-
Από μένα πάρτο και μην ακούς κανένα, τά'χει όλα και συμφέρει.
-
Ο χρήστης JimmyGR94 έγραψε:
Mαλλον φαινεται οτι τα l.a.d.a. δεν ειναι καλη επιλογη.Βρηκα βεβαια μια ευκαιρια:
LADA 112 του 2003(6/2003)με μολις 24.000χλμ και a/c,ηλ.παραθυρα-κλειδαριες,ραδιοκασετοφωνο,ζαντες αλουμινιου και immobilizer και κινητηρα 1500 κ.εκ.,16 βαλβιδων και 92 ιππων ΜΟΝΟ 2500€.Και εμενα το συγκεκριμενο αμαξι δεν με χαλαει(το σενταν και το στεισον βαγκον δεν μου πολυαρεσουν,αλλα το χατσμπακ δεχνει πιο γαμω).Ξερω οτι δεν εχει ΑBS και ουτε 1 αεροσακο(και μοντελα μεχρι το 2005 ουτε υδραυλικο τιμονι)και το design δεν ειναι και πολυ συγχρονο,ειδικα του εσωτερικου,αλλα αν ειναι αξιοπιστο,2500€ για αυτοκινητο 6 ετων με περιπου 25.000χλμ ειναι πολυ λιγα.Και για να ξερω τι να επιλεξω(την Παρασκευη θα παω να αγορασω αμαξι)θελω 2 πραγματα ακομα για τα l.a.d.a.
1)Εχουν μεγαλυτερους χωρους και πορτ-μπαγκαζ απο τα Κορεατικα(εγω εχω ακουσει πως ναι)?
2)Τα συγκεκριμενα μοντελα σε σενταν(110)τα θυμαμαι και ως ταξι(εχω πολυ καιρο να δω βεβαια).Ειναι τοσο αξιοπιστα?
Το μονο που με προβληματισε στα ΛΑΝΤΑ 110/111/112 ειναι οι πλατες των μπροστινων καθισματων.Αν τις δειτε,ειναι σχετικα μικρες.Δηλαδή μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με ανύπαρκτη παθητική ασφάλεια (καθόλου αερόσακοι), ανύπαρκτη ενεργητική ασφάλεια (χωρίς ABS), χωρίς στοιχειώδη εξοπλισμό που υπάρχει σε οτιδήποτε απ το 93 και μετά (υδραυλικό τιμόνι) και σε κάνει χαρούμενο το γεγονός ότι είναι 6ετίας; Ενώ στην πραγματικότητα το αμάξι αυτό ανήκει στα 80'ς σε χαρακτηριστικά; Το μόνο που σε ενδιαφέρει από το αυτοκίνητο δλδ είναι να... τσουλάει χωρίς να χαλάσει;
Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, έχεις κι άλλες επιλογές -
Για τη φουκαριάρα... ε;
Για μένα να πάρει L.A.D.A, αυτό τραβάει η καρδιά του!
Και η δικιά μου, αααχχ Καλλίιινα!
-
Mαλλον φαινεται οτι τα l.a.d.a. δεν ειναι καλη επιλογη.Βρηκα βεβαια μια ευκαιρια:
LADA 112 του 2003(6/2003)με μολις 24.000χλμ και a/c,ηλ.παραθυρα-κλειδαριες,ραδιοκασετοφωνο,ζαντες αλουμινιου και immobilizer και κινητηρα 1500 κ.εκ.,16 βαλβιδων και 92 ιππων ΜΟΝΟ 2500€.Και εμενα το συγκεκριμενο αμαξι δεν με χαλαει(το σενταν και το στεισον βαγκον δεν μου πολυαρεσουν,αλλα το χατσμπακ δεχνει πιο γαμω).Ξερω οτι δεν εχει ΑBS και ουτε 1 αεροσακο(και μοντελα μεχρι το 2005 ουτε υδραυλικο τιμονι)και το design δεν ειναι και πολυ συγχρονο,ειδικα του εσωτερικου,αλλα αν ειναι αξιοπιστο,2500€ για αυτοκινητο 6 ετων με περιπου 25.000χλμ ειναι πολυ λιγα.Και για να ξερω τι να επιλεξω(την Παρασκευη θα παω να αγορασω αμαξι)θελω 2 πραγματα ακομα για τα l.a.d.a.
1)Εχουν μεγαλυτερους χωρους και πορτ-μπαγκαζ απο τα Κορεατικα(εγω εχω ακουσει πως ναι)?
2)Τα συγκεκριμενα μοντελα σε σενταν(110)τα θυμαμαι και ως ταξι(εχω πολυ καιρο να δω βεβαια).Ειναι τοσο αξιοπιστα?
Το μονο που με προβληματισε στα ΛΑΝΤΑ 110/111/112 ειναι οι πλατες των μπροστινων καθισματων.Αν τις δειτε,ειναι σχετικα μικρες.Συγνώμη για την αδιάκριτη ερώτηση αλλά πόσο χρονών είσαι;
Αυτος που εχει το λογαριασμο ειναι ο αδερφος μου και ειναι 15 χρονων.Εγω ειμαι 22 χρονων και απλα γραφω απο εδω(ειμαι γεννημενος το 1987).
Και πάλι συγνώμη έχουμε και την ίδια ηλικία το σκεύτηκες καλά δεν σου αρέσει κανένα άλλο αυτοκίνητο αυτής της χρηματικής κατηγωρίας κάτι πιό νεανικό πιο γρήγορο πιο σύγχρονο ;
-
Πέρα από την πλάκα εγώ πιστεύω ότι κι ο φίλος έχει χιούμορ, αλλά αφού το συνεχίζει πάμε όλοι μαζί.
Κατ' αρχήν να το κάνει τί το υδραυλικό τιμόνι όταν θα έχει μέσα την Καλίνα;
Θα της ανάβει το αιρκοντίσιον, θα της βάζει το ράδιο, θα κατεβάζει τις κλειδαριές και άμα λάχει θα μαρσάρει τον 1500άρη με τις 16βαλβίδες και τα 92 άλογα για να τη φτιάξει.
Μη σε νοιάζει πλάτες δεν έχουν τα καθίσματα, θα έχει πορτμπαγκάζ μεγάλο όμως για να την καθίζεις.Όντως το χάτσμπακ δείχνει πιο γαμώ αλλά και το στέισον να πάρεις, το περνάς ένα περλέ μωβ, του βάζεις και μια αεροτομή και γίνεται κι αυτό γαμώ! Την Καλίνα, άααχχ...
Το μόνο που με ανησυχεί είναι που το είπα ότι έχει μόνο 43 λίτρα ρεζερβουάρ, γιατί άμα το φτιάξεις και του βάλεις κι ένα τούρμπο, θα πίνει τη βενζίνη σα νεροφίδα και θα τρέχεις στο βενζινάδικο κάθε λίγο.
Να 'χεις και μέσα την Καλίνα δε λέει... -
obvious troll is obvious
η είναι ρώσος δεν εξηγείται αλλιώς
-
Ρωσος δεν ειμαι(Ελληνας ειμαι,απο την Τηνο).Απλα παντα συμπαθουσα τα αυτοκινητα(lada,dacia,hyundai,kia,chevrolet/daewoo,seat,skoda).
-
Παντως πριν απο 6 περίπου χρόνια μπηκα σε ένα Λαντα ταξί ήταν δεν ήταν 3 ημέρων και είχε ήδη σταματυήσει να δουλεύει το αναλογικό ρολόι στην κονσόλα. Το είπα τότε στον ταξθντζη και κατέβαζε καντήλια γιατί ακριβώς ήταν 3 ημερών αυτοκίνητο και αρχιζαν τα πρώτα όργανα.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Παντως πριν απο 6 περίπου χρόνια μπηκα σε ένα Λαντα ταξί ήταν δεν ήταν 3 ημέρων και είχε ήδη σταματυήσει να δουλεύει το αναλογικό ρολόι στην κονσόλα. Το είπα τότε στον ταξθντζη και κατέβαζε καντήλια γιατί ακριβώς ήταν 3 ημερών αυτοκίνητο και αρχιζαν τα πρώτα όργανα.πω τι μου θύμισες τώρα
και εγώ είχα μπει πιο παλιά σε ένα lada ταξί. Oι πόρτες έτριζαν όταν τις άνοιγες. το εσωτερικό έτριζε, όταν πάταγε φρένο έτριζαν οι δίσκοι
γενικά το αυτοκίνητο ήταν ένα κινούμενο τρίξιμο
-
Έχω μπει κι εγώ σε Lada ταξί με την τότε κοπέλα μου Ήταν σε απίστευτα κακή κατάσταση, έτριζαν τα πάντα, το τιμόνι ήταν στραβό (μπορεί και απο τρακάρισμα), ο πίνακας οργάνων δεν λειτουργούσε. Η κοπέλα είπε ότι κάτι ξέχασε (χωρίς καν να συνενοηθούμε) και ότι πρέπει να κατέβει αμέσως και μας άφησε 100 μέτρα παρακάτω. Όταν κατεβήκαμε της λέω αλήθεια ξέχασες κάτι; και μου λέει όχι αλλά φοβήθηκα απ το αμάξι και ήθελα να κατέβω!
Επίσης το χειρότερο αμάξι που έχω οδηγήσει ποτέ ήταν ένα Lada του '83 -
...(ενας με 111 ελεγε οτι επεσε πανω του ενα Σκοντα Οκταβια και ενω απο το Οκταβια διαλυθηκε ολο το μπροστινο τμημα(μασκα,φαναρια κλπ),το 111 εκανε μονο ενα βαθουλωματακι στο φτερο)...αυτός με το 111, από την εντατική στα έλεγε?
LADA 112 του 2003(6/2003)με μολις 24.000χλμ και a/c,ηλ.παραθυρα-κλειδαριες,ραδιοκασετοφωνο,ζαντες αλουμινιου και immobilizer και κινητηρα 1500 κ.εκ.,16 βαλβιδων και 92 ιππων ΜΟΝΟ 2500€.Με τα χαρακτηριστικά που δίνεις, άντε να έδινα μέχρι και 2500 ρούβλια... ούτε καπίκι παραπάνω
-
Stop η πλάκα.
-
Κατ' αρχήν καλά κάνει ο ερωτών και προτιμάει τα οικονομικά αυτοκίνητα. Άμα ξεσυναιριστείς με τις ρόδες, θα ψάχνεις πάντα τις τσέπες σου για λεφτά και θα είσαι όλο στα δάνεια.
-
Πράγματι το Λάντα έχει και χώρους, και προτμπαγκάζ και χαμηλή τιμή. Είναι ίσως τα μόνα του πλεονεκτήματα, αλλά τα έχει, δεν μπορούμε να του τα αφαιρέσουμε. Άμα του άλλου του κάνει, εμάς ΠΡΕΠΕΙ να μας περισσεύει.
-
Έχει αξιοπιστία? Λόγω του μέτριου ποιοτικού ελέγχου στο εργοστάσιο και παρά τα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, η σωστή απάντηση είναι δεν ξέρω. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για Λάντα σκυλιά και έχω ακούσει ακόμα περισσότερες για Λάντα των οποίων οι ιδιοκτήτες συμπεθέρεψαν με τον συνεργειά από τις πολλές επισκέψεις. Ένα Κορεάτικο ή ένα Ιαπωνικό εδώ είναι πολύ πιο προβλέψιμο και αξιόπιστο.
-
Επίσης τα κορεάτικα και τα ιαπωνικά, είναι σχεδιαστικά πιο σύγχρονα και πιο ασφαλή.
Τέρμα εδώ, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
-
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Έχω μπει κι εγώ σε Lada ταξί με την τότε κοπέλα μου Ήταν σε απίστευτα κακή κατάσταση, έτριζαν τα πάντα, το τιμόνι ήταν στραβό (μπορεί και απο τρακάρισμα), ο πίνακας οργάνων δεν λειτουργούσε. Η κοπέλα είπε ότι κάτι ξέχασε (χωρίς καν να συνενοηθούμε) και ότι πρέπει να κατέβει αμέσως και μας άφησε 100 μέτρα παρακάτω. Όταν κατεβήκαμε της λέω αλήθεια ξέχασες κάτι; και μου λέει όχι αλλά φοβήθηκα απ το αμάξι και ήθελα να κατέβω!
Επίσης το χειρότερο αμάξι που έχω οδηγήσει ποτέ ήταν ένα Lada του '83Παντως εγω εχω μπει σε λαντα 2105 του 86,λαντα σαμαρα του 93 και λαντα ακουαριους του 2001 και πρεπει να πω οτι δεν φοβηθηκα καθολου.Το 2105 και το σαμαρα ηταν παλια αυτοκινητα ενος φιλου του πατερα μου,ενω το ακουαριους το εχει ο αδερφος ενος φιλου μου.Πρεπει να πω οτι εχω μπει και σε ταξι λαντα λιμπρα του 2000(ειχα μπει το 2002,οταν ημουν 15,μαζι μ'εναν φιλο μου).Πραγματι το ολο αμαξι ετριζε,οπως τα παλια πορτοκαλι τρολει της αθηνας(τα ξερω γιατι μεχρι και το 2005 εμενα αθηνα)αλλα δεν με φοβισε καθολου.BTW,εχω πολυ καιρο να δω ταξι Λαντα Λιμπρα.Ξερει κανεις τι απεγιναν(μερικα βεβαια κυκλοφορουν ακομα)?
-
Στα τελείως σοβαρά παρ' όλο που νομίζω ότι το θέμα δεν ανοίχτηκε με σκοπό την αγορά Lada αλλά με στόχο να γίνει επικό τρολλάρισμα (κάτι που μπορούμε να διατηρήσουμε, σαν την ξέγνοιαστη γωνιά του φόρουμ) ,
έχω ήδη μιλήσει για τις πραγματικά πάφθηνες τιμές των ανταλλακτικών ασχέτως της αξιοπιστίας ή μη του αυτοκινήτου.Και στα τελείως σοβαρά επίσης πιστεύω ότι ο υποψήφιος αγοραστής Lada δε θα 'πρεπε να δίνει καθόλου χρήματα ή να δίνει έστω ένα συμβολικό ποσό, κάτι για τον κόπο του άλλου που το έφερε για να το αφήσει.
Γιατί απλώς ο πωλητής δεν είναι ότι το δίνει αλλά το ξεφορτώνεται (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, τεκμήρια κλπ).
Και όλα αυτά ασχέτως ηλικίας του Lada, δηλαδή και μιας ημέρας στην κυκλοφορία θεωρώ ότι είναι ανάξιο του ενδιαφέροντος του οποιουδήποτε, όχι επειδή κάνω ότι είμαι υπεράνω αλλά γιατί τέτοιο αυτοκίνητο χωρίς σύγχρονα οδηγικά χαρακτηριστικά το θεωρώ βάσανο.
Αν θέλεις κάτι να παιδεύεσαι παίρνεις ένα μεταχειρισμένο δυτικότροπο 10ετίας που είναι ανώτερο από το Λάντα και κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα, αποδοτικότερα και ασφαλέστερα.Και για τα λεγόμενα οικονομικά που είναι αστείο να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι, θεωρώ ότι υπάρχει τεχνολογικό χάος ανάμεσα στα Λάντα και σ' αυτά που αναφέρει ο φίλος μας, και γι' αυτό και δικαιολογημένα τα τελευταία τιμολογούνται αρκετά παραπάνω, πράγμα που σημαίνει και ότι δεν είναι τόσο οικονομικά ούτε και συγκρίνονται σαν σκέψη ώστε να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τα Λάντα.
Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ λογικό άνθρωπο, υποψήφιο αγοραστή Fiat, Seat, Skoda, γαλλικού, κορεάτικου, γιαπωνέζικου, γερμανικού κλπ που θα μπει στη λογική για καινούριο αυτοκίνητο, ότι θα σκεφτεί καν να περάσει από μαγαζί με Λάντα. Δε μπορώ, είναι άλλα πορτοφόλια, άλλες τιμές, άλλες ποιότητες προιόντων, άλλες ανέσεις κλπ κλπ.
Μετά από δέκα και βάλε χρόνια, που άκουσα ότι κάποια σύμπραξη πήγαν να κάνουν οι Ρώσοι με τη Ρενώ ή τη GM, τώρα που πήραν και μετοχές από την Opel κάποιοι συμπατριώτες τους, τότε ευχαρίστως να το συζητήσουμε αν έχουν κιόλας αξιοπρεπή αυτοκίνητα, τώρα όμως αδύνατον.
Αν αρχίσουν και να δίνουν ονόματα όπως Λάντα Σβετλάνα, τότε είναι που θα πέσουν όλοι με τα μούτρα!
-
Επειδη πριν απο λιγες ωρες πηρα μερικα παραπανω λεφτα,βρηκα ενα καλο αμαξι και το εκλεισα.Ειναι ενα Κια Ριο Σενταν του 2006 με abs,6 a/b,a/c,υ/τ,ηλ.παραθυρα-κλειδαριες,προβολεις ομιχλης,radio-cd και immobilizer,με κινητηρα 1400 κ.εκ.,16 βαλβιδων και 98 ιππων,με περιπου 20.000χλμ,6500ΕΥΡΩ!!!.Οποτε,τι lada και παπ...ες.
-
Οποτε,τι lada και παπ...ες.θειλας (το troll )
-
Επειδη πριν απο λιγες ωρες πηρα μερικα παραπανω λεφτα,βρηκα ενα καλο αμαξι και το εκλεισα.Ειναι ενα Κια Ριο Σενταν του 2006 με abs,6 a/b,a/c,υ/τ,ηλ.παραθυρα-κλειδαριες,προβολεις ομιχλης,radio-cd και immobilizer,με κινητηρα 1400 κ.εκ.,16 βαλβιδων και 98 ιππων,με περιπου 20.000χλμ,6500ΕΥΡΩ!!!.Οποτε,τι lada και παπ...ες.Έχεις πάρει πρέφα ότι είμαστε πειραγμένοι εδώ μέσα και μας έχεις ταράξει στο δούλεμα εσύ
-
Οχι ρε.Πραγματικα το εκλεισα.Θα παω να το παραλαβω την Παρασκευη...
-
καλοταξιδο
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
καλοταξιδοThanks...
Lada 110/111/112