-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ...;;; 15 χρόνια είχα να δω το μέρος και το γνωρισα ΑΜΕΣΩΣ, χωρίς να διαβάσω περι τινος πρόκειται...!! Μου σηκώθηκε η τρίχα φίλε μου...!! Τί μου θυμισες τώρα...;; Εβραζε ε..;; Και τον Αυγουστο που πηγαίναμε τρέχοντας για βολές, ζεστούλα είχε!
Έτσι είναι αυτά. Μέχρι κάποια ηλικία σου σηκώνεται. Μετά σου σηκώνεται μόνο η τρίχα.
Μπαα....Κι αυτό σχετικό είναι και μεχρι κάποια ηλικία...Γιατί μετά σου πέφτουν και οι τρίχες και δε σου σηκώνεται τίποτα..!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...και όσο για αυτούς που λύνουν τα διάφορα προβλήματα τους με τα όπλα θέλω να μου εξηγήσει κάποιος τι κερδίζουν.
Μα, απλά, λύνουν τα προβλήματά τους, αυτό κερδίζουν!
στο μυαλό μου είχα κάτι ποιο περίπλοκο, τόσο απλή απάντηση δεν.
-
Ένα όπλο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Αν κάποιος νομίζει ότι επειδή πήρε στη μαύρη ένα Glock (με 100 σφαίρες δώρο από το 'πολυκατάστημα'!) έγινε μάγκας και αλάνι, πλανάται πλάνη οικτράν ! Το όπλο θέλει εξάσκηση, θέλει πολλά για να γίνει ένα με σένα. Αν δεν γίνει ένα με σένα όταν νομίζεις ότι θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση το πιθανότερο είναι να σου βρέθεί σφηνωμένο εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος.
Πέρα όμως από τα προηγούμενα η οπλοκατοχή με την μορφή την αμερικάνικη 'μπαίνω σε ένα σουπερμαρκετ και αγοράζω ότι γουστάρω με μια ταυτότητα' καλώς και δεν υπάρχει στην ψωρογιώργενα. Θα είχαμε μείνει οι μισοί αν ισχύουν οι απειλές που ακούμε από π.χ. βιαστικούς οδηγούς / απατημένους συζύγους / μαγκίτες της παραλιακής και ούτω καθεξής ...
Η οπλοκατοχή όμως με αιτία είναι ήδη νόμιμη στην Ελλάδα. Είτε ως κυνηγός είτε ως σκοπευτής μπορείς εύκολα να αποκτήσεις ένα λειόκαννο. Αν κάποιος νομίζει ότι τα λειόκαννα δεν είναι 'πραγματικά' όπλα ας ρίξει με δίκαννο magnum φυσίγγια και ας το ξανασυζήτησουμε !
Αλλά και αν υποθέσουμε ότι κάποιος θέλεις το 'real thing', το ραβδωτό και εδώ ο νομοθέτης έχει δώσει λύση. Εγγράφεσαι σε ένα σκοπευτικό σύλλογο, παρακολουθείς κάποια μαθήματα και με υποχρέωση να κατεβαίνεις σε 6 αγώνες το χρόνο μπορείς (με κάποια καθυστέρηση και γραφειοκρατία φυσικά) να πάρεις ένα Glock που ονειρεύεσαι. Φυσικά δεν μπορείς να το κουβαλάς πάνω σου αλλά μόνο στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου, μη οπλισμένο, χωριστά τις σφαίρες και κάτι άλλες λεπτομέρειες.
Λίγη υπομονή θέλει και όλα γίνονται !
-
δηλαδη εσυ προτεινεις το οπλο να γινει ενα με το κατοχο του..
τοτε ειναι που θα βλεπουμε τραγικοτερα πραγματατο οπλο δεν σε κανει αντρα ουτε σου δινει ψυχολογικο αβανταζ
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
τοτε ειναι που θα βλεπουμε τραγικοτερα πραγματατο οπλο δεν σε κανει αντρα ουτε σου δινει ψυχολογικο αβανταζ
μάλλον δεν ξέρεις από Κρητικούς γιατί αυτό δεν θα το έγραφες.
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
ξερω για μενα που ζω μεσα στα οπλα χρονια τωρα
-
μη κρίνεις εξ ιδίων.
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
μη κρίνεις εξ ιδίων.
ναι σαφως ξερω τι παιζει εκει κατω δεν μου λεει κατι ομως και μονο που μερικοι εκει λενε ακομη για μεγαλη κρητη και ανεξαρτησια δειχνει οτι το μυαλο τους ειναι κολλημενο σε καποιο time bubble
-
Ειναι ανουσια αυτη η αντιπαραθεση, τα ιδια πραγματα λετε ολοι με διαφορετικο τροπο αλλα βρισκετε κ διαφορες!!!
Οσο γι'αυτο νομιζω πως τον παρεφηγησες το φιλο. Αν διαβασεις ολο το ποστ του θα δεις οτι δε διαφωνειτε πουθενα κι αυτη η φραση που απομονωσες ειναι ακριβως για να τονιστει το επιχειρημα. Οτι δηλαδη δε μπορει ο καθενας να χρησιμοποιησει τοσο καλα ενα οπλο ωστε να ξερει ακριβως ποτε και πως θα πρεπει να το χρησιμοποιησει... το 'να γινει ενα' δε νομιζω να αναφερεται στην κατοχη (να το κουβαλαει κανεις μαζι του συνεχεια) οσο στη γνωση και την εξασκηση που απαιτειται για το χειρισμο του.
-
και εγω σε αυτο αναφερομουν οτι το να γινει ενα με εναν ψυχακια ειναι καπως
κατα τα αλλα συζητηση κανουμε (νομιζω ) -
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/280502.html
περναμε σε περιεργες φασεις
-
Μάλλον ξεχάστηκαν οι πληρωμές στα ευαγή ιδρύματα προστασίας. Χειρότερα από Ουζμπεκιστάν έχουμε καταντήσει εδώ και χρόνια. Κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή...
Εντιτ: εγώ πάντως (όπως φαίνεται παραστατικά και στο αβαταρ μου! ) χωρίς να έχω μπλεξίματα έχω λαδώσει το browning και το έχω (κλειδωμένο εννοείται) κάτω από το κρεβάτι μου. Ας ανέβει όποιος θέλει στο μπαλκόνι μου. Θα φύγει με χοντρά αλάτια στον πισινό του (που λέγανε και στο Wild west κάποτε) ...
-
ο έλληνας είναι αγανακτησμένος λαός - ταλαιπωρημένος
δε χρειάζετε να του δώσουμε και νόμιμο όπλο...σε τόσο δύσκολους καιρούς ο κάθε ένας μας παθαίνει κρίση καθημερινά, άλλος οικονομική, ερωτική, άλλος κρίση μεγαλείου, καλύτερα να μην έχει όπλο
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Η οπλοκατοχή όμως με αιτία είναι ήδη νόμιμη στην Ελλάδα. Είτε ως κυνηγός είτε ως σκοπευτής μπορείς εύκολα να αποκτήσεις ένα λειόκαννο. Αν κάποιος νομίζει ότι τα λειόκαννα δεν είναι 'πραγματικά' όπλα ας ρίξει με δίκαννο magnum φυσίγγια και ας το ξανασυζήτησουμε !
Απο ισχυ πυρος,δεν το συζηταμε.Ούτε Μαγκνουμ γομωσεις χρειαζεσαι για να σκοτωσεις ανθρωπο,αρκουν (και περισσευουν και πάλι) και οι ελαφρυτερες,μιας και το ανθρωπινο σωμα ειναι πολυ ευαλωτο σαν κατασκευη
Ευτυχως ειναι ογκωδη και δυσχρηστα (και παρανομα με καννες κατω των 61 εκατοστων) -
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Υπόθεση εργασίας:
Αν ο συχωρεμένος ο Γκιόλιας κατέβαινε στην είσοδο την πολυκατοικίας του με ένα Glock, μήπως είχε κάποιες (ελάχιστες έστω) πιθανότητες να αντιδράσει και να ανταποδώσει ?Αν ήταν αυτός οπλισμένος, το πιο λογικό θα ήταν ότι δεν θα του έστηναν καρτέρι με 9άρια αλλά με AK47 και MP5.
Άσε που και όπλο να είχε, αμφιβάλλω αν είχε αυτό που λένε presence of mind, να αντιδράσει σωστά 5 τα ξημερώματα με τη τσίμπλα στο μάτι και το άγχος ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο.
Η κατοχή όπλου από μόνη της δεν επαρκεί, χρειάζεται και σοβαρή εκπαίδευση...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Υπόθεση εργασίας:
Αν ο συχωρεμένος ο Γκιόλιας κατέβαινε στην είσοδο την πολυκατοικίας του με ένα Glock, μήπως είχε κάποιες (ελάχιστες έστω) πιθανότητες να αντιδράσει και να ανταποδώσει ?Αν ήταν αυτός οπλισμένος, το πιο λογικό θα ήταν ότι δεν θα του έστηναν καρτέρι με 9άρια αλλά με AK47 και MP5.
Άσε που και όπλο να είχε, αμφιβάλλω αν είχε αυτό που λένε presence of mind, να αντιδράσει σωστά 5 τα ξημερώματα με τη τσίμπλα στο μάτι και το άγχος ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο.
Η κατοχή όπλου από μόνη της δεν επαρκεί, χρειάζεται και σοβαρή εκπαίδευση...
δεν σε σωζει ουτε καν η εκπαιδευση
το θεμα ειναι να το εχεις μεσα σου να πυροβολησεις εστω για αυτοαμυνα αλλιως ο rambo να εισαι αμα δεν εχεις τα@@ να πυροβολησεις και να πεις αμα δεν τον φας θα σε φαει τοτε εισαι νεκρος -
delete
-
Το ξεθάβω, για μια ερώτηση. Πώς σας φαίνονται αυτά; http://cleverstore.gr/index.php?target=categories&category_id=414
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Το ξεθάβω, για μια ερώτηση. Πώς σας φαίνονται αυτά; http://cleverstore.gr/index.php?target=categories&category_id=414Καλύτερα βρες κάποιον μπα.. αστυνομικό να σου φέρει από αυτά που έχουν στο 'σουπερ μαρκετ' τους. φυσικά είναι ακριβότερα από αυτά που παραθέτεις (που μου φαίνονται κακές κινέζικες κατασκευές). Τα σπρεί πιπεριού σε στυλό είναι περίπου στα 25-30, το μεγάλο περίπου 45-50 και το οπλάκι ηλεκτρισμού από 150 και πάνω. Κατασκευές καλές όμως.
Ποτε επιτελους θα νομιμοποιηθει η οπλοκατοχη;