-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν το χα παρει χαμπαρι θα το κοιταξω να σου πω..για τα pm αυτο που λες δεν παιζει, μολις πριν απο λιγο ελαβα ενα
μηπως εχεις μπουκωσει τα σταλμενα σου?
για να δω...
-
Σχετικο ειναι και αυτο...Σιγουρα με το Haldex μπορεις ολη την ωρα να κανεις τον
'ταλιμπαν', να δινεις ολο το γκαζι και να εξαφανιζεσαι, να το 'στραμπουλας' για παιχνιδι και πολλα χαμογελα, αλλα αυτο απο την αλλη ουτε
καλυτερο οδηγο σε κανει (να βελτιωσεις πχ τα περασματα σου σε μια στανταρ διαδρομη)
ουτε ειναι απαραιτητα πιο γρηγορο σε αποτελεσμα, απο καποιον που οδηγει με γραμμες ή εστω με 'μυαλο' το γκαζι του σε ισχυρο δικινητο με ηλεκτρονικο μπλοκε...αμα εχεις δει διαφορα tfsi 200αρια με προγραμμα ή με φπε θα δεις οτι ωρες ωρες δυσκολευονται να βαλουν κατω τη δυναμη τους και πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος με το γκαζι..
το ηλεκτρομπλοκε μην περιμενεις με τοσα αλογα να κανει και θαυματα..τι θα κανει δηλαδη? απλα θα σου φρεναρει τον τροχο για να μη σπιναρεις και βγαλεις μουτρα..δε θα σε βοηθησει να πας πιο γρηγορα, -κι ομως αφου δεν θα βγαλεις μουτρα και περασει η δυναμη στον διπλα τροχο, ή εστω φρεναρει λιγο τον εσωτερικο, θα στριψεις πιο γρηγορα τελικα- ουτε θα διοχετευσει την επιπλεον δυναμη στους πισω τροχους για να μην παει χαμενη..
το focus rs για μενα ειναι το καλυτερο παραδειγμα οτι η δυναμη μονο στους μπροστινους τροχους εχει τα ορια της και μαλιστα με κανονικο μπλοκε
Καλα κατσε να το δουμε πρωτα...Το Focus ειναι ξεχειλωμενο παραδειγμα, με 40χλγμ
ροπη, (μηχανικο μπλοκε βεβαια και το revoknuckle στην αναρτηση για μειωση του torque steering) δεν ειναι το ιδιο με 40 αλογα λιγοτερο και +8χλγ ροπη του R...
Βαλε και τα τεραστια μετατροχια που εχει το rocco, το αποτελεσμα σιγουρα θα ειναι διαφοροποιημενο, το θεμα ειναι κατα ποσο, και ειδικα στους δρομους μας... -
ειπα οτι παιζει πολυ σοβαρα να ειναι πιο γρηγορο στη πιστα, στο δρομο ομως τα ηλεκτρονικα θα τρελαινονται..
με 4κινηση ουτε τα ηλεκτρονικα τρελαινονται, ουτε ουταν τα κλεινεις νιωθεις οτι σου λειπουν..
δε συγκρινονταικατα τα αλλα η δυναμη αυτη δεν ειναι εξωπραγματικη για να ειναι σε μπροστοκουνα, απλα θεωρω πιο καλη τη 4κινηση
-
ειπα οτι παιζει πολυ σοβαρα να ειναι πιο γρηγορο στη πιστα, **στο δρομο ομως τα ηλεκτρονικα θα τρελαινονται..**με 4κινηση ουτε τα ηλεκτρονικα τρελαινονται, ουτε ουταν τα κλεινεις νιωθεις οτι σου λειπουν..
δε συγκρινονταικατα τα αλλα η δυναμη αυτη δεν ειναι εξωπραγματικη για να ειναι σε μπροστοκουνα, απλα θεωρω πιο καλη τη 4κινηση
Σε αυτο σου λεω κατσε πρωτα να το δουμε...
Σιγουρα η 4κινηση ειναι καλυτερη στα +200αλογα, αυτο δεν το αμφησβητω, ισως ομως
η νεα γενια των ηλεκτρονικων μπλοκε κανει τα 200+ αλογα να πατανε εξισου αποτελεσματικα, απλα αφαιρωντας λιγο απο την συνολικη καλυτερη αισθηση
που σιγουρα θα υπηρχε με 4κινηση... -
δεν ξερω αν βοηθαει,αλλα τα ~180 αλογα σε ενα αυτοκινητο με τα μετατροχια και το μεταξονιο του Ibiza Cupra,με τη βοηθεια του xds δεν προβληματιζουν καθολου.
-
H ροπή είναι που κάνει τη ζημιά. Το Seat πόσο έχει, 24 και κάτι ψιλά; Το παλιό μου Punto GT είχε 21+ με 14άρες ζάντες και λάστιχα 185/55 και φυσικά κανένα ηλεκτρονικό τσάτσο και την πάλευε μια χαρά...αλίμονο αν δεν είχε υπάρξει κάποια πρόοδος από τότε
-
Ο χρήστης GusGus έγραψε:
H ροπή είναι που κάνει τη ζημιά. Το Seat πόσο έχει, 24 και κάτι ψιλά;οσα σηκωνει το DSG
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
δεν ξερω αν βοηθαει,αλλα τα ~180 αλογα σε ενα αυτοκινητο με τα μετατροχια και το μεταξονιο του Ibiza Cupra,με τη βοηθεια του xds δεν προβληματιζουν καθολου.μωρε ουτε και το gti με 210 , ομως εδω εχουμε πιο πολλη ροπη και πιο πολλα αλογα..λογικα για να το βγαλουν θα δουλευει, σε σχεση με την 4κινηση θελω να δω..
αν και ξαναλεω φοβαμαι οτι σε πιστα τα 2κινητα θα ναι πιο γρηγορα και θα ακουμε παλι βγαζει καλα τη δυναμη στο δρομο και αλλα τετοια..
παντως χωρις ηλεκτρομπλοκε ΤΤ με προγραμμα που ξερω , στα 250 λεει , εχει προβλημα..
οχι τοσο τραγικο αλλα εχει πρεπει να πατας με ρεγουλα το γκαζι -
Το αρχικό σχέδιο του Scirocco πήγαινε για Audi TT Shooting Break (ναι, η VAG κάνει τράμπες ΚΑΙ στα σχέδια ). Θα πρέπει λοιπόν να αποκατασταθεί η ιστορική αναγκαιότητα: Χώστε τον 2,5 Turbo και ένα Haldex - και πού'σαι. παιδί: βάλε και ένα εσωτερικό πιο περιποιημένο, όχι αυτα που σερβίρεις στους τυχάρπαστους...ξέρεις εσύ
-
δεν ξερω αν βοηθαει,αλλα τα ~180 αλογα σε ενα αυτοκινητο με τα μετατροχια και το μεταξονιο του Ibiza Cupra,με τη βοηθεια του xds δεν προβληματιζουν καθολου.
μωρε ουτε και το gti με 210 , ομως εδω εχουμε πιο πολλη ροπη και πιο πολλα αλογα..λογικα για να το βγαλουν θα δουλευει, σε σχεση με την 4κινηση θελω να δω..
αν και ξαναλεω φοβαμαι οτι σε πιστα τα 2κινητα θα ναι πιο γρηγορα και θα ακουμε παλι βγαζει καλα τη δυναμη στο δρομο και αλλα τετοια..
παντως χωρις ηλεκτρομπλοκε ΤΤ με προγραμμα που ξερω , στα 250 λεει , εχει προβλημα..
οχι τοσο τραγικο αλλα εχει πρεπει να πατας με ρεγουλα το γκαζιΑν εννοεις το προηγουμενο, γιατι το τελευταιο εχει EDL, οπως το απλο scirocco, απλα
δεν εχει διαφημιστει τοσο πολυ, και βεβαια δεν ειναι τοσο πιο παρεμβατικο και αποτελεσματικοτερο πιθανως οσο το XDS... -
ναι το ξερω εχει και το δικο μου , καμια σχεση με μιτο- βιδωνει η μουρη στο δρομο και στριβεις σαν ψεμα
(βεβαια παω παντα με esp off δεν ξερω αν παυει να λειτουργει και αυτο μαζι με τα υπολοιπα και εχω αναρωτηθει πολλες φορες ειναι η αληθεια παντως με ανοικτο το esp και γω στριβω σαν ψεμα αλλα με κοβει καπως και το κλεινω γιατι με εκνευριζει σε πολυ αποτομους ελιγμους και πλαγιολισθησεις , με γραμμες δεν το καταλαβαινεις οπως σε ενα 2κινητο golf με 122 πχ που τρελαινεται οταν οδηγας γρηγορα )στο ΤΤ λοιπον (καινουριο tfsi με 18αρες κι αυτο, 235 πελμα αν θυμαμαι καλα) υπαρχει ακατασχετο σπιναρισμα μεχρι και τη 2α και υπο συνθηκες (οχι τοσο σπανιες στο ελλαδισταν) και με 3η.. esp off παντα
φιλος μου που το οδηγει συχνα, μου λεει οτι δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα μεν..με συνεση το παλευεις, αλλα καλο θα ηταν να ειχε καποιο βοηθημα για να μην γινεται χαμος.
μπορει ομως μερικες φορες να ειναι ενοχλητικο πχ σε μια κλειστη στροφη με 2α κοντα στο κοφτηΥΓ μου θυμισες τωρα μια υπογραφη που ειχα βαλει οταν πρωτοκυκλοφορουσε η μιτο, μη χαιρεστε ιταλακηδες εμεις ανακαλυψαμε πρωτοι το ψευτο-ηλεκτρο-μπλοκε
που μου το χαν κανει σημαια και το παρουσιαζαν ως καινοτομια
(βεβαια στην ιστορια παλι η δικη τους πρωτια θα περασει )στο βιβλιαρακι αν και το αναφερει παντως δε λεει ποτε λειτουργει και αν απενεργοποιειται , λεει μονο πώς λειτουργει.. σπιναρει ο ενας τροχος και με φρενο στελνεται η ροπη στον αλλον..εγω δεν εχω πολυ συχνα τετοια φαινομενα μονο αν πατησω τιποτα νερα
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
μωρε ουτε και το gti με 210 , ομως εδω εχουμε πιο πολλη ροπη και πιο πολλα αλογα..λογικα για να το βγαλουν θα δουλευει, σε σχεση με την 4κινηση θελω να δω..
οχι τοσο τραγικο αλλα εχει πρεπει να πατας με ρεγουλα το γκαζιΑν εννοεις το προηγουμενο, γιατι το τελευταιο εχει EDL, οπως το απλο scirocco, απλα
δεν εχει διαφημιστει τοσο πολυ, και βεβαια δεν ειναι τοσο πιο παρεμβατικο και αποτελεσματικοτερο πιθανως οσο το XDS...EDL = XDS ονόματα του ίδιου και του αυτού πράγματος... το S3 το έχει εδώ και χρόνια...
όχι, δεν είναι πρόβλημα τα πολλά άλογα αλλά το πολύ γκάζι... όλα μαθαίνονται...
έχω οδηγήσει πολάκις γκολφ με 250 και ντι ες τζι και πάει τέζα αρκεί να είσαι μετρημένος στο γκάζι σε μερικές στροφές, όχι σε όλες...
-
αυτο μου λες αν κλεινει ή οχι με esp off???
-
αυτο μου λες αν κλεινει ή οχι με esp off???δυστυχώς ( ή ευτυχώς για μερικούς) ΔΕΝ κλείνει...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
αυτο μου λες αν κλεινει ή οχι με esp off???
δυστυχώς ( ή ευτυχώς για μερικούς) ΔΕΝ κλείνει...
γαμωτο και τοσο καιρο νομιζα οτι εστριβα μονος μου
και μετα κραζω τη μιτο
(η αλφα το ανακαλυψε κι αυτο το ειχε σκεφτει πρωτη )
-
παντως με ανοικτο το esp και γω στριβω σαν ψεμα αλλα με κοβει καπως και το κλεινω γιατι με εκνευριζει σε πολυ αποτομους ελιγμους και πλαγιολισθησεις , με γραμμες δεν το καταλαβαινεις οπως σε ενα 2κινητο golf με 122 πχ που τρελαινεται οταν οδηγας γρηγορα )Kι ομως ειναι η δευτερη μερα με 2κινητο golf 122αρι που προσπαθω να καταλαβω ποτε δουλευει το esp.Παλευω με το τιμονι,φορτωμενος με χλμ,αλλα τπτ...ουτε το λαμπακι δεν φιλοτιμαται ν'αναψει. Και δεν εχω ουτε σπορ αναρτησεις ουτε λαστιχαρες.
θα το δοκιμασω σε καμμια αλανα αυριο-μεθαυριο,μου φαινεται
-
παντως με ανοικτο το esp και γω στριβω σαν ψεμα αλλα με κοβει καπως και το κλεινω γιατι με εκνευριζει σε πολυ αποτομους ελιγμους και πλαγιολισθησεις , με γραμμες δεν το καταλαβαινεις οπως σε ενα 2κινητο golf με 122 πχ που τρελαινεται οταν οδηγας γρηγορα )
Kι ομως ειναι η δευτερη μερα με 2κινητο golf 122αρι που προσπαθω να καταλαβω ποτε δουλευει το esp.Παλευω με το τιμονι,φορτωμενος με χλμ,αλλα τπτ...ουτε το λαμπακι δεν φιλοτιμαται ν'αναψει. Και δεν εχω ουτε σπορ αναρτησεις ουτε λαστιχαρες.
θα το δοκιμασω σε καμμια αλανα αυριο-μεθαυριο,μου φαινεται
Όταν συνηθίσεις τα όριά του θα μάθεις να τα σπας για πλάκα με μια τιμονιά. Είναι αρχή ακόμα και σου φαίνεται τρενάρα
-
η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα οδηγουσα συνηθως το παλιο της μητερας μου,που ηταν πιο ελαφρυ,(αν και με λιγοτερα αλογα) χωρις υποβοηθηση στο τιμονι,και τωρα μου φαινονται κορυφαια τα κρατηματα του Golf
ενας παραπανω λογος λοιπον,για να μας προστευει το ESP,εμας τους newbies
-
η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα οδηγουσα συνηθως το παλιο της μητερας μου,που ηταν πιο ελαφρυ,(αν και με λιγοτερα αλογα) χωρις υποβοηθηση στο τιμονι,και τωρα μου φαινονται κορυφαια τα κρατηματα του Golfενας παραπανω λογος λοιπον,για να μας προστευει το ESP,εμας τους newbies
Τι να πω κι εγώ που από Sunny 1.3 του '86 και Getz 1.1 απ τα πρώτα που ήταν τίγκα χρέπια, πήγα στο Golf και νόμιζα ότι οδηγώ Maserati
-
περι focus rs...
40 αλογα παραπανω (χωρις απωλειες 4κινησης), 9 κιλα ροπης παραπανω, 500 κεκ παραπανω.
(βαρος ιδιο περιπου )'απολυτο' στησιμο , κωδικος rs και απλωστρα πισω για να τρομαξουμε και παρολα αυτα στο τελειο οδοστρωμα της πιστας δεν ριχνει ολοκληρο δευτεροπλεπτο στο σ3
σε καμια πιστα ανα το κοσμοτρομερο αυτοκινητο.. στον κανονικο δρομο φανταζομαι οτι καταλαβαινεις τι θα γινεται...
btw τι λαστιχα φοραει το rs? γιατι τα s3 δεν ερχονται με καποιο παρα πολυ σπορ λαστιχο...
(edit: με sc ερχεται και το rs , νταξει..)Ναι ωραία όλα αυτά αλλά τα δέκατα απο το 1 εως το 9 σε αυτές τις ιπποδυνάμεις και ταχύτητες είναι μεγάλες διαφορές φίλε Οσις.
Στο κάτω κάτω γιατι να μην βγαλουμε το καπέλο στους μηχανικούς της φορντ που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σε επιδόσεις και τιμή σε συγκριση με την wg και αουντι σε προστοκίνητη σπορ εκδοση δρόμου.
Μήπως είναι κάτι ψέμα? Οχι, είναι πιο γρήγορο και μάλιστα ανέλπιστα γρήγορο.
Προσωπικά δεν περίμενα ότι θα έχει τέτοια οδηγική συμπεριφορά.
Εδω κάτω δυο που ήρθαν έγινε σφαγή για να τα αγοράσουν .
Απίστευτο αμάξι για τοση δύναμη και μπροστοκίνητο.
Περιμένω να δω τι θα κάνει το σιρροκο και το γκολφ .Το R έχει απαιτήσεις σαν εκδοση οπότε θα έχει ενδιαφέρον!
GOLF R - SCIROCCO R