-
@mind flesh...
μπαινει το esp αλλα μπαινει ωραια σε σχεση με αλλα και μαλιστα μπαινει κι εκει που πρεπει..
θυμαμαι ενα πολυ καλο σωσιμο που ειχε κανει οταν ειχαν ξεπεραστει κατα πολυ τα ορια του.εγω ειχα κλασει λιγο (ημουν συνοδηγος) και ο οδηγος δεν το καταλαβε που μπηκε
απλα αμα θες να κανεις νευρασθενικα δε σε αφηνει..
(η κοπελα μου μου ειπε σημερα: σε καταλαβαινω καθε φορα που ερχεσαι απο μακρια γιατι οδηγεις τσαντισμενος )σε νορμαλ οδηγηση με γραμμες δεν σε απασχολει (πολυ), αμα ομως θες να ακουσεις το λαστιχο να στριγγλιζει , θα παρεμβει
δε το συγκρινω ομως με γαλλικα esp psa τα οποια πραγματικα σε ευνουχιζουν
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Kι ομως ειναι η δευτερη μερα με 2κινητο golf 122αρι που προσπαθω να καταλαβω ποτε δουλευει το esp.Παλευω με το τιμονι,φορτωμενος με χλμ,αλλα τπτ...ουτε το λαμπακι δεν φιλοτιμαται ν'αναψει. Και δεν εχω ουτε σπορ αναρτησεις ουτε λαστιχαρες.
θα το δοκιμασω σε καμμια αλανα αυριο-μεθαυριο,μου φαινεται
εμενα παλι, ειναι φορες που αναβει σαν χριστουγεννιατικο λαμπακι
-
μολις το μαθει και πιεζει περισσοτερο θα το καταλαβαινει και αυτος..δε μπορεις απο τη μια μερα στην αλλη να εξαντησεις το αυτοκινητο σου ειδικα αν ειναι πολυ καλυτερο και γρηγοροτερο απο αυτο που ειχες πριν..
αυτο θελει μηνες τουλαχιστον -
@coupeas
δεν καταλαβα το quote σου -
Είδα μια απαξίωση στο παραπανω σχολιό σου για τα δέκατα που ρίχνει το rs στο s3 και όχι δευτερόλεπτο σε καμμία πίστα και σου θυμίζω ότι τα δέκατα σε τέτοιες κατηγορίες αυτ/των είναι μεγάλο κερδος .
Τα υπολοιπα που γράφω απλά εκφράζουν τον θαυμασμό μου σε αυτή την κατασκευή της φορντ !
Θα ήθελα να δω τι θα κάνει και η wg με τα R ! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Είδα μια απαξίωση στο παραπανω σχολιό σου για τα δέκατα που ρίχνει το rs στο s3 και όχι δευτερόλεπτο σε καμμία πίστα και σου θυμίζω ότι τα δέκατα σε τέτοιες κατηγορίες αυτ/των είναι μεγάλο κερδος .
Τα υπολοιπα που γράφω απλά εκφράζουν τον θαυμασμό μου σε αυτή την κατασκευή της φορντ !
Θα ήθελα να δω τι θα κάνει και η wg με τα R !ενταξει ειμαι λιγο απαξιωτικος απο συνηθεια , ζητω συγγνωμη για το υφος μου, αλλα η ιδια η ford ειπε οτι η 4κινηση δε χρειαζεται (την απαξιωσε δηλαδη) και θελησε να μας δειξει κατι παραλογο..οτι ειναι δηλαδη φυσιολογικο να εχεις 300 αλογα μονο στους εμπρος τροχους..
το rs νομιζω οτι δεχεσαι οτι δεν κανει αξιολογους χρονους για αυτοκινητο τετοιας ιπποδυναμης
γιατι αυτο το μοτερ ειναι πολυ δυνατοτερο απο το tfsi οποτε επετρεψε μου να ομιλω περι 'μουφας' που αν δε μπορει να ριξει στο haldex σημαντικη διαφορα μεσα σε πιστα (εκει παει η καλη ασφαλτος που βοηθαει το focus και οχι το s3) τοτε στον εξω δρομο δε θα οδηγιεται..
απλα ηθελα να κατακρινω τη προπαγανδα του τυπου για το συγκεκριμενο αυτοκινητο και φυσικα τη τσιγγουνια της ford να εφαρμοσει ετοιμες λυσεις απο τη volvo για να μπορει τι αυτοκινητο να ειναι ευκολοδηγητο και τελικα εκμεταλλευσιμο..μου τη σπαει επισης οτι πατησαν στο ονομα που εχουν τα rs και ειδικα το προηγουμενο focus για να μας πουν οτι ξερουν αυτοι τι κανουν (revo knuckle και χαμοι) και το αυτοκινητο θα πηγαινει μια χαρα και θα ειναι και καθημερινο
δε νομιζω οτι εχω να πω κατι αλλο..ναι αμα τα βαλεις σε πιστα να τρεξουν gp θα χασει το audi (οχι τοσο πανυγηρικα παντως για τη δυναμη που του λειπει και τις επιπλεον τριβες που εχει ) , αλλα αμα θες κατι για πιστα παρε καρτ..
σε καποια πραγματα ειμαι οντως υπερβολικος , αλλα στη κριτικη μου για το συγκεκριμενο αυτοκινητο δε νομιζω οτι εχω ουτε λιγο αδικο.εκαναν μαλακια εκει στη ford μονο και μονο επειδη δεν ηθελαν να ξοδευτουν και επειδη δεν ηθελαν να ερθουν σε αντιπαραθεση με τα evo-ειδη εχοντας ψευτοτετρακινηση..
(ή να χαλασουν ακομα περισσοτερα λεφτα και να βαλουν πιο ψαγμενη)
θελησαν να φτιαξουν το γρηγοροτερο μπροστοκινητο..μπραβο τους..αλλα τα αλογα ειναι πλεον 300 και η εμπρος κινηση οσο και να το ξεχυλωνουμε εχει τα ορια της.οσο για τα r , την ιδια γυφτια πανε να κανουν με τα cupra και scirocco αλλα εκει οπως ειπε και ο γρηγορης τα αλογα και οι ροπη ειναι σαφως λιγοτερα και θα σωζεται καπως το πραγμα και μαλιστα 'φοβαμαι' οτι θα ριχνουν στα 4κινητα μεσα σε πιστα
εγω παλι εχω τις διαφωνιες μου για το δρομο..οταν φευγεις σημαντικα πανω απο τα 200 δεν πρεπει να εισαι μπροστοκουνητος..και αν αυτοκινητα οπως το rs δε μπορουν να τα πανε ουσιαστικα γρηγορα απο ενα φλωρικο και υποστροφικο audi με haldex (δεν εχει τον 'αγριο' χαρακτηρα του focus ) μεσα στη πιστα , πώς να περιμενουμε μετα ο απλος οδηγος να μην κυνηγαει πεζοδρομια με αυτο?
με το s3 και ο ασχετος δε θα κυνηγησει πεζοδρομια ουτε θα αγορασει ευκολα χωραφι σε διαβεβαιω
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
αυτο μου λες αν κλεινει ή οχι με esp off???
δυστυχώς ( ή ευτυχώς για μερικούς) ΔΕΝ κλείνει...
στο 6 μαζι με το esp κλεινει και το xds
οι ανθρωποι ειναι βλακες τι να πεις
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
στο 6 κλεινουν τα ηλεκτρικα? νομιζα οτι εμεναν μονιμα ανοικτα
-
οι ανθρωποι ειναι βλακες τι να πειςΣοβαρα? Το εχεις τσεκαρει? Βλεπεις δηλαδη να σπιναρει πχ πολυ ο εσωτερικος
σε κλειστη στροφη με φουλ γκαζι?
Ειχα την εντυπωση πως αυτο δουλευει ετσι κι αλλιως γιατι, αν θυμαμαι σωστα,
στο GTI η απενεργοποιηση του ESP, ουσιαστικα δεν βγαζει εκτος ΜΟΝΟ το ASR?, oπως
πχ και με το rocco?
Δηλαδη μπορεις να βγαλεις ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα off πατωντας το κουμπακι του ESP? -
edit: διαβασα λαθος..επιμενω παντως κλεινουν τα ηλεκτρικα στο gti 6?
οταν πατας το κουμπι τι σου βγαζει???εμενα μου λεει esp/asr off
το xds πού ξερεις οτι κλεινει και ΓΙΑΤΙ να κλεινει???
στην 135 και να κλεισεις το esp το ηλεκτρομπλοκε παραμενει.. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
edit: διαβασα λαθος..επιμενω παντως κλεινουν τα ηλεκτρικα στο gti 6?
οταν πατας το κουμπι τι σου βγαζει???εμενα μου λεει esp/asr off
το xds πού ξερεις οτι κλεινει και ΓΙΑΤΙ να κλεινει???
στην 135 και να κλεισεις το esp το ηλεκτρομπλοκε παραμενει..Σε εσενα μπορουν να βγαινουν ολα off πατωντας το κουμπι...
Νομιζω στο Golf GTI VI -απ' οσα εχω διαβασει τουλαχιστον-, απλα βγαινει το ASR,
οπως και στα rocco. Τωρα αυτο με το XDS πρεπει να μας το επιβεβαιωσει ο dimgster,
γιατι μεχρι στιγμης το roccο δεν το εχει. Θα το εχει απο την 45εβδομαδα παραγωγης
στο 2λιτρο που θα εχει πλεον τα 210αλογα του GTI... -
εγω δεν εχω γενικα σπιναρισματα για να καταλαβω ευκολα ποτε δουλευει το ηλεκτρομπλοκε
θα αρχισω να παρατηρω παντωςαν και σημερα συγκεκριμενα σε μια καφρικη προσπεραση οπου πατησα σκονες ενιωσα να γινεται κατι στους μπροστινους μου τροχους, να γυριζουν με διαφορετικη ταχυτητα (παρολα αυτα συνεχισα να πηγαινω ολοισια χωρις να χρειαστει να διορθωσω ή να αφησω γκαζι)
και δε μιλαω για μεταφορα ροπης πισω.. πρεπει να ειχα ηδη αρκετη πισω γιατι ανοιγα 2α εκεινη την ωρα
σαν ηλεκτρομπλοκε παντως ειχα στο νου μου αυτο το 'ψευτικο' βιδωμα της μουρης που σου κανει η μιτο..οχι οτι το δικο μου κρατιεται χειροτερα απο τη μιτο , αλλα ξαναλεω καμια σχεση
βεβαια στην μικρη αλφα το esp ειναι και αυτο παρον θες δε θες και στο παραδειγμα που εχω στο μυαλο μου πρεπει να ειχε παρεμβει και αυτο για να γινει τοσο υπερστροφικο κατι που κανει και το δικο μου σε αντιστοιχες συνθηκες με το esp on , αλλα σε κοβει στην αλφα δεν εχω την εμπειρια για να καταλαβω αν σε κοβει ουτε οδηγουσα εγω , μου εκαναν επιδειξη του 'μπλοκε'
(για να καταλαβεις, μιλαω για αποτομο στριψιμο σε γωνια 90 μοιρων με τη μουρη να βιδωνει και την ουρα να ξεκολλαει παρα πολυ αφυσικα και οχι πανω απο 70 χλμ, με ενα αλλο αυτοκινητο θα περιμενα να ειχε πεταξει μουτρα γιατι ηταν ατσουμπαλο στριψιμο, οχι με γραμμες) -
εγω δεν εχω γενικα σπιναρισματα για να καταλαβω ευκολα ποτε δουλευει το ηλεκτρομπλοκε
θα αρχισω να παρατηρω παντωςαν και σημερα συγκεκριμενα σε μια καφρικη προσπεραση οπου πατησα σκονες ενιωσα να γινεται κατι στους μπροστινους μου τροχους, να γυριζουν με διαφορετικη ταχυτητα (παρολα αυτα συνεχισα να πηγαινω ολοισια χωρις να χρειαστει να διορθωσω ή να αφησω γκαζι)
και δε μιλαω για μεταφορα ροπης πισω.. πρεπει να ειχα ηδη αρκετη πισω γιατι ανοιγα 2α εκεινη την ωρα
σαν ηλεκτρομπλοκε παντως ειχα στο νου μου αυτο το 'ψευτικο' βιδωμα της μουρης που σου κανει η μιτο..οχι οτι το δικο μου κρατιεται χειροτερα απο τη μιτο , αλλα ξαναλεω καμια σχεση
βεβαια στην μικρη αλφα το esp ειναι και αυτο παρον θες δε θες και στο παραδειγμα που εχω στο μυαλο μου πρεπει να ειχε παρεμβει και αυτο για να γινει τοσο υπερστροφικο κατι που κανει και το δικο μου σε αντιστοιχες συνθηκες με το esp on , αλλα σε κοβει στην αλφα δεν εχω την εμπειρια για να καταλαβω αν σε κοβει ουτε οδηγουσα εγω , μου εκαναν επιδειξη του 'μπλοκε'
(για να καταλαβεις, μιλαω για αποτομο στριψιμο σε γωνια 90 μοιρων με τη μουρη να βιδωνει και την ουρα να ξεκολλαει παρα πολυ αφυσικα και οχι πανω απο 70 χλμ, με ενα αλλο αυτοκινητο θα περιμενα να ειχε πεταξει μουτρα γιατι ηταν ατσουμπαλο στριψιμο, οχι με γραμμες)Μην τα συγκρινεις, γιατι δεν συγκρινονται με τιποτα...
Εσυ εχεις κατω απο τα ποδια σου ενα σκασμο μηχανικα και ηλεκτρονικα συστηματα που βοηθουν και ακολουθουν τον οδηγο για να κινηθει πολυ γρηγορα...
Η Mito εχει ακριβως αυτο που λες, την οδηγησα, και το ειδα.
Οντως σε αφηνει να κανεις παιχνιδι και γλιστραει λιγο το πισω μερος, με το μπροστα να ειναι βιδωμενο αποτελεσματικα, προσωπικα ομως αυτο δεν μου αρκει...
Προτιμουσα, να υπαρχει η δυνατοτητα να βγουν ολα off και να την γλυστρισω οπως θελω εγω, με τα 4, με αναποδο, με ελαφρια υποστροφη κλπ, κατι που δυστυχως στα περισσοτερα
καινουργια μικρα-μικρομεσαια σπορ δεν γινεται... -
τι εννοείς όταν λές ψεύτικο?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
τι εννοείς όταν λές ψεύτικο?
εννοω οτι δεν το κανεις εσυ το κανουν τα ηλεκτρονικα σου , τα οποια αν δεν υπηρχαν δε θα ειχε με την καμια τετοια συμπεριφορα το αυτοκινητο σου
μου ειχε φανει υπερβολικα υπερστροφικο στη συγκεκριμενη περιπτωση
μην μου πεις οτι εχεις δει κι αλλα αυτοκινητα να κανουν ετσι..
βεβαια ξαναλεω δεν ξερω αν σε αυτο συμμετειχε και το esp το οποιο γενικα οδηγει το αυτοκινητο οπου εσυ του λες ασχετως συνθηκων (ριχνοντας σου ομως την ταχυτητα για να τα πετυχεις ολα αυτα)εσυ σαν κατοχος μιτο παντως δεν παρατηρεις οτι ωρες ωρες παει μονη της και συ απλα στριβεις το τιμονι?
δεν το λεω αυτο ως κατι κακο (γιατι σιγουρα θα με παρεξηγησες ) , στο κατω κατω εκει παει πλεον η αυτοκινηση και με τα υπολοιπα..απλα η μιτο μου χει δωσει την εντυπωση οτι ειναι πιο 'αυτοματοποιημενη' ακομα και σε σχεση με τα 'αυτοματοποιημενα' πλεον golf στα οποια επισης δεν κλεινουν τα ηλεκτρικα..
επισης εχω πει οτι τα ηλεκτρονικα της ειναι πολυ καλα ειδικα σε σχεση με αυτα των γαλλων τα οποια σε ευνουχιζουν κανονικα..
αμα οδηγησεις 207 ραλλυ θα με καταλαβεις -
στο 6 κλεινουν τα ηλεκτρικα? νομιζα οτι εμεναν μονιμα ανοικτα
υπάρχει περιπτωση σε σύγχρονο golf να βγαίνει το esp?
το κουμπί esp off πατάω, το asr βγαινει...οτι να ειναι η vw
το esp ειναι το ίδιο ευαίσθητο είτε το κουμπί είναι on είτε off, μολις διαβάσει διαφορετικη γωνια τιμονιού από αυτή που ακολουθεί το αμαξι μπάινει απότομα και σε κόβει
απλα οταν απενεργοποιοώ το asr βγαίνει και το xds.
Το ξαναλέω, οι άνθρωποι ειναι βλάκες...τι να λεμε!!!
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Σοβαρα? Το εχεις τσεκαρει? Βλεπεις δηλαδη να σπιναρει πχ πολυ ο εσωτερικος
στο GTI η απενεργοποιηση του ESP, ουσιαστικα δεν βγαζει εκτος ΜΟΝΟ το ASR?, oπως
πχ και με το rocco?
Δηλαδη μπορεις να βγαλεις ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα off πατωντας το κουμπακι του ESP?Γρηγόρη εξηγώ παραπάνω.
Οπως τα λες είναι με τη διαφορά οτι μαζι με το asr κλείνει και το xds. -
Σοβαρα? Το εχεις τσεκαρει? Βλεπεις δηλαδη να σπιναρει πχ πολυ ο εσωτερικος
πχ και με το rocco?
Δηλαδη μπορεις να βγαλεις ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα off πατωντας το κουμπακι του ESP?Γρηγόρη εξηγώ παραπάνω.
Οπως τα λες είναι με τη διαφορά οτι μαζι με το asr κλείνει και το xds.Το εχεις διαπιστωσει ο ιδιος δηλαδη...
Περιεργο μου φαινεται, γιατι τουλαχιστον απ' οσο εχω καταλαβει, και μου εχει πει και ο Γιαννης πχ για το rocco του (jntaras), αυτος ειτε εχει ανοιχτο, ειτε κλειστο το ASR,
το EDL που εχει το Rocco λειτουργει.
Κατι δεν καθεται καλα εδω.
Πολλη μεγαλη μ@λ@κι@ μου φαινεται να το σβηνουν στο GTI κρατωντας παντα ανοιχτο το ESP ( ) και αντιθετα να το κρατανε ανοιχτο στο rocco ασχετως αν ειναι on/off το ESP (δηλαδη το ASR ουσιαστικα)... -
Επειδη ειναι βραδυ δεν μπορω να διαβασω και να κατανοησω κυριως τι λετε ...αυτο που εχω σιγουρο ειναι οτι πλεον στα καινουρια VW μετα το σιροκκο,δεν απενεργοποιειται το ESP,αυτο που απενεργοποιειται ειναι το ASR...το αντισπιν.Τωρα τα ψευτομπλοκε δεν βρισκω λογο να απενεργοποιουνται,ουτε πιστευω να γινεται αυτο σε καμια περιπτωση με το πατημα του κουμπιου.
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Επειδη ειναι βραδυ δεν μπορω να διαβασω και να κατανοησω κυριως τι λετε ...αυτο που εχω σιγουρο ειναι οτι πλεον στα καινουρια VW μετα το σιροκκο,δεν απενεργοποιειται το ESP,αυτο που απενεργοποιειται ειναι το ASR...το αντισπιν.Τωρα τα ψευτομπλοκε δεν βρισκω λογο να απενεργοποιουνται,ουτε πιστευω να γινεται αυτο σε καμια περιπτωση με το πατημα του κουμπιου.ναι και γω αυτο πιστευω μαλλον δεν κλεινει ποτε..
στο κατω κατω θα μου ελεγε 'esp/asr/edl off' oχι μονο τα 2 πρωτα..
χωρο εχει η οθονη
αλλωστε το ψευτομπλοκε δεν υποτιθεται οτι σε κοβει οπως κανουν τα esp/asr ειναι μεν και αυτο δικτυ ασφαλειας αλλα οχι εις βαρος της ταχυτητας.. (υποτιθεται)
GOLF R - SCIROCCO R