-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
στο θεμα μας, καμια σχεση τα δυο αυτοκινητα.... εννοειται γιαρις χωρις το παραμικρο ΙΧΝΟΣ σκεψης...Με ποια αιτιολογια?
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
στο θεμα μας, καμια σχεση τα δυο αυτοκινητα.... εννοειται γιαρις χωρις το παραμικρο ΙΧΝΟΣ σκεψης...
Με ποια αιτιολογια?
-καλυτερος κιντηηρας,
-καλυτερο κιβωτιο
-start stop,
-καλυτερη ποιοτητα κυλισης
-καλυτερη ηχομονωση
-καλυτερη παθητικη ασφαλεια- μεταπωληση
- καλυτερο εσωτερικο
- φορολογικα καλυτερη περιπτωση (1.300 με 1.400)
ποσα ακομη θελεις???
-
Θα διαφωνισω οτι το yaris ειναι ΤΟΣΟ πολυ καλυτερο απο το i20 . το i20 το εχω οδηγησει και ηταν πολυ πανω απο τις προσδοκιες μου το
-
Το i20 στο βασικο εξοπλισμο εχει 6 αεροσακους (δυο τυπου κουρτινας), ABS,ASR,ESP, air codition, Radio CD MP3 ακομα και καθρεπτες που κλεινουν ηλεκτρονικα (δε με νοιαζει προσωπικα)... Ολα αυτα με τιμη 11350 ευρω το τριθυρο που παει 11830 με το κλειδι στο χερι. Με 11830 ευρω λοιπον εχεις ολα τα παραπανω με ενα καλο μοτερ 100 ιππων που δεν υστερει ιδιαιτερα σε σχεση με το Yaris, μικρη διαφορα στην ποιοτητα εσωτερικου, παρομοια ποιοτητα κυλισης και ποιο ομρφο εξωτερικο, χωρις ομως κανενα απο τα δυο να με τρελαινει σε αυτο τον τομεα. Το Yaris στην εκδοση Sol κοστιζει 14160 ευρω,φανταζομαι οχι με το κλειδι στο χερι, με 9 αεροσακους αλλα ΧΩΡΙΣ ESP και ASR... Με 2330 διαφορα και χωρις ESP με ολα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα παραπλησια πες μου εσυ το λογο να παρω το Yaris...
-
αν ειναι για ενα χιλιαρικο καποιος να τσιγκουνευτει για να παρει το ι20 σε σχεση με ενα πολυ ανωτερο αυτοκινητο, τοτε ειναι δικο του θεμα......
και οσο αναφορα τον κινητηρα , επειδη το κοιτας ΦΟΥΛ επιφανειακα το θεμα, δεν ειναι μονο η ιπποδυναμη του και οι επιδοσεις... ειναι η ποιοτητα λειτουργιας και η ροπη του σε ολο το φασμα των στροφων.
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Το i20 στο βασικο εξοπλισμο εχει 6 αεροσακους (δυο τυπου κουρτινας), ABS,ASR,ESP, air codition, Radio CD MP3 ακομα και καθρεπτες που κλεινουν ηλεκτρονικα (δε με νοιαζει προσωπικα)... Ολα αυτα με τιμη 11350 ευρω το τριθυρο που παει 11830 με το κλειδι στο χερι. Με 11830 ευρω λοιπον εχεις ολα τα παραπανω με ενα καλο μοτερ 100 ιππων που δεν υστερει ιδιαιτερα σε σχεση με το Yaris, μικρη διαφορα στην ποιοτητα εσωτερικου, παρομοια ποιοτητα κυλισης και ποιο ομρφο εξωτερικο, χωρις ομως κανενα απο τα δυο να με τρελαινει σε αυτο τον τομεα. Το Yaris στην εκδοση Sol κοστιζει 14160 ευρω,φανταζομαι οχι με το κλειδι στο χερι, με 9 αεροσακους αλλα ΧΩΡΙΣ ESP και ASR... Με 2330 διαφορα και χωρις ESP με ολα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα παραπλησια πες μου εσυ το λογο να παρω το Yaris...τα βλεπετε υπερβολικα ρηχα τα πραγματα....
καλοταξιδα τα ι20 σας....
παρατηρηση που απο οτι φαινεται αγνοειτε : η παθητικη ασφαλεια δεν ερχεται κατα πρωτευον απο τους
αεροσακους που με τοση ευκολια τους πετατε σε αριθμητικη βαση....ΝΑΙ δινω τα συνχαρητηρια μου στην χιουνται για τα δυο μεγαλα αλματα που εκανε i20 Και ι30 χωρις αυτο να σημαινει οτι ΕΦΤΑΣΕ τους υπολοιπους.... τους πλησιασε αλλα δεν τους εφτασε
-
Και εγώ θα προτιμούσα το γιάρις σε σχέση με το ι20.
Αλλά δυστυχώς (...) το ι20 έχει καλύτερη παθητική ασφάλεια. Δεν αρκεί να βλέπεις μόνο τα αστέρια στο Euroncap ή και τα % σκορ. Δείτε την φωτογραφία του κρας τεστ των δυο αυτοκινητων:
http://www.euroncap.com//carimages/246.jpg
http://www.euroncap.com/files/HYUNDAI-I ... 8adcaf.jpg
Αν προσέξετε καλα, η πόρτα του γιάρις έχει βγει από τη θέση της, και ο ουρανός του αυτοκινητου έχει 'τσαλακώσει' από την πλευρά του οδηγού. Σε σύγκρουση με ταχύτητα μεγαλύτερη αυτής των τεστ, το ι20 μάλλον θα έχει καλύτερη συμπεριφορά...
Το ίδιο μπορείτε να δείτε και με τη φωτογραφία του όρις, μόνο που εκεί έχει τσαλακώσει πολύ λιγότερο... -
στο facelift γιαρις η ακαμψια του αυξηθηκε κατα 50%...
και το ψηριζεις παρα πολυ χωρις προφανει λογο....
-
στο facelift γιαρις η ακαμψια του αυξηθηκε κατα 50%...φαντάζομαι εννοείς την στρεπτική ακαμψία. Δεν μπορείς να ξέρεις πόσο βελτιώθηκε και η συμπεριφορά στην πρόσκρουση, γιατί δεν έχει γίνει δοκιμή.
Ο λόγος που το έγραψα αυτό είναι προφανέστατος:
Έγραψες:παρατηρηση που απο οτι φαινεται αγνοειτε : η παθητικη ασφαλεια δεν ερχεται κατα πρωτευον απο τους
αεροσακους που με τοση ευκολια τους πετατε σε αριθμητικη βαση....ε λοιπόν σου δείχνω φωτογραφία των 2 αυτοκινήτων όπου φαίνεται ποιο έχει καλύτερη παθητική ασφάλεια.
-
παρατηρηση που απο οτι φαινεται αγνοειτε : η παθητικη ασφαλεια δεν ερχεται κατα πρωτευον απο τους
αεροσακους που με τοση ευκολια τους πετατε σε αριθμητικη βαση....http://www.euroncap.com/viewcomparison.aspx
επαναλαμβανω οτι στο euroncap εχουν τα ιδια αστερια και σχεδον το ιδο σκορΝΑΙ δινω τα συνχαρητηρια μου στην χιουνται για τα δυο μεγαλα αλματα που εκανε i20 Και ι30 χωρις αυτο να σημαινει οτι ΕΦΤΑΣΕ τους υπολοιπους.... τους πλησιασε αλλα δεν τους εφτασε
Η σειρα i (ι20-ι30) ειναι μονο η αρχη
-
Ο χρήστης n00b έγραψε:
Και εγώ θα προτιμούσα το γιάρις σε σχέση με το ι20.
Αλλά δυστυχώς (...) το ι20 έχει καλύτερη παθητική ασφάλεια. Δεν αρκεί να βλέπεις μόνο τα αστέρια στο Euroncap ή και τα % σκορ. Δείτε την φωτογραφία του κρας τεστ των δυο αυτοκινητων:
http://www.euroncap.com//carimages/246.jpg
http://www.euroncap.com/files/HYUNDAI-I ... 8adcaf.jpg
Αν προσέξετε καλα, η πόρτα του γιάρις έχει βγει από τη θέση της, και ο ουρανός του αυτοκινητου έχει 'τσαλακώσει' από την πλευρά του οδηγού. Σε σύγκρουση με ταχύτητα μεγαλύτερη αυτής των τεστ, το ι20 μάλλον θα έχει καλύτερη συμπεριφορά...
Το ίδιο μπορείτε να δείτε και με τη φωτογραφία του όρις, μόνο που εκεί έχει τσαλακώσει πολύ λιγότερο...Δεν μπορείς να στηριχτείς στην εμφάνιση μιας φωτογραφίας,καλύτερα η τελική κρίση απο
τον οργανισμό ή ένα video.Αν το πάμε βάσει φωτό,κι εγώ βλέπω ένα i20 στο οποίο το κάθισμα του οδηγού 'εκτοξεύτηκε'
προς την οροφή και επίσης διαπιστώνω έντονη παρέκλιση απο την πορεία προ σύγκρουσης και μετά,
πράγμα που εν δυνάμει είναι επικίνδυνο καθώς σε περισσότερα χλμετρα το κάνει ακόμα πιο
αμφίβολο το τι θα κάνει το αμάξι.Έχει δίκιο ο ποπολάρος περι ψειρίσματος. Το 'ψείρισμα' που γίνεται να γίνει,είναι ξεκάθαρα
στα test drive για να δούμε διαφορές. -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Δεν μπορείς να στηριχτείς στην εμφάνιση μιας φωτογραφίας,καλύτερα η τελική κρίση απο
τον οργανισμό ή ένα video.Αν το πάμε βάσει φωτό,κι εγώ βλέπω ένα i20 στο οποίο το κάθισμα του οδηγού 'εκτοξεύτηκε'
προς την οροφή και επίσης διαπιστώνω έντονη παρέκλιση απο την πορεία προ σύγκρουσης και μετά,
πράγμα που εν δυνάμει είναι επικίνδυνο καθώς σε περισσότερα χλμετρα το κάνει ακόμα πιο
αμφίβολο το τι θα κάνει το αμάξι.Έχει δίκιο ο ποπολάρος περι ψειρίσματος. Το 'ψείρισμα' που γίνεται να γίνει,είναι ξεκάθαρα
στα test drive για να δούμε διαφορές.Μα ποιος είπε να βασιστείς μόνο στις φωτογραφίες?? Προφανώς κοιτάς και τις βαθμολογίες. Αλλά από την φωτογραφία βλέπεις ξεκάθαρα ότι το γίαρις έχει παραμορφωθεί! και αυτό σίγουρα επηρεάζει την ασφάλεια. Αν πας στα τεστ για παράδειγμα είτε του 2009 μεγκάν είτε του 2004 άστρα(είναι κ άλλα που δεν αναφέρω), θα δεις ότι στα σχόλια για την μετωπική σύγκρουση γράφουν πόσο 'δυνατό' ήταν το αμάξωμά τους. Αυτό παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο σε σύγκρουση με μεγαλύτερη ταχύτητα και δεν μπορείς να το αγνοήσεις, ούτε είναι ψείρισμα κατά τη γνώμη μου. (προφανώς για άλλους είναι, αλλά αυτό είναι πολύ υποκειμενικό...). Και στο κάτω-κάτω τί είναι περισσότερο ψείρισμα, να κάνεις αναλυτική σύγκριση σε όλα τα σκορ μεταξύ 2 αυτοκινήτων ή να κοιτάς την φωτογραφία(=χίλιες λέξεις) και να βλέπεις στην πράξη την ακαμψία του αμαξώματος?? Φυσικά υπάρχει και η επιλογή να κοιτάς μόνο τα αστέρια, αλλά έτσι μπορεί να βρεθείς προ πολύ δυσάρεστης έκπληξης... Και όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές (κ της δικής σου) αυτά που λέω δεν είναι καθόλου παράλογα.
Άλλοι ψειρίζουν τον εξοπλισμό των αυτοκινήτων τους, άλλοι την ασφάλεια τους. Επιλογές είναι αυτά, και εμπίπτουν και στην κατηγορία της φυσικής επιλογής. Ο νοών νοείτωόσο για το κάθισμα το ι20, δεν έχει εκτοξεφθεί. Αν είχε γίνει αυτό ο επιβάτης θα είχε βρεθεί στο παμπρίζ. Απλώς είναι πολύ κοντά στο τιμόνι και είναι ψηλό κάθισμα
-
στο facelift γιαρις η ακαμψια του αυξηθηκε κατα 50%...τι ????????????πως που ποτε???
ειναι τεραστιο ποσοστο!! που το λεει αυτο?
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
στο facelift γιαρις η ακαμψια του αυξηθηκε κατα 50%...
τι ????????????πως που ποτε???
ειναι τεραστιο ποσοστο!! που το λεει αυτο?
λογικα ''φορεθηκε'' το πλαισιο του TS....
αυτο ειπωθηκε απο εδω και απο εκει....
http://www.auto-internet.gr/testsqz.php ... ta%20Yaris (ενα απο τα μερη που το ειπανε)
-
και ειχε το ts 50% ακαμψια παραπανω?????
αντε να ειχε ενα 10% το πολυ ....( το λογικο)....
απο τα club των yaris βγηκε αυτη η φημη??????
με ενδιαφερει αυτο ...ξερεις καποιος κανενα site με ακαμψιες μικρων σύγχρονων μοντελων? -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
και ειχε το ts 50% ακαμψια παραπανω?????ναι , γραμμενο και σε δοκιμες και σε press kit....
-
α για αυτο ειχε τετοια αισθηση το απλο yaris ...χαλια ανρτησεις και χαλια πλαισιο για τα συγχρονα αυτοκινητα!!!
τωρα σαν να ανεβαινει στα ματια μου! μπραβοοοοοοοοο!!! θα το κανω μια δοκιμουλα! -
50%
μου φαινετε υπερβολικο το νουμερο! 'η το παλιο ηταν κονσερβοκουτι και φτιαξαν το καινουργιο με 50% ακαμψια παραπανω η΄ειναι μουφα τοσο μεγαλο νουμερο. 50% ειναι παραπολυ μεγαλο νουμερο παντως -
το 50% ειναι απιστετο νουμερο.η θα στρεβλωνε με το που καθοσουν μεσα πριν,η τωρα ειναι ετοιμο για wrc....κατι λαθοσ υπαρχει..να σκεφτομαστε κ λιγο..
-
καλα οχι και τοσο τεραστια διαφορα ...αλλα οντως ειναι πολυ μεγαλη!
απο 106 σε 307 η ακαμψια εχει αποσταση γυρω στα 500% αλλα δεν στρεβλωνε το 106
ΑΓΟΡΑ ΜΙΚΡΟΥ ΑΥΤ/ΤΟΥ:YARIS 1,3 ή HYUNDAI i20 1,4