-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τελικα ανακοινωθηκε επισημως ή ειναι απο το site της Ναυτεμπορικης;
Ή μηπως ανακοινωθηκε επισημως απο το site της Ναυτεμπορικης;
Και που διαολο ειναι αυτο το site της Ναυτεμπορικης, γιατι, οταν σε ρωτησανε για το νουμερο, στην Ημερησια τους παρεπεμψες, που ολως τυχαιως ειχε το ιδιο (883.000)
Επισης μου αρεσε η χρηση του 'διακριτικα' και του 'καραμπινατα'
Εσυ cruiser εισαι αυτο που εισαι διακριτικα ή καραμπινατα;Την ημέρα που το έγραψα το είχε το σαιτ της Ναυτεμπορικής και ανέφερε την λέξη επισήμως .
Προχτές δεν με άφηνε να μπώ γιά να στο ανεβάσω γιατί πρέπει να είσαι συνδρομητής , γιά τέτοια πρόσβαση αρχείου , που δεν είμαι .
Οι δύο εφημερίδες είχαν το ίδιο γιατί είχαν την ίδια ΕΠΙΣΗΜΗ πληροφόρηση . Αν το κείμενο σε ενοχλεί , πέστο στους ίδιους .
Δεν βλέπεις από το κείμενο των εφημερίδων ότι Ημερησία , Εθνος , Μέγκα και όπου αλλού είναι ο Μπόμπολας , είναι καραμπινάτο ΠΑΣΟΚ . Αν μπορούσε ακόμα και στις πινακίδες της Αττικής οδού θα έβαζε πολιτικά συνθήματα .
Αντίθετα η Ναυτεμπορική υποστηρίζει τον φιλελεύθερο χώρο και εκ τούτου την ΝΔ , όχι όμως με τον ίδιο φανατισμό , όσο οι προηγούμενοι , ίσως γιατί δεν είναι ταυτόχρονα εργολάβοι δημοσίων έργων .Εγώ σαν επιχειρηματίας , είμαι πάντα κυβερνητικός , όποια κυβέρνηση και να είναι
Πάντως δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να αποδείξεις , ότι έχουμε λίγους δημόσιους υπαλλήλους , η ότι σκίζονται στην δουλειά
Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα .
Ελπίζω να μην έχεις την ατυχία να είσαι σε αυτούς , αν και μάλλον γιά συνδικαλιστή σε κόβω , οπότε απολαμβάνεις ιδιαίτερο καθεστώς ,και μεταξύ μας καλά κάνεις , σιγά μην λύσεις εσύ το χάλι του κράτους -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τακτικοι, μονιμοι, σε υπουργεια και ΝΠΔΔ, συνταγματικα κατοχυρωμενοι, ειναι 269.000.-
Στο Βελγιο αντιστοιχα ειναι περιπου 800.000 (εκει βεβαια ειναι ελαχιστοι οι μη μονιμοι ή ευελικτα απασχολουμενοι)Στις 269.000 περιλαμβάνονται αστυνομικοί, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί?
Γιατί μου φαίνονται λίγοι... -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τακτικοι, μονιμοι, σε υπουργεια και ΝΠΔΔ, συνταγματικα κατοχυρωμενοι, ειναι 269.000.-
Στο Βελγιο αντιστοιχα ειναι περιπου 800.000 (εκει βεβαια ειναι ελαχιστοι οι μη μονιμοι ή ευελικτα απασχολουμενοι)Στις 269.000 περιλαμβάνονται αστυνομικοί, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί?
Γιατί μου φαίνονται λίγοι...προχθες ειπωθηκε οτι οι εργαζομενοι στην ΕΡΤ ειναι 5000. Απο αυτους οι 3500 ειναι μονιμοι και οι υπολοιποι συμβασιουχοι.
α, ειπωθηκε και το εξωφρενικο οτι κανεις δεν ξερει ποσοι απο αυτους ΔΕΝ πανε στη δουλεια τους καθημερινα.
οταν προταθηκε να μπουν καρτες εισοδου/εξοδου, απορριφθηκε, διοτι αν τελικα ερχοταν ολοι στη δουλεια τους, δε θα χωρουσαν...
ετσι κυριοι θα λυσουμε και το κυκλοφοριακο! Θα τους πληρωνουμε και θα καθονται σπιτια τους.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Πάντως δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να αποδείξεις , ότι έχουμε λίγους δημόσιους υπαλλήλους , η ότι σκίζονται στην δουλειάΛόγω δουλειάς και συνεχούς πάρε δώσε με δημόσιες υπηρεσίες και υπαλλήλους καταντώ να πηγαίνω με τα νερά τους στην πλειοψηφία των περιπτώσεων για να κάνω τη δουλειά μου...
-
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί να μη δηλώσει κάποιος πόσα λεφτά έχει στην τράπεζα Όλοι μαύρα χρήματα διαθέτουν;
Αν ναι τότε καλά θα κάνει το κράτος να τους σκίσει! Αυτοί που βγάζουν π.χ. 30000 € το χρόνο και αυξάνουν π.χ. κατά 10000 € το χρόνο τις καταθέσεις τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα (θεωρώντας ότι και τα υπόλοιπα έξοδά τους είναι λογικά), αν κάποιος όμως έχει δηλώσει έσοδα 30000 € το χρόνο και οι καταθέσεις του αυξάνονται κατά 40000 € και αγοράζει και αμάξι και πληρώνει και κάρτες και ... ε τότε η εφορία να τον ξεψαχνίσει. -
Πολύ απλά γιατί το κράτος ψάχνει λεφτά.....
Αν εμφανίσει ένας ελ.επαγγελματίας 3εκ€ καταθέσεις, και εισοδήματα 50κ€ τότε τη μάμησε...
Γιατί αμέσως θα γίνει στόχος των εφοριακών ΚΑΙ για τα οικομικά του κράτους, ΚΑΙ για τα οικομικά των ελεγκτών... ....
Εκτός αν δεν ξέρεις πως λειτουργούν οι εφορίες... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πολύ απλά γιατί το κράτος ψάχνει λεφτά.....
Αν εμφανίσει ένας ελ.επαγγελματίας 3εκ€ καταθέσεις, και εισοδήματα 50κ€ τότε τη μάμησε...
Γιατί αμέσως θα γίνει στόχος των εφοριακών ΚΑΙ για τα οικομικά του κράτους, ΚΑΙ για τα οικομικά των ελεγκτών... ....
Εκτός αν δεν ξέρεις πως λειτουργούν οι εφορίες...Μα αν εμφανίσει κάποιος τέτοια μαύρα εισοδήματα και καταθέσεις καλά θα κάνει να τον μαμήσει η εφορία.
Και αντίστοιχα και σε πολύ μικρότερα μεγέθη που πάλι όμως είναι αδικαιολόγητα.
Από τέτοιες και άλλες περιπτώσεις πολύ καλά θα κάνει το κράτος να ψάξει λεφτά. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι διαμαρτύρονται όσοι είναι σωστοί σε αυτά που δηλώνουν. Ή είναι όλοι παράνομοι;;;
Α ρε επιτήρηση που μας χρειάζεται!!! Να έρθουν οι ευρωπαίοι και να οργανώσουν-ελέγξουν τις εφορίες, τον πρώην ΣΔΟΕ, κτλ μήπως δει άσπρη μέρα η χώρα. -
Μα αν εμένα μου άφησε ο πατέρας μου Υ εκ€, πρέπει να με γ@μήσουν;;;
Δε μιλάω για διαφορά καταθέσεων 3εκ€. Δε λέω ότι με 50κ€ έσοδα, να αυξήσεις τις καταθέσεις σου κατά 1εκ€. Μιλάω για εξαρχής δήλωση αυτου του ποσού... Και πως θα το διατηρήσεις χωρίς να φοροδιαφεύγεις. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μα αν εμένα μου άφησε ο πατέρας μου Υ εκ€, πρέπει να με γ@μήσουν;;;
Δε μιλάω για διαφορά καταθέσεων 3εκ€. Δε λέω ότι με 50κ€ έσοδα, να αυξήσεις τις καταθέσεις σου κατά 1εκ€. Μιλάω για εξαρχής δήλωση αυτου του ποσού... Και πως θα το διατηρήσεις χωρίς να φοροδιαφεύγεις.Μα αν σου άφησε κληρονομιά 1 εκ € αυτό θα μπει στη δήλωσή σου ως κληρονομιά και άρα θα μπορεί να δικαιολογήσει μελλοντικά αυξημένα έξοδά σου συγκριτικά με το εισόδημά σου. Πού είναι το πρόβλημα;
Η εφορία πρέπει να σκίσει αυτούς που δε μπορούν να αποδείξουν πού τα βρήκαν τα λεφτά και που είναι εμφανές ότι τα απέκτησαν μέσω παραοικονομίας. Δε δήλωσαν δηλαδή ποτέ κληρονομιά, δηλώνουν πολύ μικρά εισοδήματα και όμως η κινητή και ακίνητη περιουσία τους συνεχώς μεγαλώνει.
-
Άλλο πράγμα σου λέω.... Θα δηλώσουμε φέτος πρώτη φορά τις καταθέσεις μας, έτσι;
Ωραία. Από κληρονομιές, από πωλήσεις ακινήτων τα προηγούμενα χρόνια, από τη δουλειά μου, έχω (λέμε τώρα) 3 εκ €. Ας πούμε ότι βγάζω χωρίς να φοροδιαφεύγω 50κ€ το χρόνο. Και οι καταθέσεις μου του χρόνου συνεχίζουν να είναι 3εκ€.
ΔΙΝΕΙΣ στόχο και στην εφορία, όπως σου είπα, και σε κάποιους υπαλλήλους αυτής. Όταν ο διευθυντής θα ψάξει Χ εκ€ από πρόστιμα, σε ποιον νομίζεις θα πανε;; Σε αυτόν που έχει 10κ€ στην άκρη, ή σε αυτόν που έχει 1εκ€;;;Και αυτός που φοροδιαφεύγει δεν είναι μλκας, να καταθέσει 100κ€ σε μια χρονιά, αν δήλωσε εισοδήματα 30κ€. Θα τα βάλει κάτω από το στρώμα στην χειρότερη
-
To να έχεις καταθέσεις πλέον, με αυτά τα επιτόκια είναι σχεδόν...χαζό! Όσοι έχουν μαύρο χρήμα, νομίζετε πως θα τα βάλουν απλώς στην...τράπεζα; Εγώ εδώ πήγα να πληρώσω από τον λογαριασμό μου για το αμάξι και η τράπεζα* 'επειδή το ποσό είναι πολύ μεγάλο'*, με έπρηζε μισή ώρα (θυμίζω, για να μου δώσει τα δικά μου λεφτά! ). Και στο...σεντούκι να τα είχα, σιγά τι θα έχανα! Αν είχα μπόλικο μαύρο χρήμα, δεν θα τα είχα σε κανέναν λογαριασμό, θα τα είχα κάπου που να μπορώ να τα βγάλω εύκολα και να τα...φάω με την άνεσή μου!
Αν το κράτος δεν πείσει πως δεν πρόκειται να σπαταλήσει τα λεφτά των φορολογουμένων σε ...έξοδα παραστάσεως και ημετέρους και απλώς ορμάει να αρπάξει ό,τι μπορεί, όποιος μπορεί, θα φοροδιαφεύγει, όπως μπορεί.
Και δεν βλέπω το λόγο να μην το κάνει, αν είναι να θρέψει εξωτερικούς ειδικούς συμβούλους, ή stagiers εν αναμονή μονιμοποίησης...Αν είχα μια πηγή πολλών μαύρων χρημάτων πάντως, δεν νομίζω να δυσκολευόμουν να τα κρύψω....
Εδώ μπορείς να ξεφύγεις κανονικά και με το νόμο (βλ. Βουλγαράκης...), δεν χρειάζεται να περάσεις στην παρανομία!
Το πιο απλό είναι να ιδρύσεις μια εταιρεία και όλη σου η περιουσία να είναι γραμμένη εκεί. Εναλλακτικά, μπορείς να την ιδρύσεις και σε άλλη κοινοτική χώρα, για να μην μπορούν να ψάξουν και τίποτε... Αν έχεις μπόλικα χρήματα και ακίνητα, μια χαρά σε συμφέρει και επιπλέον διαλέγεις πού και με πόσο θα φορολογηθείς... Πχ γενικά η Κύπρος είναι πιο συμφέρουσα από την Ελλάδα. Ιδρύεις μια κυπριακή, μεταβιβάζεις εκεί τα ακίνητα που έχεις ήδη, αναλαμβάνοντας βέβαια και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις λόγω της μεταβίβασης και πλέον δεν μπορούν να σε ακουμπήσουν, αφού σαν φυσικό πρόσωπο δεν έχεις κάτι στο όνομά σου , ενώ προφανώς δεν μπορούν να υπερφορολογήσουν τις εταιρείες και να σταματήσεις κάθε επιχειρηματικότητα...
Αλλά προφανώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για κάποιους...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ωραία. Από κληρονομιές, από πωλήσεις ακινήτων τα προηγούμενα χρόνια, από τη δουλειά μου, έχω (λέμε τώρα) 3 εκ €. Ας πούμε ότι βγάζω χωρίς να φοροδιαφεύγω 50κ€ το χρόνο. Και οι καταθέσεις μου του χρόνου συνεχίζουν να είναι 3εκ€.
ΔΙΝΕΙΣ στόχο και στην εφορία, όπως σου είπα, και σε κάποιους υπαλλήλους αυτής. Όταν ο διευθυντής θα ψάξει Χ εκ€ από πρόστιμα, σε ποιον νομίζεις θα πανε;; Σε αυτόν που έχει 10κ€ στην άκρη, ή σε αυτόν που έχει 1εκ€;;;Άμα είναι νόμιμα αποκτηθέντα αυτά τα 3εκ€ δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Πιθανόν να ασχοληθούν μαζί σου ακριβώς επειδή το εισόδημά σου δεν ανταποκρίνεται με τις καταθέσεις σου, όταν δουν όμως ότι αυτές οι καταθέσεις δικαιολογούνται οφείλουν να πάνε να πιάσουν κάποιον άλλο όπου δε δικαιολογούνται.
Και αυτός που φοροδιαφεύγει δεν είναι μλκας, να καταθέσει 100κ€ σε μια χρονιά, αν δήλωσε εισοδήματα 30κ€. Θα τα βάλει κάτω από το στρώμα στην χειρότερη
Είναι όντως πρόβλημα το τι θα κάνουν οι φοροφυγάδες με τα λεφτά τους, σίγουρα όμως δε μπορούν όλοι να πάνε στο εξωτερικό. Δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειρίζεσαι ποσά της τάξεως των 100-200κ € στην ΕΛβετία από την Ελλάδα, χρειάζεσαι κάποιο άνθρωπο εκεί να φροντίζει τις εκάστοτε υποχρεώσεις, άρα δεν αξίζει. Από κει και πέρα ο φόβος του τι θα κάνει ο φοροφυγάς δε μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη στο να βρεθούν οι φοροφυγάδες και στο να τους επιβληθούν τα απαραίτητα πρόστιμα.
Ούτως ή άλλως πάντως οι περισσότεροι φοροφυγάδες θα εντοπιστούν όχι από τις καταθέσεις τους, αλλά κυρίως από την ακίνητη περιουσία τους, την οποία δε μπορούν να κρύψουν κάτω από το στρώμα. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
ΔΙΝΕΙΣ στόχο και στην εφορία, όπως σου είπα, και σε κάποιους υπαλλήλους αυτής. Όταν ο διευθυντής θα ψάξει Χ εκ€ από πρόστιμα, σε ποιον νομίζεις θα πανε;; Σε αυτόν που έχει 10κ€ στην άκρη, ή σε αυτόν που έχει 1εκ€;;;Άμα είναι νόμιμα αποκτηθέντα αυτά τα 3εκ€ δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Πιθανόν να ασχοληθούν μαζί σου ακριβώς επειδή το εισόδημά σου δεν ανταποκρίνεται με τις καταθέσεις σου, όταν δουν όμως ότι αυτές οι καταθέσεις δικαιολογούνται οφείλουν να πάνε να πιάσουν κάποιον άλλο όπου δε δικαιολογούνται.
Για αυτό σου λέω ότι δεν ξέρεις πως λειτουργεί η εφορία. Θεωρείς δεδομένο ότι τους νοιάζει να πιάσουν την φοροδιαφυγή. Τους νοιάζει απλά να πιάσουν τα έσοδα που τους έβαλε ο διεθυντής τους. Και θα τα πάρουν από εκεί που υπάρχουν. Είτε κλέβει αυτός που τα έχει, είτε όχι...
Όλο το κράτος λειτουργεί έτσι.. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Την ημέρα που το έγραψα το είχε το σαιτ της Ναυτεμπορικής και ανέφερε την λέξη επισήμως .
Προχτές δεν με άφηνε να μπώ γιά να στο ανεβάσω γιατί πρέπει να είσαι συνδρομητής , γιά τέτοια πρόσβαση αρχείου , που δεν είμαι .
Οι δύο εφημερίδες είχαν το ίδιο γιατί είχαν την ίδια ΕΠΙΣΗΜΗ πληροφόρηση . Αν το κείμενο σε ενοχλεί , πέστο στους ίδιους .
Δεν βλέπεις από το κείμενο των εφημερίδων ότι Ημερησία , Εθνος , Μέγκα και όπου αλλού είναι ο Μπόμπολας , είναι καραμπινάτο ΠΑΣΟΚ . Αν μπορούσε ακόμα και στις πινακίδες της Αττικής οδού θα έβαζε πολιτικά συνθήματα .
Αντίθετα η Ναυτεμπορική υποστηρίζει τον φιλελεύθερο χώρο και εκ τούτου την ΝΔ , όχι όμως με τον ίδιο φανατισμό , όσο οι προηγούμενοι , ίσως γιατί δεν είναι ταυτόχρονα εργολάβοι δημοσίων έργων .Εγώ σαν επιχειρηματίας , είμαι πάντα κυβερνητικός , όποια κυβέρνηση και να είναι
Πάντως δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να αποδείξεις , ότι έχουμε λίγους δημόσιους υπαλλήλους , η ότι σκίζονται στην δουλειά
Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα .
Ελπίζω να μην έχεις την ατυχία να είσαι σε αυτούς , αν και μάλλον γιά συνδικαλιστή σε κόβω , οπότε απολαμβάνεις ιδιαίτερο καθεστώς ,και μεταξύ μας καλά κάνεις , σιγά μην λύσεις εσύ το χάλι του κράτουςΕλα cruiser μην κανεις σαν παιδακι που το επιασαν να κλεβει γλυφιτζουρι
Μεταξυ κατεργαρεων...
Τελικα ειχαν επισημη πληροφορηση ή εγινε επισημη ανακοινωση; Ποιος το ανακοινωσε; Funny thing που αυτα τα site με τις επισημες 'ανακοινωσεις' κλειδωνονται λιγο μετα
Δεν ειναι η πρωτη φορα, ξερεις, που πετας μια ανυποστατη κορωνα και μετα ψαχνεις να την μαζεψεις... Τεσπα, ας μιλησουμε για τα δυο μας Οπως καλα καταλαβες ειμαι υψηλοβαθμος συνδικαλιστης στην ΑΔΕΔΥ: στην πραγματικοτητα ειμαι το δεξι χερι του Παπασπυρου με αποστολη την διακριτικη προπαγανδα στα forums Παντως δεν ειμαι καραμπινατα φανφαρας οπως καποιος γνωστος μου@nickolas
Τα συνολικα νουμερα τα αναφερω λιγο πιο πανω. Το συνολο των μισθοδοτουμενων απο το ΓΛΚ (που χοντρικα μπορουμε να το ονομασουμε συνολο ΔΥ) ειναι 510.000. Απο αυτους 101.000 ειναι ΙΔΑΧ και 269.000 μονιμοι ακουνητοι ΔΥ (υπαλληλοι υπηρεσιων υπουργειων) και υπαλληλοι ΝΠΔΔ. Οι υπολοιποι, προφανως, ειναι οι υπηρετουντες στα σωματα ασφαλειας και την αστυνομια ή αλλες τετοιες κατηγοριες εργαζομενων που μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη. Συνολικα οι 'απασχολουμενοι' στον δημοσιο τομεα σιγουρα θα προσεγγιζουν τις 900.000 των εκτιμησεων του αρθρου, ισως μαλιστα και να τις ξεπερνανε... Ομως, ενω για τους τακτικους ή 'τακτικους' μπορουμε να εχουμε αποψη γιατι η μισθοδοσια τους περναει απο την ιδια υπηρεσια, για τους αλλους μονο εκτιμησεις μπορουν να γινουν και σε καμια περιπτωση 'επισημες ανακοινωσεις' που θα ηταν εξαλλου εντελως ανυποστατες. Η διαφορα, οπως προανεφερα ειναι έπισης οτι τους μεν δε μπορει να τους διωξει κανεις (κατι που δεν ισχυει για τους ΙΔΑΧ, αλλα ας παει το παλιαμπελο, γιατι ο cruiser θα επικαλεστει κανα μυστικο διακριτικο δημοσιευμα των new york times και βαριεμαι ), ενω τους δε μπορουν να τους απολυσουν ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ.
Δεν ξερω αν ειναι πολλοι ή λιγοι, ξερω οτι το συστημα που υπηρετουν δε δουλευει καθολου καλα. Ξερω οτι υπαρχουν υπηρεσιες με τρομερες ελλειψεις προσωπικου και αλλες με πληθωρα ρεμπελων ή/και διεφθαρμενων: αλλα αυτο ειναι προβλημα του management , σωστα;Φυσικα αυτο ειναι πολυ διαφορετικο απο το να ισχυριζομαστε αοριστα οτι υπαρχουν 883.000 μονιμοι υπαλληλοι επικαλουμενοι δημοσιευμα που δεν ελεγε καθολου αυτο και οτι αυτοι φταινε για το προβλημα της ελληνικης οικονομιας, ενω πχ οι εργολαβοι καθολου γιατι ετσι μας συμφερει.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Για αυτό σου λέω ότι δεν ξέρεις πως λειτουργεί η εφορία. Θεωρείς δεδομένο ότι τους νοιάζει να πιάσουν την φοροδιαφυγή. Τους νοιάζει απλά να πιάσουν τα έσοδα που τους έβαλε ο διεθυντής τους. Και θα τα πάρουν από εκεί που υπάρχουν. Είτε κλέβει αυτός που τα έχει, είτε όχι...
Όλο το κράτος λειτουργεί έτσι..Ξέρω πώς λειτουργεί η εφορία, πες μου όμως εσύ τι προτείνεις να γίνει για να παταχτεί η φοροδιαφυγή.
Από κει και πέρα εσύ (θεωρητικώς πάντα) γιατί πιστεύεις τόσο παθιασμένα ότι βρέξει χιονίσει θα προσπαθήσουν να πιάσουν τα έσοδά τους από εσένα αφού τα 3 εκ € τα έχεις αποκτήσει νόμιμα;;; Ήδη βγάζει λεφτά το κράτος από τις νόμιμες καταθέσεις σου (10% επί των τόκων) και λογικά ήδη έχει βγάλει και κάποια χρήματα από το φόρο κληρονομιάς που πρέπει να πλήρωσες αφού τα κληρονόμησες. Δεν είσαι επιχείρηση για να σε εκβιάσουν ότι άμα δεν τους δώσεις φακελάκι θα βρουν ένα ξεχασμένο τιμολόγιο και θα σε γδύσουν. Τόσα δήλωσες, τόσα έχεις, αν τα νούμερα δικαιολογούνται τέλος, αν όχι κάτι κρύβεις. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Όλο το κράτος λειτουργεί έτσι..Ξέρω πώς λειτουργεί η εφορία, πες μου όμως εσύ τι προτείνεις να γίνει για να παταχτεί η φοροδιαφυγή.
Από κει και πέρα εσύ (θεωρητικώς πάντα) γιατί πιστεύεις τόσο παθιασμένα ότι βρέξει χιονίσει θα προσπαθήσουν να πιάσουν τα έσοδά τους από εσένα αφού τα 3 εκ € τα έχεις αποκτήσει νόμιμα;;; Ήδη βγάζει λεφτά το κράτος από τις νόμιμες καταθέσεις σου (10% επί των τόκων) και λογικά ήδη έχει βγάλει και κάποια χρήματα από το φόρο κληρονομιάς που πρέπει να πλήρωσες αφού τα κληρονόμησες. Δεν είσαι επιχείρηση για να σε εκβιάσουν ότι άμα δεν τους δώσεις φακελάκι θα βρουν ένα ξεχασμένο τιμολόγιο και θα σε γδύσουν. Τόσα δήλωσες, τόσα έχεις, αν τα νούμερα δικαιολογούνται τέλος, αν όχι κάτι κρύβεις.Αν ήμουν δημόσιος υπάλληλος, θα μου έκλαναν μια μάντρα... Μη σου πω ΚΑΙ τον βοσκό. Αλλά επειδή είμαι ελ.επαγγελματίας, όπως και οι περισσότεροι γνωστοί μου, έχω δει πως συμπεριφέρονται...
3εκ€ καταθέσεις;; Μια εβδομάδα θα κατασκηνώσουν στην επιχείρηση και θα ζητάνε ότι μπορείς να φανταστείς... Και δυστηχώς επειδή οι επαγγελματίες είναι απροστάτευτοι από τις αυθαιρεσίες των εφοριακών, μπορούν να σου βγάλουν κανονικότατο τιμολόγιο, ως εικονικό. Και χίλιες δυο άλλες τυπικές μλκες για να σε γράψουν. Γιατί αν δούνε ότι έχεις, θα έρθουνε να εισπράξουν. Τόσο απλά.Επιμένω πως δεν ξέρεις πως λειτουργεί η εφορία... Γιατί αν ήξερες, δεν θα σου φαινόντουσαν περίεργα αυτά που σου λέω....
Τί προτείνω για τη φοροδιαφυγή;; Δεν προτείνω τίποτα... Δεν είναι αυτή η δουλειά μου.. Η δουλειά μου είναι να πληρώνω ότι φόρο τους έρθει στο μυαλό, για να μπορούν αυτοί να σκέφτονται πως θα την αντιμετωπίσουν. Αν δεν μπορούν, τότε είναι άχρηστοι και να πάνε σπίτια τους. 'Πονάει χέρι, κόβουμε χέρι' πολιτικές εφαρμόζουν. Και εφόσον έστω και ένας νόμιμος φορολογούμενος πολίτης προκειται να αδικηθεί, ας βρούνε άλλους τρόπους. Η φορολογία είναι κάτι πολύ σοβαρό, ώστε μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Γιατί σε αυτά τα χλωρά στηρίζεται ΟΛΗ η οικονομία της χώρας. -
Εντάξει, οπότε να τα αφήσουμε όλα ως έχουν επειδή θεωρείς ότι θα γίνεις στόχος λόγω αναντιστοιχίας μεταξύ των εισοδημάτων σου και των νομίμως αποκτηθέντων καταθέσεών σου. Και γω σου λέω ότι ναι έχεις δίκιο και θα γίνεις, είσαι σωστός σε αυτά που δηλώνεις, έχεις να κρύψεις κάτι; Δυστυχώς δε γίνεται να μην παρθούν μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής επειδή κάποιοι φοβούνται ότι θα γίνουν αδίκως στόχοι. Καλώς ή κακώς η υποχρεωτική δήλωση ΟΛΩΝ των περιουσιακών στοιχείων διευκολύνει την εύρεση των παρανομούντων.
Από κει και πέρα ναι, ξέρω πολύ καλά πως δουλεύει η εφορία, οι εφοριακοί λοιπόν θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα ελεγχθούν ως προς τα περιουσιακά τους στοιχεία συγκριτικά με τα εισοδήματά τους από κάποια ανεξέρτητη αρχή, έτσι ώστε να φανεί ποιοί είναι καθαροί και ποιοί όχι.
-
Μα τί ψάχνεις;;; Είδες πια φοροαπαλλαγή ΔΕΝ θα πειραχτεί;;;;;
Αυτή που χρησιμοποιούν ΟΛΟΙ οι μεγαλοεισοδηματίες....
Δωρεές σε κοινωφελή δρύματα κλπ. Ποιοι διαχειρίζονται αυτά τα χρήματα χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά;;; Οι ίδιοι που τα κάνοουν δωρεά.Και προφανώς διαφωνώ εγώ και κάποιοι άλλοι επειδή θα αδικηθούμε με το τσουβάλιασμα. Όπως αδικούνται και δημόσιοι υπάλληλοι για τα τέλη κυκλοφορίας και γκρινιάζουν. Και καλά κάνουν γιατί θίγονται τα εισοδήματά τους με τσουβάλιασμα κατοχής κυβικών, κατοχής βάρκας κλπ...
Και λογικό να γκρινιάζω πάλι εγώ, επειδή θα αδικηθώ, και εσύ να λες 'πάρτα από την κουφάλα που τα έχει....'Αλλά όλα αυτά έχουν να κάνουν με την κατσίκα του γείτονα, όπως όλες οι συζητήσεις για κοινωνικό κράτος και αναδιανομή του χρήματος...
Δεν διορθώνεις όμως ένα λάθος σύστημα, εφαρμόζοντας ένα ακόμα πιο άδικο. Ούτε αλλάζοντάς το συνέχεια. Γιατί ένας επιχειρηματίας επενδύει σε βάθος κάποιων ετών... Μη λέμε ότι φταίνει οι κακοί επιχειρηματίες που έφυγαν σε Βουλγαρία-Σκόπια κλπ. Το ίδιο το κράτος τους έδιωξε. Στο φινάλε δεν είναι άσυλα. Σκοπός τους είναι το μεγαλύτερο κέρδος
Έχω πει πιο πριν τι θα μπορούσε να γίνει για τη φοροδιαφυγή. Να περνάνε όλες οι αποδείξεις στα έξοδα. Ώστε να έχει ισχυρό κίνητρο ο οποιοσδήποτε να απαιτεί απόδειξη. Το φπα το έχει χαμένο ούτως ή άλλως. Οπότε θα το επιστρέψει σε αυτόν που θα έχει την απόδειξη στα χέρια, αφού το εισπράξει από τον επαγγελματία. Και όλο το υπόλοιπο ποσό να αφαιρείται από το φορολογητέο... Να δεις εσύ μετά. Θα ζητάς απόδειξη ακόμα και για τις τσίχλες. Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι φοροδιαφυγή γίνεται στη λιανική... Όχι ότι δεν γίνεται, αλλά η κλοπή γίνεται στα τιμολόγια
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και λογικό να γκρινιάζω πάλι εγώ, επειδή θα αδικηθώ, και εσύ να λες 'πάρτα από την κουφάλα που τα έχει....'Ναι, είναι λογικό να γκρινιάζει όποιος θα αδικηθεί και συμπάσχω μαζί του, πρέπει να ληφθούν όμως επιτέλους κάποια μέτρα). Απ' την άλλη είναι παράλογο και καλά θα κάνουν να τον σκίσουν όποιον κλέβει τώρα και κλαίγεται που δε θα μπορεί να το κάνει πια (θα βρει τρόπο δηλαδή, απλά ίσως περιοριστεί κάπως η κλεψιά του).
Προσωπικά δε λέω δηλαδή να τα πάρουν μόνο από αυτούς που έχουν πολλά, λέω να τα πάρουν από όλους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Δε διαμαρτύρομαι δηλαδή που πληρώνω φόρο από τον 1ο μισθό μου, μιας και με τους φόρους λειτουργεί ένα κράτος, απαιτώ όμως να εισπράτουν τους προβλεπόμενους φόρους από όλους. Δεν είναι δυνατόν 50% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει εισόδημα στο όριο του αφορολόγητου και να κρατάνε σπίτια και αυτοκίνητα και οικογένειες ολόκληρες. -
Αυτή είναι η πραγματικότητα των αριθμών... Πολλοί έχουν ιδρύσει μια εταιρία η οποία φορολογείται από το 1€. Τα έχουν περασμένα όλα τα υπάρχοντά τους σε αυτήν και εμφανίζονται όντως χωρίς εισοδήματα. Πρακτικά όμως έχουν αποδώσει φόρο. Λόγω όμως νόμιμης μικρότερης φορολογίας(πάνω από κάποιο όριο) και ευνοϊκότερων ρυθμίσεων τα έχουν όλα περασμένα σε αυτήν. Το ίδιο θα έκανες.
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012