-
Εγώ δεν ξέρω κανέναν που να δίνει αδιαμαρτύρητα, όσα και να έχει....
Το να συμφωνεί ο ΣΕΒ με τα μέτρα, μόνο ανυσηχία μπορεί να δημιουργήσει
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
883.000 ανακοινώθηκε επισήμως , είναι οι ΜΟΝΙΜΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα . Βάλτε και τους συνταξιούχους ΔΥ , βάλτε και τους ΔΕΚΟ και τους συνταξιούχους τους και θα δείτε , ότι και αυτά είναι τα 30 δισ της φοροδιαφυγής που λέει ο ΣΕΒ . Ο οποίος ΣΕΒ έχει μέλη που δεν φοροδιαφεύγουν , που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και γενικά προσφέρουν στην ελληνική οικονομία .Οσο γιά τους ελεύθερους επαγγελματίες , όσοι μισθωτοί τους ζηλεύουν , μπορεί να γίνουν και αυτοί .
Αλλά αυτό θέλει κότσια , ενώ η κριτική μόνο λόγια .Προφανώς και όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες ζηλεύουν τους μισητούς δημόσιους, μπορούν να ξεκινήσουν να κυνηγούν μόρια μέσα από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, κι όταν με το καλό προσληφθούν, εφόσον καθαρίζουν πάνω από 1700 ευρώ το μήνα (τρελά λεφτά δηλαδή )
να πληρώνουν βρέξει χιονίσει το 37% των απολαβών τους στην εφορία....Γαμάτο, έτσι; -
Καλά τώρα τί ψάχνετε;;;
Ως γνωστόν μιά είναι η καλύτερη δουλειά...
Αυτή που έχουν οι άλλοι... -
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Εγω το καρβελι το παιρνω 90 λεπτα.Μηπως τα 40 επιλεον αυτα λεπτα ειναι τεμηριο??Πληρώνεις κι εκεί το φπα. Εγώ πάλι το παίρνω 40 λεπτά και απόδειξη μου κόβουν πάντα.
-
Προφανώς και όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες ζηλεύουν τους μισητούς δημόσιους, μπορούν να ξεκινήσουν να κυνηγούν μόρια μέσα από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, κι όταν με το καλό προσληφθούν, εφόσον καθαρίζουν πάνω από 1700 ευρώ το μήνα (τρελά λεφτά δηλαδή )
να πληρώνουν βρέξει χιονίσει το 37% των απολαβών τους στην εφορία....Γαμάτο, έτσι;Είναι μία μεγάλη κοροϊδία οι κρατήσεις του υπάλλήλου, δημοσίου ή μη. Όποιος υπάλληλος (ειδικά δημόσιος) θεωρεί ότι πληρώνει φόρο είναι θύμα αυτής της κοροϊδίας. Τα λεφτά του δημοσίου υπαλλήλου είναι ακριβώς αυτά που παίρνει καθαρά. Οι κρατήσεις απλώς μένουν στην τσέπη (τρύπα και αμπάλωτη δεν το συζητώ...) που τον έχει στη δούλεψή του. Για τον ιδιωτικό υπάλληλο πάλι τις κρατήσεις δεν τις πληρώνει ο ίδιος αλλά του τις πληρώνει ο εργοδότης μαζί με το μισθό του...Δεν μπορώ να ακούω από υπάλληλο οτι πληρώνει κάτι που έχει να κάνει με φόρο ή ασφάλιση! Θεωρείτε κύριοι ότι θα είχατε περισσότερα λεφτά στην τσέπη σας αν μειώνονταν οι κρατήσεις? Εγώ αμφιβάλλω σφόδρα.
Αυτά από έναν ιδιωτικό υπάλληλο.
Καλημέρα σας -
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και δεν έχεις άδικο αλλά ό,τι δεν παίρνεις σου κακοφαίνεται! Και όταν κάποιες κατηγορίες παίρνουν χωρίς ή με λιγότερες κρατήσεις επίσης σου κακοφαίνεται (υποτίθεται ότι όλα αυτά θα φορολογούνται όλα μαζί). Και είτε μισθωτός είτε όχι στους υπολογισμούς που κάνεις (ή που πρέπει να κάνεις όπως κι αν βγάζεις τα λεφτά σου) τόσα θα πάρουμε τόσα θα δώσουμε (το ξέρεις δεν είναι κρυφό) τόσα μας μένουν για να ζήσουμε το ίδιο είναι στο τέλος.... Και αν έχεις επιστροφή φόρου θα χαρείς ενώ αν έχεις επιπλέον να δώσεις θα στεναχωρηθείς.... από όπου κι αν τα έβγαλες...
Τα τεκμήρια τα βλέπω σαν ένα ατυχές τσουβάλιασμα το οποίο πλασάρεται ως περίπου δίκαιο για να καλύψει την ανικανότητα ή διαφθορά του φοροελεγκτικού συστήματος. Αν πέσουν μερικά κεφάλια και αν οι ΗΥ που υπάρχουν και που αγοράστηκαν για αυτό, κάνουν αυτό που μπορούν να κάνουν, τα έσοδα θα είναι τεράστια.
Βέβαια όλα αυτά τα χαμένα έσοδα είναι που κινούν ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας και δίνουν δουλειά μαύρη αλλά δουλειά σε πολύ κόσμο. Ίσως να το έχουν ζυγίσει κι αυτό και να παίζει το ρόλο του στην φαινομενική αδράνεια των μηχανισμών...
Προσωπικά θεωρώ λάθος τα τεκμήρια και το θεωρώ καλό για όλους να λειτουργήσουν οι ΗΥ (και μάλλον θα με συμφέρει κιόλας). Ξέρω όμως κάποιους που προτιμούν να κλέβουν πολύ και να λαδώνουν λίγο... αυτοί θα δυσαρεστηθούν. Φαίνεται όμως ότι είμαστε σε μια χώρα που οι κλέφτες και οι ψεύτες είναι πιο πολλοί ή πιο δυνατοί από τους άλλους!! -
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και δεν έχεις άδικο αλλά ό,τι δεν παίρνεις σου κακοφαίνεται!
Χαίρομαι που δεν θεωρούμαι παράλογος!Βεβαίως και μου κακοφαίνεται...
Αλλά μου κακοφαίνεται περισσότερο όταν αυτές οι κρατήσεις πάνε υπέρ Χρηματιστηρίου δήθεν για να επενδυθούν και τα ταμία αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εγγυηθούν υγειονομική περίθαλψη όλων και την κανονική καταβολή των συντάξεων για τους γονείς μας. Μου κακοφαίνεται το γεγονός οτι για να καταφέρει να ανταπεξέλθει το κράτος στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του δανείζεται με τρελά επιτόκια και βουλιάζει όλο και πιο κάτω...Και τέλος με ενοχλεί ότι οι καπεταναίοι της... κατάδυσης όχι μόνο δεν δίνουν λόγο σε κανένα αλλά εναλλάσονται με την ανοχή μας σε ένα είδος εκ περιτροπής βασιλείας για να μην πω τίποτα χειρότερο.
Μην διαχωρίζεστε λοιπόν σε ελεύθερους επαγγελματίες και μη. Μας βάζουν φιτιλιές για να κοιτάμε δίπλα και όχι πάνω...Από μικρό παιδί ακούω για το μαύρο χρήμα και τους ανείσπαπρακτους φόρους. Κανείς τους όμως δεν μας λέει τι έκανε με αυτούς που εισέπραξε. Αυτό που ξέρω είναι ότι το κάθε μαγαζάκι κινείται ανάλογα με τις εισπράξεις του. Γιατί λοιπόν το κράτος να αποτελεί εξαίρεση και να χρειάζεται παραπάνω από όσα βγάζει για να 'ζήσει'? Και δεν μιλάω για απολύσεις, αλλά για παντός είδους έργα, και εξοπλισμούς σε εξωφρενικά ποσά ελέω 'σκοτεινών' συναντήσεων...Αν εγώ πάρω 'μίζα' από κάπου για να προμηθευτώ υλικό για την εταιρία μου με φουσκωμένες τιμές, πόσο θα αντέξω στη θέση μου μέχρι να με πάρουν χαμπάρι?Αυτοί γιατί να είναι στο απυρόβλητο? Δυστυχώς όλο αυτό που γίνεται στη χώρα μου και στους πολίτες της μου θυμίζει σε σενάριο και τίτλο το 'Μη Αναστρέψιμος'...
Τα έγραψα και ξεθύμανα -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
883.000 ανακοινώθηκε επισήμως , είναι οι ΜΟΝΙΜΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα . Βάλτε και τους συνταξιούχους ΔΥ , βάλτε και τους ΔΕΚΟ και τους συνταξιούχους τους και θα δείτε , ότι και αυτά είναι τα 30 δισ της φοροδιαφυγής που λέει ο ΣΕΒ . Ο οποίος ΣΕΒ έχει μέλη που δεν φοροδιαφεύγουν , που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και γενικά προσφέρουν στην ελληνική οικονομία .Ισχύει αυτό το νούμερο (883.000)?!
Ρωτάω γιατί θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια να ακούω στο ραδιόφωνο πηγαίνοντας στη δουλειά ότι οι ΔΥ είχαν ξεπεράσει για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας τους 500.000 και μου είχε κάνει εντύπωση (ίσως βέβαια δε θα έπρεπε )....
-
στο νούμερο αυτό, είναι και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, ΔΕΚΟ, κτλ, νομικά πρόσωπα ?
-
Κάτι διάβασα πως θα είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να δηλώνουμε τις καταθέσεις μας?
Πιστεύετε, δεδομένης της ύπαρξης τεράστιων λογαριασμών σε τράπεζες, πως θα ακολουθήσει μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό με άμεση επίπτωση στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών? -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πιστεύετε, δεδομένης της ύπαρξης τεράστιων λογαριασμών σε τράπεζες, πως θα ακολουθήσει μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό με άμεση επίπτωση στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών?Αν γινει κατι τετοιο θα υπαρξει σιγουρα μετακινηση κεφαλαιων (αν και οι περισσοτεροι φανταζομαι εχουν ηδη προνοησει προ πολλου),δεν το θεωρω πολυ πιθανον.Παντως οι καταθεσεις με τοκο ηδη φορολογουνται.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πιστεύετε, δεδομένης της ύπαρξης τεράστιων λογαριασμών σε τράπεζες, πως θα ακολουθήσει μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό με άμεση επίπτωση στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών?Μα αυτό εννοείται. Όποιος έχει χρήματα θα τα σηκώσει και θα τα πάει στο εξωτερικό. Προσωπικά αυτά που έχω, λίγα ή πολλά θα τα στείλω Γερμανία, με ελάχιστο επιτόκιο, αλλά σίγουρα στις όποιες ορέξεις του κράτους....
Ποιος μου λέει εμένα ότι, με αυτήν την ασυνέπεια λόγων και έργων των κυβερνούντων, δε θα ξυπνήσω έν απρωί και θα ακούσω ότι όποιος έχει χ+ψ χρήματα σε λογαριασμούς δε θα φορολογηθεί για το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ψ*40% γιατί το κράτος δε θα έχει μία;;;
Αυτό με τους λογαριασμούς πάντως δεν βλέπω να γίνεται γιατί θα γ@μήσει όλο το τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες κινούνται με τα χρήματα των καταθέσεών μας. Αν εκλείψουν αυτά, θα σταματήσει και η μοναδική πηγή μετρητου στην αγορά... Τα δάνεια.... -
αυτό με τις καταθέσεις ... μάλλον θα το κάνουν ... αλλά πιστεύω, ότι τότε θα παγώσει για τα καλά η αγορά.
-
@shumakos
Όταν πήρα bonus, ένιωσα σαν τον μικροαπατεώνα σε μια γειτονιά που έκανε την πρώτη του κλοπή και πλάκωσαν οι τοπικοί μαφιόζοι, προστάτες και πρωτοπαλήκαρα της γειτονιάς για να πάρουν το γνωστό μερτικό. Από το ποσό που δικαιούμουν, το 40% πήγε σε ικα, σύκα κλπ.
Αν πάρω αύξηση στο μισθό ή μεγαλύτερο bonus, το μερτικό των προαναφερθέντων αυξάνεται εξίσου.
Η διαφορά με τον ελεύθερο επαγγελματία είναι η εξής απλή: 'Bonus; Ποιό bonus; Αύξηση; Αφού δεν πάνε καλά οι δουλειές...'
Ο ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει ότι γουστάρει βρίσκοντας πάτημα και πλάτες στο καθεστώς που επικρατεί.
Εγώ όμως σαν μισθωτός δεν μπορώ να το κάνω. Και ο λόγος που δεν μπορώ να το κάνω δεν έχει σχέση με κότσια, όπως είπε ένας άλλος πριν. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αυτό με τις καταθέσεις ... μάλλον θα το κάνουν ... αλλά πιστεύω, ότι τότε θα παγώσει για τα καλά η αγορά.Ναι σιγουρα θα αποφευγει καποιος να καταθετει!!!! ευφυεστατη κινηση!! απο καποιον φωστηρα προφανως.... ισως τοτε αγορασουμε μετοχες!!!!! που δινουν αναλογο μερισμα με τους τοκους......
-
Το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά πρέπει να δεις και εσύ την άλλη πλευρά. Όποιος σου πλήρωσε το BONUS θα προτιμούσε να έδινε μόνο το 60% σε εσένα και να τελείωνε χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει ΙΚΑ,συκα,ΤΕΒΕ,μεβε κλέβε κλπ... Τότε θα ήσουν ευχαριστημένος? Όταν όπως λες παίρνεις αύξηση, πολλαπλασιάζονται τα έξοδα κάποιου άλλου. Και αυτός ο άλλος έχει βάλει το κράτος συνέταιρο στις αυξήσεις που θα σου δώσει, και αυτός ο άλλος αισθάνεται μαλάκας που του φεύγουν από την τσέπη 500 ευρώ παραπάνω το μήνα για να φτάσουν τα 200 στο μισθό σου σαν αύξηση. Και αυτός ενδεχομένως να είναι ελεύθερος επαγγελματίας... Γιατί λοιπόν αφού δίνει τόσες ασφαλιστικές εισφορές για να τις παίξουν οι εξυπνάκηδες στο Χρηματιστήριο (με το αζημίωτο ) να πρέπει να δηλώσει και το πραγματικό του εισόδημα? Για να βρουν να φάνε κι άλλα οι καλοί μας άρχοντες?
Γνωρίζεις πόσες μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει την τελευταία 15ετία και πόσες θα κλείσουν στο μέλλον? Ένας μικρομεσαίος μαγαζάτορας με το πολύ 2-3 υπαλλήλους ασφαλώς και θα φοροδιαφύγει. Ασφαλώς και θα αποκρύψει ΦΠΑ, και συνεπώς θα κάνει μειωμένη δήλωση εισοδήματος. Αν δεν το κάνει τότε το λουκέτο είναι μονόδρομος. Για βάλε τα κάτω και σκέψου...Ένα κλειστό μαγαζί πληρώνει περισσότερους φόρους και εισφορές από ένα φοροδιαφεύγον? Ναι με ενοχλεί να βλέπω και να ακούω άτομα να ζουν πολυτελή ζωή με χαμηλά δηλωθέντα εισοδήματα. Όμως τι ποσοστό είναι αυτό που εκμεταλλεύεται τα παραθυράκια για να ζήσει πολυτελώς, και τι ποσοστό είναι αυτό που τα εκμεταλεύεται για επιβιώσει? Δυστυχώς ή ευτυχώς ελεύθερος επαγγελματίας είναι και αυτός που έχει το μαγαζάκι στη γωνία. Όχι μόνο οι εργολάβοι, οι μεγαλοδικηγόροι και οι μεγαλογιατροί. Και ναι χρειάζεται πολλά κότσια για να κρατήσει κάποιος μία μικρομεσαία επιχείρηση.
-
To να στείλετε λεφτά έξω δεν είναι τόσο παιχνιδάκι όσο νομίζετε!
Καμμία Ελβετική, Αγγλική κλπ τράπεζα δεν θα σας πει στο Λονδίνο ή την Ζυρίχη
-Καλήμερα κύριε Χ σας ανοίγουμε λογ/μο και στέιλτε ότι ποσό θέλετε με έμβασμα.
Δεν παίζουν αυτά! -
Μετρητό.....
-
κατηγορουμε ολοι τη φοροδιαφυγη, αλλα αν σκεφτουμε ολα τα ηλιθια και αδικα φορολογικα μετρα που εχει παρει το κρατος, αν σκεφτουμε τις αδιανοητες κρατικες σπαταλες, τις ληστρικες επιδρομες των πολιτικαντηδων, αν σκεφτουμε ποσα λεφτα χρωσταει το κρατος σε μισθωτους και συνταξιουχους και δεν τα δινει, τοτε ξαφνικα η φοροδιαφυγη μοιαζει ο μονος τροπος για να διαφυλαξεις τα λεφτα που εβγαλες δουλευοντας.
προσωπικα θεωρω ΤΙΜΙΟ οποιον φοροδιαφευγει. κραταει τα λεφτα του για την οικογενεια του και οχι για τους αλητες τους πολιτικους. -
Νταξ, το μάμησες...
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012