμενικά τεκμήρια.
Τα αγροτικά προϊόντα πωλούνται όλο και φθηνότερα από τους παραγωγούς.
Ανεβαίνουν οι αντικειμενικές αξίες, ώστε να πληγούν όσοι θέλουν να πάρουν σπίτι αλλά και όσοι εργάζονται στην οικοδομή.
Ούτε απεργίες, χαμόγελα η ΓΣΕΕ, μόνο οι κομμουνισταί φωνάζουν ως συνήθως (ας μην το σχολιάσω αυτό).
Επί ΝΔ και μόνο η αναφορά σε τέτοια πράγματα ήταν αρκετή για να γίνει το σώσε από τα ΜΜΕ.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Ξεκίνησε με τον ΔΟΛ, τον Μπόμπολα, τον Τεγόπουλο και τους Κουρήδες και συνεχίζεται ως σήμερα με προφανή αρνητικά αποτελέσματα στη λειτουργία της ελληνικής δημοκρατίας.Λες κι έχω κανένα καημό να αναφέρομαι σε όσα έγιναν το 80τόσο.
Το ζήτημα είναι ότι επαναλαμβάνεται η ιστορία διαρκώς, χωρίς προοπτική ανατροπής -ειδικά με τόσο χλεχλέδικη ή/και πουλημένη αντιπολίτευση-: προεκλογικές υποσχέσεις του κώλου, μετεκλογική στήριξη από τα πανίσχυρα ΜΜΕ που με κάθε φυλλάδα δίνουν 3 DVD και 4 περιοδικά για να τα διαβάσει ο κοσμάκης, φαγοπότι των ημετέρων, διάλυση του κράτους και κάθε προσπάθειας ανασυγκρότησης και νοικοκυρέματος.
Ε, μετά απ' όλα αυτά, το να ακούς 'συντρόφους' ν' αναπαράγουν τα παλιά παραμύθια είναι τραγελαφικό. -
Για να το τελειώσω επειδή βαρέθηκα:
-Δεν αγιοποίησα εγώ κανέναν. Απλά αντέδρασα στην αστειότητα πως ο Μητσοτάκης ήταν καλός για την χώρα ενώ ο Α. Παπανδρέου την κατέστρεψε. Θεωρώ πως μερίδιο στην καταστροφή πλην ελαχίστων είχαν όλοι.-Δεν έκανα καμία προπαγάνδα. Για προσωπικά βιώματα μίλησα. Αν αυτό για σένα έχει σχέση με τον αυριανισμό , τον καραμανλισμό ή μινιμαλισμό, στα @@ μου κιόλας. Δεν μίλησα για κανέναν γιο αγωγιάτη, αν και το πρόλαβα και αυτό εκεί που ζούσα, καθώς είχαμε κι από δαύτο στο κτήμα. Εγώ γιος δασκάλου είμαι, ο οποίος μάλλον δεν του άρμοζε πριν το 81 να πάει την οικογένειά του διακοπές... Προφανώς και ήταν μια ...μετριότητα, γι' αυτό δεν είχε προκόψει με το καταπληκτικό κράτος προ του 81...
-Σε όσους πράσινους τομείς βλαπτικότητας (sic) και ν'αναφερθείς , μπορώ να βρω εύκολα ίδιο αριθμό μπλε. Ακόμη και στην οικουμενική που κυβέρνησαν τα συντρόφια μου, τα κάναν σκ@τά, ενώ σαφώς και τσέπωσαν κι αυτοί όπου μπόρεσαν... Απλώς τότε τα μοιράστηκαν περισσότεροι...
-Οι αντικειμενικές αξίες ανέβηκαν και επί ΝΔ. Και φυσικά ζούμε την μεγαλύτερη πτώση της οικοδομής, που ξεκίνησε επί ΝΔ.
-Δίνεις υπερβολική σημασία στο τι λένε τα ΜΜΕ, όταν όλος ο κόσμος ξέρει πλέον πως είναι πουλημένα, δεν το ξέρουμε μόνον εμείς οι δύο. Δεν είναι όλοι τόσο ηλίθιοι, ξέρουν καλά ποιοι έχουν τα ΜΜΕ και τι συμφέροντα διαθέτουν...
-Το πρόβλημά σου είναι πως δεν αντέχεις τους ΠΑΣΟΚους. Πίστεψέ με, τους περισσότερους ούτε εγώ δεν τους αντέχω, μάλλον για τους ίδιους λόγους με εσένα. Βρίσκω άπειρους περισσότερους λόγους να μην αντέχω τις ΝΔούλες όμως, κυρίως γιατί τα έχουν κάνει επανειλημμένα σκ@τά κάθε φορά που ανέλαβαν. Και δεν φταίει κανένα συνδικάτο γι' αυτό, ούτε ΜΜΕ, ούτε ο ανάδρομος Ερμής. Ήταν απλά ανίκανοι. Και ναι, ΚΑΙ ο Μητσοτάκης.
-Σου ξαναείπα, αλλά το πέρασες στο ντούκου. Οικονομικά νομίζω κανένας εκ των δυο μας δεν γνωρίζει πολύ καλά, αλλά γιατί είναι λάθος να δανείζεσαι για να αυξήσεις το βιωτικό επίπεδο , ενώ είναι σωστό να δανείζεσαι για να στηρίξεις τις τράπεζες ή την AIG;
Εγώ βρίσκω πως και στις δυο περιπτώσεις, τα δάνεια αυτά δεν πρόκειται να επιστραφούν (ειδικά στην περίπτωση της AIG που έβαλε μέσα το αμερικανικό δημόσιο 10άδες δις δολάρια.... Στην Ελλάδα, με δανεικά πληρώνουμε τους εξοπλισμούς, τους προμηθευτές των νοσοκομείων (οι οποίοι την 5ετία την τελευταία έκαναν πάρτυ...), και κύριος οίδε τι άλλο! Αυτά είναι καλά δανεικά;
Σ' αυτή τη χώρα ΟΛΕΣ, μα ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις πορεύτηκαν με δανεικά. Γιατί μας ενοχλεί μόνον ο Α. Παπανδρέου;
-
και ολες θα ζουνε με δανεικα...
-
Ορμώμενος από τη συζήτηση που έχουν οι κομμουνισταί και οι καπιταλισταί του φόρουμ ( ) προσπάθησα να βρω κάποιο διάγραμμα για την εξέλιξη βασικών μεγεθών της Ελληνικής οικονομίας για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, ωστόσο αυτό στάθηκε αδύνατο (ανοιχτή διακυβέρνηση;;;; ανοιχτή πληροφόρηση;;;; )
Εν τέλει, στην τρίτη σελίδα του γούγλη βρήκα αυτό: http://topa.panteion.gr/modules/module_ ... s_2003.pdf το οποίο προέρχεται από την Πάντειο και πρέπει να είναι αρκετά αξιόπιστο. Δυστυχώς είναι acrobat και δεν μπορώ να κάνω paste τους πίνακες.
Εάν δείτε την 5η και 6η σελίδα θα δείτε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.
Για παράδειγμα, φαίνεται ότι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά τα έτη 79-81, 85-87, 90-93 και το 94 ήταν οριακά. Ενδιάμεσα αυξήθηκε είτε λίγο είτε πολύ (πχ το 1982 κατά περίπου 30% με την ΑΤΑ), αλλά φαίνεται καθαρά πως ΚΑΙ οι δύο παρατάξεις φρόντισαν να συντηρήσουν τα χαμηλότερα στρώματα του πληθυσμού σε χαμηλά εισοδήματα.
Σε ότι αφορά το χρέος (σελίδα 7) φαίνεται ότι ενώ η δεκαετία του 70 κλείνει με χρέος σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα (κάπου στο 30%) από εκεί και πέρα εκτινάσσεται για να φτάσει στις δύο κορυφές του το 1992 και 1996. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 75 έως το 99 ΜΟΝΟ σε δύο περιόδους ήταν πτωτικό, την περίοδο 93-95 και από το 96 κι έπειτα.
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο πίνακας στη σελίδα 11, όπου δείχνει την πορεία του δείκτη της ανεργίας. Φαίνεται καθαρά ότι, ενώ μέχρι το 79 η ανεργία ήταν σε πρακτικά μηδενικά επίπεδα (2%), από εκεί και πέρα εκτινάσσεται στο 7-8% για όλη τη δεκαετία του 80, για να ξαναεκτιναχθεί πάνω από 10% σταθερά από το 94 και μετά και να κορυφωθεί με περίπου 12% το 99... Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η Eurostat θεωρεί τα στοιχεία που δίνει η Ελλάδα για την ανεργία ως εντελώς αναξιόπιστα (θεωρεί και κατ' εμέ έχει δίκιο, ότι η πραγματική ανεργία είναι πολύ υψηλότερη από 10% που δίνουμε και αυτό γνωρίζω ότι ισχύει από το 1998 τουλάχιστον).
Συμπέρασμα; ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΣΚΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΤΟ και τους ανταμοίψαμε με εκλογικά ποσοστά και κυβερνήσεις. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.
Σε ότι αφορά το ποιος οφελήθηκε από τα δάνεια της δεκαετίας του 80, προσωπικά θα έτεινα να απαντήσω οι δανειστές μας.
Σε ότι αφορά τα τεκμήρια, ελπίζω να μπει τεκμήριο βλακείας και όποιος βρίσκεται να διαθέτει πάνω από ένα όριο, να του αφαιρούνται δια βίου τα εκλογικά δικαιώματα, μπας και δούμε μια άσπρη μέρα εδώ πέρα...
Ας ψηφίζουμε μόνο εγώ και ο koutsan που είμαστε έξυπνοι...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Μάλλον μόνος σου θα ψηφίσεις, ο koutsan δεν βγαίνει από το σπίτι για αυτό το λόγο... Εκτός αν του δώσουν κάνα 1000αρικο για να πάει ως νομικάριος...
Κατά δεύτερον, πολύ ωραίο αυτό που παράθεσες, από μια πρόχειρη ματιά για τα έργα και ημέρες του Μητσοτάκη...:
'Η σταθεροποιητική πολιτική που εφαρμόστηκε, οδήγησε σε ισχυρή αναδιανομή των εισοδημάτων προς όφελος των κερδών και σε βάρος της εργασίας, την μεγαλύτερη από την μεταπολίτευση'Πάντως, για να χαρούν και οι θαυμαστές του Μητσοτάκη, ο συγγραφέας θεωρεί πως δεν τον άφησαν τα συνδικάτα να ολοκληρώσει το έργο του (ναι, έπεσε στα 3,5 χρόνια και όχι στα 4, θα είχε κάνει...θαύματα σε ένα 6άμηνο! ).
Κοινώς, εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα: ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως μας έχουν σκίσει τον πάτο, ο καθένας με τον τρόπο του, και ειδικά όπου φτωχός και η μοίρα του. Πάντως, είδα τελικά πως ο Σημίτης ήταν ακόμη πιο επιτυχημένος (στην συντηρητικότατη πολιτική του φυσικά...) απ' όσο νόμιζα... Και ο Μητσοτάκης ακόμη πιο αποτυχημένος...
Καλά λέγανε παλιά, 'Καλύτερα παπάκι, παρά το Μητσοτάκη'!
(ήταν τότε που η προεκλογική στρατηγική του κόμματος μοίραζε φυλλάδια με τις νέες τιμές των αυτοκινήτων που θα ίσχυαν άμα την ανάληψη της εξουσίας από την ΝΔ.... ) -
Μάλλον μόνος σου θα ψηφίσεις, ο koutsan δεν βγαίνει από το σπίτι για αυτό το λόγο... Εκτός αν του δώσουν κάνα 1000αρικο για να πάει ως νομικάριος...
Ωραία, η μόνη ελπίδα του Βεργή να γίνει πρωθυπουργός είναι να εφαρμοστεί η πρότασή μου!
Κοινώς, εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα: ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως μας έχουν σκίσει τον πάτο, ο καθένας με τον τρόπο του, και ειδικά όπου φτωχός και η μοίρα του.
To αστείο είναι όμως ότι ο πάτος μας σκίστηκε αγρίως ΜΕΤΑ την μεταπολίτευση... Μήπως τελικά με τον Κοκό βασιλιά ήμασταν καλύτερα και δεν το ξέραμε;;;;
(ήταν τότε που η προεκλογική στρατηγική του κόμματος μοίραζε φυλλάδια με τις νέες τιμές των αυτοκινήτων που θα ίσχυαν άμα την ανάληψη της εξουσίας από την ΝΔ.... )
Όχι ρε φούστη μου... πως δεν είχα πετύχει τέτοιο φυλλάδιο τότε;;;; Μεγαλεία!
Ήμουν και 10 χρονών βέβαια...
Στα υπόλοιπα δεν σχολιάζω, συμφωνώ κατά βάση, αλλά παρα-είναι σοβαρά και έχω ήδη ένα σοβαρό post για σήμερα και αισθάνομαι κουρασμένος... Πάω να δω τι γράφει ο into-megane...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο Μητσοτάκης, ο νονός μου , μπορεί να έσφαλε σε ορισμένους τομείς, αλλά ΕΙΧΕ πρόγραμμα, το οποίο οι σημερινές κλαίουσες για την εθνική κυριαρχία, το μέλλον του κράτους και των παροχών του καθώς και την οικονομική επιβίωση των ιθαγενών ΣΥΡΟΝΤΑΙ στο να το εφαρμόσουν αποσπασματικά και >ελαφρώς< καθυστερημένα (μόνο 20 χρόνια αργότερα δηλαδή...).
Αποκρατικοποιήσεις; Περιστολή δαπανών; Μείωση του αριθμού των ΔΥ; Μείωση των κρατικοδίαιτων οργανισμών; Μείωση του δανεισμού;
Ο 'νονός' τα έλεγε, αλλά αυτός ήταν κακός, ήταν Μητσοδράκουλας. Άλλωστε λεφτά υπάρχουν (δανεικά, αλλά ας μη λαϊκίζουμε ).Ο Μητσοτάκης ήταν κατα τη γνώμη μου ένας απο τους πιό σοβαρούς πολιτικούς που πέρασε απο τη χώρα. Είναι απίστευτο το τί πόλεμο και τί λάσπη του ρίξανε. Ούτε καν 4 χρόνια δεν κυβέρνησε και ακόμα και σήμερα τον βρίζουνε. Τι να πρωτοθυμηθούμε. Τον φωτογραφικό εκλογικό νόμο που μας έστειλε 3 φορές στις κάλπες? Τους διάφορους πράσινους συνδικαλιστές που επι Μητσοτάκη μας τάραξαν στις απεργίες? Τον κύριο Πιπεριά (τον έχω προσωπικά αχτι τον συγκεκριμένο) που όταν έκανε απεργία η ΔΕΗ κατέβαζε τους διακόπτες? (αν είναι ποτέ δυνατόν, αυτά ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται). Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου που καίγανε σημαίες?
Γιατί μετά επι Πασόκ όλοι αυτοί ήτανε παναγίες?
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
(ήταν τότε που η προεκλογική στρατηγική του κόμματος μοίραζε φυλλάδια με τις νέες τιμές των αυτοκινήτων που θα ίσχυαν άμα την ανάληψη της εξουσίας από την ΝΔ.... )
Το 85 που βγήκε το σύνθημα κι εγώ εκεί ήμουν, ούτε καν 10 δηλαδή...
'Καλύτερα παπάκι, παρά τον Μητσοτάκη'- ReloadedΈχει βγει και για τον Καραμανλή και την απόσυρσή του....
(το ωραίο είναι πως κάποιοι διαμαρτύρονται τώρα για τα υψηλά τέλη, αλλά ήταν και φουλ υπερ της απόσυρσης, που είχε ΑΚΟΜΗ υψηλότερα τέλη! Προφανώς και τα τέλη είναι άδικα, αλλά άθελα τους, οι κυβερνώντες πέτυχαν την...καλύτερη απόσυρση, αλλά αυτοί πήγαιναν για τα έσοδα φαίνεται και τους ...χάλασε η επιτυχία του μέτρου! ) -
Περί των δανεικών:
είναι διαφορετικό να δανείζεσαι για να συμπληρώσεις το εισόδημά σου, προκειμένου να καλύψεις ανάγκες, και διαφορετικό να δανείζεσαι για να ζήσεις με τρόπο που δεν καλύπτεται από την οικονομική σου κατάσταση.
Το καταλαβαίνουμε πιστεύω όλοι αυτό όταν μιλάμε για την οικιακή οικονομία (τόσες φορές έχει αναφερθεί περιπαικτικά η περίπτωση ανθρώπων που δανείζονται για να πάρουν πχ πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ δεν έχουν λεφτά ούτε για το νοίκι). Δεν βλέπω όμως να το καταλαβαίνουμε όταν μιλάμε για τα οικονομικά του κράτους.
Για τις τράπεζες και τα 20τόσα δις:
έχω αναφέρει παλιότερα τα ακόλουθα:Ας μην τα έδιναν λοιπόν. Αν όμως γινόταν της πουτάνας και μαζεύονταν άπαντες έξω από τις τράπεζες για να αποσύρουν καταθέσεις από άδεια ταμεία, θα έφταιγε η κυβέρνηση που δεν θα τις είχε στηρίξει - ΑΚΡΙΒΩΣ δηλαδή αυτό που λένε οι Ισλανδοί σήμερα.
και
Σκατά είναι η κατάσταση, έγιναν λάθη που κόστισαν. Στην πραγματικότητα αντιλαμβάνομαι την υπόθεση με τις τράπεζες ως ένα μεθοδευμένο εκβιασμό: 'ανεξαρτήτως του τι πράξαμε, αν δεν μας στηρίξετε θα φάτε μεγάλη ήττα'.
Φυσικά είμαι αντίθετος στη μεθόδευση που ακολουθήθηκε, ιδίως από τη στιγμή που οι τράπεζες πήραν τα χρήματα εν λευκώ, χωρίς έλεγχο, χωρίς να υποχρεωθούν να σπρώξουν το χρήμα στην αγορά, ενώ 'βρήκαν' κεφάλαια να αγοράζουν ομόλογα με κέρδος.
Έπρεπε νομίζω να ακολουθηθεί άλλο πλάνο, πχ να πει η κυβέρνηση στους τραπεζίτες ότι σε περίπτωση που κάποιοι είχαν ταμειακή έλλειψη, θα τους χορηγηθεί [μόνο σε αυτούς] προσωρινά βοήθεια, την οποία θα όφειλαν να επιστρέψουν. Και ότι για τον σκοπό αυτό θα έμπαινε κρατικός έλεγχος στο ταμείο τους. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ο Μητσοτάκης, ο νονός μου , μπορεί να έσφαλε σε ορισμένους τομείς, αλλά ΕΙΧΕ πρόγραμμα, το οποίο οι σημερινές κλαίουσες για την εθνική κυριαρχία, το μέλλον του κράτους και των παροχών του καθώς και την οικονομική επιβίωση των ιθαγενών ΣΥΡΟΝΤΑΙ στο να το εφαρμόσουν αποσπασματικά και >ελαφρώς< καθυστερημένα (μόνο 20 χρόνια αργότερα δηλαδή...).
Αποκρατικοποιήσεις; Περιστολή δαπανών; Μείωση του αριθμού των ΔΥ; Μείωση των κρατικοδίαιτων οργανισμών; Μείωση του δανεισμού;
Ο 'νονός' τα έλεγε, αλλά αυτός ήταν κακός, ήταν Μητσοδράκουλας. Άλλωστε λεφτά υπάρχουν (δανεικά, αλλά ας μη λαϊκίζουμε ).Ο Μητσοτάκης ήταν κατα τη γνώμη μου ένας απο τους πιό σοβαρούς πολιτικούς που πέρασε απο τη χώρα. Είναι απίστευτο το τί πόλεμο και τί λάσπη του ρίξανε. Ούτε καν 4 χρόνια δεν κυβέρνησε και ακόμα και σήμερα τον βρίζουνε. Τι να πρωτοθυμηθούμε. Τον φωτογραφικό εκλογικό νόμο που μας έστειλε 3 φορές στις κάλπες? Τους διάφορους πράσινους συνδικαλιστές που επι Μητσοτάκη μας τάραξαν στις απεργίες? Τον κύριο Πιπεριά (τον έχω προσωπικά αχτι τον συγκεκριμένο) που όταν έκανε απεργία η ΔΕΗ κατέβαζε τους διακόπτες? (αν είναι ποτέ δυνατόν, αυτά ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται). Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου που καίγανε σημαίες?
Γιατί μετά επι Πασόκ όλοι αυτοί ήτανε παναγίες?
Ναι η αλήθεια είναι ότι είναι χθεσινός στην πολιτική ιστορία μας και δεν ξέρουμε ότι όπου και να ακουμπήσεις την οικογένεια βρωμάει και ζέχνει όσο κανείς άλλος στην ιστορία του ελληνικού 20ου αιώνα, αλλά κατά τα άλλα αδικήθηκε από τα ΜΜΕ
Ο άνθρωπος βρωμοκόπησε επί 60 χρόνια τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και υπάρχει ακόμα και μιλάει αλλά τον πολέμησαν τα συμφέροντα τον άμοιρο -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φυσικά είμαι αντίθετος στη μεθόδευση που ακολουθήθηκε, ιδίως από τη στιγμή που οι τράπεζες πήραν τα χρήματα εν λευκώ, χωρίς έλεγχο, χωρίς να υποχρεωθούν να σπρώξουν το χρήμα στην αγορά, ενώ 'βρήκαν' κεφάλαια να αγοράζουν ομόλογα με κέρδος.
Έπρεπε νομίζω να ακολουθηθεί άλλο πλάνο, πχ να πει η κυβέρνηση στους τραπεζίτες ότι σε περίπτωση που κάποιοι είχαν ταμειακή έλλειψη, θα τους χορηγηθεί [μόνο σε αυτούς] προσωρινά βοήθεια, την οποία θα όφειλαν να επιστρέψουν. Και ότι για τον σκοπό αυτό θα έμπαινε κρατικός έλεγχος στο ταμείο τους.Κι όμως νομίζω ότι ακριβώς έτσι έγινε. Ό,τι πάρετε θα το επιστρέψετε και θα έχετε και τόσα μέλη του κράτους στο ΔΣ σας.... Οπότε η ιδέα η αρχική τουλάχιστον ήταν καλή. Και οι τράπεζες αν είχαν επάρκεια αρνήθηκαν για να μην μπει στο ΔΣ τους κρατικός έλεγχος. Βέβαια το τί και το πως ίσχυσε τελικά δεν ξέρω.
Και εδώ είναι το θέμα των τεκμηρίων.... μην ξεχνιόμαστε...
-
Το 85 που βγήκε το σύνθημα κι εγώ εκεί ήμουν, ούτε καν 10 δηλαδή...
'Καλύτερα παπάκι, παρά τον Μητσοτάκη'- ReloadedΝόμιζα το 1990... το '85 ήμουν 5...
Ο άνθρωπος βρωμοκόπησε επί 60 χρόνια τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και υπάρχει ακόμα και μιλάει αλλά τον πολέμησαν τα συμφέροντα τον άμοιρο
Και βάζω στοίχημα ότι το ίδιο θα λέει ο koutsan του φόρουμ των ιπτάμενων δίσκων το 2165, απλά θα τα χρόνια θα έχουν γίνει από 60, 215... Βρήκατε άνθρωπο να πιάσετε στο στόμα σας χρονιάρες μέρες... μπρρρρρ....
Λεπτομέρειες...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έπρεπε νομίζω να ακολουθηθεί άλλο πλάνο, πχ να πει η κυβέρνηση στους τραπεζίτες ότι σε περίπτωση που κάποιοι είχαν ταμειακή έλλειψη, θα τους χορηγηθεί [μόνο σε αυτούς] προσωρινά βοήθεια, την οποία θα όφειλαν να επιστρέψουν. Και ότι για τον σκοπό αυτό θα έμπαινε κρατικός έλεγχος στο ταμείο τους.Κι όμως νομίζω ότι ακριβώς έτσι έγινε. Ό,τι πάρετε θα το επιστρέψετε και θα έχετε και τόσα μέλη του κράτους στο ΔΣ σας.... Οπότε η ιδέα η αρχική τουλάχιστον ήταν καλή. Και οι τράπεζες αν είχαν επάρκεια αρνήθηκαν για να μην μπει στο ΔΣ τους κρατικός έλεγχος. Βέβαια το τί και το πως ίσχυσε τελικά δεν ξέρω.
To είχα ακούσει αυτό, αλλά επίσης διάβασα ότι ο μοναδικός που αρνήθηκε το ρευστό ήταν ο Βγενόπουλος.
Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι τραπεζίτες δέχθηκαν κρατικούς εκπροσώπους στο ΔΣ τους; Και θα επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν; Να το δω και να μην το πιστέψω. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
To είχα ακούσει αυτό, αλλά επίσης διάβασα ότι ο μοναδικός που αρνήθηκε το ρευστό ήταν ο Βγενόπουλος.
Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι τραπεζίτες δέχθηκαν κρατικούς εκπροσώπους στο ΔΣ τους; Και θα επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν; Να το δω και να μην το πιστέψω.Θα τα επιστρέψουν γιατί αλλιώς δε μπορούν να δώσουν μέρισμα...
Όσον αφορά δε τους εκπροσώπους και γιατί να μην τους δεχτούν; Άνθρωποι της αγοράς είναι που γνωρίζονται και φιλικά με τους τραπεζίτες
Ο Βγενόπουλος δεν είχε κανένα λόγο να δεχτεί... η Marfin είναι απο τις πλέον καλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες. Και το μέρισμά του μοίρασε και λογαριασμό δε δίνει σε κανέναν.
-
Τότε γιατί φωνάζουν οι σοσιαλκομμουνισταί σύντροφοι;
Δεν φαντάζομαι να λαΐκισαν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τότε γιατί φωνάζουν οι σοσιαλκομμουνισταί σύντροφοι;Δεν φαντάζομαι να λαΐκισαν.
Ποιος ρε 'συ;;;; Όχι... τέτοια πράγματα δεν γίνονται...
Βέβαια, μέσα στους σοσιαλκομμουνιστάς ήταν και ο χέρι-χέρι και ο θίασός του...
-
Κι αυτοί (εθνικο)σοσιαλιστές είναι.
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012