-
Το Insignia 1.6 180HP το έχω οδηγήσει και δε μου άρεσε καθόλου. Πιο υποστροφικό κι απ'το C5 του '07 που έχει ο πατέρας μου, ενώ το τιμόνι μου φάνηκε βλακωδώς ελαφρύ στα πολλά χ.α.ω., αλλά οδήγησέ το κι εσύ. Αν το οδηγήσεις και σ'αρέσει, εμένα δε μου πέφτει λόγος. Τώρα για το Octavia Scout... Δε νομίζεις ότι είναι διαφορετικό είδος αυτοκινήτου από το Insignia; Το Scout - πέραν του ότι είναι station - είναι πιο σηκωμένο, άρα περιμένεις διαφορετικά πράγματα. Σε ό,τι αφορά τώρα το χιόνι στα Βόρεια Προάστια... Αλυσίδες ή 'κάλτσες' να έχεις και τα υπόλοιπα δε μετράνε. Ξέρεις πόσους ανόητους με τζιπούρες και SUVλάκια είδα να γίνονται ρόμπες στα (λίγα) χιόνια επειδή νόμιζαν ότι η τετρακίνηση είναι πανάκεια; Στο χιόνι δεν έχεις ανάγκη από τετρακίνηση. Αλυσίδες ή κάλτσες ή χειμερινά λάστιχα χρειάζεσαι. Με λάστιχα για άσφαλτο κανένα τετρακίνητο δεν ανταπεξέρχεται στα χιόνια. ΚΑΝΕΝΑ.
-
Scout για να α) διαφέρεις από τα 100άδες insignia που θα κατακλύσουν οσωνούπω τους δρόμους και β) λόγω καλύτερων χαρακτηριστικών λειτουργίας (και κατανάλωσης) του tfsi 160 σε σχέση με τον προηγούμενης γενιάς 1.6Τ της opel...
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Scout για να α) διαφέρεις από τα 100άδες insignia που θα κατακλύσουν οσωνούπω τους δρόμους και β) λόγω καλύτερων χαρακτηριστικών λειτουργίας (και κατανάλωσης) του tfsi 160 σε σχέση με τον προηγούμενης γενιάς 1.6Τ της opel...+1 , αν και το facelift δεν μου αρέσει τόσο σε σχέση με πριν ....
-
Προσωπικά θα επέλεγα το Skoda, αλλά και το Opel πρέπει να είναι πολύ ωραίο αμάξι (δεν το έχω οδηγήσει βέβαια).
Οι λόγοι μου; Καλύτερος χώρος αποσκευών του Skoda, μεγαλύτερη πρακτικότητα και πιστεύω καλύτερη οικονομία καυσίμου. Από οδική συμπεριφορά, άνεση κτλ δε νομίζω να έχουν ιδιαίτερες διαφορές...
Απλά, εφόσον σκέφτεστε για παιδί ΜΗΝ πάρεις σεντάν. Πάρε κάτι με 5η πόρτα, θα σου φανεί πολύ χρήσιμη. Αν σου κάνει κλικ το Opel πάρε το 5θ ή το SW. Δεν θ' αργήσει ο καιρός που θα καταλάβεις γιατί στο λέω...
Με γειες και με το καλό να κάνετε και παιδάκι!
-
Το octavia μονο στο scout ειναι ομορφο αλλα οχι τοσο για να περναει το insignia. Ελπιζω να μην μπεις στην λογικη οτι επειδη εχουν πουληθει πολλα insignia και ειναι πολλα στο δρομο αυτο ειναι αρνητικο. Για οικογενειαρχη μια χαρα ειναι ο χωρος αποσκευων του insignia (σε 5θυρο). Οσο για τους χωρους αρκει το οτι το insignia σε μηκος ειναι σχεδον οσο το supeb.
-
Γιατί όχι το κανονικό Octavia ή έστω το Combi 4x4 αλλά το Scout που είναι σαν ορειβατικό μποτάκι και σίγουρα χειρότερο οδηγικά από το χαμηλό;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είναι τόσο διαφορετικά αυτοκίνητα που απορώ πως μπηκαν στην ίδια σύγκριση. To Insignia είναι πιο ταξιδιάρικο και κυριλέ, το Scout πιο χρηστικό και εκδρομικό οπότε εξαρτάται κατά βάση από το τι από τα δύο χρειάζεσαι. Οδήγησέ τα και κρίνε πιο σου ταιριάζει καλύτερα αν και δεν βρίσκω λόγο για τετρακινήσεις κλπ αν δεν εισαι εκδρομικός τύπος.Σίγουρα είναι διαφορετικά αυτοκίνητα, αλλά στο αρχικό post μου έχω εξηγήσει το σκεπτικό μου βάσει των αναγκών μου.
-
Γιατί όχι το κανονικό Octavia ή έστω το Combi 4x4 αλλά το Scout που είναι σαν ορειβατικό μποτάκι και σίγουρα χειρότερο οδηγικά από το χαμηλό;Σε ποια σημεία λέτε να είναι χειρότερο?
Επίσης στη σύγκριση Scout και Insignia δεν τίθεται και θέμα διαφοράς κόστους? Το Insignia δεν είναι αρκετά ακριβότερο?
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
To skoda superb το εχεις δει? Στα πισω καθισματα τα παιδια σου(οταν κανεις) θα παιζουν μπαλα. Πρωτη φορα βλεπω σε αμαξι τετοιους χωρους για ολους τους επιβατες. Το πορτμπαγκαζ ΤΕΡΑΣΤΙΟ, το εσωτερικο ποιοτικοτατο και η βασικη εκδοση 1.4 tsi κοστιζει 19.000 και εχει τα παντα(κλιματισμο,esp,6 αεροσακους,trip computer,abs κ.τ.λ)Το Superb παραείναι συντηρητικό για τα γούστα μου.
Για τα άλλα που αναφέρεις, συμφωνώ απόλυτα καθώς τα διαπίστωσα ιδίοις όμασσι και έπαθα πλάκα απο τους χώρους του και την ποιότητα του. Η τιμή του δε, είναι εξαιρετική γι'συτά που προσφέρει. -
Ο χρήστης dlad έγραψε:
Γιατί όχι το κανονικό Octavia ή έστω το Combi 4x4 αλλά το Scout που είναι σαν ορειβατικό μποτάκι και σίγουρα χειρότερο οδηγικά από το χαμηλό;
Σε ποια σημεία λέτε να είναι χειρότερο?
Επίσης στη σύγκριση Scout και Insignia δεν τίθεται και θέμα διαφοράς κόστους? Το Insignia δεν είναι αρκετά ακριβότερο?
Ένα αυτοκίνητο με ψηλότερο κέντρο βάρους και μαλακές χωμάτινες αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές είναι εξ΄ορισμού χειρότερο στην άσφαλτο από ένα χαμηλότερο με πιο 'στριτάδικη' ανάρτηση.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το Insignia 1.6 180HP το έχω οδηγήσει και δε μου άρεσε καθόλου. Πιο υποστροφικό κι απ'το C5 του '07 που έχει ο πατέρας μου, ενώ το τιμόνι μου φάνηκε βλακωδώς ελαφρύ στα πολλά χ.α.ω., αλλά οδήγησέ το κι εσύ. Αν το οδηγήσεις και σ'αρέσει, εμένα δε μου πέφτει λόγος. Τώρα για το Octavia Scout... Δε νομίζεις ότι είναι διαφορετικό είδος αυτοκινήτου από το Insignia; Το Scout - πέραν του ότι είναι station - είναι πιο σηκωμένο, άρα περιμένεις διαφορετικά πράγματα. Σε ό,τι αφορά τώρα το χιόνι στα Βόρεια Προάστια... Αλυσίδες ή 'κάλτσες' να έχεις και τα υπόλοιπα δε μετράνε. Ξέρεις πόσους ανόητους με τζιπούρες και SUVλάκια είδα να γίνονται ρόμπες στα (λίγα) χιόνια επειδή νόμιζαν ότι η τετρακίνηση είναι πανάκεια; Στο χιόνι δεν έχεις ανάγκη από τετρακίνηση. Αλυσίδες ή κάλτσες ή χειμερινά λάστιχα χρειάζεσαι. Με λάστιχα για άσφαλτο κανένα τετρακίνητο δεν ανταπεξέρχεται στα χιόνια. ΚΑΝΕΝΑ.Οδήγησα μόλις σήμερα το Ιnsignia και πραγματικά είναι υποστροφικό όπως λες. Όταν όμως ενεργοποιήσεις την επιλογή Sport (διαθέσιμη μόνο στην Sport έκδοση) γίνεται πολύ πιο ροπάτο, χάνει όμως την δύναμη αυτή στις υψηλότερες στροφές.
Τα Station Wagon αμαξώματα μου αρέσουν πάρα πολύ αλλά είναι εξαιρετικά αντιεμπορικά, οπότε είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την απόφαση μου. Την 4κίνηση που αναφέρεις, δεν μου είναι απαραίτητη αλλά θα μου ήταν χρήσιμη σε διακοπές και για να αποφύγω τοποθέτηση αλυσίδων/καλτσών το χειμώνα.
Άτομα που έχουν 4κίνητο μου έχουν πει ότι δεν χρησιμοποιούν αλυσίδες ή χειμερινά λάστιχα και σε λίγα χιόνια δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.Είναι όμως ένα θέμα στο οποίο δεν έχω προσωπική εμπειρία. -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Scout για να α) διαφέρεις από τα 100άδες insignia που θα κατακλύσουν οσωνούπω τους δρόμουςΣύμφωνοι, αλλά οι υψηλές πωλήσεις του Insignia, σημαίνουν -κατά πάσα πιθανότητα- υψηλή μελλλοντική μεταπωλητική αξία.
β) λόγω καλύτερων χαρακτηριστικών λειτουργίας (και κατανάλωσης) του tfsi 160 σε σχέση με τον προηγούμενης γενιάς 1.6Τ της opel...
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Οι λόγοι μου; Καλύτερος χώρος αποσκευών του Skoda, μεγαλύτερη πρακτικότητα και πιστεύω καλύτερη οικονομία καυσίμου.
Συμφωνώ απόλυτα.
Από οδική συμπεριφορά, άνεση κτλ δε νομίζω να έχουν ιδιαίτερες διαφορές...
To Insignia είναι σαφέστερα πιο σφιχτό και σταθερό σε υψηλές ταχύτητες καθώς είναι φτιαγμένο για άσφαλτο/πόλη/ταξίδι και όχι για χώμα ή ιδιαίτερες εκδρομικές εξορμήσεις.
Απλά, εφόσον σκέφτεστε για παιδί ΜΗΝ πάρεις σεντάν. Πάρε κάτι με 5η πόρτα, θα σου φανεί πολύ χρήσιμη. Αν σου κάνει κλικ το Opel πάρε το 5θ ή το SW. Δεν θ' αργήσει ο καιρός που θα καταλάβεις γιατί στο λέω...
Εννοείται ότι θα πάρω 5θυρο αν καταλήξω στο Insignia. Συμφωνώ για τα SW (τα γουστάρω πολύ κι ο ίδιος) αλλά είναι εντελώς αντιεμπορικά όπως έχω προαναφέρει.
Ειδικά το Insignia Sport Tourer είναι πανέμορφο, αλλά μεγάλο 'παλτό' όπως θα λέγανε και στην πιάτσα του αυτοκινήτου.Με γειες και με το καλό να κάνετε και παιδάκι!
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
-
Ο χρήστης Biskoto10 έγραψε:
Το octavia μονο στο scout ειναι ομορφο αλλα οχι τοσο για να περναει το insignia.Υποκειμενικό, αλλά ωστόσο συμφωνώ μαζί σου
Ελπιζω να μην μπεις στην λογικη οτι επειδη εχουν πουληθει πολλα insignia και ειναι πολλα στο δρομο αυτο ειναι αρνητικο.
Όχι, το αντίθετο μάλιστα απο άποψη μεταπωλητικής αξίας.
Για οικογενειαρχη μια χαρα ειναι ο χωρος αποσκευων του insignia (σε 5θυρο). Οσο για τους χωρους αρκει το οτι το insignia σε μηκος ειναι σχεδον οσο το supeb.
Συμφωνώ.
-
Γιατί όχι το κανονικό Octavia ή έστω το Combi 4x4 αλλά το Scout που είναι σαν ορειβατικό μποτάκι και σίγουρα χειρότερο οδηγικά από το χαμηλό;Το Insignia το προτιμώ ασυζητητί έναντι του κανονικού Octavia κυρίως λόγω εξωτερικής σχεδίασης, ποιότητας εσωτερικού και μεταπώλησης.
Το Scout ΕΙΝΑΙ Combi 4x4.
Οδηγικά, σίγουρα το Insignia είναι πιο 'ασφάλτινο' και πόλης, αλλά και το Scout τα καταφέρνει μια χαρά, αφού δεν είναι καθαρόαιμο 4χ4 αλλά crossover. -
Ο χρήστης dlad έγραψε:
Όχι.
Το Scout έχει 'κλειδί' 25,100€ ενώ απο συγκεκριμένο dealer έχω προσφορά του Insignia Sport 25,334€. -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Το Insignia 1.6 180HP το έχω οδηγήσει και δε μου άρεσε καθόλου. Πιο υποστροφικό κι απ'το C5 του '07 που έχει ο πατέρας μου, ενώ το τιμόνι μου φάνηκε βλακωδώς ελαφρύ στα πολλά χ.α.ω., αλλά οδήγησέ το κι εσύ. Αν το οδηγήσεις και σ'αρέσει, εμένα δε μου πέφτει λόγος. Τώρα για το Octavia Scout... Δε νομίζεις ότι είναι διαφορετικό είδος αυτοκινήτου από το Insignia; Το Scout - πέραν του ότι είναι station - είναι πιο σηκωμένο, άρα περιμένεις διαφορετικά πράγματα. Σε ό,τι αφορά τώρα το χιόνι στα Βόρεια Προάστια... Αλυσίδες ή 'κάλτσες' να έχεις και τα υπόλοιπα δε μετράνε. Ξέρεις πόσους ανόητους με τζιπούρες και SUVλάκια είδα να γίνονται ρόμπες στα (λίγα) χιόνια επειδή νόμιζαν ότι η τετρακίνηση είναι πανάκεια; Στο χιόνι δεν έχεις ανάγκη από τετρακίνηση. Αλυσίδες ή κάλτσες ή χειμερινά λάστιχα χρειάζεσαι. Με λάστιχα για άσφαλτο κανένα τετρακίνητο δεν ανταπεξέρχεται στα χιόνια. ΚΑΝΕΝΑ.
Οδήγησα μόλις σήμερα το Ιnsignia και πραγματικά είναι υποστροφικό όπως λες. Όταν όμως ενεργοποιήσεις την επιλογή Sport (διαθέσιμη μόνο στην Sport έκδοση) γίνεται πολύ πιο ροπάτο, χάνει όμως την δύναμη αυτή στις υψηλότερες στροφές.
Τα Station Wagon αμαξώματα μου αρέσουν πάρα πολύ αλλά είναι εξαιρετικά αντιεμπορικά, οπότε είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την απόφαση μου. Την 4κίνηση που αναφέρεις, δεν μου είναι απαραίτητη αλλά θα μου ήταν χρήσιμη σε διακοπές και για να αποφύγω τοποθέτηση αλυσίδων/καλτσών το χειμώνα.
Άτομα που έχουν 4κίνητο μου έχουν πει ότι δεν χρησιμοποιούν αλυσίδες ή χειμερινά λάστιχα και σε λίγα χιόνια δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.Είναι όμως ένα θέμα στο οποίο δεν έχω προσωπική εμπειρία.Το ότι με το διακόπτη Sport αλλάζει η χαρτογράφηση του κινητήρα και 'γεμίζει' πιο πολύ η καμπύλη ροπής δεν το καθιστά λιγότερο υποστροφικό. Εγώ προσωπικά, μολονότι το βρίσκω αρκετά καλό εμφανισιακά, δεν θα το επέλεγα λόγω της υπέρμετρα - για τα γούστα μου - υποστροφικής του συμπεριφοράς. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές σ'αυτόν τον τομέα.
Για την τετρακίνηση εν γένει θα επαναλάβω ότι δεν είναι πανάκεια σε καμία περίπτωση. Στις διακοπές πού θα σου ήταν απαραίτητη; Για να πας στο χιονοδρομικό; Μην ανησυχείς, υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα που θα φροντίσουν να μην εγκλωβιστείς εσύ και οι άλλοι εκδρομείς. Στο 'λίγο' χιόνι, δηλαδή να πατήσεις μια μικρή επιφάνεια χιονιού, γενικά κανένα αυτοκίνητο δεν έχει πρόβλημα. Στο κανονικό χιόνι όμως, τα θερινά ελαστικά (αυτά που φοράμε όλοι οι 'ασφάλτινοι') δεν έχουν καμιά ελπίδα, ανεξαρτήτως του αν το αυτοκίνητο είναι προσθιοκίνητο, τετρακίνητο ή πισωκίνητο, γιατί το ζήτημα είναι αν το πέλμα (ο 'μπακλαβάς' για τους παλιούς) του ελαστικού είναι καθαρό για να μπορεί να γραπώσει στην επιφάνεια στην οποία κινείται. Το 'ασφάλτινο' ελαστικό γεμίζει αμέσως με χιόνι (ή λάσπη, αν το πας σε λασπωμένο έδαφος) και αυτό επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, αν θυμηθείς πόσο γλιστράει η χιονισμένη επιφάνεια. Αντί να επωμισθείς αυτό το επιπλέον κόστος, δώσε από 50 ως 100 ευρώ και πάρε ένα ζευγάρι κάλτσες για το προσθιοκίνητο αυτοκίνητό σου. Μέσα σε δυο λεπτά τις βάζεις, κάνεις την απόσταση που πρέπει να κάνεις στο ΧΙΟΝΙ (ΠΟΤΕ σε άσφαλτο μ'αυτές, γιατί θα τις καταστρέψεις) και τις ξαναβγάζεις...
Τώρα για αξία μεταπώλησης... Ξέχασέ την. Τέτοιο πράγμα πλέον απλά δεν υπάρχει. Για ένα κομμάτι ψωμί (μπαγιάτικο) θα στο πάρουν τ'αυτοκίνητο όταν έρθει η ώρα να το πουλήσεις, ό,τι μάρκα και να'ναι. Όποιος σου λέει ότι η τάδε μάρκα έχει αξία μεταπώλησης ενώ η δείνα δεν έχει, σε κοροϊδεύει παραμυθιάζοντάς σε με αναμνήσεις του παλιού καιρού που στην ΕΛ-λάδα αγόραζες αμάξι για... 'επένδυση' λες και είναι real estate. Σήμερα, με τη λαίλαπα των εισαγόμενων μεταχειρισμένων, τις κατασχέσεις και τα χρηματοδοτικά προγράμματα, ό,τι και να προσπαθήσεις να πουλήσεις ως μεταχειρισμένο είναι καταδικασμένο να φύγει κοψοχρονιά.
Οδήγησε όσο περισσότερα αυτοκίνητα μπορείς στην κατηγορία, ρώτα και ιδιοκτήτες και αποφάσισε με βάση το τι αντέχει η τσέπη σου (σε αγορά ΚΑΙ κατοχή-συντήρηση), τι σου αρέσει να οδηγείς και σε βολεύει για τις μεταφορικές ανάγκες της οικογένειάς σου.
-
Αλλά αν θες οπωσδήποτε τετρακίνηση και station, γιατί δεν κοιτάς και τα Subaru Forester & Legacy;
-
Από άποψη ασφάλειας είναι και τα δύο πεντάστερα?
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το ότι με το διακόπτη Sport αλλάζει η χαρτογράφηση του κινητήρα και 'γεμίζει' πιο πολύ η καμπύλη ροπής δεν το καθιστά λιγότερο υποστροφικό. Εγώ προσωπικά, μολονότι το βρίσκω αρκετά καλό εμφανισιακά, δεν θα το επέλεγα λόγω της υπέρμετρα - για τα γούστα μου - υποστροφικής του συμπεριφοράς. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές σ'αυτόν τον τομέα.
Eκτος απο τον κινητηρα αλλαζει και λειτουργιες στην αναρτηση και νομιζω και στο τιμονι .
Από άποψη ασφάλειας είναι και τα δύο πεντάστερα?
Το octavia το σενταν εχει 4αστερια, το scout δεν ξερω,
το insignia 5.
Skoda Scout 1.8 TSI ή Opel Insignia 1.6 180hp ?