-
Θέτεις μερικά απλοϊκά ερωτήματα...
«Θα πρέπει να πάρουμε την περιμένουμε πρώτα να γίνει απαίτηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας...;»
..που όμως έχουν προφανή απάντηση.Όλοι θα απαντούσαμε «ναι, να εφαρμοστούν οι νόμοι και ο ΚΟΚ» στα λόγια θα μου πεις, αλλά στην απάντηση αυτή, υποσυνείδητα ο Έλληνας θεωρεί, πως θα υπάρχει κρίση και ιεράρχηση (να το πάλι!) και έτσι θα σέβεται και την τροχαία, και τις πινακίδες σήμανσης (τι έλεγε ο μακαρίτης ο Σταθάκης για τις πινακίδες των ορίων ταχύτητας; ).Ο φόβος φυλάει τα έρημα, σωστά, αλλά το θέμα μας είναι πως αν δεις στο αντίστοιχο νήμα του φόρουμ, όλοι ψάχνουν για τα ραντάρ σε Εθνικές και Αττικές οδούς.
Δεν θα ήταν πιο λογικό να υπάρχουν αυτά σε κόμβους και πολυσύχναστους δρόμους εντός πόλεων, και ειδικά σε σχολεία κλπ;Να σου πω άλλο ένα παράδειγμα εθελοτυφλία της αστυνομίας, που νομίζω και αυτό το είχε θίξει ο Σταθάκης, αν και ακούγεται υπερβολικό/παράλογο;
Γιατί δεν στήνονται μπλόκα αλκοοτέστ έξω από τα σκυλάδικα της παραλιακής, τα ξημερώματα;Καταλαβαίνεις το σκεπτικό.
Δεν μπορεί το κράτος να εμφυσήσει ούτε τον φόβο ούτε τον σεβασμό, ειδικά στον οποιοδήποτε κάφρο νεοέλληνα, όταν είναι υπερβολικά ανεκτικό σε μερικές περιπτώσεις και αυστηρό σε άλλες. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο σεβασμός στους νόμους πηγάζει ακριβώς από τον φόβο των συνεπειών.Oχι! Δεν λύνεις το προβλημα, ενώ αναγκαστικα αυξανεις υπερμετρα τα κατασταλτικά μετρα τα οποια καποια στιγμή ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς!
Διότι αν καποιος δεν έχει πειστει ότι δεν πρεπει να κατουραει στους τοιχους, θα το κανει εκει που (ή όποτε) δεν τον βλεπουν!
Και συμφωνα με την δική σου λογικη, επειδη θα είναι πολλοί αυτοί που θα το κάνουν αφου δεν θα έχουν πειστει οτι δεν είναι σωστο, η αντιδραση της πολιτείας θα είναι (διότι το προβλημα θα είναι μεγάλο λόγω του αριθμου των παραβατών), συνεχής αύξηση των προστίμων πολύ πάνω απ την σοβαρότητα του παραπτωματος (ενώ παντα τα προστιμα λίγο ενοχλούν ή είναι αδιάφορα για τους εχοντες, ενώ πονάνε πολύ ή καταστρεφουν τους μη εχοντες) και πιθανόν παντού κάμερες αστυνόμευσης.
Σε λιγο δεν θα μπορεις να κλάσεις χωρις να το ξερουν (κατι που είναι πολύ πολύ σοβαρό), ασε που κάποιος κακομοίρης που από κακό υπολογισμό δεν θα κρατιεται, θα πάει σιδηροδεσμιος στο μπαλαούρο ή θα πληρωσει τη μιση περιουσία του σε προστιμο.Εν τω μεταξύ δεν έχω καταλαβει, ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που εσυ δέχεσαι να νομοθετουν εν λευκώ «γιατί έτσι πρέπει», χωρίς να έχουν πείσει, ώστε να έχουν τελικα σταλεί απ την πλειοψηφία να νομοθετήσουν κατι προς αυτη την κατευθυνση!
Το εγω γνωριζω το καλό σας και θα το επιβάλλω, είναι γνωρισμα των απολυταρχών! -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Ο σεβασμός στους νόμους πηγάζει ακριβώς από τον φόβο των συνεπειών.
Oχι! Δεν λύνεις το προβλημα, ενώ αναγκαστικα** αυξανεις υπερμετρα τα κατασταλτικά μετρα τα οποια καποια στιγμή ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς!**
-
Από περιεργεια! Ποσο χρονων είσαι;
Γιατί διαννοητικά είσαι στο ναδίρ... -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Από περιεργεια! Ποσο χρονων είσαι;
Γιατί διαννοητικά είσαι στο ναδίρ...Η απαντηση στην ερωτηση σου ειναι τοσο προφανης, που η πυξιδα που μας δειχνει το διανοητικο ναδιρ, δειχνει προς τη μερια σου.
Για πες για τα κατασταλτικα μετρα, που μπορει να οδηγησουν. Εχω μια ιδεα που το πας, αλλα ας μη μιλησω προτου βεβαιωθω.
ΥΓ Με πασα επιφυλαξη, ακουγεσαι λιγο μικρος ηλικιακα.
-
Οταν μεγαλώσεις και μαθεις να εκθετεις επιχειρήματα στον συνομηλητή σου, αντι για φατσούλες και ειρωνίες περί αδεσπότων τότε θα τα ξαναπούμε μαζί!
Προς το παρόν σε αφήνω να παιζεις με τα παιχνιδάκια σου, οποια κι αν είναι αυτά! -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο σεβασμός στους νόμους πηγάζει ακριβώς από τον φόβο των συνεπειών.Ο σεβασμός αγαπητέ,δεν πηγάζει απο κανέναν φόβο.
Την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων,την αριστερή λωρίδα με το σήμα της ολυμπιάδας δεν την παταγε κανένα όχημα αλλα οι υπόλοιπες τροχαίες παραβάσεις υπήρχαν κανονικά.
Ο συγκεκριμένος τύπος για τον οποίο συζητάτε,θα πληρώσει εκτός απο το ανόητο πρόστιμο και την ζημιά απο το φορτηγό. -
Ο χρήστης Χρηστος@ έγραψε:
Ο συγκεκριμένος τύπος για τον οποίο συζητάτε,θα πληρώσει εκτός απο το ανόητο πρόστιμο και την ζημιά απο το φορτηγό.
Το πρόστιμο το καταλαβαίνω να το πληρώσει.Την ζημιά στο φορτηγό γιατί;
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Οταν μεγαλώσεις και μαθεις να εκθετεις επιχειρήματα στον συνομηλητή σου, αντι για φατσούλες και ειρωνίες περί αδεσπότων τότε θα τα ξαναπούμε μαζί!
Προς το παρόν σε αφήνω να παιζεις με τα παιχνιδάκια σου, οποια κι αν είναι αυτά!Εξυπνο για 3η δημοτικου
Συνεχιζεις και ακουγεσαι νεαρός. Δε μας ειπες ποσων ετων είσαι.Μιλησε μας για τα κατασταλτικα μέτρα... τι εχεις διαβασει στα φυλλαδια ή τι σου εχουν πει οτι μπορει να συμβει, αν για παραδειγμα (μενοντας στο θεμα μας) η τροχαια αρχισει να κανει πιο αυστηρους ελεγχους στον τομεα ευθυνης της, εστω στις χοντρες παραβασεις?
Ας πούμε πιο συχνα σταματηματα οδηγων για αλκοτεστ με αντιστοιχες συνεπειες, εκει που περνανε απο κεντρικο δρομο και βλεπουν διπλοπαρκαρισμενα που κλεινουν λεωφορεια τους τραβανε μια κληση χωρις συζητηση του στυλ 'αχ καλε ενα λεπτακι σταματησα', ο μηχανακιας χωρις κρανος που περναει κοκκινα αερα, τον οβολό του και αυτος, η μαμα με το παιδι στην αγκαλια χωρις ζωνη να της τσουξει λιγο που της πηραν το διπλωμα και πινακιδες και πληρωσε μερικα κατοσταρικα... τετοια πραγματα.
Τι λενε οι σοφοι για κατι τετοιο? Ειναι η αρχη του δρομου χωρις επιστροφή? Καταστολή? ΧΟΥΝΤΑ? τι ειναι? που οδηγει? τι λενε τα πρωτοκολλα των σοφών της Σιων? -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
τι λενε τα πρωτοκολλα των σοφών της Σιων?Οτι είσαι μεγιστος τρόμπας! (Α! Να σου βαλω και φατσούλες που λόγω χαμηλής διανοητικής λειτουργίας, τις καταλαβαινεις καλύτερα! )
-
Ποια ζημιά στο φορτηγό ρε φίλε;
Το σκουπιδιάρικο τον χτύπησε και αμα πάρει ποτε τα λεφτά απο τον Δήμο ,σφύρα μου. -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
τι λενε τα πρωτοκολλα των σοφών της Σιων?
Οτι είσαι μεγιστος τρόμπας! (Α! Να σου βαλω και φατσούλες που λόγω χαμηλής διανοητικής λειτουργίας, τις καταλαβαινεις καλύτερα! )
και μολις αρχισαν οι δυσκολες ερωτησεις, εξαφανιστηκαν τα 'να εκθετεις επιχειρηματα' και πηραν τη θεση τους τα 'τρόμπας' και τα
Αχ βρε φουκαρα, δεν εχεις περασει ακομα την ηλικια του 'οτι βλεπω να κανουν οι μεγαλοι κανω και εγω'
Τι ταξη θα πας το Σεπτεμβρη ειπαμε? -
Ε! Βεβαια! Είναι λογικό να θεωρείς ότι εξέθεσες πολύ δύσκολες ερωτήσεις και κυρίως ότι παρέθεσες ατράνταχτα επιχειρήματα!
Δεν συζητώ δε για την κουτοπονηριά να με καταταξεις με υπονοούμενα πλαγίως, σε συγκεκριμένο πολιτικο φάσμα αλλα και σε φανατικούς ζωόφιλους, για να μειώσεις κατα τη γνώμη σου (ελλείψει δικών σου δυνατοτήτων) τα επιχειρήματα μου! Κι εκει απετυχες οικτρά διότι δεν ισχύει ούτε το ένα αλλά ούτε και το άλλο!Ζητω δημοσίως συγγνώμη παντως, που παρασύρθηκα και απάντησα σύμφωνα με το επίπεδό σου!
-
Ο χρήστης Χρηστος@ έγραψε:
Ποια ζημιά στο φορτηγό ρε φίλε;
Το σκουπιδιάρικο τον χτύπησε και αμα πάρει ποτε τα λεφτά απο τον Δήμο ,σφύρα μου.Που θες να σου σφυρίξω;
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Ε! Βεβαια! Είναι λογικό να θεωρείς ότι εξέθεσες πολύ δύσκολες ερωτήσεις και κυρίως ότι παρέθεσες ατράνταχτα επιχειρήματα!
Ζητω δημοσίως συγγνώμη παντως, που παρασύρθηκα και απάντησα σύμφωνα με το επίπεδό σου!Ποιο επιπεδο μου? Εγω δε σε εβρισα, εσυ αντιθετα το έκανες με χαρακτηριστικη ευκολια. Μιλας και για επιπεδο μετα? Στο δωματιό σου γρηγορα, και δε θα φας γλυκο!
Θα μας πεις τελικα τι εννοουσες με τα 'κατασταλτικα μετρα' ή οπως υποψιαζομαι πεταξες κατι που εχεις ακουσει να λενε οι μεγαλοι, οποτε να ληξουμε τη συζητηση εδω γιατι πρεπει να πας και για υπνο, ειναι αργα?
Μη στενοχωριέσαι και αυριο μερα ειναι, αυριο θα μιλησουμε για τη ΧΟΥΝΤΑ που προτεινει να εφαρμοστει ο φόν Λάππας με τα γραπτά του περι αστυνομευσης.
ΥΓ το δοντάκι να το φυλαξεις κατω απο το μαξιλαρι, θα σου φερει η νεραϊδα καινουριο.
-
Εγω τις χούντες και των δύο άκρων, τις έζησα, γι αυτό είμαι πολύ προσεκτικός στο τι πάει να γίνει και δεν μου φαίνονται όλα απλά, αθώα και άγια χωρις μακροπρόθεσμες σοβαρές επιπτώσεις!
Εσύ στο μάθημα της ιστορίας (αν έχεις φτασει ακόμα στις ταξεις που διδάσκεται) που κάποιους νοήμονες τους διδάσκει ώστε να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη, έκανες κοπάνα, αλλά έτσι κι αλλιώς με αυτά που βλεπω, δεν θα έβγαζες και κανένα συμπέρασμα! -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Εγω τις χούντες και των δύο άκρων, τις έζησα, γι αυτό είμαι πολύ προσεκτικός στο τι πάει να γίνει και δεν μου φαίνονται όλα απλά, αθώα και άγια χωρις μακροπρόθεσμες σοβαρες επιπτώσεις!
Εσύ στο μάθημα της ιστορίας που κάποιους νοήμονες τους διδάσκει ώστε να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη, έκανες κοπάνα, αλλά έτσι κι αλλιώς με αυτά που βλεπω, δεν θα έβγαζες και κανένα συμπέρασμα!Που τις εζησες ρε αδερφε, κα πότε, για να εχουμε καλο ρωτημα, να ξερουμε σε ποιον απευθυνομαστε εμεις οι τρόμπες? Ετρωγες ξυλο στην ΕΣΑ επι χούντας ή σε εστειλαν σε κανα γκουλαγκ στην ΕΣΣΔ? ή και τα δυο ταυτοχρονα?
και ακομα και να συνεβησαν αυτα, τι σχεση εχουν με τις τροχαιες παραβασεις και την αναγκη εφαρμογης των νομων?
-
Ισχυριστηκα εγώ ότι δεν πρέπει να υπαρχει ανάγκη εφαρμογης των νόμων;
Με το από ποιούς και κυρίως πως πρεπει να γινεται η κατάρτιση των νομων και με τον τρόπο εφαρμογης τους διαφώνησα με τον Λαππα!
Διότι δεν πιστευω στα άνευ κρίσεως ρομποτάκια καθε είδους και αποχρώσεως, αλλα και τα φοβάμαι! -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Με το από ποιούς και κυρίως πως πρεπει να γινεται η κατάρτιση των νομων και με τον τρόπο εφαρμογης τους διαφώνησα με τον Λαππα!
Διότι δεν πιστευω στα άνευ κρίσεως ρομποτάκια καθε είδους, αλλα και τα φοβάμαι!Ο φοβος της αστυνομευσης ειναι πρόβλημα δικο σου και γενικως ατομων που θελουν να κανουν οτι τους κατεβει.
Απο ποιους και πως? Δε πιστευω να εννοεις να φτιαξουμε τιποτα επιτροπες γειτονιας?
Ξεχασες επισης να αναφερεις που και πως εζησες τις χουντες και των δυο ακρων, οπως και τα περι καταστολης.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Διότι δεν πιστευω στα άνευ κρίσεως ρομποτάκια καθε είδους, αλλα και τα φοβάμαι!Ο φοβος της αστυνομευσης ειναι πρόβλημα δικο σου και γενικως ατομων που θελουν να κανουν οτι τους κατεβει.
Σοβαρά ε; Πιθανότατα τωρα ναι μονο αυτων είναι προβλημα από την μη λελογισμένη αστυνόμευση! Αλλά δεν θα έπρεπε διότι δυστυχώς τα πάντα ρει! Τι συμβαινει όταν το καθεστώς γινει απολυταρχικό ή σε ακραία περιπτωση υπο κατοχή;
Πως θα μπορουσες να καταφέρεις να ζησεις σαν ελευθερος άνθρωπος με αξιοπρεπεια, όταν ο ίδιος θα είχες φροντίσει για να γεμισει το συμπαν καμερες και κυριως η πλειοψηφια των συμπολιτών σου έχουν μαθει να εκτελούν άκριτα τις οποιες εντολες του κράτους οπως και αν αποφασίζονται και μαλιστα να απαιτουν και την εφαρμογη τους;
Εκτος κι αν εντάσεις τον εαυτό σου στα πρόβατα που άγονται και φέρονται απ τον κάθε «τσοπάνη» ή πιστευεις ότι θα βρεθεις απο την πλευρα αυτών των λίγων που θα ευνοηθούν από το συγκεκριμένο καθεστως.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4