-
Νομίζω η υποχρέωση των πολιτών λήγει μετά την δήλωση των στοιχείων τους (επίδειξη ταυτότητας).
Τα 'που ήσουν/πας' δεν έχουμε υποχρέωση να τα απαντήσουμε ούτε και να δώσουμε συγκατάθεση σε έλεγχο οχήματος/σωματικό (άσχετα αν θα τον κάνουν τελικά). Δεν έχουμε στρατιωτικό νόμο ούτε χούντα. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το τερπνόν (μείωση ατυχημάτων) μετά του ωφελίμου (κρατικά έσοδα) λοιπόν. Προσοχή λοιπόν στον Αντιρρίου-Ιωαννίνων (είναι που είναι καρόδρομος ούτως ή άλλως) και προσοχή και στις σταθερές κάμερες διότι προφανώς γράφουν επάνω από κάποιο όριο (να είναι άραγε τα 85 με όριο 50; Κανείς δεν ξέρει...).
...Γιατί δεν βγαίνει η Τροχαία ν' αρχίσει να γράφει για παραβίαση προτεραιότητας-διπλής διαχωριστικής-ερυθρού σηματοδότη, αντικανονική κίνηση σε μονόδρομο, παρκάρισμα πάνω σε γωνίες που περιορίζουν την ορατότητα και όλα τ' άλλα που κατά κόρον γράφουμε όλοι στα 'Ζώα' και αφορούν σε συμπεριφορές άκρως επικίνδυνες για όλους τους εμπλεκόμενους, ζώα και μη. Αφού σε όλους μας τυχαίνει τουλάχιστο ένα περιστατικό την ημέρα, δεν είναι κάτι σπάνιο. Ξέρω ότι βαριούνται να πάρουν τις μηχανές και να γυρνάνε σαν την άδικη κατάρα, αλλά πολύ θα το χαρώ να δω να σταματάνε το ζώο μερικά δευτερόλεπτα μετά την ταρζανιά, όσο είναι ακόμα ζεστές οι κατάρες...
...μέτρησα όχι ένα, όχι δύο αλλά... οχτώ μπλόκα τροχαίας! Στάθηκα μάλιστα άτυχος σε ένα εξ' αυτών και μου έραψαν ένα ωραιότατο κουστούμι αξίας 400 ευρώ (+7 πόντοι στο ΣΕΣΟ) για παραβίαση διπλής διαχωριστικής.
Μπράβο στους αστυνομικούς λοιπόν;
Και βέβαια μπράβο (sorry kotetsi, αλλά...)! Αλλά εννοώ αστυνόμευση σε τέτοιο βαθμό, που να μην διανοείσαι καν να κάνεις τέτοιες παραβάσεις (you know, opos Ameriki...). Και όχι με μπλόκα σε σταθερά και γνωστά σημεία των λεωφόρων, αλλά παντού και πάντα. Με μηχανές, ελικόπτερα και αξιοποίηση όλων των αστυνομικών που τη στήνουν κάπου για συγκεκριμένο λογο (π.χ. ΜΑΤ, σκοπών ΑΤ κλπ) και αδιαφορούν εκνευριστικά για ο,τιδήποτε άλλο συμβαίνει γύρω τους. Το θεωρώ αδιανόητο π.χ. να βλέπει τροχονόμος στην Κηφησίας το τυπάκι με το saxorallo να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς ή να περνάει μπροστά στο φανάρι από τη λωρίδα για αριστερή στροφή και να μην τον σκίζει επί τόπου. Ή να παραβιάζει το κόκκινο στην Ιπποκράτους μπροστά από διμοιρία πρασινοντυμένων και να μην αφήνει κανένας κάτω τον καφέ του να του τα πάρει όλα...
Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω: άμεση λύση στο δημοσιονομικό πρόβλημα, μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ικανοποίηση της κοινής γνώμης - μ' ένα σμπάρο τρία τρυγόνια. Και με αφήνουν παγερά αδιάφορο, αντιρρήσεις το τύπου 'δεν μπορώ να πληρώσω ένα μισθό για πρόστιμο', 'δεν είδα το κόκκινο', 'δεν περνούσε κανείς', 'βιαζόμουν να πάω το εμπόρευμα'. Στ' @@ μου, ας πρόσεχες! Καμια από τις παραπάνω παραβάσεις δεν γίνεται αθέλητα - τα ζώα το επιδιώκουν και δεν τους νοιάζει γιατί η πιθανότητα επιπτώσεων είναι μηδαμινή.
Ουφ, τα είπα και ξεθύμανα (για λίγο )
-
Λοιπόν, έχω να πω ότι η τακτική του να σηκώνουν τώρα τελευταία με γερανό τα μηχανάκια από τα πεζοδρόμια στους μεγάλους δρόμους του κέντρου φαίνεται να αποδίδει.
Αυτές τις μέρες δουλεύω στη Σταδίου στο κέντρο, και βλέπω μία πολύ πιο τακτοποιημένη εικόνα απ'ό,τι παλαιότερα. Οι περισσότερες μηχανές είναι παρκαρισμένες τακτοποιημένα είτε στις ειδικές θέσεις (με Π) είτε στο δρόμο στις νόμιμες θέσεις λευκής διαγράμμισης, ενώ αφήνουν ανοιχτές και τις διελεύσεις από τις ράμπες των πεζών.
Σίγουρα η τακτική τους δέχεται επικρίσεις (γιατί σήκωμα με γερανό και όχι απλή κλήση; ). Κι επίσης, πολλές φορές γράφουν στον κεντρικό δρόμο (Σταδίου), αλλά σε ένα στενάκι λίγο πιο μέσα δεν μπαίνουν για να τακτοποιήσουν κι εκεί το θέμα. Προφανώς μόνο και μόνο για το 'θεαθήναι'.
Αλλά είναι ένα βήμα μπροστά...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Λοιπόν, έχω να πω ότι η τακτική του να σηκώνουν τώρα τελευταία με γερανό τα μηχανάκια από τα πεζοδρόμια στους μεγάλους δρόμους του κέντρου φαίνεται να αποδίδει.Αυτές τις μέρες δουλεύω στη Σταδίου στο κέντρο, και βλέπω μία πολύ πιο τακτοποιημένη εικόνα απ'ό,τι παλαιότερα. Οι περισσότερες μηχανές είναι παρκαρισμένες τακτοποιημένα είτε στις ειδικές θέσεις (με Π) είτε στο δρόμο στις νόμιμες θέσεις λευκής διαγράμμισης, ενώ αφήνουν ανοιχτές και τις διελεύσεις από τις ράμπες των πεζών.
Σίγουρα η τακτική τους δέχεται επικρίσεις (γιατί σήκωμα με γερανό και όχι απλή κλήση; ). Κι επίσης, πολλές φορές γράφουν στον κεντρικό δρόμο (Σταδίου), αλλά σε ένα στενάκι λίγο πιο μέσα δεν μπαίνουν για να τακτοποιήσουν κι εκεί το θέμα. Προφανώς μόνο και μόνο για το 'θεαθήναι'.
Αλλά είναι ένα βήμα μπροστά...
Αυτο το εγραφα και εγω στο θεμα για τα ρανταρ. ΚΑλα κανουν και τα μαζευουν τα μηχανακια απο τα περζοδρομια γιατι η κατασταση ειναι ανυποφορη για τους πεζους! Ειχα ακουσει στο ραδιοφωνο προ εβδομαδων πως ο ιδιος ο Χρυσοχοιδης (δεν ειμαι πασοκος και ουτε αχολουμαι γενικοτερα με την πολιτικη) ειχε δωσει εντολη να αδειασουν πεζοδρομια, ραμπες ΑΜΕΑ και διαβασεις πεζων απο παρκαρισμενα ειστε ειναι μηχανες ή αυτοκινητα. Και πραγματι επειδη καθε μεσα περναω καποιες ωρες στη καλλιθεα ολη μερα εινα εξω οι τροχονομοι και γραφουν και μαζευουν!
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Νομίζω η υποχρέωση των πολιτών λήγει μετά την δήλωση των στοιχείων τους (επίδειξη ταυτότητας).
Τα 'που ήσουν/πας' δεν έχουμε υποχρέωση να τα απαντήσουμε ούτε και να δώσουμε συγκατάθεση σε έλεγχο οχήματος/σωματικό (άσχετα αν θα τον κάνουν τελικά). Δεν έχουμε στρατιωτικό νόμο ούτε χούντα.Σαφως, οσον αφορα την απαντηση απο μερους μας, απλα ειπα οτι ειναι λογικη η ερωτηση υπο προυποθεσεις.
Δεν καταλαβαινεις γιατι δεν υπαρχει απιστευτα αυστηρη αστυνομευση? Γιατι θα σταματησουν οι 9/10 να κανουν παραβασεις τυπου 'ταχυτητα σε ατελειωτες ευθειες', 'πατημα διπλης γραμμης σε ασφαλεστατο σημειο για προσπερασμα, που υπαρχει μονο κ μονο για να σε γραφουν', κ γενικα θα σταματησουν να συνεισφερουν στα εσοδα του κρατους.
-
Τις μηχανές τις σηκώνουν όπως να'ναι, προκαλώντας ζημιές. Έχει μπει μία φωτογραφία στο moto.gr με μία bmw που έχουν περάσει τον ιμάντα κάτω από την εξάτμιση, που σημαίνει οτι το βάρος της μηχανής έπεσε πάνω σε αυτήν. Επίσης σηκώνουν μηχανές και από τις 'θέσεις' που υπάρχουν πάνω στη Πανεπιστημίου, αυτά τα κενά στο πλάι του δρόμου (οπού απαγορεύεται η στάθμευση, θεωρητικά υπάρχουν για στάση και ξεφόρτωμα, αλλά τις χρησιμοποιούν μόνο τα φορτηγά- λέμε τώρα). Όμως κάτι Μερσεντέ με πινακίδες ΔΣ και κάτι Γκαγιέν Γκεμπάλα που παρκάρουν στο ρεστοράν απόξω, ψηλά στη Πανεπιστημίου, τους περδεύουν μία μάντρα ίσα με το Σινικό. Έχω περάσει από τη Πανεπιστημίου και ενώ σήκωναν τα μηχανάκια όπως όπως απ'έξω από το Άττικα, στην άλλη μεριά οι μαούνες ήταν αόρατες.
Η όλη φάση είναι εισπρακτική, οι περισσότερες μηχανές παρκάρονται σε σημεία που δεν εμποδίζουν ακόμα και στο πεζοδρόμιο -και το θεωρώ λάθος το να καταλαμβάνεται έστω και 1 μέτρο πεζοδρομίου, τα πάρκινγκ για μηχανές δεν αρκούν για να εξυπηρετήσουν, πολλές φορές τα κλείνουν και αυτά αυτοκίνητα. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν καταλαβαινεις γιατι δεν υπαρχει απιστευτα αυστηρη αστυνομευση? Γιατι θα σταματησουν οι 9/10 να κανουν παραβασεις τυπου 'ταχυτητα σε ατελειωτες ευθειες', 'πατημα διπλης γραμμης σε ασφαλεστατο σημειο για προσπερασμα, που υπαρχει μονο κ μονο για να σε γραφουν', κ γενικα θα σταματησουν να συνεισφερουν στα εσοδα του κρατους.
Ναι ΟΚ, όμως τα έσοδα του κράτους μειώνονται πολύ περισσότερο όταν σκοτώνεται κάποιος σε παραγωγική ηλικία, που θα συνεισφέρει στην αύξηση του ΑΕΠ, θα πληρώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, θα κάνει απογόνους κλπ κλπ. Μειώνονται επίσης και όταν το δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο πληρώνει νοσήλεια και τεχνητά μέλη σε βαριά τραυματισμένους και χάνει και πάλι όταν οι οικείοι του σταματούν τη δουλειά τους για τον φροντίσουν. Ισχύει κι εδώ το γνωστό Κ.Α.Π. (Κάποιου Άλλου Πρόβλημα): ας εισπράξουμε εμείς τώρα τα 400 ευρώ από το μ@@@κα που γκαζώνει στην παραλιακή κι ας χάσουν οι επόμενες 15 κυβερνήσεις φόρους κι ασφαλιστικές εισφορές.
Πιστεύω ότι μια δραματική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους, στην αρχή από τα πρόστιμα (είπαμε, το κόκκινο πρέπει να πάει διχίλιαρο - είναι πράξη εν δυνάμει κακουργηματική) και μετά από την αύξηση του ΑΕΠ. Ξέρεις τι είναι να δουλεύει ένα ολόκληρο χωριό ανθρώπων παραπάνω κάθε χρόνο; Είναι αλήθεια, είναι λίγο απάνθρωπο να μετράς την οδική ασφάλεια με ποσοστά του ΑΕΠ αλλά η κουβέντα το 'φερε.
Κι αν θέλουν να μαζεύουν πρόστιμα, θα υπάρχει πάντα το 1/10 να συνεισφέρει . Και να σοβαρευτούν και να διορθώσουν την εισπρακτική σήμανση, και ν' αρχίσουν ν' ασχολούνται με τους πράγματι εγκληματίες που παραβιάζουν STOP και κόκκινα και κάνουν όπισθεν στην ΕΟ για να μην χάσουν την έξοδο.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Τις μηχανές τις σηκώνουν όπως να'ναι, προκαλώντας ζημιές. Έχει μπει μία φωτογραφία στο moto.gr με μία bmw που έχουν περάσει τον ιμάντα κάτω από την εξάτμιση, που σημαίνει οτι το βάρος της μηχανής έπεσε πάνω σε αυτήν. Επίσης σηκώνουν μηχανές και από τις 'θέσεις' που υπάρχουν πάνω στη Πανεπιστημίου, αυτά τα κενά στο πλάι του δρόμου (οπού απαγορεύεται η στάθμευση, θεωρητικά υπάρχουν για στάση και ξεφόρτωμα, αλλά τις χρησιμοποιούν μόνο τα φορτηγά- λέμε τώρα). Όμως κάτι Μερσεντέ με πινακίδες ΔΣ και κάτι Γκαγιέν Γκεμπάλα που παρκάρουν στο ρεστοράν απόξω, ψηλά στη Πανεπιστημίου, τους περδεύουν μία μάντρα ίσα με το Σινικό. Έχω περάσει από τη Πανεπιστημίου και ενώ σήκωναν τα μηχανάκια όπως όπως απ'έξω από το Άττικα, στην άλλη μεριά οι μαούνες ήταν αόρατες.
Η όλη φάση είναι εισπρακτική, οι περισσότερες μηχανές παρκάρονται σε σημεία που δεν εμποδίζουν ακόμα και στο πεζοδρόμιο -και το θεωρώ λάθος το να καταλαμβάνεται έστω και 1 μέτρο πεζοδρομίου, τα πάρκινγκ για μηχανές δεν αρκούν για να εξυπηρετήσουν, πολλές φορές τα κλείνουν και αυτά αυτοκίνητα.Εγω παντως σημερα ειδα κατι πεζοδρομια απο Ζωοδοχω Πηγη πριν την Ακαδημια-Ακαδημιας-Πανεπιστημιου ΑΔΕΙΑ!!! Σημερα τα πεζοδρομια ηταν αδεια γιατι πολυ απλα δεν τολμαει κανεις να παρκαρει το δικυκλο του! ΕΠιτελους μπας και περπατησουμε λιγακι. Ας παρει και κανα φραγκο αυτο το κρατος ολο φορους φορους φορους! ΜΑζεψτε ολα τα παρκαρισμενα σε στροφες,διπλοπαρκαρισμενους, κλπ γραψτε οσους κανουν παρατυπιες και θα δεις για το ποτε θα στρωσουμε. Αλλιως δεν στρωνουμε, ειναι τα γονιδια!
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Τις μηχανές τις σηκώνουν όπως να'ναι, προκαλώντας ζημιές.Όντως κατακριτέο.
Επίσης σηκώνουν μηχανές και από τις 'θέσεις' που υπάρχουν πάνω στη Πανεπιστημίου, αυτά τα κενά στο πλάι του δρόμου (οπού απαγορεύεται η στάθμευση, θεωρητικά υπάρχουν για στάση και ξεφόρτωμα, αλλά τις χρησιμοποιούν μόνο τα φορτηγά- λέμε τώρα).
Χμ, η πινακίδα είναι σαφής. Επιτρέπεται μόνο η στάση. Η γκρίνια σε αυτό δεν δικαιολογείται.
Όμως κάτι Μερσεντέ με πινακίδες ΔΣ και κάτι Γκαγιέν Γκεμπάλα που παρκάρουν στο ρεστοράν απόξω, ψηλά στη Πανεπιστημίου, τους περδεύουν μία μάντρα ίσα με το Σινικό. Έχω περάσει από τη Πανεπιστημίου και ενώ σήκωναν τα μηχανάκια όπως όπως απ'έξω από το Άττικα, στην άλλη μεριά οι μαούνες ήταν αόρατες.
Δε λέω, και αυτό είναι κατακριτέο. Σε έναν κάθετο μεταξύ Πανεπιστημίου / Σταδίου, στο ύψος του Ρεξ, ένα Σάββατο βράδυ, ένα ολόκληρο πεζοδρόμιο είχε γίνει πάρκινγκ για δεκάδες SUV. Το κουφό ήταν ότι είχε μόνο SUV! Ήταν γελοίο το θέαμα.
Ωστόσο, αυτό δεν είναι δικαιολογία -- το κλασικό 'αφού ο άλλος παρανομεί εκεί και ενοχλεί περισσότερο από μένα, γιατί δε γράφεις αυτόν πρώτα'.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Δε λέω, και αυτό είναι κατακριτέο. Σε έναν κάθετο μεταξύ Πανεπιστημίου / Σταδίου, στο ύψος του Ρεξ, ένα Σάββατο βράδυ, ένα ολόκληρο πεζοδρόμιο είχε γίνει πάρκινγκ για δεκάδες SUV. Το κουφό ήταν ότι είχε μόνο SUV! Ήταν γελοίο το θέαμα.Ωστόσο, αυτό δεν είναι δικαιολογία -- το κλασικό 'αφού ο άλλος παρανομεί εκεί και ενοχλεί περισσότερο από μένα, γιατί δε γράφεις αυτόν πρώτα'.
Και που να το βαλει ο ανθρωπος;;;
Πηρε κοτζαμ SUV για να μετακινειτε μεσα στην Αθηνα κ ερχεσαι και γκρινιαζεις επιδη το αφησε σε πεζοδρομο παρκαρισμενο....
Πως κανεις ετσι;;;
Που να το βαλει;;;; -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Πηρε κοτζαμ SUV για να μετακινειτε μεσα στην Αθηνα κ ερχεσαι και γκρινιαζεις επιδη το αφησε σε πεζοδρομο παρκαρισμενο....
Πως κανεις ετσι;;;
Που να το βαλει;;;; -
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πως κανεις ετσι;;;
Που να το βαλει;;;;για εκει ελεγα κ εγω....
-
To Σάββατο με σταμάτησε ένα κλιμάκιο στα διοδία της Ελευσίνας και πέρα από τα της Τροχαίας χτύπησαν σε laptop το ΑΦΜ μου και είδα live τις φορολογικές μου δηλώσεις και τα Ε9 μου και ότι δικαιολογείται το αμάξι που οδηγώ!
Ήταν και ένα Cayenne πιο μπροστά και άκουγα κάτι για δικηγόρους και για off shore από τον οδηγό του.
-
Άρα οδηγείς κάτι αρκετά ακριβό cpp.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
To Σάββατο με σταμάτησε ένα κλιμάκιο στα διοδία της Ελευσίνας και πέρα από τα της Τροχαίας χτύπησαν σε laptop το ΑΦΜ μου και είδα live τις φορολογικές μου δηλώσεις και τα Ε9 μου και ότι δικαιολογείται το αμάξι που οδηγώ!Ήταν και ένα Cayenne πιο μπροστά και άκουγα κάτι για δικηγόρους και για off shore από τον οδηγό του.
Προσπαθώ να το καταλάβω...αλλά δε μπορώ. Τι σχέση έχει η τροχαία με την εφορία?
Και εξηγώ...ας πούμε ότι δε δικαιολογείται το αυτοκίνητο...παραβίαζες κάποιο νόμο της ΤΡΟΧΑΙΑΣ? Υπάρχει κάποιος νόμος τέτοιος?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
To Σάββατο με σταμάτησε ένα κλιμάκιο στα διοδία της Ελευσίνας και πέρα από τα της Τροχαίας χτύπησαν σε laptop το ΑΦΜ μου και είδα live τις φορολογικές μου δηλώσεις και τα Ε9 μου και ότι δικαιολογείται το αμάξι που οδηγώ!
Ήταν και ένα Cayenne πιο μπροστά και άκουγα κάτι για δικηγόρους και για off shore από τον οδηγό του.
Και εξηγώ...ας πούμε ότι δε δικαιολογείται το αυτοκίνητο...παραβίαζες κάποιο νόμο της ΤΡΟΧΑΙΑΣ? Υπάρχει κάποιος νόμος τέτοιος?
Ειναι απλη η απαντηση............
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Μικτο κλιμακιο:τροχαια για να αναγκαστεις να σταματησεις και ΣΔΟΕ (ή οπως αλλιως το λενε τωρα) για ελενχο.Το ιδιο κανουν και στα επαγγελαμτικα αυτοκινητα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μικτο κλιμακιο:τροχαια για να αναγκαστεις να σταματησεις και ΣΔΟΕ (ή οπως αλλιως το λενε τωρα) για ελενχο.Το ιδιο κανουν και στα επαγγελαμτικα αυτοκινητα.
Ναι αλλα τα αυτοκινητα που κανουν ελεγχο στα επαγγελματικα ειναι διαφορετικα απο αυτα της τροχαιας!Εχουν μια πορτοκαλι ριγα και γραφουν ''Υπουργειο Μεταφορων''.
-
Ήταν εντολή της προηγούμενης κυβέρνησης και προφανώς το συνεχίζει και η σημερινή ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Τον τροχονομικό έλεγχο τον διενεργεί η Αστυνομία, ενώ τον φορολογικό έλεγχο κλιμάκιο της Υ.Ε.Ε. (πρώην ΣΔΟΕ).
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4