-
Συνέχεια της ίδιας νοοτροπίας είναι αυτό που περιγράφεις. Καθένας για την πάρτη του, επιλογή κυβερνώντων λοιπόν βάσει του άμεσου ατομικού οφέλους. Όχι όμως οφέλους 'κανονικού', δηλαδή να βγει ο τάδε που θα μου φτιάξει καλό δρόμο, που θα φροντίσει για την υγεία, την παιδεία, το ασφαλιστικό. Αλλά οφέλους βραχυπρόθεσμου και παράνομου, ποιος θα είναι αυτός που θα κάνει αυτό που 'δεν γίνεται', εις βάρος όλων των άλλων.
Η συνέχεια γνωστή. -
Δεδομένου ότι είμαι ιδιωτικός υπάλληλος φαίνεται περίεργο ότι δικαιολογώ και επικροτώ τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ίσως όμως αυτή η συγκαταβατικότητα απλώς να δείχνει την κατάντια στην οποία έχουμε περιέλθει σαν χώρα. Προτιμώ ο γείτονας να αρμέγει την κατσίκα του για την πάρτη του και όχι για τους άλλους. Γιατί αν αντιληφθεί ο ίδιος ότι αυτός αρμέγει και άλλος πίνει θα την αφήσει μόνος του να ψοφήσει και δεν θα πιει κανείς.
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Δεδομένου ότι είμαι ιδιωτικός υπάλληλος φαίνεται περίεργο ότι δικαιολογώ και επικροτώ τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ίσως όμως αυτή η συγκαταβατικότητα απλώς να δείχνει την κατάντια στην οποία έχουμε περιέλθει σαν χώρα. Προτιμώ ο γείτονας να αρμέγει την κατσίκα του για την πάρτη του και όχι για τους άλλους. Γιατί αν αντιληφθεί ο ίδιος ότι αυτός αρμέγει και άλλος πίνει θα την αφήσει μόνος του να ψοφήσει και δεν θα πιει κανείς.Έχεις σκεφθεΙ παραβολικά ότι εσύ είσαι η κατσίκα που αρμεγει ο γείτονας σου?
-
Μπα...Αυτοί που με αρμέγουν μένουν σε άλλη γειτονιά
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Και αν δηλώνω το σπίτι μου ως γραφείο ; Και χώσω μέσα στα έξοδά μου τα πανάκριβα χαλιά μου, τα a/c, τους δερμάτινους καναπέδες των 15 κ etc...Είναι πάλι φοροδιαφυγή ; Το σπίτι μου και το γραφείο μου είναι κοινός χώρος...Σηκώνει περισσότερη συζήτηση.αυτό ακριβώς σκόπευα να πω ακριβώς μετά, αφού ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα 'εισέπρατα' μία τέτοια απάντηση.
Ο λόγος που το είπα ήταν απλώς για να αναφέρω ότι τα φορολογικά όρια είναι λίγο δυσδιάκριτα καλώς ή κακώς και λόγω αυτών των γκρίζων ζωνών που όλοι πάμε να εκμεταλλευτούμε, έχει γίνει το κράτος ένα τεράστιο μπουρδέλο.Δε με ενοχλεί αν κοπεί το χ ή το ψ 'προνόμιο' που έχουν οι ελ.επαγγελματίες ή οι μισθωτοί ή οι εταιρίες...Αλλά αν κοπεί να κοπεί σε όλους.μην έχουμε (πάλι) φορολογούμενους 2 (ή και παραπάνω) τάξεων.
Τέλοσπάντων.Ξεφεύγει η κουβέντα...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Και αν δηλώνω το σπίτι μου ως γραφείο ; Και χώσω μέσα στα έξοδά μου τα πανάκριβα χαλιά μου, τα a/c, τους δερμάτινους καναπέδες των 15 κ etc...Είναι πάλι φοροδιαφυγή ; Το σπίτι μου και το γραφείο μου είναι κοινός χώρος...Σηκώνει περισσότερη συζήτηση.
αυτό ακριβώς σκόπευα να πω ακριβώς μετά, αφού ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα 'εισέπρατα' μία τέτοια απάντηση.
Ο λόγος που το είπα ήταν απλώς για να αναφέρω ότι τα φορολογικά όρια είναι λίγο δυσδιάκριτα καλώς ή κακώς και λόγω αυτών των γκρίζων ζωνών που όλοι πάμε να εκμεταλλευτούμε, έχει γίνει το κράτος ένα τεράστιο μπουρδέλο.Δε με ενοχλεί αν κοπεί το χ ή το ψ 'προνόμιο' που έχουν οι ελ.επαγγελματίες ή οι μισθωτοί ή οι εταιρίες...Αλλά αν κοπεί να κοπεί σε όλους.μην έχουμε (πάλι) φορολογούμενους 2 (ή και παραπάνω) τάξεων.
Τέλοσπάντων.Ξεφεύγει η κουβέντα...
Δεν είναι προνόμιο. Είναι ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. Και εγώ στο μαγαζί μου έχω 30 καναπέδες. Πέρνω άλλους 2 natuzzi, και τους βάζω τιμολόγιο. Θα μου πει ο εφοριακός 'γιατί;'. Τους χρησιμοποιώ όμως για τη δουλειά μου; Όχι. Άρα φοροδιαφεύγω. ΤΕΛΟΣ
Τώρα, αν εσένα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, προφασιζόμενος 'δυσδιάκριτους' νόμους, πάσο. Φοροδιαφυγή κάνεις, όπως και αν την καμουφλάρεις. Εικονικό τιμολόγιο, δεν είναι μόνο αυτό της υπερτιμολόγισης ή της επιπλέον αναγραφής. Είναι και η μη χρήση του αντικειμένου ή της παροχής για το σκοπό έκδοσης του τιμολογίου. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Εικονικό τιμολόγιο, δεν είναι μόνο αυτό της υπερτιμολόγισης ή της επιπλέον αναγραφής. Είναι και η μη χρήση του αντικειμένου ή της παροχής για το σκοπό έκδοσης του τιμολογίου.μα το σπίτι μου είναι και το γραφείο μου (στην δική μου περίπτωση).
Τώρα μη μου πεις ότι έχει σημασία και ποιοί θα κάτσουν στους καναπέδες, αν θα είναι μόνο πελάτες.
Το ανέφερα ως παράδειγμα απλώς και μόνο για να σου πω ότι πολλές φορές δεν είναι τόσο σαφή τα όρια του νόμου και δεν μπορείς την κάθε περίπτωση να την 'τσουβαλιάσεις' μαζί με τις άλλες.
Το θέμα (κατά την ταπεινή μου γνώμη) είναι να φτιαχτεί ένας νόμος που οι τρύπες αυτού (πάντα θα υπάρχει το ελληνικό δαιμόνιο ) να 'πιάνουν' όσο το δυνατόν λιγότερο κόσμο και όσο το δυνατόν μικρότερα κεφάλαια-ποσά συναλλαγών.
Καλά τα λέω βέβαια στην θεωρία... (κάνοντας αυτά που κοροϊδεύω ).ΥΓ:προφανώς και δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που αγοράζεις καναπέ πχ και τον πας σπίτι σου (κύρια κατοικία ή εξοχικό) αντί για το γραφείο, αν και γενικά είναι διαδεδομένη τακτική.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Εικονικό τιμολόγιο, δεν είναι μόνο αυτό της υπερτιμολόγισης ή της επιπλέον αναγραφής. Είναι και η μη χρήση του αντικειμένου ή της παροχής για το σκοπό έκδοσης του τιμολογίου.
μα το σπίτι μου είναι και το γραφείο μου (στην δική μου περίπτωση).
Τώρα μη μου πεις ότι έχει σημασία και ποιοί θα κάτσουν στους καναπέδες, αν θα είναι μόνο πελάτες.
Το ανέφερα ως παράδειγμα απλώς και μόνο για να σου πω ότι πολλές φορές δεν είναι τόσο σαφή τα όρια του νόμου και δεν μπορείς την κάθε περίπτωση να την 'τσουβαλιάσεις' μαζί με τις άλλες.
Το θέμα (κατά την ταπεινή μου γνώμη) είναι να φτιαχτεί ένας νόμος που οι τρύπες αυτού (πάντα θα υπάρχει το ελληνικό δαιμόνιο ) να 'πιάνουν' όσο το δυνατόν λιγότερο κόσμο και όσο το δυνατόν μικρότερα κεφάλαια-ποσά συναλλαγών.
Καλά τα λέω βέβαια στην θεωρία... (κάνοντας αυτά που κοροϊδεύω ).ΥΓ:προφανώς και δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που αγοράζεις καναπέ πχ και τον πας σπίτι σου (κύρια κατοικία ή εξοχικό) αντί για το γραφείο, αν και γενικά είναι διαδεδομένη τακτική.
+1 σε ότι λες.
Και δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας επαγγελματίας που δεν 'εκμεταλέυθηκε' το επαγγελαμτικό ΑΦΜ του, για ιδιωτική χρήση. Το αγροτικό,ποτέ δεν έκανε τη δουλειά που ήταν δηλωμένο. Ήταν δηλωμένο 'κλινοσκεπάσματα' . Μπορεί βέβαια να χρησιμοποιήθηκε για δουλειές του ξενοδοχείου, αλλά περισσότερο εξυπηρετούσε τον πεθερό μου στο ψάρεμα. Μας πηγαίνει στα χιονοδρομικά κλπ. Και το καινούριο που σκέφτομαι να πάρω, προφανώς και θα κάνει τις ίδιες δουλειές. Όπως έγραψα και στο carspotting, γνωστός έχει πάρει cadillac escalade και dodge ram δηλωμένα επαγγελματικά. 11700κ.εκ. δηλωμένα σε εστιατόρια . Και άμα μπεις στο escalade, ντρέπεσαι.... Και κουβαλάει πατάτες και λάχανα υποτίθεται...
Στο καφέ, ο νόμος λέει ότι ακόμα και εγώ σαν ιδιοκτήτης, απαγορεύεται να πιω ή να φάω, χωρίς να αποδόσω το ΦΠΑ -
καλα κανουν με τα επαγγελματικα και τα μετατρεπουν σε οτι γουσταρουν. Γιατι οταν καποιος αγοραζει ενα Navara πχ. σαν επαγγελματικο δεν εχει καμια εκπτωση ουτε στο ΦΠΑ ουτε στα τελη ταξινομησης
-
Μα τί έκπτωση να έχει;; Αφού το περνάει στη δήλωσή του και εκπίπτει από το ΦΠΑ που θα απέδιδε. Σε άλλες περιπτώσεις δε, επιστρέφεται στο τρίμηνο ΟΛΟ το ποσό του ΦΠΑ.
Επειδή ζω σε αγροτική περιοχή κατά βάση, σου λέω ότι οι περισσότεροι δεν τα χρησιμοποιούν για τη δηλωμένη χρήση. Και τουλάχιστον οι μισοί, το χρησιμοποιύν σαν το αποκλειστικό ΙΧ τους. -
Εχουμε πέσει στο τρυπάκι των πολιτικών και δείχνουμε ο ένας τον άλλον γιά πταίσματα , ενώ τα κακουργήματα παραμένουν ατιμώρητα και οι κακούργοι μας κουνάνε επιτημητικά το δάκτυλο .
Σ'υμφωνα με την ΓΣΕΕ , η οποία έχει και ταξικό λόγο να υπερβάλλει , η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ανέρχεται σε 16 δις .
Ας δεχτούμε ότι είναι τόση και όχι τα μισά , όπως θα έβγαζε ένας απλός χονδροειδής υπολογισμός .
Οι λήξεις του δημόσιου χρέους είναι φέτος 29 δις , γιατί λήγει ένα ομόλογο 10 δις του 1999 .
Το 2010 θα είναι 20 δις , το 2011 27 δις , το 2012 25 δισ και το 2013 26 δισ και συνεχίζεται ανάλογα .
Φέτος θα δανειστούμε όμως συνολικά 70 δις και κάθε χρόνο το ίδιο κάνουμε γιατί ο προυπολογισμός είναι ελλειμματικός .Οι πολιτικοί λοιπόν κάνουν φασαρία γιά το 10 - 20 % του χρέους , γιά να μην φωνάζουμε γιά το υπόλοιπο 80 - 90 % .
Οσο δεν λέγεται η αλήθεια στον λαό , τα πράγματα θα χειροτερεύουν συνεχώς και εμείς θα αναλωνόμαστε σε σκιαμαχίες .
-
Η σπαταλη του κρατους μπορει να περιορισθει.... ειδικα δε στις ενοπλες δυναμεις.... αν τολμαει καποιος ας κανει απογραφη στις αποθηκες με τα ανταλλακτικα να δει ποσα εχουμε και ποσα παραγγελνονται... για τις μιζες..... Στο ναυτικο ας πουμε που η αξια των ανταλλακτικων των μηχανων ειναι στο θεο γιατι ο προμηθευτης ειναι ενας μονο.... MTU ας πουμε.... Γερμανος για να μην μας λεει και η Μερκελ για τα χρωστουμενα..... δανειζομαστε για να δινουμε δουλεια σε αυτους...... Καλα για τα αεροπλανα δεν το συζητω.... Προσωπικα πιστευω οτι κατ'αρχην ενα 20% μπορει να κοπει απο καθε υπουργειο.... αν ξεκινησουν απο μηδενικη βαση τον προυπολογισμο του καθε ενος... οχι 'ποσο ηταν περυσυ, παρε ενα +5%!!! ' ολοι στον τομεα τους βλεπουν να γινονται σπαταλες απο το δημοσιο..... στους δημους κ.λ.π.
-
Περί σπατάλης:
- σπατάλη είναι να βαφτίζεται η καθημερινή, τακτική εργασία σε έργο επιτροπών, αμοιβόμενων φυσικά.
- σπατάλη είναι να μην αξιοποιείται το ειδικευμένο προσωπικό και να προσλαμβάνονται εξωτερικοί συνεργάτες (ιδιώτες και εταιρείες 'συμβούλων') με αναθέσεις και συμβάσεις έργου.
- σπατάλη είναι να αγοράζονται υλικά υπερτιμολογημένα, σε τέτοιο βαθμό που να κοστίζουν ακριβότερα από την τιμή που πετυχαίνει ένας ιδιώτης αγοράζοντας λιανική.
-
Καλά όλα αυτά αλλά μόνο συζήτηση για τεκμήρια δεν είναι!
Γνωρίζει κανείς από έμπιστη πηγή ότι θα επανέλθουν τα τεκμήρια ή κάποια άλλη λεπτομέρεια; Ερωτώ γιατί μ'ενδιαφέρει άμεσα μιας και προσανατολίζομαι στην αγορά 2λιτρου αυτοκινήτου 01/02. -
Περίμενε λίγο. Αύριο ο Γιωργάκης ανακοινώνει το μέγεθος της ΨWλής που θα μας βάλει
-
-
απ οτι ακουσα η αντιπολιτευση πιεζει για συστηρα τεκμηρια.
Επισης ακουσα για φορολογηση απ το 1ο ευρω και κοπη ολων των επιδοματων που στη δικη μου περιπτωση θα ειναι -365 ευρω/μηνα -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Περίμενε λίγο. Αύριο ο Γιωργάκης ανακοινώνει το μέγεθος της ΨWλής που θα μας βάλειΩχ..σήμερα περιμένουμε τις ανακοινώσεις; Ζωή σε μας...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Η σπαταλη του κρατους μπορει να περιορισθει.... ειδικα δε στις ενοπλες δυναμεις.... αν τολμαει καποιος ας κανει απογραφη στις αποθηκες με τα ανταλλακτικα να δει ποσα εχουμε και ποσα παραγγελνονται... για τις μιζες..... Στο ναυτικο ας πουμε που η αξια των ανταλλακτικων των μηχανων ειναι στο θεο γιατι ο προμηθευτης ειναι ενας μονο.... MTU ας πουμε.... Γερμανος για να μην μας λεει και η Μερκελ για τα χρωστουμενα..... δανειζομαστε για να δινουμε δουλεια σε αυτους...... Καλα για τα αεροπλανα δεν το συζητω.... Προσωπικα πιστευω οτι κατ'αρχην ενα 20% μπορει να κοπει απο καθε υπουργειο.... αν ξεκινησουν απο μηδενικη βαση τον προυπολογισμο του καθε ενος... οχι 'ποσο ηταν περυσυ, παρε ενα +5%!!! ' ολοι στον τομεα τους βλεπουν να γινονται σπαταλες απο το δημοσιο..... στους δημους κ.λ.π.Ναι έτσι είναι αλλά αυτές οι περικοπές στα ανταλακτικά δεν θα γίνουν ποτέ φίλε μου γιατί κάπως πρέπει να φυλάξουμε τις αξίες που κοροιδεύουν οι περισσότεροι εδώ μέσα ειτε το καταλαβαίνουν ειτε οχι.
Ας πιαστούν πρώτα αυτοι που δηλώνουν 30 χιλ το χρόνο και ζουν με 300 ,500 χιλ (που ολοι μαζι κάνουν κράτος) και μετα τα βλέπουμε και τα άλλα!
Της στραβής της π,,,,,,,οι τρίχες την πειράζουν! -
coupeas
καλά αυτά που λες αλλά όταν πχ εσύ ή μία εταιρία έχει πρόβλημα οικονομικό, πρώτα κοιτάει να μειώσει τα έξοδά της και μετά να αυξήσει τα έσοδά της (το οποίο είναι και πιο δύσκολο).ΥΓ:το τι γκρίνια πέφτει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας που κόπηκαν τα τζιπάκια των πλοιάρχων δεν λέγεται. Επίσης θεωρούν όλοι οι αξιωματικοί ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να έρθουν στο ΝΣ (πχ να πάνε με δικό τους μέσο ) και αρκετοί από τους υψηλόβαθμος εκνευρίζονται που πρέπει να ξυπνήσουν στις 6.Α...και τα οδοιπορικά μια χαρά κρατούν.
ΥΓ2:Εντύπωση επίσης μου έκανε που δεν κόπηκαν οι προσωπικές βάρκες των διευθυντών το οποίο είναι επίσης ένα τεράστιο έξοδο για το Ελληνικό δημόσιο.
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012