-
Το εχω δει και στην Αθηνων Πατρων σε επιστροφη. Καλα κανουν ειδικα στις μερες που και πολλες βλαβες συμβαινουν αλλα και ατυχηματα.
Πιστευω οτι αν υπηρχε τροπος να αστυνομευθει και η ΛΕΑ στο ποταμι αυτο δεν θα κολλαγε. Ειναι τοσο απλο οσο ζωα ειμαστε. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...με τις βλακείες του να πηγαίνουν στη ΛΕΑ και με την ακόμα μεγαλύτερη η αστυνομία να κλείνει τη ΛΕΑ (που κακώς αλλά ρεαλιστικώς έχει γίνει κανονική λωρίδα) προκαλώντας απανωτές αλλαγές η μωτ ροής έχει πάει κατά διαόλου....Πρώτη φορά που γράφουν για την ΛΕΑ και τους την λέμε και από πάνω;
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να αστυνομεύεται η ΛΕΑ καθ' όλο το μήκος της, ξέρω όμως ότι αυτό που μας περιγράφεις ήταν μια εξαιρετική αρχή και λειτουργεί παραδειγματικά όχι μόνο για όσους δέχτηκαν κλήση, αλλά για όλους όσους από εκείνη την ημέρα συνειδητοποίησαν ότι είναι μια παράβαση που πλέον τιμωρείται.Ήμουν από τους πρώτους που επισήμαναν το πρόβλημα με την παράνομη χρήση της ΛΕΑ στον Κηφισό, στην ΑΟ και αλλού καθώς και το κακό παράδειγμα της χρήσης της από επαγγελματίες οδηγούς και μάλιστα λεωφορείων και νταλικών! Όμως η αστυνόμευση της ΛΕΑ και η εκπαίδευση των οδηγών που είναι το ευκταίο δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με το κλείσιμό της για εισπρακτικούς σκοπούς.... Αυτό θέλω να τονίσω, τον λάθος τρόπο των αστυνομικών που έτσι συνέβαλαν στο πρόβλημα περισσότερο από ότι στη λύση του.
-
Πάντως και εγώ θεωρώ ότι καλά κάνανε και στηθήκανε να γράψουν στη ΛΕΑ. Όταν στήνονται στη μέση του πουθενά και γράφουν για ταχύτητα, όταν πάνε σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και γράφουν επειδή π.χ. πάρκαρες πιο κοντά από τα 10 μέτρα από φανάρι ή διασταύρωση (ναι, είχαν πάρει τις πινακίδες στον αδερφό μου με τέτοια αιτολογία ) και άλλα τέτοια φαιδρά τότε είναι καραγκιόζηδες.
Αλλά για πραγματικές παραβάσεις ας γράφουν και ας κονομάνε όσο θέλουν, δεν με πειράζει καθόλου.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όμως η αστυνόμευση της ΛΕΑ και η εκπαίδευση των οδηγών που είναι το ευκταίο δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με το κλείσιμό της για εισπρακτικούς σκοπούς....Διαφωνώ.
Κατ'αρχήν, 'κλείσιμο της ΛΕΑ' = a contradiction in terms.
Κατά δεύτερον, μια χαρά μού αρέσει να εισπράττουν από τα ζώα της ΛΕΑ. Ουσιαστικά εμένα πληρώνουν για την ηλιθιότητά τους (πληρώνουν το κράτος ή την τοπική αυτοδιοίκηση, άρα ωφελούν εμένα!)
Αυτό θέλω να τονίσω, τον λάθος τρόπο των αστυνομικών που έτσι συνέβαλαν στο πρόβλημα περισσότερο από ότι στη λύση του.
Δε χειροτέρεψαν το πρόβλημα, απλά το έφεραν λίγο πιο νωρίς.
Αυτοί που γλύτωσαν, ας πούμε, από το μπλόκο στη ΛΕΑ, κατάφεραν και έκαναν merge στις κανονικές λωρίδες και έτσι προκάλεσαν το γνωστό πρόβλημα, θα έκαναν το ίδιο ακριβώς πράγμα λίγο πιο μετά.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Κατά δεύτερον, μια χαρά μού αρέσει να εισπράττουν από τα ζώα της ΛΕΑ. Ουσιαστικά εμένα πληρώνουν για την ηλιθιότητά τους (πληρώνουν το κράτος ή την τοπική αυτοδιοίκηση, άρα ωφελούν εμένα!)+1. Χίλιες φορές καλύτερα να κυνηγάνε τέτοιες παραβάσεις που είναι όντως επικίνδυνες, παρά να κόβουν κλήσεις για 155Km/h σε ευθείες αυτοκινητόδρομου...
-
Αυτες ειναι ουσιαστικες παραβασεις. Η κινηση στην ΛΕΑ ειναι πολυ πιο 'πραγματικη' παραβαση απο τα γελοια ορια ΤΟΥΣ. Καλως λοιπον εκαναν.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Αυτες ειναι ουσιαστικες παραβασεις. Η κινηση στην ΛΕΑ ειναι πολυ πιο 'πραγματικη' παραβαση απο τα γελοια ορια ΤΟΥΣ. Καλως λοιπον εκαναν.+1
πριν κανα χρονο στο υψος της μεταμορφωσης (καθοδος) με μποτιλιαρισμενες ολες τις λωριδες 'ζητας' με ταινια ξεκιναει να μαντρωνει αυτοκινητα στην ΛΕΑ για καμια 200+ μετρα
φαγανε καλα οι αμυαλοι μουλοι... -
Τι ταινια ηταν? Εγραφε ΕΛ.ΑΣ πανω (η πορτοκαλι) ή αυτη που αγοραζει ο οποιοσδηποτε στα Praktiker ασπρη κοκκινη?
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Αυτες ειναι ουσιαστικες παραβασεις. Η κινηση στην ΛΕΑ ειναι πολυ πιο 'πραγματικη' παραβαση απο τα γελοια ορια ΤΟΥΣ. Καλως λοιπον εκαναν.
+1
πριν κανα χρονο στο υψος της μεταμορφωσης (καθοδος) με μποτιλιαρισμενες ολες τις λωριδες 'ζητας' με ταινια ξεκιναει να μαντρωνει αυτοκινητα στην ΛΕΑ για καμια 200+ μετρα
φαγανε καλα οι αμυαλοι μουλοι...Απίστευτο σκηνικό. Ένα video +00 λέξεις!!!
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Όμως η αστυνόμευση της ΛΕΑ και η εκπαίδευση των οδηγών που είναι το ευκταίο δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με το κλείσιμό της για εισπρακτικούς σκοπούς....
Διαφωνώ.
Κατ'αρχήν, 'κλείσιμο της ΛΕΑ' = a contradiction in terms.
Κατά δεύτερον, μια χαρά μού αρέσει να εισπράττουν από τα ζώα της ΛΕΑ. Ουσιαστικά εμένα πληρώνουν για την ηλιθιότητά τους (πληρώνουν το κράτος ή την τοπική αυτοδιοίκηση, άρα ωφελούν εμένα!)
Αυτό θέλω να τονίσω, τον λάθος τρόπο των αστυνομικών που έτσι συνέβαλαν στο πρόβλημα περισσότερο από ότι στη λύση του.
Δε χειροτέρεψαν το πρόβλημα, απλά το έφεραν λίγο πιο νωρίς.
Προχθές γύρναγα από κάτι βαφτίσια στο χωριό μου, νωρίς το βράδυ.
Από τη Θήβα μέχρι τη διασταύρωση της Χαλκίδας είχε απίστευτη κίνηση.
Γιατί?
Γιατί κάποιοι λακαμοπίτουρες θεώρησαν ότι η ΛΕΑ είναι λωρίδα για ΑΜΕΑ (στο μυαλό, και συγνώμη που θίγω τα άτομα που έχουν πραγματικό πρόβλημα χρησιμοποιόντας αυτήν τη λέξη). Όπως ήταν λογικό κάποιοι 'μένανε', ανεβάζαν θερμοκρασίες κτλ. Οπότε σταματάγανε οι άνθρωποι στη ΛΕΑ. Και τα ζαγάρια που την είχαν κάνει Λωρίδα κυκλοφορίας μπαίνανε με το έτσι θέλω δεξιά με αποτέλεσμα να γίνεται πανικός.Το αποκορύφωμα ήταν πριν τη διασταύρωση της Χαλκίδας όπου για κάποιο λόγο (μάλον κάτι φτιάχνανε) είχαν βάλει στη ΛΕΑ κορίνες. Οπότε εκεί γινόταν μπάχαλο. Δυστυχώς αστυνομία να γράφει δεν είδα, παρότι πολύ θα το θελα. Αναρωτιέμαι αν γινόταν κάποιο ατύχημα σε αυτούς ή σε συγγενείς τους, και το ασθενοφόρο δε μπορούσε να φτάσει λόγο αντίστοιχων ζαγαριών, τι θα λέγανε.
Αυτοί που γλύτωσαν, ας πούμε, από το μπλόκο στη ΛΕΑ, κατάφεραν και έκαναν merge στις κανονικές λωρίδες και έτσι προκάλεσαν το γνωστό πρόβλημα, θα έκαναν το ίδιο ακριβώς πράγμα λίγο πιο μετά.
-
σημερα κινουμενος στην κηφησιας με το πουντο ,ενας βοιδαγκαλος μπροστα πηγαινε πολυ αργα,ξαφνικα ακουω σειρηνα ,γυρναω πισω κοιταζω ενα περιπολικο,ενταξει λεω κορναρει για τον αργο μπροστα μου αλλα μετα ερχεται διπλα μου κορναρει και μου κανει νοημα να κανω στην ακρη.
ερχεται διπλα μου και ζηταει διπλωμα ,αδεια κα ιταυτοτητα ,ευτυχως τα ειχα μαζι μου ,του τα δινω και τον ρωταω τι συμβαινει.
μου λεει οτι δεν εχω περασει ΚΤΕΟ.(σωστος ο τυπος)
μου γραφει τα στοιχεια σε ενα χαρτι αφου πρωτα ελεγξε τα χαρτια μου ηλεκτρονικα μου τα δινει πισω και μου λεει οριστε κυριε και να περασετε ΚΤΕΟ οπωσδηποτε ,καλημερα σας.του λεω καλημερα και ευχαριστω.
λετε να μου ερθει καμια κληση στο σπιτι;
το βλεπω χλωμο αλλα δεν ξερει κανεις τι γινεται καμια φορα.αν ηταν πιστευω θα με εγραφε επιτοπου η κανω λαθος;
υ.γ πολυ καλη η συμπεριφορα τους.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
σημερα κινουμενος στην κηφησιας με το πουντο ,ενας βοιδαγκαλος μπροστα πηγαινε πολυ αργα,ξαφνικα ακουω σειρηνα ,γυρναω πισω κοιταζω ενα περιπολικο,ενταξει λεω κορναρει για τον αργο μπροστα μου αλλα μετα ερχεται διπλα μου κορναρει και μου κανει νοημα να κανω στην ακρη.ερχεται διπλα μου και ζηταει διπλωμα ,αδεια κα ιταυτοτητα ,ευτυχως τα ειχα μαζι μου ,του τα δινω και τον ρωταω τι συμβαινει.
μου λεει οτι δεν εχω περασει ΚΤΕΟ.(σωστος ο τυπος)
μου γραφει τα στοιχεια σε ενα χαρτι αφου πρωτα ελεγξε τα χαρτια μου ηλεκτρονικα μου τα δινει πισω και μου λεει οριστε κυριε και να περασετε ΚΤΕΟ οπωσδηποτε ,καλημερα σας.του λεω καλημερα και ευχαριστω.
λετε να μου ερθει καμια κληση στο σπιτι;
το βλεπω χλωμο αλλα δεν ξερει κανεις τι γινεται καμια φορα.αν ηταν πιστευω θα με εγραφε επιτοπου η κανω λαθος;
υ.γ πολυ καλη η συμπεριφορα τους.
Ποσο καιρο ηταν ληγμενο το ΚΤΕΟ? Παντως το εχω ακουσει και απο αλλους οτι κοιτανε να δουν αν εχεις περασει ή οχι ΚΤΕΟ
-
δεν ξερω γιατι απο το 2000 που το πηρα δεν το εχω περασει ποτε,δεν εχει σφραγιδα πισω.
μαλλον ουτε ο πρωτος ιδιοκτητης το περασε . -
δεν ξερω γιατι απο το 2000 που το πηρα δεν το εχω περασει ποτε,δεν εχει σφραγιδα πισω.
μαλλον ουτε ο πρωτος ιδιοκτητης το περασε .Εισαι καλος εσυ
-
Απαράδεκτα επιεικείς οι αστυνομικοί.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Απαράδεκτα επιεικείς οι αστυνομικοί.το ξερεις οτι με αυτην την συμπεριφορα που μου εδειξαν αισθανομαι την υποχρεωση να περασω ΚΤΕΟ ταμαξι;
-
το ξερεις οτι με αυτην την συμπεριφορα που μου εδειξαν αισθανομαι την υποχρεωση να περασω ΚΤΕΟ ταμαξι;
αν σε έγραφαν φαντάζομαι τι στόλισμα θα τους έριχνες...
-
το ξερεις οτι με αυτην την συμπεριφορα που μου εδειξαν αισθανομαι την υποχρεωση να περασω ΚΤΕΟ ταμαξι;
Νομίζω πως πρέπει να το περάσεις ανεξαρτήτως της συμπεριφοράς... Κάποτε και εγώ επειδή δεν είχα λεφτά, δεν είχα περασει το χρεπάκι μου (για το Zastava λέω... μην πεταχτεί κανένας και πει κάτι για την Lancia, τον... ) και ανακάλυψα μετά από πολύ καιρό μια διαρροή σε ένα κυλινδράκι στο ταμπούρο που παραλίγο να με στείλει στην χιονισμένη Κατάρα πάνω σε ένα λεωφορείο!
Τέτοια βασικά πράγματα ελέγχονται στα ΚΤΕΟ, θεωρώ λοιπόν πως εν τέλει και μιας και δεν κοστίζει και μια περιουσία ούτε είναι χρονοβόρο, αξίζει ακόμη και χωρίς να μας υποχρέωναν...
-
Και κλήση να σου έκοβαν πάλι υποχρεωμένος θα αισθανόσουν καθώς τα χρήματα σου θα έπιαναν τόπο.
-
Ε... σε καμιά δυο μέρες θα σου έχει περάσει
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4