-
Αν πάρεις το Caliber να ξέρεις πως δεν θα το πουλήσεις ποτέ. Επίσης (δεν το έχω οδηγήσει) δεν πρέπει να είναι και τίποτα το ιδιαίτερο σαν αυτοκίνητο...
Εκτός δρόμου δεν νομίζω να τα καταφέρει ιδιαίτερα κανένα, λόγω έλλειψης 4κίνσης + ελαστικών.
Από τα δύο που αναφέρεις Qasqai δαγκωτό.
Μπορείς επίσης να κοιτάξεις και ένα Peugeot 3008 (παίζουν και προσφορές απ' ότι είδα σε διαφημίσεις χθες). Ή ένα Octavia Scout.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Μακριά απο το Caliber για τους κάτωθι λόγους:1.Μηδενική μεταπώληση (δεν θα σου το παίρνει κανένας έμπορος για ανταλλαγή).
2.Παρά τα 150 άλογα είναι απελπιστικά αργό.
3.Αισχρή ποιότητα πλαστικών
4.Παρωχημένος τεχνολογικά κινητήρας.Το Qashqai είναι σαφέστερα καλύτερη αγορά, αλλά νομίζω ότι υπερβαίνει το budget σου ακόμα και η 2κίνητη έκδοση.
Θα σου πρότεινα ασυζητητί το Skoda Yeti 1,2 το οποίο μπορείς να το δεις απο κοντά στα κεντρικά της Skoda στην Ιερά οδό.Νομίζω ότι είναι η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις αν κατάλαβα καλά το είδος αυτοκινήτου που ζητάς.
Τι να πω ρε παιδιά. Γράφετε συμβουλές και άρες μάρες κουκουνάρες επειδή μόνο και μόνο μπήκατε σε μία έκθεση? ή επειδή το έχει ένας φίλος φίλου κτλ?
το 1. που λες είναι αστείο. Κανένα αυτοκίνητο πλέον δεν έχει μεταπώληση. Ειδικά όταν πας να πάρεις καινούριο. Σε ποιες εποχές βρίσκεσαι? Τελειώσαν αυτά... Τώρα το κάθε καινούριο χάνει το 30% της αξίας του με το που βγει από την αντιπροσωπεία και από κει και πέρα χάνει άλλο τόσο κάθε χρόνο. Βλέπουμε και τα VW, MERCEDES,BMW τι αξία μεταπώλησης έχουν πλέον... Έχουν γεμίσει μάντρες με BMW, MERCEDES και VW.
Στο 2. διακρίνετε η υπερβολή όπως και όλα τα πράγματα στην Ελλάδα. Το caliber 1.8 έχει 10,9 0/100 και 190 τελική με ατμοσφαιρικό κινητήρα και όχι με tsi, fsi, skasi κτλ. Τώρα πως εσένα σου φαίνεται 'απελπιστικά αργό' είναι κάτι που χρειάζεται εξήγηση. Μάλλον έχετε 'καβαλήσει' πολλά 1.800άρια και έχετε γίνει εξπέρ του είδους ή έχεις στην κατοχή σου το caliber για κανά δίμηνο και έχεις βγάλει τα ασφαλής συμπεράσματα σου.Αισχρή ποιότητα πλαστικών σε αμάξι 24.000 € δε συνάδει. Μην είστε 'λαϊκοί' και υπερβολικοί εκτός και αν σου κόβει την δουλειά . Τώρα για το 'παρωχημένος τεχνολογικά κινητήρα' να σε πληροφορήσω ότι ο κινητήρας είναι από την οικογένεια World Engine, κάτι που υποδηλώνει, ότι είναι προϊόντα συνεργασίας διαφόρων εταιρειών (DaimlerChrysler, Hyundai και Mitsubishi, στην προκειμένη περίπτωση).
Τώρα όσο για την πρόταση σου δεν θα την κρίνω γιατί ούτε το έχω χρησιμοποιήσει τουλάχιστον για μία εβδομάδα και όχι τον γύρο του τετραγώνου, ούτε μας έχει δείξει τι αμάξι είναι, ούτε έχει κυκλοφορήσει ευρέως. Απορώ όμως με την σιγουριά και την ευκολία που προτείνεις σε κάποιον να πάει να δώσει 20.000€-24.000€ σε ένα αυτοκίνητο και επίσης απαξιώνεις ένα αμάξι 20.000€ - 24.000€.
Αν σου αρέσει αγόρασε το...
Αν κάθεσε και ακούς τον καθένα για το τι αυτοκίνητο θα πάρεις θα καταντήσεις να αγοράσεις golf και να πειστείς οτι είναι αυτό που πάντα ήθελες...Η πιο σωστή κουβέντα που γράφτηκε σε αυτό το τοπικ
Αν πάρεις το Caliber να ξέρεις πως δεν θα το πουλήσεις ποτέ. Επίσης (δεν το έχω οδηγήσει) δεν πρέπει να είναι και τίποτα το ιδιαίτερο σαν αυτοκίνητο...
Εκτός δρόμου δεν νομίζω να τα καταφέρει ιδιαίτερα κανένα, λόγω έλλειψης 4κίνσης + ελαστικών.
Μπορείς επίσης να κοιτάξεις και ένα Peugeot 3008 (παίζουν και προσφορές απ' ότι είδα σε διαφημίσεις χθες). Ή ένα Octavia Scout.
Ενώ το skoda θα το πουλήσεις τρέχοντας...
Πως ξέρεις ότι δεν θα το πουλήσεις ποτέ όταν ούτε καν το έχεις οδηγήσει? Πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο? Και γιατί να το πουλήσεις? Αγοράζεις ένα αμάξι σκεπτόμενος να το πουλήσεις? Η λες για όταν θελήσεις να το πουλήσεις σε 4-5 χρόνια? Ποιο αμάξι μετά από 4-5 χρόνια πουλιέται εύκολα χωρίς να χάσεις? Λέτε για το Qashqai... Ξέρετε πόσο πουλιούνται τα xtrail 4-5 χρονών?
Άνοιξε να δεις πόσο πουλιούνται τα Tuareg, X3, Freelander κτλ. Από 50.000-60.000 πουλιούνται 20.000-30.000
Τελείωσε το πανηγύρι. Πλέον τα αυτοκίνητα θα πουλιούνται δύσκολα και μόνο σε εμπόρους. Πλέον θα βγουν τα πετρέλαια ελεύθερα ΚΑΙ στην Αττική και τότε θα δούμε πόσο θα πουλάτε το qasqai ή το caliber...Τέλος πάντων, καλό είναι να γράφει όποιος έχει εμπειρία, όποιος έχει το αυτοκίνητο που προτείνει ή όχι. Έτσι και βοηθάμε τον μελλοντικό αγοραστή και βοηθάμε όλους τους υπόλοιπους να ενημερωθούν σωστά και να μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις του.
Εγώ λοιπόν έχω το dodge caliber 1.8 sxt second generation.
Το second generation έχει ESP & MP3 Player. Το sxt είναι η ακριβότερη έκδοση. Έχει τα πάντα, από 17άρες ζάντες μέχρι χειριστήρια στο τιμόνι και πλευρικούς αερόσακους. Η τιμή του τώρα είναι γύρω στα 22.000€. Το έχω 10 μήνες και θα σου γράψω τις εντυπώσεις μου για να σε βοηθήσω να διαλέξεις. Εύχομαι και κάποιος φίλος με qasqai να σου κάνει το ίδιο.
Λοιπόν, στην οδήγηση είναι αθόρυβο μέχρι τα 150 αλλά από εκεί και μέχρι τα 180 που το έχω πάει αυξάνετε ο θόρυβος και το τιμόνι ελαφρώνει αρκετά. Η επίδοση του κινητήρα είναι αρκετά ικανοποιητική σε προσπεράσεις και σε ανηφόρες χωρίς πολλά κατεβάσματα. Βέβαια δεν είναι σπίθας. Θέλει τον χρόνο του. Πάντως για τα κυβικά του και τα άλογα του είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Σίγουρα δεν μιλάμε για τον καλύτερο. Η κατανάλωση κυμαίνετε (μετά τα 5.000χλμ) στα 6-8λτ ανά 100χλμ στο ταξίδι και στα 9-10λτ μέσα στην πόλη. Αυτά βέβαια εξαρτώνται από τον τρόπου που οδηγάει ο καθένας. Εγώ μιλάω για 100-140 εθνική οδό. Πρόβλημα υπάρχει με την ορατότητα από την θέση του οδηγού μέσα στην πόλη. Έχει μεγάλες και ξαπλωτές κολώνες με αποτέλεσμα να έχεις 'δυσκολίες'.Οι χώροι είναι υπεραρκετοί για παιδί, σκυλί, βαλίτσες κτλ. Είναι τόσο ψηλό από το έδαφος όσο χρειάζεται για χρήση ελαφριού jeeping. Παραλίες, χιονοδρομικά, πήλιο κτλ. Service φθηνά. Προβλήματα δεν μου έχει βγάλει (10 μήνες). Το σαλόνι του και το εσωτερικό του γενικός είναι τόσο ωραίο όσο σου αρέσει εσένα.... Απλά τα πράγματα... Εμένα μου αρέσει. Τα υλικά είναι πολύς καλής ποιότητας, μη λέτε χαζομάρες, 22.000 δίνεις δεν γίνετε να σε αδειάζουν. Το καντράν είναι με ασπροπράσινα φώτα και το mp3 player είναι και dvd player και επίσης συνδέετε με ipod.
Ρεζέρβα δεν έχει με αποτέλεσμα μεγαλύτερους χώρους. Έχει το νέο σύστημα με τον αφρό.
Περιμένω απορίες σου ή ερωτήσεις σου για να μην γράφω τώρα κατεβατά..
-
Ο χρήστης rokko74 έγραψε:
1.Μηδενική μεταπώληση (δεν θα σου το παίρνει κανένας έμπορος για ανταλλαγή).
το 1. που λες είναι αστείο. Κανένα αυτοκίνητο πλέον δεν έχει μεταπώληση. Ειδικά όταν πας να πάρεις καινούριο. Σε ποιες εποχές βρίσκεσαι? Τελειώσαν αυτά... Τώρα το κάθε καινούριο χάνει το 30% της αξίας του με το που βγει από την αντιπροσωπεία και από κει και πέρα χάνει άλλο τόσο κάθε χρόνο. Βλέπουμε και τα VW, MERCEDES,BMW τι αξία μεταπώλησης έχουν πλέον... Έχουν γεμίσει μάντρες με BMW, MERCEDES και VW...
Φαντάζομαι ότι ο arkady αναφέρεται στην ευκολία μεταπώλησης περισσότερο και όχι στη τιμή.
Kαι με αυτό το δεδομένο δεν νομίζω να έχει και άδικο!Αισχρή ποιότητα πλαστικών σε αμάξι 24.000 € δε συνάδει. Μην είστε 'λαϊκοί' και υπερβολικοί εκτός και αν σου κόβει την δουλειά ...
Νομίζω είναι ένα θέμα που έχει σχολιαστεί και απο τον ειδικό τύπο και απο κατόχους ακόμα και απο την ίδια την εταιρία (που μάλλον σχεδιάζουν να αλλάξουν - στα παρακάτω links για το Patriot/Compass http://carscoop.blogspot.com/2008/08/2009-jeep-compass-patriot-leaked-images.html και πιθανόν για το Caliber http://carscoop.blogspot.com/2009/07/dodge-readying-newly-styled-interior.html).
-
αν και εξωτερικα δεν μου πολυαρεσει νομιζω ειναι καλο αμαξι για να πεφτεις σε λακουβες σαμαρια που εχουμε πολλα στην χωρα μας,ασε που μπαινεις μεσα χωρις να σκισεις το παντελονι.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Φαντάζομαι ότι ο arkady αναφέρεται στην ευκολία μεταπώλησης περισσότερο και όχι στη τιμή.
Kαι με αυτό το δεδομένο δεν νομίζω να έχει και άδικο!Το ένα και το αυτό είναι. Η ευκολία σχετίζετε με την τιμή και η τιμή με την ευκολία. Αυτά πλέον δεν ισχύουν σε τέτοιο βαθμό. Όλα τα αμάξια πωλούνται.
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μεταπώλησης σε όλες σχεδόν τις μάρκες και αυτό οφείλετε στο μεγάλο τέλος ταξινόμησης που έχουμε και στα μεταχειρισμένα εισαγωγής.Νομίζω είναι ένα θέμα που έχει σχολιαστεί και απο τον ειδικό τύπο και απο κατόχους ακόμα και απο την ίδια την εταιρία (που μάλλον σχεδιάζουν να αλλάξουν - στα παρακάτω links για το Patriot/Compass http://carscoop.blogspot.com/2008/08/2009-jeep-compass-patriot-leaked-images.html και πιθανόν για το Caliber http://carscoop.blogspot.com/2009/07/dodge-readying-newly-styled-interior.html).
To carscoop είναι ο ειδικός τύπος? Ένα άρθρο σε ένα blog? Σου λέω λοιπόν εγώ που το έχω ότι είναι καθαρά αμερικάνικο αυτοκίνητο. Όποιος πάει να πάρει αμερικάνικο αυτοκίνητο δεν ψάχνει για πολυτέλειες γερμανικές. Ψάχνει αμάξι αμερικάνικο με ότι αυτό συνεπάγεται. Το εσωτερικό του είναι πλαστικό. Δεν λέει κανείς όχι. Εμένα όμως μου αρέσει και γι'αυτό το πήρα... Προτιμώ πλαστικό ταμπλό αλλά στις λακούβες αθόρυβο παρά δερμάτινα και γκούπου γκούπου μετά από λίγο
Μη το ψάχνεις, είναι θέμα γούστου...αν και εξωτερικα δεν μου πολυαρεσει νομιζω ειναι καλο αμαξι για να πεφτεις σε λακουβες σαμαρια που εχουμε πολλα στην χωρα μας,ασε που μπαινεις μεσα χωρις να σκισεις το παντελονι.
Πολύ σωστή παρατήρηση! Αυτό εννοούσα για τα όμορφα γερμανικά εσωτερικά...
-
Ο rokko74 έχει δίκιο σε όλα όσα γράφει. Αμαν πια με τους διάφορους 'ειδικούς' που έχουν απόλυτη σκέψη. Ειδικά για τον κινητήρα (παρωχημένος τεχνολογικά κινητήρας...!!) τι να πούμε.
Ο υποψήφιος αγοραστής ζήτησε γνώμες ειδικά όσων έχουν τα δύο αυτοκίνητα ώστε να βοηθηθεί, όχι να παραπληροφορηθεί...
Ούτε εμένα μου αρέσει ως όχημα (όπως δεν μου αρέσει και το nissan) αλλά περί ορέξεως .... Στην ουσία, όποιος έχει οδηγήσει - κατέχει τα αυτοκίνητα αυτά, ας πει τη γνώμη του.
-
Ειδικά για τον κινητήρα (παρωχημένος τεχνολογικά κινητήρας...!!) τι να πούμε.
Μπήκε η γνωστή κασσέτα. Αμερικάνικο δεν είναι? άρα έχει μάπα κινητήρα, που είναι παρωχημένος, καίει τ' αντερά του κ.α.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ειδικά για τον κινητήρα (παρωχημένος τεχνολογικά κινητήρας...!!) τι να πούμε.
Μπήκε η γνωστή κασσέτα. Αμερικάνικο δεν είναι? άρα έχει μάπα κινητήρα, που είναι παρωχημένος, καίει τ' αντερά του κ.α.
Το χειρότερο είναι ότι αυτοί που τα λένε αυτά, ζήτημα να έχουν μπει σε κάτι Αμερικάνικο. Είναι σαν τις γιαγιάδες που ψηφίζουν πασοκ. Γιατί ψηφίζεις γιαγιούλα? Εεεεεε 40 χρόνια τώρα αυτούς ψηφίζω.....
Είναι σαν όλες τις άλλες τις μπαρούφες που λένε ορισμένοι που λέγανε την εποχή του Νώε:Ιταλικά θα σε φάνε τα ηλεκτρολογία
Αμερικάνικα χρειάζεσαι έναν βενζινά παρέα
Γερμανικά τα καλύτερα αυτοκίνητα
Γαλλικά ακριβά ανταλλακτικάκτλ....
Αλλάξανε τα πράγματα παίδες.... Τα αμερικάνικα έχουν mitsubishi, nissan, opel ανταλλακτικά, τα ισπανικά, τσέχικα έχουν γερμανικά, τα γαλλικά έχουν ιαπωνικά και πάει λέγοντας... Εδώ το hummer θα το πάρουν Κινέζοι και την Chrysler οι Ιταλοί....
Μην μένετε σε αυτά που μας λέγανε οι πατεράδες μας τότε που υπήρχαν τα fiat 127, Julieta, BMW alpine, Renault 5 κτλ
-
Τι να πω ρε παιδιά. Γράφετε συμβουλές και άρες μάρες κουκουνάρες επειδή μόνο και μόνο μπήκατε σε μία έκθεση? ή επειδή το έχει ένας φίλος φίλου κτλ?Γράφουμε γιατί τυγχάνει να το έχουμε οδηγήσει και να έχουμε ιδία άποψη.
το 1. που λες είναι αστείο. Κανένα αυτοκίνητο πλέον δεν έχει μεταπώληση. Ειδικά όταν πας να πάρεις καινούριο. Σε ποιες εποχές βρίσκεσαι? Τελειώσαν αυτά... Τώρα το κάθε καινούριο χάνει το 30% της αξίας του με το που βγει από την αντιπροσωπεία και από κει και πέρα χάνει άλλο τόσο κάθε χρόνο. Βλέπουμε και τα VW, MERCEDES,BMW τι αξία μεταπώλησης έχουν πλέον... Έχουν γεμίσει μάντρες με BMW, MERCEDES και VW.
Σοβαρά ε?
Για πήγαινε σε έναν έμπορο και πες του ότι έχεις ένα Caliber για ανταλλαγή και αν στο πάρει έλα να μας πεις. Έχοντας ένα Stilo 1.600 του '02 που κανένας έμπορος δεν το παίρνει ανταλλαγή (ούτε καν στην τιμή απόσυρσης) έχω άμεση άποψη περί μεταπώλησης δύσκολων αυτοκινήτων, ενώ εσύ αναπτύσσεις θεωρίες που έχεις στο κεφάλι σου και προσπαθείς να πείσεις γι'αυτές. Γιατί αν σοβαρά υποστηρίζεις ότι ένα Caliber έχει -αναλογικά πάντα- την ίδια μεταπωλητική αξία με BMW, Mercedes kλπ μάλλον αυτο-παραμυθιάζεσαι...Στο 2. διακρίνετε η υπερβολή όπως και όλα τα πράγματα στην Ελλάδα. Το caliber 1.8 έχει 10,9 0/100 και 190 τελική με ατμοσφαιρικό κινητήρα και όχι με tsi, fsi, skasi κτλ. Τώρα πως εσένα σου φαίνεται 'απελπιστικά αργό' είναι κάτι που χρειάζεται εξήγηση. Μάλλον έχετε 'καβαλήσει' πολλά 1.800άρια και έχετε γίνει εξπέρ του είδους ή έχεις στην κατοχή σου το caliber για κανά δίμηνο και έχεις βγάλει τα ασφαλής συμπεράσματα σου.
Επειδή το έχω οδηγήσει, όχι μόνο είναι απελπιστικά αργό αλλά κυριολεκτικά σέρνεται.
Άλλωστε δεν χρειάζεται κανείς 1.800άρι για περάσεις ένα Caliber. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο του VAG με τον 1400άρι κινητήρα TSI πηγαίνει γρηγορότερα, τόσο σε επιτάχυνση όσο και σε τελική, με μικρότερη κατανάλωση.
Για τον 1.800άρι TSI νομίζω ότι η σύγκριση θα ήταν εντελώς περιττή...Αισχρή ποιότητα πλαστικών σε αμάξι 24.000 € δε συνάδει.
Τώρα μάλλον κάνεις πλάκα έτσι?
Δηλαδή το επιχείρημα σου είναι ότι 'αφού δίνω 24.000€ τα πλαστικά είναι αναγκαστικά καλής ποιότητας'.
Η ποιότητα είναι ένα εντελώς αντικειμενικό θέμα και είναι γενικώς αποδεκτό ότι η ποιότητα των πλαστικών στα Αμερικάνικα είναι επιεικώς μετριότατη.Ειδικά στο Caliber τα πλαστικά είναι σκληρά και φτηνιάρικά ενώ η συναρμογή τους είναι η χείριστη.Μην είστε 'λαϊκοί' και υπερβολικοί εκτός και αν σου κόβει την δουλειά .
Ναι, βέβαια τώρα έπεσες μέσα...
Οι 'τρελές' πωλήσεις του Caliber έχουν κάνει την αγορά να 'παραμιλάει'. Ειδικά το Qashqai δεν πουλάει τίποτα σε σχέση με το Caliber...Τώρα για το 'παρωχημένος τεχνολογικά κινητήρα' να σε πληροφορήσω ότι ο κινητήρας είναι από την οικογένεια World Engine, κάτι που υποδηλώνει, ότι είναι προϊόντα συνεργασίας διαφόρων εταιρειών (DaimlerChrysler, Hyundai και Mitsubishi, στην προκειμένη περίπτωση).
Το ότι ο κινητήρας είναι προϊόν συνεργασίας διαφόρων εταιριών, τι αποδεικνύει ακριβώς?
Από την στιγμή που στην αγορά υπάρχουν κινητήρες μικρότερου κυβισμού, με μεγαλύτερη απόδοση, χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους, ο κινητήρας του Caliber συγκριτικά είναι παρωχημένος. Τόσο απλά.
Τώρα όσο για την πρόταση σου δεν θα την κρίνω γιατί ούτε το έχω χρησιμοποιήσει τουλάχιστον για μία εβδομάδα και όχι τον γύρο του τετραγώνου, ούτε μας έχει δείξει τι αμάξι είναι, ούτε έχει κυκλοφορήσει ευρέως. Απορώ όμως με την σιγουριά και την ευκολία που προτείνεις σε κάποιον να πάει να δώσει 20.000€-24.000€ σε ένα αυτοκίνητο και επίσης απαξιώνεις ένα αμάξι 20.000€ - 24.000€.
Επειδή μάλλον αναφέρεσαι στο Yeti, σε πληροφορώ ότι φοράει τον 1.8 TSI κινητήρα του VAG, ο οποίος είναι πραγματικό διαμάντι. Αν τώρα τον συγκρίνουμε με τον κινητήρα του Caliber θα ήταν σαν να ληστεύουμε εκκλησία.
Για ότι αφορά την ποιότητα των πλαστικών του, το έχω δει απο κοντά στα κεντρικά της Βιαμαρ και είναι στα πλαίσια της Octavia 5, δηλαδή εξαιρετικής ποιότητας καμία σχέση απο αυτά του Caliber.**Επειδή όμως απορείς με την σιγουριά μου, γιατί δεν ανοίγεις ένα Poll με τα 4 αυτοκίνητα που έχουν προαναφερθεί, ήτοι Caliber, Qashqai, Yeti και Scout προκειμένου να δούμε τι θα ψηφίσουν και οι άλλοι συν-φορουμίτες?
**Ενώ το skoda θα το πουλήσεις τρέχοντας...
Αν και τα Skoda απαξιώνονται πολύ γρήγορα, είναι περισσότερο απο βέβαιο ότι ένας έμπορος θα το έπαιρνε ανταλλαγή πολύ πιο εύκολα απο ένα Caliber.Αν έχεις αμφιβολία γι'αυτό απλά ρώτα.
Ειδικά το Yeti έχω την αίσθηση ότι θα πάει πολύ καλά εμπορικά, έχοντας αρκετά εύκολη μελλοντική μεταπώληση.Πως ξέρεις ότι δεν θα το πουλήσεις ποτέ όταν ούτε καν το έχεις οδηγήσει?
Δηλαδή η μεταπωλητική αξία ενός αυτοκινήτου εξαρτάται απο το αν το έχεις οδηγήσει ή όχι?
Πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο? Και γιατί να το πουλήσεις? Αγοράζεις ένα αμάξι σκεπτόμενος να το πουλήσεις? Η λες για όταν θελήσεις να το πουλήσεις σε 4-5 χρόνια? Ποιο αμάξι μετά από 4-5 χρόνια πουλιέται εύκολα χωρίς να χάσεις? Λέτε για το Qashqai... Ξέρετε πόσο πουλιούνται τα xtrail 4-5 χρονών?
Άνοιξε να δεις πόσο πουλιούνται τα Tuareg, X3, Freelander κτλ. Από 50.000-60.000 πουλιούνται 20.000-30.000
Τελείωσε το πανηγύρι. Πλέον τα αυτοκίνητα θα πουλιούνται δύσκολα και μόνο σε εμπόρους. Πλέον θα βγουν τα πετρέλαια ελεύθερα ΚΑΙ στην Αττική και τότε θα δούμε πόσο θα πουλάτε το qasqai ή το caliber...Εγώ ανήκω στην κατηγορία των αγοραστών που λαμβάνουν υπόψιν τους την ευκολία μεταπώλησης. Αν εσύ δεν την λαμβάνεις με γειά σου και χαρά σου, απλά εγώ -όπως και πολύ άλλοι- δεν το αντιμετωπίζουμε έτσι.
Εγώ λοιπόν έχω το dodge caliber 1.8 sxt second generation.
Α, τώρα εξηγείται η εμπάθεια...
Η κλασική λογική του 'Ποιός είσαι συ που θα μου προσβάλλεις το 'εργαλείο' που ακούμπησα 24,0000€ για να αποκτήσω'.Τα υλικά είναι πολύς καλής ποιότητας, μη λέτε χαζομάρες, 22.000 δίνεις δεν γίνετε να σε αδειάζουν.
Ακλόνητο το επιχείρημα σου και τετράγωνη λογική...
-
Τα υλικά του caliber συγκρίνονται μόνο με παλαιότερα Κορεάτικα. Αν δηλαδή θεωρείς ποιοτικό το caliber τότε πως είναι τα μη ποιοτικά? Μόνος σου άλλοστε παραδέχεσαι πως είναι όλο σκληρό πλαστικό. Το ότι έτσι αρέσει σε εσένα δε λέει κάτι. Και εγώ μπορώ να πω ότι μου αρέσουν τα πλαστικά του Lada.
-
σηριαλ ''η λαμψη το κανατε '''
Φιλε δες και το Daihatsu Terios πανω κατω στα λεφτα σου ειναι και η daihatsu κανει και καλες προσφορες απ'οτι λενε στο site τους σου παιρνουν το παλιο αμαξι για αποσυρση με καποιο επιπλεον οφελος δικο σου.
Δεν το εχω οδηγησει αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ καλο αυτοκινητο,αξιοπιστο και θα σε μεταφερει προθυμα σχεδον παντου μιας και εχει πολυ καλυτερες δυνατοτητες offroad απο τα αλλα 2 . Σε καθε περιπτωση τραβα να τα κανει testdrive -
το προβλημα με τη μεταπωληση του caliber δεν νομιζω οτι ειναι η μεταπωλητικη του αξια η οποια θα ειναι σιγουρα χειροτερη απο τα παντα, αλλα οτι κανεις δε θα θελει να το παρει
αρα καλα στεφανα
-
Πάντως ο κινητήρας δεν είναι άσχημος.
Τι να κάνει και αυτός σε 1400 κιλά αμάξι;
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
σηριαλ ''η λαμψη το κανατε '''
...Ακριβώς αυτό, όπως επίσης ότι για άλλη μία φορά γίνεται προσπάθεια θαψίματος ενός αυτοκινήτου με φανφάρες και ασυναρτησίες ...
-
Ενώ το skoda θα το πουλήσεις τρέχοντας...
Πως ξέρεις ότι δεν θα το πουλήσεις ποτέ όταν ούτε καν το έχεις οδηγήσει? Πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο? Και γιατί να το πουλήσεις? Αγοράζεις ένα αμάξι σκεπτόμενος να το πουλήσεις? Η λες για όταν θελήσεις να το πουλήσεις σε 4-5 χρόνια? Ποιο αμάξι μετά από 4-5 χρόνια πουλιέται εύκολα χωρίς να χάσεις? Λέτε για το Qashqai... Ξέρετε πόσο πουλιούνται τα xtrail 4-5 χρονών?
Τελείωσε το πανηγύρι. Πλέον τα αυτοκίνητα θα πουλιούνται δύσκολα και μόνο σε εμπόρους. Πλέον θα βγουν τα πετρέλαια ελεύθερα ΚΑΙ στην Αττική και τότε θα δούμε πόσο θα πουλάτε το qasqai ή το caliber...Ακόμα και σήμερα υπάρχουν αυτοκίνητα που πωλούνται πιο εύκολα από άλλα. Ένα Dodge ήταν ανέκαθεν δύσκολο να πουληθεί, πόσο μάλλον σήμερα. Δεν μιλάω για την τιμή, μιλάω ότι πολλοί δεν το παίρνουν καν...
Για το πόση αξία έχει αυτό για έναν υποψήφιο αγοραστή είναι σχετικό. ΚΑΙ για εμένα δεν έχει μεγάλη σημασία η μεταπώληση, γιατί αγοράζω αυτοκίνητα με προοπτική να τα κρατήσω αρκετά χρόνια. Για άλλους όμως έχει σημασία.
Ούτε το Octavia θα πωλείται εύκολα, αλλά πιστεύω πιο εύκολα από το Caliber...
Επίσης, καλό θα είναι να έχεις υπόψη σου ότι οι επιλογές που κάνει ο καθένας δεν είναι αναγκαστικά οι καλύτερες αντικειμενικά (αν υπάρχει κάτι τέτοιο). Προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ ότι έχω αγοράσει τα καλύτερα αυτοκίνητα των κατηγοριών τους, αλλά έχω αγοράσει αυτά που κάλυπταν αυτά που ήθελα ΕΓΩ καλύτερα. Ιδίως το 206 δεν θα το συνιστούσα για αγορά σε πολύ κόσμο (όταν ήταν ακόμα καινούριο) γιατί θεωρώ ότι για μία σειρά από λόγους δεν θα ταίριαζε σε πολύ κόσμο. Για τους ίδιους όμως λόγους άρεσε σε εμένα και το πήρα! Δεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι που πήραν Clio πχ ήταν άσχετοι ή έκαναν λάθος!
Εάν ο φίλος θέλει να το πάρει με γεια το με χαρά του και με τις καλύτερες ευχές μας για να το χαρεί. Απλά, εφόσον ρώτησε δεν πρέπει να τον ενημερώσουμε για ότι ξέρει ο καθένας;;;
Όπως είδες, δεν αναφέρθηκα στα οδηγικά του χαρακτηριστικά (πως θα μπορούσα άλλωστε), απλά σημείωσα τι έχω διαβάσει.
Πάντως, επιμένω για 3008, το οποίο με τις προσφορές που παίζουν λογικά θα βγαίνει κάπου στα 22 χιλιάρικα με τον 1,6Τ, ο οποίος είναι πολύ καλύτερος από τον (μια χαρά) 1,8 του dodge. Απλά ένας ατμοσφαιρικός δεν μπορεί πλέον να συγκριθεί μ' έναν καλό σύγχρονο τούρμπο πουθενά.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
...
Πάντως, επιμένω για 3008, το οποίο με τις προσφορές που παίζουν λογικά θα βγαίνει κάπου στα 22 χιλιάρικα με τον 1,6Τ, ο οποίος είναι πολύ καλύτερος από τον (μια χαρά) 1,8 του dodge. Απλά ένας ατμοσφαιρικός δεν μπορεί πλέον να συγκριθεί μ' έναν καλό σύγχρονο τούρμπο πουθενά.Η Peugeot και τα Peugeot έχουν άλλα μειονεκτήματα...
Ας μην κοιτάμε μόνο κινητήρες και επιδόσεις ...
Και το δικό μου έχει 150 άλογα και κάτι έτρεξε στα γύφτικα ...
-
Δεν μπορω να καταλαβω τι κολλημα ειναι αυτο με την μεταπωληση του caliber ? Ειπε ο ανθρωπος οτι αλλαζει αμαξι καθε 1-2 χρονια και θελει κατι με την καλυτερη μεταπωλητικη αξια ??
Εχει μια Alfa 146 13 ετων αμαξι που σημαινει οτι κραταει τα αυτοκινητα του.
Αγαπητε δες και το Daihatsu Terios που σου λεω και τραβα καντα test drive βαλτα κατω και παρε οτι σου αρεσει και σε βολευει οικονομικα, γιάυτο μην ξεχασεις να ρωτησεις και ποσο πανε τα service του καθε αυτοκινητου.
Οπως βλεπεις ο καθενας μας λεει τα δικα του, ο ενας λεει οτι εχει χαλια πλαστικα,ο αλλος λεει οτι ειναι μια χαρα,ο τριτος λεει οτι ο κινητηρας ειναι παλιος ,ο τεταρτος οτι ειναι συγχρονος και τελευταιας τεχνολογιας
Επειδη ακρη απο εδω ακρη δεν θα βγαλεις τραβα δες τα απο κοντα και follow your heart -
....
-
δηλαδη ροκκο 74 δεν δεχεσαι οτι τα tsi ειναι ανωτερα μοτερ απο τα αντιστοιχα ατμοσφαιρικα ή δεν δεχεσαι οτι πολλα αμερικανικα (ακομα και ακριβα) αυτοκινητα εχουν πλαστικα του κωλου?
μαλλον δε θες να δεις την αληθεια και πεφτεις κι εσυ στη λουμπα να υποστηριξεις μεχρις εσχατων την αγορα σου
-
Για κινητηρα, ομορφια, οδηγικη συμπεριφορα, επιδοσεις και μεταπωληση να συζητησουμε οσο θελετε. Αλλα τo caliber δεν εχει μετρια πλαστικα και γενικα εσωτερικο. Εχει απαραδεκτα πλαστικα και εσωτερικο περασμενων δεκαετιων (πληθυντικος). Οταν ειδα (μεταξυ αλλων) το υποβραχιονιο και την ποιοτητα της 'θηκης τηλεφωνου / mp3' ζηλεψα την ποιοτητα κινεζικων παιχνιδιων της κορης μου (5 εuro απο jumbo).
Αγορά Dodge Caliber