-
Σε καμία περίπτωση να μη νομιμοποιηθεί...
Ο χρήστης skye έγραψε:
Πρεπει θεσμικα να ενθαρρυνουμε την αυτοπροστασια και την αυτοαμυνα του πολιτη. Ειναι εξαλλου ο βασικος κανονας της επιβιωσης. Και φυσικα πρεπει να εχει ο καθε πολιτης το δικαιωμα να αμυνθει με καθε τροπο, και να μην τον τρεχουν στα δικαστηρια επειδη φυτεψε μια σφαιρα σε καποιον που του επιτεθηκε απροκλητα. Για τους παραβατες (κακη χρηση του οπλου) προτεινω μεγαλες ποινες φυλακισης, και σε περιπτωση δολοφονιας αλλου πολιτη τη θανατικη ποινη.θες να τους ξεκάνεις όλους;
ή βαριέσαι πολύ ή σε δουλειά να βρισκόμαστε...
εκτός αν παρόλο που αναφέρεις ότι όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι (απέναντι στο νόμο δλδ), δεν το κάνεις ή υιοθετείς και απόλυτα..._
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Επισης η απαγορευση της οπλοκατοχης ειναι κατα τη γνωμη μου αντισυνταγματικηΠοιος στο απαγόρευσε; Βγάλε άνθρωπέ μου μία άδεια.
What next? Μήπως θες να οδηγάς ό,τι θες από όχημα χωρίς το αντίστοιχο δίπλωμα;
Εγώ θέλω να οδηγάω νταλίκα και να πιλοτάρω ελικόπτερο αλλά το κακό κράτος δε με αφήνει! Είναι αντισυνταγματικό!
-
Υπέρ εγώ.....εφόσον θεσπιστεί νομικό πλαίσιο που να ξεκαθαρίζει την έννοια της αυτοπροστασίας αλλά και παράλληλα αυστηροποίηση των ποινών (όχι ισόβια και να βγαίνει σε 15 χρόνια ο άλλος, ισόβια = ισόβια!)....
Η υποχρεωτική εκπαίδευση για την πιστοποίηση ικανότητας κατοχής & χρήσης όπλου, εννοείται πως θα πρέπει να προηγηθεί του ανωτέρω....
Συμφωνώ σε πολλά με τον skye....
-
με τα ΖΩΑ που εχουμε διπλα μας θα ειχαμε 50νεκρους τη μερα μονο απο 'τσαμπουκαδες' στα φαναρια. Τωρα πεφτουν μερικα καντηλια ή καμια ψιλη.
εδω σκοτωνομαστε με τα χερια για θεση παρκινγκ, σκεψου να ειχαμε και οπλα...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Η υποχρεωτική εκπαίδευση για την πιστοποίηση ικανότητας κατοχής & χρήσης όπλου, εννοείται πως θα πρέπει να προηγηθεί του ανωτέρω....
φανταζομαι αστειευεσαι ετσι?
εδω η αστυνομια δε μπορει να εκπαιδευσει/αξιολογησει τα στελεχη της που νομιμα φερουν οπλο, θα το κανει αποτελεσματικα για τους πολιτες?
-
Αδιαφορώ
Αν και αν πυροβολουσα μερικούς μερικούς μάλλον χάρη θα έκανα στην κοινωνία -
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Αν και αν πυροβολουσα μερικούς μερικούς μάλλον χάρη θα έκανα στην κοινωνία
ξερεις ποσος κοσμος το πιστευει αυτο (δικαιως ή μη)?
-
Μέσα λίγο πριν το λουκέτο.
Το όπλο δεν είναι παιγνίδι. Η δουλειά του είναι να σκοτώνει. Σε μία κοινωνία που οι θεσμοί λειτουργούν η οπλοκατοχή δεν χρειάζεται. Αν κάποιος νιώθει την ανάγκη για να είναι ασφαλής της κατοχής ενός όπλου τότε απλά το στοίχημα το έχασε η κοινωνία.
Πάντως για λόγους και καθαρά προσωπικών ελευθεριών δεν είμαι αντίθετος με την πρόταση. Αρκεί αυτό να συνοδεύεται:
-
Κατοχή όπλου θα έχει μόνον όποιος έχει υπηρετήσει στρατιωτική θητεία ως ένοπλος είτε άνδρας είτε γυναίκα. Δεν νοείται να κατέχουν όπλα άτομα που είχαν χαρακτηριστεί Ι5 ή που δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα όπλο ή κυρίες που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον επικρουστήρα από το λιλάκι του άνδρα τους (ή το dildo της γκόμενας τους....).
-
Ετήσια ψυχολογική αξιολόγηση των κατόχων αδειών οπλοφορίας από επιτροπή. Με ευθύνη των μελών της επιτροπής σε περίπτωση πρόκλησης σωματικής βλάβης από άτομο διαταραγμένης προσωπικότητας με άδεια οπλοκατοχής ίση με την ηθική αυτουργία. Δειγματοληπτικοί εξαμηνιαίοι έλεγχοι των ατόμων που θα κατέχουν άδεια.
-
Υψηλό κόστος ετήσιας άδειας οπλοκατοχής.
-
Υποχρεωτική συμμετοχή σε σεμινάρια (με το κόστος να βαρύνει τον κάτοχο της αδείας) περί οπλισμού και ασφαλείας.
-
Υποχρεωτική συμμετοχή όλων των κατόχων άδειας οπλοκατοχής στην Εθνοφυλακή. (η οποία θα αποτελείται από Πολίτες της χώρας ικανούς να φέρουν όπλα).
-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εδω η αστυνομια δε μπορει να εκπαιδευσει/αξιολογησει τα στελεχη της που νομιμα φερουν οπλο, θα το κανει αποτελεσματικα για τους πολιτες?
Δεν αστειεύομαι καθόλου και δεν εξαιρείται η Αστυνομία ή οι Ε.Δ από το παραπάνω. Τι να κάνουμε, δεν μπορούν όλοι να φέρουν οπλισμό και να μπορούν να τον χειρίζονται με την απαιτούμενη ψυχραιμία όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις. Οπότε, εμμέσως λέω πως πολλοί από τις 2 παραπάνω κατηγορίες, είτε πρέπει να αναζητήσουν αλλού εργασία (άτιμη μονιμότητα!!) είτε να απαλλαχθούν από ένοπλη εργασία και να τοποθετηθούν σε ανάλογες 'βοηθητικές' θέσεις με ταυτόχρονη μείωση των απαιτήσεών τους για εργασιακή εξέλιξη (και οικονομική βεβαίως).
Άποψή μου βέβαια με την οποία δεν απαιτώ να συμφωνείς....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Δεν αστειεύομαι καθόλου και δεν εξαιρείται η Αστυνομία ή οι Ε.Δ από το παραπάνω. Τι να κάνουμε, δεν μπορούν όλοι να φέρουν οπλισμό και να μπορούν να τον χειρίζονται με την απαιτούμενη ψυχραιμία όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις. Οπότε, εμμέσως λέω πως πολλοί από τις 2 παραπάνω κατηγορίες, είτε πρέπει να αναζητήσουν αλλού εργασία (άτιμη μονιμότητα!!) είτε να απαλλαχθούν από ένοπλη εργασία και να τοποθετηθούν σε ανάλογες 'βοηθητικές' θέσεις με ταυτόχρονη μείωση των απαιτήσεών τους για εργασιακή εξέλιξη (και οικονομική βεβαίως).
Άποψή μου βέβαια με την οποία δεν απαιτώ να συμφωνείς....
δεν διαφωνω, προσπαθω να βρω ποιος ειναι αυτος που θα κανει ολους αυτους τους ελεγχους για να διασφαλιστουν οι προυποθεσεις.
και μιλαω πρακτικα, για την Ελλαδα του 2009.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αν και αν πυροβολουσα μερικούς μερικούς μάλλον χάρη θα έκανα στην κοινωνία
ξερεις ποσος κοσμος το πιστευει αυτο (δικαιως ή μη)?
Ααα δεν μ'ενδιαφέρει, εγώ έχω δικαιο πάντως!
Επίσης θα αυξηθεί το κατα κεφαλήν εισόδημα Λιγότεροι άνθρωποι να μοιράζονται την πίτα. Θα θέλει όμως ιδιαίτερη προσόχη η επιλογή θυμάτων γιατί μερικων η συνεισφορα στην οικονομία μπορεί να είναι ακρως θετική. Μην πέσουμε σε παγίδα και μετά πρέπει να σκοτώσουμε κι'άλλους για να φτάσει το κατα κεφαλήν στα προηγούμενα επίπεδα -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Η καταπατηση του δικαιωματος των πολιτων να φερουν οπλα ειναι απαραδεκτη. Καθε πολιτης, καθε ελευθερος ανθρωπος πρεπει να εχει το δικαιωμα να υπερασπιστει τον εαυτο του και ο,τι θεωρει δικο του. ... Περιμενω τις αποψεις σαςΕισαι μεγιστος προβοκατορας...
δε φτανει που ζεις σε μια χωρα που μπορεις εξαιρετικα ευκολα να κατεχεις οπλο,θες KAI νομιμοποιηση? (αν και νομιζω πως ηδη υφισταται,εκτος κι αν εννοεις κατι διαφορετικο)
εγω παντως εχω γραφτει σε κυνηγετικη λεσχη κι απο τοτε ησυχασα
Come get some
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Eλα ντε.
Ηδη εξοστρακιζονται πολλες σφαιρες.Το όπλο δεν είναι παιγνίδι. Η δουλειά του είναι να σκοτώνει. Σε μία κοινωνία που οι θεσμοί λειτουργούν η οπλοκατοχή δεν χρειάζεται. Αν κάποιος νιώθει την ανάγκη για να είναι ασφαλής της κατοχής ενός όπλου τότε απλά το στοίχημα το έχασε η κοινωνία.
Η δουλεια του οπλου (και οπλισμου γενικοτερα) πιστευω ειναι κυριως να αποτρεπει, να απειλει ας πουμε.
Κατα τα αλλα, συμφωνω.Τωρα βεβαια για 'προστασια' θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και ενα teaser gun, αλλα ακομα και ετσι θα γινοταν χαμος...
-
-
http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=stun+g ... &_osacat=0
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εβαλα και ψηφοφορια επειδη ειμαι.. δημοκρατικος ανθρωπος
Περιμενω τις αποψεις σας
Είμαι σίγουρος...
(ο skye απλά τρολάρει ασύστολα, αλλά συνεχίστε, γέλιο θα έχει! )
τι σε κάνει να πιστεύεις κάτι τέτοιο;;;;
Συμφωνώ σε πολλά με τον skye....
να το κοιτάξεις...
Τι stun gun μου λέτε και μ@λ@κίες... αυτά είναι για αδερφές...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
.....>Συμφωνώ σε πολλά με τον skye....
να το κοιτάξεις...
Κράτα τις κρίσεις για τον εαυτό σου, εξάλλου σε παιδότοπο μένεις εσύ.....
-
Δηλαδή το 1/3 των φορουμιτών που ψήφισαν θέλει κουμπούρι;
Τότε θέλω κι εγώ, για να αμυνθώ κατά των αμυνόμενων κουμπουροφόρων.
Έτσι πάνε αυτά. Και στο τέλος κερδίζει ο......χειρότερος. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έτσι πάνε αυτά. Και στο τέλος κερδίζει ο......χειρότερος.Who Dares Wins...
_
-
Σιγα-σιγα,με την οικονομικη κριση,και με τις κυβερνησεις να ταζουν οτι θα τρωμε με χρυσα κουταλια,μας βλέπω να επιβιώνουμε μονο αν κραταμε καλασνικοφ και χειροβομβίδες.
Αηντε,να ζησει η επαναστα!!!!!!
Ποτε επιτελους θα νομιμοποιηθει η οπλοκατοχη;