-
Ο χρήστης corollake35 έγραψε:
Ειλικρινά , θαυμάζω όσους δεν τους ενδιαφέρει το 'σηματάκι' του αυτοκινήτου τους.
Πρόκειται πραγματικά για ανώτερους ανθρώπους και θα ήθελα να είμαι και εγώ ένας από αυτούς .
Δεν τα λέω ειρωνικά αυτά , μάγκες , αλλά ομολογώ ότι εμένα με νοιάζει το σηματάκι και αλλιώς βλέπω κάποιον που οδηγεί μία Ferrari και αλλιώς έναν που οδηγεί ένα Yugo. Δε λέω ότι είναι ωραίο , αλλά είναι μια πραγματικότητα που οφείλω να ομολογήσω.
Όσο για το παράδειγμα είναι ακραίο αλλά το έθεσα έτσι για να εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ.
Με το Dodge νιώθω να είμαι στη πλευρά της Ferrari και όχι στην απέναντι, σε σχέση βέβαια με ότι κυκλοφορεί συνήθως στους δρόμους μας.
Τώρα ή είμαι ο μόνος κατώτερος άνθρωπος σ'αυτό το φόρουμ , ή μερικοί κάνουν τον Κινέζο .
Ντροπή μου λοιπόν ...
Πάντως άν κρίνω από τις αντιδράσεις στο πέρασμα , στο παρκάρισμα , σε κουβέντες κλπ i'm not alone out there ...+1 !!!!
-
Ο χρήστης corollake35 έγραψε:
... αλλά ομολογώ ότι εμένα με νοιάζει το σηματάκι και αλλιώς βλέπω κάποιον που οδηγεί μία Ferrari και αλλιώς έναν που οδηγεί ένα Yugo. Δε λέω ότι είναι ωραίο , αλλά είναι μια πραγματικότητα που οφείλω να ομολογήσω...Για να πεις την αλήθεια δεν χρειάζεται η σύγκριση των 10, 20, 30 κόκκινων Ferrari -οι περισσότερες φαντάζομαι με leasing- με ένα 4τροχο που ούτε σαν μτχ δεν υπάρχει στην αγορά!
Ο θαυμασμός των έξω και το πουλ μουρ των μέσα εδώ (στην Ελλαδα) παίζει ανάμεσα στο πλαστικό Smart με το φτηνών εσωτερικών πλαστικών Αygo, με το Fiat 500 1,2 με extra τα lifestyle αυτοκόλλητα των 115€ έκαστο με το βασικό με τάσια Renault Twingo 1,2 των 9.999€ με την BMW 116i M pack απέναντι σε ένα ασημί (=άχρωμο και άοσμο) Auris 1,6.
Επιπλέον ... δεν θα υπήρχε και στο Forum το θέμα 'Carspotting' με τις αμέτρητες σελίδες!
Στην περίπτωση της Dodge υπάρχει η ιδέα/άποψη/εικόνα vs πραγματικότητα. Ένα Calliber με ίδια μάσκα με το ... Viper τραβάει περισσότερο τα μάτια απο ένα Qashqai που για να καλυφθεί η ζήτηση ... 4 βάρδιες το 24ωρο στη γραμμή παραγωγής δεν φτάνουν! Αλλά αυτό συμβαίνει λόγο σπανιότητας, άγνωστης εικόνας ή νοοτροπίας περι μάρκας κλπ.Το όλο σκεπτικό περί κεφαλογυρίσματος και πουλ μουρ στο Calliber μου φέρνει στο νου τα συναισθήματα του ιδιοκτήτη Leon που πιστευει ότι πήρε Golf ή του Octavia που φανταζεται ότι αγορασε σε τιμή ευκαιρίας 4τροχο με πρόσοψη με 4 κύκλους και σήμα το A4!
Αυτό βέβαια δεν παίζει ρόλο ως προς την ουσία του Calliber που είναι και αυτό μια καλή πρόταση στον ανταγωνισμό.
-
Ο χρήστης rokko74 έγραψε:
Αν άξιζε 30.000Ε θα το έδιναν 30.000Ε.
Τόσο απλά.**Μέγα λάθος.!! **
π.χ. Το xbox όταν το έβγαλαν οι Αμερικάνοι κόστιζε κατασκευή 399$ και η τιμή πώλησης ήταν 299$. Ξέρεις γιατί? Για να μπορέσει να χτυπήσει τον ανταγωνισμό και το brand name του Playstation. Ακόμα και τώρα το ΧΒΟΧ 360 πωλείτε 100 δολάρια κάτω του κόστους κατασκευής. Οι Αμερικάνοι δεν μασάνε σε κάτι τέτοια. Όταν μιλάνε για προσφορές, εννοούν προσφορές και όχι κουραφέξαλα...
Σκέψου μόνο ότι το caliber ήταν η πρώτη προσπάθεια της αμερικάνικης εταιρείας να μπει στον 'ευρωπαϊκό' ανταγωνισμό/αγορά που είναι μεγάλος/η και με 'περίεργες' αντιλήψεις του τύπου: 'τα ιταλικά είναι χάλια ηλεκτρικά', 'τα γερμανικά καίνε λάδια', 'τα γιαπωνέζικα είναι σκυλιά' και άλλα τέτοια ωραία των Ελληνάρων που δεν κοιτάνε την δουλειά τους αλλά πως θα θάψουν τους γύρω τους...
Για να μην πω και για όλους αυτούς τους 'μάστορες' που κυκλοφορούν και τα ξέρουν όλα χωρίς καν να έχουν κάνει ένα test drive του κώλου...υγ
Τα caliber που βλέπω πλέον είναι πολλά, πάρα πολλά.... Στη γειτονιά μου μόνο υπάρχουν 3!!! Είναι έξυπνη αγορά και γι'αυτό το προτιμάει ο κόσμος.Έχεις ζήσει στην Αμερική? Επειδή έχω φάει 4.5 χρόνια της ζωής μου και είχα Αμερικάνικο αυτοκίνητο θα σου πω το εξής. Dodge, Plymouth και Chrysler είναι πρακτικά το ίδιο πράγμα...σε άλλη τιμή.
Οι Αμερικάνοι γενικώς τη Chrysler την έχουν πιο ψηλά από τη Dodge και τη Plymouth. Η Dodge είναι χαμηλά στην εκτίμησή τους και ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα πραγματικά Jeep είναι τα Chrysler και τα Jeep.
Τέλος, οι Αμερικάνοι θα σε πληροφορήσω ότι ΔΕΝ αρκούνται σε ημίμετρα τύπου Caliber...δεν έχουν τέτοια κολλήματα. Πάνε κατευθείαν σε πραγματικά Jeep ή γιγάντια Jeep τύπου Escalade, Suburban κλπ. Το Caliber είναι για φοιτητές, 16χρονα και 18χρονα.
Απλά για να γνωρίζεις τι γίνεται στην Αμερική.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Αν άξιζε 30.000Ε θα το έδιναν 30.000Ε.
Τόσο απλά.**Μέγα λάθος.!! **
π.χ. Το xbox όταν το έβγαλαν οι Αμερικάνοι κόστιζε κατασκευή 399$ και η τιμή πώλησης ήταν 299$. Ξέρεις γιατί? Για να μπορέσει να χτυπήσει τον ανταγωνισμό και το brand name του Playstation. Ακόμα και τώρα το ΧΒΟΧ 360 πωλείτε 100 δολάρια κάτω του κόστους κατασκευής. Οι Αμερικάνοι δεν μασάνε σε κάτι τέτοια. Όταν μιλάνε για προσφορές, εννοούν προσφορές και όχι κουραφέξαλα...
Σκέψου μόνο ότι το caliber ήταν η πρώτη προσπάθεια της αμερικάνικης εταιρείας να μπει στον 'ευρωπαϊκό' ανταγωνισμό/αγορά που είναι μεγάλος/η και με 'περίεργες' αντιλήψεις του τύπου: 'τα ιταλικά είναι χάλια ηλεκτρικά', 'τα γερμανικά καίνε λάδια', 'τα γιαπωνέζικα είναι σκυλιά' και άλλα τέτοια ωραία των Ελληνάρων που δεν κοιτάνε την δουλειά τους αλλά πως θα θάψουν τους γύρω τους...
Για να μην πω και για όλους αυτούς τους 'μάστορες' που κυκλοφορούν και τα ξέρουν όλα χωρίς καν να έχουν κάνει ένα test drive του κώλου...υγ
Τα caliber που βλέπω πλέον είναι πολλά, πάρα πολλά.... Στη γειτονιά μου μόνο υπάρχουν 3!!! Είναι έξυπνη αγορά και γι'αυτό το προτιμάει ο κόσμος.Έχεις ζήσει στην Αμερική? Επειδή έχω φάει 4.5 χρόνια της ζωής μου και είχα Αμερικάνικο αυτοκίνητο θα σου πω το εξής. Dodge, Plymouth και Chrysler είναι πρακτικά το ίδιο πράγμα...σε άλλη τιμή.
Οι Αμερικάνοι γενικώς τη Chrysler την έχουν πιο ψηλά από τη Dodge και τη Plymouth. Η Dodge είναι χαμηλά στην εκτίμησή τους και ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα πραγματικά Jeep είναι τα Chrysler και τα Jeep.
Τέλος, οι Αμερικάνοι θα σε πληροφορήσω ότι ΔΕΝ αρκούνται σε ημίμετρα τύπου Caliber...δεν έχουν τέτοια κολλήματα. Πάνε κατευθείαν σε πραγματικά Jeep ή γιγάντια Jeep τύπου Escalade, Suburban κλπ. Το Caliber είναι για φοιτητές, 16χρονα και 18χρονα.
Απλά για να γνωρίζεις τι γίνεται στην Αμερική.
Είπα εγώ όχι? Γιατί μου τα γράφεις όλα αυτά?
Στην Αμερική το οδικό δίκτυο η φορολογία & οι τιμές καυσίμων δεν έχουν καμιά σχέση με την Ευρώπη.
Το caliber είναι καθαρά για την ευρωπαϊκή αγορά. Αν και βέβαια τώρα στην Αμερική υπάρχει στροφή σε μικρότερα αυτοκίνητα.
Και το nissan/infinity στην Αμερική το έχουν οι μαθητές. Δεν μου λέει κάτι αυτό.
Και τα jeep που λες , οι Αμερικάνοι τα έχουν για 'αγροτικά' και μην μου τα βάζεις στην ίδια μοίρα με τα Escalade... -
ειχα παει για service στην chrysler και έριξα μια ματία στο caliber SRT4... τίμια πρόταση... 34.500 euro και 300 hp από 2.4L Τurbo.
-
Ίσως το 2006 που αγόρασα το δικό μου Caliber ή το 2007, να το έπαιρνα. Πλέον δε θα τους τα έδινα. Στην Αμερική πωλείται ΠΟΛΥ πιο φθηνά, εδώ η μάσα πάει σύννεφο.
Πλέον, τα κυβικά δεν επιτρέπουν σε πολλούς να το πάρουν, υπάρχει όμως πάντα η λύση της Γερμανίας/Ιταλίας που είναι πιο φθηνά.
Εσύ τι αυτοκίνητο έχεις;
-
ΜΠΟΫΚΟΤΆΖ στα γερμανικά προϊόντα αμετανόητοι!!!!
-
Μποϋκοτάζ στους Έλληνες πολιτικούς (εδώ πρέπει να πω βαριά κουβέντα για να μας χαρακτηρίσω τους Έλληνες)
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ίσως το 2006 που αγόρασα το δικό μου Caliber ή το 2007, να το έπαιρνα. Πλέον δε θα τους τα έδινα. Στην Αμερική πωλείται ΠΟΛΥ πιο φθηνά, εδώ η μάσα πάει σύννεφο.Πλέον, τα κυβικά δεν επιτρέπουν σε πολλούς να το πάρουν, υπάρχει όμως πάντα η λύση της Γερμανίας/Ιταλίας που είναι πιο φθηνά.
Εσύ τι αυτοκίνητο έχεις;
ένα cherokee 3.7 μια boxster s 3.2L και ένα daihatsu sirion 1.0L
-
-
κατι γνωστοι μου πουλησαν το Caliber επειδη ειχε μεγαλη καταναλωση... καλυτερα δες απο αυτα που σε προτεινουν τα παιδια πανω...
-
Παντως στην Ελλαδα, πουλησε αρκετα... Βλεπω πολλα στο δρομο..
Και μου αρεσε πολυ ρε γαμωτο... Κριμας -
Ο χρήστης futureshock έγραψε:
κατι γνωστοι μου πουλησαν το Caliber επειδη ειχε μεγαλη καταναλωση... καλυτερα δες απο αυτα που σε προτεινουν τα παιδια πανω...Δεν ζήτησε κανείς να το αγοράσει .
Ξύπνησε το Thread μετά απο 1,5 χρόνο ύπνου με την είδηση ότι σταματάει η παραγωγή
-
Το έχει ήδη το Caliber, απλώς παρέθεσε την είδηση...
-
focusman, εδω που τα λεμε,ηταν 10 χρονια πισω σαν αυτοκινητο,σε μια κατηγορια (οπως ελεγαν πηγαιναν με στοχο το γκολφ) που κατηγορουν την τζιουλιετα για την ποιοτητα του εσωτερικου της,αυτο δε το πηρε κανενας στα σοβαρα.Ως κροσοβερ-something κατι γινοταν αλλα και παλι ψιλοαδιαφορo αυτοκινητο που μονο ως srt 4 μου αρεσε
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
focusman, εδω που τα λεμε,ηταν 10 χρονια πισω σαν αυτοκινητο,σε μια κατηγορια (οπως ελεγαν πηγαιναν με στοχο το γκολφ) που κατηγορουν την τζιουλιετα για την ποιοτητα του εσωτερικου της,αυτο δε το πηρε κανενας στα σοβαρα.Ως κροσοβερ-something κατι γινοταν αλλα και παλι ψιλοαδιαφορo αυτοκινητο που μονο ως srt 4 μου αρεσεΚάποιοι που το αγοράσαμε, το πήραμε στα σοβαρά
-
Μιλουσα κυριως για τον ειδικο τυπο ο οποιος κακα τα ψεματα επηρεαζει και πολυ κοσμο.Εσεις που το αγορασατε προφανως και σας καλυπτε σε συγκεκριμενες αναγκες και το πηρατε στα σοβαρα,δεν αντιλεγω
-
Μιλουσα κυριως για τον ειδικο τυπο ο οποιος κακα τα ψεματα επηρεαζει και πολυ κοσμο.Εσεις που το αγορασατε προφανως και σας καλυπτε σε συγκεκριμενες αναγκες και το πηρατε στα σοβαρα,δεν αντιλεγω[G60 mode on] αφου οι ελληνες ειστε ζωα, σας παραμυθιαζουν οι πολυεθνικες και αγοραζετε οτι σας σερβιρουν [G60 mode off]
-
Μιλουσα κυριως για τον ειδικο τυπο ο οποιος κακα τα ψεματα επηρεαζει και πολυ κοσμο.Εσεις που το αγορασατε προφανως και σας καλυπτε σε συγκεκριμενες αναγκες και το πηρατε στα σοβαρα,δεν αντιλεγωΚι ομως εχω διαβασει αρθρο οπου τεσταραν το Caliber, και ελεγαν πολυ καλα λογια!
Εμενα παντως μου αρεσε το 4Χ4 στυλ του.. Καποτε ειχαν πει οτι θα το εβγαζαν και τετρακινητο αλλα ουτε αυτο εγινε... -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Μιλουσα κυριως για τον ειδικο τυπο ο οποιος κακα τα ψεματα επηρεαζει και πολυ κοσμο.Εσεις που το αγορασατε προφανως και σας καλυπτε σε συγκεκριμενες αναγκες και το πηρατε στα σοβαρα,δεν αντιλεγω
[G60 mode on] αφου οι ελληνες ειστε ζωα, σας παραμυθιαζουν οι πολυεθνικες και αγοραζετε οτι σας σερβιρουν [G60 mode off]
καλα εκανες και πηρες την αμερικανικη κουζινα εεεε αυτοκινητο εννοουσα.
τωρα σαν κατοχος,μπορειτε να μου πειτε αν ειστε εν τελει ικανοποιημενος απο την αγορα του κ αν θα το αλλαζατε για ενα γκολφ π.χ?
Αγορά Dodge Caliber