-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Περιμένουν σχόλια.
Κάποια ονόματα του χώρου (σαν τον Κ.Κ.) θα μπορούσαν πουν ότι επιβάλλεται να ανέβει ο κυβισμός λίγο ώστε να μην υπάρξουν μονοπώλια στον κρατικό στόλο(να συμμετάσχουν περισσότερες εταιρίες με υβριδικά).
Επίσης, να αγοραστούν με leasing για ακόμα πιο φθηνή χρήση και αποφυγή υποερτιμολογήσεων στη συτήρηση των αυτοκινήτων(ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, κατά την άποψή μου: δεν μπορεί να αγοράζεις φθηνά αυτοκίνητα και να πληρώνουν οι φορολογούμενοι ότι να' ναι για συντήρηση, είναι υποκριτικό).Το ερώτημα είναι αν ο Κ.Κ. (και άλλοι σαν αυτόν) θα ασχοληθεί να απαντήσει , θετοντας τις απόψεις του τεκμηριωμένα και νηφάλια -όπως άλλωστε συνήθως πράττει- ή θα απαξιώσει την προσπάθεια εκ των προτέρων, λόγω της εμπειρίας του σε σχέση με τον κρατικό μηχανισμό, που συχνά-πυκνά επικαλείται στα άρθρα του. Η οποία, για να είμαι και δίκαιος, δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει βάση αλήθειας...
Κάπου πήρε το μάτι μου πάντως, ότι παρόμοιοι προβληματισμοί με του KingAlexander (και των υπολοιπων συνφορουμιτών) έχουν ήδη διατυπωθεί. Απομένει να δούμε αν, και πόσοι, θα ληφθούν υπόψη....
ΥΓ: Υπάρχει και σχόλιο του Κ.Βαξεβάνη (του γνωστού) στη σελίδα 6!
-
1 δις χρειάζεται επειγόντος η κυβέρνηση για πληρωμές συνταξεων των ταμίων και ΟΑΕΔ!
Παναία μου ! -
Καλά θα είναι τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν από τα κινητά, δε λέω. Εφ όσον το καταφέρουν δηλαδή.
Αλλά με ένα άλλο μεγάλο έξοδο, αυτό της κρατικής διαφήμισης, θα κάνουν τίποτα άραγε;
Έχω βαρεθεί να καταλήγουν οι φόροι που πληρώνω, εν μέσω ηλιθιωδών ως επί το πλείστον διαφημίσεων, στις τσέπες μεγαλοεκδοτών εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών.
Για να το πω πιο ωμά (αν και ελαφρώς τραβηγμένο): Έχω βαρεθεί να χρηματοδοτώ Alter και Star.
Λοιπόν;;; ή μήπως οι δεσμοί με τους εκδότες είναι ακόμα αρκετά ισχυροί και οι μίζες 'καλές';
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
πολύ ενδιαφέροντες λεπτομέριες για το λιμάνι στο tvxsΠαρασκευή ή Σάββατο πέτυχα αργά το βράδυ μια κουβέντα στην ΕΤ3 σχετικά με το θέμα. Είχε μια μαλάκω του ΠΑΣΟΚ που ούτε ήξερε τι έλεγε, ένα φλούφλη της ΝΔ που υπερασπιζόταν την επιλογή του ξεπουλήματος και τον Δρίτσα του ΣΥΝ.
Δυστυχώς την πρόλαβα στο τέλος της αλλά το τι προπαγάνδα / παραπληροφόρηση έχει πέσει στο συγκεκριμένο θέμα δε λέγεται . Θυμάμαι μερικά πράγματα που έλεγε ο Δρίτσας,μέσες άκρες τα εξής:-
Η (Ο?) προβλήτα /ς που έδωσαν στους κίτρινους είναι πολύ μεγαλύτερος από τον 1 άρα αυτά τα περί ανταγωνισμού δε στέκουν.
-
Ο ΟΛΠ είναι καρακερδοφόρος (λογικό , τα κερδοφόρα ξεπουλάνε)
-Οι αμοιβές των εργαζομένων στον ΟΛΠ είναι κατά πολύ μικρότερες από των Ευρωπαίων συναδέλφων τους.
-Αναφέρθηκε ότι τα λιμάνια είναι σε κρατικό έλεγχο (δε θυμάμαι πόσα και το ακριβώς) με χαρακτηριστικό παράδειγμα της Αμβέρσας.
-Η Cosco είναι εντελώς γτπκ, δεν είναι καμια σοβαρή εταιρεία. Οι εφοπλιστές του Λονδίνου την επέβαλαν στους Δεξιούς , μια και φτιάχνουν τα καράβια τους στην Κίνα.
-Η σύμβαση όχι μόνο δεν είναι ωφέλιμη για το ελληνικό δημόσιο αλλά είναι στα όρια της νομιμότητας.
Τ
-
-
3. Τα ανωτέρω αυτοκίνητα αντικαθίστανται με νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας
χαμηλών ρύπων, υβριδικά, ηλεκτρικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Κατά την
προμήθεια-αντικατάσταση των οχημάτων, η επιλογή θα γίνεται ανάμεσα σε μοντέλα
τριών (3) εταιρειών τουλάχιστον. Αν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, η αντικατάσταση
των υπαρχόντων αυτοκινήτων μπορεί να γίνεται με αυτοκίνητα τελευταίας γενιάς
αντιρρυπαντικής τεχνολογίας χαμηλών ρύπων, τα οποία στην περίπτωση των
αυτοκινήτων 1600 cc εκπέμπουν CO2 που κυμαίνεται στα 150-160 gr/km και των
1400 cc εκπέμπουν CO2 που κυμαίνεται στα 140-150 gr/km.Αλήθεια ποιός φωτογραφίζεται με τη διάταξη αυτή....
-
κανα ντιζελάκι παίζει ή μπα
-
Εντελώς ανεδαφική η συγκεκριμένη πρόταση περί των οχημάτων. Αντικατάσταση ως το τέλος του 2010 του συνόλου του στόλου των κρατικών οχημάτων?? Με ποιανού τα επιπλέον λεφτά ρε καρντάσηδες.
Τα περί κυβικών εντελώς αστεία. Δηλαδή ο Πρωθυπουργός μέσα σε ένα Insignia ή σε κάποια Tiguan? Ως ότου βέβαια να γίνει κανένα σκηνικό και μετά σε tank. Στη συνέχεια μιλά το νομοσχέδιο περί δύσβατων περιοχών όπου εκεί επιτρέπονται ως 2500 κυβικά εκατοστά βενζίνη ή diesel. Ο Βουλευτής από τις Σέρρες δεν θα εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο ευεργέτημα ακόμα και αν αυτό δεν προβλέπεται.
Έχει να γίνει ο χαμός....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Έχει να γίνει ο χαμός....Γιατί περίμενες τπτ διαφορετικό Χρήστο? Ελλάδα είμαστε. Τί έγινε γύρισε διακόπτης και γίναμε Σουηδία?
Αυτός ο τόπος δεν πρόκειται να αλλάξει. Προσωπικά έχω πειστεί περί τούτου και ας με λένε απαισιόδοξο. Ό,τι βλέπω λέω.edit: χαχαχα τί είδα τώρα στην tv, αυτοβιζιόν και Πετρούλα rulezzz
-
O ΟΛΠ μπορεί να είναι κερδοφόρος, αλλά όπως και να έχει, δεν εξυπηρετεί σωστά τους πελάτες του. Πως μπορεί άραγε να φτιάξει αυτό;
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
-Η Cosco είναι εντελώς γτπκ, δεν είναι καμια σοβαρή εταιρεία.
Και οποιος εκανε αυτα τα σχολια σιγουρα στερειτε σοβαροτητος, αλλα οχι σκοπιμότητος.
-
Καλά, και 1000 σελίδες να γραφτούν για τις αμαρτίες του λιμανιού του Πειραιά και μάλιστα από Πειραιώτες και άτομα που ξέρουν τι γίνεται από μέσα, πάντα θα υπάρχουν οι κολλημένοι που χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται, αναμασάνε γνωστά συνθήματα. Μακάρι να σπάσει η κρυφομαφία του λιμανιού από τους Κινέζους, μπας και σταματήσει η ομηρία χιλιάδων επιχειρήσεων και τονωθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Να σημειωθεί ότι στον πολιτισμένο κόσμο ανάπτυξη = περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτεροι όροι εργασίας, διατήρηση θέσεων εργασίας. -
Τι ασφαλιστική δικλείδα υπάρχει έτσι ώστε την εγχώρια μαφία του εμπορευματικού σταθμού να μην διαδεχτεί μια κινεζική μαφία από αυτές που δεν ξέρεις ποιός κινεί τα νήματα και που πάνε τα χρήματα που καθαρίζει?
-
Koιταχτε η λογικη της μαφιας δεν αποφευγεται, αν ειμαστε λιγο large στους χαρακτηρισμους.
Αυτο που διαφοροποιει τις μαφιες ειναι ο τροπος επιβολης τους και η σχεση τους με τους κυβερνώντες.Πχ η μαφια της Εφοριας ειναι κρατικη μαφια και ειναι σχεδον ταυτοσημη με τους κυβερνώντες.
Η μαφια της νυχτας ειναι ανεξαρτητη απο το κρατος αλλα εχει καναλια επικοινωνιας με αυτο.
Η μαφια των εμπορων κτλ ειναι πληρως νομιμοφανης και ονομαζεται καρτελ -
Αυτό που έχει σημασία πρώτα απ' όλα είναι να λειτουργούν οι υποδομές της χώρας. Αν ούτε λειτουργούν αυτές, ούτε καταπολεμώνται παράνομες συμπεριφορές, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.
Τώρα υπάρχει οικονομική μαφία στο λιμάνι, αλλά ταυτόχρονα δεν λειτουργεί το λιμάνι σωστά και έμποροι καταστρέφονται ή πληρώνουν υπέρογκα ποσά (τα οποία μετά μετακυλίουν στο κόστος λιανικής) ή δεν μπορούν να φτιάξουν ένα αναπτυξιακό πλάνο της επιχείρησής τους, με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται, αφού δεν υπάρχει ασφάλεια όσον αφορά το πότε θα λάβουν τα προϊόντα ή θα στείλουν έξω τα δικά τους.
Ας μπει σε μια σειρά η κατάσταση στο λιμάνι και μετά βλέπουμε αν θα έρθουν οι νέοι μαφιόζοι. Οι μαχητικοί εργάτες θα τους πάρουν χαμπάρι και θα ενημερώσουν τις αρχές. Ή όχι;
-
Πολλές κασσάνδρες πέσανε σε αυτό το θέμα!
Τόσο καιρό είχαμε μια κυβέρνηση, κληρονόμο, που δεν έκανε τίποτα παρά να φορτώνει τα προβλήματα στην προ 5ετίας προηγούμενη κυβέρνηση, και την βρίζαμε.
Τώρα έχουμε μια κυβέρνηση που, τουλάχιστον δείχνει, ότι κινείται σωστά και προς πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά κατακρίνονται από αυτό το φόρουμΠριν είχανε μερσεντέ 5λιτρές και λέγαμε 'κοίτα ρε ο λαός δεν έχει να φάει και ο υπουργός με την μερσεντέ, ο κλέφτης' τώρα λένε θα βάλουν υβριδικά 16άρια και λέμε 'φωτογραφίζει εταιρείες ... θα είναι ο πρωθυπουργός σε μη θωρακισμένο όχημα; ....'
Πριν είχαμε τα πολυετή stage τα οποία στην ουσία ήτανε καζάνια ψήφων, μιας και όποιος ήτανε σε αυτά έπρεπε να ψηφίσει το κυβερνών κόμμα για να συνεχίσει να είναι. Τώρα λέμε 'τι θα τα καταργήσει και που θα πάνε όλοι αυτοί;'Μα τι πίνουν, τελικά, κάποιοι (υποχόνδριοι, Ελληναράδες) εδώ μέσα
Η μήπως τελικά το προσωπικό συμφέρον ξεπερνάει τα όρια της λογικής;
Δεν ξέρω τι θα καταφέρει και αυτή η κυβέρνηση αλλά μέχρι στιγμής έχει δείξει καλά δείγματα γραφής και αυτό οφείλουμε να το παραδεχθούμε (οπως κάνανε κάποιοι σε αυτό το φόρουμ και μπράβο τους):
Υβριδικά αυτοκίνητα στα υπουργεία.
Επιδοτήσεις σε χαμηλόμισθους.
Λύσιμο της απεργίας στο λιμάνι (αν και δεν είχε δημιουργήσει η ίδια το πρόβλημα).
Κατάργηση των stage.
Επαναφορά του ΑΣΕΠ, κατάργηση της πιπο-συνέντευξης
και δεν εχει κλείσει ακόμη ούτε 2 μήνες!!!
Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
Το 2004 άκουγα για γαλάζια παιδιά τώρα ακούω για δίκαιες και αξιοκρατικές διαδικασίες. Θα μου πει κάποιος:
'τους πιστεύεις;'
Ναι ρε φίλε! βάσει του τεκμηρίου της αθωότητας, τους πιστεύω μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Τους άλλους που μου λέγανε κατάμουτρα ότι θα βάλουν μόνο τους δικούς τους μέσα τι να πώ;Χαίρομαι που δεν πήγε η ψήφος μου χαμένη, αν και τους ψήφισα κυρίως για να φύγουν οι άλλοι που είχαν κατακλέψει το κράτος και σαν δεν φτάνει αυτό η μοναδική υπόσχεση που δίνανε προεκλογικά ήτανε ότι θα μας ακόμη πιο δυνατά αν ξαναβγούν.
Είχα βαρεθεί να βλέπω γύρω μου από την μία άνεργους και φρεσκοαπολυμένους και από την άλλη κηφήνες κοματόσκυλα που πληρωνότανε, από το Δημόσιο, για να κάθονται σπίτι τους και να τα σκρατς σκτρατς ....Απάνω τους Γιωργάκη, αν καταργήσεις και την μονιμότητα στο Δημόσιο, εγώ εικόνισμα θα σου κάνω
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Δεν ξέρω τι θα καταφέρει και αυτή η κυβέρνηση αλλά μέχρι στιγμής έχει δείξει καλά δείγματα γραφής και αυτό οφείλουμε να το παραδεχθούμε (οπως κάνανε κάποιοι σε αυτό το φόρουμ και μπράβο τους):
Υβριδικά αυτοκίνητα στα υπουργεία. Να το δούμε. Το υβριδικό πάντως δεν είναι ούτε φθηνότερο, ούτε υποχρεωτικά πιο οικολογικό. Από τα τέρατα όμως, καλύτερα αυτά.
Επιδοτήσεις σε χαμηλόμισθους. Πάντα γινόταν αυτό με διάφορους τρόπους. Άλλοτε με επιδοτήσεις ενοικίου, άλλοτε με άλλες παροχές. Το θέμα δεν είναι να πετάξεις εκτάκτως ένα ξεροκόμματο, αλλά να αυξηθούν οι μισθοί. Καλό πάντως που δόθηκε έστω κι αυτό.
Λύσιμο της απεργίας στο λιμάνι (αν και δεν είχε δημιουργήσει η ίδια το πρόβλημα). Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες και δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε μακρόχρονη απεργία. Επίσης, η απεργία δεν λύθηκε, απλώς ανεστάλη. Κοινώς, θα ζητήσουν όσα μπορούν περισσότερα οι λιμενεργάτες κι αν δεν τους τα δώσουν, θα ξαναξεκινήσουν την απεργία (καβάτζα έχουν ήδη μεγάλη, δεν θα μείνουν χωρίς ψωμί...)
Κατάργηση των stage. Τα stage τα είχε δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ και τα συνέχισε η ΝΔ. Υπάρχουν δε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το ότι στο Ελλάντα έγιναν δούρειος ίππος για θέση στο δημόσιο (ΠΑΡΑΝΟΜΑ και χωρίς καμία λογική), δεν είναι λόγος να καταργηθούν ως θεσμός ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ. Απλώς ας περιοριστούν στον ιδιωτικό τομέα.
Επαναφορά του ΑΣΕΠ, κατάργηση της πιπο-συνέντευξης Να το δούμε. Το ΑΣΕΠ έχει παρακαμφθεί πολλές φορές και με διάφορους τρόπους. Παραδείγματα βλέπουμε διαρκώς γύρω μας.
και δεν εχει κλείσει ακόμη ούτε 2 μήνες!!!
Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
Το 2004 άκουγα για γαλάζια παιδιά τώρα ακούω για δίκαιες και αξιοκρατικές διαδικασίες. Θα μου πει κάποιος:
'τους πιστεύεις;'
Ναι ρε φίλε! βάσει του τεκμηρίου της αθωότητας, τους πιστεύω μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Τους άλλους που μου λέγανε κατάμουτρα ότι θα βάλουν μόνο τους δικούς τους μέσα τι να πώ; Εγώ δεν έχω πρόβλημα μέχρι και Γιωργάκη να ψηφίσω, αν κάνει καλή δουλειά. Το κόμμα του είναι συνυπεύθυνο για όσα γράφεις παραπάνω, οπότε θα πρέπει να ανατρέψει την κομματική του ιστορία για να γίνει κάτι καλό. Θα δούμε.Απάνω τους Γιωργάκη, αν καταργήσεις και την μονιμότητα στο Δημόσιο, εγώ εικόνισμα θα σου κάνω
Την αριστερά τη ρώτησες. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
-Η Cosco είναι εντελώς γτπκ, δεν είναι καμια σοβαρή εταιρεία.
Και οποιος εκανε αυτα τα σχολια σιγουρα στερειτε σοβαροτητος, αλλα οχι σκοπιμότητος.
Ο βουλευτής του ΣΥΝ το έκανε
O ΟΛΠ μπορεί να είναι κερδοφόρος, αλλά όπως και να έχει, δεν εξυπηρετεί σωστά τους πελάτες του. Πως μπορεί άραγε να φτιάξει αυτό;
εάν δεν εξυπηρετεί σωστά τους πελάτες του να κοιτάξουν να διορθώσουν και να βελτιώσουν αυτήν την παράμετρο και όχι να τον ξεπουλάνε όσο όσο
-
Πως ακριβώς μπορεί να βελτιωθεί χωρίς να ιδιωτικοποιηθεί;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πως ακριβώς μπορεί να βελτιωθεί χωρίς να ιδιωτικοποιηθεί;μια χαρα γινεται, αλλα θελει ΔΟΥΛΕΙΑ και θα εχει και πολιτικο κοστος. Αρα ποιος υπουργος θα καθησει να ασχοληθει οταν, φιλελευθερα σκεπτομενος, μπορει να το ξεπουλησει?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πως ακριβώς μπορεί να βελτιωθεί χωρίς να ιδιωτικοποιηθεί;
μια χαρα γινεται, αλλα θελει ΔΟΥΛΕΙΑ και θα εχει και πολιτικο κοστος. Αρα ποιος υπουργος θα καθησει να ασχοληθει οταν, φιλελευθερα σκεπτομενος, μπορει να το ξεπουλησει?
εχέι αποδειχτεί τοσα χρόνια (και με διάφορες εταιρίες) οτι αυτό δεν μπορεί να γίνει οπότε ΟΛΑ ιδιωτικά
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου