-
σοβαρα τωρα ειναι τοσο χαλια? δε μπορω να το πιστεψω απο τη στιγμη μαλιστα που το εβγαλαν υποτιθεται για την ευρωπαικη αγορα...
ασχετη ερωτηση, η dodge ειναι κομματι της chrysler που ειναι πλεον κομματι της fiat?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δηλαδη ροκκο 74 δεν δεχεσαι οτι τα tsi ειναι ανωτερα μοτερ απο τα αντιστοιχα ατμοσφαιρικα ή δεν δεχεσαι οτι πολλα αμερικανικα (ακομα και ακριβα) αυτοκινητα εχουν πλαστικα του κωλου?μαλλον δε θες να δεις την αληθεια και πεφτεις κι εσυ στη λουμπα να υποστηριξεις μεχρις εσχατων την αγορα σου
Ακριβώς το αντίθετο. Δέχομαι ότι τα tsi είναι ανώτερα μοτερ αλλά δεν δέχομαι ότι όλοι οι άλλοι είναι για 'πέταμα'. Μη τρελαθούμε.
Δέχομαι ότι πολλά 'αμερικάνικα' έχουν μέτρια πλαστικά αλλά δεν δέχομαι την τελευταία φράση σου.
Αυτό θέλω να δείξω. Μην είστε απόλυτοι ούτε υπερβολικοί. Το αυτοκίνητο είναι ένα σύνολο από πράγματα και όχι ένα ταμπλό ή ένα κάθισμα.
-
μα και βεβαια δεν ειναι για πεταμα , ισα ισα θεωρειται απο τα καλυτερα ατμοσφαιρικα μοτερ σε αυτα τα κυβικα
και προσφερει αξιοπρεπεις επιδοσεις απο οσο ξερω..
αλλα τα τουρμπακια εχουν αλλη χαρη και με τα λιγοτερα κυβικα τους (μαζι μα ροπη απο χαμηλα) ειναι πιο οικονομικα και πολυ συχνα πιο αποδοτικα..
αλλα αν καποιος θελει ατμοσφαιρα , ας παρει ατμοσφαιρα δεν πρεπει να τον κατηγορουμε για αυτο
οποτε συγγνωμη , παρεξηγησα
-
:lol: σοβαρα τωρα ειναι τοσο χαλια? δε μπορω να το πιστεψω απο τη στιγμη μαλιστα που το εβγαλαν υποτιθεται για την ευρωπαικη αγορα...Οταν το ειδα για πρωτη φορα, οδηγουσα ενα ιμπιζα του 2001 (2 μοντελα πισω). Επεστρεψα στο ιμπιζα και ενιωσα οτι μπηκα σε μερτσεντε και βαλε.
-
.....
-
Πωπώ ρε παιδιά μην πιαστείτε και στα χέρια... Ας μην μαλώνουμε, εμένα θα ακούσει γιατί το έχω τόσο καιρό ή εμένα γιατί ξέρω κλπ. Όπως ο ένας ξέρει για το ένα μοντέλο ο άλλος ξέρει για το άλλο. Όλοι να ακουστούν. Και όλοι θα έχουν γούστα, πχ τα ίδια πλαστικά του ενός του φαίνονται καλά και του άλλου ψεύτικα. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να λέει ό,τι θέλει και είναι δικαίωμα και υποχρέωση του καθενός να αποφασίσει ποιανών την άποψη θα ακούσει και τι αξία θα της δώσει. Έτσι είναι το forum.
Το τί συγκρίνει ο καθένας είναι επίσης σχετικό, δύσκολα να βάλεις κανόνες. Δεν έχει λόγο να περιοριστεί σε 1800 ατμόσφαιρα. Το πιο σύνηθες όριο είναι οι διαστάσεις/χώροι και τα λεφτά (περιλαμβάνει τιμή αγοράς, τιμή σέρβις, κυβικά, κατανάλωση, μεταπώληση). Μέσα σε αυτά τα βασικά όρια συνήθως μπορείς να συγκρίνεις ό,τι γουστάρεις και να ξεχωρίσεις ανάλογα με χαρακτηριστικά που για σένα έχουν αξία. Πχ εγώ μπορεί να θέλω (μέσα στα όρια) χώρο αποσκευών και καλό τιμόνι, άλλος θέλει πάνω από όλα καλά πλαστικά, άλλος οικονομία κοκ.
Και εγώ θα απέφευγα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δεν αισθάνομαι ότι προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε κάποιον τομέα ή συνδυασμό που να το διαφοροποιεί θετικά απέναντι στον ανταγωνισμό τόσο ώστε να αποτελέσει λόγο επιλογής. Εκτός από την σπανιότητα και αισθητική ιδιαιτερότητά του. Αλλά γούστα είναι αυτά. Ο καθένας αποφασίζει μόνος του, όχι με το ζόρι.
-
...αλλα τα τουρμπακια εχουν αλλη χαρη...Ανάλογα τη χρήση ... και τη χώρα που κατοικείς ...
Δεν είναι λίγες οι φορές,την ώρα που οδηγώ που σκέφτομαι ότι καλύτερα θα ήταν να είχα ατμοσφαιρικό ... με 80 άλογα και τελική 130km/h.
Τα turbo θέλουν πολύ προσοχή και ίσως είναι και άχρηστα ειδικά σε μία χώρα όπου επικρατούν τα μποτιλιαρίσματα, οι κακοτεχνίες οδοστρωμάτων, τα χαμηλά όρια ταχύτητας, τα ξαφνικά φρεναρίσματα των μπροστινών, οι οδηγικές ταρζανιές, οι κανίβαλοι/μάγκες/κάγκουρες κλπ...κλπ...
Για μένα καμιά χάρη δεν έχουν τα turbo από τη στιγμή που η καρδιά μου πάει στην κούλουρη κάθε στιγμή που πάω να ανοίξω το αυτοκίνητο, να το πατήσω λίγο ... γνωρίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθεί κάποιος ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ που θα το πάρει πατριωτικά και θα θέλει ΚΟΝΤΡΕΣ και ΓΚΑΖΙΑ...
Σε μένα τουλάχιστον αυτό συμβαίνει συνέχεια. Όποτε πάω να το πατήσω λίγο, από παντού πετάγονται GAMIKOULES GKAZIADES που θέλουν να αποδείξουν ότι είναι ποιο γρήγοροι ...
Turbo σε αχρηστία ...
-
Ο χρήστης rokko74 έγραψε:
αν και εξωτερικα δεν μου πολυαρεσει νομιζω ειναι καλο αμαξι για να πεφτεις σε λακουβες σαμαρια που εχουμε πολλα στην χωρα μας,ασε που μπαινεις μεσα χωρις να σκισεις το παντελονι.
Πολύ σωστή παρατήρηση! Αυτό εννοούσα για τα **όμορφα γερμανικά **εσωτερικά...
-
Ο χρήστης dimidekas έγραψε:
αν και εξωτερικα δεν μου πολυαρεσει νομιζω ειναι καλο αμαξι για να πεφτεις σε λακουβες σαμαρια που εχουμε πολλα στην χωρα μας,ασε που μπαινεις μεσα χωρις να σκισεις το παντελονι.
Πολύ σωστή παρατήρηση! Αυτό εννοούσα για τα **όμορφα γερμανικά **εσωτερικά...
Ειρωνικό ήταν...
-
Να και κάτι χρήσιμο εκτός από 'ανούσιες' & αναληθείς υπερβολές.http://www.4troxoi.gr/?pname=CompareMod ... 2=&m3=&m4=
Είναι συγκριτικό των δύο αυτοκινήτων που ενδιαφέρουν τον 'τοπικιστή'
Πραγματικο συγκριτικο παντως δεν θα βρεις πουθενα, γιατι απλα η αντιπροσωπεια δεν διεθεσε ΠΟΤΕ κανενα καλιμπερ σε ΚΑΝΕΝΑ περιοδικο. Ετσι, υπαρχουν καποια θεματακια: Για το qashqai πχ. βρισκεις πραγματικες τιμες 0-100, 100-0, 50-80 και 80-120 (που ειναι καλυτερες απο τις εργοστασιακες). Για το καλιμπερ οχι. Για το qq βρισκεις πραγματικες τιμες εσωτερικου πλατους. Το qq εχει 410 λιτρα μεχρι την εταζερα, οχι μεχρι την οροφη (οπως τα υποτιθεμενα 524). Αυτα για τον τοπικιστη.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Να και κάτι χρήσιμο εκτός από 'ανούσιες' & αναληθείς υπερβολές.
http://www.4troxoi.gr/?pname=CompareMod ... 2=&m3=&m4=
Πραγματικο συγκριτικο παντως δεν θα βρεις πουθενα, γιατι απλα η αντιπροσωπεια δεν διεθεσε ΠΟΤΕ κανενα καλιμπερ σε ΚΑΝΕΝΑ περιοδικο. Ετσι, υπαρχουν καποια θεματακια: Για το qashqai πχ. βρισκεις πραγματικες τιμες 0-100, 100-0, 50-80 και 80-120 (που ειναι καλυτερες απο τις εργοστασιακες). Για το καλιμπερ οχι. Για το qq βρισκεις πραγματικες τιμες εσωτερικου πλατους. Το qq εχει 410 λιτρα μεχρι την εταζερα, οχι μεχρι την οροφη (οπως τα υποτιθεμενα 524). Αυτα για τον τοπικιστη.
Και αυτό τι είναι? http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... gory_id=72
ή αυτό? http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... /32482.aspΜη γράφετε ρε παιδιά ότι ακούτε από εδώ και από εκεί. Ψάξτε λιγάκι παραπάνω...
-
Ακόμα και σήμερα υπάρχουν αυτοκίνητα που πωλούνται πιο εύκολα από άλλα. Ένα Dodge ήταν ανέκαθεν δύσκολο να πουληθεί, πόσο μάλλον σήμερα. Δεν μιλάω για την τιμή, μιλάω ότι πολλοί δεν το παίρνουν καν...
Φίλε μου αυτό το dodge δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά όμως. Είναι ένα 1.800άρι με πολύ καλό εξοπλισμό σε πολύ καλή τιμή. Δεν είναι τα 'θηρία' που υπήρχαν κάποτε. Είναι 'ευρωπαϊκό' αυτοκίνητο σε πολύ καλή σχέση τιμής/προσφοράς. Φαίνεται εξάλλου από το ενδιαφέρον που υπάρχει. Εγώ πάντως βλέπω πολλά στο δρόμο τώρα τελευταία αν και δε λέει κάτι αυτό.
Ναι... δεν αντιλέγω... αλλά η αγορά μεταχειρισμένου λειτουργεί με 'χρονοκαθυστέρηση'... Τεσπα, ούτε κι εμένα μ΄ενδιαφέρει τόσο η μεταπώληση, απλά το έγραψα γιατί για κάποιον άλλο μπορεί να έχει σημασία.
BTW στον φίλο του τόπικ να επισημάνω (έχω εμπειρία και από άλλες) την πολύ καλή αντιπροσωπεία και το πολύ καλό after sale service της dodge (Chrysler Hellas). Είναι και αυτό στα θετικά.
Βασικά, μιας και ανήκει στον ίδιο όμιλο με τη Citroen Hellas, προσωπικά έχω αμφιβολίες (δες και την υπογραφή μου), αλλά δεν το έχω δοκιμάσει...
Η Peugeot και τα Peugeot έχουν άλλα μειονεκτήματα...
Κοίτα... το γνωρίζω, απλά η προσωπική μου εμπειρία ήταν πολύ καλή (και με το αμάξι και με την αντιπροσωπεία). Απλά την τελευταία φορά που το πήγα, μου ζήτησαν 1500 ευρώ για αλλαγή άξονα, τη στιγμή που χρειάζονταν μόνο ρουλεμάν (και με τη χρήση που έχει φάει δεν θεωρώ υπερβολική αυτή τη φθορά μετά από 160Κ χλμ...)
Ασχετη ερωτηση, η dodge ειναι κομματι της chrysler που ειναι πλεον κομματι της fiat?
Ναι... μάλιστα γνωστό μέλος του φόρουμ εθεάθη σε αντιπροσωπεία chrysler να ρωτάει εάν μπορεί να τουρμπίσει το Avenger, να του περάσει Νίτρο, αν το ίδιο όχημα παίρνει αεροτομή πίσω και εάν με αυτές τις μετατροπές θα χάσει την εγγύηση, καθώς και αν παίζουν εκπτώσεις σε καλούς πελάτες του συνεργείου...
Πάντα μπροστά από τις εξελίξεις...
-
ή αυτό? http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... /32482.aspΜη γράφετε ρε παιδιά ότι ακούτε από εδώ και από εκεί. Ψάξτε λιγάκι παραπάνω...
Αν βρεις πουθενα συγκριτικο τεστ και μετρησεις απο τεστ του autotriti (οχι κατασκευαστη) πες το και σε μας που δεν ξερουμε να ψαχνουμε.
Αυτο που παραθετεις, ειναι η πρωτη γνωριμια, οχι τεστ. Ελπιζω να καταλαβαινεις τη διαφορα.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Αν βρεις πουθενα συγκριτικο τεστ και μετρησεις απο τεστ του autotriti (οχι κατασκευαστη) πες το και σε μας που δεν ξερουμε να ψαχνουμε.
Αυτο που παραθετεις, ειναι η πρωτη γνωριμια, οχι τεστ. Ελπιζω να καταλαβαινεις τη διαφορα.
Σου έγραψα προς απάντηση στο 'γιατι απλα η αντιπροσωπεια δεν διεθεσε ΠΟΤΕ κανενα καλιμπερ σε ΚΑΝΕΝΑ περιοδικο'.
Με ένα απλό googleit βρήκα και συγκριτικό τεστ με μετρήσεις του περιοδικού.http://new.e-go.gr/wmotors/article.asp? ... bid=644018
Μάλιστα ξεκινάει γράφοντας:
'Βλέπετε το Caliber της Dodge έπεσε με τα «μούτρα» στις πωλήσεις, οι αγορές όλου του κόσμου το υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες και το εργοστάσιο στο Belvidere του Illinois δούλευε τριπλοβάρδιες για να καλύψει τη ζήτηση.
Πού λοιπόν καιρός για δημοσιογραφικό αυτοκίνητο!' -
πέρσι πριν πάρω το bravo πήγα να δω το caliber καθως μου άρεσε..
το είδα συνολικά 3 φορες..
- με εναν φίλο που τελικά αυτός αγόρασε bmw 3
- με την κοπελιά μου
- με τον πατέρα μου στην περσινή έκθεση αυτοκινήτου
λοιπόν κοινός παρανομαστής και των τριών αυτών είναι το caliber τους άρεσε και το εσωτερικό του το βρήκαν μια χαρα απο πλευράς ποιότητας.. προσωπικα δε μπορώ να καταλάβω γιατί μιλάνε ορισμένοι τόσο υποτιμητικά για το συγκεκριμένο μοντέλο..
φίλε αν σου αρέσει αγορασέ το χωρίς να ακους κανέναν και αν θές να το πουλήσεις κάποτε στείλε μου μύνημα.. ξέρω τουλάχιστον 3 ανθρώπους που θα ενδιαφερθουν
-
Το έχεις οδηγήσει? Που? Γύρω γύρω στο τετράγωνο?Για την ακρίβεια του έκανα test drive για περισσότερο από 2 ώρες.
Δεν μπορείς να κρίνεις ή να υμνείς χωρίς να έχεις υπάρξει ιδιοκτήτης έστω για 1-2 μήνες με καθημερινή χρήση, μέσα & έξω από την πόλη.
Ωραίο ανέκδοτο.
Στο επόμενο αυτοκίνητο που θα αγοράσεις ζήτα να του κάνεις test drive για 1-2 μήνες προκειμένου να μπορέσεις να κρίνεις…Βέβαια για την συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών με στοιχειώδη εμπειρία, ένα απλό test drive αρκεί για να σχηματίσουν άποψη για ένα αυτοκίνητο.
Σοβαρά, σοβαρότατα... Έχω πάει σε έμπορο και το παίρνει κανονικότατα.
Θα μου επιτρέψεις να το αμφισβητήσω.
Διότι σε προηγούμενο post σου δήλωσες ότι το Caliber το έχεις περίπου 10 μήνες και είσαι πολύ ευχαριστημένος. Ένας ευχαριστημένος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 10 μηνών, δεν υπάρχει περίπτωση να απευθυνθεί σε έμπορο για ανταλλαγή. Οπότε 2 τινά συμβαίνουν:- Ή δεν είσαι ευχαριστημένος με το αμάξι σου
- Ή δεν έχεις πάει ποτέ σε έμπορο, απλά το λες για να το πεις.
Κατά την γνώμη μου συμβαίνει το 2ο
Είναι αναλόγως τι ζητάς να πάρεις και σε τι κατάσταση έχεις το αυτοκίνητο και σε τι μάντρες πας...
Στην δική μου περίπτωση τουλάχιστον, τα χρήματα που ζητώ είναι αρκετά λιγότερα απο την τιμή πώλησης από ιδιώτη σε έμπορο, όπως αυτή αναφέρεται σε πίνακες περιοδικών και πάλι δεν πουλιέται. Σημειωτέον ότι το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση, ατρακάριστο με ενημερωμένο service book.
Συγκρίνεις το stilo του 02 με το caliber
Δεν συγκρίνω τα δυο αυτοκίνητα.
Απλά σου δείχνω ότι είναι και τα δύο αντιεμπορικά, οπότε κανένας έμπορος δεν παίρνει ένα αυτοκίνητο που θα δυσκολευτεί να πουλήσει.Το αν το caliber έχει λίγο ποιο πολύ πρόβλημα ή όχι δεν αφορά κανέναν πλέον και ούτε είναι κριτήριο για να πάρεις αυτοκίνητο ΠΛΕΟΝ.
Αυτή είναι η δική σου άποψη.
Μεγάλη μερίδα των αγοραστών λαμβάνει υπόψιν του την εμπορικότητα ενός μοντέλου.Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν δεν θα έπαιρνε κανείς μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα γιατί είναι αντιεμπορικά...
Το ότι οι πωλήσεις των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού έχουν πέσει κατακόρυφα, είναι γεγονός αναμφισβήτητο εκτός κι αν ζεις σε άλλο πλανήτη.
Μετά το θέμα με την βενζίνη όλα τα 2.4, 3.7 κτλ έχουν πέσει κάτω του 50% γιατί είναι ανεπιθύμητα όπως λες...
Και όμως υπάρχουν 'κορόιδα' κατά την άποψη σου που τα αγοράζουν....Δηλαδή το ότι υπάρχουν κάποιοι φραγκάτοι που αγοράζουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, αυτό σημαίνει ότι είναι εμπορικά?
Μόνος σου λες ότι οι πωλήσεις έχουν πέσει 50%.Χα χα, κλασσικός τύπος 'τα γερμανικά είναι τα καλύτερα'!! Άρα αυτομάτως πετάς στα σκουπίδια ότι δεν είναι tsi εεε?? Τον 1.800άρι ατμοσφαιρικό τον συγκρίνεις με 1.800άρι ατμοσφαιρικό... Τέλος!!! Τα άλλα που γράφεις είναι προς εντυπωσιασμό...
Δηλαδή δεν βγάζεις μόνο τον κινητήρα του caliber άχρηστο αλλά και όλους τους υπόλοιπους εκτός βέβαια του 'ΗΓΕΤΗ' VAGΟ Tsi κινητήρας είναι για την δεδομένη χρονική στιγμή από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει κανείς καθώς οι αρετές του είναι προφανείς:
-Υψηλές επιδόσεις
-Χαμηλή κατανάλωση
-Χαμηλοί ρύποιΤο αν είναι τουρμπίσιος ή όχι είναι αδιάφορο. Μιλάμε καθαρά για το τι επιλογές υπάρχουν στην αγορά.
Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι για την δεδομένη στιγμή είναι από τις καλύτερες επιλογές.Και βέβαια είναι κριτήριο τα λεφτά που κοστίζει ένα αυτοκίνητο. Καλά....
Ναι σωστά... Τα 'αμερικάνικα' είναι 'γενικώς αποδεκτό' ότι είναι 'επιεικώς' μετριότατα τα πλαστικά ΚΑΙ είναι και σκληρά και είναι και φτηνιάρικα και όχι μόνο αυτό αλλά και η συναρμολόγηση του είναι η 'χείριστη'!!!!!!!! Έυγε... Πόσα 'αμερικάνικα' αυτοκίνητα είχες στη ζωή σου?? Εγώ είχα δύο και θα πάρω και τρίτο αλλά αυτά που γράφεις ΔΕΝ ισχύουν στο βαθμό που τα παρουσιάζεις. Όπως ξαναείπα μπορεί να χάνουν στα πλαστικά αλλά κερδίζουν σε άλλα θέματα. Έτσι είναι τα αυτοκίνητα. Άλλα είναι καλύτερα κάπου και άλλα είναι χειρότερα...Το ότι η κάθε “σχολή” αυτοκινήτου (Γερμανική, Ιταλική, Γαλλική, Ιαπωνική, Αμερικάνικη κλπ κλπ) έχει την δική της “φιλοσοφία” είναι γεγονός κοινώς αποδεκτό. Οι Αμερικάνοι ουδέποτε είχαν ποιότητα στο εσωτερικό και αυτό είναι κάτι που ακόμα και οι ίδιοι αναγνωρίζουν. Τώρα αν εσύ αρνείσαι να το δεις, είναι καθαρά δικό σου θέμα.
Αλλά, χαρακτηρισμοί απόλυτοι και εμπαθείς σαν τους δικούς σου με αφήνουν παγερά αδιάφορο γιατί δείχνει άγνοια.
Το ποιος είναι εμπαθής και αδαής άσε να το κρίνουν οι υπόλοιποι.
Ε ναι, το ξέχασα ντε ότι μετά τους tsi, fsi είναι το χάος... Κατά την άποψη σου έχουμε τους tsi,fsi και τους 'παρωχημένους' κινητήρες...
Άντε πάλι, εντάξει το καταλάβαμε....tsi είναι τα διαμάντια και όλοι οι άλλοι είναι τα κάρβουνα...
Άντε πάλι και η διαφήμιση στη βιαμάρ. Γιατί δεν βάζεις και έναν χάρτη google για το πως πάμε??Αν ήθελα να κάνω διαφήμιση στην Βιαμάρ ή να προωθήσω τους tsi κινητήρες, δεν θα άνοιγα αυτό το thread (viewtopic.php?f=15&t=38241) στο οποίο –αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις- θα διαπιστώσεις ότι μόλις έκλεισα ένα Opel Insignia 1.6T αντί ενός Scout.
Απλά για να μην αφήνεις υπονοούμενα ότι έχω σχέση με την Βιαμάρ…
Διάβασα ένα τόπικ που ζητάει κάποιος την γνώμη μου για το αν πρέπει ή όχι να αγοράσει ένα αυτοκίνητο σαν το δικό μου. Μπαίνω λοιπόν και διαβάζω παραπλανητικά μηνύματα από ανθρώπους ΠΟΥ ΔΕΝ έχουν ιδέα από caliber και βγάζουν ΜΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ. Χέστηκα εάν μου προσβάλλεις το αυτοκίνητο όσα και να έδωσα. Εμένα εξάλλου είναι το 6ο αυτοκίνητο σε 5 χρόνια και ποσώς με ενδιαφέρει τι λες εσύ που δεν έχεις ιδέα από 'αμερικάνικα' αυτοκίνητα. Αυτό όμως που με πείραξε και απάντησα είναι η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και η ΑΜΑΘΕΙΑ που προσφέρεις χωρίς ουσία.
Για το ποιος είναι αμαθής ή εμπαθής –όπως προείπα- άσε να το κρίνουν όσοι διαβάζουν.
Απλά για την ιστορία στο link που παρέθεσες, οι 4 τροχοί γράφουν ότι στα Κατά του αυτοκινήτου είναι «η ποιότητα εσωτερικού».
Για ότι αφορά τον κινητήρα του, το Βρεττανικό Car γράφει χαρακτηριστικά «But will you fall asleep when you are on your own»Εγώ το τελειώνω εδώ γιατί πολύ κουράσαμε και πολύ βγήκαμε εκτός θέματος...
Αυτό είναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε.
-
Σου έγραψα προς απάντηση στο 'γιατι απλα η αντιπροσωπεια δεν διεθεσε ΠΟΤΕ κανενα καλιμπερ σε ΚΑΝΕΝΑ περιοδικο'.
Με ένα απλό googleit βρήκα και συγκριτικό τεστ με μετρήσεις του περιοδικού.http://new.e-go.gr/wmotors/article.asp? ... bid=644018
Μάλιστα ξεκινάει γράφοντας:
'Βλέπετε το Caliber της Dodge έπεσε με τα «μούτρα» στις πωλήσεις, οι αγορές όλου του κόσμου το υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες και το εργοστάσιο στο Belvidere του Illinois δούλευε τριπλοβάρδιες για να καλύψει τη ζήτηση.
Πού λοιπόν καιρός για δημοσιογραφικό αυτοκίνητο!'Ευχαριστω για την επιβεβαιωση. Αν θυμασαι, καταρχην απαντησα γιατι αμφισβητησα τα νουμερα που παρεθεσες στη συγκριση. Το τεστ που επιτελους εγινε μετα 3 χρονια, απλα προσγειωνει τα νουμερα σε πιο πιστευτες τιμες.
ΥΓ. Οσον αφορα τις τριπλοβαρδιες, ειναι πραγματικα αστειο και να το συζηταμε. Για το Τιχουαν σκεψου οτι θα βλεπαμε τεστ σε 3 χρονια απο τωρα.
-
....
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σε μένα τουλάχιστον αυτό συμβαίνει συνέχεια. Όποτε πάω να το πατήσω λίγο, από παντού πετάγονται GAMIKOULES GKAZIADES που θέλουν να αποδείξουν ότι είναι ποιο γρήγοροι ...
Turbo σε αχρηστία ...
μην τους δινεις σημασια... και μενα μου κολλανε και αν δεν εχω ορεξη κανω στην ακρη και καπνιζω ησυχος το τσιγαρακι μου χωρις καν να τους κοιταω..
και το αστειο ειναι οτι αυτοι που μου ρχονται και μου κολλανε με το μεγαλυτερο θρασος ειναι κατι 1600αρια (μια 116 θυμηθηκα απο προχθες) και κατι ακυρα αυτοκινητα
πραγμα το οποιο με εκνευριζει απιστευτα οταν δεν εχω ορεξη και απλα παω ηρεμα στη μεσαια λωριδα...
το αυτοκινητο το παιρνεις κυριως για σενα, ασε τους αλλους να κουρευονται..
-
Κατά την γνώμη σου λοιπόν που έχεις άποψη για τα πάντα θα μπορούσες να δεχτείς ότι επειδή περιμένω παιδί και μου πέφτει κάπως βαρύ το γραμμάτιο επισκέπτομαι μάντρες ιδιωτικές αλλά και την chrysler ώστε να πάρω κάτι με λιγότερα λεφτά (μεταχειρισμένο) και με τα υπόλοιπα να ξεχρεώσω το δάνειο του caliber. Όταν το αγόραζα δεν είχα προγραμματίσει ότι θα κάνω παιδί.
Όπως σου έγραψα εγώ δεν δένομαι ούτε 'ερωτεύομαι' αυτοκίνητα. Ψάχνω ανταλλαγή με μεταχειρισμένο τριετίας/τετραετίας περίπου στα 9.000-10.000 και τη διαφορά και σε ΚΑΜΙΑ ιδιωτική μάντρα ή μάντρα chrysler δεν μου αρνήθηκαν την ανταλλαγή. Απλά δεν έχω βρει ακόμη αυτό που ψάχνω.
Τώρα τι έχεις να πεις? Τι με πέρασες? Παιδάκι να σου γράφω κάτι έτσι για να το γράφω??? Μήπως επειδή το κάνεις εσύ νομίζεις ότι το κάνουν όλοι...?
Πριν λοιπόν κύριε παντογνώστη αποκαλέσεις κάποιον ψεύτη ερεύνησε καλύτερα ή βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί.Κατά πρώτον να σου ευχηθώ ότι καλύτερο για το παιδάκι σου.
Κατά δεύτερον -εφόσον αυτά που λες ισχύουν- για κάποιον που έχει ένα αυτοκίνητο 10 μήνες και ψάχνει ανταλλαγή, είναι λογικό για κάποιον άλλο να κάνει την υπόθεση που έκανα, δεδομένου ότι πουθενά δεν ανέφερες ότι έχεις συγκεκριμένους λόγους που σε οδήγησαν σε αυτή.Την προσποιητή ευθιξία λοιπόν, άσε την κατά μέρος διότι αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων και σε τίποτε περισσότερο.
Να ερευνήσω καλύτερα τι ακριβώς? Να μυρίσω τα νύχια μου για την οικογενειακή σου κατάσταση? Αν δεν θες να παρερμηνεύεσαι απλά γίνε σαφέστερος.Αλλά θα μου πεις εδώ πήρες opel, προμοτάρεις skoda, μποικοτάρεις caliber, υμνείς tsi,fsi και προτείνεις qashqai...
Το περίεργο πού είναι?
Βάσει των δικών μου αναγκών,κριτηρίων και γούστου κατέληξα στο Insignia.
Βάσει των διαφορετικών αναγκών κάποιου άλλου προτείνω κάτι διαφορετικό.Μην τα γυρνάς όμως τώρα... Άλλο το θάψιμο που έριχνες χωρίς λόγο σε ένα αμάξι που μπήκες μέσα για δύο ώρες και άλλο το να γράφεις εντυπώσεις και άρθρα ΧΩΡΙΣ υπερβολές.
Ναι έχει μέτρια πλαστικά (όχι προσωπική μου άποψη πάντως, εμένα μου αρέσει πολύ αυτό το είδος), δεν είπε κανείς όχι. Αλλά εσύ κόντεψες να το βγάλεις 'landwind'.
Ναι ο tsi/fsi είναι ανώτερος κινητήρας αλλά εσύ πας να μας πείσεις ότι είναι 'αερόψυκτο'!! Δεν είναι μόνο το caliber χωρίς tsi/fsi. Είναι εκατοντάδες άλλα αυτοκίνητα. Τι θα γίνει δηλαδή? Θα τα βγάλουμε όλα άχρηστα?
Ναι τα 'αμερικάνικα' τρομάζουν....αλλά όχι ότι είναι και 'καναδέζες'...Το ποιός 'τα γυρνάει' τώρα περί πλαστικών, κινητήρα κλπ είναι ηλίου φαεινότερο...
Αγορά Dodge Caliber